nati1980 01.08.06, 23:36 Witam. Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Szukam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 03.08.06, 23:38 Witamy:) my tam będziemy mieszkać:) tzn. Narzeczony i ja:) Pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 05.08.06, 12:08 I ja takze kupilem tu mieszkanie. Pozdrawiam serdecznie sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: Gawra - budynek F 10.08.06, 23:34 Oooo, jak fajnie, że ktoś się odezwał :) A na ktorym piętrze? My będziemy mieszkać na parterze. Już się nie mogę doczekać... Boję się trochę tego czynszu na początku, ale chyba damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: *.chello.pl 13.08.06, 12:21 My na pierwszym piętrze. Czysz jest bardzo wysoki i znając Gawrę będą chcieli utrzymać go jak najdłużej. Musimy zaraz po podpisaniu pierwszych aktów notarialnych zarejestrować Wspólnotę i ich pożegnać. A te kilka miesięcy przetrwamy;) Pocieszajace jest to że budowa domu idzie sprawnie i jest szansa,że nie będzie opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyty Re: Gawra - budynek F IP: *.acn.waw.pl 13.08.06, 17:09 Kilka miesiecy przetrwac, dobre sobie, chyba kilkanascie. Gawra w akcie notarialnym zastrzeze sobie administracje przez minimum jeszcze rok. Wiec tak latwo ich nie pozegnacie, bez zludzen. Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 17.08.06, 11:15 My też będziemy mieszkać na parterze:) narzeczony był już w mieszkanku:) ciekawe kiedy dadzą klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: Gawra - budynek F 18.08.06, 15:30 :) Mój mąż też już był w środku :P A jaki numer mieszkania, jeśli można zapytać? My będziemy mieć 32. Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 18.08.06, 22:29 To super! Witamy najbliższą sąsiadkę - my będziemy pod numerem 33:) takie małe mieszkanko... Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 19.08.06, 22:37 Nati! byliśmy dziś u Ciebie w mieszkaniu, a raczej na tarasie (u siebie też:) Masz super... takie duże!:) już się nie możemy doczekać... najfajniejsze są tarasy:) wszyscy tak narzekają na gawrę, a my ciągle chcemy żyć złudzeniem, że będzie ok:) Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: *.chello.pl 20.08.06, 17:18 A powiedzcie mi drogie sąsiadki, na którą stronę świata wychodzą Wasze mieszkania? My mamy na pierszym piętrze, narożne mieszkanie na stronę płd-wsch (nr 39). Być może Wasze mieszkania są pode mną;) O Gawrę nie ma co się martwić. To moje drugie mieszkanie u nich (wcześniej miałem kawalerkę) i nie narzekam. Budują szybko i dobrze, a opłaty eksploatacyjne trzeba przetrwać. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 20.08.06, 21:53 O, no to fajnie, że wreszcie jakieś pozytywne info o Gawrze:) Nasze mieszkanie to na pewno wschód, chyba strona północno-wschodnia... to takie po środku malutkie - mieszka tam chyba jakiś cieć teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: Gawra - budynek F 21.08.06, 01:31 No to bedziemy zagladac sobie przez taras :P Nasze mieszkanko spore, bo spora rodzinka (mamy dwa szkraby). My też łudzimy się, że bedzie ok. Już sie nie moge doczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilanów pzdr! Gawra IP: 212.160.172.* 13.04.07, 11:37 bój się sąsiadów, których możesz mieć za ścianą albo na przeciwko drzwi. większość mieszkań wykupili cwaniacy pod wynajem, tak więc prawdopodobieństwo że będziesz miał sąsiada dilera, prostytutkę lub "wesołych" studenciaków jest jak 1:3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Gawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:16 Dzięki za pomoc, wszystko już się wyjaśniło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołąbki pzdr Re: Gawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:20 Gość portalu: Wilanów pzdr! napisał(a): > bój się sąsiadów, których możesz mieć za ścianą albo na przeciwko drzwi. > większość mieszkań wykupili cwaniacy pod wynajem, tak więc prawdopodobieństwo > że będziesz miał sąsiada dilera, prostytutkę lub "wesołych" studenciaków jest > jak 1:3 A dlaczego cwaniak? Bo kupił mieszkanie, a ma gdzie mieszkać? Jad przez Ciebie, człowieku, przemawia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja1980 Re: Gawra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:22 Gość portalu: Wilanów pzdr! napisał(a): > bój się sąsiadów, których możesz mieć za ścianą albo na przeciwko drzwi. > > większość mieszkań wykupili cwaniacy pod wynajem, Zazdrość - straszna rzecz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś cwaniak IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.04.07, 21:54 A skąd wiesz ile mieszkań w tym blkou będzie do wynajęcia? Cwaniaku z Wilanowa! Mam tylko nadzieję, że moim sąsiadem nie będziesz TY! Pzdro cwaniaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jad Re: Gawra IP: 212.160.172.* 16.04.07, 12:33 Ogromna większość właścicieli kilku mieszkań i czerpiących z tego zyski NIE PŁACI podatku w Urzędach Skarbowych - dlatego cwaniaczki, KUMASZ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Gawra IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.04.07, 15:52 Ty z pewnością płacisz wszyskie podatki -szkoda mi Ciebie jesteś taki naiwny! Już wiem dlaczego tak zazdrościsz innym, że sobie kupują kolejne mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Gawra IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.04.07, 15:59 Cieszy mie to, że są w naszym kraju tacy uczciwi obywatele jak kolega z Wilanowa. W końcu ktoś musi utrzymyawć naszych kochanych (uczciwych oczywiście), posłów i innych urzędników.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Jest decyzja!!! IP: *.81.datacomsa.pl 19.04.07, 16:17 Jest decyzja o pozwoleniu na uzytkowanie budynku F:D HURRA!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Jest decyzja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:29 A w jakim terminie się ona uprawomocni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Gawra IP: *.81.datacomsa.pl 16.04.07, 18:36 Moim zdaniem, to czysta zazdrosc a tak swoja droga, to interesuje mnie ile "grzeszkow" jest na Twoim koncie? Latwo jest krytykowac innych, prawda? Czlowieku zajmij sie wykanczaniem swojego mieszkania(jesli takie posiadasz) i juz nie ocenianiem ludzi po ich dorobku. Jezeli kogos stac, to niech kupuje tyle mieszkan, na ile ma ochote:)Prostytutka, diler czy sudent tez są ludzmi i musza gdzies mieszkac:) Mimo wszystko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doraf Re: Gawra - budynek F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 23:53 Witam serdecznie przyszłych sąsiadów! My będziemy mieszkać na drugim piętrze z widokiem na stronę pd. Nie mogę doczekać się chwili, kiedy tam zamieszkamy. Wydaje mi się niestety, że raczej nastąpi to później niż wcześniej :( Blok A, który powienien być oddany już w czerwcu - stoi jeszcze pusty - podobnież nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie (z tym Gawra ma zawsze problemy- wiemy to od znajomych, którzy mieszkają we wcześniej wybudowanych przez Gawrę blokach). Ciekawa jestem, czy lokatorzy tamtego budynku mieli już odbiory techniczne lokali i czy muszą już płacić czynsze - nie mogąc zamieszkać przed uzyskaniem przez Gawrę tegoż pozwolenia (jak to jest w umowie par.7 ust.3 i par.3 ust3 pkt d) - zaznaczę, że nie wnosiliśmy zmian do umowy - czego żałuję) Może coś wiecie na temat budynku A? Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 24.08.06, 10:31 Witamy! Kolejne złe wiadomości:((( No to pozostaje mieć nadzieję, że na wiosnę będziemy mogli zamieszkać w naszych mieszkankach... My umowy też nie zmienialiśmy niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 25.08.06, 08:06 W budynku o którym piszesz odbiory techniczne już były, czynsze będą płacone po otrzymaniu kluczy do lokalu. Oficjalna przyczyna opóźnienia budowy wg Gawry to mroźna zima;) (takie informacje mam od znajomych którzy kupili mieszkanie w tym budynku). Na szczęśnie nasz rośnie dość szybko i mam nadzieję, że dotrzymają terminu. To prawda, że Gawra ma problemy z otzymaniem pozwolenia na użytkowanie (w jednym z budynków ciągnęło się to długimi miesiącami), ale pozostaje mieć nadzieję, że tym razem nic ponadplanowo nie dobudują:) Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 25.08.06, 09:18 ufff, już trochę lepiej:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 25.08.06, 10:39 Ja tak w ramach pocieszania i uspokajania;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.devs.futuro.pl 04.09.06, 12:26 Witam przyszlych sasiadow :) powoli bo powoli ale zbliza sie termin odbiorow o ile nic po drodze nie wyjdzie, miejmy nadzieje ze nie. sasiad z parteru. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: Gawra - budynek F 04.09.06, 18:33 Witam :) Tez mam nadziejje, ze wszystko pojdzie planowo, chociaz wydaje mi sie, ze troche slimacza sie ostatnio... No ale nie jestem specjalistą. Juz sie nie moge doczekac. PS. Ja tez z parteru, strona pn-wsch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.chello.pl 04.09.06, 19:24 Ja centralnie polnoc. bylem w weekendzik w domku :) slimacza sie w srodku bo teraz za elewacje sie wzieli, wpierw ocieplaja, mam nadzieje ze niedlugo wstawia okna i zrobia w srodku. pozostala instalacja ogrzewania i klatki. reszta juz chyba jest zrobiona przynajmniej u mnie :) wydaje mi sie ze moze pod koniec listopada zaczna powoli oddawac :) optymista :) Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: Gawra - budynek F 04.09.06, 22:07 Myslisz, ze koniec listopada jest realny? Oj nie wiem... Ale byłoby super :) Z tego, co tu widzę, to wszyscy włamują sie na budowe ;) Też bylismy w ten weekend, ale robotnicy chyba zrobili sobie magazynw naszym mieszkanku i nie dało sie wejsc :( Nie wiem, moze sie nie znam, ale wydaje mi sie, ze jakos wolno idzie im ta budowa. Ocieplają już chyba z miesiąc... Ale nie mam za bardzo doswiadczenia w budownictwie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Gawra - budynek F IP: *.aster.pl 05.09.06, 00:39 Witam Jak czytam informacje na necie.... to cos strasznego, ale jak patrze na ilość sprzedanych przez Gawrę mieszkań, to chyba nie jest tak źle z tymi lokalami... Po rozmowach z mieszkańcami juz postawionych domów ... to raczej też wydaje sie norma krajowa... nic super, ale też fatalnie jakoś specjalnie to chyba nie... Ja razem z rodzinką to 3 pietro... w środku... i chyba klatka zachodnia... ta od strony "autostrady..." Po tych ulewach w zeszlym tygodniu... troszke ściany namokły.... no moze grzyby sie jakies pokażą??? Ps szukam miejsca pod domkiem... tj w garazu... pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 08:46 mam nadzieje ze uda sie pod koniec listopada. trzeba sie czasem wlamac, ehh jeszcze pogoda byla dobra to juz sobie posiedzialem na tarasie :) ehh a wodoki to sie ma na pole...kapusty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 05.09.06, 12:27 Budowa nie do końca ogrodzona, to i pooglądać przyszłe mieszkania można;) I zaplanować dokładniej umeblowanie. Jedyne co mnie drażni to to, iż balkony niektórych mieszkań (na płd te środkowe) wchodzą prawie na okna mieszknań sąsiadów (czyli m.in. moje)? Ja liczę że pod koniec listopada może zaczną się odbiory techniczne mieszkań, bo klucze wg mojej umowy to planują wydawać na koniec stycznia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Gawra - budynek F IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 12:48 na koniec stycznia to podpisuja akty notarialne jeszcze to sie musi uprawomocnic i wtedy mozna juz zamieszkiwac. natomiast w dniu odbioru techniczego, po podpisaniu protokolu odbioru, inwestor przekazuje nam klucze budowlane celem rozpoczecia prac wykonczeniowych. wiec jesli uda sie termin listopadowy na odbiory to juz w listopadzie/grudniu mozna powoli zaczac wykanczac mieszkanka :) potem klucze i mieszkamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gawra - budynek F IP: *.newitech.pl 20.11.06, 11:35 Szukam do Pani kontaktu w sprawie mieszkania do wynajęcia. Maile na Pani adres są odrzucane przez serwer. Mój adres: kajotfal@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plot Re: Gawra - budynek F IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.06, 19:25 rezerwowalem dzis mieszkanie w D i w E - dostalem umowe. Termin jest na 2008, w umowie jest caly szereg punktow niedozwolonych: dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2767639.html?as=2&ias=2&startsz=x&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 21.09.06, 07:54 Niestety to prawda, ale pokażcie mi developera w Warszawie który daje umowę bez tzw. "pułapek". Dopóki popyt tak bardzo bedzie przewyżsał podaż nic się nie zmieni. Smutne, ale prawdziwe. Cieszy mnie to, że budowa idzie planowo;) Odpowiedz Link Zgłoś
spoofing2a Re: Gawra - budynek F 06.10.06, 08:50 Radze poczytac inne fora o gawrze, a moze zapytac sasiadow z okolicznych blkow jaka to gawra jest cudowna i wspaniala. Prosze Panstwa dopoki placicie im pieniadze w ratach budowlanych wszystko jest idealnie, wszystko idzie zgodnei z planem a nawet sa nadwyzki i wyprzedzenia czasowe. Zobaczycie jak sytuacja odmieni sie po wplaceniu calej kaski dla developera.....bedziecie odpychani i nic juz nie bedzie mozna zalatwic w gawrze... beda duze schody!!! Nie zgadzam sie tez z tym zdaniem, ze "...ale pokażcie mi developera w Warszawie który daje umowę bez > tzw. "pułapek". Dopóki popyt tak bardzo bedzie przewyżsał podaż nic się nie > zmieni."... ! Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 18.10.06, 09:06 Witamy sąsiadów!:) wie ktoś może jak daleko jeszcze do końca? tzn. jak idzie budowa? czy wiadomo coś o terminie oddania? Już nie możemy się doczekać, a mieszkamy trochę daleko więc na budowie też dawno nie byliśmy... Pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Gawra - budynek F IP: 213.241.6.* 18.10.06, 13:15 Rozmawiałem z kierownikiem budowy. Busynek będzie gotowy przed Swiętami Bożego Narodzenia. A to kiedy Gawra będzie przekazywała klucze mieszkańcom to zupełnie inna sprawa;) pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: Gawra - budynek F 20.10.06, 08:41 Dzięki za info:) mam nadzieję, że w lutym to już te klucze nam dadzą...:) Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 odbiór mieszkań, 02.01.07, 16:49 Witam. Do odbioru kluczy coraz bliżej. Dziś Pani z Gawry powiedziała mi, że odbiór techniczny bedzie prawdopodobnie 26 stycznia. Chciałabym od razu zacząć remontować mieszkanko, żeby jak najszybciej się wprowadzić, ale okazuje się, że trzeba poczekać na pozwolenie na użytkowanie... A to ma potrwać około miesiąca... Pani poradziła, żeby napisać podanie o pozwolenie na rozpoczęcie remontowania szybciej, zanim będzie pozwolenie na użytkowanie. Jak myślicie, jest szansa? Nie wiem, jak się umawiać z robotnikiem, który ma wykonywać wszystkie prace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micflu Re: odbiór mieszkań, IP: *.eranet.pl 03.01.07, 22:40 Witam, Ja dostalem polecony od gawry z wyznaczonym terminem odbioru mieszkania na dzien 24 stycznia...Z tego co wiem, to jesli nie bedzie zadnych usterek, to tego dnia od komisji Gawry dostane klucze... Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań, 03.01.07, 23:07 To znaczy, że z 'robotnikiem' nie trzeba czekać na pozwolenie na użytkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań, 03.01.07, 23:11 Bo w Gawrze powiedzieli, że jeszcze jakieś podanie trzeba będzie napisać. Mam nadzieję, że to formalność tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: odbiór mieszkań, IP: *.171.95.110.crowley.pl 04.01.07, 09:42 Witam. Wydaje mi sie ze kluczy nie otrzyma sie tego samego dnia po odbiorze, w przypadku kiedy nie ma usterek. Cos slyszalem ze w budynku chyba D byl problem, ze ludzie robili juz remonty mieszkan wlasnie w przypadku nie otrzymania przez Gawre pozwolenia na uzytkowanie. Moim zdaniem lepiej poczekac ten miesiac aby nie bylo problemow pozniej jak w trakcie remontu wpadnie komisja sprawdzic czy np wszystko jest w porzadku. Ja mam odbior 22/01 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań, IP: 213.241.6.* 06.01.07, 12:29 Ja zostałem poinformowany o tym, że klucze będą wydawane dopiero po uzyskaniu pozwolenia na uzytkowanie budynku. Roboty w lokalach mogą wstrzymać tą decyzję. Czekam więc cierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micflu Re: odbiór mieszkań, IP: *.eranet.pl 06.01.07, 15:41 Mam najnowsze informacje z placu budowy - zaczelo sie wykonywanie chodnika do klatek schodowych i porzadkowanie terenu oraz wyrownywanie ziemi pod ulice prowadzoca do naszego bloku... Odpowiedz Link Zgłoś
handro Re: odbiór mieszkań, 06.01.07, 18:57 Witam,kupiliśmy mieszkanie w bud.F, ale niestety bez garażu. Jesteśmy bardzo zainteresowani wynajęciem garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.B. Re: odbiór mieszkań, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.07, 21:14 Witam możliwe, że będę miał miejsce garażowe do wynajęcia, ponieważ kupiłem mieszkanie (z miejscem gażowym) w budynku F,które będzie także pod wynajem.Być może wynajmę samo mieszkanie to dam znać odnośnie tego miejsca garażowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_w1 Re: odbiór mieszkań, 07.01.07, 00:01 Ja też będę musiał poszukać sobie miejsca dla mojego autka, ponieważ kupiłem samo mieszkanie.Teraz trochę żałuje, ale trudno...:( Odpowiedz Link Zgłoś
handro Re: odbiór mieszkań, 07.01.07, 08:17 To w takim razie oczekuję na informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fom1 Re: odbiór mieszkań, 09.01.07, 21:05 Ja bym nie radził odbierać mieszkania przed uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie, a tym bardziej robienia remontów. Powinno się odbierać gdy wszystko jest gotowe, budynek odebrany, wszystkie instalacje sprawne i uruchomione. Ogólnie mieszkanie należy odbierać w stanie gotowym, wykończonym do końca zgodnie z warunkami w umowie. Przemysław Wyszkowski ---------------------------------------------------------- Fachowy Odbiór Mieszkania Jak nie dać się naciągnąć deweloperowi przy odbiorze mieszkania? www.FachowyOdbiorMieszkania.pl biuro@fachowyodbiormieszkania.pl Gość portalu: Art napisał(a): > Witam. Wydaje mi sie ze kluczy nie otrzyma sie tego samego dnia po odbiorze, w > przypadku kiedy nie ma usterek. Cos slyszalem ze w budynku chyba D byl problem, > > ze ludzie robili juz remonty mieszkan wlasnie w przypadku nie otrzymania przez > Gawre pozwolenia na uzytkowanie. Moim zdaniem lepiej poczekac ten miesiac aby > nie bylo problemow pozniej jak w trakcie remontu wpadnie komisja sprawdzic czy > np wszystko jest w porzadku. Ja mam odbior 22/01 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: odbiór mieszkań, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.07, 17:06 Drodzy sąsiedzi, miałem już trochę do czynienia z Gawrą, nie wygląda to tak strasznie jak niektórzy to opisują. Lokatorzy stwarzają sobie sami problemy. Najpierw chcą przed odbiorem "po cichu" wykańczać swoje mieszkania, a póżniej sami nasyłają kontrolę urzędników na swój blok. Co do zakładania wspólnoty to trzeba wykazać się solidarnością lokatorów i sprawnie wszystko załatwiać, a nie tylko robić awantury tak jak to miało miejsce w bloku C. Dla porównania mieszkańcy bloku A wykazali się lepszym zorganizowaniem przy zawiązywaniu wspólnoty. Osoby, które robią najwięcej zamieszania, kupują kolejne mieszkania w następnych blokach (ciekawe dlaczego skoro tak narzekają?). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_w1 Re: odbiór mieszkań, 06.01.07, 23:54 Witam, mam nadzieję, że dostaniemy klucze w tym miesiącu, też chciałbym rozpocząć prace wykończeniowe jak najszybciej. Słyszałem, że z oddawaniem mieszkań gawra nie robi problemu. Mam znajomego w budynku A mówił, że wszystko przebiegało sprawnie, mjejmy nadzieje, że i tu pójdzie to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 21.01.07, 11:47 Witajcie. Mój mąż założył nasze wspólne forum naszego ukochanego osiedla. Jeśli jesteście zainteresowaniu skumulowaną wymianą informacji zapraszamy na adres: www.golabki3.go.pl Uważamy, że to będzie dużo lepsze rozwiązanie, niż ciągnięcie wielu rozproszonych wątków na forach Gazety :-) Forum umożliwia nam wymianę informacji, umieszczanie ogłoszeń oraz publikowanie zdjęć. Zapraszamy. Natalia i Damian. Budynek F, m.32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 26.02.07, 08:00 Czy coś się stąło z forum? Od kilku dni nie mogę go otworzyć? Czy coś wiadomo w temacie kluczy do lokal? Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 26.02.07, 17:14 Forum już działa. Jeśli chodzi o klucze, to w zeszłym tygodniu była komisja z nadzoru budowlanego. Jutro ma być decyzja. Jeśli wszystko okaże się ok, to jeszcze 14 dni na uprawomocnienie decyzji i wtedy już chyba nic nie stoi na przeszkodzie :) Ciekawe, co jutro powiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
rigz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 28.02.07, 13:58 zapraszam do forum osiedla Gołąbki, w tym Gołąbki 3 :) adres www.golabki.yoyo.pl na forum golabki3.go.pl pisałem o możliwości połączenia forów i czekam na odpowiedź od administratora :) Odpowiedz Link Zgłoś
rigz zapraszam do forum budynku F 01.03.07, 14:09 niestety, administrator tamtego forum skasował mój wątek, nie otrzymałem też żadnej odpowiedzi o ewentualnym połączeniu obydwu for. zapraszam w takim razie do forum Osiedla Gawra-Gołąbki budynek F, link: www.golabki.yoyo.pl/viewforum.php?f=57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 06.03.07, 08:02 Brak pewne informacji o kluczach zaczyna mnie powoli irytować. Czy wiadomo coś pewnego w temacie terminów? Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 06.03.07, 20:13 Inspekcja z nadzoru budowlanego już była i w zeszły poniedziałek miała być decyzja.... Niestety pech chciał, że Pan Inspektor rozchorował się (mąż dzwonił do pinb żeby to sprawdzić, bo myśleliśmy najpierw, że to ściema GAWRY) i niestety nie ma go kto zastąpić. W tym tygodniu ma wrócić ze zwolnienia i MOŻE w czwartek będzie decyzja... Strasznie to wszystko się przeciąga :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart.. Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.03.07, 20:54 Dowiedziałem się dzisiaj, że ten inspektor będzie na zwolnieniu do 14.03.07r także chyba jeszcze trochę poczekamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 07.03.07, 21:00 Ile można czekac... Ja juz mam powoli tego dosyc. Zaczynam wątpić, że kiedykolwiek sie doczekam tego mieszkania... :( Ech, mam przez to wszystko doła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 08.03.07, 07:51 Bez żartów, do 14? Tragedia:( Też zaczynam mieć doła.... Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 08.03.07, 12:26 Zaczynam podejrzewać, że może gawra ma jakąś umowę z panem z pinb. Od razu po kontroli powiedzieli, że się rozchorował ciężko i pewnie pójdzie do szpitala. W pinb powiedzieli, że ma tylko grypę i potrwa to max tydzien, a teraz znowu przedłużają... Im to na rękę, bo to niby nie z ich winy się przedłuża i nie należy nam się żadne odszkodowanie za zwłokę... Już sama nie wiem, co o tym myśleć... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 08.03.07, 12:43 W spiskową teorię nie chce mi się wierzyć. Jeżeli na zwolnieniu jest osoba decyzyjna, to może rzeczywiście nie ma kto dokumentów podpisać? Szkoda, że to tak długo trwa, nastawilem się na odbiór kluczy pod koniec lutego: ( Odpowiedz Link Zgłoś
panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 08.03.07, 20:27 sytuacja z kluczami zaczyna mnie również mocno irytować, to jakaś farsa,żeby półtora miesiąca czekać na klucze.Panie w Gawrze poinformowały mnie,że może jutro będzie już wiadomo co z kluczami.Powoli mam dosyć tego zwodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.03.07, 22:55 Myślę, że Gawra nie ma w tym żadnego interesu, żeby tak nas zwodzić. Jak byłem w naszym bloku, to poza małym bałaganem wynikającym z wykańczania (malowania ścian i całej reszty) nie widziałem żeby coś było nie tak. Przecież żeby był odbiór bloku musi być wszystko zrobione, a kontrola bloku już była, więc chyba mamy pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
axor Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 10.03.07, 19:27 Witam wszystkich mieszkańców. Z racji iż jestem waszym sąsiadem z gawry2 i zarazem zajmuję się zawodowo wyposażeniem oraz remontem mieszkań, chetnie pomoge w doborze i zakupie potrzebnych artykułów sanitarnych i podłóg w bardzo atrakcyjnych cenach.Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny (0604-489-411) . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 10.03.07, 18:02 W pinb powiedzieli, że w poniedziałek będzie decyzja i na pewno będzie pozytywna... Oby to była prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 12.03.07, 08:05 No to trzymam kciuki! Potem tylko Zarząd Gawry musi szybko podjąć decyzję o wydawaniu kluczy i można przygotować się do prac wykończeniowych;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 12.03.07, 15:15 Witam Wszystkich przyszlych sąsiadów. Wiadomo juz coś kiedy dostaniemy klucze do naszych mieszkanek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 12.03.07, 16:58 Moi Drodzy dzwoniłam właśnie do Gawry, otrzymałam info, że decyzja bedzie dopiero w srodę, a to czy od razu otrzymamy klucze to już decyzja prezesa Gawry...z wiec pozostało nam tylko czekać,czekać, czekać ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 12.03.07, 18:01 Cierpliwości!przecież to niczyja wina,ze taka biurokracja w naszym kraju: (pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.03.07, 22:09 Popieram, popieram......cierpliwości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 14.03.07, 09:30 Gratuluję! Proponuję częściej dzwonić do PIN, a wtedy decyja o użytkowaniu budynku będzie podpisana jeszcze pózniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 14.03.07, 10:46 nie najlepiej nic nie robić! ....chyba Jesteś zwolennikiem Gawry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 14.03.07, 11:19 nie jestem zwolennikiem gawry, ale czasami nie mamy wplywu na zlosliwosc innych ludzi, poganiajc urzednika szkodzimy tylko sobie, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 213.241.6.* 14.03.07, 11:28 Ja zauwazam troche inną zależność - im więcej telefonów w danej sprawie do urzednika, tym szybciej urzednik będzie chciał mieć sprawę z głowy. Przecież sprawy w których nie ma zainteresowania moga dłużej polezeć w szufladzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 14.03.07, 13:19 to ja juz nie wiem? tez chce dostac klucze.... Odpowiedz Link Zgłoś
panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 15.03.07, 16:04 ja juz mam dosyć!! Decyzja w sprawie kluczy ma być za 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.crowley.pl 15.03.07, 17:13 czy to pewne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 15.03.07, 19:08 taką odpowiedź usłyszeliśmy dziś dzwoniąc do Gawry. Pani nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie dlaczego jeszcze nie podpisano pozwolenia na użytkowanie budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.03.07, 19:42 Ja słyszałem, że Pan inspektor nie podpisuje tylko, dlatego, żeby zrobić na złość tym, którzy do niego dzwonią, co drugi dzień i pytają o decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.aster.pl 16.03.07, 21:49 Witam, Ja tez już czekam i czekam... i często sobie chodzę koło "naszego" budynku... Ps. też jestem zainteresowany miejscem w garażu... mam miejsce postojowe brrrr. Czekam na info. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców "F'ki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.171.95.110.crowley.pl 19.03.07, 09:04 Wydaje mi sie ze po prostu nie jest wszystko zrobione wokol budynku i dlatego nie ma decyzji. Bylem w sobote i nagle wzieli sie za dojazd do garazy, przypadek? Poza tym nie ma licznikow energii wiec jak ktos bedzie przeprowadzal remont bez pradu? Na razie wszystko pracuje na "prowizorce".. Dlatego nie ma decyzji a nie ze ktos sie uwzial na sasiadach bo dzwonia do PINB... Budynek ma byc gotowy w calosci aby dac pozwolenie na uzytkowanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_w1 Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 19.03.07, 11:27 Ciekawe dlaczego wcześniej Pnu inspektorowi nie przeszkadzało, że nie ma liczników i dojazdu do garaży- słyszłem, że decyzja miała być na 100% pozytywna i nagle zobaczył, że nie ma drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Już jest :) 19.03.07, 13:13 Już jest decyzja :) Od 30.03 bęą wydawane klucze :) Aż nie mogę uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Już jest :) IP: 213.241.6.* 19.03.07, 16:47 Decyzja już jest, ale mogliby nie czekać na uprawnomocnienie tylko zacząć wydawać klucze... Mimo wszystko cieszę się że jest jakiś pewny termin;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Już jest :) IP: *.aster.pl 19.03.07, 18:07 Skąd ta wiadomośc, dzwoniłam dzisiaj do GAWRY i powiedzieli mi, że nie ma jeszcze decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Już jest :) - chyba nie ma:(( IP: 199.67.203.* 20.03.07, 13:48 Ja tez dzwoniłam, decyzji jeszcze nie ma! ale Gawra już ustaliła przybliżony termin przekazania kluczy na 30/03/2007 na 16:00 - mam coraz wiecej wątpliwości do wiarygodności naszego dewelopera .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.171.95.110.crowley.pl 19.03.07, 15:37 pewnie dlatego ze byl na chorobowym i nie wiedzial co sie tam dzieje? cos gawra musi mowic ze z jej strony jest ok nawet jak nie jest.. czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
panceusz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 27.03.07, 21:01 Dzwoniłem dzis do Gawry, ponoć od 5 kwietnia mają być wydawane klucze, trzeba jednak złożyc podanie o wczesniejsze wydanie kluczy.Pozwolenia na uzytkowanie budynku nadal nie mają:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.03.07, 22:03 Też słyszałem, że 05 kwietnia mają wydawać klucze, 100% 05 kwietnia :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość rigz Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: *.icm.edu.pl 28.03.07, 12:53 witam i tak się co jakiś czas przypominam z forum Gawra Gołąbki i oczywiście serdecznie zapraszam do wypowiedzi na jego łamach. link powyżej, albo adres www.golabki.yoyo.pl w którym jest podforum poświęcone budynkowi F. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum IP: 199.67.203.* 06.04.07, 10:12 wczoraj odebrałam klucze ! Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: odbiór mieszkań - nasze wspolne forum 06.04.07, 10:34 My też odebraliśmy!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:11 I my te odebralimy wczoraj klucze! Co wiecej - dzis juz prace rozpoczete...;) Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! 09.04.07, 22:25 My też odebraliśmy :) Prace niestety dopiero za dwa tygodnie. Ale fajnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: 213.241.6.* 10.04.07, 09:35 Pewnie, że fajnie;) Już zaczynałem się martwić. W budynku nawet w świeta słychać było że prace wre;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:14 Powiedzcie mi, proszę, o co w tym chodzi?! Kupiłam drogą cesji mieszkanko w budynku F w lutym i do tej pory nawet nie było odbioru technicznego, a już w ogóle nie ma mowy o kluczach..... Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! 11.04.07, 13:18 Najlepiej udać się do Gawry i zapytać. A może chodzi o budynek E, a nie F? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: odbiór mieszkań - nareszcie klucze! IP: 213.241.6.* 11.04.07, 15:26 Odbiory techniczne były w styczniu, więc może poprzedni właściciel odebał lokal. Klucze wydawane były na podstawie podań. Nati ma racje po prostu pojedź tam i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handro Budynek F - garaż IP: *.man.polbox.pl 12.04.07, 09:04 Witam, poszukuję do wynajęcia miejsca parkingowego w naszym bloku. Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Budynek F - garaż IP: *.memrb.com.pl 13.04.07, 08:44 Witam. Jesli nadal jestes zainteresowany to mam miejsce do wynajecia. Kontakt na maila monika.szymanska@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nati1980 Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... 16.04.07, 21:36 Chodzi mi o miejsce garazowe w budynku. Chcielibysmy wynajmowac od kogos takowe... Chetnych prosze o kontakt na maila do meza: demarko@tlen.pl Z gory dziekuje i pozdrawiam. Nati :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: *.chello.pl 16.04.07, 23:03 Witam, będę miała do wynajęcia garaż w budynku E, tylko to jeszcze trochę potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: 199.67.203.* 09.05.07, 09:15 Hej! a czy moze ktoś z Sąsiadów wie czy Gawra załatwiła już pozwolenie na zamieszkanie - bo wiem ze były kiedys juz przypadki, że mieszkania były udostepnione do remontu, ludzie zaczynali mieszkać, a potem okazało sie, że mieszkają bezprawnie....pls o info jeśli coś wam wiadomo w tym temacie DZIEKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: 213.241.6.* 09.05.07, 09:53 O właśnie. Dobre pytanie bo niektórzy już mają prawie gotowe mieszkania. Czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Budynek F - poszukuje wynajac garaż... IP: *.81.datacomsa.pl 09.05.07, 10:57 Decyzja o uzytkowaniu budynku jest juz prawomocna, wiec mozna juz mieszkac w budynku F,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Wspólnota IP: *.81.datacomsa.pl 24.07.07, 22:28 Witam, widzę, że każdy jest mocno zajęty urządzeniem mieszkań i dawno nie zaglądał na forum....Próbowałem wejść na stronę Natalii i Damiana, ale coś nie działa. Za miesiac przejmujemy nasz budynek od GAWRY - może należałoby trochę się tym tematem zainteresować. Pytanko: czy ktoś wie, czy Gawra planuje jeszcze raz pomalować klatki (coś kiedyś o tym słyszałem), bo chyba zgodzicie się ze mną, że ściany nie wyglądają najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Wspólnota IP: 213.241.6.* 26.07.07, 12:36 Dobre pytanie z tymi ścianami. Są i pomazane i w niektórych miejscach poniszczone. Jedno co mnie zastanawia: zebranie ma byc za 25.08. (jeżeli dobrze pamiętam). Do dnia 31.08 Zarządza Gawra. Musimy już zacząć szukać nowego Zarządcy i nie zgadzać się na osobę zaproponowaną przez Gawrę. (m.in.kłopoty budynku E z naprawami gwarancyjnymi z powodu...zbyt poźnego ich zgloszenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Wspólnota IP: *.81.datacomsa.pl 27.07.07, 15:34 Witam, Ściany maja byc malowane, to chyba oczywiste. A tak w ogole,drodzy sasiedz, zniszczenia na klatkach to nasza sprawka (ekipy remontowe)wiec sprobujmy troszke uwazac i sznujmy nasze wydane pieniadze. Moim zdaniem zielen przy budynku wyglada bardzo ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wspólnota IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.07.07, 17:02 Wybieranie zarządcy to tylko nasza sprawa, Gawra nie będzie nam wciskała na siłe firmy zarządzjącej. To jest tylko nasz wybór. Musimy dobrze wybrać. Mam znajomą w budynku obok i po przejęciu przez wspólnotę wcale nie jest lepiej. Opłaty prawie takie same jak wcześniej, ochrona jest tylko w nocy, a nie całą dobę (i podobno śpi sobie na strychu koło kotłowni). Lepiej ubezpieczyć mieszkanie- taniej wyjdzie. Ochrona i tak za nic nie odpowiada. Tyle tylko, że się pokręcą i śpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Wspólnota IP: *.81.datacomsa.pl 31.07.07, 11:07 troszkę wiadomości:) dom.gazeta.pl/prawo/1,65567,2882563.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handro Re: Wspólnota IP: *.man.polbox.pl 08.08.07, 08:04 Czy ktoś już jest po podpisaniu aktów notarialnych z naszego (F) budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giaca Re: Wspólnota IP: 213.241.6.* 08.08.07, 08:08 Ja, już jakieś 1,5 m-ca temu podpisałem akt. Oprócz haraczu do Gawry w wys. 1800 zł za przygotowanie dokumentów (czyli segregatora który przyniosła jaaś Pani) wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
handro Gawra - budynek F-wejście nr 1 14.05.07, 09:11 Ja rozumiem, że większość z nas teraz jest na etapie wykańczania swoich mieszkań, ale czy to ma powodować taką dewastację??? Już dwa razy została wybita szyba w drzwiach, wszystkie drzwi wejściowe są pootwierane, podpierane cegłówkami itp. Każdy przecież ma kod wejściowy i pilnujmy aby były pozamykane drzwi nie tylko te od głównego wejścia ale z drugiej strony budynku również i drzwi garażu również. Wtedy nie będzie przeciągów i szyba ma szansę się tam utrzymać. Winda jest stale zblokowana, zazwyczaj na trzecim piętrze. Powinno nam wszystkim zależeć na bezpieczeństwie i wygodzie, więc proszę pilnujmy się trochę i wymagajmy od siebie. Może należałoby zwrócić uwagę naszym "drogim" ekipom wykończeniowym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Gawra - budynek F-wejście nr 1 IP: *.axelspringer.pl 15.05.07, 18:17 Witam serdecznie... Winda naprawiona - o to o dziwo w niedziele. A co do przeciagów... to chyba trzeba bedzie sie zastanowić nad dobudowaniem wiatrołapów, takich jakie sa w budynku obok. Jeśli chodzi o ekipy, to raczej szanse marne... wiem, że przecież im ciężko ... ale to prawda dbajmy o nasz nowy dom... ps. Przydałby się nam taki filmowy "ANIOŁ" prawda... Pozdrowienia... chyba już legalny lokator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handro Gawra - budynek F-wejście nr 1 IP: *.man.polbox.pl 16.05.07, 09:02 Cieszę się, że nie tylko ja mam takie zdanie, wiatrołap byłby super rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emili Re: Gawra - budynek F-wejście nr 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:02 Witam, winda działa, bo mąż zadzwonił pod wskazany nr tel w windzie i.... ekipa przyjechała za godzinkę i naprawiła. Tak więc trzeba działać, a nie narzekać :) Odpowiedz Link Zgłoś