Dodaj do ulubionych

firmy administrujące

01.08.06, 21:10
Znacie może taką firmę, którą możecie śmiało polecić?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: firmy administrujące 01.08.06, 21:15
      www.wspolnota.waw.pl/
      • Gość: Aneta Re: firmy administrujące IP: *.acn.waw.pl 01.08.06, 21:50
        Mam okazję mieszkać w bloku zarządzanym przez tą firmę. Moim zdaniem poziom
        świadczenia usług jest przeciętny. Kiepsko sprawdzają się w sytuacjach trudnych,
        np. kilka miesięcy zajęło im wyegzekwowanie od lokatorki, aby nie zastawiała
        samochodem wejścia z garażu do windy (Pan administrator usprawiedliwiał ją, że
        nie potrafi parkować swoją fiestą i żebym ją zrozumiała). Po pół roku, jak już
        uznałam, że czas na zakończenie nauki parkowania tym wielkim samochodem,
        administrator usilnie mi wmawiał, ze ani on, ani ochrona nigdy nie widzieli tam
        parkującego pojazdu (co za pech, że zawsze jak miałam duże gabaryty lub dużo
        rzeczy do wniesienia to stała tam prawie w drzwiach)-dopiero jak doprowadzona do
        furii wysłałam im kilka zdjęć sytuacyjnych z różnych dni, sprawa się zakończyła.
        Z innych spraw - rozliczenia roznoszą z wielotygodnowym opóźniem, np. datowane
        na koniec grudnia w kwietniu - nie wiem, czy to standard; nie mają w biurze w
        bloku dokumentacji potrzebnej do ewentualnych wyjaśnień, obiecują dosłać faksem
        i zawsze zapominają; mimo wielokrotnych próśb, przez 2 lata nie zmienili mi
        nazwiska w dokumentach, etc. Obsługujących nas ochroniarzy musieliśmy zmienić,
        bo nie byli w stanie wyegzekwować od nich świadczenia obowiązków zgodnie z
        umową; zimą były non stop pootwierane okna na klatkach (a mamy własną
        kotłownię). Również 2 lata nie byli w stanie wyegzekwować naprawy windy -
        średnio raz na tydzień ktoś się w niej zacinał lub jeździł z góry na dół.
        Pozytywny aspekt: jest bardzo czysto. Krótko mówiąc - nie są rewelacyjni, ale
        możliwe, że lepszych nie ma. Pozdr.
        • jan-w Re: firmy administrujące 01.08.06, 22:26
          Czy to napewno ta sama firma ? Ja takich problemów nie zaobserwowałem. Może coś
          się zmieniło w międzyczasie na lepsze ? Wszystkie faktury i rozliczenia,
          otrzymuję w terminie. Czy okna na klatce schodowej, otwiera i zamyka administrator ?
          • Gość: Aneta Re: firmy administrujące IP: *.acn.waw.pl 02.08.06, 07:17
            Logo tej firmy jest na płocie i bramie w moim bloku. Dodatkowo jego zdjęcie
            widnieje na ich stronie internetowej (podanej przez Ciebie)- więc raczej to
            oni. Może mają kilka osób pracujących w charakterze administratorów - i stąd te
            różnice w opiniach.

P.S.
            Jeśli w oknach nie ma klamak (a nie ma ich celowo) - to myślę, że jest to
            zadanie administratora (bo ktoś musiał je mieć, żeby je otworzyć, a nikt inny
            mi się nie nasuwa).

pozdr.
            • Gość: bac Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:00
              Aneto, ale jan_w Ci pomoże, zawsze na niego licz i bądź mu wdzięczna. U niego
              zawsze wszystko dobrze idzie i działa jak należy, a i na złośliwość się
              załapiesz przez okno. Co za człowiek...
              • jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 09:35
                A zakompleksieni frustraci, zazdroszczą tym, którym życie się dobrze układa.
                Na to trzeba zapracować. Co ty napisałeś konstruktywnego na tym forum ?
                Tylko złośliwości. Tradycyjna, polska zawiść nieudacznika.
                • Gość: bac Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:13
                  Przeczytaj sobie chociażby własne komentarze w tym wątku janie. Jeżeli juz nie
                  widzisz kto tutaj był od razu najbardziej zgryźliwy, to chyba czas na wizyte u
                  psychologa (podobno większość aktywistów na forach taka choroba dotyka). Twoje
                  komentarze nazywasz konstruktywnymi. Tutaj pokazales firme ktora uwazasz za bez
                  skazy, inna pani pisze swoje doswiadczenia, inne niz Twoje, czy ona juz jest
                  destruktywna? To samo tyczy sie mnie i mojego ogladu sytuacji w sprawie
                  budowania grupa osób osiedla. JA ZNAM taki pozytywny wypadek, co gorsza, osiedle
                  takie zostalo wybudowane zaraz kolo developerskiego i bardzo gryzie sąsiadów,
                  czy w związku z tym podobnie jak pani Aneta juz Ci brużdzę?
                  Co do wątku osobistego:
                  -mieszkam w pięknym domku, tez przy metrze, na ul. uważanej za najbardziej
                  prestiżowa (a przynajmniej jedna z) na Żoliborzu -podkreslanie zalet tego
                  miejsca (wspanialych sasiadow, przepieknej okolicy, ciszy..itp) uważałbym za
                  sensowne, jeżeli wiedzialbym, że dla osoby, której odpowiadam móglbym miec do
                  zaproponowania podobna, dostepna nieruchomosc. Poniewaz nie mam, pisanie o tym w
                  kazdym wątku uwazałbym po prostu za brak dobrego smaku.
                  -jestem dodatkowo posiadaczem dwóch mieszkań na inwestycje (jedno w nowym i
                  jedno w przedwojennym domu), ktore wynajmuje. Jestem zainteresowany kolejnym, bo
                  bede mial na jesieni wiekszą ilosc wolnej gotówki, stad moje uczestnictwo w tym
                  forum.
                  • jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 10:15
                    A świstak...
                    • Gość: bac Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:17
                      Czyli jednak psycholog...
                      • jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 10:24
                        Mam dla ciebie znakomitą radę. Jeśli tak nie znosisz moich postów:
                        1. Zaloguj się (wiem dla piszącego pod wieloma nickami to nie do przyjęcia)
                        2. Wpisz mnie na liste nieprzyjaciół
                        3. Zaznacz opcję - nie pokazuj postów nieprzyjaciół
                        • Gość: a Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:37
                          Janek to prawdziwy człowiek orkiestra. Zna się na wszystkim i chętnie dzieli
                          się swoją wiedzą, zawsze jest gotowy i zawsze jest na forum. Pewnie zmieni nick
                          na "janek online" ;). Zauważyłem, że stosownie do potrzeb konkretnego tematu
                          janek bywa mieszkancem idealnego segmentu, albo idealnego mieszkania. Idealista
                          prawdziwy. A do tego społecznik - tkwi dzień cały na forum, zawsze gotów nieść
                          dobre słowo i światłe rady.
                          • jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 10:45
                            Gdzie jestem mieszkańcem idealnego mieszkania ?
                            Znów zmieniłeś nick pacynko ?
                            • Gość: :) Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:55
                              gościu faktycznie tu siedzi non stop
                              • jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 11:07
                                bac, a, :-), marek,tomek, maks i tylko IP ciągle to samo.
                                Chyba moje ty dziecko neostrady, musisz zacząć używać serwerów proxy, jak inne
                                trolle.
                                • Gość: :) Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:14
                                  Może i jest specjalistą od wszystkiego, ale od informatyki na pewno nie :)
                                  • wodnik Re: firmy administrujące 02.08.06, 11:45
                                    NO dobra, ale zboczyliście troche z tematu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka