Gość: Ilga WRZOSY - zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:29 Wczorja bylam na budowie i porobilam kilka zdjec (wiekszosc kl.I).Jesli ktos sobie zyczy moge przeslac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ees WRZOSY - zdjęcia IP: 213.76.128.* 21.05.04, 15:12 hej, ślij na miszczu2003@o2.pl bardzo chętnie sobie obejrzę ;) sam mam kilka fotek jeszcze z wcześnijszych etapów .... jeżeli chcesz w z zwrotnym mailu to napisz pzdr. esesese Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 27.05.04, 17:59 Przejeżdżając dzisiaj obok budowy zobaczyłam,że w budynku nr 1 zaczęli też już wstawiać okna. Odpowiedz Link Zgłoś
ranczo6 Re: RSM"Praga"- Wrzosy 27.05.04, 18:23 iremos napisała: > Przejeżdżając dzisiaj obok budowy zobaczyłam,że w budynku nr 1 zaczęli też już > wstawiać okna. Witam, mieszkam w JWC na przeciwko. Bardzo dzielnie pracują na waszej budowie. Okna są już wstawione w dwóch mieszkaniach w pozostałych widzę, że stoją w mieszkaniach (oparte o ściany ) Pa Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 27.05.04, 23:34 Dzięki ranczo6 za optymityczne wieści. prosze o dalsze obserwacje. Jak Ci się mieszka? Kiedy będzie gotowy basen i czy bedzie ogólnie dostepny? Pozdrawiam i pa Iremos Odpowiedz Link Zgłoś
ranczo6 Re: RSM"Praga"- Wrzosy 28.05.04, 12:53 Basen powiadasz ! a kto to wie???? My nie mamy aktualnych informacji co do owego basenu. Ale jeżeli już będzie to chcemy go podnająć jakiemuś profesjonaliście i niech go sobie prowadzi. Dostęp w takim wypadku pewnie będzie za kase. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Wrzosy - OKNA IP: 213.76.128.* 28.05.04, 10:01 Dopiero teraz okna wstawiają?? szczerze to wydaje mi się, że powinny być wstawione już miesiąc temu!! Dziady! Jaki poślizg obstawiacie? ;> pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 27.05.04, 19:52 czy ktoś z lokatorskich był już na budowie wybierać glazurę i terakotę??? pzdr asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 08:01 Jeśli chodzi o wybieranie glazuty i terakoty to wybieram sie w sobotę wiec w poniedzialek bede mogla cos więcej na ten temat powiedzieć. Pozdrawiam Ilga Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 30.05.04, 21:16 Nasi drodzy sąsiedzi z Dębowego Parku - Kif i Nuśka zrobili aktualne zdjęcia Wrzosów budynek nr.1. Do obejrzenia republika.pl/debowy_park/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 213.76.128.* 31.05.04, 08:57 byłem na budowie i w sobote i w niedziele tyle ze w nocy i przelotem. Stan taki sam jaki na zdjęciach. Jednak ładniej w ciągu dnia ... Mam pytanie do Nuśki i Kifa czy jeżeli np wysłałbym im parę fotek dało by się dorzucić na ich stronkę ... : ;) pzdr. eS Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 31.05.04, 17:02 To musisz zapytać na forum Dębowego Parku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuśka Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 01.06.04, 12:27 Akurat weszłam na Wasz wątek i ....... możesz oczywiście przesłać do nas zdjęcia tylko coby nie ważyły zbyt dużo :-)) Kif postara się jak najszybciej wrzucić je na naszą stronkę. Pozdrawiam nuśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 213.76.128.* 02.06.04, 11:53 swietnie, prześlę pare fotek ale jak wrócę do domciu i się ogarnę. Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: RSM"Praga"- Wrzosy 16.08.04, 13:30 witam wszystkich. Jestem sczęśliwą posiadaczką mieszkania w spółdzielni RSM Praga na ulicy Remiszewskiej. Odbierałam mieszkanie w tym roku pod koniec marca. Kupiłam mieszkanie w wakacje2003 i w grudniu2003 miał być odbiór, ale ja przeczuwałam że wszystko sie przesunie. Nie potrzenowałam jednak mieszkania natychmiast i sobie spokojnie czekałam. Choć mieszkania już były gotowe ponag miesiąc czekaliśmy na jakieś spisywanie protkółów, wpisy. Wiem że można było się dogadac z panami inżynierami w pokoju na samym końcu tego labiryntu spółdzielni (odpowiedzialni za sprawy techniczne itp) i zaczynac wcześniejsze szykowanie mieszkania. Ale u nas nie było wykończenia (zrozumiałam że u was tak jest). a propos płacenia za gaz to są to groszowe sprawy gdy się tam jeszcze niemieszka, czynsz był obniżony przez pierwsze 1,5 miesiąca. Ogólnie budynki były czyściutkie i jak narazie wszystko ok, by nie zapszyć;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk VAT po 1.05 01.06.04, 14:03 Nie wiem czy spółdzielnia już skorygowała swoje wcześniejsze pismo, ale Ministerstwo Finansów na swoich stronach pisze, że do 2007 roku VAT na mieszkania spółdzielcze wynosi 7%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: VAT po 1.05 IP: *.chello.pl 14.06.04, 10:53 spółdzielnia już sprostowała że chodzi o 7% vatu, ale jeszcze nie wiedzą jak to rozliczyć - czekają na rozporządzenie z Min. Fin. chyba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 14.06.04, 10:51 cześć wrzosowicze! co takie pustki na forum wiecie coś co słychać na budowie? wybieraliście już kafelki z lokatorskich? - jakie wrażenia pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 194.181.127.* 15.06.04, 16:13 w poniedzialek zadzwonili do mnie ze spoldzielni z zaproszeniem do podpiasnia umowy na swiadczenie uslug przez elektrownie... czyzby zakladali juz liczniki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 15.06.04, 21:50 a jesteś z lokatorskich czy własnościowych? Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 16.06.04, 00:14 Do mnie też dzwonili. Do zakładania licznikow to jeszcze daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 23:24 bardzo prosze o wiesci z placu (boju) budowy, gdyz nie bede mogl jej ogladac przez najblizsze tygodnie - a do tej pory wizytowalem ja reguralnie - od 3 dni jestem ojcem :) i w calosci poswiacam sie swojej corce.. no i dzielnej zonie :).. (cos mi mowilo zeby kupic wieksze mieszkanie :) :) :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 08:23 beeq moje gratulacje.Przejezdzałam kolo budowy w piatek i juz tynkuja budynek, obudowali tez balkony (mowie tu o bloku lokatorskim).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 213.76.128.* 21.06.04, 11:28 Gratulacje dla TATY !! Na budowie byłem tydzień temu i generalnie nie jestem zadowolony z tempa prac. Dzwonili też i do mnie z tematem podpisania umowy z elektrownią do końca lipca . pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.cofund.org.pl 22.06.04, 13:28 dziekuje za gratulacje i info... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:18 Witam wszystkich.Wczoraj byłam na budowie i zrobilam kilka zdjęć.Jeśli ktoś jest chętny proszę podać maila a napewno prześle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 23.06.04, 15:28 Proszę na mail gazetowy, jeśli to zdjęcia budynku nr 1. Byłam dzisiaj w spółdzielni podpisać umowę ze STOENem i mówili o odbiorze w pażdzierniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 10:05 iremos mam zdjęcia budynku lokatorskiego a numeracji nie znam czy jest to bud. nr 1 czy 2. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 24.06.04, 14:48 llga, w takim razie dziękuję i rezygnuję. Te bliżej Championa to są 3 i 4 (lokatorskie), ten najgłębiej to 1, a 2 ma być dopiero budowany między 1 a 3. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 25.06.04, 12:27 Byłam dzisiaj w swoim przyszlym mieszkaniu. Elektryka zrobiona, tynkują sciany, na razie doszli do drugiegi piętra, instalują już także windę. Czyli praca wre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 23.06.04, 22:13 cześć wszystkim! byłam wczoraj w RSM na podpisaniu umowy o gaz i prad i okazało się, że jednak będę miała gaz. Mimo, że pani z działu nowobudowanych mieszkań cały czas mnie zapewniała że będzie kuchenka na prąd. Oglądałam nawet plany instalacji z jakimś starszym panem i rzeczywiście tak będzie!!! (jestem w szoku) Na budowie dawno nie byłam, więc Ilga bardzo proszę o zdjecia: yoan@chello.pl pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Nasze osiedle i okolice IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 08:22 Witam przyszłych Sąsiadów Świetnie, że budowa posuwa się bez większych opóźnień. Chyba jest duża szansa, że w październiku listopadzie będzie można wykańczać nasze mieszkanka. Tak na marginesie czy ktoś z Was orientuje się w planie zagospodarowania okolic. Wczoraj czytałem artykuł w GW o Moście Północnym (ponoć budowa rusza w 2006, teraz wykupują teren, a pojedziemy nim w 2008). Z planu wynika, że ma powstać, jako trasa dojazdowa do mostu tzw. „trakt wiślany”. Co prawda w pierwszym etapie nie będzie przedłużany za Światowida. Jednak jego ewentualne przedłużenie biegłoby przez teren dzikiego pola znajdującego się za zagajnikiem obok naszego budynku. Druga sprawa to teren między RSM a osiedlem MSM Nowy Dom. Z jakichś starych map, wynika, że tam mogłaby odchodzić ulica od Ceramicznej, zakręcająca jakieś sto metrów dalej w kierunku Światowida i wracająca do Ceramicznej zaraz za budynkiem nr 1 RSM. No i gwoli ścisłości, z „Wieloletniego Programu Inwestycyjnego” (dostępnego na stronie Urzędu Miasta i dzielnicy Białołęka) wynika, że sama Ceramiczna będzie budowana (rozumiem, że chodzi o zamianę istniejących płyt betonowych na normalną nawierzchnię) dopiero po 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: Nasze osiedle i okolice 26.06.04, 12:14 Z tego co wiem, to zrezygnowano z dalszej budowy traktu wiślanego. Za "naszym" zagajnikiem będzie budować WSM, czyli i tak będzie w razie czego spora odległośc od nas. Obok bud. 1 jest planowana ulica. Ale to wszystko, co napisałam, to nie są wieści na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: Nasze osiedle i okolice IP: *.cofund.org.pl 29.06.04, 09:42 bylem dzisiaj na budowie.. kierownik mnie wezwal :) dzis hydraulicy klada rury w moim mieszkaniu i mialem ostatnia szansa na dokonanie jakis zmian.. po niedzieli wchodza gazownicy na klatke 3 i 4 w bud.1. sciany wszystkie wytynkowane w mieszkaniach (nawet te w lazienkach co mnie zdziwilo bo chyba w standardzie wykonania mialy byc zywe cegly i beton :) )... po hydraulikach beda wylewac posadzki. co do terenu miedzy bud.1 a osiedlem nowy dom to ja slyszalem ze to teren gminy przeznaczony pod podstawowke.. a miedzy krzakami za naszym blokiem a slupami wysokiego nap. wsm przymierza sie do stawiania osiedla, jeden z budowlancow opowiadal mi ze spotkal tam mierniczych ustalajacych polozenie przyszlych budynkow (wlasnie z wsm) Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: Nasze osiedle i okolice 06.07.04, 18:48 Widzę,że sezon urlopów w pełni. Jak tam szczęśliwi rodzice beeq? i oczywiście córunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: Nasze osiedle i okolice IP: 194.181.127.* 09.07.04, 15:40 w workach pod oczami (z niewyspania) moglbym nosic cement na budowe :), ale i tak wszystko jest SUPER!! jak tam nasz bloczek?? Odpowiedz Link Zgłoś
omeri Re: Nasze osiedle i okolice 10.07.04, 19:49 Przespacerowałam się dzisiaj i dom jest prawie cały otynkowany i są już zrobione balkony. Jak w środku nie wiem? Może nastepnym razem. w kazdym razie koło 16tej po Twojej stronie pracowało 3 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: Nasze osiedle i okolice 17.07.04, 11:30 Teraz ja mam się zglosić w sprawie hydrauliki do kierownika budowy. Bardzo podobają mi się te zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: Nasze osiedle i okolice IP: *.chello.pl 17.07.04, 18:51 hej, ja jeszcze czekam na telefon w sprawie hydrauliki:) byłem dzis na budowie i pospacerowalem sobie po patio i mieszkanku. U mnie jeszcze nie zaczeli tynkowac ale chyba w tym tygodniu bedzie po wszystkim. Mieszkania z prawej strony budynku juz do zamieszkania :D zastanawilem sie jaka bedzie akustyka od strony patio jak sie zrobi imprezkę. ..dlatego tez wychodze z propozycją zalożenia strony Wrzosów .... gdzie będzie można na bierzaco ostrzegać sąsiadów hihihihi pzdr Es Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: Nasze osiedle i okolice IP: 194.181.127.* 19.07.04, 11:36 mam na neostradzie troche wolnego miejsca na www z ktorym nie wiem co zrobic... jezeli ktos chce abym umiescil tam strone o wrzosach to zapraszam do wspolpracy... domena moze wygladac tak: www.wrzosy.neostrada.pl :) beeq@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: Nasze osiedle i okolice IP: 213.76.128.* 19.07.04, 12:47 no to pierwszy krok zrobiony. Tak sie sklada, ze miejsce na sewereze tez bym wygospodarowal ale domena niekoniecznie bylaby tak atrakcyjna. Potrzebna jest jeszcze osoba z zapalem redaktorskim. Ja moge dostarczac zdjecia i .... szukam kogos kto by opracowal szablonik z forum pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: Nasze osiedle i okolice IP: 194.181.127.* 19.07.04, 13:03 hmmmmmmmm.. na forum musialby byc sprawny administrator... na strone mamy raptem 40 mb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es Re: Nasze osiedle i okolice IP: 213.76.128.* 19.07.04, 13:38 albo link do tego forum, albo jakiś skrypcik, zeby pod planowana strona bylo 'łokienko' z forum gazety? 40mb to nie tak malo jezeli beda male zdjecia ;))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: Nasze osiedle i okolice IP: 213.76.128.* 19.07.04, 14:01 tak do poczytania www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=43518 wszedzie są jaja Tak wogóle słyszałem moi drodzy, że ekolodzy znowu przyblokowali budowe mostu półncnego !! (a raczej jego plany) [łapówkarze jedni] Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: Nasze osiedle i okolice 19.07.04, 14:12 Byłam dzisiaj na budowie, prace wrą,że aż miło. Bardzo fajnie byłoby, gdybyśmy mieli stronę, ale technicznie to ja się absolutnie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: Nasze osiedle i okolice IP: 194.181.127.* 19.07.04, 14:46 mozliwe ze strona powstanie.. caraz bardziej zapalam sie do pomyslu.. wroce wieczorem do domu i sie rozejze za mozliwosciami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es www.wrzosy ... już niebawem? IP: 213.76.128.* 19.07.04, 15:04 Tak więc pomysł WWW może wyjdzie !! mamy zdjęcia, mamy tematy proponuje aby IREMOS jako założycielka tego wątku na forum gazeta.pl i osoba dosyc często tu zaglądająca na 'redaktora' ;))))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: www.wrzosy ... już niebawem? IP: 194.181.127.* 19.07.04, 15:34 nie widze przeciwskazan :) za 2-3 dni pierwszy projekt strony... mysle ze dzialy beda sie rozwijac wraz z zasiedleniem a potem sprawami lokatorskimi i sasiedzkimi :) Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: www.wrzosy ... już niebawem? 19.07.04, 20:07 Dziękuję za milą propozycję, ale nie mam zielonego pojęcia, na czym by polegała moja rola? Można prosić o szczegoły na iremos@gazeta.pl :)) Czy my się znamy Es ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: www.wrzosy ... już niebawem? IP: 213.76.128.* 20.07.04, 13:31 pewnie ! znamy sie z forum jak wszyscy ;P co do roli to nie przesadzajmy poprostu chodzi o ciekawe informacje, ktore bedzie mozna umieszczac na stronce. pzdr i zmyka bo pracy full Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: www.wrzosy ... już niebawem? IP: *.cofund.org.pl 20.07.04, 14:05 mam smutna wiadomosc...... domena nie bedzie miala w nazwie wrzosy :(... jezeli nadal jestescie zainteresowani to adres pod jakim moze byc nasza strona wyglada tak: www.sobieraj.neostrada.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: www.wrzosy ... już niebawem? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:05 A może tak zrobisz przekierowanie. Sprawdziłem, że na www.of.pl można by przekierować dowolną stronę na alias www.wrzosy.of.pl. Inną opcją jest założenie strony np. w republice onet'a, ale tam strona www.reuplika.pl/wrzosy jest już zarezerwowana, a różne mutacje typu www.wrzosy1234.republika.pl niekoniecznie interesujące. Co do ewentualnego forum to ani na neostradzie ani republice prowadzić się go nie da (z tego co wiem brak obsługi skryptów po stronie serwera to uniemożliwia). Chociaż, pewnie są jakieś darmowe serwery forum, trzeba by zapytać sąsiadów z Dębowego Parku gdzie prowadzą swoje. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: www.wrzosy ... już niebawem? IP: 194.181.127.* 21.07.04, 09:16 a ja przez pol nocy zastanawialem sie czy na serwerze neostrady sa narzedzia do obslugi php :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: www.wrzosy ... już niebawem? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:09 Znalazłem jeszcze jedną opcję www.friko.pl. Darmowy serwer można założyć domenę www.wrzosy.friko.pl. Chociaż wiadomo jak to z tymi darmowymi serwerami bywa, raz lepiej raz gorzej. Nie mam informacji na ile ten serwer jest godny zaufania. Możnaby tam zacząć, a potem się zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: www.wrzosy ... już ! IP: *.chello.pl 21.07.04, 16:49 Witam, dzięki uprzejmości firmy www.etap.pl na początek wrzucimy strony od razu na profesjonalny serwer !!!! Domena jest w trakcie rejestracji www.wrzosy.waw.pl i taka będzie najlepsza ;) Cena za rok to 30,5 zł brutto, tak więc żaden majątek i najwyżej przy jakimś spotkaniu licze na piwko :P pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjw Re: www.wrzosy ... już ! IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 16:19 To świetnie. Czekam na pierwszą wersję. Co do forum, które warto tam uruchomić to proponuję, żebyś ściągnął taką całkiem zgrabną bibliotekę obsługi forum - phpBB (pod warunkiem, że na serwerze, który wygospodarowałeś mamy php i mysql) np. z www.webhelp.pl/. Tak na marginesie, byłem wczoraj na budowie. Pan kierownik pokazał mi moje mieszkanie, prawie gotowe. Ekipa pracuje ostro. Plan jest taki, że mają oddać budynek spółdzielni do końca sierpnia (mówię o 1). Tynki w większości zrobione, windy zamontowane, futryny drzwi zewnętrznych również. Wykonywane są teraz drogi dojazdowe zarówno od strony budynku 1 jak i 3 i 4. No właśnie ponoć zaczynają już budowę budynku 2 (nie wiem, jakie są plany spółdzielni, co do niego). Jedna sprawa mnie zaniepokoiła w kuchni znalazłem jakąś rurę, zdaje się gazową, biegnącą nie w ścianie tylko przy niej, tuż pod sufitem i dalej na dół. Nie wiem czy tak miało być, czy coś po prostu przegapiłem. Mam jeszcze jedno pytanie, co do drzwi, zapomniałem się dopytać. Wiem, że są to drzwi JUWENT, ale nie wiem, jaki konkretnie model (niestety są drzwi tej firmy antywłamaniowe z odpowiednim klasą i te dają np. zniżki przy ubezpieczeniach, jak również takie, które nazywają się „antywłamaniowe” a takich zniżek nie dają). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: www.wrzosy ... już ! IP: *.chello.pl 22.07.04, 18:22 Na serwerze będzie wszystko co trzeba na www.etap.pl jest dokładny opis zawartości. Z tego co napisałeś wychodzi na to, że mieszkania oddadzą bez poślizgu co cieszy! Chyba się za niedługo przejade na budowę bo moje mieszaknko jakoś tak na końcu zaczeli wykańczać ... może już będzie na co popatrzeć. pzdr. eS Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: www.wrzosy ... już ! 22.07.04, 21:55 Moje mieszkanko jeszcze bez tynku białego i szlichty na podlodze. Futryny też nie widziałam. Na klatce też jeszcze multum do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS "co tam panie słychac na budowie" ? IP: 213.76.128.* 27.07.04, 11:44 Hej, macie jakieś wieści z budowy? Był ktoś może w weekend na "polu walki"? W czwartek jadę podpisać do spółdzielni umowę "z elektrownią" ale gościu z pokoju nr 60 powiedział mi, ze to potrwa pół godziny, że trzeba coś wypisywać itd! O co chodzi? Co tam jest do wypełniania? eS Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 27.07.04, 14:52 Umowy są na prąd i na gaz. Dodatkowo podpisujesz zobowiązanie, że opłaty za licznik bedziesz ponosił od momentu zainstalowania licznika (ja jestem z Myśliborskiej, u nas liczniki zainstalowali w połowie września, a mieszkania oddali w grudniu, czyli 2.5 miesiąca opłat za ...? ). Może spróbuj skontaktować się z jakimś prawnikiem i uda się uniknąć tej przykrej płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranczo6 Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 27.07.04, 15:30 Witam wszystkich serdecznie mieszkam na przeciwko Wrzosów. Panowie pracują w pocie czoła. Zaczynają od 6.00 a kończą jak robi się już zupełnie ciemno. Tynkują nawet w nocy. Widać, że gonią ich teminy. Wszystko byłoby O.K. gdyby nie ich śpiewy po nocach. Górale - wiadomo. Ostatnio z soboty na niedzielę mieliśmy koncert życzeń muzyki góralskiej (HEJ BYSTRA WODA) aby było śmieszniej to powiem, że jeden z Panów śpiewał przepitym głosem Luisa Amstronga :-)) Pozdrawaim Nuśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: 213.76.128.* 27.07.04, 15:42 nie ma to jak dobra motywacja do pracy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: "co tam panie słychac na budowie" ?do Rancho6 27.07.04, 16:53 Cieszę się bardzo,że tak pilnie pracują. Przykro z powodu spiewów, pewnie obchodzili Krzysztofa ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: 213.76.128.* 27.07.04, 15:47 a można nie podpisać ? co to za zwyczaje z płaceniem nie swoich rachunków? Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 28.07.04, 09:26 Nie wiem czy można nie podpisać, ja byłam wtedy z mało bojowym nastroju (a to źle) więc podpisałam. Częściowo to twoje rachunki (niby twój licznik), ale tak na serio, to uważam, że te opłaty powinny być wkalkulowane w koszty budowy. Zresztą może u Was już tak będzie? Ale chyba lepiej ostrzec że taka sytuacja może zaistnieć. Bo na podstawie różnych niedociągnięc i błędów u nas - u Was będzie lepiej - np. nie będziecie mieć wadliwej cyrkulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: *.chello.pl 28.07.04, 09:50 czegoś tu nie rozumiem, przecież odbierając mieszkanie spisujesz wszystkie liczniki i płacisz dopiero od tego momentu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 28.07.04, 11:14 Mnie mówili,ze chodzi o 10zł za założenie licznika i tyle. Z gazu zrezygnowałam! Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 28.07.04, 11:26 Po spisaniu licznika to płacisz za zużycie agzu/energii, ale są jeszcze tzw. opłaty stałe za samo posiadanie licznika. I te opłaty są liczone już od momentu zamontowania w/w urządzenia. W przypadku licznika gazu opłata stała w moim przypadku jest wyższa niz samo zużycie (coś ok.9zł/mies.). Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 28.07.04, 12:24 U mnie jest tak teraz i dlatego zrezygnowałam z gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: *.chello.pl 28.07.04, 15:16 poinformowano mnie że jak założą licznik to przyślą pierwszą fakturę w wysokości 10 zł za założenie licznika. Nie wydaje mi się, aby akurat RSM Praga stosowała inne zasady co do gazu niż wszyscy inni, przecież to Stoen nalicza i wszędzie tak samo. Mam w domu gaz i płacę wg zużycia, może i jest jakaś opłata stała ale nie jest to odczuwalna kwota, chyba nie jest to 10 zł miesięcznie. Ale sprawdzę z ciekawości pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 28.07.04, 15:53 Jak już to wcześniej napisałam u nas liczniki założyli 2,5 miesiąca przed oddaniem mieszkań zatem opłaty stałe związane tylko z posiadaniem założonego licznika zostały policzone za cały okres. Właśnie na to musisz się zgodzić. Nas też informowano że będą to "grosze", a okazało się że było to trochę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 28.07.04, 15:55 Zajrzę w domu do rachunków i podam jutro konkretne kwoty. Oczywiście, jeśli u was założą liczniki tuż przed oddaniem mieszkań to super. Nie będziecie płacić za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: *.chello.pl 28.07.04, 17:48 nie jestem biegła jeśli chodzi o rachunki do płacenia bo zazwyczaj tego nie robię, ale znalazłam na samym wierzchu rachunek za wodę. Ciepła i zimna woda jakieś nadpłaty i niedopłaty w sumie 17,60 do tego OPŁATA STAŁA (legalizacji, amortyzacja) 10 zł zostało to odjęte od nadpłaty. WYdaje mi się, że niestety wszędzie płaci się za posiadanie czegoś - liczniki nie są moją własnością tylko "dzierżawione" za co się płaci. Nie wydaje mi się to dziwne, skoro ludzie od lat płacą takie opłaty to dlaczego my mamy nie płacić? Zawsze oczywiście można zrezygnować z gazu czy prądu (hehe), ale z wody zrezygnujesz bo musisz płacić 10 zł miesięcznie za licznik? No tak można nosić wodę w wiaderku z piwnicy. pozdrawiam serdecznie asia Odpowiedz Link Zgłoś
omeri Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 28.07.04, 19:49 Prąd jest zdrowszy w kuchni, a opłacalność to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: "co tam panie słychac na budowie" ? 29.07.04, 09:01 Zapomniałam spojrzeć. Ale ja nie czepiam się opłaty za licznik samej w sobie (choć trochę jest irytujące gdy jest większa od rzeczy którą mierzy). Ale czepiam się, że musiałam za niego płacić za okres kiedy nie był jeszcze moją własnością. Bo skoro mieszkanie dostałam w grudniu to we wrześniu mieszkanie to było jeszcze spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:55 Wtam Byłam wczoraj podpisac umowe o dostawe energii i nie widze w niej nic dziwnego.Kobitka z pok. nr 60 wyjasnila mi ze po zamontowaniu licznika placi sie cos w rodzaju abonamentu a po zasiedleniu spisuje sie liczniki i za ilosc zuzytej energi przed przeprowadzka nie bedziemy placic. Martwi mnie sprawa z kuchenka elektryczna.Jak sie dowiedzialam to w standardzie bedzie zwykla kuchenka wiec chcialam zrobic manewr zeby doplacic i miec z klasa A jednak nie wiadomo czy bedzie to mozliwe (a szkoda). Czy ktoś moze cos wie na ten temat? Pozdrawiam Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: "co tam panie słychac na budowie" ? IP: 213.76.128.* 30.07.04, 08:43 hej! tez podpisalem wczoraj umowę na gaz i prądzik. Z kuchenki gazowej proponowanej przez spółdzielnie zrezygnowałem i podpisalem papierek, ze dostarcze wlasna we wlasnym zakresie. Teraz tylko sie zastanawiam jak będę kuchnię zabudowywaał itd ;) Szczerze mówiąc jeszcze nie kupiłem kuchenki, jeszcze sie nie zdecydowalem. -- Wczoraj bylem na budowie. W czesci mieszkan są juz zamontowane drzwi i do tego pozamykane na klucz! Zrobilem wywiad wsrod robotników pijacych piwko jak im sie widzą terminy. Biorac pod uwage to, ze inspekcja budowlana ma 21 dni na spradzanie obiektu czy wszystko sie zgadza, czy spelnia normy itd, dodając czas na ewentualne poprawki dorzucajac do tego czas na odbior przez spoldzielnie "zakupionego produktu" i na koniec przekazanie go nam obstawiam październik/listopad - plan optymistyczny! pzdr eS Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: "co tam panie słychac na budowie" ?do eS 30.07.04, 10:27 W jakim kolorze są dzrzwi wejsciowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: "co tam panie słychac na budowie" ?do eS IP: 213.76.128.* 30.07.04, 11:11 kolor hmm drzewny jesion czy buk w kazdym badz razie kolor jasnego drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: "co tam panie słychac na budowie" ?do eS 03.08.04, 14:15 Poleciałam dzisiaj z ciekawości obejrzeć. Drzewne, ale raczej sredni brąz niż jasny. Wolałabym bardziej zdecydowany kolor niż taki podobny do malucha orzech średni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: "co tam panie słychac na budowie" ?do eS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:11 Witam Czy ktos wie na kiedy przewidywane jest oddanie budynku nr 4? Ostatnio bylam w społdzielni ale zapomnialam sie dowiedziec. Pozdrawiam Ilga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: "co tam panie słychac na budowie"? IP: *.chello.pl 05.08.04, 15:44 cześć byłam dziś na budowie, bardzo szybko pracują. Przewizdują skończenie na koniec września a jeszcze około miesiąca na oddanie budynku przez jakiś inspektorów. u mnie w klatce (4) już pozamykane drzwi, w mieszkaniu położona glazura, baterie nawet wanna już stała. Wydaje mi się, że wyrobią sie a jeśli nie to małe będzie opóźnienie. pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: "co tam panie słychac na budowie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 08:06 Dzięki Asiu za info. Super, ze jeszcze w tym roku dostaniemy mieszkanka. Juz nie moge sie doczekac. Jestem tylko ciekawa ile bedzie wynosila koncowa doplata Mam jeszcze pytanie czy bez problemu weszlas na budowe? Ja chcialam ktoregos dnia podjechac ale troche sie obawialam ze mnie nie wpuszcza. A, o ktorej godz. bylas? Pozdrawiam Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: "co tam panie słychac na budowie"? IP: *.chello.pl 06.08.04, 22:23 elo! na budowie byłam ok 13, bez problemu mnie wpuścili, tzn pan który zajmuje się moją klatką poszedł ze mną. Panowie są bardzo mili i nie robią żadnych problemów. Ale jeśli trafisz, że akurat będą wykładać płytki na podłodze na klatce, to napewno cię nie wpuszczą ;-) aha! załóż okulary przeciwsłoneczne, bo biel budynku aż bije w oczy (serio!) pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: "co tam panie słychac na budowie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:31 Dzieki Asiu za info. A to kiedy zaczynaja wykladac plytki na klatce? Pozdrawiam Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: "co tam panie słychac na budowie"? IP: *.chello.pl 09.08.04, 16:37 klatki robią od końca. 5 klatka jest już skończona i zamknięta, bo tam pokazywali mi jak będą wyglądać płytki na klatce (te same co na balkonach), w 4 (mojej) robili chyba niedawno, albo cały czas robią. Niestety niewiem jak w Twojej bo Ty chyba w 1 klatce. Więc pospiesz się z wizytą na budowie ;-) pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: "co tam panie słychac na budowie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 07:38 Czesc Asiu Jeszcze raz Ci dziekuje za informacje. Na budowe wybieram sie w piatek wiec mam nadzieje ze zdaze :). Pozdrawiam Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS beeq whereare u ?? IP: 213.76.128.* 30.07.04, 12:56 beeq where are u ??? czekam na maila ;) zajęt tatuśku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: beeq whereare u ?? IP: 213.76.128.* 10.08.04, 09:11 czy wszyscy, którzy mają mieć gaz mają takie śliczne rurki pod sufitem ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: beeq whereare u ?? IP: *.chello.pl 10.08.04, 22:22 tak, niestety jest to wymóg prawa budowlanego, wg niego muszą być pomalowane na żółto. na szczęście u mnie schowa się ją w szafie wnękowej. pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS rurki na wierzchu! IP: 213.76.128.* 11.08.04, 15:08 mogą być i zielone w żółte kropki ! ale chodzi o to czy muszą być odkryte ! zupełnie na wierzchu? czy nie mogą być obudowane bo w niektórych mieszkaniach ciągną się przez cały lokal! Oczywiscie rozumiemm, ze przepisy mowia o tym ze dostep do rur gazowych powinien byc prosty {ni emozna ich zamurowac!). Jak obstawiacie z terminami :)) pzdr. eS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: rurki na wierzchu! IP: *.chello.pl 11.08.04, 19:29 pewnie, że można je obudować ale podejrzewam, ze dopiero po odbiorze mieszkania, można zrobić podwieszany sufit albo coś jeszcze innego jest dużo możliwości. pozdrawiam serdecznie asia termin? oj, chyba już niedługo... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 13.08.04, 20:31 drodzy wrzosowicze napiszcie proszę skąd jesteście z jakich dzielnic pytam tak tylko z powodu kobiecej ciekawości (w jakim wieku itp???) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 213.76.128.* 16.08.04, 10:02 rodzinne strony po drugiej stronie przyszlego mostu bi.gazeta.pl/im/2230/m2230851.jpg Wreszcie coś się ruszy! ale i tak 2 lata w plecy przez tych debili ekologów .. eh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:22 Witaj A czy jestes przyszla mieszkanka wrzosow? ktory blok cie interesuje 1, 3, 4? Jesli wszystkie to ja mam 24 lata i mieszkam na bialolece (ok 3 km od naszego osiedla). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak asia ;-) Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 16.08.04, 22:06 buuuuuuuuu Ilga, źle się przedstawiłam (jako a) to ja asia prosiłam wrzosowiczów o przedstawienie się :-) aby wszystko było jasne też się przedstawię, mam 24 lata i jestem z Bródna pozdrowienia asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 07:28 Asiu myslalam, że "a" to kolejna przyszla sasiadka :)))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:46 Witam wszystkich. Byłam w piatek na budowie i ogladalam swoje mieszkanko :)(klatka nr 1 blok nr 4). Jest juz praktycznie gotowe do zamieszkania pozostala juz tylko kosmetyka. We wszystkich pokojach sa juz drzwi, podloga (jedynie pozostalo wycyklinowanie i polakierownie), w kuchni i łazience jest juz terakota i glazura a w łazience jest juz cale wyposazenie (wanna, umywalka, kibelek, grzejnik). Jak sie dowiedzialam oddanie bloku jest wyznaczone na 30 wrzesnia a zasiedlenie polowa listopada. Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: RSM"Praga 16.08.04, 13:41 wklejam raz jeszcze mój post, bo pojawił sie w dziwnym miejscu witam wszystkich. Jestem sczęśliwą posiadaczką mieszkania w spółdzielni RSM Praga na ulicy Remiszewskiej. Odbierałam mieszkanie w tym roku pod koniec marca. Kupiłam mieszkanie w wakacje2003 i w grudniu2003 miał być odbiór, ale ja przeczuwałam że wszystko sie przesunie. Nie potrzenowałam jednak mieszkania natychmiast i sobie spokojnie czekałam. Choć mieszkania już były gotowe ponag miesiąc czekaliśmy na jakieś spisywanie protkółów, wpisy. Wiem że można było się dogadac z panami inżynierami w pokoju na samym końcu tego labiryntu spółdzielni (odpowiedzialni za sprawy techniczne itp) i zaczynac wcześniejsze szykowanie mieszkania. Ale u nas nie było wykończenia (zrozumiałam że u was tak jest). a propos płacenia za gaz to są to groszowe sprawy gdy się tam jeszcze niemieszka, czynsz był obniżony przez pierwsze 1,5 miesiąca. Ogólnie budynki były czyściutkie i jak narazie wszystko ok, by nie zapszyć;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga 21.08.04, 17:55 Witam po urlopie i widzę,że reszta też urlopuje. co tam na budowie? Jak tam nasza strona? Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 23.08.04, 21:09 Bylam dzisiaj w swoim mieszkaniu. Mam wstawione drzwi wejściowe i ładne beżowe marmurkowe parapety. Ruszyła też budowa budynku nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia budowa IP: *.chello.pl 24.08.04, 16:56 byłam dziś na budowie, w 4 klatce. Mam już ułożoną klepke ale jeszcze wycyklinują i polakierują, jak się dowiedziałam za 2 tyg będzie moje mieszkanie już do oglądania w całej okazałości, pomalowane i czyściutkie. Podobno bardzo ich gonią, rzeczywiście uwijają się nieźle, ale... cały prawie blok od ulicy jest nieotynkowany! poza tym na małej uliczce prowadzącej do Championa jest kilka miejsc postojowych już ułożonych z kostki. Poza tym przeraziłam się jak zobaczyłam rozpoczynającą się budowę Wrzosów 2. Ale jak się okazało z moich okien prawie tego bloku nie widać (wychodzą na lasek). Poza tym jak się dowiedziałam to jeśli chcecie wpaść coś pooglądać na budowie to lepiej po południu niż rano. Dziś rano to ledwo ich uprosiłam aby poszli ze mną. Jeszcze mam do was pytanie, czy piwnice będą na dole czy na górze pomieszczenia gosp? bo nie pamiętam. I czy miejsca postojowe były do zakupu czy te co budują będą dla każdego (w co wątpię);-) pozdrawiam serdecznie asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: budowa IP: *.chello.pl 24.08.04, 16:58 jeszcze jedno! napiszcie co z naszą stroną internetową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: budowa IP: *.chello.pl 24.08.04, 20:06 stronka powoli ;) jest jeszcze troszke czasu a kolega beeq ma przede wszystkim obowiazki rodzicielskie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:27 Witaj Asiu Ja bylam na budowie w czwartek i jeśli chodzi o pom. gospodarcze to beda na dole ale gdzie to dokladnie nie wiem bo juz nie bylo czasu na ogladanie.Jednak to o czym sie dowiedzialam od Pana, ktory mnie oprowadzal troche mnie wkurzylo a mianowicie, że pomieszczenia sa juz przydzielone - mozna bylo sie dogadac ze spoldzielnia i sobie wybrac (nie wszystkie sa takie same). A jeśli chodzi o miejsca postojowe to jak mi wiadomo tylko te w garażu podziemnym byly do kupienia a na zewnątrz nie wiec spodziewam sie ze beda dla kazdego ;) Pozdrawiam Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: budowa IP: 83.238.0.* 25.08.04, 18:23 Mam pytanie: jak firma bedzie u was zakładac kablówke i internet ? Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: budowa 25.08.04, 23:09 Z innego forum wiem,że szykuje się Telnap,ale na ile to pewne? Poza tym czytałam niezbyt pochlebne opinie o ich ofercie (Dębowy Park) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: budowa IP: *.chello.pl 26.08.04, 10:53 kurcze, strasznie drogo! może lepiej byłoby się zastanowić nad siecią osiedlową (czy czymś takim) bo wiem że to wychodzi taniej. asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS BUDOWA - odpływy, instalacja gazowa, parapety IP: 213.76.128.* 26.08.04, 15:29 Byłem wczoraj i dziś na budowie. Moja klatka jest ostatnią, którą wykańczają i mam niestety wieeele zastrzeżeń! Czy u was też: -????? -instalaca odprowadzająca wodę ze zlewozmywaka i zmywarki, z umywalki, wanny, pralki MA BYĆ NA WIERZCHU?? [kierownik budowy powiedział, ze oni instaluja jedynie doprowadzenie wody itd a odpływy kazdy we własnym zakresie. Smierdzi mi tu komuna bo po cholere cala instalacje poprowadzili w podlodze a rury odprowadzajace maja byc na wierzchu - a powiedziano mi ze tak jest we wszystkich lokalach. Kierownik hydraulik powiedzial ze jak prywatnie jak dorzuce 500zł!! to wkuja sie w podloge i sciany z tymi odplywami i bedzie ladnie. Co to do cholery ma znaczyc. Czemu takie debilstwo sie szerzy! Jak kupowalem mieszkanie powiedziano, ze WSZYSTKIE instalacje beda w podlodze "NOWOCZESNIE"] -u mnie np lekko odstają okna od pionu cegły ale teraz to juz styropia jest i chyba juz sie na to nic nie poradzi ;( - niektóre ściany mają nierówny tynk i naprawde trzeba sie starac zeby spierdzielic maszynowa robote! - jak zobaczyłem instalacje gazowe to pobladłem , całe szczescie u mnie jeszcze niepoprowadzili i bede staral sie wywalczyc jakies zmiany! ale wyglada to oblesnie jak na srodku sciany w kuchni ciagnie sie spod sufitu rura na dół środkeim ściany ;( jeszcze pare rzeczy mnie denerwuje jak patrzyłem na montaż drzwi eh szkoda gadac .... napiszcie koniecznie czy wszyscy macie instalacje odpływowe mieć na wierzchu czy poprostu chca ode mnie wyciagnac pieniadze !! pzdr eS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: BUDOWA - odpływy, instalacja gazowa, parapety IP: 213.76.128.* 26.08.04, 15:38 sorry za literówy i stylistykę ;P to z pośpiechu Es Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: BUDOWA - odpływy, instalacja gazowa do Es 26.08.04, 22:20 Tak się teraz, tak miałam też 5 lat temu. Przecież nie wiesz gdzie co bedzie i jakie (na 100%), bo chyba nie chodzi o mieszkanie lokatorskie? Instalaja gazowa taka jest, ale np. w kuchni można ją tak poprowadzić, by była na wysokości dolnych szafek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: BUDOWA - odpływy, instalacja gazowa do Es IP: 213.76.128.* 31.08.04, 15:28 niestety faktycznie w załączniku nr 1 do umowy widnieje nieszczesny punkt 12 -> C "kanalizacja zakończona trójnikiem na pionie" co oznacza radźcie sobie sami i kujcie sciany i beton. Ale parapety prawie na równi ze ścianą mnie powaliły. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: BUDOWA - odpływy, instalacja gazowa do Es 31.08.04, 19:08 Odpływy w kuchni puszcza się po podłodze i są schowane w cokole dolnych szafek kuchennych, a w łazience obudowane kaflami, czyli nie widać! Na parapet az tak dokładnie nie patrzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: BUDOWA - odpływy, instalacja gazowa, parapety IP: 212.160.235.* 31.08.04, 17:00 Do eS, Czego człowiekku chcesz od komuny......zaczeła umierać 24 lata temu (czyli po 81). A wracając do waszej inwestycji to Wykonawca jak najbardzoej jest kapitalistą, świadczy o tym te 500 PLN. Wiec polszczyzna-dulszczyzna. A tak z innej strony ładnie wyglądają Wasze Bloczki.... Pozdrawiam i życzę relatywizmy.... Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: BUDOWA - odpływy, instalacja gazowa, parapety IP: 213.76.128.* 01.09.04, 13:21 hehehe racja trzeba byc optymista :) pzdr eS Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 05.09.04, 22:43 Podnoszę wątek. Gdzie podziali się przyszli mieszkańcy?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuśka Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.crowley.pl 05.09.04, 23:10 Witam Iremos i pozdrawiam serdecznie. Szybciutko kończą te Wasze mieszkanka :-) Niedługo parapetówki co?? A co do Telnapu to przecież nie jesteście na nich skazani :-))) pozdrawiam raz jeszcze Nuśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 06.09.04, 22:09 tat tak coś cichutko się zrobiło na naszym forum, co tam słychać? wybieram się na budowę w przyszłym tygodniu ogladać już na spokojnie mieszkanie, był ktoś ostatnio? a co z naszą stronką? czekam z niecierpliwością, odzywajcie się częściej pozdrawiam gorąco asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:52 Nie ma tak dobrze. Inspektorzy (wew. 260) powiedzieli mi, że odbiór przez nich budynku od wykonawcy to jednak dopiero 30 wrzesień, potem różne procedury odbiorowe ze strony RSM i urzędu miasta kolejne 30 dni. W każdym razie stwierdził, że my będziemy odbierać mieszkania na początku listopada. Tak na marginesie, jakie macie zapatrywania na status mieszkań (mówię o Wrzosy 1) z tego co wiem RSM zaproponuje nam najpierw spółdzielcze-własnościowe prawo do lokalu, a dopiero potem rozpocznie procedurę przydzielenia tzw. odrębnej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 213.76.128.* 09.09.04, 08:30 skąd takie info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:56 Co do terminu oddania to wew. 260. Co do statusu, to w umowach mamy oczywiście odrębną własność, ale z tego co pamiętam to podczas podpisywania umowy Pani z 208 ostrzegała mnie, że procedura tegoż przydzielania odrębnej-własności jest czasochłonna - nawet do roku, więc... Myślałem, po prostu, że ktoś na forum ma jakieś dokładniejsze informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:57 A może tak jak na Myśliborskiej postawili na ziemi do której nie mają prawa własności i nie mogą wam dać odrębnej własności tylko spółdzielcze? A potem kieronik osiedla Mężykowski, jak będziecie chcieli załatwić sprawy związane z administrowaniem, będzie mówił żebyście cicho siedzieli bo to nie wasze, choć zapłaciciliście za mieszkania kupę forsy i zadłużyliście się w bankach na wiele lat; Jeżeli z ziemią wszystko ok to nie dajcie się i od razu chcejcie odrębną własność (może to troszkę więcej kosztować i tym będą was do niej zniechęceać); Na Mysliborskiej też na początku mówili że akty notarialne będą gdzies za rok a potem sie okazało, że postawili budynki na nieswojej ziemi; w razie co służe dalszymi informacjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 14:11 Dzięki za info. Co do ziemi to wydaje się, że jest OK, więc ja przynajmniej chciałbym zdecydowanie odrębną własność, zawsze to czytelniejszy układ. No właśnie, a jak u Was na Myśliborskiej mamcie jakieś postępy w sprawie własności, czy nadal pat. Jeszcze jedno gdybyś była tak dobra i napisała kilka słów jak wyglądały u Was odbiory i na co zwracać podczas nich uwagę. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 14:32 w sprawie ziemi coś się dzieje, ale bardzo opieszale i to dlatego że w związku z ustawą o VAT w zasadzie zmuszeni byliśmy podpisać aneksy do umów i wziąć spółdzielcze własnościowe; u nas w papierach dotyczących inwestycji też było wszystko ok a to dlatego że spółdzielnia zataiła, że buduje na dwóch działkach; oczywiście życzę wam jak najlepiej, ale dopytaj się dokładnie dlaczego chcą z wami podpisać umowy o spółdzielcze własnościowe jezeli od strony prawnej jest ok nie widzę przeszkód do ustanwiania odrębnej własności ; w urzędzie skarbowym dla skorzystania z ulgi remontowej wystarczy protokół przekazania kluczy (przynajmniej w tym roku wystarczył) co do odbioru mieszkania - ja kupiłam mieszkanie już wybudowane; po podpisaniu stosowanych dokumentów miałam ileś tam czasu na (już nie pamiętam chyba 14 dni) na zgłoszenie niezgodności z protokołem zdawczo-odbiorczym ja zwróciłabyn przede wszystkim uwagę na akustykę zanim cokolwiek zrobisz w mieszkaniu; to może być trudne ale radzę umówić się z sąsiadami zainstalować jakieś prowizoryczne krany i posprawdzać, zachęcić sąsiada do głośnych rozmów w swoim M; u nas słychać wszystkie rozmowy sąsiadów, dzwonki do drzwi, szczekanie psa itp. ; mieszkałam wcześniej w blokach też było coś słychać ale nie tak jak tu; pozwoli Ci to zawczasu podjąć decyzje o ewentualnym zgłoszeniu rekalmacji - choć będą szli w zaparte że spełnia normy - lub będziesz mógł wyciszyć pomieszczenia; I JESZCZE RAZ UPIERAJ SIĘ PRZY ODRĘBNEJ WŁASNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy do jjx 23.09.04, 17:47 Też interesuje mnie tylko odrebna własnośc. Innaczej bym nie brala mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es Re: RSM"Praga"- Wrzosy do jjx IP: 213.76.128.* 24.09.04, 11:23 Dokładnie tylko i wyłącznie odrębna własność !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: RSM"Praga"- Wrzosy do jjx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:54 to upewnijcie się, że to nie u was znalazł sie właściciel kawałka ziemi; poza tym inne spółdzielnie budujące na odrębną własność wydają akty notarialne po ok 3 miesiącach więc dlaczego tujtaj rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 15:40 W serwisie www.apartament.pl pojawila się data odbioru wrzosy 1 IV kwartal 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 16.09.04, 21:07 byłam dziś na budowie, ale się pozmieniało, zlikwidowali już baraczki od strony championa i wykładają tam chodniki. Zajęli się już lokalami użytkowymi, wykańczają je w środku i wstawili okna i drzwi. Klatki są jeszcze w fatalnym stanie, ale w mieszkaniach dużo się już nie wydarzy. U mnie już prawie wszystko zrobione, podłoga polakierowana, drzwi wewnętrzne już stoją ale jeszcze nie zamontowane. Wstawili już kuchenkę, ale co to za kuchenka! Nawet nie pamętam nazwy. Okropna! Szeroka na 50 a nie 60 cm więc 10 cm więcej szafek mi się zmieści ;-) Już nie dużo czasu zostało. Ale potrzebuję aby ktoś z lokatorskich wypowiedział się na temat dopłat po rozliczeniu budowy, czy ma jakieś świeże informacje, bo to dla mnie ważne. Ale w przyszłym tygodniu wybiorę się do spółdzielni zeby się dowiedzieć, jak coś się dowiem to napiszę na forum pozdrawiam wrzosowiczów asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 213.76.128.* 22.09.04, 11:12 no i co tam ciekawego? budowa się kończy? ktoś ma jakieś gorące niusy? Czy kolega beeq się odezwie w sprawie www? Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy- ad forma wlasności 27.09.04, 12:48 Dla zainteresowanych odpowiedż Pani Bebiakforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=656&w=16042881 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: RSM"Praga"- Wrzosy- ad forma wlasności IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 13:10 Dzięki iremos. Byłem tydzień temu na budowie. Z zewnątrz już niewiele się zmienia poza drogami, chodnikami itd. W środku klatki schodowe jeszcze nie do końca wykończone (Wrzosy 1). A tak na marginesie (głównie do Es) może by tak ruszyć coś z naszą stroną. Widzę, że beeq nie ma czasu więc może sami coś zorganizujem. Ja jetem w stanie zająć się stroną techniczną (zrobić jakiś szablon strony z forum, galerią zdjęć z budowy, itd.). Tylko musimy się jakoś zgrać. Co do kwesti prezentacyjnych to nie jestem grafikiem więc tu niewiele zdziałam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: RSM"Praga"- jjx->www IP: 213.76.128.* 28.09.04, 09:31 Witam, beeq chyba faktycznie skupił się na potomku :)) i dobrze a w takim razie jestem otwarty na propozycje co do www. Serwer jest, grafikę się zrobi, zdjeć troszkę jest i może w takim razie słać wszystko na wrzosy@o2.pl. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- jjx->www 28.09.04, 22:06 Byłam dzisiaj na budowie, prace trwają, ale opóznienie drobne jest. Wydaje mi się,ze moje mieszkanie jest małe, mimo że wieksze od obecnego. Co trzeba zrobić ze ścianami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: RSM"Praga"- jjx->www IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:29 witam po dlugiej przerwie.... i zapraszam wrzosy.hobby.net.pl to narazie tylko nowe forum.. dopiero raczkuje wiec potrzebuje ono waszej pomocy.. w watku poswieconym forum prosze o pomysly, sugestie, chetnych do moderowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- jjx->www 04.10.04, 19:07 Wielkie dzięki, już się zalogowalam, czekamy na nastepnych wrzosowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- jjx->www IP: *.acn.waw.pl 05.10.04, 22:43 Czekamy nadal :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 04.10.04, 13:14 dzień dobry moje dzisiejsze pytanie dotyczy daty odbioru mieszkań jestem zainteresowana budynkiem ceramiczna 5 czy ktoś coś wie? nie mogę się dodzwonić do spółdzielni dzięki asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 04.10.04, 13:14 dzień dobry moje dzisiejsze pytanie dotyczy daty odbioru mieszkań jestem zainteresowana budynkiem ceramiczna 5 czy ktoś coś wie? nie mogę się dodzwonić do spółdzielni dzięki asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 04.10.04, 13:15 ojej przepraszam dwa razy mi się wysłało pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.acn.waw.pl 09.10.04, 22:18 Podnoszę watek. chyba nikt tu nie będzie mieszkał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 194.181.127.* 11.10.04, 08:47 trudno.. ale za to mamy wlasne dwuosobowe forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.acn.waw.pl 11.10.04, 21:09 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. I taki duży dom na 2 rodziny i ile kasy z wynajmu ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 09:31 Mało nas. Właśnie, zastanawiające, bo kiedy zapisywałem się na listę osób, które zrezygnowały z kuchenki gazowej "standard" (jakieś trzy miesiące temu) było tam chyba ze dwadzieścia nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 22:47 Wszyscy gdzieś znikneli? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeq Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum IP: 194.181.127.* 12.10.04, 13:09 nowe forum znajdziecie pod adresem: www.wrzosy.hobby.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum 07.11.04, 13:35 Dzisiaj bylam na budowie i juz widzialam lokatorow zwozacych materialy wykonczeniowe:) Pusto cos na naszym forum www.wrzosy.hobby.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum IP: *.acn.waw.pl 23.11.04, 20:22 Widzę,ze wszyscy zajęci poszukiwaniem materiałów wykonczeniowych badz kasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dubikos Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum 24.11.04, 13:56 ja juz wykonczam mieszkanko :-))) ale kiedy bedzie przekazanie oficjalne kluczy? kiedy w koncu RSM odbierze te budynki i nam przekaze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 22:32 Gratuluje i ciekawa jestem na którym piętrze, bo winda jeszcze nie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dubikos Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum 26.11.04, 18:25 odpisalem Ci juz prywatnie :-))) ale na forum moge jeszcze raz: pierwsze pietro to nie tak wysoko nosic kafelki :-))) dzisiaj (26.11) pytalem kierownika budowy kiedy spoldzielnia bedzie odbierac budynek, to dowiedzialem sie ze poniedzialek-wtorek i podobno jakas pani z urzedu juz byla i moze przyjecie budynku przez nadzor budowlany bedzie trwalo krocej niz 3 tygodnie. oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum IP: 213.76.128.* 02.12.04, 08:28 witam, ja tez juz zaczalem walczyc z kafelkami itd ale pieniadze plyna nadspodziewanie :( co do odbioru smiac mi sie chce przez lzy bo przeciagaja straszliwie jezeli w tym roku sie uda to cud. Patio zrobili oczywiscie wg starego planu wiec musza je teraz rozebrac i robic prawidlowo BAJKA. parapetowy mozna juz zaczac jeszcze bez sasiadow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy - nowe forum 02.12.04, 22:47 Czyli jak ma wyglądać patio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:11 Coś się porobiło z naszym forum. Czy ktoś wie kiedy wznowi działalność. Tak przy okazji TPSA zaczęła działać na naszym osiedlu, znalazłem w swoich drzwiach namiary na agenta u którego można zamawiać ich usługi. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoan Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.chello.pl 26.01.05, 20:07 szkoda że coś się zepsuło. Jeśli chodzi o TPSA to już jesteśmy okablowani tylko tp ma problem bo nikt nie chce kupować ich usług. Spotkałam ich ludzi kiedyś na osiedlu i sprawdzali jakieś przyłącza. Czy już wiadomo coś o czynszach w lokatorskich? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy 26.01.05, 21:36 Nie wiem co się porobiło, ale może to tyko krótkotrwałe. Można prosić o namiary na agenta TPSA. Wrzosy 1 nadal nieodebrane :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eS Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 80.51.198.* 27.01.05, 13:16 Chodzi babka z tpsa po mieszkaniach i wszystko zalatwia. Instalacja 10 zł po 2 dniach neostrada - umowa na rok. Ja wzialem neo w min opcji dla testu bo jak narazie aster sie nie odzywa a nie widze innej mozliwosci podlaczenia netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iremos Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 15:35 nasze forum juz działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.bajm.com.pl 05.05.05, 12:57 JAKO MIESZKANIEC WRZOSÓW, ul. Ceramiczna 9 w warszawie na Tarchominie chciałem wszystkich szukających mieszkania ostrzec przed spółdzielnią RSM PRAGA. Budynek oddali z półrocznym opóźnieniem i nie chcą od 2 miesięcy oddać pieniędzy ludziom, którzy powinni je otrzymać (karne odsetki wynikające z umowy). Spółdzielnia ociąga się we wszystkich sprawach związanych z wygodą mieszkańców. CZYNSZ !! NAJWAŻNIJSZA SPRAWA ! CZYNSZ JEST POTWORNY CHYBA JEDEN Z NAJWIEKSZYCH W STOLICY !! PODŁĄCZYLI OSIEDLE POD STARĄ ADMINISTRACJĘ "PORAJE", która ciągnie pieniądze i większość ładuje w stare blokowicho !! CZYNSZ jest 2tnie wyzszy niz we wspolnotach mieszkaniowych !! wrzosy, wrzosy, wrzosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Snów Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.atman.pl / *.atman.pl 05.05.05, 13:45 E, coś mi się wydaje, że nie masz racji. Ja nie mieszkam w RSM PRAGA ale jestem Twoim sąsiadem. Zdaniem wielu osób jest to jedna z najlepiej i najrzetalniej prosperujących spółdzielni w Wawie. Nie rozumiem stwierdzenia - podłączyli administracje pod stare osiedle ??? To bardzo dobrze o nich świadczy, że potrafią zgromadzone pieniądze przeznaczyć na renowacje starszych bloków np: ocieplenie. Gdyby tak nie robili to i Ty za 20 lat mógłbyś mieszkać w slamsach. A co do czynszu to przez ciekawość jaki płacisz ten czynsz ????, że tak sobie narzekasz. ??? Pozdrawiam Sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: 80.50.22.* 09.06.05, 13:04 jestem zainteresowana mieszkaniem od RSM Praga na Ceramicznej. Jednak od 2 miesiecy czekam na umowe przedwstepna....Wymowek nie ma konca... coz za niegospodarnosc. A jak wam sie mieszka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjx Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:45 Czyżbyś była przyszłą mieszkanką Wrzosów 2? Co do opini na temat mieszkań zapraszam na forum (www.wrzosy.hobby.net.pl). A co do umowy przedwstępnej to conajmniej dziwne bo z tego co wiem u nas przygotowywali je niemal z dnia na dzień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mduro Re: RSM"Praga"- Wrzosy 02.08.05, 12:46 oj... mieszka się gdzie indziej... ale w tej samej spółdzielni. RSM tak ma... widocznie nie podjęli jeszcze uchwały o podjęciu uchwały celem pygotowania umowy... Spółdzielnia rodem z lat 70-tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: RSM"Praga"- Wrzosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:56 Wyplacili odsetki :-) Odpowiedz Link Zgłoś