Dodaj do ulubionych

zdjęcia z budowy

01.09.06, 08:08
Wpadłam na pomysł (nie wiem czy do zrealizowania), żeby na tym forum wkejać
zdjęcia z postępów naszej budowy. Byłam wczoraj na Gocławiu i żebyście
widzieli jak pracują...no właśnie, mogłabym zrobić zdjęcie.
Kazikssie, nigdy nie zakładałam nowego forum, dlatego pytanie do Ciebie. Czy
jest możliwe, żeby zamieszczać tu zdjęcia no i co Ty na to?
Są fora na gazecie gdzie można umieszczać zdjęcia :Plany i wizualizacje,
Wnętrza mieszkań, coś tam o ogrodach.
Podoba Wam się ten pomysł?
Obserwuj wątek
    • rambo1232 Re: zdjęcia z budowy 03.09.06, 13:01
      W sumie to dobry pomysl:)
      Nie wiem tylko czy forum gazety.pl pozwala na umieszczanie multimediow.

R.
      • allika Re: zdjęcia z budowy 03.09.06, 17:48
        No więc tak jak napisałam wcześniej na gazecie.pl są fora gdzie umieszcza się
        zdjęcia. Zobacz np. tu:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=794
        • rambo1232 Re: zdjęcia z budowy 03.09.06, 18:21
          No to pewnie zalozyciel naszego forum musi sprawdzic w opcjach, czy ma taka
          mozliwosc:).

R.
          • kazikss Re: zdjęcia z budowy 03.09.06, 23:15
            Sory za krotki out of ontact, szczerze mowiac bardzo fajny pomysl z tymi
            zdjeciami. W chwili obecnej nie mam pojecia czy to mozliwe (bo to moje pierwsze
            forum:) ale postaram sie poczytac o tym i dowiedziec jak to zdzialac. W chwili
            obecnej proponuje rozwiazanie zastepcze, moge zrobic strone www ze zdjeciami i
            stad linka do niej. Wszystkich zaintreseowanych czyms takim prosze o przeslanie
            zdjec na adres kaziks@aster.pl to cos do przyszlego weekendu z nich sklece
            (moze sam bym tez jakies zorbil). Ale traktuje to jako tymczoasowe rozw.
            oglonie postaram sie by zdjecia dostepne byly na forum.

pzdr.

ps. dzieki alika za fajny pomysl
            rambo1232 napisał:

> No to pewnie zalozyciel naszego forum musi sprawdzic w opcjach, czy ma taka
            > mozliwosc:).
            >
            > R.
            • kazikss Re: zdjęcia z budowy 07.09.06, 00:01
              No wiec troche poczytalem i znalazlem to:
              "Umieszczanie zdjęć na forum
              Zdjęcia można wstawiać tylko w specjalnych galeriach.
              Aby wstawić zdjęcie musisz użyć okienka, które pojawia się pod oknem do pisania
              wypowiedzi. Do każdej wypowiedzi można podłączyć do trzech zdjęć. Maksymalny
              rozmiar pliku ze zdjęciem to 64kb.Zdjęcia powinny mieć nie więcej niż 600
              pikseli szerokości.
              Jeżeli chcemy opublikować zdjęcie osoby prywatnej musimy wcześniej uzyskać
              zgodę fotografowanego. "

Ja żadnego okienka nie widze, ale popracuje nad tym by moze udalo sie je
              wprowadzic.
              zadnych fot na maila tez na razie nie dostalem a ze wzgledu na dosc duze
              oblozenie praca mam srednia ilosc czasu by pojechac i sam jakies zrobic.

Ale pomysl traktuje wciaz jako aktualny, (any ideas what this "okienko" means?)
              • allika Re: zdjęcia z budowy 07.09.06, 08:20
                any ideas what this "okienko" means?
                Ja bym proponowała "pogadać" z moderatorkami forum: Plany i wizualizacje i
                Wnętrza mieszkań (linki podałam w jednym z poprzednich postów). Może napisz do
                nich. A zdjęcia zaraz wysyłam Ci na pocztę. Co prawda na razie mam stare ze
                stycznia i z lutego, ale od czegoś trzeba zacząć. A aktualne się zrobi.
                • kazikss Re: zdjęcia z budowy 09.09.06, 00:31
                  Hejka,

Allika nawiazujac do naszej korespondencji podaje nowy adrs mailowy bo
                  poprzedni troche nie wytrzymuje maili powyzej 5MB oto skutetk moich staran:
                  kazik.surala@gmail.com
                  google powinny wytrzymac :),
                  moze sam zrobie czesc zdjec jak tylko uda mi sie znalezc troche czasu.

Pozdrawiam
                  • allika Re: zdjęcia z budowy 11.09.06, 15:38
                    Ok. Prześlę Ci zdjęcia, ale dopiero w przyszły poniedziałek, bo terez jestem
                    niestety w delegacji. Dzisiaj mój mąż robił zdjęcia naszego osiedla, to prześlę
                    Ci też najnowsze.
                    Pozdrowienia
                    • allika Re: zdjęcia z budowy 12.09.06, 14:38
                      A propos nowych zdjęć. Nie wiem czy wiecie, że na stronie internetowej Acciony
                      jest kącik :WIEŚCI Z BUDOWY. Wczoraj załączyli kilka nowych zdjęć naszej
                      budowy. Zajrzyjcie:
                      www.acciona-nieruchomosci.pl/wiesci.php?id=5
                      Pozdrawiam
                      • pietur Re: zdjęcia z budowy 28.08.07, 10:06
                        <script type="text/javascript" src="http://fotoforum.gazeta.pl/zajawka.xjs?id=3526198947&a=pietur&tag=&showTitle=1&count=3&defaultStyles=1"> </script>
                        • pietur Re: zdjęcia z budowy 28.08.07, 13:29
                          wybaczcie, chcialem dodac troche zdjec naszego budynku, ale niestety nie zadzialalo.
                          Musze zrobic to jeszcze raz wg. zasady: first RTFM
                      • lady.stardust Re: zdjęcia z budowy 30.08.07, 00:53
                        To jest stara strona acciony i zdjęcia tam są trochę stare. Na
                        nowej stronie www.acciona-nieruchomosci.pl/ w dziale
                        aktualności są zdjęcia naszego bloku z czerwca 2007.
                  • lady.stardust Re: zdjęcia z budowy 30.08.07, 01:03
                    Kazikss, wyslalam fotki na gmail. Pozdrowienia
            • lady.stardust Re: zdjęcia z budowy 30.08.07, 00:56
              Pomysł ze zdjęciami jest super. Mogę wysłać zdjęcia z okna mojego m
              na 13 piętrze i zdjęcia klatki schodowej na dole i wejscia.
              • allika Re: zdjęcia z budowy 30.08.07, 08:02
                To ja poprosze zdjęcia na maila gazetowego. Mogę wysłać też swoje
                jeśli chcesz (13 piętro, klatka A, strona południowa).
                Pozdrawiam
                • belmooo Re: zdjęcia z budowy 30.08.07, 10:21
                  hmmmm ja wpadlem na taki pomysl po prawie bezsennej nocy ;) otoz:

moglibysmy zalozyc skrzynke np na gmailu..kazdy by mial do niej dostep i kazdy
                  obowiazek wyslac tam jakies fotki swojego M/widoku z okien itp albo jeszcze
                  najlepiej swoje co by kazdy wiedzial jak jego sasiad wyglada ;)) hehe nie no z
                  tymi swoimi fotkami to zartuje chociaz z drugiej strony..;) pozdrawiam sasiadow !!:)
                  • allika wspólny mail gazetowy 30.08.07, 10:40
                    belmooo napisał:

> hmmmm ja wpadlem na taki pomysl po prawie bezsennej nocy ;) otoz:
                    >
                    > moglibysmy zalozyc skrzynke np na gmailu..kazdy by mial do niej
                    dostep i kazdy
                    > obowiazek wyslac tam jakies fotki swojego M/widoku z okien itp
                    albo jeszcze
                    > najlepiej swoje co by kazdy wiedzial jak jego sasiad wyglada ;))
                    hehe nie no z
                    > tymi swoimi fotkami to zartuje chociaz z drugiej strony..;)
                    pozdrawiam sasiadow
                    > !!:)

Podchwyciłam pomysł ze wspolnym mailem i go założyłam. Dane poniżej:

osiedleiskra3@gazeta.pl
                    hasło: iskra3
                    (żeby łatwo było zapamiętać :o)
                    Jutro wrzucę swoje zdjęcia a tymczasem inni mogą już pisać. Myślę,
                    ze dobrze gdyby w mailu ze zdjęciami, ktore będziecie przesyłać
                    opisać lokalizację mieszkania (głównie aby było wiadomo jaki widok
                    jest skąd), czyli piętro, klatka, strona świata.
                    Pozdrawiam
                    • katiusza1981 Re: wspólny mail gazetowy 30.08.07, 11:09
                      Pomysł super! Wieczorem wrzucę swoje zdjęcia z wizytacji!
                      • lady.stardust Re: wspólny mail gazetowy 30.08.07, 11:16
                        Świetny pomysł ze wspólnym mailem. Jeśli konto gazetowe będzie za
                        małe, to możemy założyc na gmail, tam jest ogromna pojemność.
                        Wrzuce swoje fotki wieczorkiem, pozdrawiam!
                        • belmooo Re: wspólny mail gazetowy 30.08.07, 12:45
                          heh chyba powinienem mniej sypiac ;)
                        • allika Re: wspólny mail gazetowy 30.08.07, 14:13
                          Słuchajcie może rzeczywiście od razu założyć wspólnego maila na
                          gmailu, bo ten gazetowy ma strasznie małą pojemność. Używam go tylko
                          do pisania na gazetowych forach, więc nie zwróciłam uwagi. Dziś już
                          nie zdąże założyć tego nowego maila, ale może ktoś da radę.
                          Pozdrawiam
                          • belmooo Re: wspólny mail gazetowy 30.08.07, 14:23
                            ok biore to na siebie ;)
                • belmooo SPROSTOWANIE!!!! 30.08.07, 15:29
                  osiedleiskra3@gmail.com
                  haslo: iskraIII

pozdrawiam :)
                  • joaskaw Re: SPROSTOWANIE!!!! 30.08.07, 17:08
                    A moze by zalozyc kolekcje na picasaweb? Chociaz z drugiej strony
                    przeciez za chwile bedziemy sie wprowadzac...
                  • pietur Re: SPROSTOWANIE!!!! 30.08.07, 19:18
                    Pomysl extra!!! Sciagnalem juz wszystkie zdjecia. Lza sie w oku kreci!!!
                    • lady.stardust Re: SPROSTOWANIE!!!! 31.08.07, 00:09
                      Naprawde swietny pomysl z tym wspolnym kontem i zdjeciami :)))
                      Wyslalam wlasnie na gmail troche widoczkow z mojego balkonu na 13
                      pietrze, pare fotek mojego skromnego m oraz widok klatki schodowej
                      i wejscia na dole,
                      pozdrowienia,
                      ewa
                  • j_ustynka Re: SPROSTOWANIE!!!! 31.08.07, 09:43
                    To był naprawdę dobry pomysł z założeniem wspólnego konta.Zdjęcia są
                    naprawdę super.Ja też wysłałam fotki swojego M:))
                    • allika Re: SPROSTOWANIE!!!! 31.08.07, 09:47
                      Ja też wysłalam swoje zdjęcia.
                      Kurczę belmoo, ale miałeś pomysł!
                      Ależ jesteśmy zgranymi sąsiadami, oby tak dalej.
                      • belmooo Re: SPROSTOWANIE!!!! 31.08.07, 10:16
                        ja mam same dobre pomysly ;p

Weronika nie wiem czy wiesz ale Ty kazikss i ja mieszkamy w jednym ciagu kolo
                        siebie ;) na to wyglada
                        • s.weronika Re: SPROSTOWANIE!!!! 31.08.07, 13:18
                          No chyba na to wygląda :) cieszę się, że mam pijących sąsiadów (a nie
                          sztywniaków) ;)
                          Będzie się działo. Ja to coś czuję, że będę się czuła jak na nieustających
                          wakacjach, już się nie mogę doczekać, tego urządzania, przeprowadzania, i
                          wreszcie odpoczywania na swoim, bez wiecznie gadających współlokatorów (typu
                          ukochani rodzice).

Belmooo i Kaziks, będziemy mogli sobie podlewać kwiatki podczas nieobecności ;))
    • pietur Re: zdjęcia z budowy 10.09.07, 16:53
      wlasnie wrzucilem do gmaila zdjecia z mojej kawalerki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka