Dodaj do ulubionych

Piekut Piaseczno Central Park

IP: *.devs.futuro.pl 25.08.06, 09:00
Jak niektórym zainteresowanym wiadomo, Firma Piekut Development rozpoczyna
sprzedaż nowej inwestycji, Central Parku. Sam mam zarezerwowane mieszkanie na
tym osiedlu.
Niestety wszystko sie znacznie przesuwa.
Będę wdzięczny za info o tej inwestycji, piszcie jeśli dokonacie Państwo
zakupu.
Jak z umowami bo nie chcą ich pokazać wcześniej?
Wiem że nie ma umów nienegocjowalnych ale popyt to popyt, podobno jest
kolejka oczekujących.
Obawiam się iż może nie być wyjścia. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 25.08.06, 09:50
      wpisz w wyszukiwarkę, dowiesz się wielu ciekawych rzeczy, pozdrawiam
      • Gość: mrozu Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 10:48
        Z tego co się dowiedziałem czekają na pozwolenie na budowę, sprawa utknęła w
        starostwie. Też właśnie się zastanawiam czy zapisywać się na listę oczekujacych
        czy nie, jak już teraz bez pozowlenia mają 100% obłożenia. no ale spróbuje,
        fajne kamernalne bloczki z niską zabudową cena w miarę przystępna, choć podobno
        poprzednia inwestycja była po 3500 za 1m2.
        • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 25.08.06, 13:34
          potwierdzam w tej chwili na 1 mieszkanie jest 2-3 rezerwacje, ale rezerwować
          można do woli, kiedy sprzedaż nie wiadomo, umów nie ma, a że bloczki kameralne
          to bym nie powiedziała
          • Gość: mrozu Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:32
            O gustach się nie dyskutuje jednym się podoba i kupują innym się nie podoba i
            tylko komentują.
          • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 25.08.06, 14:36
            Rabena, myslalam, ze Ty nie jestes zainteresowana piekutowymi mieszkaniami? Czy
            Ty juz tak masz, ze jak sie cos pojawia do kupienia (mieszkania) to TY tam
            jestes pierwsza? Skoro wiesz, ze są po 2-3 osoby do jednego mieszkania, to
            jednak musialas tam dzwonic i sie dopytywac? Ehh...
            • Gość: gosc Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.06, 21:30
              Gdzie nie zajżeć tam Rabena, czy musi(Sz) sie wszędzie wpi......?
              Czy Ty sie na wszystkim znasz, piszesz o wszystkim i o niczym
              • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 28.08.06, 09:10
                niop ale się nie ukrywam pod "gosć" :P
                lodówkę otworzycie i tam będzie Rabena :D
                nie interesuję się tam mieszkaniami ale się przypadkiem dowiedziałam od kogoś
                kto szuka mieszkania nowego i tylko tutaj nie dostał umowy do ręki, roltf :P
              • Gość: pain14 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 23:43
                a tak sobie sprawdzam IP :-)
      • Gość: on Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.aster.pl 05.09.06, 18:44
        Sprzedaż rusz od środy 06.09, podnieśli ceny mieszkań już zarezerwowanych,
        bardzo nie ładnie. Tak się nie robi.
        • dora113 Re: Piekut Piaseczno Central Park 05.09.06, 20:50
          nie dość, że podnieśli cenę za mieszkania to jeszcze trzeba płacić za
          taras\balkon, w poprzednich inwestycjach były wliczone w cenę!!!
      • Gość: On Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.aster.pl 07.09.06, 20:14
        Są nieźli, tem Wojtecki to też niezły krętacz.
        Przeciągneli mnie kilka miesięcy.
        Piszcie co robicie.
        • dora113 Re: Piekut Piaseczno Central Park 07.09.06, 20:23
          rozmawiałam z nimi dzisiaj, dali mi czas do środy na ostateczną decyzję, jeżeli
          nic innego nie znaję to chyba będę musiała podpisać z nimi umowę...
          • Gość: Chris28 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:08
            Czesc
            Ja tez mam zarezerwowane mieszkanko.Zly jestem troche na to, ze podniesli cene.
            Ale coz robic.
            Czy oni maja juz to pozwolenie na budowe.Piszcie
    • alienxxx Re: Piekut Piaseczno Central Park 25.08.06, 22:14
      w tej chwili w sprzedazy maja (a raczej beda miec) 3 bloki
      za jakis miesiac (w tej chwili moze troche dluzej bo maja mala obsuwe) beda 2
      kolejne, zaraz obok tych 3, wiec jest szansa dla tych, ktorzy nie zalapali sie
      na rezerwacje
      poza tym wiele osob, ktore zarezerwowaly nie podpisza umow wiec czesc mieszkan
      "wroci"
      • Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 28.08.06, 09:55
        Dziś dowiedziałem się iż sprzedaż ruszy lada chwila, czekają na nr. księgi
        wieczystej.
        Będą informować telefonicznie. Jeśli dostana Państwo umowy będę wdzięczny za
        sugestie, i info o ewentualnych groźnych zapisach i zmianach.
        • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 10:15
          To chyba dobrze świadczy o developerze że nie podpisuje żadnych umówi jeżeli nie
          ma wszytskich dokuemntów załatwionych? A nie tak jak niektórzy, nie mają
          pozwolenia, aktu własności a podpisuja umowy i biorą zaliczki...Ile jest taki
          inwestycji co ludzie mają umowy rezerwacyjne podpisane półroku temu a developer
          jeszcze nawet dziury nie wykopał bo nie uzyskała pozwolenia a pieniądze wziął,
          albo przykałd Pirelli piniądze wziął a teraz niechce respektować swoich umów
          rezrwacyjnych podpisanych w grudniu 2005 :)
          • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 28.08.06, 12:19
            nie chodzi o podpisywanie tylko wgląd do wzoru umowy, jak ona formalnie będzie
            wyglądała, rezerwacja bez umowy nikogo nie zobowiązuje, tylko kto bedzie miał
            ewentualnie pierwszeństwo w wyborze mieszkania, to chyba oczywiste (tak mi sie
            wydawało ale jak widać nie dla wszystkich)
            • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:44
              sorry ale dla mnie jest to logiczne postępowanie, nie sprzedaje więc nie dalej
              umowy. Co innego jak prowadziłaby już sprzedaż i nie chciała dać umowy...Ja też
              nie udostępniam klientom ofert jeżeli jeszcze nie dokońca mam produkt gotowy.
              • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 28.08.06, 17:08
                bardzo to niby logiczne, ale na rynku budowlanym logiki nie ma, sama kupiłaś
                nie widząc produktu gotowego, a napisałaś to co być powinno: produkt nie gotowy
                to nie ma sprzedaży
                • alienxxx Re: Piekut Piaseczno Central Park 28.08.06, 17:36
                  polecam wiec proby zakupu gotowego produktu na rynku mieszkaniowym - powodzenia
                  • nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park 28.08.06, 18:44
                    ehh...rabana, rabena...nie da się sprzedać produktu jeżeli nie wiesz jeszcze jak
                    go chcesz sprzedać i po drugie nie udostępniasz informacji na temat form
                    sprzedaży jeżeli jeszcze się nie zdecydowałaś się na nią. Tak biznes nie
                    działa....A umowa w której znajdują się warunki zakupu i sprzedaży jest taką
                    ofertą, więc jeżeli developer nie posiada takiego dokumentu, zawsze można się
                    odwórcić na pięcie i iśc do drugiego jeżeli taki stan Ci się nie podoba, wolna
                    wola :)

A jak kupiłam, dziurę w ziemi ale znałam warunki współpracy i wiedziłam co ma w
                    tej dziurze powstać bo developer udostępnił mi umowę gdyż prowadził już sprzedaż
                    i nic nie ukrywał. Więc różnica jest zasadnicza Metropili miał pozowolenie i
                    wykopaną dziurę w ziemi a Central Park nie ma pozowlenia na budowę, gdzyż czeka
                    na wpis do księgi wieczytsej, że firma Piekut jest właścicielem działki.
                    Gwarantuje Ci, że większość z tych co mają zarezerwowane mieszkania woli mieć
                    jasną sytuacje przy podpisywaniu umowy i zobaczyć, że w KW jest jedne wałsciciel
                    Piekut Development niż zoabczyć że figuruja jeszcze nazwiska poprzednich
                    właścicieli.

• rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 28.08.06, 20:13
                      mam inne informacje na ten temat, ale cóż dla mnie możesz pisać tak jak chcesz,
                      chyba że każdego klienta traktują inaczej, a firma już szuka działki pod budowę
                      wielorodzinną na wolnym rynku, więc ku pocieszeniu rezerwujących w CP, będą
                      chcieli budować dalej na terenie piaseczyńskim
                      • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 29.08.06, 09:52
                        Bardzo dobrze, ze Piekut chce dalej budowac na terenie Piaseczna...
                        przynajmniej więcej ludzi będzie mogło posiadać dobrej jakości mieszkania.
                        Jak Metropolis czekał na pozwolenie na budowę otrzymałam wzór umowy od Piekuta
                        (nie było problemu). No ale to może mój urok osobisty zadziałał skutecznie?
                        Jednak obecnie jak 2-3 osoby rezerwują to samo mieszkania w Central Park to
                        chyba deweloper jest na pozycji wygranej...
                        Powodzenia Rabena w zakupie mieszkania...
                        Przypominam o uldze odsetkowej i podatkowej, jedna znika 1 stycznia, a druga 1
                        stycznia wchodzi w zycie.
                        • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 29.08.06, 09:59
                          nie o ulgę podatkową mi chodziło, tylko o podatek, który wchodzi w zycie 1
                          stycznia, 19% od dochodu ze sprzedazy mieszkań zakupionych po 1 stycznia.
                          • Gość: Marek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 29.08.06, 10:05
                            masz rację, lecz:
                            -ustawa jest jeszcze w sejmie
                            -podatek będzie obowiązywał tylko w przypadku gdy pieniądze ze sprzedaży
                            mieszkania nie zostaną przeznaczone na zakup nowego
                      • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:58
                        Jak na osobę, która nie kupi od Piekuta mieszkania (przunajmniej tak twierdziłaś
                        w innych postach) posiadasz dziwną cechę zbierania informacji na temat jego
                        inwestycji. Jest to dla mnie zadziwająca cecha....
                        • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 29.08.06, 11:32
                          jakbyś zajrzała tu i tam, dostrzegłabyś że zbieram informacje nie tylko o tej
                          inwestycji, dla mnie to cecha jak każda inna, jeden zbiera znaczki a ja
                          informacje, a dla mnie zadziwiające jest, że kupiłaś mieszkanie w tym budynku,
                          a następne inwestycje Cię intersują i jesteś bardzo na bierząco z wiadomościami
                          o dalszych jego inwestycjach, zamiast skupić sie na kolorze zasłonek czy jaki
                          wybrać parkiet do mieszkania
                          • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:42
                            A nie przyszło Ci do głowy że w następnej inwestycji też chce kupić mieszkanie?
                            • Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 29.08.06, 11:52
                              Bardzo przepraszam ale czy Panie Nea78 i Rabena mogą się sprzeczać na innych
                              forach.
                              Dyskusja Pań nie dotyczy wątku.
                              Jeśli będą miały Panie jakieś info o developerze, będę wdzięczny, za
                              informacje o zasłonkach, z góry dzięki.
                              • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:58
                                Jak zauważysz Rabena neguja, prawie kazda pozytywną wypowiedż na temat tego
                                developera, w innym wątku sugeruje jego nieuczciwość nie przedstawiając żadnych
                                dowodów. Jej insynuacje na początku była drażniące teraz świetnie sie bawie z
                                nia dyskutując.

Różnica pomiędzy mna a rabeną jest taka, że jak kupiłam od Piekuta mieszkanie w
                                Metropolis a ona nie. I naweno mogę powiedzić więcej na temat współpracy z Panem
                                Marcinem niż ona.
                                • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 29.08.06, 12:41
                                  Ja też się wykazuję dużą cierpliwością i dystansem, ja wyciągam czarne strony a
                                  Nea78 białe, więc się uzupełniamy i jest pełen komplet informacji, a Pan
                                  Central też ma korzyść bo jego wątek jest na wierzchu ;D, poza tym nigdy nie
                                  napisałam wprost że jest nieuczciwy, nie mogę tak twierdzić osobiście bo nie
                                  nabyłam mieszkania z tej firmy.
                            • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 29.08.06, 11:53
                              Wypadaloby być na bieżąco z nowymi inwestycjami dewelopera..
                              Jedni zbierają znaczki, a inni kupuja mieszkania (drugie, trzecie, czwarte...).
                              Jeśli deweloper się sprawdzi, to chyba lepiej od tego samego kupić?
      • Gość: gośc Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.06, 11:05
        "w tej chwili w sprzedazy maja (a raczej beda miec) 3 bloki
        za jakis miesiac (w tej chwili moze troche dluzej bo maja mala obsuwe) beda 2
        kolejne, zaraz obok tych 3, wiec jest szansa dla tych, ktorzy nie zalapali sie
        na rezerwacje" napisał alinexxx

Czy te dwa kolejne budynki bedą między central park a kandroo??????????
    • Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 31.08.06, 09:18
      Halo halo, czy Państwo nic dalej nie wiedzą?
    • Gość: Goonia Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.pkobp.pl 07.09.06, 13:06
      Piekut nie ładnie postapił podwyższjąc cenę za m2 z 3900zł na 4100zł + jeszcze
      dołożył płatność za m2 balkonu 1 250zł!! Dobrze, że ja wybrałam mieszkanie z
      małym balkonem, choc miałam ochotę na taras 11m2... ufff.
      Na szczęście cena miejsca postojowego w garażu nie zmieniła sie pozostaje 22
      000zł.
      Tyle tylko, że nie widziałam jeszcze umowy - ciekawe czy tam też będa jakieś
      przykre niespodzianki :(
      Dajcie znać, jeśli będzie miec jakieś uwagi.
      • Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 07.09.06, 13:29
        Powiem krótko, to przekręt.
        Niby tłumaczą się wzrostem cem materiałów ale tak się nie robi.
        Najpierw była cena 3770 potem 3900 a teraz 4100.
        Caly czas zapewniali że już nie podniosą.
        Dla mnie to błazenada trochę, tak nie wolno.
        Powiem szczerze że gdyby nie sytuacja na rynku developerskim to bym sie na nich
        wypioł. Oni tak stawiaja sprawę, "jak się nie podoba to won".
        Wykożystują sytuację, niestety kupię bo co mam zrobić.
        Zwodzili klientów, kilka miesięcy, nie ładnie.
        • Gość: Goonia Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.pkobp.pl 07.09.06, 14:39
          A jeszcze lepszy jest fakt, ze podobno nie maja pozwolenia na budowe i ze niby
          maja je miec za 3 tygodnie, tyle tylko, ze w umowie ktora trzeba podpisac
          zastrzegaja sobie, ze maja czas do marca 2007!!! Wtedy dopiero bedzie mozna
          naliczac odsetki...
          A co z tymi, co biora mieszkanie na kredyt?? (A jest ich pewnie wiekszosc...)
          Przeciez bank bez kompletu dokumentów nie udzieli kredytu!! :(
          • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.06, 14:55
            o wzór umowy można poprosić, prześlą standardową
            Niepokoi mnie fakt braku pozwolenia na budowę, bo to jest wymagane do kredytu.
            • dora113 Re: Piekut Piaseczno Central Park 07.09.06, 18:49
              widziałam ten wzór umowy, nie podoba mi się, rozmawiałam dziś z nimi nie są
              skorzy do żadnych ustępstw i negocjacji, wykorzystują sytuację na rynku i to,
              że mają więcej chętnych niż mieszkań, brak pozwolenia na budowę też daje wiele
              do myślenia, dla mnie jest to wielki problem, bo chcę wziąć kredyt, a pierwszej
              wpłaty żądają już w trzy dni po podpisaniu umowy, więc jeżeli sprawa pozwolenia
              będzie się przeciągać nie zdążę załatwić kredytu do następnej transzy i stracę
              kasę za pierwszą wpłatę bądź w najlepszym wypadku będę musiała płacić karne
              odsetki...
      • Gość: Chris28 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:12
        Witam.
        Nie podoba mi zapis z umowy o tym, ze beda administrowac budynkiem az do konca
        2012 roku. Poza tym z umowy wynika, ze nie maja jeszcze pozwolenia na budowe,
        czy to prawda?
        W razie jakis info piszcie
        • Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 08.09.06, 09:19
          Mi też się nie podoba ten zapis nie zniosę myśli że będą wsadzać swoje brudne
          łapki jeszcze przez prawie 5 lat po oddaniu.
    • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.06, 10:36
      Walczcie o wpis o administrowaniu budynkiem na rok czasu, ponieważ istnieje
      realna groźba zawyżania wysokości czynszu i opóźnienie w zawiązaniu wspólnoty
      mieszkaniowej (taki jest standard), sprawdźcie hipotekę gruntu w Urzędzie Gminy
      (pełny odpis chyba kosztuje ale grosze więc warto takowy uzyskać), musi być
      wpis że jedynym właścicielem jest firma wtedy może sprzedawać - potrzebne też
      do kredytu i żebyście się stali prawnymi właścicielami mieszkań - (tam
      mieszkali przecież prywatni własciciele).
      Pozwolenie na budowę jeszcze nie wisi, ale jak będzie od poniedziałku to
      naprawdę dają Wam mało czasu na zapoznanie się z warunkami umowy (wzór umowy to
      nie oryginał, a gdzie załączniki) i decyzją na kupno, racja też że wykorzystują
      sytuację i ją wykorzystają i nikt na to poradzić nie może, Wasza decyzja
      (trochę pod ścianą), ale dodam że budować się w okolicy jeszcze będzie sporo
      innych inwestycji.
      • Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 08.09.06, 10:59
        Marcin Wojtecki
        Developer

Ostrzeżeń: 0/3

Wysłany: Pią 10:44, 08 Wrz 2006 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Przed rozpoczęciem sprzedaży , skalkulowaliśmy precyzyjnie cene na podstawie
        aktualnych ofert i podpisanych umów na dostawy i usługi przyszłych wykonawców
        CENTRAL PARKU. Robiąc tak wyszła nam ostateczna cena , a klienci dla których
        jesteśmy za drodzy mają szeroką ofertę konkurencyjnych deweloperów i
        nierozumiem dlaczego się wkurzają.

To Tekst Pana Wojteckiego z Forum Piekut.
        A gdzie info że zarzekał się że cena nie przekroczy 3770, potem dawał słowo że
        3900 to ostateczność, i co?
        Buractwo i błazenada. Powinien jasno powiedzieć że cena będzie jaka będzie albo
        nie podnosić jesli obiecywali coś innego.
        Ludzie znając realia podjeli by decyzje kupić czy nie.
        Zwodzili, czekali, obiecywali, i wydym..... wszystkich.
        Brawo brawo
        • Gość: gość1 bo u P jest jak w niebie,nie zapłacisz to wy... IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.06, 12:27
          "Robiąc tak wyszła nam ostateczna cena , a klienci dla których
          > jesteśmy za drodzy mają szeroką ofertę konkurencyjnych deweloperów i
          > nierozumiem dlaczego się wkurzają"

hehe dopiero teraz to przeczytałem, dobre, dobre, bo doskonale wiedzą, że
          aktualnie bez problemu wolne mieszkania do kupna są w MultiHekk-u (dostali
          właśnie następne pozwolenia na budowę) i dużo taniej ale nikt przy zdrowych
          zmysłach u nich nie kupi, w Kandro czy Arche obawiam się, że wszystko
          porezerwowane
          delopki ceny podnoszą, bo chcą zarobić więcej jasna sprawa, nawet z porządnego
          potrafi się zrobić hiena jak poczuje większą kasę, tylko nie dajcie się wodzić
          jak dzieci, którym coś obiecano i płakać, że nie ma wyboru, bo tym bardziej ich
          do tego nakręcacie, lepiej "haka" jakiegoś poszukać ot co.
      • dora113 Re: Piekut Piaseczno Central Park 09.09.06, 09:45
        Budować będą, ale pytanie brzmi kiedy i za jaką cenę, jeżeli o mnie chodzi to
        mam określoną zdolność kredytową i niestety moje zarobki nie wzrastają tak
        szybko jak ceny mieszkań....
        • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.06, 10:32
          dora113 napisała:

> Budować będą, ale pytanie brzmi kiedy i za jaką cenę, jeżeli o mnie chodzi to
          > mam określoną zdolność kredytową i niestety moje zarobki nie wzrastają tak
          > szybko jak ceny mieszkań
          z tego co się orientuję na dzień dzisiejszy równolegle będzie budowało ARCHE na
          Poniatowskiego/róg Nadarzyńskiej i cenę mają o niebo niższą, zbudowali już w P-
          nie budynek i ludzie ich chwalą www.arche.pl/nieruchomosci/index.php?
          m=2&idk=25
          oraz AS-Bud Prof na Chyliczkowskiej (już mają pozwolenie na budowę, sporo
          mieszkań) ale ich akurat nikt nie zna jeszcze.
    • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:04
      Smród się rozszedł, niesmak pozostał....A czy ktoś już podpisał umowę??
      • Gość: gosc Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 08.09.06, 12:48
        Nie tylko Piekut tak gra... Poczytajcie i mozecie sie cieszyc, ze tylko o 200
        pln podniósl cenę na metrze mieszkania:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=47917954&v=2&s=0
        • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.06, 18:15
          byłam dziś w biurze na Kniaziewicza, kolejka, drzwi się nie zamykały, ale
          większość osób zasypywała ich pytaniami.Najwięcej o pozwolenie na budowę, które
          ma być "góra za trzy tygodnie". Podtrzymałam rezerwacje, ale na podpisanie umowy
          się nie zdecydowałam. Załącznik nr.2 też bardzo ogólnikowy.
    • olo19701 Re: Piekut Piaseczno Central Park 09.09.06, 19:45
      p.Wojtecki nieżle pogrywa z klientami,strasząc ich duzą ilością chętnych na
      mieszkania w C.P. Niedajcie się zwodzić.Przechwala się,że sa najlepsi w
      Piasecznie.Prawda jest taka,że Wyspy Luksusu to są,ale dla Piekut D.gdy
      zgarniają kasę od klienta.Niewiem czy ktoś zaglądał na jedna z tych wysp-Fabryka
      Marzeń i różnych zdażeń-pękające ściany wewnątrz bydynku,przecieki i
      niedoróbki.Proponuję zasięgnąć informacji od mieszkańców F.M.co unich słychać(a
      jest ciekawie).Pozastałe
      sprawy znacie-2 bloki,których nie było,a beda,szok cenowy,chwyyyt z
      balkonami-tarasami,umowa tylko dla hazardzistów(grasz w to,albo wypad za drzwi)
      • Gość: Zosia Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 16:46

Witam wszystkich. Czy ktoś jeszcze ma jakieś uwagi do umowy? Według mnie jest
        bardzo jednostronna, nie ma kar umownych za opóźnienia,więc mogą budowę
        opóźniać w nieskończoność. Chyba że zrezygnuję i dostanę w zamian 10tys. Ale w
        moim projekcie jest zapis że prawa do odstąpienia mogą być wykonane tylko do
        dnia 31 grudnia 2008. A co jeżeli opóżnienia przekroczą ten termin?
      • Gość: kotwa Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 10.09.06, 19:07
        jakie 2 bloki?? Gdzie mają powstać?
    • olo19701 Re: Piekut Piaseczno Central Park 10.09.06, 19:54
      Nie powiedzial p.Wojtecki,dokąd prowadzi droga na planie budowy C.P.? Na tyłach
      tych 3 bloków ma powstać jeszcze 2(od strony Kandro).Nie wiadomo czy wykupili
      działki,ale takie mają plany.Dzialaja jak cicho-ciemni.Wszystko by,bylo w
      porządku ,żeby mieli pozwolenie na budowę,ale nie mają.Niby to kwestia czasu,ale
      umowa mówi o terminie do 31.03.2007(6 miesięcy Developer może obracać kasą,nie
      robiąc szpadlem
      dziury w ziemi).Jeżeli chodzi oumowę można by,było książkę napisać o tym,jak się
      niepowinno kupować mieszkania.
      • Gość: Marcin Wojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 11.09.06, 11:15
        O ile tu ciekawych rzeczy na mój temat, pronuje wziąść się do pracy a nie
        zajmować się pisaniem bzdur w necie, bo za chwile nie będzie was stać nawet na
        mieszkanie za 2 tys.
        • Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 11.09.06, 11:40
          panie Marcinie,
          troszkę mocno pan napisał.
          Pana też się to dotyczy, jeśli będzie Pan tak dalej postępował to w razie
          sapadku popytu na mieszkania wyleci Pan na zbity ryj gdyż zraził Pan swoją
          osobą klientów do Piekuta. Tak pan jak i ja dobrze wiemy iż wzros cen mieszkań
          nie jest podyktowany wzrostem cen materiałów lecz chęcią zysku Piekut D.
          proszę nie pisać glodnych kawałków na Forum Piekut bo tylko rozśmiesza Pan
          klientow. mam nadzieję iż pan Piekut przejrzy na oczy i wywali Pana z hukiem.
          Mam też nadzieję że spotkam Pana w sprzedającego warzywa na bazarku.
          • Gość: Marcin Wojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 11.09.06, 11:57
            Na bazarek się nie wybieram, na warzywach się nie znam, pietruszki nie lubie,
            na cebule mam alergie.
            Nie jestem pracownikiem p. Piekuta tylko partnerem , nie mam ryja i nie pisze
            głodnych kawałków a ceny materiałów nie tylko rosną ale coraz trudniej je
            dostać. Z usługami też jest problem bo z kraju wylechało za dużo ludzi.
            pozdrawiam Marcin Wojtecki
            • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 12:12
              a ceny materiałów nie tylko rosną ale coraz trudniej je
              > dostać. Z usługami też jest problem bo z kraju wylechało za dużo ludzi.
              > pozdrawiam Marcin Wojtecki
              to wszystko może tak, ale rynek już zareagował i pozwolenia dostają firmy czy
              pracownicy zza wschodniej granicy a jak wiadomo są one tańsze i wcale nie
              gorsze, materiały budowlane jakoś straszliwie nie zdrożały przez m-c, na razie
              VAT na mieszkania się nie zmienia, więc po co ten kit, wystarczy trochę
              poszukać, żeby wyjść klientowi na przeciw, klient to też partner do interesów a
              nie ludź z ciemnogrodu
              • Gość: Marcin Wojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 11.09.06, 12:20
                w Piasecznie jest już jedna firma , która budowała pracownikami zza wschodniej
                granicy i na dobre jej to nie wyszło , ja tego błędu napewno nie popełnie. Nie
                mam zamiaru budować byle jak , byle kim i byle z czego. Nas stać na to by
                podpisać się na własnych budynkach i nikt za nas tego nie musi robić.
      • Gość: Zbyszek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.pkobp.pl 11.09.06, 11:35

Podobno nie chcą podpisywac umów wstępnych w formie aktu notarialnego. Czy ktoś
        coś wie na ten temat??? Przecież to już standard praktycznie wszędzie!!!

• Gość: Zosia Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:56
          Jak to nie chcą?To chyba standart w dzisiejszych czasach!!!Pewnie planują wziąć
          kredyt pod zastaw gruntu...A jak upadną to ani mieszkania,ani kasy,bo lokatorzy
          są ostatnim ogniwem w łańcuszku wierzycieli(najpierw skarb państwa,bank...)
          • Gość: Marci Wojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 11.09.06, 13:22
            Firma Piekut Development nigdy nie wzieła i nie bierze jakichkolwiek kredytów
            • Gość: Zosia Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:28
              Zawsze musi być ten pierwszy raz;)Dlaczego więc firma Piekut Central Park nie
              chce podpisywać umów w formie aktu notarialnego?
    • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 12:37
      To nie jest mocny argument, a skoro jak Pan pisze, że firmę stać budować
      drożej, to czemu podnosicie ceny? Teraz Pan odpowie, że tak robi większość,
      może ale rynek piaseczyński nie jest duży, w końcu się wyczerpie i trzeba się
      na nim utrzymać jeszcze, a jak wiadomo planujecie następne inwestycje,
      marketingowo lepiej utrzymać dotychczasową cenę a następne, mające powstać
      budynki wyceniać inaczej, chyba ze macie tak mocną pozycję i niezachwiane
      podstawy, ze wolno Wam lekceważyć klientów.
      • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 11.09.06, 12:43
        my nikogo nie lekceważymy tylko jesteśmy realistami i budujemy w realnych
        cenach.
    • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 13:30
      Realizm to dobra cecha, jednakże takie stawianie sprawy pokazuje Was w złym
      świetle, co usiłuje tu większość osób zaznaczyć, może za wcześnie ruszyliście
      ze sprzedażą, a wydłużające się procedury dotyczące gruntów, brak pozwolenia na
      budowę spowodowało taką sytuację, to poślizg w założeniach? bo ludzie z
      Metripolis chwalili współpracę, a tu twarde warunki umowy i wpłaty bez
      negocjacji żadnych, więc o co biega?
      • Gość: GOŚĆ Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 11.09.06, 13:43
        Czemu gęby drą najbardziej Ci, co mieszkania w Piekut Development nie kupili ?

• Gość: Central Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.devs.futuro.pl 11.09.06, 13:47
          Drą bo się obawiają kupić, to co wyprawia Piekut przechodzi ludzkie pojęcie.
          To nie zakup skarpetek, ludzie mają obawy więc dyskutują.
          Ot co przyjacielu
          • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 11.09.06, 13:54
            ze sprzedażą nie mamy problemów , od środy od godz. 14 sprzedaliśmy 30 %
            osiedla a Piekut nic nie wyprawia tylko buduje pożądne budynki.
            Pozdrawiam i życze wszystkiego co najlepsze naszym klientom a cała reszta jak
            nie ma nic innego do roboty niech pisze.
            Marcin Wojtecki
        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 11.09.06, 13:50
          część z nich to ludzie z konkurecji , część to Ci którzy mie mają co robić
          tylko szukają sensacji ale ja na to już się uodporniłem, nasze budynki same się
          bronią więc nie muszę wszystkim wszystkiego tłumaczyć.
          • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 11.09.06, 14:05
            Odpowiem, jako klient Piekuta, przyszly mieszkaniec Metropolis. Przed
            podpisaniem umowy także mieliśmy obawy... wiele pytań i wątpliwości.
            Jak ktoś napisał, to nie zakup skarpet... ale zakup zycia. Zgadzam sie z tym.
            Jak ktoś przejawia zyczliwość i zrozumienie, to kazdą niejasność można
            wyjaśnić, wątpliwości rozwiać.
            Wpólpraca z Piekutem przebiega doskonale, ale to obie strony muszą się o to
            postarać. Deweloper wymaga co miesiac kasy, a ja wymagam, by na tą transzę
            zapracowali.
    • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 14:06
      Pochlebiasz sobie tą sensacją i konkurencją, budynki owszem stoją, a ich
      standard każdy widzi jaki jest, żadna rewelacja, jak większości innych
      inwestycji daleko do standardów europejskich, to po prostu wybór lokalizacji,
      kwoty za metr decyduje, no i możliwość uzyskania kredytu w danej inwestycji, a
      ludzie piszą bo się interesują, czy dla swojej rodziny, siebie lub znajomych,
      co w tym sensacyjnego
      • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:31
        Ja też kupiłam mieszkanie od Piekuta w METROPILIS i podpisałam umowe w formie
        aktu notarialnego- to był zresztą jeden z warunków współpracy. Z tego co czytam
        na forum to albo ja miałam jakieś specjalne traktowanie przy zakupie(zaznaczam,
        że w dniu podpisania umowy widziałam Marcina Wojteckiego pierwszy raz w życiu)
        albo firma Piekut zmieniła podejście do klienta o 180 stopni albo Ci co teraz
        chcą kupić mieszkania są przewrażliwieni.
        • Gość: Marcin Wojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 11.09.06, 14:39
          Nea cały krzyk jest o to że cena jest realna , podwyższyliśmy o 200 zł i
          ludzią się to nie podoba , proponują nam abyśmy zmienili wykonawców na tych
          zza wschodniej granicy a nie podnosili ceny.
          Nea wasz METROPOLIS BUDUJE SIĘ ZGODNIE Z PLANEM A NAWET WYPRZEDZAMY TROCHE
          HARMONOGRAM.
          • Gość: Arek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 11.09.06, 15:19
            Szczerze mówiąc to naskakiwanie na firmę odbieram jedynie jako przejaw
            frustracji tych, co mieszkania nie kupili, a z jego wyborem czekają, szukają i
            starają się przebierać w ofertach - dostając jednoczesnie z dnia na dzień "pu
            tyłku". Jednym nie pasuje że ceny wzrosły (choć kupić nie zamierzali), innym że
            4,50/metr za administrowanie to za drogo (choć nie wiedzą co jest w cenie), a
            jeszcze innym że budują za dużo, za gęsto, w złych miejscach, i wogóle. Ktoś
            pisał o pękających ścianach w Fabryce Marzeń - kolego/koleżanko - pękają to ze
            śmiechu mieszkańcy którzy tam mieszkają, jak czytają takie rzeczy.

Najlepiej jakby każdemu z tych osób firma dała po mieszkaniu, w pełni
            wyposażonym, oczywiście za pół ceny, albo jeszcze lepiej - za pół darmo. Ot -
            taka zwykła ludzka zawiść. Ceny rok temu oscylowały w okolicy 2700 PLN/metr, na
            początku roku 3500 PLN/metr, do końca roku będą 4500 PLN/metr. Śmieszą mnie Ci,
            którzy bez końca siedzą i wypisują że "ludzie powariowali", "kiedyś się to musi
            uspokoić" etc. Zamiast tego, idźcie ludzie do banku, załatwcie sobie kredyt i
            kupcie COKOLWIEK. Jak Wam się po wybudowaniu nie będzie podobało - odsprzedacie
            z dużym zyskiem z dnia na dzień.

Nie rozumiem też narzekań tych, którzy nie są w stanie normalnie z deweloperem
            wynegocjować warunków umowy. U mnie nie było z tym najmniejszych problemów,
            mało tego - moja umowa została powielona przy podpisywaniu z kolejnymi osobami.

• Gość: Magda Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:30
              Do Arka:
              "Nie rozumiem też narzekań tych, którzy nie są w stanie normalnie z deweloperem
              wynegocjować warunków umowy. U mnie nie było z tym najmniejszych problemów,
              mało tego - moja umowa została powielona przy podpisywaniu z kolejnymi osobami".

Jakie warunki umowy udało ci się wynegocjować, proszę o informacje?
        • Gość: Ania Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:48
          Niestety troszkę się zmieniło...W przypadku Metropolis była możliwość zawarcia
          umowy w formie aktu,natomiast w przypadku Central Parku takiej klauzuli nie
          ma...Więc potencjalni klienci nie mają żadnego zabezpieczenia..
    • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 15:23
      Niektórzy krzyczą, a niektórzy chcą wyjaśnień, a gdzie mają powymieniać sie
      informacjami jak nie na niezależnym od P forum, podwyżka jest nie o 200 zł a o
      330 za metr plus balkon lub taras gdzie miało to być wliczone w cenę
      mieszkania, więc robi się z tego całkiem duża suma, oczywiście najbardziej do
      odczucia dla tych co chcą duże mieszkanie lub dla tych co większego kredytu nie
      dostaną, może dla Pana to są to nic nie znaczączące "grosze"
      • 28grzegorz Re: Piekut Piaseczno Central Park 11.09.06, 15:32
        Ludzie po co ten cały szum. Jak komuś nie pasuje Piekut niech szuka dalej. Ceny
        mieszkań rozsną z dnia na dzień. Cena 4100 nie jest ceną wygurowaną patrząc na
        lokalizację. Łapie się za głowę co tutaj wypisujecie. Kupiłem mieszkanie w
        Metropolisie i żadnych takich przdstawień nie było. W niektórych kwestiach to
        Piekut szedł na ręke i nie zawiódł. Jak do wszystkiego podchodzi się ze
        zrozumieniem i jak człowiek to i dodatkowe problemy odpadają.
        • Gość: Zbyszek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.pkobp.pl 11.09.06, 15:49

Dalej jednak nie ma informacji dlaczego Piekut nie chce podpisać umowy w formie
          aktu notarialnego. Przecież koszty i tak ponosi Kupujący. To nie jest jakiś
          ogromny problem ale kwestia raczej dobrej woli i pewnych standardów (już nawet
          nie europejskich).
          Czy ktoś próbował podpisać umowę w Central Park w takiej formie? Może ktoś wie
          coś na ten temat?
    • 28grzegorz Re: Piekut Piaseczno Central Park 11.09.06, 15:35
      Zapomniałem dodać, że w sobotę z żoną byliśmy na chwilę w biurze Piekuta i tłum
      ludzi chce kupić mieszkanie. Chyba to o czymś świadczy. Rozmawialiśmy z P.
      Marcinem chwile i to co chcieliśmy uzyskaliśmy z uśmiechem na twarzach. Bez
      problemu i bez zbędnych obraźliwych tekstów.
      • Gość: Zbyszek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.pkobp.pl 11.09.06, 16:00

A może Pan Wojtecki wypowie się na temat braku mozliwości zawierania umów w
        formie aktu notarialnego? Dla niektórych jest to bardzo istotne, a obniżanie
        standardów bardzo żle swiadczy o deweloperze.

• marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 09:28
          Proszę Państwa firma nie chce podpisywać umów w formie aktu , ponieważ jest to
          kąplikowanie sprawy przy kredytach. Umowy podpisane w ten sposób są wpisywane
          do działu 3 księgi wiczystej a jeśli jest ich np 100 to do każdego takiego
          wpisu trzeba pisać wyjaśnienie jeżeli jakikolwiek klient będzie ubiegał się o
          kredyt to po pierwsze, po drugie przy podpisywaniu takiej umowy notariusz
          wyciąga księgę i jest to blokada przy sprawdzaniu księgi przez bank, analizując
          to okres sprzedaży i udzielenia kredytów rozciągnął by się w czasie a nawet to
          zblokował. Firma nasza nie ma zaciągniętych żadnych kredytów pod hipotekę ,
          nie jest związana z jakimkolwiek bankiem i żaden bank nie ma monopolu na
          udzielanie kretów dla tej inwestycji. Podpisywanie umów w formie aktu , bez
          większych kompilikacji było by możliwe tylko wtedy gdyby kredytów udzielał
          tylko jeden bank ale ja nikomu tego nie zamierzam narzucać.
          • Gość: Zbyszek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.pkobp.pl 12.09.06, 10:56

Po prostu pierwszy raz takie głupoty czytam. Obecnie każdy poważny deweloper
            umożliwia podpisywanie umów w formie aktu notarialnego. Nikomu to nic nie
            blokuje, nawet w życiu nie słyszałem o takich wyimaginowanych problemach. Chyba
            nikt z osób które podpisywały takie umowy w poprzednich inwestycjach Piekuta
            też o takim blokowaniu nie słyszał? Po prostu to tłumaczenie nie trzyma się
            kupy i z tego wynika, że albo Piekut chce obciązyć grunt pod inwestycją i ukryć
            to przed wszystkimi albo coś kombinować. Innego wytłumaczenia nie widzę, no
            chyba że dla Pana Wojteckiego obsługa wg ogólnie przyjętych standardów to za
            duży problem. Ale w takim razie proponuję zająć się jakąś inna działalnością bo
            należy to do jego obowiązków.
            Jeżeli więc Piekut chce poważnie podchodzić do klientów i odsunąć podejrzenie o
            kombinowanie i ukrywanie przed klientami potencjalnego obciązenia gruntu proszę
            o informację czy można będzie podpisywać umowy w formie aktu notarialnego?
            • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 11:33
              Umów przedwstępnych w formie aktu napewno nie będzie można podpisywać , Piekut
              nic nie kombinuje, kredytami nigdy niczego nie obciążał i nie zamierza obciążac
              także Central Parku ale Firma Piekut nie lubi biurokracji a jeśli ktoś ją do
              tego chce zmusić to mu sie nie uda.
              Pozdrawiam Marcin Wojtecki
            • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 11:35
              Pan Panie Zbyszku pracuje w PKO BP i nie słyszał Pan o wyjaśnieniach , które
              pisze się do wzmianek w działe 3 księgi , to dziwne bo ja kilka razy miałem
              klientów którzy brali kredyt w PKO BP i takie pisałem.
            • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 12:00
              Panie Zbyszku proponuje mi Pan abym zmienił pracę, nie zrobię tego bo nie mam
              powodów ale Panu proponuje zmiane pracy. Jeśli chce Pan wyjaśnień na temat
              wpisów do ksiąg wieczystych proponuje zadzwonić do swoich współpracownikow z
              Zespołu Finansowania Nieruchomości oni Pana poinstruują. Na razie nie chce
              podawać im strony na której Pan o tym pisze bo ma Pan przy swoich postach IP a
              nie należe do ludzi którzy żle komus życzą a tym bardziej załatwiają
              zwolnienie, pewnie Pana szefowie nie byli by zadowoleni z faktu , że ich
              pracownik niezna podstaw bankowości i jeszcze się z tym publicznie obnosi.
              • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 13:32
                marcinwojtecki napisał:
                >Na razie nie chce
                > podawać im strony na której Pan o tym pisze bo ma Pan przy swoich postach IP
                a
                > nie należe do ludzi którzy żle komus życzą a tym bardziej załatwiają
                > zwolnienie

a cóż to za wypowiedź ???, nawet jeśli ktokolwiek może się mylić co do
                niektórych kwestii, g... Pana obchodzi kto z jakiego miejsca pisze na ogólnym
                forum i jakie ma uwagi do firmy, jak będzie ktokolwiek chciał wejść na forum
                inwestycji to Pan go sobie zweryfikuje i wpuści lub nie, ale tutaj KAŻDY się
                będzie wypowiadał pozytywnie lub negatywnie co mu się żywnie podoba.
                Jeżeli chodzi o formę zapisu umowy, to jak nie ma w formie aktu to jakie
                zabezpieczenie zaproponujecie klientowi, na ładne oczy?, bo jak na razie to Wam
                najbardziej na tym zależy żeby jak najszybciej wszystko sprzedać zanim
                wykopiecie dołek w ziemi

teraz może Pan sobie DONOSIĆ na moje IP ;D
                • Gość: marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 12.09.06, 13:38
                  Mieszkania mamy juz prawie sprzedane więc nie rozumiem po co te nerwy i
                  flustracje. A z gościem1 mam już chyba wszystko ustalone.
                  • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 13:58
                    Pewnie, że ustalone, jeszcze jest za słaba oriętacja w tym temacie w naszym
                    narodzie, jeszcze się nie nasycił rynkiem, ale już jest coraz więcej doniesień
                    do prokuratury o łamaniu praw konsumenckich, zawyżaniu cen, podpisywaniu
                    bzdurnych umów przedwstępnych itp. itd, więc jeszcze troszkę, a wtedy to
                    delopki będą biegać za klientami, jak to bywało wcześniej. Może mieszkania
                    tanieć nie będą ale zmieni się popyt i ustali prawo. Tak było i w innych
                    krajach w trakcie boomu mieszkaniowego.
                    • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 14:32
                      zapraszam do mnie prokuratora, tylko nie wiem po co , my nie mamy nic do
                      ukrycia a umowa nie ma kruczkow które są bzdurne i niezgodne z prawem.
                      Twoim marzeniem jest aby ktoś za Toba latał ale nie sądzę że ktoś taki się
                      znalazł.
                      pozdrawiam Marcin Wojtecki
                      • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 14:52
                        Wymiana takich zdań nic nie da, jak pisałem, na razie przyczepić się nie można,
                        bo nie ma uregulowań w tej kwestii, dopiero jak są rażące zaniedbania lub
                        groźba zawalenia to co innego, dlatego przez Pana posty przemawia pewność
                        siebie. Inna sprawa, że jest tyle kombinacji ilu jest deweloperów i każdy robi
                        co innego by utrzymać sprzedaż więc często jest za późno by w czymkolwiek się
                        zorientować i dlatego każdy sygnał, nawet błachy trzeba rozważyć. Po postach
                        chwalących PD, dlatego ja jak i pewnie wielu zdecydowało się zarezerwować w
                        następnych inwestycjach, a teraz jest musztarda po obiedzie, niepewność
                        została, więc szukam dalej, może nawet trochę drożej ale wolę jednak też
                        dyktować swoje warunki.
                        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 14:57
                          życzę Panu powodzenia i jak najlepszego wyboru
                          Marcin Wojtecki
                        • Gość: ArekStanczak Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 12.09.06, 15:02
                          > została, więc szukam dalej, może nawet trochę drożej ale wolę jednak też
                          > dyktować swoje warunki.

Czy można spytać, u którego developera można za "trochę drożej" dyktować swoje
                          warunki ?
                          • Gość: gosć1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 15:14
                            a proszę bardzo, firma BUDNER, tylko akurat jak sprzedawali to było dużo
                            taniej :D ale wtedy nie interesowały mnie jeszcze mieszkania tak bardzo jak
                            teraz, z tego co słyszałem firma ARCHE też jest dobrym partnerem do rozmów,
                            pisałem poszukam, popytam, sprawdzę może osobiście, bo nie chcę robić reklamy
                            za wczasu, a Wam życzę też powodzenia mimo wszystko.
                            • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 12.09.06, 16:01
                              >> irma BUDNER, tylko akurat jak sprzedawali to było dużo
                              taniej :D ale wtedy nie interesowały mnie jeszcze mieszkania tak bardzo jak
                              teraz,

Hmm... jak Piekut sprzedawał KIEDYS - pól roku temu, to tez bylo duzo taniej.
                              Sami kupilismy po 3500 PLN za metr. Mało tego.. nawet mogliśmy dyktować warunki.
                              A wtedy glosno się mowilo, ze inni deweloperzy nie zgadzają sie na zmiany w
                              umowach.. a ja byłam szczesliwa, ze Piekut sie zgadzał bez problemu.
                      • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:18
                        Wiecie ta dyskusja nie ma dalej sensu. Zaraz zacznie się obrzucanie błotem i
                        obelgi a tym sposobem napewno nie zyskacie przychylności developera, ktora bym
                        mogła pomóc w negocjacjach. A tak napadliście na Marcina, zarzuciliście mu
                        kombinatorstwo, przekręty więc teraz się nie dziwcie, że w biurze na
                        Kaniaziewicza będzie witał wszytskich z otwartymi rękami. Oj Marcin znowu
                        pieniacze Ci się szykują ....:)
                        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 15:24
                          NEA przecież wiesz , że ja szanuje każdeko klienta który u mnie kupi mieszkanie
                          ale nie będę szanował tych których wystawia konkurencja żeby ze mną walczyli i
                          coś odawadniali.
                          • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 15:34
                            nie jestem z żadnej konkurencji, jestem zwykłym zjadaczem chleba, konkurencja
                            pewnie działa inaczej, dlaczego nie chcecie przyjąć do wiadomości, że ktoś może
                            nie być zadowolony z Waszego poziomu obsługi, a firmy zamieściłem przykładowo
                            na prosbę tego Pana, a że ta Pani jest akurat zadowolona to wypada jej życzyć
                            wszystkiego dobrego, ja z takim porozumieniem i zrozumieniem się nie spotkałem
                            • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 15:45
                              Do gość1: Przyjacielu znajdż sobie inne zainteresowania a nie obrzucaj innych
                              błotem , gdybyś był profesjonalistą jak o tym piszesz to miał byś już dawno dom
                              a nie biegał po Piasecznie i szukał szczęścia i cen po 3 tyś za metra.
                              Proponuje wyleczyć się z komleksów , wziąść w garść i zająć swoją przyszłościa
                              bo developer może wybudować Panu tylko mieszkanie ale nie zadba o Pana do końca
                              życia.
                              • Gość: Ania Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.robbo.pl 27.09.06, 08:12
                                Czyli z usług p.Wojteckiego zrezygnowała ponad 1/3 klientów.I mieszkanka
                                czekają na kupujących...A sprzedaż Central Parku trwa od sierpnia...I jak tak
                                dalej będzie p.Wojtecki postępował to do wiosny nic nie sprzeda.
                                • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 27.09.06, 10:06
                                  Mieszkania w Central parku sie swietnie sprzedaja..
                                  I mysle, ze do zimy nie będzie już nic dla klientów dostepne... bo wszystko
                                  będzie sprzedane.
                                  1/3 zrezygnowała? hehe. Skoro ich nie stac na 4100, to niech w MultiHekku kupia
                                  za 4000 za metr. Promocja u Piekuta nie będzie trwała wiecznie.
                                  • Gość: Marcin Wojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 27.09.06, 10:40
                                    Teraz mieszkania są po 4300 a od środy (4-10-2006) będą po 4500 i tak w górę.
                                    Pisałem już że nie jesteśmy instytucja charytatywną tylko pewnie do niektórych
                                    to niedociera.
                                  • luska37 Re: Piekut Piaseczno Central Park 05.10.06, 20:55
                                    ja już kupiłam, ale zastanawiam sie kiedy bedzie pozwolenie na budowe
                              • Gość: Joanna Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.sggw.waw.pl 27.09.06, 16:36
                                Popieram "gościa 1"!!!
                                Jestem niezadowoloną i całe szczęście niedoszłą klientką Piekuta.
                                Obsługa w wykonaniu Marcina..... to kpina!!!
                                Brak kultury, szacunku do klienta i wysokie (nieuzasadnione) mniemanie o sobie!
                                Świadczy o tym nawet jego odpowiedz do goscia1. To nie sprawa marcinka gdzie
                                kto chce mieszkać.
                                Ja nie zycze sobie takiego traktowania i nie musze tego znosić, dlatego
                                zrezygnowałam z tej firmy!!!
                          • Gość: Zosia Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 19:31
                            Szczerze mówiąc to jak Pan Marcin Wojtecki traktuje potencjalnych klientów
                            świadczy o nim i firmie.Dlatego wycofałam się z rezerwacji!!!A wszystkim
                            polecam film"Plac Zbawiciela"-Ukazuje do czego może doprowadzić upadek
                            dewelopera...A to właśnie grozi klientom,którzy nie będą się zabezpieczać w
                            formie aktu notarialnego...Czyli Was drodzy!!! I szanowny Pan może zrozumie
                            dlaczego ludzie mają wątpiliwości...I przypominam,że z panem Marciem będziecie
                            się użerać do 2012 roku,więc życzę powodzenia!!!
                            • Gość: gosć1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 09:30
                              a tak zajrzałem z sentymentu :) rzeczywiście pani Zosia ma rację, oby więcej
                              takich rozważnych głów to nie będzie "Placu Zbawiciela", tak w sumie to jeszcze
                              w podobnych cenach za metr można pomarudzić gdzie indziej i uzyskać lepsze
                              warunki.
              • Gość: Zbyszek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.pkobp.pl 12.09.06, 16:28

Nigdy nie pisałem że po podpisaniu aktu notarialnego nie trzeba dokonać wpisu
                do KW i pisać wyjaśnień. Proszę uważnie czytać a nie chlapać nie na temat. Są
                to oczywiste formalności z którymi inne firmy nie mają problemów. A myślę że
                pracownicy róznych banków poinstruują nie tylko mnie ale i wszystkich innych że
                bezpieczniej i pewniej jest podpisać umowę w formię aktu notarialnego. A
                komentarz do tego że uważa Pan to za zbędną biurokrację??? To świadczy niestety
                o Pana kompetencjach - a nie moich. Może aby darować sobie "zbędną biurokrację"
                zrezygnuje Pan w ogóle z podpisywania jakichkolwiek umów???
                • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 17:25
                  To i jakie sobie znajdę zajęcie zdecyduję sam, a na razie nikogo nie mieszam z
                  błotem tylko piszę i dzielę się informacjami na tym forum, to Pan tu wskoczył i
                  próbuje nas ośmieszać, ja rozumiem że broni Pan interesów firmy ale w taki
                  sposób?? może mam już dom a szukam mieszkania np. dla córki, nie przyszło to
                  Panu do głowy? no pewnie lepiej komuś wmówić i innnym, że jestem niedouczony
                  czy tym podobne, a mam taką cechę, że jak ktoś robi mnie w balona, to ja robię
                  to samo, mi się już nawet odechciało iść wyjaśniać czy rozmawiać o umowie w tym
                  biurze sprzedaży skoro Pan się wykazuje taką niekompetencją oraz zachowaniem,
                  Pan ma informować i doradzać, zachęcać do kupna a nie odstraszać, Pana słowa:
                  tak zostanie i już świadczą, że Pan ma gdzieś indywidualne podejście do
                  klientów, bo przyjdą następni, pewnie nie każdy to czyta i zagląda na takie
                  fora ale ja mam to szczęście że zaglądam, i potrzebuję zabezpieczenia warunków
                  w umowie takich, żebyś mnie Pan nie puścił z torbami ani teraz ani potem przy
                  płaceniu czynszu
                  • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.06, 10:55
                    No proszę napisałem do jednej firmy (wyryfkowo, palcem po ofertach)próbnego
                    maila (na razie nie zdradzę) i dostałem mailem: umowę rezerwacyjną, harmonogram
                    płatności wg. etapu robót, spec. materiałową, nieprzekraczalny termin oddania
                    lipiec 2007, w dniu podpisywania przedwstępnej umowy notarialnej developer
                    przedstawi następujące dokumenty:
                    · Odpis z Księgi Wieczystej,
                    · Akt Notarialny: nabycie ziemi przez developera
                    · Wypis z rejestru przedsiębiorców,
                    · Wypis z lokalnego planu zagospodarowania przestrzennego,
                    · Projekt budowlany
                    · Pozwolenie na budowę

i co reszta na to?
                    • Gość: Arek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 13.09.06, 13:01
                      Kupuj.

:D
                      • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 13:14
                        No więc w czym problem? Kup tam skoro Piekut nie spełnia Twoich oczekiwań.
          • Gość: prof. Dżemik Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:44
            Mam nadzieję, że pieniądze pochodzące z podwyżki cen mieszkań wystarczą na
            maturę dla p. Wojteckiego, albo przynajmniej na zakup dobrego słownika
            ortograficznego
            (wziąść, kąplikuje, rozciągnął by...)Żenada
            • Gość: klient Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.193.* 13.09.06, 14:57
              Pan Wojtecki jest profesorem w branży deweloperskiej i na tym sie bardzo dobrze
              zna a nie jest profesorem polonistyki i won od Pana Wojteckiego
              • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.06, 22:42
                Nie sądziłem, że przyjdzie mi szukać pod koniec roku mieszkania zamiast czekać
                spokojnie na rozpoczęcie budowy ale cóż nie będę topił swojego życia i kasy w
                niepewności.
                Rozśmiesza mnie tylko Pan Wojtecki który sam robi zamęt a potem pisze jako
                klient broniąc nieudolnie swojej osoby.

Gość portalu: klient napisał(a):
                > Pan Wojtecki jest profesorem w branży deweloperskiej i na tym sie bardzo
                dobrze
                >
                > zna a nie jest profesorem polonistyki i won od Pana Wojteckiego

Ja też umiem czytać posty uważnie, IP też zauważam, a Pan uważa się za
                najmądrzejszego, chociaż przewaga osób sądzi raczej odwrotnie.
                • Gość: Arek Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 14.09.06, 10:16
                  > Rozśmiesza mnie tylko Pan Wojtecki który sam robi zamęt a potem pisze jako
                  > klient broniąc nieudolnie swojej osoby.

A w którym to poście Pan Wojtecki sam siebie broni jako inna osoba ?
            • 28grzegorz Re: Piekut Piaseczno Central Park 13.09.06, 15:22
              Teeee, Miodek to nie forum " Ojczyzna Polszczyzna"
      • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 20:48
        28grzegorz napisał:

> i to co chcieliśmy uzyskaliśmy z uśmiechem na twarzach. Bez
        > problemu i bez zbędnych obraźliwych tekstów.

Rany czytam to jak sprawozdanie z darmowej wycieczki organizowanej przez firmę
        w celu sprzedaży produktu 70-letniej babci, wmawiając jej, że to co chce kupić
        to ostatnia szt. po rewelacyjnej cenie, ale sie potem okazuje że przepłaciła
        kilkakrotnie za coś, co w sklepie kosztuje kilka krotnie taniej.

Co było a nie jest... kupiliście już mieszkania, teraz nie musi być tak samo
        jak było, klientelę się zdobyło, teraz można dyktować warunki. Tłum ludzi jest
        we wszystkich biurach sprzedaży, bo takie czasy nam łaskawie nastały, równie
        dobrze część ludzi mogą to być też kupujący pod wynajem, to co się dzieje w W-
        wie - pół bloku często szło hurtem. Potem lokum będzie stało i czekało na
        jeszcze lepsze czasy. Firmie to wsio ryba kto kupi aby kupił. Druga strona
        medalu to zachowanie przed sprzedażą i w jej trakcie, zupełnie inne.
        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 09:36
          Do gość1 , będzie mi naprawde bardzo ale to bardzo miło jeśli nie będziesz moim
          klientem a i przyszlio właściciele C P będą szczęśliwi nie mając za sąsieda
          takiego buntownika.
          • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 10:29
            do MarcinWojtecki, będę nad wyraz usatysfakcjonowany jak pod naciskiem
            większości klientów Twoja bufonada zjedzie do minimum. Jakoś inne firmy na fora
            ogólne tak żywo nie reagują, więc coś w tym musi być. A czy będę klientem czy
            nie to się okaże jak zmienicie niektóre zapisy w umowach i zostawicie cenę na
            poziomie 4 tyś. bez dopłaty za balkony.
            do wiadomości: p. Piekut
            • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 10:54
              ja żywo nie reaguje tylko jestem komunikatywny , mam dużo znajomych klienci z
              poprzednich inwestycji mnie szanują , nie ukrywam sie pod psełdonimami , chodzę
              prostymi drogami , nie oszukuje , każdemu patrze prosto w oczy.
              A teraz o umowie: ceny nie zmienie , umowy tym bardziej a balkon będzie
              kosztował nadal 1250 zł/mkw.
              Pozdrawiam Pana/Panią gość1 i życzę miłego dnia jak również sukcesów zawodowych.
              Marcin Wojtecki
        • 30maciekk Re: Piekut Piaseczno Central Park 12.09.06, 09:52
          To co piszę to są rzeczy które widzę. Naprawdę tylko stwierdzam fakty.
          W naszym przypadku przy zakupie mieszkanie staraliśmy podejść do wszystkiego po
          ludzku. Na wszystkie sprawy patrzyłem zarówno okiem kupującego jak i sprzedającego.
          może i dlatego na razie przechodzę bezkonfliktowo.
          Ja wszystkim powtarzam wokół, że jak komuś Piekut nie pasuje to niech szuka
          dalej innego developera. Nic na siłę.
          • Gość: es Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 12.09.06, 10:31
            Piekut się nie podoba? zostaje wiele innych firm.
            Piekut ma za wysokie ceny? Multi Hekk ma niższe.
            Myslicie, ze Inni (oprócz MH) mają niższe ceny? Zapoznajcie się z ofertą
            Prestige, Arche - ktoś napisał, ze Arche ma niższe ceny. Owszem nizsze o 100 -
            200 PLN na metrze, ale doczytajcie, ze jak zrezygnujecie z miejsa postojowego ,
            to cena za metr wzrasta o 200 PLN.
            Piekut do zakupu garazu nie zmusza.
            • alienxxx Re: Piekut Piaseczno Central Park 13.09.06, 20:35
              pozwole sobie wtracic swoje trzy grosze
              zarezerwowalem mieszkanie u Piekuta (wyprzedzajac komentarze Pana Wojteckiego -
              nie byloby to pierwsze moje mieszkanie i nie biegam po Piasecznie w poszukiwaniu
              jakiegokolwiek lokum), niestety na zakup sie nie zdecydowalem i sadze ze juz sie
              nie zdecyduje.
              Powodow jest kilka:
              1) podwyzka ceny - nie chodzi mi o podwyzke sama w sobie ale o jej fakt - stac
              mnie zeby doplacic 200 pln/m2 ale nie lubie niejasnych sytuacji - wiadomo ze
              deweloper chce zarobic dodatkowa kase korzystajac z sytuacji na rynku
              mieszkaniowym ale nieelegancko to wyglada. Ma do tego oczywiscie swiete prawo.
              2) brak mozliwosci podpisania umowy notarialnej - zawsze przedwstepna umowe
              podpisuje w tej formie i zawsze bede podpisywal - nie mam takiej mozliwosci -
              nie podpisuje wcale
              3) malo profesjonalna obsluga klienta wynikajaca znow z sytuacji jaka panuje na
              rynku - nie ten klient to inny

nie namawiam nikogo do podpisywania umow u innych deweloperow, nie zachecam
              rowniez do podpisywania umow z Piekut Development. Kazdy ma swoj rozum i robi
              tak jak uwaza i jest mu wygodnie. Dla mnie sytuacja nie jest jasna wiec sie
              wycofuje i juz. Jesli komus pasuje niech podpisuje i tez bedzie zadowolony.
              Zycze powodzenia wszystkim klientom Piekut Development i tym, ktorzy wybiora
              innego dewelopera. Zycze powodzenia rowniez P Wojteckiemu i P Piekutowi. To
              Panow sprawa jak dziala Wasza firma i nic mi do tego ale jesli szanuja Panowie
              klientow to proponuje wyciagnac wnioski z wypowiedzi z tego forum. Koniunktura
              ma to do siebie ze lubi sie zmieniac - trzeba dzialac tak aby zjednywac do
              siebie ludzi, a nie odstraszac. Poza tym jesli P Piekut nie czyta tego forum
              prosze o przekazanie mu ku pamieci slow osoby, ktora bardzo dobrze zna - "w
              interesach nie ma zlosci". Pozdrawiam
              • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 18.09.06, 11:56
                Życze powodzenia wszystkim niezdecydowanym i mającym jakiekolwiek wątpliwości
                co do zakupu mieszkania w naszej firmie i mam nadzieje , że znajda na rynku coś
                co spełni ich oczekiwania.
                Ja przez 9 dni sprzedałem 80 mieszkań i jest to ponad połowę inwestycji , na
                liście rezerwowej mam ich jeszcze ponad 200 - stu. Dziękuje klientom którzy
                nam zaufali i napewno zadbam o nich aby nic złego ich nie spotkało i dostali
                taki produkt jaki im zaoferowałem. Większość z klientów , którzy kupili u nas
                mieszkanie są z polecenia tych z poprzednich inwestycji więc są odważni.
                • Gość: gość1 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 12:01
                  Mam nadzieję, że dla tych co zostali, po tych komentarzach, dotrzyma PAN SŁOWA

> mieszkanie są z polecenia tych z poprzednich inwestycji więc są odważni

nikt tego nie śmie nawet zakwestionować :D, ja podwijam ogon i uciekam jak
                  tchórz :P
                  • Gość: edytas Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 83.238.160.* 18.09.06, 12:09
                    A ja potwierdzam słowa Pana Marcina. JEstem klientem tegoż dewelopera od pół
                    roku i współpraca układa sie wspaniale. Żadnych problemów, deweloper jest
                    nastawiony bardzo pozytywnie do klientów. Każda niejasnośc zostaje wyjasniona,
                    nie ma niedomówień. Pan Marcin jest zaangażowany w sprawy związane z
                    inwestycjami, utrzymuje stały kontakt ze swoimi klientami. Pochwalam wspólpracę
                    z Panem Marcinem.
                    • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 18.09.06, 13:59
                      Ja i tak lubie tylko klientów , którzy u mnie kupieli mieszkanie i opiekuje sie
                      nimi jak bym budował mieszkanie dla siebie a potencjalnym klientom , plątaczą i
                      wysłannikom konkurencji życze powodzenia.
                      • arturwp Re: Piekut Piaseczno Central Park 18.09.06, 14:51
                        Co znaczy "plątaczą" ?
                        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 18.09.06, 15:20
                          "Plątacze" to tacy którzy plątają mi się pod nogami przy okazji kolejnych
                          inwestycji , rezerwują , dyskutują , szukają i nic z tego nie wynika a dalej
                          mieszkają w wynajętych kawalerkach w cztery osoby. Ja na liście mam takich już
                          z 10 osób a część z nich poznaje już po głosie.
                          • Gość: Ania Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.robbo.pl 19.09.06, 08:26
                            Czy komuś udało się zmenić jakieś zapisy w umowie?
                            • rabena przeniosłam tutaj 19.09.06, 12:43
                              W sumie nie wiedziałam gdzie to przenieść ale skoro są wątki o P - chyba że
                              następna propozycja bedzie już matrymonialna :P to zachowam dla siebie ;P
                              PRZEPRASZAM Z GÓRY WSZYTSKICH ZAINTEREOWANYCH TYM WĄTKIEM, chociaż obiecałam że
                              tu pisac nie będę :D

• Re: AS-Bud Prof IP: 83.238.160.*
                              Gość: klient Piekuta 18.09.06, 16:03 + odpowiedz

Eh.. szkoda, ze wycięto pierwszy wątek o Piekucie. Tak był "ostry język"
                              Rabeny. A teraz to został sam miód. eh.
                              No ale to nie w tym wątku.. bo to o innym deweloperze.

• Re: AS-Bud Prof
                              marcinwojtecki 18.09.06, 16:02 + odpowiedz

jak sama sobie go skrucisz to gotów jestem się w Tobie nawet zakochać

• Re: AS-Bud Prof
                              rabena 18.09.06, 16:00 + odpowiedz

no to mam fana :) miło, miło ale ostrego języczka mi nie przytniesz ;)
                              • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 13:03
                                Nic sobie nie skrócę :P
                                ale druga strona medalu to zasługujesz na mój podziw w przedsiębiorczości,
                                jeśli już wymieniamy uprzejmości.

trzecia strona medalu jak zamierzacie posprzątać styropian po wybudowaniu
                                Metropolis, jest on rozwalony przy płocie, przed płotem i naokoło płotu budowy
                                i rozwiewany w promieniu kilkuset metrów, mam nadzieję że to załatwisz
                                • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 13:30
                                  Posprzątamy odkurzaczem, załatwie to i zrobie to tylko i wyłącznie dla Ciebie i
                                  dla trzciej strony medalu
                                  • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 13:34
                                    Dzięki :) sprawdzę
                                    • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 13:37
                                      ależ proszę bardzo
                                      Rabenko połóż rękę na sercu i powiedz że to co budujemy Tobie się niepodoba.
                                      • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 13:45
                                        Kładę - niepodoba :D
                                        znaczy może tak: nie pasuje akurat w tym miejscu, pewnie w innym otoczeniu
                                        byłby lepszy efekt, ponieważ jest to duży budynek a miejsce jest dodatkowo
                                        wyżej niż reszta okolicy i daje to wrazenie przytłaczania i braku kompozycji z
                                        resztą, nie wiem jaki projektant to wykombinował ale źle, do samego wykonawstwa
                                        przyczepić się nie można, tylko znów bedzie na biało :/ czy to najtańszy sposób
                                        tynkowania? poza tym wielki napis na budynkach PIEKUT, przecież budynek nie
                                        będzie dewelopera tylko mieszkańców, może wystarczyłby sam listek klonowy - a
                                        macie też takie uniformy z takim logo ? aż podjadę sprawdzić w biurze :D
                                        • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 13:58
                                          Czyli uważasz że ładniej komponowało się tam z otoczeniem wysypisko śmieci,
                                          teraz troche o kolorze to nie jest biały kolor tylko kremowo beżowy , bo nie są
                                          beżowe a parter będzie z granitu a od tanizny to są inni deweloperzy tak samo
                                          jak my na naszych inwestycjach podpisujemy się sami nie muszą nas podpisywac
                                          mieszkańcy.
                                          Teraz o CP teraz to jest miejse gdzie nawet diabeł boi się zaglądać a powstanie
                                          luksusowe osiedle wraz z galeriami usługowymi,kafejkami i pięknym deptakiem ,
                                          ławeczkami małą architekturą itp. To tu przeniesie się centrum miasta a w tej
                                          chwili jest tu centrum bałaganu i pijaństwa.
                                          • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 14:00
                                            Rabena ja buduje pod hasłem "Kocham Piaseczno"
                                            • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 14:17
                                              Co do bałaganu i pijaczków masz rację, ale myślałam że będzie tu coś innego,
                                              same kafejki z parkiem naookoło i jakieś sklepy czy usługi, ale poszło w innym
                                              kierunku z powodu takiego a nie innego rynku i decyzji. Jest za mało takich
                                              miejsc. Kochanie miasta nie ma nic wspólnego z zarabianiem pieniędzy, tak samo
                                              mógłby ktoś powiedzieć kocham Warszawę i co to jest wyraz miłości - budowanie
                                              jak najwięcej po jak najwyższej cenie za metr. Może błędnie Cię osądzam, może
                                              rzeczywiście coś da takie rozwiązanie (mój fryzjer tam kupuje lokal, więc czy
                                              tak czy siak będę tam chodziła ;P) ale takie czasy. Zobaczę to uwierzę :)
                                              Pewnie już mnie nie lubisz :D
                                              • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 14:23
                                                dlaczego mam Cię nie lubić, nic mi nie zrobiłaś a to że sobie czasami
                                                pokrzyczysz na deweloperów to już pewnie taka Twoja uroda. A i jeszcze jedno
                                                widziałem Twoje fotki ze zlotu i hmmmmm nieżle się lansowałaś.
                                                • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 14:28
                                                  którego zlotu :P bywam na wielu, ten wątek się trochę pobałaganił, może załóż
                                                  temat na forum piseczyńskim popiszę z chęcią tam, a tu dajmy ludziom podzielić
                                                  się informacjami o Waszych inwestycjach i umowie w formie aktu notarialnego :)
                                                  • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 14:41
                                                    gdzie chcesz się ztąd przenosić , na romansy wszędzie jest dobre miejsce no
                                                    ludzie zobaczą że nie jesteś aż taka straszna.
                                                  • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 14:52
                                                    ależ ja nikogo nie straszę, skąd takie spostrzeżenie, może raczej chwyt
                                                    psychologiczny z Twojej strony - co ona może mała, wątła kobietka ze zlotów,
                                                    która nieopacznie się pokazuje publicznie
                                                    romans hmm, chętnie Ci uścisnę prawicę jak wyjdziesz z ukrycia, zapraszam na
                                                    rower :) info na forum P-na
                                                  • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 15:01
                                                    DOBRA zapraszam do mnie do biura na kawe
                                                  • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 15:12
                                                    Swojego zdania nie zmienię, dalej będe opisywać czy Wasze czy inne inwestycje,
                                                    na kawę wpaść mogę, może zobaczę jak wygląda umowa pisana przez prawników
                                                    deweloperskich na własne oczy :D

do następnego
                                                  • marcinwojtecki Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 15:14
                                                    zapraszam , ma jakie forum mam się przenieść podaj mi jakis link
                                                  • rabena Re: przeniosłam tutaj 19.09.06, 15:20
                                                    wysyłam linka pocztą gazetową a nuż się ktos dowie :P
    • Gość: Zosia Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 16:06
      I jak P.Wojtecki już sprzedał wszystko? Słyszałam ,że dzięki swojemu chamstwu
      wystraszył klientów...
      • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 25.09.06, 13:45
        Pan Wojtecki dzięki swojemu chamstwu pozbył się pieniaczy a jeśli chodzi o
        sprzedaż to po 2 tygodniach jest już za połową tzn. 93 sprzedane.
        Dziękuje wszystkim którzy u mnie nie kupili , pewnie nie pasowali do reszty ,
        klienci Piekut Development są wybrańcami .
        • Gość: Joanna Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.sggw.waw.pl 27.09.06, 16:41
          Jestem niezadowoloną i całe szczęście niedoszłą klientką Piekuta.
          Obsługa w wykonaniu p. Marcina..... to kpina!!!
          Brak kultury, szacunku do klienta i wysokie (nieuzasadnione) mniemanie o sobie!
          Świadczą nawet o tym jego wypowiedzi o potencjalnych klientach.
          To nie sprawa marcinka gdzie kto chce i za ile mieszkać.

Ja nie zycze sobie takiego traktowania i nie musze tego znosić, dlatego
          zrezygnowałam z tej firmy!!!

• Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.acn.waw.pl 27.09.06, 18:36
            To wolny kraj. Nie każy musi korzystać z usług firmy Piekut, nikt chyba nie
            zmusza?? Więc jak komuś się nie podoba obsługa, cena czy kolor koszuli Pan
            Marcina to niech idzie do innego developera.
            • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 27.09.06, 19:28
              Nea miło Cię widzieć ;) masz rower czy auto ?
              • Gość: Red [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:20
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: nea78 :) IP: 217.67.202.* 29.09.06, 14:14
                  Witam Cię również Rabena, posiadam jedno i drugie :)
                  • rabena Re: :) 29.09.06, 15:36
                    To dobrze, może kiedyś porowerujemy :) w tą niedzielę jest wycieczka do Warki
                    jak chcesz, to szczegóły na forum P-na
                    • Gość: es Re: :) IP: 83.238.160.* 29.09.06, 16:09
                      myslalam, ze Rabena nie pokaze sie w tym watku po tym, co Jej kos napisał.
                      Myliłam się. Ehh.. posta usunięto, może nie zdązyła przeczytać.
                      • rabena Re: :) 29.09.06, 18:25
                        to dobrze czy źle że się pojawiła? :P Nea ostatnio mało bywa więc musiałam
                        tutaj a czy w tym czy w innym co za różnica
                        zdążyłam przeczytać, a to coś zmienia?
        • alienxxx Re: Piekut Piaseczno Central Park 29.09.06, 21:47
          dobre ...
          narod wybrany zamieszka niedaleko mnie...
          moze jakies pielgrzymki beda organizowane, moze sam Jankowski przyjedzie
          pokropic nowa inwestycje...

taka rada dla P Wojteckiego - szanowac trzeba po prostu czlowieka, nie tylko
          tego, ktory daje Panu zarobic, potencjalnemu klientowi rowniez nalezy sie
          szacunek - ale niektorym moze byc trudno to zrozumiec...
          • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 02.10.06, 09:40
            mieliśmy super wycieczkę w niedzielę, pogoda piękna, odwiedzilismy stary dwór -
            super klimacik, ale będe organizowała wypadzik do Czerska na pożegnanie lata 8-
            go w niedzielę, aby nie padało, szczegóły będą na forum piaseczna
            dzięki Nea za odpowiedź :)
            alienxxx życie jest za piękne żeby się stresować, zapraszam na wycieczki :)
            • alienxxx Re: Piekut Piaseczno Central Park 02.10.06, 10:48
              rabena --> ja sie bynajmniej nie stresuje...
              wkurza mnie po prostu zadufanie w sobie i bufonada, nie lubie ludzi, ktorzy
              szanuja tylko pieniadz, a czlowiek jest dla nich tylko jego dostarczycielem.
              Szanujac tylko grupe ludzi, ktora dala nam zarobic jasno i wyraznie dajemy do
              zrozumienia, ze nie szanujemy ludzi w ogole.

Jesli chodzi o wycieczki - nie mam teraz czasu
              ale od przyszlego tygodnia - kto wie...
              • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 02.10.06, 11:04
                w przyszłym tygodniu też gdzieś brykamy, info będzie oczywiście

A co do tego co piszesz w danej sytuacji na rynku tak będzie po prostu, muszą
                wykorzystać przyjazdne wiatry i ludzi do tego by zarobić jak najwięcej,
                przestałam się dziwić, dziwię sie tylko tym ludziom, którzy dają się na to
                nabierać cały czas, ja rozumiem na początku tego boomu można było się naciąć
                itp, ale teraz? szanuję wszystkich, którzy robią coś nie tylko dla pieniądza
                ale i dla sztuki oraz satysfakcji, że coś zrobili dobrze, reszta naciągaczy to
                dla mnie dno, którymi już nie warto się interesować.
        • alienxxx Re: Piekut Piaseczno Central Park 29.09.06, 21:55
          napisze Panu jeszcze jedna rzecz
          jeden z moich znajomych pracowal kiedys w akwizycji - sprzedawal jakies
          badziewie na parkingu przy jednym z trojmiejskich supermarketow, uwzial sie na
          niego ochroniarz (taki cwaniak, ktory uwazal sie za lepszego od byle jakiego
          akwizytora i gardzil ludzmi). Wyzywal go regularnie na tym parkingu i kiedys
          przegonil. Moj znajomy przeniosl sie w inne miejsce i robil swoje. Po kilku
          latach znajomy zostal dyrektorem sprzedazy w duzej, miedzynarodowej firmie -
          przy przyjmowaniu nowych pracownikow, po selekcji przez HR'y lubil porozmawiac z
          czlowiekiem, ktory mial u niego pracowac i zostawial sobie mozliwosc podjecia
          ostatecznej decyzji. Na jednej z takich rozmow spotkal tego ochroniarza.
          Ochroniarz byl gotow blagac o przyjecie do pracy - szukal roboty juz ok. roku, a
          tu juz praktycznie przeszedl przez wszystkie etapy.

Prosze zastanowic sie nad tym, nigdy nie wie Pan jak potocza sie Pana losy.
          • Gość: nea78 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 217.67.202.* 30.09.06, 09:03
            Rabena, dzięki za zaproszenie ale dziś jestem jeszcze w pracy a jak wrócę do
            domu to całą niedzielę chyba prześpię i nie ruszę nawet małym palcem u stopy :)
            dobrze że targi mam raz w roku bo bym się chyba kończyła.....
            • Gość: Ania Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.robbo.pl 03.10.06, 08:54
              Kiedy rusza budowa?
              • Gość: admin Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: 194.106.192.* 13.10.06, 15:45
                Zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców na nasze forum
                www.kniaziewicza.fora.pl/viewforum.php?f=1
    • Gość: aaa Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:11
      Re: PIEKUT Development - kupno mieszkania bez oba
      Autor: gosia2236
      Data: 13.10.06, 15:59 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Panie Marcinie - na tym forum i na innych wylano już sporo pomyj na Pana,
      Pańskich współpracowników i Pana Pracodawcę....
      Ale trzymajmy się faktów:
      od kilku tygodni zobowiązujecie się w swoim biurze sprzedaży do odebrania
      pozwolenia na budowę Central Parku "na dniach". Tymczasem odwiedziłam Starostwo
      Powiatowe w Piasecznie i dowiedziałam się, że procedura wydania Wam pozwolenia
      została zawieszona... i to na Wasz wniosek. Z całym szacunkiem - co jest Panie
      Marcienie grane?
      Zapewne Pan jak i wielu innych forumowiczów, którzy zamierzają skredytować
      zakup mieszkania (90%?) słyszało o planach zlikwidowania "ulgi odsetkowej" od
      01/01/2007 (możliwość odlicznia od podatku odsetek od kredytu na zakup
      mieszkania). Warunkiem zachowania prawa do ulgi -w/g nowych przepisów - jest
      uzyskanie od banku pozytywnej decyzji o przyznaniu kredytu do końca 2006 . I tu
      pojawia się problem: tak długo jak nie otrzymacie pozwolenia na budowę (a mamy
      połowę października), Wasi klenci nie mogą składać wniosków o kredyt, wymaga go
      każdy bank. Jeśli nie otrzymacie pozwolenia w rozsądnym terminie, narazicie
      swoich klientów na straty rzedu 3 - 5 tys. zł rocznie (brak możliwości
      odliczania podatku). W związku z boomem na kredyty mieszkaniowe, czas
      oczekiwania na decyzję kredytową w bankach wydłużył się już do 3 - 4 tygodni.
      Dlaczego nadal nie macie pozwolenia (wniosek złożyliście w 07/2006)? Dalczego
      zawieśliście postępowanie o jego wydanie? Ci, którzy podpisali z P.D. umowy i
      wpłacili po 10.000 zł zaufali Panu i Piekut Development i są na Was
      skazani...Czy zagwarantuje Pan im na tym forum, że nie stracą podatku na kupnie
      mieszkania w Piekut Dev.?

Informacje o statusie wniosku Piekut Dev. o wydanie pozwolenia na budowę
      Central Parku nie są poufne i można je uzyskać w Starostwie Powiatowym w
      Piascznie, Wydz. Architektoniczno - Budowlany (www.piaseczno.pl)

• Gość: Iza Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:23
      Włąśnie obejrzałam reportaż w telewizji TVP 1 odnośnie postępowania jednego
      dewelopera z Warszawy, sytuacja podobna do naszej. Deweloper podpisał w
      kwietniu tego roku umowy na sprzedaz mieszkań. ludzie wpłacali pieniądze,
      cieszyli sie, że beda mieli mieszkania jeszcze za przyzwoitą cenę. Teraz kiedy
      cena mieszkań drastycznie wzrosła, deweloper rozwiązał ze wszystkimi umowy,
      oczywiście zaczął zwracać pieniądze. Po prostu nie opłacało mu sie sprzedawać
      po cenach jakie były w kwietniu, wykorzystał okazję i te same mieszkania
      sprzedaje za cenę dwa razy wyższą. Myślę, że Piekut chce zrobić podobnie, na
      swój wniosek wstrzymał postepowanie na pozwolenie na budowę, chce poczekać jak
      ceny mieszkań dojdą do wyzszego pułapu. Ci wszyscy którzy podpisali umowe mogą
      sami sie przekonać, w umowie mamy, że jesli do końca marca 2007 nie otrzyma
      pozwolenia na budowę zwróci nam pieniadze....... i chyba do tego dąży. W marcu
      2007 cena 1 metra może wynieść 5000,00 zł a może i więcej, możemy sie
      spodziewać, że w marcu piekut da nam informację, że nie uzyskał pozwolenia na
      budowe i musi zwrócić wpłaconą zaliczkę. To jest może czarny scenariusz,
      chciałabym żeby tak było, ale po tym co widziałam w telewizji, jak zaczęłam
      przemyślać dlaczego nie chciał podpisać umowy w formie aktu notarialnego
      wszystko jest możliwe, mam nadzieję że moje obawy są przedwczesne i okażą się
      jako nieuzasadnione. Ale i tak proszę wszystkich o czujność i wyrażenie swoich
      opinii na forum. Jeżeli jednak mój czarny scenariusz zacznie się spełniać
      musimy podjąć zdecydowane działania aby mu zapobiec.
    • Gość: Patrycja Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 20:55
      Jestem zaszokowana tą wypowiedzią, również oglądałam ten program. Jesli na
      wniosek piekuta zostało wstrzymane postępowanie wydania pozwolenia na budowe to
      już nie jest sprawa cywilna to jest sprawa karna. Wszyscy, którzy podpisali
      umowę musimy teraz tworzyć jedną całość, nie możemy pozwolić żeby postąpili z
      nami tak jak z tymi ludźmi, którzy występowali w tym reportażu. Dlatego proszę
      wszystkich musimy sie zjednoczyć i zabronić piekutowi wycofania się z umowy.
      Mamy jeszcze szansę...... jeszcze nie jest za późno
    • Gość: Michal Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 17:18
      Zapraszam wszystkich przyszłych mieszkańców Central Park na forum
      www.kniaziewicza.fora.pl
      • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 16.10.06, 14:18

Gość

Ostrzeżeń: 0/5

Wysłany: Pon 10:30, 16 Paź 2006 Temat postu:

Dzień dobry Państwu , przeczytałem te wszystkie oskarżenia ale przyjmuje je ,
        macie do tego prawo .
        Nie bede się tutaj rozpisywał , nie mam na to czasu ja jestem od budowania a
        nie od pisania , kiedyś miałem na to więcej czasu teraz niestety nie mam.
        Więc krótko na temat pozwolenia , postępowanie wstrzymaliśmy sami ponieważ nie
        dostaliśmy z gminy jednego dokumentu tj. uzgodnienia wjazdu . Na taki dokument
        normalnie czeka się 2 tygodnie ale teraz przed wyborami kiedy w gminie zajmują
        się budowaniem dróg nikt na to nie ma czasu , ja osobiście chodze do gminy 2
        razy w tygodniu i proszę o niego . Gdybyśmy nie wstrzymali postępowania ,
        starostwo niewydało by nam pozwolenia i całuy proces zaczęli byśmy od początku.
        Jeżeli jednak Państwo czują się oszukani , zapraszam do biura , rozwiążemy
        umowę zwróce Państwu pieniądze i niebędziemy się wzajemnie denerwować.
        Marcin Wojtecki

Powrót do góry

Marcin Wojtecki
        Gość

Ostrzeżeń: 0/5

Wysłany: Pon 11:42, 16 Paź 2006 Temat postu:

Proszę Państwa piszecie tutaj o różnych rzeczach, proponuje spotkanie u mnie w
        biurze , zbierzcie się i zapraszam , dostosuje się do terminu który
        zaproponujecie.
        Marcin Wojtecki

Powrót do góry

• Gość: Iza Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:40
      Podobno już mają ten dokument, podobno do końca przyszłego tygodnia maja mieć
      pozwolenie na budowe................... wszystko ale podobno......... nie znam
      tego dewelopera i nie wiem na ile można mu wierzyć , czytałam kniaziewicza
      forum i mówiąc prosto...... włosy sie mi stanęły dęba..... jeszcze nigdy
      (oprócz multihekka) nie czytałam tyle niepochlebnych opinii co o nich

Zapraszam wszysrkich przyszłych mieszkańców Central Park na forum:
      www.kniaziewicza.fora.pl
      • Gość: Libera Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.aster.pl 22.10.06, 17:37
        PO CO POWSTAŁO FORUM KNIAZIEWICZA???
        Kilku buntowników korzystając z nieobecności Pana Wojteckigo , postanowiło
        rzucić mu rękawicę. Stworzyli ring no i się zaczęło.
        Jednak po powrocie z dalekich krain, podjął ją zaczął z nimi walczyć. Walka
        trwała tydzień, a on walczył dzielnie, odpierając ataki.
        W ten późny, sobotni wieczór, pojawił się tajemniczy Paweł i krzyknął:

„Huraaaa!!! Mam pomysł. Przekujmy kosy na sztorc, postawmy blokade na
        Kniaziewicza, a ja rezchełstam koszule niczym Rejtan broniac p. Marcinowi
        dostępu do biura....
        Zaraz,zaraz, o czymś zapomniałem..... hmmmm.....właśnie a RÓG!!! Coś było z tym
        rogiem, tylko już nie wiem czy to był złoty czy bawoli, cętkowany,
        krety...hmmm... nieważne i tak nie mam.... OSTAŁ MI SIĘ INO SZNUR, a poniewaz
        lektura tego forum skłania mnie do myśli samobójczych, to połaczenie obu
        składników może zaowocować tragedią. W takim razie mam prośbę do szanownej pani
        ADMIN o usunięcie mojego konta, bo na odejście jestem ociupinkę za młody.”

O godzinie 21.54 Tajemniczy Paweł nie lubiący oglądać telewizji siada i włącza
        najbardziej przez niego nie lubiący TVN 24 i wtedy, aż krzyknął:

„WOW.... właśnie podali, że z "szafy Lesiaka" wypadły umowy mieszkańców Cental
        Park. Teraz to zrobi sie smród wokół sprawy ”

Na tę wiadomość, mocnej choć nie radzącej sobie z oprawcą Amazonce Adminie,
        przychodzi na pomoc klient Marcin i rozpoczyna próby pozbycia się Pana
        Wojteckigo.
        Tajemniczy Paweł, będą już w posłaniu, szepcze po cichutku swojej
        zaniepokojonej połowicy:

„Dawno, dawno, w odległej galaktyce.....
        W republice Central Park nastapił rozłam
        Mroczne siły skupione wokół demonicznego
        Sith'a Lord'a Wojteckiego zawarły z nim pakt
        w celu uciszenia nielicznej już grupy rebeliantów.
        Ale dla rebelii zawitała nadzieja, z krańca galaktyki
        przybył rycerz Jedi Marcin, który wyruszy do mistrza
        Piekuta, aby zasięgnąć rady jak wygnać złego Sith'a do
        układu Seszele i przywrócic pokój upadającej republice.....”

Tuż przed północą, na pomoc buntownikom przychodzi frania i wzywa do wyrzucenia
        z ringu Pana Wojteckiego.
        Tutaj Paweł jest dla niej pełen poparcia, przyznając jej racje:

„Słusznie Frania, wywalmy p. Wojteckiego, a odpowiedzi na nasze pytania
        otrzymamy z Marsa. Mamy tam kilka sond.... powinny wystarczyć. ”

Dochodzi północ, Paweł mający dostęp do tajnych informacji WSI i MSW przekazuje
        najnowsze informacje ze sztabu kryzysowego komendy stołecznej.

,, Drzwi biura komisarza Zawady otworzyły się z hukiem i do pokoju wpadł
        zdyszany Szczepan
        - Co jest Szczepan? - zapytał Zawada.
        - Panie komisarzu, na mieście pojawiła się informacja, że niedługo przyszli
        mieszkańcy CP beda brać kredyty!!! - wypalil Szczepan.
        -Cholera jasna!!! I dopiero teraz mi to mówisz.- zdenerwował sie komisarz. -
        Bierz dwie brygady "kominiarzy", niech pobiorą dziurkacze i lecą obstawiać
        banki. Szykują nam sie poważne zamieszki w mieście”

Po tych wszystkich informacjach po długiej i wyczerpującej walce, zbiera się
        Starszyzna, buntowników. Po całonocnych debatach, w niedzielne południe,
        dochodzą do wniosku , że należy wyrzucić z ringu Pana Wojteckiego.

,, nie mamy jeszcze tak mocnego i odpowiedniego zawodnika, musimy znaleźć
        takiego , wytrenować i w tedy walkę zacząć na nowo. Wtem ktoś mówi zaspanym
        głosem, poszukajmy na Pana Wojteckiego czegoś
        w IPN-ie, , wtedy będziemy mieli twarde dowody i będziemy mogli go szantażować”

Po tej Przygodzie Pan Wojtecki wraca, do swoich najbliższych i lojalnych
        klientów!!!
        • lulu000 Re: Piekut Piaseczno Central Park 23.10.06, 11:44
          NIGDY, proszę Was nie logujcie się na to forum. NIGDY nie zdarzyło mi sie, aby
          usuwac posty oraz użytkownika TYLKO za to, że pozytywnie wyraża sie o
          deweloperze!!!!
          A ja właśnie za to, że nie krzyczałam na dewelopera/nie obrażałam dewelopera -
          zostałam usunięta z tego forum.
          Moja współpraca z Piekutem jest bardzo pozytywnie przeze mnie oceniana - za co
          niestety została pozbawiona prawa głosu na forum. Tam tylko moga pisać posty
          osoby, które nie lubią Piekuta.. cóż za demokracja. Admin tam uzywał tego
          słowa - ale chyba nie rozumie, co ono oznacza.
          Potwierdziło się, że jedynym słusznym forum o inwestycjach budowanych przez
          firmę Piekut - jest www.piekut.fora.pl.
          Pozdrawiam i przestrzegam przed forum kniaziewicza.pl
          • sami55 Re: Piekut Piaseczno Central Park 23.10.06, 15:53
            Potwierdzam słowa LULU. Forum zostało założone niby dla przyszłych mieszkańców
            CP. Okazło się, że admin zrobil sobie z niego prywatny folwark z kilkoma innymi
            oszołomami i blokuje każdego użytkowanika, który sprzeciwi się ogólnie przyjętej
            tam normie zjeb... developera.

Ciągle pisze o demokracji a postępuje jak zwykłu ubek - skoro twoje poglądy są
            inne niż moje to wynocha. I ja mam z takim oszołomem spotykać się na zebranich
            wspólnoty??

Panie Pieku jak Pan czyta to forum to zrób Pan wszytsko, znajdź tego oszołoma i
            rozwiąż z nim umowę. Sądze, że przyszli mieszkan dla własnego świetego spokoju
            zrobią zrzutke na ewentualne odszkodowanie jakie będzie Pan musiał mu zapałcić,
            żeby odczepił się od naszej inwestycji.
            • Gość: Waldemar45 Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.10.06, 17:03
              ZA TEN WPIS ADMINISTRATOR USUNĄŁ MOJE KONTO I MNIE ZABLOKOWAŁ.
              PANOWIE WOJTECKI I PIEKUT WASZA KONKURENCJA JEST NIEUDACZNIKAMI.
              Waldemar45
              Gość

Wysłany: Pon 16:51, 23 Paź 2006 Temat postu:

Proszę Państwa jedno mieszkanie w Firmie Piekut, już kupiłem na Fabrycznej i
              mogę się podzielić informacjami. Proszę o konkretne zapytania a odpowiem i
              podziele się z Wami wiedzą. Pomogę Wam przynajmniej działać mniej emocjonalnie
              a więcej konkretnie.
              Natomiast Administrator tego forum musi go uporządkować i pozbyć się ludzi
              niezwiązanych z osiedlem mojej córki.

Waldek J.
              • sami55 Re: Piekut Piaseczno Central Park 23.10.06, 18:16
                No to ładnie wpędziliśmy admina z kniazia w mianie prześladowczą :D teraz każdy
                nowy użytkownik będzie jego wrogiem i każdy nowy post jest do skasowania :)
                • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.10.06, 18:34
                  Administrator tego forum kniaziewicza jest oszustem i naciągaczem.
                  Udowodnie Wam to...... do końca tygodnia podam jego imię i nazwisko jak również
                  adres zamieszkania.
                  Mam nadzieje, że część ludzi z tego skozysta.
                  • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.sggw.waw.pl 23.10.06, 19:19
                    haha...
                    teraz poplecznicy Marcina W atakują
                    ciekawe co im za to obiecał??? :)))
                    • sami55 Re: Piekut Piaseczno Central Park 23.10.06, 19:28
                      no jak to nie wiesz? coroczną wycieczkę dla zarządu wspólnoty do ciechocinka,
                      przerobienie Perełki (dla niewtajemniczonych kanału piaseczyńskiego) na górski
                      potok i spływy kajakowe, plaże na dachu budynku nr 3 i jeszcze wiele wiele innych.
                    • Gość: Paweł Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.acn.waw.pl 23.10.06, 19:34
                      Poplecznicy?!?! Chyba tylko dla tego że nie chcieli być poplecznikami
                      tamtejszego admina.
                      Jeszcze w sobotę admin pisał do mnie :

"Super masz dobrą gadkę. Która na dodatek nikogo nie obraża i wnosi troche
                      wesolej atmosfery do skłuconego forum.
                      Proszę o więcej takich posrów :-) "

A dzisiaj jestem wrogiem publicznym nr 4 (bo tak wynika z listy admina)
                      Najśmieszniejsze jest to, że sam poprosiłem o usunięcie konta, bo jak dla mnie
                      poziom forum był delikatnie mówiąc żenujący i nie widziałem powodu dalszego w
                      nim udziału (forum upadało z dnia na dzień, a nie bardzo interesowało mnie
                      przyjęcie roli forumowego błazna). No cóż, niektórzy są jak chorągiewka i od
                      takich mam zamiar trzymam sie z daleka. Nie wiem co mnie podkusiło aby tam
                      wleźć, teraz przez to mnie cholera bierze, z powodu głupot jakie tu i ówdzie sie
                      pojawiają.
                      • Gość: gość Re: Piekut Piaseczno Central Park IP: *.piaseczno.robbo.pl 24.10.06, 11:18
                        Ktoś w końcu coś zrobił z tym bagienkiem.
                        • marcinwojtecki Re: Piekut Piaseczno Central Park 24.10.06, 16:46
                          Pozdrawiam wszystkich moich sąsiadów z osiedla przy ulicy Jana Pawła II 24 i
                          ulicy Nad Parełką 20.
                          Marcin Wojtecki
                        • annalena Re: Piekut Piaseczno Central Park 25.10.06, 01:07
                          mania prześladowcza kazała adminowi skasować siebie samego :)
                          a pierwsza adminka-założycielka... tak trudno ją zlokalizować? przecież w
                          mailach informujących o pojawianiu się nowych postów była pewna domena...
                          • rabena Re: Piekut Piaseczno Central Park 25.10.06, 09:49
                            Dorzucę coś od siebie. Krytyka tak ale na wyższym poziomie, kultura obowiązuje
                            wszędzie, to co mi się nie podoba nie może się przerzucać na pojedyńcze osoby,
                            poza tym inwestycje wielorodzinne to duża odpowiedzialność i mnóstwo spraw do
                            załatwienia, ale tą odpowiedzialnością powinna być obarczona nie tylko firma
                            która to wykonuje ale też wiele innych instytucji, które to monitują. Również
                            jakieś zainteresowanie jest wymagane od osób które podpisały umowę i też
                            powinny zacząć współpracować z wykonawcą od początku. Mi osobiście się nie
                            podoba, że tyle się buduje w samym Piasecznie z wielu względów: estetycznych i
                            bezpieczeństwa oraz dużego zagęszczenia (MH np.), niedopasowanie wysokości
                            budynku do otoczenia (budowa na Żeromskiego, Mickiewicza itp.), odejście od
                            niskiej i ładnej (Fabryka Marzeń) zabudowy na rzecz ogromnego budynku przy
                            skrzyżowaniu (Metropolis), chaos w stawianiu budynków gdzie popadnie. Dochodzi
                            do tego: brak rozwiązań komunikacyjnych, kanalizacyjnych, brak projektów
                            zagospodarowania miejsc zielonych. Robi się z tego całkiem wyraźny obraz miasta-
                            bałaganu i to nie jest tylko sprawa już mieszkających ale też tych którzy będą
                            tu mieszkać niebawem lub za rok. Nie chciałabym żeby każdy zamknął swoje drzwi
                            przed problemami albo sypał argumentami, że on tu tylko śpi a resztę robi w
                            Warszawie. To jest po prostu nie do przyjęcia. Dlatego kłótnie o wszystko
                            przeszkadzają nie tylko panu Marcinowi Wojteckiemu, nie tylko mnie ale i
                            większosci tu żyjących ludzi. Mam nadzieję, że mimo wszystko ta inwestycja
                            bedzie dobra i się uda a współpraca z przyszłymi mieszkańcami miasta będzie
                            możliwa. Zapraszam Was już teraz na forum piaseczyńskie, gdzie toczy się
                            codzienne życie każdego z nas forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=234
                            zapraszam też do aktywności społecznej, gdzie mozna coś zrobić dla siebie i dla
                            miasta.
                            • Gość: JudytkaM Gratulacje !!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.06, 14:46
                              Moje gratulacje Panie Marcinie !!!

Nareszcie mamy pozwolenie na budowę (prawda ? )
                              Sama wiem jak dużo kosztowało to nerwów i przyszłych mieszkańców i Pana.
                              Ale nareszcie jest i teraz oby tylko z górki.

pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
                              • Gość: ziooom Re: Gratulacje !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:58
                                zapowiada sie fajne osiedle ale ja czekam na japan garden szkoda tylko ze to
                                osiedle deasignem nie ma nic wspolnego z nazwą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka