Dodaj do ulubionych

Acciona Osiedle Lesne pomylka

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.06, 21:08
Chciałabym w tym miejscu poinformowaqc Panstwa jak niesolidnym deweloperem
jest Acciona, ktora przejela Mostostal Inwest - a tym samym budowe Osiedla
Lesnego.
Mieszkam w I etapie Osiedla oddanym do uzytku w ubieglym roku. Budynki
wybudowane przez tego dewelopera maja wiele usterek tj.
- podmokniety garaz i wejscie do klatki (na poziomie -1) - wody gruntowe
stoja tu caly rok, a grzyb ma doskonale warunki do rozwoju
- podmokniete i odpadajace balkony(a dokladniej plyty od spodu balkonu)
- brak drogi dojazdowej do osiedla
- brak ogrodzenia ( osiedle mialo byc zamkniete)
- wybrzuszenia na scianach
- grzyby na balkonach
- nie dzialajace domofony

Stwierdzam, ze Acciona (hiszpanski kapital) jest niesolidnym deweloperem i za
nic ma zadowolenie polskiego klienta. Odradzam inwestycje u tego dewelopera!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Karo Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:44
      Mam wrażenie, że osiedle jest ogrodzone...co do balkonów to w trzecim etapie
      mają robic inne ze względu właśnie na te zacieki, a co do reszty minusów to :(
    • Gość: mos Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.acn.waw.pl 26.05.06, 21:44
      Moja droga. Jak sama nazwa wskazuje jest to osiedle leśne. A w lesie grzyby to
      normalaka, więc się nie dziw bujnemy porastaniu grzyba na ścianch, klatkach i
      balkonach...
      • Gość: asia Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 21:39
        fakt w lesie rosną grzyby, ale dlaczego na kostce przy wejsciu do klatki?
        zapomniałam o takich szczegółach jak zepsute domofony i winda towarowa. osiedle
        ma co prawda ogrodzenie z kilku stron ale i niezamykane bramki i bramy, których
        nikt nie pilnuje. dodam, że straznicy siedza w super odlotowej
        budce "niewiadów" = ktora nijak nie pasuje do nowoczesnego wizerunku osiedla.
        zapraszam !
        • Gość: Gość Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: 62.29.169.* 30.05.06, 10:46
          Asiu,

odpowiedz sobie komu szkodzisz takimi wypowiedziami. Accionie? Nie sądzę, oni
          już budują nowy domek, do tego w większości już sprzedany :). Dziś nawet gdyby
          deweloper się nazwał "Oszukam wszystkich" to też by sprzedał. Bardziej szkodzisz
          jednak sobie i mieszkańcom Leśnego. Rozgłaszanie wszem i wobec w jakim to
          badziewnym osiedlu mieszkasz nie sprawi że problemy zginą a co najwyżej
          zniechęci innych do zainteresowania osiedlem (a przecież wszyscy chcemy zeby
          nasze mieszkanka były obiektem pożądania innych i zyskiwały na wartości). Jeżeli
          masz tyle czasu i energii zajmij sie przygotowaniem pozwu zbiorowego przeciwko
          MI, lepiej na tym wszystkim wyjdziemy, a to ze Acciona vel MI jest niesolidny to
          wszyscy i tak już dawno wiedzą, niech tylko naprawią co spieprzyli i znikną.
          • Gość: Karo Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:27
            Szczerze mówiąc to znajdźcie mi solidnego pod każdym względem dewelopera,
            niestety nie ma takiego, trzeba więc wybrac mniejsze zło, ja wybrałam: trzeci
            etap i jestem zadowolona i będe:)
            • a_kacprzycka Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka 01.06.06, 09:38
              Podejście w stylu "przecież nikt nie jest doskonały" to najgłupsze myślenie z
              jakim się spotkałam. To tylko i wyłącznie próba wytłumaczenia własnego (nie
              najlepszego jak widać) postępowania. Jak kupi się mieszkanie od zawodnego
              developera to lepiej uspokoić sumienie mówiąc, że mogło się trafić gorzej. Czy
              mogło lepiej? Nieee, na pewno nie, przecież nie ma dobrych firm i solidnych
              mieszkań..

Jak się okazuje są solidni developerzy. Wystarczy poszukać..

Agness
              • Gość: Guzik Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: 62.29.169.* 01.06.06, 10:59
                Jasne, są solidni.
                Ale dobranie, miejsca, metrażu, ceny, czasu oddania mieszkania i na dodatek
                dobrego, taniego i solidengo dewelopera to się chyba nie zdarza. Na pewnym
                etapie poszukiwań po prostu trzeba wybrać najlepszą ofertę z dostępnych bo ceny
                rosną i powrót do mieszkania, nad którym się zastanawiało miesiac temu już jest
                niemożliwy.
                Podsumowując, Osiedle Leśne to według mnie dobry wybór, zwłaszcza pod kontem
                lokalizacji, projektu itp. A deweloper? No cóż, ja też z nim miałem sporo
                kłopotów, ale mieszkanie stoji i generalnie jest dobrze zbudowane, a o
                likwidację usterek po prostu będziemy walczyć (jak tysiace innych mieszkańców
                różnych osiedli).
              • Gość: Karo Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 09:59
                nie zgadzam się z panią kacprzycką, nie wiem, oczywiście jeśli ma się
                nieograniczony budżet to można znalezdz PRAWIE idealną inwestycję, lecz "prawie"
                robi ogromną różnicę.
                • Gość: krzysiek Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.06, 19:44
                  Karo, widziałaś, że jest forum Osiedla Leśnego:
                  ivelios.proboards1.com/
                  mamy też wątek o III etapie, więc zapraszamy:)
                  • Gość: Karo Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:25
                    dzięki, wiem (ja to ja , a tisen to mój mąż:) )
                    pozdrawiam
                    a tak na marginesie, to wciąż nas, sąsiadów mało!
                    • Gość: krzysiek Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.06, 21:55
                      aha:) oki, to już wszystko jasne:)
                      a sąsiadów rzeczywiście mało, no chyba, że się boją ujawnić:) albo się w ogóle
                      nie interesują co się dzieje z ich nowym mieszkaniem:))
            • Gość: krzysiek Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.06, 22:09
              Ja też wybrałem III etap i póki co nie mam zastrzeżeń. Wiadomo, że na razie nie
              mam zbyt wiele okazji żeby mieć jakiekolwiek zastrzeżenia bo dopiero co zaczęto
              budowę ale jeżeli chodzi o kontakt z pracownikami i obsługę klienta to nie mam
              w tej chwili nic do zarzucenia.
    • paso Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka 01.06.06, 12:40
      Ci "artyści" z Acciony "budują" też apartamenty sielecka. Przejeżdzam tam
      często i nic się nie dzieje (poza zmianą szyldu na płocie). Stoi samotny dźwig
      i to wszystko. W tym samym czasie kilometr dalej budimex i Eko postalili kilka
      pięter.
      • Gość: kw Re: Acciona Osiedle Lesne pomylka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.06, 22:04
        a trzeci etap leśnego Acciona buduje bardzo szybko i jak na razie wszystko jest
        oki. Jeżeli jeszcze nie zaczęła się sprzedaż wspomnianych przez Ciebie
        apartamentów to nie widzę w tym nic dziwnego. po prostu czekają na razie z
        rozpoczęciem tej inwestycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka