Dodaj do ulubionych

Dom Development - oszuści

IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 11.05.06, 14:24
Ostrzegam wszystkich przed firmą Dom Development. Umawianie się z nimi na
cokolwiek nie ma sensu, bowiem później robią wielkie oczy i wszystko
odkręcają.
Mieszkam na osiedlu Akacje X - całe osiedle rozkopane, brak furtek
wejściowych (!!!), stojące rusztowania i mnóstwo pracujących robotników. Ale
czynsz już sobie naliczają od miesiąca i to bagatela 8,4 zł!!!
Jeśli chcecie coś od nich kupić - mocno się zastanówcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Minio Re: Dom Development - oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:32
      Niestety mam podobne zdanie. Kupiłem od nich mieszkanie na Bemowie i prace
      posuwają się bardzo, bardzo leniwie. Problemy są już na etapie budowy, zmiany
      projektów, wyceny zmian. No i kontakty z obsługą są po prostu straszne!!! A
      cenę mieszkania mają odpowiednią. Po prostu szok.
    • Gość: szopenik Re: Dom Development - oszuści IP: 212.160.172.* 12.05.06, 09:11
      Tak się zastanawiam kto Pana namówił do tego aby odebrać mieszkanie podczas
      trwających prac budowlanych. Jeśli są cały czas tak istotne prace budowlane
      trzeba się było wstrzymać z odbiorem mieszkania 2 miesiące do czasu zakończenia
      prac budowlanych. Jeśli się Panu tak bardzo spieszyło to teraz niestety musi
      Pan znosić uciążliwości budowy i wielki czynsz. Ja termin odbioru przesuwałem 3
      razy (inna sprawa że było sporo rzeczy spartolone - pękające ściany,
      niewłaściwe umiejscowienie gniazdek) ale dzięki temu wprowadziłem się do już
      wykończonego bloku i mieszkania. Dlatego trudno mi zrozumieć obecne Pana
      pretensje.
      • Gość: gość Re: Dom Development - oszuści IP: *.com.pl 12.05.06, 10:00
        Prosze wybaczyć ale mieszkania miały byc oddane 31 stycznia , nie każdy ma
        możliwosc czekac na mieszkanie w nieskończonośc , bo już :sprzedał swoje
        poprzednie , wynajął, wypowiedział umowe najmu ??
        wiec uważam ze uwaga ta ze ktoś kogoś zmusza jest trochę nie na miejscu
        • Gość: k.k. Re: Dom Development - oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:05
          jest to firma podobna do JWC ida na ilosc a nie na jakosc, wyciagaja pieniadze
          maxymalnie z klienta, tylko marketing firmy sprawił ze potencjalni kupujacy
          postrzegaja DD jako solidna firme
          a DD to taka sama kicha jak JWC
          • Gość: kropa Re: Dom Development - oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:10
            Tak to niestety jest jak się kupuje mieszkania od developera, który prowadzi
            kilka inwestycji naraz. Zawsze jest ryzyko, obsówy i tego, że tak naprawdę nie
            masz pewności czy Twoje pieniędze idą na budowę inwestycji, w której kpuiłeś
            mieszkanie. No coż szara Polska rzeczywistość...
      • Gość: mieszkaniec Re: Dom Development - oszuści IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 12.05.06, 11:59
        Mieszkania miały być oddane do 31 stycznia a mamy ... środek maja. Gdybym miał
        czekać aż DD wykończy osiedle to musiałbym czekać do jesieni.
        To jest jakaś paranoja - wykończeniowiec ciągle wykańcza, DD jeszcze nie
        odebrało od niego osiedla a pieniądze już zbierają. Gratuluję DD bezczelności.
        Mam tylko nadzieję, że sporo osób przekona się, że marka jaką wykreowało DD to
        mit i tak naprawdę to niczym się nie różni od większości developerów, dla
        których liczy się tylko kasa, kasa, kasa.
        A propos - czy oni mają jakieś premie od oszukiwania mieszkańców???
    • Gość: ja Re: Dom Development - oszuści IP: *.ztpnet.pl 13.05.06, 15:39
      potwierdzam, firma nie jest godna zaufania. nie wiem jaka była wcześniej ale
      ostatnio jest mocno kiepska. jednym słowem - CWANIACY!!!
      • Gość: Kmita Re: Dom Development - oszuści IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.06, 14:50
        Siedzibę mają w Metropolitanie - wydawać by się mogło, że wielka kultura a tam
        same buractwo siedzi. Potwierdzam ,kontakty sa miłe tylko na początku - czyli
        etap kupujemy mieszkanie, potem to już same problemy - nawet planów
        architektonicznych nie potrafią czytać, potrafią postawić ścianę tam gdzie nie
        chcesz. Tak, to JWC tylko pod inną nazwą. A ten ich znak najwyzszej jakości to
        dopiero śmiech!!!
        • Gość: digger Re: Dom Development - oszuści IP: *.pzl-wola.pl 15.05.06, 14:52
          :o :o
    • Gość: fun Re: Dom Development - oszuści IP: *.eranet.pl 13.06.06, 22:30
      Oj oszuści, oszuści.
      DD planuje budowę Mariny Mokotów II. Zainteresowanych zachęcam do zaciągnięcia
      opinii o developerze na forum Mariny Mokotów I:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29949
      Wystarczy zapytać, co mieszkańcy Mariny sądzą o Dom Development.
      Mieszkania przeciekają, jeziorko przecieka, trawa wysycha, na osiedle
      wprowadzony jest absurdalnie drogi operator monopolistyczny na telefon, kablówkę
      i TV.
      Z obiecanych 3 wyjazdów są 2 i duuuuuużo, duuuuuużo więcej.
      Tym panom już dziękujemy.
    • Gość: Gabi Re: Dom Development - oszuści IP: *.chello.pl 23.06.06, 00:06
      Oszuści????!!! A maja taką piękną wkładkę w GW! To nie radzicie u nich kupować??
      • Gość: dorota m. Re: Dom Development - oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 08:00
        Myślę, że to też zależy od inwestycji. My kupiliśmy w Fort Bema i jak na razie
        wszystko bardzo dobrze, a nie powiem, troszkę ich pomęczyliśmy. Stanęli na
        wysokości zadania. Zobaczymy co będzie po odebraniu mieszkania.
        Wszędzie pracują tylko ludzie i nigdzie nie będzie tak, że wszysko i w każdym
        przypadku na 100%. DD nie należy do najgorszych.
        pozdrawiam
        • emila25 Re: Dom Development - oszuści 23.06.06, 12:50
          My tez kupiliśmy mieszkanie w Fort Bema. DD przysłaL list z podziękowaniami za
          wybór oraz ze prace posuwają sie zgodnie z planami, zadnych opóźnień nie bedzie.
          Trudno oczekiwać wysokiego standartu w mieszkaniach na Tarchominie

Pozdrawiam wszystkich
          • giani77 Re: Dom Development - oszuści 23.06.06, 14:07
            emila25 napisała:

> My tez kupiliśmy mieszkanie w Fort Bema. DD przysłaL list z podziękowaniami
            za
            > wybór oraz ze prace posuwają sie zgodnie z planami, zadnych opóźnień nie
            bedzie.

Osobom które kupiły mieszkanie w inwestycji Akacje 10 też przysłano list z
            podziekowaniami, zapewnieniem że prace posuwają się zgodnie z planami i... było
            ponad 2 miesięczne opóźnienie za które DD nie chce płacić. Płaci za miesiąc
            opóźnienia i to tylko wtedy gdy postraszy się ich sądem. A otoczenie osiedla
            pomimo że już dawno zostało oddane do użytku do dzisiaj nie jest skończone np.
            furtka zamykana jest na drut! I to ma byc chronione osiedle...

> Trudno oczekiwać wysokiego standartu w mieszkaniach na Tarchominie.
            Nikt nie oczekuje marmurów i złotych klamek ale DD nie dotrzymuje standardów
            określonych przez siebie i to jest smutne... I to dotyczy nie tylko inwestycji
            na Tarchominie ale również innych, położonych w "lepszych" dzielnicach miasta

Nigdy więcej Dom Development!
          • Gość: Marek Re: Dom Development - oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:59
            Na Tarchominie na osiedlach Akacje jest wyzszy standard wykonania niz na
            inwestycji DD na Bemowie (nie pamietam czy chodzilo o Fort bema czy Osmanczyka)
            Akustyka mieszkan tam bedzie straszna. Slyszalem od kolegi architekta, ze DD
            prowadzil ekspertyzy na ostatniej inwestycji na Bemowie czy zaprojektowane
            przez nich po raz pierwszy tak cienkie sciany, stropy, spelniaja normy
            akustyczne przy oczywiscie minimalizacji kosztow. I takiej minimalnej grubosci
            beda, tylko jak mamy otwor na gniazdko to jest gleboki na kilka centymetrow,
            inne wglebienia techniczne tez sa, a to wplywa, ze sciana mimo formalnej
            poprawnosci nie bedzie trzymala akustyki... Akacje byly jeszcze projektowane po
            staremu gdzie i tak akustyka jest niespecjalna. I to jest najwazniejszy aspekt,
            bo wszystko inne to w sumie to samo.

pozdrawiam
            • Gość: Heniek Re: Syf, syf, syf. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:16
              dd to syf za ciężką kasę.
    • Gość: Rekin Re: Dom Development - oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:57
      Niestety zgadza się.
      Ludzie piszcie na temat dd to może inni chociaż nie dadzą się nabrać. Jak mam
      jakość na poziomie JWC to już wolę ich bo przynajmniej taniej. A ci są
      beznadziejni i żądają jakichś astronimicznych kwot za swoje syfiaste mieszkania.
    • Gość: Owiec Re: Dom Development - oszuści IP: *.acn.waw.pl 19.09.06, 09:29
      Ja kupiłem mieszkanie na Kabatach (Kasztanowa Aleja). W planach miałem 100 m do
      metra, jedak DD nie dogadał się z sąsiednią spółdzielnią, nie ma obiecanej
      furtki do metra w ogrodzeniu i w związku z tym musze wychodzić przez główną
      bramę i obejść dwa zamknięte osiedla by dojść do stacji. Ze 100 m. zrobiło się
      prawie 1,5 km.
      DD z rozbrajającą szczerością stwierdziło że ich ta druga spółdzielnia nie lubi
      i trzeba założyć wspólnotę i samemu się dogadać. Pewnie tez trzeba posmarować
      komuś żeby dupę ruszył. Negocjatorzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka