Dodaj do ulubionych

Warszawiacy pomóżcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:25
Prawdopodobnie będę zmuszona przeprowadzić się do Warszawy. Jestem baba
małomiasteczkowa tzn dom, ogród, trawnik, grilek, który nikomu nie
przeszkadza itp.Mieszkam na sympatycznym osiedlu domów jednorodzinnych w
miasteczku~20 tys. mieszk. Mój syn bez problemu jeździ rowerem /osiedle jest
bezpieczne/ 3 km lasem piekny ośrodek wypoczynkowy gdzie mały z grupą kolegów
jedzie sam a ja nie usycham ze strachu o niego. Ups rozpisałam się. Proszę o
radę gdzie moglibysmy zamieszkac w Wawie albo segment ale jak z komunikacją
albo mieszkanie ale musi mieć chociaż ogromny taras ja nie nadaję się na 10
te piętro bo dostałabym tam chyba fisia zamknieta w czterech ścianach. Nie
stać mnie na luksusowy penthouse ale na więcej niż przecietne mieszkanie na
pewno. Mam nadzieję, że nie obraziłam nikogo z internautów zwyczajnie
napisałam tylko o sobie i wyłacznie moich subiektywnych odczuciach.
drodzy warszawiacy pomocy proszę o rady
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.chello.pl 21.05.06, 12:05
      Moze jakis szeregowiec lub domki budowane pod i w Warszawie.Lub osiedle
      ogrodzone z ogrodkiem na parterze. Lub kupic plac i zbudowac pod Warszawa. W
      ofertach internetowych duzo buduja osiedli w formie malych domkow.
      • jan-w Re: Warszawiacy pomóżcie 21.05.06, 15:42
        Jeśli pod Warszawą, koniecznie:
        1. Przejedź się koniecznie w godz 8-9 i 16-18 aby przekonać się jak z korkami. W
        większości tragicznie
        2. Zapoznaj się z przebiegiem projektowanych tras, abyś nie wylądowała np w
        strefie ograniczonego użytkowania, albo przy drodze szybkiego ruchu.
        Informacje możesz znaleźć tu
        • Gość: tisen Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:16
          jestem warszawiakiem,mieszkam praktycznie w centurm...i zazdroszcze Ci tego jak
          mieszkasz teraz:) Warszawa ma mase +, ale także i - :)

Ostatnio sam z żoną kupilismy nowe mieszkanie, na Bemowie - , ale zanim
          podjelismy tą decyzje przgladalismy bardzo dlugo rozne propozycje.Z tego co
          napisalaś to mysle o kilku inwestycjach:

- Lesny Park na Bródnie ( Lasek bródnowski i przyjemne zamkniete osiedle)
          - Osiedle Agromana na Białołece - (zamkniete osiedle , tarasy)

...i to na dobrą sprawde tyle- reszta to juz raczej bloki:)
          Powodzenia!
          • Gość: xyz Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.warszawa.dialog.net.pl 21.05.06, 17:52
            I w przyszłości jeden z największych w Warszawie węzełów drogowych pod oknem.
            • Gość: jolkax Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 18:58
              Bardzo bardzo dziękuję wszystkim, ktorzy odpowiedzieli na moja prośbę. No i
              nikt mi nie napisał abym się nie pchała do stolicy. Na razie do warszawy
              przyjeżdżam sporadycznie na wycieczki i nawet niespecjalnie sie po niej
              poruszam bez planu miasta no i często bez sympatycznych mieszkańców pogubiłabym
              się nie na żarty. Wiem, że forum nie jest dla marudy ale ja bardzo obawiam się
              jak to będzie jak się zaklimatyzuję na razie to duże miasto mnie męczy
              tramwaje, korki, metro ups no i do tego mój syn tez taki małomiasteczkowiec nie
              chce za nic się przeprowadzać i mam opór. no to sie poużalałam.
              pozdrawiam i dzięki za wszystkie info.
              Oglądałam na razie tylko w necie szeregówki w Magdalence, Rybaki, szeregówki w
              Wilanowie ale te deweloperskie bo zamieszkałe wydają się duzo droższe a takie
              deweloperskie można wkończyć po swojemu podobały mi się też Lewandów /takie
              duże tarasy ale to tylko makiety. Każda państwa rada jest dla mnie cenna.
              pozdrawiam i wielkie dzieki za każdy wpis
    • Gość: Maciek Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.bas.roche.com 21.05.06, 19:17
      Podstawowe pytanie: jak długo zamierzasz mieszkać w Warszawie?
      • Gość: jolkax Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:23
        Chciałabym wierzyć, że tymczsowo ale relia wyglądają tak, że co najmniej 20 lat
        czyli do emerytury.Musiałabym sprzedać mój piękny dom w małym miasteczku no i
        za jego równowartość kupić w stolicy coś zdecydowanie skromniejszego. Niestety
        nie jest możliwe abym wynajmowala i wracała na weekend do domu mam syna 12 lat
        i nie mogę być niedzielną mamą. A tak a propo warszawiacy na emeryturze
        zapraszamy na prowincję taniej za równowartość mieszkania masz niezły dom ja po
        40 minutach jazdy jestem w Częstochowie albo Opolu do Wrocławia mam godzinkę
        może 80 min a nie jestem drogowym kamikadze.W kinie i teatrze bywam bo lubię a
        jak się okazuje kryty basen mam na pobliskim osiedlu 5 min pieszo a
        niekoniecznie bywam regularnie. Młody ma dobrą szkołe w poblizu /wyniki
        egzaminów jedne z najwyższych w kraju/. Tylko zaczynają się kłopoty z pracą i
        mam ofertę w stolicy a trzeba z czegoś żyć. No to znowu się wyplakałam wam w
        mankiet.

• Gość: pomocny Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.centertel.pl 21.05.06, 21:45
          co do lokalizacji to polecam bliski Wawer, wzdłuż poszeżonego Wału. Do centrum
          nie więcej niż 10 min, poza tym komunikacja miejska, a wokół sporo szkół.
          Odradzam Ursynów bo teraz właściwie najdroższy, autem w godzinach szczytu
          dojazd do centrum to katorga i nie przeceniajmy metra, wcale nie tak szybko bo
          i stacje blisko siebie i najczęściej trzeba sporo do niego dojść, a to też
          zabiera czas.
          Bałołęka też raczej nie. Dużo się tam teraz buduje, ale najczęściej brak
          dostępu do komunikacji miejskiej, a co jak się auto zepsuje. Co do podróży
          samochodem to w godzinach szczytu też ciężko bo dojazd właściwie tylko jedną
          trasą (brak planowanego mostu północnego) i stoi się w niemiłosiernych korkach.
          • jan-w Re: Warszawiacy pomóżcie 21.05.06, 21:56
            Dlatego pisałem że musisz sama zobaczyć w godzinach szczytu. Z Wawra w 10 minut
            do centrum, możesz przejechać ok 3 w nocy. Nie wierz w takie rzeczy. Przekonaj
            się lepiej sama.
            • yapkovitz Re: Warszawiacy pomóżcie 21.05.06, 23:47
              Kompleks segmentów na ulicy Kruczej w Ząbkach
              www.gor-pis.pl/oferta.html#
          • Gość: xxx Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:42
            Jeśli Wawer to tylko stary. Wzdłuż Wału, czy Traktu po prostu nie ma dokad
            wyjść, drogi są koszmarne, a chodników po prostu nie ma. Sprawdź może...
            Rembertów :)
    • Gość: garfield Re: Warszawiacy pomóżcie IP: 80.72.38.* 22.05.06, 23:31
      www.ubm.pl/green/index.html
      Nie wiem nic o cenach, ale projekt mi się podoba. Jeździ autobus miejski, a do
      W-wy nie jest daleko. Coś się ruszyło na tym terenie, to już druga inwestycja w
      ostatnim czasie.
    • Gość: Krystyna Re: Warszawiacy pomóżcie IP: *.spray.net.pl 23.05.06, 08:08
      Polecam Białołękę a wszczególności Nowodwory - dobra komunikacja miejska, dużo
      autobusów do centrum (508,510, E-4,509 itp)Piękne tereny zielone, brzozowe
      laski, "zarąbiaste"puby nad samą Wisła- przyjazne dzieciom z placami zabaw,
      spokój i brak dresiarstwa.:-)
      • tga Re: Warszawiacy pomóżcie 24.05.06, 10:49
        Jolkax, napisz do mnie na maila gazetowego to dam Ci namiar na fajne osiedle
        szeregowców, zamknięte, ochrona, superbezpieczne, w 100% Ci się spodoba, cena
        około 600k PLN za już urządzone 140m2 z ogródkiem (rynek wtórny), pzdr. tga
        PS. mieszkam tam, sąsiedzi sprzedają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka