Dodaj do ulubionych

Osiedle Nad Jeziorem - DOR

IP: 193.109.212.* 22.05.06, 10:04
Aktualnie sprzedawane są mieszkania na drugi etap tej inwestycji. Czy możecie
podzielić się doświadczeniami z tym developerem, itp? co z tą autostradą która
ma iść przy torach kolejowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: bartiz Re: Osiedle Nad Jeziorem - DOR IP: *.chello.pl 23.05.06, 22:15
      Pytałem w kilku bankch i mają zaufanie do developera
      Autostrada? W sumie ma być droga szybkiego ruchu ale za torami to jeszcze
      jakieś 80 m a poza tym ma iść w wykopie 4m

pozdrawiam
      • Gość: darek Re: Osiedle Nad Jeziorem - DOR IP: 193.109.212.* 25.05.06, 10:16
        chyba już wiem czemu na forum tak mało jest o tej inwestycji.
        Na tym zdjęciu jest plan trasy S8 - zaraz po drugiej stronie jeziorka - dziękuje
        za widiok na autostrade z okna.

www.siskom.waw.pl/mapy/S8-bemowo0.jpg
        • Gość: Hunter Re: Osiedle Nad Jeziorem - DOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 00:13
          Dor już raz w 2005 r. starał się budwać tę inwestycję z innym projektem.
          Niestety nie uzyskał pozwolenia na budowę. Też podpisywali umowy rezerwacyjne,
          na dokładnie tych samych zasadach, ch w tej chwili. Jako, że do ewentualnego
          uzyskania pozwolenia pozostał niecały miesiąc radzę się wstrzymać z
          podpisywaniem czegokolwiek. Poza niepewnością związaną z tym czy możliwa będze
          budowa czegokolwiek, to w umowie rezerwacyjnej zobowiązujecie się - po
          uzyskaniu przez DOR pozwolenia na budowę - do podpisania umowy przedwstępnej, a
          jeżeli tego nie zrobicie, to tracicie wpłaconą opłatę rezerwacyjną. Niby
          wszystko to logiczne, ale jest u jedna pułapka... Nie wiecie, jaka treść będzie
          miała umowa przedwstępna... DOR może podsunąć do podpisu każdy papier, a
          klienci będą zmuszeni do podpisania pod groźbą utraty 5 000 (co nie jest
          zawrotną sumą w stosunku do ceny mieszkania, ale jednak drogą takie pieniądze
          nie chodzą). Ewentualnie radzę domagać się dołączenia do umowy rezerwacyjnej
          wzoru umowy przedwstępnej jako załącznika.
          I ciekawostka. Dlaczego DOR nie uzyskał pozwolenia na budowę przy poprzenim
          projekcie NAD JEZOREM? Powód jest prozaiczny - biuro architektoniczne
          zaprojektowało (a inwestor niestety nie zwrócił na to uwagi) drogę
          przeciwpożarową POZA terenem osielda ;)
          • Gość: KAMIL! Re: Osiedle Nad Jeziorem - DOR IP: 217.67.220.* 26.05.06, 11:44
            Już zarezerwowałem tam mieszkanie ale... no właśnie jeżdziełem do bura chyba 3
            razy wybrałem mieszkanie, dogadałem wszystkie sprawy i w dniu kiedy jechałem
            podpisać umowę rezerwacyjną - z gotówka na marginesie aby wpłacić...
            postanowiłem zadzwonić i upenić się że spotkanie jest aktualne... i UWAGA
            dowiedziałem się że moje mieszkanie zostało podzielone (a miałem kupowąc 3
            pokoje ponad 70 metrów) na dwa inne "ponieważ było zapotrzebowanie". oczywiście
            nikt nie raczył mnie poinformować o tym, mimo że wczesniej dzownili, i mieli 2
            moje telefony. SZOK. dlatego myślę że chyba sa lepsze lokalizacje (autostrada)
            i lepsi solidniejsi developerzy.

Pozdrawiam
            K!
            • Gość: Hunter Re: Osiedle Nad Jeziorem - DOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 00:47
              W przypadku tej firmy to jest niestety standard. W inwestycji w Pruszkowie taka
              sytuacja zdarzyła się kilka razy, co więcej, były przypadki, kiedy firma
              łaskawie zgodziła się klientowi zejść z ceny (o 750 PLN), a w momencie
              podpisywania umowy przedwstępnej klient słyszał "jednak postanowiliśmy nie
              obniżać ceny". Dodam, że klient jechał do Warszawy ponad 150 km, żeby kupić to
              mieszkanie i kupił tylko dlatego, żeby nie jechać tyle nadaremno...
              Fajnie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka