wodnik 01.08.06, 21:10 Znacie może taką firmę, którą możecie śmiało polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aneta Re: firmy administrujące IP: *.acn.waw.pl 01.08.06, 21:50 Mam okazję mieszkać w bloku zarządzanym przez tą firmę. Moim zdaniem poziom świadczenia usług jest przeciętny. Kiepsko sprawdzają się w sytuacjach trudnych, np. kilka miesięcy zajęło im wyegzekwowanie od lokatorki, aby nie zastawiała samochodem wejścia z garażu do windy (Pan administrator usprawiedliwiał ją, że nie potrafi parkować swoją fiestą i żebym ją zrozumiała). Po pół roku, jak już uznałam, że czas na zakończenie nauki parkowania tym wielkim samochodem, administrator usilnie mi wmawiał, ze ani on, ani ochrona nigdy nie widzieli tam parkującego pojazdu (co za pech, że zawsze jak miałam duże gabaryty lub dużo rzeczy do wniesienia to stała tam prawie w drzwiach)-dopiero jak doprowadzona do furii wysłałam im kilka zdjęć sytuacyjnych z różnych dni, sprawa się zakończyła. Z innych spraw - rozliczenia roznoszą z wielotygodnowym opóźniem, np. datowane na koniec grudnia w kwietniu - nie wiem, czy to standard; nie mają w biurze w bloku dokumentacji potrzebnej do ewentualnych wyjaśnień, obiecują dosłać faksem i zawsze zapominają; mimo wielokrotnych próśb, przez 2 lata nie zmienili mi nazwiska w dokumentach, etc. Obsługujących nas ochroniarzy musieliśmy zmienić, bo nie byli w stanie wyegzekwować od nich świadczenia obowiązków zgodnie z umową; zimą były non stop pootwierane okna na klatkach (a mamy własną kotłownię). Również 2 lata nie byli w stanie wyegzekwować naprawy windy - średnio raz na tydzień ktoś się w niej zacinał lub jeździł z góry na dół. Pozytywny aspekt: jest bardzo czysto. Krótko mówiąc - nie są rewelacyjni, ale możliwe, że lepszych nie ma. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: firmy administrujące 01.08.06, 22:26 Czy to napewno ta sama firma ? Ja takich problemów nie zaobserwowałem. Może coś się zmieniło w międzyczasie na lepsze ? Wszystkie faktury i rozliczenia, otrzymuję w terminie. Czy okna na klatce schodowej, otwiera i zamyka administrator ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: firmy administrujące IP: *.acn.waw.pl 02.08.06, 07:17 Logo tej firmy jest na płocie i bramie w moim bloku. Dodatkowo jego zdjęcie widnieje na ich stronie internetowej (podanej przez Ciebie)- więc raczej to oni. Może mają kilka osób pracujących w charakterze administratorów - i stąd te różnice w opiniach. P.S. Jeśli w oknach nie ma klamak (a nie ma ich celowo) - to myślę, że jest to zadanie administratora (bo ktoś musiał je mieć, żeby je otworzyć, a nikt inny mi się nie nasuwa). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bac Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 08:00 Aneto, ale jan_w Ci pomoże, zawsze na niego licz i bądź mu wdzięczna. U niego zawsze wszystko dobrze idzie i działa jak należy, a i na złośliwość się załapiesz przez okno. Co za człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 09:35 A zakompleksieni frustraci, zazdroszczą tym, którym życie się dobrze układa. Na to trzeba zapracować. Co ty napisałeś konstruktywnego na tym forum ? Tylko złośliwości. Tradycyjna, polska zawiść nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bac Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:13 Przeczytaj sobie chociażby własne komentarze w tym wątku janie. Jeżeli juz nie widzisz kto tutaj był od razu najbardziej zgryźliwy, to chyba czas na wizyte u psychologa (podobno większość aktywistów na forach taka choroba dotyka). Twoje komentarze nazywasz konstruktywnymi. Tutaj pokazales firme ktora uwazasz za bez skazy, inna pani pisze swoje doswiadczenia, inne niz Twoje, czy ona juz jest destruktywna? To samo tyczy sie mnie i mojego ogladu sytuacji w sprawie budowania grupa osób osiedla. JA ZNAM taki pozytywny wypadek, co gorsza, osiedle takie zostalo wybudowane zaraz kolo developerskiego i bardzo gryzie sąsiadów, czy w związku z tym podobnie jak pani Aneta juz Ci brużdzę? Co do wątku osobistego: -mieszkam w pięknym domku, tez przy metrze, na ul. uważanej za najbardziej prestiżowa (a przynajmniej jedna z) na Żoliborzu -podkreslanie zalet tego miejsca (wspanialych sasiadow, przepieknej okolicy, ciszy..itp) uważałbym za sensowne, jeżeli wiedzialbym, że dla osoby, której odpowiadam móglbym miec do zaproponowania podobna, dostepna nieruchomosc. Poniewaz nie mam, pisanie o tym w kazdym wątku uwazałbym po prostu za brak dobrego smaku. -jestem dodatkowo posiadaczem dwóch mieszkań na inwestycje (jedno w nowym i jedno w przedwojennym domu), ktore wynajmuje. Jestem zainteresowany kolejnym, bo bede mial na jesieni wiekszą ilosc wolnej gotówki, stad moje uczestnictwo w tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bac Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:17 Czyli jednak psycholog... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 10:24 Mam dla ciebie znakomitą radę. Jeśli tak nie znosisz moich postów: 1. Zaloguj się (wiem dla piszącego pod wieloma nickami to nie do przyjęcia) 2. Wpisz mnie na liste nieprzyjaciół 3. Zaznacz opcję - nie pokazuj postów nieprzyjaciół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:37 Janek to prawdziwy człowiek orkiestra. Zna się na wszystkim i chętnie dzieli się swoją wiedzą, zawsze jest gotowy i zawsze jest na forum. Pewnie zmieni nick na "janek online" ;). Zauważyłem, że stosownie do potrzeb konkretnego tematu janek bywa mieszkancem idealnego segmentu, albo idealnego mieszkania. Idealista prawdziwy. A do tego społecznik - tkwi dzień cały na forum, zawsze gotów nieść dobre słowo i światłe rady. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 10:45 Gdzie jestem mieszkańcem idealnego mieszkania ? Znów zmieniłeś nick pacynko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:55 gościu faktycznie tu siedzi non stop Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: firmy administrujące 02.08.06, 11:07 bac, a, :-), marek,tomek, maks i tylko IP ciągle to samo. Chyba moje ty dziecko neostrady, musisz zacząć używać serwerów proxy, jak inne trolle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: firmy administrujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:14 Może i jest specjalistą od wszystkiego, ale od informatyki na pewno nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik Re: firmy administrujące 02.08.06, 11:45 NO dobra, ale zboczyliście troche z tematu! Odpowiedz Link Zgłoś