Dodaj do ulubionych

Gawra - budynek F

01.08.06, 23:36
Witam. Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Szukam przyszłych sąsiadów :)
Obserwuj wątek
    • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 03.08.06, 23:38
      Witamy:) my tam będziemy mieszkać:) tzn. Narzeczony i ja:) Pozdrawiamy!!!
      • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 05.08.06, 12:08
        I ja takze kupilem tu mieszkanie. Pozdrawiam serdecznie sąsiadów.
    • nati1980 Re: Gawra - budynek F 10.08.06, 23:34
      Oooo, jak fajnie, że ktoś się odezwał :) A na ktorym piętrze? My będziemy
      mieszkać na parterze. Już się nie mogę doczekać... Boję się trochę tego czynszu
      na początku, ale chyba damy radę
      • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: *.chello.pl 13.08.06, 12:21

My na pierwszym piętrze.
        Czysz jest bardzo wysoki i znając Gawrę będą chcieli utrzymać go jak najdłużej.
        Musimy zaraz po podpisaniu pierwszych aktów notarialnych zarejestrować
        Wspólnotę i ich pożegnać. A te kilka miesięcy przetrwamy;)
        Pocieszajace jest to że budowa domu idzie sprawnie i jest szansa,że nie będzie
        opóźnień.
        • Gość: obyty Re: Gawra - budynek F IP: *.acn.waw.pl 13.08.06, 17:09
          Kilka miesiecy przetrwac, dobre sobie, chyba kilkanascie. Gawra w akcie
          notarialnym zastrzeze sobie administracje przez minimum jeszcze rok. Wiec tak
          latwo ich nie pozegnacie, bez zludzen.

• j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 17.08.06, 11:15
        My też będziemy mieszkać na parterze:) narzeczony był już w mieszkanku:)
        ciekawe kiedy dadzą klucze?
        • nati1980 Re: Gawra - budynek F 18.08.06, 15:30
          :) Mój mąż też już był w środku :P
          A jaki numer mieszkania, jeśli można zapytać? My będziemy mieć 32.
          • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 18.08.06, 22:29
            To super! Witamy najbliższą sąsiadkę - my będziemy pod numerem 33:) takie małe
            mieszkanko... Pozdrawiamy!
          • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 19.08.06, 22:37
            Nati! byliśmy dziś u Ciebie w mieszkaniu, a raczej na tarasie (u siebie też:)
            Masz super... takie duże!:) już się nie możemy doczekać... najfajniejsze są
            tarasy:) wszyscy tak narzekają na gawrę, a my ciągle chcemy żyć złudzeniem, że
            będzie ok:) Pozdrawiamy!
            • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: *.chello.pl 20.08.06, 17:18
              A powiedzcie mi drogie sąsiadki, na którą stronę świata wychodzą Wasze
              mieszkania? My mamy na pierszym piętrze, narożne mieszkanie na stronę płd-wsch
              (nr 39). Być może Wasze mieszkania są pode mną;) O Gawrę nie ma co się martwić.
              To moje drugie mieszkanie u nich (wcześniej miałem kawalerkę) i nie narzekam.
              Budują szybko i dobrze, a opłaty eksploatacyjne trzeba przetrwać.
              Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
              • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 20.08.06, 21:53
                O, no to fajnie, że wreszcie jakieś pozytywne info o Gawrze:) Nasze mieszkanie
                to na pewno wschód, chyba strona północno-wschodnia... to takie po środku
                malutkie - mieszka tam chyba jakiś cieć teraz.
            • nati1980 Re: Gawra - budynek F 21.08.06, 01:31
              No to bedziemy zagladac sobie przez taras :P Nasze mieszkanko spore, bo spora
              rodzinka (mamy dwa szkraby). My też łudzimy się, że bedzie ok. Już sie nie moge
              doczekac...
      • Gość: Wilanów pzdr! Gawra IP: 212.160.172.* 13.04.07, 11:37
        bój się sąsiadów, których możesz mieć za ścianą albo na przeciwko drzwi.
        większość mieszkań wykupili cwaniacy pod wynajem, tak więc prawdopodobieństwo
        że będziesz miał sąsiada dilera, prostytutkę lub "wesołych" studenciaków jest
        jak 1:3
        • Gość: Nowa Re: Gawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:16
          Dzięki za pomoc, wszystko już się wyjaśniło!
        • Gość: Gołąbki pzdr Re: Gawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:20
          Gość portalu: Wilanów pzdr! napisał(a):

> bój się sąsiadów, których możesz mieć za ścianą albo na przeciwko drzwi.
          > większość mieszkań wykupili cwaniacy pod wynajem, tak więc prawdopodobieństwo
          > że będziesz miał sąsiada dilera, prostytutkę lub "wesołych" studenciaków jest
          > jak 1:3

A dlaczego cwaniak? Bo kupił mieszkanie, a ma gdzie mieszkać? Jad przez Ciebie,
          człowieku, przemawia. Pozdrawiam
          • Gość: maja1980 Re: Gawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:22
            Gość portalu: Wilanów pzdr! napisał(a):
            > bój się sąsiadów, których możesz mieć za ścianą albo na przeciwko drzwi.
            > > większość mieszkań wykupili cwaniacy pod wynajem,

Zazdrość - straszna rzecz :)
            • Gość: ktoś cwaniak IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.04.07, 21:54
              A skąd wiesz ile mieszkań w tym blkou będzie do wynajęcia? Cwaniaku z Wilanowa!
              Mam tylko nadzieję, że moim sąsiadem nie będziesz TY! Pzdro cwaniaku!
          • Gość: nie jad Re: Gawra IP: 212.160.172.* 16.04.07, 12:33
            Ogromna większość właścicieli kilku mieszkań i czerpiących z tego zyski NIE
            PŁACI podatku w Urzędach Skarbowych - dlatego cwaniaczki, KUMASZ?!
            • Gość: ktoś Re: Gawra IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.04.07, 15:52
              Ty z pewnością płacisz wszyskie podatki -szkoda mi Ciebie jesteś taki naiwny!
              Już wiem dlaczego tak zazdrościsz innym, że sobie kupują kolejne mieszkania...
            • Gość: ktoś Re: Gawra IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.04.07, 15:59
              Cieszy mie to, że są w naszym kraju tacy uczciwi obywatele jak kolega z
              Wilanowa. W końcu ktoś musi utrzymyawć naszych kochanych (uczciwych
              oczywiście), posłów i innych urzędników....
              • Gość: ... Jest decyzja!!! IP: *.81.datacomsa.pl 19.04.07, 16:17
                Jest decyzja o pozwoleniu na uzytkowanie budynku F:D HURRA!!! Pozdrawiam
                • Gość: nowa Re: Jest decyzja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:29
                  A w jakim terminie się ona uprawomocni??
                  • Gość: xyz Re: Jest decyzja!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.04.07, 16:16
                    14 dni
            • Gość: ada Re: Gawra IP: *.81.datacomsa.pl 16.04.07, 18:36
              Moim zdaniem, to czysta zazdrosc a tak swoja droga, to interesuje mnie
              ile "grzeszkow" jest na Twoim koncie? Latwo jest krytykowac innych, prawda?
              Czlowieku zajmij sie wykanczaniem swojego mieszkania(jesli takie posiadasz) i
              juz nie ocenianiem ludzi po ich dorobku. Jezeli kogos stac, to niech kupuje
              tyle mieszkan, na ile ma ochote:)Prostytutka, diler czy sudent tez są ludzmi i
              musza gdzies mieszkac:) Mimo wszystko pozdrawiam
    • Gość: Doraf Re: Gawra - budynek F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 23:53
      Witam serdecznie przyszłych sąsiadów! My będziemy mieszkać na drugim piętrze z
      widokiem na stronę pd. Nie mogę doczekać się chwili, kiedy tam zamieszkamy.
      Wydaje mi się niestety, że raczej nastąpi to później niż wcześniej :(
      Blok A, który powienien być oddany już w czerwcu - stoi jeszcze pusty -
      podobnież nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie (z tym Gawra ma zawsze
      problemy- wiemy to od znajomych, którzy mieszkają we wcześniej wybudowanych
      przez Gawrę blokach). Ciekawa jestem, czy lokatorzy tamtego budynku mieli już
      odbiory techniczne lokali i czy muszą już płacić czynsze - nie mogąc zamieszkać
      przed uzyskaniem przez Gawrę tegoż pozwolenia (jak to jest w umowie par.7 ust.3
      i par.3 ust3 pkt d) - zaznaczę, że nie wnosiliśmy zmian do umowy - czego żałuję)
      Może coś wiecie na temat budynku A?
      • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 24.08.06, 10:31
        Witamy! Kolejne złe wiadomości:((( No to pozostaje mieć nadzieję, że na wiosnę
        będziemy mogli zamieszkać w naszych mieszkankach... My umowy też nie
        zmienialiśmy niestety:(
      • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 25.08.06, 08:06
        W budynku o którym piszesz odbiory techniczne już były, czynsze będą płacone po
        otrzymaniu kluczy do lokalu. Oficjalna przyczyna opóźnienia budowy wg Gawry to
        mroźna zima;) (takie informacje mam od znajomych którzy kupili mieszkanie w tym
        budynku). Na szczęśnie nasz rośnie dość szybko i mam nadzieję, że dotrzymają
        terminu.
        To prawda, że Gawra ma problemy z otzymaniem pozwolenia na użytkowanie (w
        jednym z budynków ciągnęło się to długimi miesiącami), ale pozostaje mieć
        nadzieję, że tym razem nic ponadplanowo nie dobudują:)
        Pozdrawiam sąsiadów.
        • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 25.08.06, 09:18
          ufff, już trochę lepiej:) Pozdrawiam!
          • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 25.08.06, 10:39
            Ja tak w ramach pocieszania i uspokajania;)
            • Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.devs.futuro.pl 04.09.06, 12:26
              Witam przyszlych sasiadow :) powoli bo powoli ale zbliza sie termin odbiorow o
              ile nic po drodze nie wyjdzie, miejmy nadzieje ze nie.
              sasiad z parteru.
              • nati1980 Re: Gawra - budynek F 04.09.06, 18:33
                Witam :) Tez mam nadziejje, ze wszystko pojdzie planowo, chociaz wydaje mi sie,
                ze troche slimacza sie ostatnio... No ale nie jestem specjalistą. Juz sie nie
                moge doczekac.
                PS. Ja tez z parteru, strona pn-wsch.
                • Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.chello.pl 04.09.06, 19:24
                  Ja centralnie polnoc. bylem w weekendzik w domku :) slimacza sie w srodku bo
                  teraz za elewacje sie wzieli, wpierw ocieplaja, mam nadzieje ze niedlugo
                  wstawia okna i zrobia w srodku. pozostala instalacja ogrzewania i klatki.
                  reszta juz chyba jest zrobiona przynajmniej u mnie :) wydaje mi sie ze moze pod
                  koniec listopada zaczna powoli oddawac :) optymista :)
                  • nati1980 Re: Gawra - budynek F 04.09.06, 22:07
                    Myslisz, ze koniec listopada jest realny? Oj nie wiem... Ale byłoby super :)
                    Z tego, co tu widzę, to wszyscy włamują sie na budowe ;) Też bylismy w ten
                    weekend, ale robotnicy chyba zrobili sobie magazynw naszym mieszkanku i nie
                    dało sie wejsc :(
                    Nie wiem, moze sie nie znam, ale wydaje mi sie, ze jakos wolno idzie im ta
                    budowa. Ocieplają już chyba z miesiąc... Ale nie mam za bardzo doswiadczenia w
                    budownictwie :P
                    • Gość: Grzes Re: Gawra - budynek F IP: *.aster.pl 05.09.06, 00:39
                      Witam
                      Jak czytam informacje na necie.... to cos strasznego, ale jak patrze na ilość
                      sprzedanych przez Gawrę mieszkań, to chyba nie jest tak źle z tymi lokalami...
                      Po rozmowach z mieszkańcami juz postawionych domów ... to raczej też wydaje sie
                      norma krajowa... nic super, ale też fatalnie jakoś specjalnie to chyba nie...
                      Ja razem z rodzinką to 3 pietro... w środku... i chyba klatka zachodnia... ta od
                      strony "autostrady..."
                      Po tych ulewach w zeszlym tygodniu... troszke ściany namokły.... no moze grzyby
                      sie jakies pokażą???
                      Ps szukam miejsca pod domkiem... tj w garazu...
                      pozdrowienia...
                    • Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 08:46
                      mam nadzieje ze uda sie pod koniec listopada.
                      trzeba sie czasem wlamac, ehh jeszcze pogoda byla dobra to juz sobie
                      posiedzialem na tarasie :) ehh a wodoki to sie ma na pole...kapusty :)
                      • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 05.09.06, 12:27
                        Budowa nie do końca ogrodzona, to i pooglądać przyszłe mieszkania można;) I
                        zaplanować dokładniej umeblowanie.
                        Jedyne co mnie drażni to to, iż balkony niektórych mieszkań (na płd te środkowe)
                        wchodzą prawie na okna mieszknań sąsiadów (czyli m.in. moje)?

Ja liczę że pod koniec listopada może zaczną się odbiory techniczne mieszkań,
                        bo klucze wg mojej umowy to planują wydawać na koniec stycznia ...
                        • Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 12:48
                          na koniec stycznia to podpisuja akty notarialne jeszcze to sie musi
                          uprawomocnic i wtedy mozna juz zamieszkiwac. natomiast w dniu odbioru
                          techniczego, po podpisaniu protokolu odbioru, inwestor przekazuje nam klucze
                          budowlane celem rozpoczecia prac wykonczeniowych. wiec jesli uda sie termin
                          listopadowy na odbiory to juz w listopadzie/grudniu mozna powoli zaczac
                          wykanczac mieszkanka :) potem klucze i mieszkamy :)
                    • Gość: Gość Re: Gawra - budynek F IP: *.newitech.pl 20.11.06, 11:35
                      Szukam do Pani kontaktu w sprawie mieszkania do wynajęcia. Maile na Pani adres
                      są odrzucane przez serwer.

Mój adres: kajotfal@tlen.pl
    • Gość: plot Re: Gawra - budynek F IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.06, 19:25
      rezerwowalem dzis mieszkanie w D i w E - dostalem umowe. Termin jest na 2008, w umowie jest caly szereg punktow niedozwolonych: dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2767639.html?as=2&ias=2&startsz=x&startsz=x
      • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 21.09.06, 07:54
        Niestety to prawda, ale pokażcie mi developera w Warszawie który daje umowę bez
        tzw. "pułapek". Dopóki popyt tak bardzo bedzie przewyżsał podaż nic się nie
        zmieni. Smutne, ale prawdziwe.
        Cieszy mnie to, że budowa idzie planowo;)
        • spoofing2a Re: Gawra - budynek F 06.10.06, 08:50
          Radze poczytac inne fora o gawrze, a moze zapytac sasiadow z okolicznych blkow
          jaka to gawra jest cudowna i wspaniala. Prosze Panstwa dopoki placicie im
          pieniadze w ratach budowlanych wszystko jest idealnie, wszystko idzie zgodnei z
          planem a nawet sa nadwyzki i wyprzedzenia czasowe. Zobaczycie jak sytuacja
          odmieni sie po wplaceniu calej kaski dla developera.....bedziecie odpychani i
          nic juz nie bedzie mozna zalatwic w gawrze... beda duze schody!!! Nie zgadzam
          sie tez z tym zdaniem, ze "...ale pokażcie mi developera w Warszawie który daje
          umowę bez
          > tzw. "pułapek". Dopóki popyt tak bardzo bedzie przewyżsał podaż nic się nie
          > zmieni."... !
          • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 18.10.06, 09:06
            Witamy sąsiadów!:)
            wie ktoś może jak daleko jeszcze do końca? tzn. jak idzie budowa? czy wiadomo
            coś o terminie oddania?
            Już nie możemy się doczekać, a mieszkamy trochę daleko więc na budowie też
            dawno nie byliśmy...
            Pozdrawiamy:)
            • Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 18.10.06, 13:15
              Rozmawiałem z kierownikiem budowy. Busynek będzie gotowy przed Swiętami Bożego
              Narodzenia. A to kiedy Gawra będzie przekazywała klucze mieszkańcom to zupełnie
              inna sprawa;)
              pozdrawiam sąsiadów
              • j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 20.10.06, 08:41
                Dzięki za info:) mam nadzieję, że w lutym to już te klucze nam dadzą...:)
    • nati1980 odbiór mieszkań, 02.01.07, 16:49
      Witam.
      Do odbioru kluczy coraz bliżej. Dziś Pani z Gawry powiedziała mi, że odbiór
      techniczny bedzie prawdopodobnie 26 stycznia. Chciałabym od razu zacząć
      remontować mieszkanko, żeby jak najszybciej się wprowadzić, ale okazuje się, że
      trzeba poczekać na pozwolenie na użytkowanie... A to ma potrwać około
      miesiąca... Pani poradziła, żeby napisać podanie o pozwolenie na rozpoczęcie
      remontowania szybciej, zanim będzie pozwolenie na użytkowanie. Jak myślicie,
      jest szansa? Nie wiem, jak się umawiać z robotnikiem, który ma wykonywać
      wszystkie prace...
      • Gość: micflu Re: odbiór mieszkań, IP: *.eranet.pl 03.01.07, 22:40
        Witam, Ja dostalem polecony od gawry z wyznaczonym terminem odbioru mieszkania
        na dzien 24 stycznia...Z tego co wiem, to jesli nie bedzie zadnych usterek, to
        tego dnia od komisji Gawry dostane klucze...
        • nati1980 Re: odbiór mieszkań, 03.01.07, 23:07
          To znaczy, że z 'robotnikiem' nie trzeba czekać na pozwolenie na użytkowanie?
          • nati1980 Re: odbiór mieszkań, 03.01.07, 23:11
            Bo w Gawrze powiedzieli, że jeszcze jakieś podanie trzeba będzie napisać. Mam
            nadzieję, że to formalność tylko
            • Gość: Art Re: odbiór mieszkań, IP: *.171.95.110.crowley.pl 04.01.07, 09:42
              Witam. Wydaje mi sie ze kluczy nie otrzyma sie tego samego dnia po odbiorze, w
              przypadku kiedy nie ma usterek. Cos slyszalem ze w budynku chyba D byl problem,
              ze ludzie robili juz remonty mieszkan wlasnie w przypadku nie otrzymania przez
              Gawre pozwolenia na uzytkowanie. Moim zdaniem lepiej poczekac ten miesiac aby
              nie bylo problemow pozniej jak w trakcie remontu wpadnie komisja sprawdzic czy
              np wszystko jest w porzadku. Ja mam odbior 22/01 :)
              • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań, IP: 213.241.6.* 06.01.07, 12:29
                Ja zostałem poinformowany o tym, że klucze będą wydawane dopiero po uzyskaniu
                pozwolenia na uzytkowanie budynku. Roboty w lokalach mogą wstrzymać tą decyzję.
                Czekam więc cierpliwie.
                • Gość: micflu Re: odbiór mieszkań, IP: *.eranet.pl 06.01.07, 15:41
                  Mam najnowsze informacje z placu budowy - zaczelo sie wykonywanie chodnika do
                  klatek schodowych i porzadkowanie terenu oraz wyrownywanie ziemi pod ulice
                  prowadzoca do naszego bloku...
              • handro Re: odbiór mieszkań, 06.01.07, 18:57
                Witam,kupiliśmy mieszkanie w bud.F, ale niestety bez garażu. Jesteśmy bardzo
                zainteresowani wynajęciem garażu.
                • Gość: B.B. Re: odbiór mieszkań, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.07, 21:14
                  Witam możliwe, że będę miał miejsce garażowe do wynajęcia, ponieważ kupiłem
                  mieszkanie (z miejscem gażowym) w budynku F,które będzie także pod wynajem.Być
                  może wynajmę samo mieszkanie to dam znać odnośnie tego miejsca garażowego.
                  Pozdrawiam
                  • tomek_w1 Re: odbiór mieszkań, 07.01.07, 00:01
                    Ja też będę musiał poszukać sobie miejsca dla mojego autka, ponieważ kupiłem
                    samo mieszkanie.Teraz trochę żałuje, ale trudno...:(
                  • handro Re: odbiór mieszkań, 07.01.07, 08:17
                    To w takim razie oczekuję na informację. Pozdrawiam
              • fom1 Re: odbiór mieszkań, 09.01.07, 21:05
                Ja bym nie radził odbierać mieszkania przed uzyskaniem
                pozwolenia na użytkowanie, a tym bardziej robienia remontów.
                Powinno się odbierać gdy wszystko jest gotowe, budynek odebrany,
                wszystkie instalacje sprawne i uruchomione.
                Ogólnie mieszkanie należy odbierać w stanie gotowym,
                wykończonym do końca zgodnie z warunkami w umowie.

Przemysław Wyszkowski

----------------------------------------------------------
                Fachowy Odbiór Mieszkania
                Jak nie dać się naciągnąć deweloperowi
                przy odbiorze mieszkania?

www.FachowyOdbiorMieszkania.pl
                biuro@fachowyodbiormieszkania.pl

Gość portalu: Art napisał(a):

> Witam. Wydaje mi sie ze kluczy nie otrzyma sie tego samego dnia po odbiorze, w
                > przypadku kiedy nie ma usterek. Cos slyszalem ze w budynku chyba D byl problem,
                >
                > ze ludzie robili juz remonty mieszkan wlasnie w przypadku nie otrzymania przez
                > Gawre pozwolenia na uzytkowanie. Moim zdaniem lepiej poczekac ten miesiac aby
                > nie bylo problemow pozniej jak w trakcie remontu wpadnie komisja sprawdzic czy
                > np wszystko jest w porzadku. Ja mam odbior 22/01 :)
      • Gość: xxx Re: odbiór mieszkań, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.07, 17:06
        Drodzy sąsiedzi, miałem już trochę do czynienia z Gawrą, nie wygląda to tak
        strasznie jak niektórzy to opisują. Lokatorzy stwarzają sobie sami problemy.
        Najpierw chcą przed odbiorem "po cichu" wykańczać swoje mieszkania, a póżniej
        sami nasyłają kontrolę urzędników na swój blok. Co do zakładania wspólnoty to
        trzeba wykazać się solidarnością lokatorów i sprawnie wszystko załatwiać, a nie
        tylko robić awantury tak jak to miało miejsce w bloku C. Dla porównania
        mieszkańcy bloku A wykazali się lepszym zorganizowaniem przy zawiązywaniu
        wspólnoty. Osoby, które robią najwięcej zamieszania, kupują kolejne mieszkania
        w następnych blokach (ciekawe dlaczego skoro tak narzekają?). Pozdrawiam
      • tomek_w1 Re: odbiór mieszkań, 06.01.07, 23:54
        Witam,
        mam nadzieję, że dostaniemy klucze w tym miesiącu, też chciałbym rozpocząć
        prace wykończeniowe jak najszybciej. Słyszałem, że z oddawaniem mieszkań gawra
        nie robi problemu. Mam znajomego w budynku A mówił, że wszystko przebiegało
        sprawnie, mjejmy nadzieje, że i tu pójdzie to szybko.
        • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 21.01.07, 11:47
          Witajcie.
          Mój mąż założył nasze wspólne forum naszego ukochanego osiedla. Jeśli jesteście
          zainteresowaniu skumulowaną wymianą informacji zapraszamy na adres:

www.golabki3.go.pl
          Uważamy, że to będzie dużo lepsze rozwiązanie, niż ciągnięcie wielu
          rozproszonych wątków na forach Gazety :-)
          Forum umożliwia nam wymianę informacji, umieszczanie ogłoszeń oraz publikowanie
          zdjęć.
          Zapraszamy.

Natalia i Damian.
          Budynek F, m.32
          • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 26.02.07, 08:00
            Czy coś się stąło z forum? Od kilku dni nie mogę go otworzyć?
            Czy coś wiadomo w temacie kluczy do lokal?
            • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 26.02.07, 17:14
              Forum już działa. Jeśli chodzi o klucze, to w zeszłym tygodniu była komisja z
              nadzoru budowlanego. Jutro ma być decyzja. Jeśli wszystko okaże się ok, to
              jeszcze 14 dni na uprawomocnienie decyzji i wtedy już chyba nic nie stoi na
              przeszkodzie :) Ciekawe, co jutro powiedzą...
              • rigz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 28.02.07, 13:58
                zapraszam do forum osiedla Gołąbki, w tym Gołąbki 3 :)
                adres www.golabki.yoyo.pl
                na forum golabki3.go.pl pisałem o możliwości połączenia forów i czekam na
                odpowiedź od administratora :)
                • rigz zapraszam do forum budynku F 01.03.07, 14:09
                  niestety, administrator tamtego forum skasował mój wątek,
                  nie otrzymałem też żadnej odpowiedzi o ewentualnym połączeniu obydwu for.
                  zapraszam w takim razie do forum Osiedla Gawra-Gołąbki budynek F,
                  link: www.golabki.yoyo.pl/viewforum.php?f=57
              • Gość: jaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 06.03.07, 08:02
                Brak pewne informacji o kluczach zaczyna mnie powoli irytować. Czy wiadomo coś
                pewnego w temacie terminów?
                • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 06.03.07, 20:13
                  Inspekcja z nadzoru budowlanego już była i w zeszły poniedziałek miała być
                  decyzja.... Niestety pech chciał, że Pan Inspektor rozchorował się (mąż dzwonił
                  do pinb żeby to sprawdzić, bo myśleliśmy najpierw, że to ściema GAWRY) i
                  niestety nie ma go kto zastąpić. W tym tygodniu ma wrócić ze zwolnienia i MOŻE
                  w czwartek będzie decyzja... Strasznie to wszystko się przeciąga :(
                  • Gość: Bart.. Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.03.07, 20:54
                    Dowiedziałem się dzisiaj, że ten inspektor będzie na zwolnieniu do 14.03.07r
                    także chyba jeszcze trochę poczekamy :(
                    • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 07.03.07, 21:00
                      Ile można czekac... Ja juz mam powoli tego dosyc. Zaczynam wątpić, że
                      kiedykolwiek sie doczekam tego mieszkania... :( Ech, mam przez to wszystko
                      doła...
                      • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 08.03.07, 07:51
                        Bez żartów, do 14? Tragedia:( Też zaczynam mieć doła....
                        • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 08.03.07, 12:26
                          Zaczynam podejrzewać, że może gawra ma jakąś umowę z panem z pinb. Od razu po
                          kontroli powiedzieli, że się rozchorował ciężko i pewnie pójdzie do szpitala. W
                          pinb powiedzieli, że ma tylko grypę i potrwa to max tydzien, a teraz znowu
                          przedłużają... Im to na rękę, bo to niby nie z ich winy się przedłuża i nie
                          należy nam się żadne odszkodowanie za zwłokę... Już sama nie wiem, co o tym
                          myśleć... :(
                          • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 08.03.07, 12:43
                            W spiskową teorię nie chce mi się wierzyć. Jeżeli na zwolnieniu jest osoba
                            decyzyjna, to może rzeczywiście nie ma kto dokumentów podpisać?
                            Szkoda, że to tak długo trwa, nastawilem się na odbiór kluczy pod koniec lutego:
                            (

• panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 08.03.07, 20:27
                              sytuacja z kluczami zaczyna mnie również mocno irytować, to jakaś farsa,żeby
                              półtora miesiąca czekać na klucze.Panie w Gawrze poinformowały mnie,że może
                              jutro będzie już wiadomo co z kluczami.Powoli mam dosyć tego zwodzenia
                              • Gość: lokator Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.03.07, 22:55
                                Myślę, że Gawra nie ma w tym żadnego interesu, żeby tak nas zwodzić. Jak byłem
                                w naszym bloku, to poza małym bałaganem wynikającym z wykańczania (malowania
                                ścian i całej reszty) nie widziałem żeby coś było nie tak. Przecież żeby był
                                odbiór bloku musi być wszystko zrobione, a kontrola bloku już była, więc chyba
                                mamy pecha.
                                • axor Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 10.03.07, 19:27
                                  Witam wszystkich mieszkańców.
                                  Z racji iż jestem waszym sąsiadem z gawry2 i zarazem zajmuję się
                                  zawodowo wyposażeniem oraz remontem mieszkań, chetnie pomoge w doborze i
                                  zakupie potrzebnych artykułów sanitarnych i podłóg w bardzo atrakcyjnych
                                  cenach.Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny (0604-489-411) .
                                  Pozdr.
                              • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 10.03.07, 18:02
                                W pinb powiedzieli, że w poniedziałek będzie decyzja i na pewno będzie
                                pozytywna... Oby to była prawda...
                                • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 12.03.07, 08:05
                                  No to trzymam kciuki! Potem tylko Zarząd Gawry musi szybko podjąć decyzję o
                                  wydawaniu kluczy i można przygotować się do prac wykończeniowych;)
                                  • Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 12.03.07, 15:15
                                    Witam Wszystkich przyszlych sąsiadów. Wiadomo juz coś kiedy dostaniemy klucze
                                    do naszych mieszkanek ?
                                    • Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 12.03.07, 16:58
                                      Moi Drodzy dzwoniłam właśnie do Gawry, otrzymałam info, że decyzja bedzie
                                      dopiero w srodę, a to czy od razu otrzymamy klucze to już decyzja prezesa
                                      Gawry...z wiec pozostało nam tylko czekać,czekać, czekać ........
                                      • Gość: ada Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 12.03.07, 18:01
                                        Cierpliwości!przecież to niczyja wina,ze taka biurokracja w naszym kraju:
                                        (pozdrawiam
                                        • Gość: b Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.03.07, 22:09
                                          Popieram, popieram......cierpliwości ;-)
                                          • Gość: m Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 14.03.07, 09:30
                                            Gratuluję! Proponuję częściej dzwonić do PIN, a wtedy decyja o użytkowaniu
                                            budynku będzie podpisana jeszcze pózniej!!!
                                            • Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 14.03.07, 10:46
                                              nie najlepiej nic nie robić! ....chyba Jesteś zwolennikiem Gawry
                                              • Gość: a Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 14.03.07, 11:19
                                                nie jestem zwolennikiem gawry, ale czasami nie mamy wplywu na zlosliwosc innych
                                                ludzi, poganiajc urzednika szkodzimy tylko sobie, niestety
                                                • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 14.03.07, 11:28
                                                  Ja zauwazam troche inną zależność - im więcej telefonów w danej sprawie do
                                                  urzednika, tym szybciej urzednik będzie chciał mieć sprawę z głowy. Przecież
                                                  sprawy w których nie ma zainteresowania moga dłużej polezeć w szufladzie;)
                                                  • Gość: am Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 14.03.07, 13:19
                                                    to ja juz nie wiem? tez chce dostac klucze....
                                                  • panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 15.03.07, 16:04
                                                    ja juz mam dosyć!! Decyzja w sprawie kluczy ma być za 10 dni.
                                                  • Gość: am Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 15.03.07, 17:13
                                                    czy to pewne informacje?
                                                  • panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 15.03.07, 19:08
                                                    taką odpowiedź usłyszeliśmy dziś dzwoniąc do Gawry. Pani nie potrafiła
                                                    odpowiedzieć na pytanie dlaczego jeszcze nie podpisano pozwolenia na
                                                    użytkowanie budynku.
                                                  • Gość: lokator Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.03.07, 19:42
                                                    Ja słyszałem, że Pan inspektor nie podpisuje tylko, dlatego, żeby zrobić na
                                                    złość tym, którzy do niego dzwonią, co drugi dzień i pytają o decyzję.
                                                  • Gość: Grzegorz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.aster.pl 16.03.07, 21:49
                                                    Witam,
                                                    Ja tez już czekam i czekam... i często sobie chodzę koło "naszego" budynku...

Ps. też jestem zainteresowany miejscem w garażu... mam miejsce postojowe brrrr.
                                                    Czekam na info.
                                                    Pozdrawiam przyszłych mieszkańców "F'ki"
                                                  • Gość: Art Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.171.95.110.crowley.pl 19.03.07, 09:04
                                                    Wydaje mi sie ze po prostu nie jest wszystko zrobione wokol budynku i dlatego
                                                    nie ma decyzji. Bylem w sobote i nagle wzieli sie za dojazd do garazy,
                                                    przypadek? Poza tym nie ma licznikow energii wiec jak ktos bedzie przeprowadzal
                                                    remont bez pradu? Na razie wszystko pracuje na "prowizorce".. Dlatego nie ma
                                                    decyzji a nie ze ktos sie uwzial na sasiadach bo dzwonia do PINB... Budynek ma
                                                    byc gotowy w calosci aby dac pozwolenie na uzytkowanie..
                                                  • tomek_w1 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 19.03.07, 11:27
                                                    Ciekawe dlaczego wcześniej Pnu inspektorowi nie przeszkadzało, że nie ma
                                                    liczników i dojazdu do garaży- słyszłem, że decyzja miała być na 100% pozytywna
                                                    i nagle zobaczył, że nie ma drogi...
                                                  • nati1980 Już jest :) 19.03.07, 13:13
                                                    Już jest decyzja :) Od 30.03 bęą wydawane klucze :) Aż nie mogę uwierzyć
                                                  • Gość: Giaca Re: Już jest :) IP: 213.241.6.* 19.03.07, 16:47
                                                    Decyzja już jest, ale mogliby nie czekać na uprawnomocnienie tylko zacząć
                                                    wydawać klucze...
                                                    Mimo wszystko cieszę się że jest jakiś pewny termin;)
                                                  • Gość: aga Re: Już jest :) IP: *.aster.pl 19.03.07, 18:07
                                                    Skąd ta wiadomośc, dzwoniłam dzisiaj do GAWRY i powiedzieli mi, że nie ma jeszcze decyzji
                                                  • Gość: alex Re: Już jest :) - chyba nie ma:(( IP: 199.67.203.* 20.03.07, 13:48
                                                    Ja tez dzwoniłam, decyzji jeszcze nie ma! ale Gawra już ustaliła przybliżony
                                                    termin przekazania kluczy na 30/03/2007 na 16:00 - mam coraz wiecej wątpliwości
                                                    do wiarygodności naszego dewelopera ....
                                                  • Gość: Art Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.171.95.110.crowley.pl 19.03.07, 15:37
                                                    pewnie dlatego ze byl na chorobowym i nie wiedzial co sie tam dzieje? cos gawra
                                                    musi mowic ze z jej strony jest ok nawet jak nie jest.. czyz nie?
                                                  • panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 27.03.07, 21:01
                                                    Dzwoniłem dzis do Gawry, ponoć od 5 kwietnia mają być wydawane klucze, trzeba
                                                    jednak złożyc podanie o wczesniejsze wydanie kluczy.Pozwolenia na uzytkowanie
                                                    budynku nadal nie mają:)
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: sąsiad Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.03.07, 22:03
                                                    Też słyszałem, że 05 kwietnia mają wydawać klucze, 100% 05 kwietnia :-))
                                                  • Gość: gość rigz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.icm.edu.pl 28.03.07, 12:53
                                                    witam
                                                    i tak się co jakiś czas przypominam z forum Gawra Gołąbki i oczywiście serdecznie zapraszam
                                                    do wypowiedzi na jego łamach. link powyżej, albo adres www.golabki.yoyo.pl w którym jest podforum poświęcone budynkowi F.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 06.04.07, 10:12
                                                    wczoraj odebrałam klucze !
                                                  • j-jonaszka Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 06.04.07, 10:34
                                                    My też odebraliśmy!:)))
                                                  • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:11
                                                    I my te odebralimy wczoraj klucze! Co wiecej - dzis juz prace rozpoczete...;)
                                                  • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! 09.04.07, 22:25
                                                    My też odebraliśmy :)
                                                    Prace niestety dopiero za dwa tygodnie. Ale fajnie, co?
                                                  • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: 213.241.6.* 10.04.07, 09:35
                                                    Pewnie, że fajnie;) Już zaczynałem się martwić. W budynku nawet w świeta
                                                    słychać było że prace wre;)
                                                  • Gość: nowa Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:14
                                                    Powiedzcie mi, proszę, o co w tym chodzi?! Kupiłam drogą cesji mieszkanko w
                                                    budynku F w lutym i do tej pory nawet nie było odbioru technicznego, a już w
                                                    ogóle nie ma mowy o kluczach.....
                                                  • nati1980 Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! 11.04.07, 13:18
                                                    Najlepiej udać się do Gawry i zapytać. A może chodzi o budynek E, a nie F?
                                                  • Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: 213.241.6.* 11.04.07, 15:26

Odbiory techniczne były w styczniu, więc może poprzedni właściciel odebał
                                                    lokal.
                                                    Klucze wydawane były na podstawie podań.
                                                    Nati ma racje po prostu pojedź tam i zapytaj.
                                                  • Gość: handro Budynek F - garaż IP: *.man.polbox.pl 12.04.07, 09:04
                                                    Witam, poszukuję do wynajęcia miejsca parkingowego w naszym bloku. Proszę o
                                                    kontakt.
                                                  • Gość: Monika Re: Budynek F - garaż IP: *.memrb.com.pl 13.04.07, 08:44
                                                    Witam. Jesli nadal jestes zainteresowany to mam miejsce do wynajecia.
                                                    Kontakt na maila monika.szymanska@poczta.onet.pl
                                                  • nati1980 Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... 16.04.07, 21:36
                                                    Chodzi mi o miejsce garazowe w budynku.
                                                    Chcielibysmy wynajmowac od kogos takowe...
                                                    Chetnych prosze o kontakt na maila do meza: demarko@tlen.pl
                                                    Z gory dziekuje i pozdrawiam.
                                                    Nati :-)
                                                  • Gość: ewa Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: *.chello.pl 16.04.07, 23:03
                                                    Witam, będę miała do wynajęcia garaż w budynku E, tylko to jeszcze trochę potrwa...
                                                  • Gość: alex Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: 199.67.203.* 09.05.07, 09:15
                                                    Hej! a czy moze ktoś z Sąsiadów wie czy Gawra załatwiła już pozwolenie na
                                                    zamieszkanie - bo wiem ze były kiedys juz przypadki, że mieszkania były
                                                    udostepnione do remontu, ludzie zaczynali mieszkać, a potem okazało sie, że
                                                    mieszkają bezprawnie....pls o info jeśli coś wam wiadomo w tym temacie DZIEKI!
                                                  • Gość: Giaca Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: 213.241.6.* 09.05.07, 09:53
                                                    O właśnie. Dobre pytanie bo niektórzy już mają prawie gotowe mieszkania. Czy
                                                    ktoś coś wie?
                                                  • Gość: ... Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: *.81.datacomsa.pl 09.05.07, 10:57
                                                    Decyzja o uzytkowaniu budynku jest juz prawomocna, wiec mozna juz mieszkac w
                                                    budynku F,pozdrawiam
                                                  • Gość: mieszkaniec Wspólnota IP: *.81.datacomsa.pl 24.07.07, 22:28
                                                    Witam,
                                                    widzę, że każdy jest mocno zajęty urządzeniem mieszkań i dawno nie zaglądał na
                                                    forum....Próbowałem wejść na stronę Natalii i Damiana, ale coś nie działa.
                                                    Za miesiac przejmujemy nasz budynek od GAWRY - może należałoby trochę się tym
                                                    tematem zainteresować.
                                                    Pytanko: czy ktoś wie, czy Gawra planuje jeszcze raz pomalować klatki (coś
                                                    kiedyś o tym słyszałem), bo chyba zgodzicie się ze mną, że ściany nie wyglądają
                                                    najlepiej...
                                                  • Gość: Giaca Re: Wspólnota IP: 213.241.6.* 26.07.07, 12:36

Dobre pytanie z tymi ścianami. Są i pomazane i w niektórych miejscach
                                                    poniszczone. Jedno co mnie zastanawia: zebranie ma byc za 25.08. (jeżeli dobrze
                                                    pamiętam). Do dnia 31.08 Zarządza Gawra. Musimy już zacząć szukać nowego
                                                    Zarządcy i nie zgadzać się na osobę zaproponowaną przez Gawrę. (m.in.kłopoty
                                                    budynku E z naprawami gwarancyjnymi z powodu...zbyt poźnego ich zgloszenia).
                                                  • Gość: lokator Re: Wspólnota IP: *.81.datacomsa.pl 27.07.07, 15:34
                                                    Witam,
                                                    Ściany maja byc malowane, to chyba oczywiste. A tak w ogole,drodzy sasiedz,
                                                    zniszczenia na klatkach to nasza sprawka (ekipy remontowe)wiec sprobujmy
                                                    troszke uwazac i sznujmy nasze wydane pieniadze. Moim zdaniem zielen przy
                                                    budynku wyglada bardzo ladnie.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Wspólnota IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.07.07, 17:02
                                                    Wybieranie zarządcy to tylko nasza sprawa, Gawra nie będzie nam wciskała na
                                                    siłe firmy zarządzjącej. To jest tylko nasz wybór. Musimy dobrze wybrać. Mam
                                                    znajomą w budynku obok i po przejęciu przez wspólnotę wcale nie jest lepiej.
                                                    Opłaty prawie takie same jak wcześniej, ochrona jest tylko w nocy, a nie całą
                                                    dobę (i podobno śpi sobie na strychu koło kotłowni). Lepiej ubezpieczyć
                                                    mieszkanie- taniej wyjdzie. Ochrona i tak za nic nie odpowiada. Tyle tylko, że
                                                    się pokręcą i śpią.
                                                  • Gość: mieszkanka Re: Wspólnota IP: *.81.datacomsa.pl 31.07.07, 11:07
                                                    troszkę wiadomości:)
                                                    dom.gazeta.pl/prawo/1,65567,2882563.html
                                                  • Gość: handro Re: Wspólnota IP: *.man.polbox.pl 08.08.07, 08:04
                                                    Czy ktoś już jest po podpisaniu aktów notarialnych z naszego (F)
                                                    budynku?
                                                  • Gość: Giaca Re: Wspólnota IP: 213.241.6.* 08.08.07, 08:08
                                                    Ja, już jakieś 1,5 m-ca temu podpisałem akt. Oprócz haraczu do Gawry
                                                    w wys. 1800 zł za przygotowanie dokumentów (czyli segregatora który
                                                    przyniosła jaaś Pani) wszystko było ok.
    • handro Gawra - budynek F-wejście nr 1 14.05.07, 09:11
      Ja rozumiem, że większość z nas teraz jest na etapie wykańczania swoich
      mieszkań, ale czy to ma powodować taką dewastację??? Już dwa razy została
      wybita szyba w drzwiach, wszystkie drzwi wejściowe są pootwierane, podpierane
      cegłówkami itp. Każdy przecież ma kod wejściowy i pilnujmy aby były pozamykane
      drzwi nie tylko te od głównego wejścia ale z drugiej strony budynku również i
      drzwi garażu również. Wtedy nie będzie przeciągów i szyba ma szansę się tam
      utrzymać. Winda jest stale zblokowana, zazwyczaj na trzecim piętrze. Powinno
      nam wszystkim zależeć na bezpieczeństwie i wygodzie, więc proszę pilnujmy się
      trochę i wymagajmy od siebie. Może należałoby zwrócić uwagę naszym "drogim"
      ekipom wykończeniowym. Pozdrawiam
      • Gość: lokator Re: Gawra - budynek F-wejście nr 1 IP: *.axelspringer.pl 15.05.07, 18:17
        Witam serdecznie...
        Winda naprawiona - o to o dziwo w niedziele. A co do przeciagów... to chyba
        trzeba bedzie sie zastanowić nad dobudowaniem wiatrołapów, takich jakie sa w
        budynku obok. Jeśli chodzi o ekipy, to raczej szanse marne... wiem, że przecież
        im ciężko ... ale to prawda dbajmy o nasz nowy dom...
        ps. Przydałby się nam taki filmowy "ANIOŁ" prawda...

Pozdrowienia...
        chyba już legalny lokator
        • Gość: handro Gawra - budynek F-wejście nr 1 IP: *.man.polbox.pl 16.05.07, 09:02
          Cieszę się, że nie tylko ja mam takie zdanie, wiatrołap byłby super
          rozwiązaniem.
          • Gość: emili Re: Gawra - budynek F-wejście nr 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:02
            Witam, winda działa, bo mąż zadzwonił pod wskazany nr tel w windzie i.... ekipa
            przyjechała za godzinkę i naprawiła. Tak więc trzeba działać, a nie narzekać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka