Dodaj do ulubionych

Tarchomin / Nowodwory - dojazd

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 13:48
Jak wygląda w godzinach szczytu wyjazd z Nowodworów. Ile czasu zajmuje dojazd
autobusem E-4 do pl. Wilsona ?
Obserwuj wątek
    • herox Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd 24.08.06, 14:03
      To zależy,
      jedni jadą 15 min, drudzy prawie godzinę i masa ludzi, którzy mieszczą się w
      tym przedziale.
      • Gość: jaQbek Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:09
        JA Cię chyba o coś prosiłem, prawda ?
        • parr Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd 24.08.06, 14:37
          Mieszkam przy pętli na Nowdowrach od 3 lat.Samochodem do Pl.Wilsona jezdze 15-
          25 minut.E4 25-35 minut.
        • Gość: JK Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: *.lcel.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:39
          SAMOCHODEM jadę od Mehoffera do Marymonckiej około 15-20 minut (przy
          standardowym zatłoczeniu). Wyjeżdzam o 7:20, na Bielanach jestem 7:35-7:40.
          Autobus ma przystanki ale ma też Bus-pas na najbardziej zatłoczonym odcinku
          wiec może być podobnie.
          • Gość: jaQbek Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:48
            To na Ochotę bym jechał prawie połtorej godziny :(
            • parr Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd 24.08.06, 14:53
              Zapomnialem dodac,ze wyjezdzam o 8-8 10.Na Ochota to korki na Rondzie Zeslancow
              Syberyjskich w jedna strone i masakra jesli wracasz Trasa Torunska na
              Nowodwory.Od Placu Wilsona to pryszcz w porownaniu z tym co sie dzieje
              popoludniem na Trasie Torunskiej przed Mostem Grota.
              • Gość: jaQbek Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:23
                9 z Korotynskiego do Centrum, metrem do Wilsona i E4 do końca. W szczycie ile to
                zajmie ?
                • parr Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd 24.08.06, 15:29
                  Z Nowodworow do stacji centrum licz 40-45 minut.Ile z centrum na Korotynskiego
                  nie mam pojecia.
                  • Gość: xxx Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: 217.153.180.* 24.08.06, 16:01
                    Lepiej i szybciej byłoby 9 do Bitwy Warszawskiej max 10min i tam 404 lub 186.
                    Zwłaszcza 404 (w godzinę powinieneś się zmieścić)
                    Z centrum do Korotyńskiego około 20-30 min.
                    • Gość: jaQbek Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: *.aster.pl 24.08.06, 21:44
                      > Lepiej i szybciej byłoby 9 do Bitwy Warszawskiej max 10min i tam 404 lub 186.
                      > Zwłaszcza 404 (w godzinę powinieneś się zmieścić)
                      > Z centrum do Korotyńskiego około 20-30 min.
                      Na pewno ? Koleżanka z Książkowej, pracując ze mną, jeździła właśnie metrem od
                      centrum do Wilsona, i dalej E-4. Przede wszystkim E-4 kursuje dużo częściej niż
                      186. 186 jedzie troszkę na około
                      • Gość: xxx Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: 217.153.180.* 25.08.06, 08:36
                        186 zgoda, ale 404 jest dużo szybsze, mniej przystanków i w linni prostej.
                        Niestety o ile pętla się nie zmieniła to z Książkowej trzeba do niego dojechać.
                        Sprawdziłem obie drogi przez centrum i Trasą. Osobiście wolałem trasę (rano).
                        Na Okęcie dojeżdzałem w 1h - z tym, że startowałem z Porajów. Powrót trwał
                        dłużej i lepszym rozwiązaniem była droga przez Centrum.
    • Gość: xxx Re: Tarchomin / Nowodwory - dojazd IP: 217.153.180.* 24.08.06, 15:04
      Wyjazd z Tarcho. pogarsza się każdego miesiąca. (Przynajmniej tak to było do
      połowy zeszłego roku). Aktualnie nie wiem bo z wielkim żalem, ale wybrałem
      przeciwną stronę Wisły. Wyjeżdzałem z Białołęki ponad 20 lat i jest to kwestją
      przyzwyczajenia i ustalenia odpowiednich godzin podróży. Przykładowo jeśli
      wyjeżdzałem do pracy przed godziną 7 przejeżdzałem Modlińską bez problemnu.
      Natomiast kilka minut po 7 bywało tragicznie. Mój rekord to zimową porą 1.30h
      do mostu Grota (normalnie 10 min - komunikacją miejską).
      Z przykrością muszę stwierdzić, że jako długoletni mieszkaniec Tarchomina
      wyjeżdzałem z jednego z ostatnich przystanków na Tarcho. (czytaj któryś
      przystanek od pętli), więc bywały dni że do E-4 nie dało się wejść. Zresztą
      jazda w tłoku i smrodzie powodowała, że lepiej było wybrać np. 508
      podjeżdzający na przystanek zaraz za E-4. Musisz wiedzieć, że komunikacja jest
      tam bardzo rozbudowana (oczywiście są inwestycje od których do autobusu
      będziesz musiał się przespacerować :-) ) - ja nie narzekałem zarówno jak
      musiałem wyjechać bardzo wcześnie lub bardzo późno wrócić :-) a poza tym to nie
      jest wielkie blokowisko jak Ursynów i jeszcze nie ma chorych cen za m2.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka