Gość: Slawek IP: proxy / 217.8.186.* 30.12.02, 11:23 Czy ktoś coś wie na temat tej inwestycji? Jaka jest jakość wykonania i czy developer jest solidny? Z góry dziękuje za każdą odpowiedź. Slawek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Boruta Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: 217.8.160.* 30.12.02, 16:21 Inwestycja jest na pewno bardzo ciekawa ze względu na dogodną komunikację i znaczną ilość sklepów i usług (również w pasażu handlowym na miejscu). Co do jakości, to na razie trudno coś powiedzieć, choć oglądałem tam mieszkanie. Niewykluczone, że się zdecyduję. Zwracam również uwagę, że Srwbud jest inwestorem zastępczym i działa w imieniu SM WOLA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: 62.233.138.* 02.01.03, 12:24 Na razie jestem zadowolona z ich usług, zobaczymy przy odbiorze - za parę dni. Ja sugerowalam się przede wszystkim komunikacją. Co prawda cenę mają zbyt wygórowaną, ale cóż takie życie. Pociesza mnie fakt, że w niedalekiej przyszłości ma być metro na Bemowie. Pozdrawiam może przyszlego sąsiada :-) Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 13:10 gdzie można znaleźć więcej informacji na temat metra na Bemowie ?? pozdrowienia raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: metro IP: 62.233.138.* 02.01.03, 15:55 Gość portalu: raf napisał(a): > gdzie można znaleźć więcej informacji na temat metra na Bemowie ?? > pozdrowienia > raf wejdź na stronę www.metro.waw.pl/ "plany na przyszłość II linia metra" co prawda są to tylko plany (a może aż...), ale miejmy nadzieję, iż inwestycja będzie. Wszystko zależy od ... zasobów finansowych. Już od roku w przeróżnych mediach o tym trąbią. Nie wiem czy zauważyleś, ale Bemowo zwlaszcza Nowe Bemowo coraz szybciej się rozwija:-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 16:03 dzięki za info :) śmiesznie wygląda "sieć metro" taki krzyż eh krzyż pański z tym metrem ... pozdrowienia raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: metro IP: waprx* / 192.168.14.* 02.01.03, 16:23 Eeehh, optymiści jesteście ;-) Nie żebym chciał wam psuć humor, ale druga linia metra z bemowa na pragę to jest planowana mniej więcej w tym samym kształcie od połowy lat osiemdziesiątych. To jest czystej wody utopia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: proxy / 217.8.186.* 07.01.03, 15:53 Wciąż się zastanawiam nad tą inwestycją. Mam dwie wątpliwości. Przeglądałem stare wątki i znalazłem informacje, że były kłopoty z księgą wieczystą do budynku (chodzi mi o etap II) i ludzie mieli problemy z kredytami. Czy ktoś coś wie na ten temat i czy sytuacja jest już wyjaśniona? Druga sprawa to wczorajsze "Zycie Warszawy" w którym piszą, że pobliski MCDonald to ulubiony lokal okolicznego dresiarstwa. w związku z czym okolica stała się raczej nieciekawa, czy to prawda? Czy ktoś mieszka w tym rejonie i coś wie na ten temat? Pozdrawiam, Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: SerwbudSA Bemowo Centrum 08.01.03, 10:03 ma mieszkanie w bloku 108C i brałem kredyt - zero problemów Serwbud ma umowy z kilkoma bankami - i nie wszystkim przeszkadza brak księgi wieczystej - ja brałem kredyt w PEKAO SA. a co do dresiarstwa - to na którym osiedlu go nie ma ! a McDonaldy zawsze skupiają takie środowiska, dresiarstwo nie jest najgorsze - bo trzeba pamiętać, ze również mafie upodobały sobie te przybytki fast foodowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: 62.233.138.* 08.01.03, 14:51 Ja również mam mieszkanie (etap III) i 2 tygodnie temu przyznali mi kredyt także nie widzę żadnych problemów z przyznaniem kredytu. Sęk w tym, że nie wszystkie banki chcą kredytować tą inwestycję, z tego powodu, iż jest sporo latania i sprawdzania wszystkich wpisów w księdze. Ja np. chciałam kredyt w banku LG Petro, ale nie wyrazili na to zgody. I dobrze, bo po zastanowieniu i analizie wzięłam w WBK i nawet załapałam się na oprocentowanie promocyjne(niższe niż w tym pierwszym banku), tym bardziej ze ja chcialam wziąść kredyt niewielki ok.30% całej wartości mieszkania i na jak najkrotszy okres. Nie każdy bank się zgadza, że inwestycja jest budowana przez kogo innego a administrowana przez innego.W tym przypadku tak jest. Ale jak na razie po tym co się czyta o oszustach i plajtach deweloperów czy inwestorów to ja jestem zadowolona. Jak na razie jest wszystko wg planow. Serwbud jako firma jest naprawde tolerancyjna jesli chodzi o różne potknięcia w płatnościach. Powodzenia A tak przy okazji wszędzie są i dresiarze (może lubią sport), i ludzie z przestępczego światka. Jak chcesz mieć święty spokój to proponuję ... kosmos:- ))) Karina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: proxy / 217.8.186.* 08.01.03, 17:08 Skoro tam mieszkasz, to możesz mi powiedzieć jak jest wysokość czynszu na tym osiedlu? Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewol Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: saska:* / 192.168.0.* 08.01.03, 17:14 czy jest jakaś strona www.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: proxy / 217.8.186.* 08.01.03, 17:55 Jest strona, ale niezbyt aktualna: www.serwbudsa.com.pl Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: 62.233.138.* 09.01.03, 08:59 vivawawa napisał: > ma mieszkanie w bloku 108C i brałem kredyt - zero problemów > Serwbud ma umowy z kilkoma bankami - i nie wszystkim przeszkadza brak księgi > wieczystej - ja brałem kredyt w PEKAO SA. > a co do dresiarstwa - to na którym osiedlu go nie ma ! a McDonaldy zawsze > skupiają takie środowiska, dresiarstwo nie jest najgorsze - bo trzeba pamiętać, > > ze również mafie upodobały sobie te przybytki fast foodowe Ja również jestem zainteresowana kwotą czynszu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaG Re: SerwbudSA Bemowo Centrum IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 10.01.03, 14:24 Ja również mieszkam w 108C więc jesteśmy sąsiadami. Mam pytanie do "vivawawa" w sprawie kredytu - ja również musiałam skorzystać z kredytu w PEKAO S.A. a teraz nie mogę założyć księgi wieczystej bo na podst.dokumentów otrzymanych z SM WOLA (ekspektatywa czy jakoś tak) w Sądzie nie chcą takowej otworzyć (musi być akt notarialny lub przydział mieszkania - nowa ustawa o Sp-niach mieszkaniowych jeszcze nie weszła w życie więc na dzień dzisiejszy nie ma czegoś takiego jak przydział), w związku z tym nie mogę dokonać wpisu hipoteki i tym samym dokonać konwersji kredytu na "mieszkaniowy" oraz skorzystać z mniejszego oprocentowania. Jak Ty załatwiłeś te sprawy (jeśli oczywiście można wiedzieć). Pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś