Dodaj do ulubionych

S.M. Salwator - Kraków

IP: *.wil.pk.edu.pl 05.02.03, 09:34
Co sądzicie o spółce Salwator z Krakowa. Mam zamiar kupić u nich mieszkanie
przy Kuźnicy Kołłątajowskiej. Czy są solidni, wypłacalni. Jak jest z jakością
oddawanych przez nich mieszkań. Z góry dziękuję za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.rtk.net.pl / 192.168.103.* 14.02.03, 22:04
      Mamy wykupione mieszkanie w enklawie C-2. Jak na razie wszystko zapowiada się
      doskonale. Szukamy sąsiadów. Chyba za roboty płacą w terminie. Konkurencja
      twierdzi że to jest coś nie tak z tak niskimi cenami ale dostajemy mieszkanie
      bez podłóg, bez białego montażu. Jak na razie nie mam zastrzeżeń. Na święta
      dostaliśmy od firmy życzenia i piękny żółty kask budowlany z napisem INWESTOR.
      Pozdrawiamy i prosimy o dalszy kontakt pod tel 6413155. Aneta i Tomasz
      • Gość: sewilka Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.zarz.agh.edu.pl 17.02.03, 11:28
        jakis czas temu byl watek n/t spolki salwator byly problemy z hipotekami
        mieszkan poniewaz byly "zajete" przez bank podobno w tej chwili mieszkania
        maja "wolne" hipoteki - nawet takim sloganem reklamowali sie w dzienniku polskim

sama bylam o krok od kupienia tam mieszkania podpisalam nawet umowe przedwstepna

w tej chwili mam mieszkanie niedaleko kuznicy i z tego co widze powoli buduja
        budynki ale nikt jeszcze wewnatrz mieszkan nic nie robi

zycze powodzenia
        • Gość: zuza Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.ha3.agh.edu.pl 17.04.03, 03:05
          Można sie spokojnie wycofac po podpisaniu umowy przedwstępnej? nie ma żadnych
          kar? jezeli jeszcze nie właciłam pieniedzy.
      • Gość: sewilka Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.zarz.agh.edu.pl 17.02.03, 11:36
        jakis czas temu byl watek n/t spolki salwator byly problemy z hipotekami
        mieszkan poniewaz byly "zajete" przez bank podobno w tej chwili mieszkania
        maja "wolne" hipoteki - nawet takim sloganem reklamowali sie w dzienniku polskim

sama bylam o krok od kupienia tam mieszkania podpisalam nawet umowe przedwstepna

w tej chwili mam mieszkanie niedaleko kuznicy i z tego co widze powoli buduja
        budynki ale nikt jeszcze wewnatrz mieszkan nic nie robi

zycze powodzenia
      • Gość: joana Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.net.autocom.pl 26.03.03, 11:25
        Ja kupilam mieszkanie w enklawie B-4. Wiec bedziemy sasiadami. Bardzo jestem
        ciekawa czy sprawdzaliscie jakos Salwator. Przede wszystkim czy sprawdzaliscie
        do kogo naleza dzialki? Czy Salwator jest wlascicielem? Czy dzialki nie sa
        obciazone hipoteka? Ja jestem w trakcie sprawdzania w sadzie ksiag wieczystych
        ale kazdy wie jak dlugo czeka sie na ksiegi. Mi kazano przyjsc po tygodniu ale
        mam chore dziecko i nie bardzo moge. Bardzo prosze o kazda wiadomosc/zla i
        dobra/ o Salwatorze,a jezeli sprawdzaliscie dzialki to napiszcie ktore. Z gory
        bardzo dziekuje. Joanna
    • Gość: Mariusz Re: S.M. Salwator - Kraków IP: 62.233.163.* 17.04.03, 10:37
      Mieszkam na ulicy Kuźnicy Kołłątajowskiej w bloku nr 16C. Spółka wywiązała się
      ze wszystkich zobowiązań. Jak za cene którą oferują jest ok.
      • wiola_25 Re: S.M. Salwator - Kraków 17.04.03, 14:58
        Witam Mariusza,

ja mam mieszkanko w bloku 16D - mam nadzieję w lipcu się tam wprowadzić.
        Mnie interesuje sprawa drogi dojazdowej do naszych bloków - jak popada to
        błotko jest okropne, czy coś może wiadomo w tej sprawie, czy ktoś bedzie
        budował tam drogę, taką z prawdziwego zdarzenia.
        I jeszcze jedno czy w domu macie dostęp do internetu ?
        Będę wdzięczna za odpowiedź. Mój mail wiola_25@tlen.pl
        Pozdrawiam
    • Gość: joana Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.net.autocom.pl 29.04.03, 11:51
      szukam sasiadow z ul.Kuznicy Kollatajowskiej. Moze ktos ma jakies nowe
      wiadomosci o inwestycji. Czy wszystko jest ok? dzieki za kazda odpowiedz.
      • Gość: joana Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.net.autocom.pl 14.05.03, 00:03
        Podtrzymuje watek. Moze ktos ma jakies nowe wiadomosci.
    • Gość: Maciek G Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.wil.pk.edu.pl 16.05.03, 08:48
      No po dłuższym zastanowieniu kupiłem mieszkanie w budynku C-III i w tym
      momencie zaczęły się problemy. Wszystko było dobrze jak płaciłem w określonym
      czasie raty. Przyszedł termin odbioru mieszkanie (koniec marca 2003) i co
      tydzień miła panienka z Działu Obsługi obiecuje mi, że mieszkania będą gotowe w
      następnym tygodniu i dobrze by było gdybym wpłacił ostatnią ratę (ok. 10%). Czy
      może ktoś wie jak długo jeszcze można czekać bo historia powtarza się
      systematycznie co tydzień?
      • Gość: sewilka Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.zarz.agh.edu.pl 16.05.03, 09:39
        nie wplacaj tej ostatniej raty do momentu az nie bedziesz mial kluczy

trzymam kciuki
      • Gość: Krzych Re: S.M. Salwator - Kraków IP: 195.205.210.* 21.05.03, 13:56
        Gość portalu: Maciek G napisał(a):

> No po dłuższym zastanowieniu kupiłem mieszkanie w budynku C-III i w tym
        > momencie zaczęły się problemy. Wszystko było dobrze jak płaciłem w określonym
        > czasie raty. Przyszedł termin odbioru mieszkanie (koniec marca 2003) i co
        > tydzień miła panienka z Działu Obsługi obiecuje mi, że mieszkania będą gotowe
        w
        >
        > następnym tygodniu i dobrze by było gdybym wpłacił ostatnią ratę (ok. 10%).
        Czy
        >
        > może ktoś wie jak długo jeszcze można czekać bo historia powtarza się
        > systematycznie co tydzień?
        I co udało się dostać te klucze ??

Pozd. i też jestem zaineresowany bo chyba kupię u nich mieszkanie (muszę tylko
        wszystko posprawdzać)
        • Gość: Maciek G Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.wil.pk.edu.pl 21.05.03, 14:27
          No juz chyba wszystko w porządku. Wczoraj dowiedziałem się, że rozliczenie jest
          już dla mnie przygotowane. Tak więc pozostaje wpłacić ostatnią ratę i można
          odebrać mieszkanie. Więc okazuje się, że wszystko jak na razie mimo tego
          opóźnienia jest w porządku.
          • Gość: Krzych Re: S.M. Salwator - Kraków IP: 195.205.210.* 22.05.03, 15:21
            Cieszę się że wszystko się ułożyło chociaż dalej są głosy dość niepokojące,
            sam nie wiem czy ryzykować czy nie.
            Jak długo opóźniali się z oddaniem??
            • Gość: Maciek G Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.wil.pk.edu.pl 22.05.03, 16:01
              Opóźnienie w normie. Planowy termin koniec marca zle w umowie zastrzeżnenie o
              możliwości kwartalnego poślizgu. Dzisiaj u nich byłem i odebrałem ostateczne
              rozliczenie kosztów - w tej materii nie ma na szczęście niespodzianek -
              wszystko ok. Jezeli chodzi o jakość to po podkreślam pobieżnej ocenie raczej
              jak na tą cenę ok. W tej sprawie będę się mógł szerzej wypowiedzieś po odbiorze
              mieszkania za jakieś 7-10 dni.
    • Gość: Krzych Re: S.M. Salwator - Kraków IP: 195.205.210.* 20.05.03, 15:25
      Mnie też interesują jakiekolwiek informacje nt. tej firmy, sam też spróbuję
      przeprowadzić śledztwo ale nie mam za dużo czasu więc może ktoś ma już jakieś
      informacje..
      Rok i dwa lata temu były dość niepochlebne opinie na temat tej firmy, może coś
      się zmieniło ???
      patrz wątki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=1479370&a=1479370oraz
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=1761025&a=1862955
      Czy ktoś coś może wie na ten temat ???
      • Gość: Gość Re: S.M. Salwator - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 15:04
        Witam,

ja również podpisałem z nimi umowę przedwstępną ponad rok temu. Niestety
        musiałem się wycofać, gdyż moje dochodzenie wykazało wiele problemów (bardzo
        niska jakość oddawanych mieszkań, budowanie bez zezwolenia lub niezgodnie z
        planem zagospodarowania, oddawania mieszań znacznie po terminie).
        Najprostszym sposobem jest przejechać się po ich inwestycjach i porozmawiać z
        mieszkańcami.

Pzdr.

Gość.

• Gość: Krzych Re: S.M. Salwator - Kraków IP: 195.205.210.* 22.05.03, 15:14
          Ja rozmawiałem z osobą która jest w tej chwili przed odbiorem mieszkania i ona
          nie miała żadnych zastrzeżeń.
          Chyba rzeczywiście trzeba będzie się przejechać po ich inwestycjach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka