Dodaj do ulubionych

Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne

IP: 212.75.100.* 01.09.06, 21:03
( inwestycja ASBUD )

witam

zachęcam wszystkich by dzielono się nie tylko negatywnymi opiniami - tych nie
brakuje na żadnym forum, a tymi bardziej pozytywnymi. W końcu zakup
mieszkania jest czymś wyjątkowym.....

A TYM, KTÓRZY NIE KUPILI NA NASZYM OSIEDLU MIESZKANIA ( PONIEWAŻ ICH NIE
STAĆ, BĄDZ WYBRALI BARDZIEJ UROKLIWE DZIELNICE JAK TARCHOMIN CZY BRÓDNO, CZY
TEŻ CAŁKOWICIE WYNIEŚLI SIĘ POZA wA-WĘ )--
Obserwuj wątek
    • Gość: b. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 02.09.06, 13:55
      nikt nie jest zaintersowany wymianą poglądów na temat inwestycji ?
      • Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 02.09.06, 22:44
        Witam pierwszego sąsiada,bardzo mi miło że nie tylko ja śledze to forum.......
        Jeśli nie jest to tajemnicą to które pięterko????
        • Gość: przyszły lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 03.09.06, 00:34
          witam

IV p. a Ty ?

pzdr

• Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 03.09.06, 00:49
            Witam witam
            a moje mieszkanko jest na Vp.
            • Gość: p.l. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 03.09.06, 10:29
              w takim razie jestesmy sąsiadami....
              co prawda w pionie...

a od której strony bloku ?

pzdr
    • Gość: gość Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.centertel.pl 04.09.06, 10:44
      po co taka napastliwa wypowiedź? kompleksy?
      każda dzielnica ma swoje wady i zalety, ale nie trzeba nawet w swojej obronie
      atakować innych
      • Gość: p.l. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.ups.com 04.09.06, 11:28
        gdyby tak wszyscy myśleli i pisali jak Ty.........

nie byłoby wtedy tak przygnębiajacych wypowiedzi.

Jeżeli chodzi o kompleksy to życzę kazdemu - Tobie również - tylko tylu co ja
        posiadam.

Irytuje mnie jedynie sytuacja kiedy ludzie wytykaja sobie minusy osiedli; a
        szczególnie tych co w końcu zamieszkają na tych mniej atrakcyjnych.
        A Bielany to przecież jedna z najpjekniejszych dzielnic
        Warszawy..................
        A trasa..........

to chyba zmartwienie największe tych co beda z dala od niej mieszkać ( sądzac
        po wypowiedziach (???) ).

miłego dnia
        • Gość: synestezja1 Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.ptedom.pl 04.09.06, 15:48
          wszystko jest kwestią gustu.. ja wolę tarchomin niz bielany (mimo iz nie
          mieszkam ani tu ani tu)i nie uwazam aby białołęka była mniej atrakcyjna.
          pozdrawiam i wiecej zrozumienia zycze:) pa
          • Gość: p.l. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.ups.com 04.09.06, 17:01
            oczywiście - wszystko kwesią gustu.
            dobrego czy złego - inna sprawa...................
        • Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 04.09.06, 20:26
          Jestem ciekawa czy ktoś widział już swoje mieszkanie??
          jakie wrazenia ........?
          • Gość: przysz.lokat. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 04.09.06, 21:50
            witam ponownie sąsiadkę z V p.

widziałem juz dwukrotnie.
            Juz chciałbym sie wprowadzić.......
            wytynkowane i pomalowane.
            Z takich małych szczegółów - drzwi wejściowe wyjatkowo sympatyczne ( jak na
            montowane przez developerów... )
            Widok z ona również - m inn ba Bogusławskiego i inne przyległe okolice.

a co u Ciebie ?

pzdr
            • Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 05.09.06, 21:28
              Witam witam
              Ja niestety pracuje w takich godzinach że mieszkanko chyba dopiero zobacze
              przy odbiorze. Bardzo jestem ciekawa jak wygląda ....
              Byłam tylko na początku kiedy nie było jeszcze tynków ani okien ...
              Teraz z tego co widze to juz ma wygląd...
              Pozdrowienia dla sąsiada z IVp ;))
              • Gość: przyszl. lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 05.09.06, 23:03
                pozdrawiam (ve.. )

być może w sobotę zrobię kilka zdjęć to zamieszczę na forum.

od której strony masz mieszkanie ?

pzdr

p.l.
    • Gość: ha ha ha Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 83.238.160.* 05.09.06, 22:44
      Gratuluję, że jestes tak dobrze nastawiony :)
      A ja nie lubię Asbudu, nie cierpie kretaczy i oszustów.
      • Gość: przysz.lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 05.09.06, 23:01
        witam

ja również nie lubię Asbudu, nie cierpię krętaczy i oszustów.........

ale mieszkania nie kupiłem po to by szukać przyjaciół w developerze.
        Cel był zupełnie inny.

pozdrawiam
        • Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 06.09.06, 00:06
          Moje mieszkanko jest od strony zachodniej;
          okna wychodzą na działki.......
          • Gość: przey.lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.ups.com 06.09.06, 09:21
            a moje na pd - zach. z balkonem na Bogusławskiego....

pzdr
            • Gość: lll Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:15
              >mieszkańcom bródna i tarchomina gratuluję nie kończących się korków ,
              elektrowni i oczyszczalni ścieków
              mieszkańcom ursusa, włoch - infrastruktury europejskiej, dziur , wiecznych
              remontów ( i planowanej obwodnicy )
              pragi - bezpieczeństwa i "dziadostwa" na każdym rogu....<
              - rzeczywiście pozytywne forum - tylko przypadkiem nie napiszmy nic
              negatywnego o Asbudzie.
              • Gość: przysz. lok. odpowiedz na powyższy post. IP: *.ups.com 06.09.06, 11:16
                zaczynając to forum chciałem skończyć z zarzutami, którymi przesiakniete są
                wszystkie dotychczasowe, na których gro uczestników nie zakupiło mieszkania na
                Bielanach ( a dyskusji poświęcają sie najbardziej... )

Co da pisanie rzeczy negatywnych o Asbudzie ?????
                Niewiele. A demotywować przyszłych mieszkańców.............. nie majac pojęcia
                o stanie faktycznym a opierajac sie na setkach informacji powyrywanych z
                kontekstu setek wypowiedzi....
                W jakim celu?

A opinia o innych osiedlach - po to by pokazać, że jest wiele innych miejsc
                dużo mniej atrakcyjnych walczacych z problemami nie mniejszymi niż trasa, która
                będzie lub nie przebiegać w okolicach osiedla.

pzdr

• Gość: p.l. postep w budowie IP: *.ups.com 07.09.06, 16:27
                  w dniu dzisejszym rozmawiałem z kierownikiem budowy, który poinformował mni, że
                  w przyszłym tygodniu strona obecnie zastawiona rusztowaniami bedzie juz
                  ostatecznie pomalowana a rusztowania przestawione zostana na inna stronę.

Co do balokonów posidac bedą szklane ( szkłopodobne ) wypełnienie od wewnątrz
                  balkonu.

Budowa całkowicie powinna zostać zakończona do końca bieżącego roku. Taki
                  termin posiada wykonaca.

pzdr
                  • Gość: aga.m Re: postep w budowie IP: 213.17.170.* 12.09.06, 16:44
                    Witam wszystkich optymistycznie nastawionych, przyszłych sąsiadów.
                    Moje mieszkanko jest na 3 piętrze.
                    pzdr
                    • Gość: przysz. lok. Re: postep w budowie IP: 212.75.100.* 12.09.06, 20:15
                      witaj

od której strony balkon ?

może będzie dzieił nas tylk sufit...

podrawrt6t
                      • Gość: przysz. lok. czy ktoś z przyszł. mieszkańców czyta to forum? IP: 212.75.100.* 12.09.06, 20:55
                        wpisujcie pętra i "strony świata" od których znajduje się mieszkanko.........

pzdr

a.
                        • Gość: przyszł. lok. zdjecia z budowy.... IP: 212.75.100.* 12.09.06, 21:23
                          jeżeli ktoś z Was nie ma możliwości by podjechać i zobaczyć chętnie przeslę na
                          adres e mail zdjęcia sprzed dwóch dni.

zainteresowanych prosze o adresy.

pozdrawiam

a.
                          • joa21 Re: zdjecia z budowy.... 13.09.06, 14:26
                            a moze wrzucicie tu: www.FotoDom.pl - chetnie stworze oddzielna kategorie dla
                            tej inwestycji, tylko potrzebuje pelna nazwe developera i nazwe inwestycji :)
                            • Gość: do joa21 Re: zdjecia z budowy.... IP: 153.2.246.* 13.09.06, 14:42
                              ASBUD - Przylądek Bielany
                              • joa21 Re: zdjecia z budowy.... 13.09.06, 14:53
                                gotowe :)
                                mozna dodawac zdjecia
                                • Gość: przysz. lok. Re: zdjecia z budowy.... IP: *.ups.com 13.09.06, 16:06
                                  ok, w imieniu wszystkich - dziękuję.

Dziś wieczorem zamieszczę kilka...........

a.
                                • Gość: p.l. Re: zdjecia z budowy.... IP: 212.75.100.* 13.09.06, 20:06
                                  czy jest jakieś ograniczenie co wielkości zdjęć? dwa udało mi się zamieścić,
                                  pozostałych jednak nie ...
                                  pzdr
                                  • joa21 Re: zdjecia z budowy.... 14.09.06, 00:17
                                    500kb i chyba 1800 pikseli szerokosci

ale czasem jesli sie uzywa jakis dziwnych znacznikow typu 'to tez sie wywala...
                                    i nie umiem sobie z tym poradzic :D
                      • Gość: aga.m Re: postep w budowie IP: 213.17.170.* 13.09.06, 10:09
                        hej!

3 piętro balkon od Conrada, czyli płd - wschód - ten większy balkon :))

pzdr
                        • Gość: przyszl. lok. Re: postep w budowie IP: 153.2.246.* 13.09.06, 14:40
                          nasze balkony są od tej samej strony.

I bede na Ciebie patrzył z góry.....

pzdr

a.
                          • Gość: aga.m Re: postep w budowie IP: 213.17.170.* 14.09.06, 18:38
                            jakoś to patrzenie z góry przeżyję :))
                            a przy okazji, czy te osłony balkonowe mają być na całej wysokości?

pzdr

am
              • Gość: marian pani ktora zalozyla to forum to ignorantka. IP: *.aster.pl 13.09.06, 19:37
                najwazniejsze najlepsze.. zdanie to jej zdanie , gust tylko ona ma najlepszy;)
                szkoda takiej egocentrycznej osoby z ktora oj ciezko zapewne wytrzymac:( zalosna
                osobka.. a na forum gazety wszyscy moga pisac .Jesli jasnie panienka chciala
                słyszec tylko same pozytywy nalezalo zalozyc zamknete forum.. Klub wzajemnej
                adoracji:P i tak gloryfikowac siebie:P pa
                • Gość: przyszł. lok. Re: pani ktora zalozyla to forum to ignorantka. IP: 212.75.100.* 13.09.06, 20:05
                  POsłuchaj "przyjacielu" - na tym jak na każdym forum nikt nikomu nie jest w
                  stanie zabronić pisania czegokolwiek. Tworząc to forum chciałem by skupić się
                  na stronach pozytywnych i przyciągnąć Tych, którzy zauważą pozytywy.
                  Jezeli ktoś jest zainteresowny pesymistycznymi opiniami powinien wybrać inne
                  forum dotyczące Asbudu ( są min. dwa ) i tam szukać znajomych, sąsiadów i
                  wsparcia.
                  Jeżeli myślisz burzyć zamysł tego forum i wprowadzać kolejne wątpliwości-
                  próbuj. Mądrzy ludzie pokierują się własnym rozumem. Pozostali
                  słuchając "pieniaczy", których pełno na każdym forum - będą mieli problem.
                  A tak na marginesie zakładając forum podpisałem się jasno jako "przyszły
                  lokator" (l.m.). Czy okreslenie mnie "jaśnie panienką" wynika ze słabości, lub
                  niecodziennych zamiłowań....?

mimo wszystko - pozdrawiam serdecznie

• Gość: marian Re: pani ktora zalozyla to forum to ignorantka. IP: *.aster.pl 13.09.06, 20:15
                    a czemu niecodziennych?;) jestes jak wiekszosc pseudopolakow ksenofobem?
                    ..ohh:))) nieładnie:P.. ale jak widze twoja wypowiedz juz bardziej jest
                    stonowana.. co mnie cieszy kotus:Ppa
                    • Gość: p.l. Re: pani ktora zalozyla to forum to ignorantka. IP: 212.75.100.* 13.09.06, 20:23
                      niestety kończę dyskusję z tobą mając nadzieję, że przyszli sąsiedzi
                      reprezentować będą nieco inny poziom........

A na koniec mała prośba- tak łatwo otworzyć własne forum.. zrób to i tam dawaj
                      upust własnym słabościom.

i na tym kończe korespondencję z tobą.

a.
                      • Gość: marian Re: pani ktora zalozyla to forum to ignorantka. IP: *.aster.pl 13.09.06, 20:29
                        ehhh kotus sie obraziłP..a fe nieładnie:P tez pozdrawiam :P
    • Gość: xyz Ale niezły Pekin sie tam szykuje!!! Bloki molochy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:27
      Ohyda!
      • Gość: przyszł. lok. Re: Ale niezły Pekin sie tam szykuje!!! Bloki mol IP: 212.75.100.* 12.09.06, 21:42
        7 mieszkań na piętrze; w całym bloku ok. 100 mieszkań. 1 klatka schodowa.

przelicz sobie "kolego" ilości mieszkań w większości bloków niższych, mających
        po kilka klatek schod. a będziesz miał odpowiedz kto w "pekinie" mieszka.

Mam nadzieję, że ludzie o Twoim pokroju zamieszkają inne dzielnice..... badz
        nie zamieszkają na swoim NIGDY.

a.
        • Gość: intromegalin Re: Ale niezły Pekin sie tam szykuje!!! Bloki mol IP: *.aster.pl 01.10.06, 00:40
          ale ty jestes ograniczony .. bielany brudne stare beznadziejne..a ty jakis na
          speedzie jestes i na meskalinie.. skoro tak bronisz tej obrzydliwej dzielnicy..
          tak to molochy bedą!! a ty co zaslepiony i nie widzisz.. ty sie lecz facet bo
          gorzej niz rowrzeszczana baba sie zachowujesz! Ja mieszkam w centrum.. i nikomu
          nie pisze ze jak tu nie mieszkają to ubodzy krewi.. albo biedacy i musza w
          innych dzielnicah. Tak ludzie wolą z daleka od centrum i ni ma to znaczenia jaka
          maja kase.. Nie wpadles na pomysł ze zwyczajnie wola czy to tarchomin czy
          ursynow? a ty jak w amoku te swoje idiotyczne argumenty ze nie stac kogos na
          mieszkanie na tych brudnych bielanach. Zastnow sie !! ograniczony Ty.!
          • Gość: p.l. Re: Ale niezły Pekin sie tam szykuje!!! Bloki mol IP: 212.75.100.* 01.10.06, 17:42
            z prostakami sądzac po wypowiedzi nie będę dyskutował. NIE OCZEKUJ ODPOWIEDZI
            NA POSTA JEŻELI ZECHCESZ PORAZ KOLEJNY UDOWODNIĆ SWÓJ POZIOM.

TO FORUM NIE JEST DLA cIEBIE.
            • Gość: lokator cieszmy się że to Asbud a nie..... IP: *.rzeczpospolita.pl 03.10.06, 15:25
              Cześć, witam stałych i nowych bywalców. Na forum weszłam pierwszy raz choć
              mieszkanie kupiłam w grudniu. Miałam nadzieje, że poznam tu przyszłych
              sąsiadów. Przeczytałam parę postów na wyrywki i szok... osobiście uważam, że
              największą wadą tej inwestycji jest wysokość bloków. Z drugiej strony pasują
              one do otoczenia. W innych dzielnicach również powstają wysokie bloki np.:
              Wyścigi. Prawdziwym molochem jest inwestycja JWC na Bemowie. To prawdziwy
              koszmar architektury. Inwestycja Asbudu ma odpowiednią jakość do ceny. Sam
              developer - mógł być gorszy np.: SALWATOR ludzie czekają od 2 lat na oddanie
              inwestycji. Z tego co słyszałam ciężko jest wydębić od Asbudu usunięcie usterek
              przed odbiorem mieszkania. W dodatku jak typowi żydzi (cecha narodowa) są
              skąpi. Przez to ciężko poprosić o przesunięcie spłaty nawet o 2 dni, nawet
              jeżeli problemy powstają z ich winy. Sama to przerabiałam. Z drugiej strony
              biznes to biznes. Jeżeli nie oddadzą bloku w terminie to my zażądamy odsetek:)
              Umowa którą podpisaliśmy jest jedną z lepszych na rynku, jak już zauważyło
              kilka osób dobra komunikacja, blisko do Kampinosu. Osobiście jestem zadowolona.
              Obecnie mieszkam na Bemowie. Wcześniej na Mokotowie (blisko Ursynowa) i z
              przyjemnością zamieszkam na Bielanach. Pozdrawiam
    • Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 14.09.06, 20:43
      No no witam następną sąsiadke widze ze nasze grono sie powieksza........
      Pozdrawiam
    • Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 14.09.06, 20:49
      Do przyszłego lokatora- no fajne fotki; szkoda że tak niewiele widac co tam sie
      dzieje w bloku; jak tam stoją roboty wewnętrzne...
      Twój balkon ile ma metrów??
      • Gość: przysz. lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 14.09.06, 21:44
        witam Sąsiadki

z tego co ostatnio zauważyłem będąc w środku ( ok. dwóch tyg. temu )na schodach
        położone były płytki, zamontowane były drzwi oddzielające klatkę schodową od
        korytarza ( na kazdym piętrze ), drzwi wewnętrzne wejściowe, mieszkania
        wytynkowane i pomalowane na biało. Ogólnie nie wyglądało to źle. Oczywiście
        dokładne oględziny ścian przed odbiorem i dokładne zwymiarowanie wszystkiego
        będzie niezbędne.

Odnośnie tras planowanych tuż za blokiem ( bądz w dalszej odległości ) sprawa
        powinna wyjaśnić się 18-09 ośrodku GDDKiA w Józefowie. Spotkanie rozpocznie
        się o godz. 8.30 i potrwa kilka godzin. Tego dnia ma zapaść decyzja o wyborze
        preferowanego wariantu.

pozdrawiam

a.

• Gość: anego Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 193.0.101.* 25.09.06, 16:33
          Witam serdecznie!
          Wczoraj podpisałam umowę na mieszkanie w bloku, który ma być oddany w 2008 roku.
          Cieszę się, że powstało takie forum. Piszcie proszę, jakie miłe i niemiłe
          niespodzianki spotkały was w kontaktach z Asbudem. Z wdzięcznością przyjmę dobra
          rady od przecierających szlaki;)
          Czy wiecie coś o trasie. Ile metrów ma ją dzielić od bloków. Czy wiadomo już coś
          na pewno?
          Jeśli chodzi o narzekających wniebogłosy na deweloperów, powiem szczerze, że
          mieszkania szukałam poł roku. Za każdym razem, kiedy spodobała mi się jakaś
          lokalizacja, szukałam informacji o deweloperze i ZAWSZE znajdowałam negatywne
          opinie. Słowem: żaden deweloper nie jest idealny, zawsze najlepiej jest tam,
          gdzie nas nie ma i chyba daje znac o sobie nasza narodowa skłonność do narzekania;)
          Zyczę więc wszystkim cierpliwości i pogody ducha mimo wszystko

Mam mieszkanko na V piętrze od południowego wschodu w środkowym wieżowcu.
          Czy są tu jacyś sąsiedzi?

Anego
          • Gość: mrbb Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.u-bourgogne.fr 03.10.06, 16:04
            Witam sąsiada. Ja bede mieszkał od południowego zachodu, też na V p.
            Kiedy podpisywałeś umowe? Bo ja chyba nieco wcześniej i powiedziano mi, że już
            nie ma mieszkań po tej stronie (wolałbym wschód).
            Napisz może na mój adres, żeby nie zajmować miejsca na forum sprawami, które nie
            wszystkich muszą interesować.

Pozdrawiam,
            Marcin
            mrbb@poczta.onet.pl
    • Gość: p.l. sprawdzmy ile nas jest ........ IP: 212.75.100.* 18.09.06, 18:57
      wpisujmy swoje imiona....

andrzej.
      • Gość: ve. Re: sprawdzmy ile nas jest ........ IP: *.chello.pl 18.09.06, 22:49
        EDYTA Z Vp
      • Gość: agam Re: sprawdzmy ile nas jest ........ IP: 213.17.170.* 19.09.06, 10:52
        Agnieszka IIIp
    • ira.siad Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne 19.09.06, 12:40
      Co prawda nie kupiłem mieszkania w Asbudzie ale mieszkam w bloku wybudowanym
      przez D.D. na przeciwko Waszego. Jeżeli chodzi o pozytwne aspekty mieszkania na
      Bielanach to przyłączam się do tego co na wstępie opisał autor wątku. Dodam, że
      dojazd do centrum gdzie pracuję zajmuje mi jedynie 25 min. komunikacją miejską
      E-1 do do metra a pózniej metro. To i tak sukces jak na warszawskie warunki. W
      perspektywie metro ( 2 przystanki tramwajem do stacji Młociny !). Ponadto
      najważnijeszym pozytywnym arguemtem w sprawie jest to, że na Bielanach PRAWIE w
      ogóle nie ma korków !
      Jest spokojnie to fakt, latem można spać przy otwartych oknach i nie słychać
      żadnych hałasów. Ponadto nie ma dresiarstwa, blisko do lasku bielańskiego, jest
      E.Leclerc a w budowie Makro Cash. No cóż a skoro o Waszej budowie mowa to
      martwi mnie jedynie tylko to, że nasza spojna ulica w najbliżych latach będzie
      się trochę korkowała rano przy wyjeżdzie na Condrada. Ale nowoczesna
      sąsiadująca zabudowa nada z pewnością prestiżu naszej ulicy i najbliższej
      okolicy.
      Co do Asbudu - nie znam firmy więc nie zabieram głosu ale widzę, że roboty idą.
      Robią już wykop pod następny budynek.
      Pozdrawiam
      .............................
      W kupie jest raźniej :)
      • Gość: przysz. lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 19.09.06, 14:36
        aż miło poczytać..........

pozdrawiam

a.
      • Gość: XYZ Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:57
        Oczywiscie wpis skierowany do inicjatora tego forum...
        Pozdro
    • dreaded88 Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne 19.09.06, 18:18
      up
    • Gość: XYZ Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:55
      Jestes GOŚC..Naprawde...A skad tyle pogardy dla ludzi,ktorzy kupili mieszkania
      w innych dzilnicach niz Twoja....? Rece opadają
      • Gość: przysz. lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.ups.com 20.09.06, 09:58
        witam

sam mieszkam nadal w jednej z tych "gorszych" dzielnic i nie jest mi wcale źle.
        Pogarda ( jak Ty to określasz ) dla tych co piszą źle o inwestycjach nie mając
        zamiaru sie do nich wprowadzić... dla tych co jedynie wprowadzają ferment do
        głów ludzi, którzy zainwestowali ( często ) ogromne pieniądze.

po co ? nie rozumiem takich ludzi.

• Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 25.09.06, 19:08
          No to witamy w gronie ... ;))
          • Gość: przyszl. lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 25.09.06, 20:29
            Cześć "anego"

miło Cię poznać.

Mam nadzieję, tak jak ja zakupiłaś mieszkanie z pełną świadomością "zagrożenia"
            trasami. Nie zbaczając na to a dostrzegając mnóstwo korzyści i atutów okolicy (
            o których pisałem w pierwszym poście zaczynającym to forum )

Co się tyczy tras bm odbyło się spotkanie wszystkich władnych i zdecydowano o
            wariancie 'kompromisowym " dla mieszkańcó Chomiczówki. Trasa szybkiego ruchu S7
            przesunięta została na obrzeża lotniska, równolegle do ul. Księżycowej.
            Niestety przywrócono poprzednią wersję TMP tóż za blokami AsBUd- u. Trasa ta
            biec ma w rezerwie pozostawionej pomiędzy naszymi blokami a zakładami....(
            żółte budynki ) CIężko przewidzieć czy będzie to bliżj zakladów czy naszego
            osiedla. A tak własciwie nie jest ostatecznie powiedziane czy TMP bedzie
            poprowdzona własnie tam. Jeszcze niedawno z-ca prez. miasta Wa-wy p. Urbański
            przychylił sie do próśb mieszkańców i zdecydował o odnieciu trasy mostu
            północnego. Projekt cofnięto teraz. Stąd nie można mieć pewności co i jak
            bedzie biec w ostatecznym kształcie. Priorytetem była sprawa trasy S&
            wprowadzajacej ruch na południową obwodnicę. A do tego bardzo prężnie
            działające na Chomiczówce stowrzyszenie przeciwko jakimkolwiek trasom.

Jeżeli kogoś interesują jakieś bliższe informacje - poprosze o pytanie i adres
            mailowy a to co wiem przekażę

Bądzmy dobrej myśli.

pzdr

a.

• Gość: przysz.lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 25.09.06, 23:23
              mój adres:

dawnodawnotemu@onet.eu

gdyby komuś zaczęło się nudzić.

a.
    • Gość: p.l. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 28.09.06, 20:02
      czemu taka cisza ?

Nikt nie chciałby podzielić się jakimiś informacjami ?

pzdr

a.
      • Gość: p.l. witam nowych sąsiadów. IP: 212.75.100.* 03.10.06, 20:11
        • Gość: aga.m Re: witam nowych sąsiadów. IP: 213.17.170.* 05.10.06, 19:44
          chyba wszyscy są mocno zabiegani i nie mają czasu się na forum pojawić:))
          jak tam postępy na naszej budowie? Ja niestety ostatnio do późna pracuję i
          dawno nie byłam :(

pzdr
          aga
          • Gość: przyszl. lok. Re: witam nowych sąsiadów. IP: 212.75.100.* 05.10.06, 20:36
            jeżeli kogoś interesują zdjęcia wybudowanego bloku, wnętrza, widoków z okna (
            pd-zach 4 pietro ) - zrobione w dniu wczorajszym - poproszę o maila na adres :

dawnodawnotemu@onet.eu

pzdr.

a.

• Gość: lokator Re: witam nowych sąsiadów. IP: *.rzeczpospolita.pl 11.10.06, 14:37
              Witam serdecznie, rzeczywiście cicho na naszym forum. Może to dobrze. To
              znaczy, że wszystko z inwestycją OK. Nie ma problemów, nie ma narzekań. Oby tak
              do końca czyli do odebrania kluczy.
              Czy wiecie jaką Asbud podjął decyzję co do ostatniego 4-go bloku. Budują go czy
              nie? Jak ja kupowałam w grudniu to się nad tym zastanawiali. Biorąc pod uwagę
              rewelacyjną sprzedaż pewnie wybudują. Zastanawia mnie to bo chce wyliczyć kiedy
              mniej więcej skończą cala inwestycje, ogrodzą a przede wszystkim my nie
              będziemy mieszkać na placu budowy. Pewnie będzie to trochę uciążliwe.
              • Gość: ve. Re: witam nowych sąsiadów. IP: *.chello.pl 11.10.06, 19:21
                Zdjecia doszły,bardzo dziękuje ....

Pozdrawiam sąsiadka z Vp
                • Gość: przyszl. lok. Re: witam nowych sąsiadów. IP: 212.75.100.* 11.10.06, 23:04
                  bardzo proszę " ve"

mam nadzieję, że się podobały.
                  • ira.siad Postępy na budowie 13.10.06, 09:55
                    Stan na dzień dzisiejszy.
                    Budynek nr 1. Zakończono malowanie elewacji od strony ul. Bogusławskiego. Teraz
                    kończą prace z docieplaniem budynku od strony ul. Conrada.
                    Poza tym wylano już dawno płytę fundamentową pod kolejny budynek, i powstaje
                    już konstrukcja parkingu. To tyle co widziałem idąc dziś do pracy.
                    Wasz "sonsiad" z na przeciwka.
                    • Gość: aga.m Re: Postępy na budowie IP: 213.17.170.* 13.10.06, 13:24
                      Fajnie, że czuwasz i życzliwym okiem spoglądasz :)

sasiadka z bud. 1

pzdr
                      A
    • Gość: mrbb Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.u-bourgogne.fr 16.10.06, 12:24
      Witam,
      mam pytanie do mieszkańców bloku 1. Jakie macie doświadczenia z negocjacjami z
      Asbudem ewentualnych (drobnych) modyfikacji zaproponowanej aranżacji wnętrza.
      Chodzi o ewentualne wyburzenie/dobudowanie ścianki działowej, rozmieszczenie
      gniazdek itp.
      Ja mam (będę miał) mieszkanie w bloku 2 i chciałbym wiedzieć kiedy swoje
      propozycje zgłasza się deweloperowi, czy robi jakieś trudności, czy dużo sobie
      liczy za usługę. Zastanawiam się, czy lepiej te sprawy załatwić z Asbudem, czy
      też dać sobie spokój i zrobić to na własną rękę po odbiorze mieszkania.

Tak przy okazji, mam propozycję dla nowych sąsiadów. Spróbujmy wykorzystać fakt,
      że w wysokim bloku jest wiele (niemal) identycznych mieszkań i podzielmy się
      swoimi pomysłami na aranżację wnętrza.
      Jeden z moich drobnych pomysłów, to zbudowanie ścianki oddzielającej kuchnię od
      pokoju z wcięciem (60 - 80 cm głębokości), które chcę wykorzystać jako jadalnię.
      To niestety powoduje zmniejszenie pokoju o ok 1m^2, ale jadalnia też jest rzeczą
      miłą.
      Co sądzicie o takim pomyśle? Może ktoś ma jakieś inne, ciekawsze?
      Moje mieszkanie to południowy-zachód, 5p.

Pozdrawiam,
      Marcin
      mrbb@poczta.onet.pl
      • Gość: Monika Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.244.60.* 10.11.06, 19:15
        Witam wszystkich na pozywtynym forum. Nareszcie ktoś na to wpadł :-) Wszędzie
        tylko narzekanie aż robi się od tego niedobrze. A tu proszę aż miło poczytać :-)
        Ja moje mieszkanie kupiłam w listopadzie 2005 roku, na VII piętrze, strona
        zachodnia. Załapałam się jeszcze nawet na tzw, komórkę na poziomie garażu :-)
        Jestem zadowolona i cierpliwie czekam na dobiór, mam nadzieję, że w terminie.

Co do aktywności na formu to być może tak mało się odzywa bo trochę tu bałagan.
        Może ktoś zna się trochę na informatyce i ma czas aby stworzyć nasze własne
        forum nie na stronie gazety tylko indywidualne. Tak jak mają inne osiedla np
        Olimpia na Ursynowie: olimpia.evild.eu.org/

Pozdrawiam wszystkich
        Monika
        • Gość: Marta Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.rzeczpospolita.pl 14.11.06, 16:52
          Cześć Monika, będziemy sąsiadkami z pietra:)
    • Gość: Dorota Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 89.240.197.* 18.10.06, 18:17
      Witam, ja tez bede sasiadka, ale z bloku obok, ktory bedzie budowany kolo tego
      wykonczonego. Tez mialam troche obaw co do trasy, Asbudu, 15-stu pieter itd.
      Ale lubie Bielany, bedzie dosc blisko do metra (wyliczylam, ze piechota ok. 15
      minut raznym krokiem), a moje mieszkanko bedzie mialo wielki taras, a nawet dwa :)
      I tu mam prosbe dla nowych sasiadow z bloku obok. Popatrzcie tam na budowe, jak
      juz zamieszkacie w swoich nowych mieszkankach. Robcie czasem jakies fotografie
      i przesylajcie do tego forum. Ja mam daleko na Chomiczowke i kontrolowac
      postepow na co dzien nie moge.
      A tak swoja droga to sie dziwie, ze czasem tyle agresji na forum. I po co to?
      To tylko zdrowiu szkodzi.
      Pozdrawiam nowych sasiadow z bloku obok. Nich nam sie dobrze buduje :)
      D
      • Gość: p.l. witamy Dorotę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.75.100.* 18.10.06, 19:30
        • karolek Re: witamy Dorotę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.06, 11:24
          Witam sąsiadów :)
          Kupiłam mieszkanie /jedno z ostatnich/ w pierwszym budynku na 13p. Widzę że na
          forum cichutko, ciekawe czy ktoś jeszcze tu zagląda. Poczytałam wczesniejsze
          wątki o inwstycji i włos na głowie się jeży - cóż za dziwne i sprzeczne
          opinie :)
          Ja z inwestycji jestem bardzo zadowolona, ze wspólpracy z Asbudem również - nie
          robili żadnych problemów /ok negocjowanie umowy przedwstępnej nie było łatwe,
          ale ze swojego doświadczenie i znajomych wiem, że żadem deweloper nie chętnie
          podchodzi do zmian - przynajmniej teraz gdy jest taki boom mieszkaniowy -
          sprawa prosta - nie kupisz ty, to są inni chętni ;)
          Co do trasy...w planach ma być faktycznie, ale co z tego - jest tyle osiedli
          przy ruchliwych ulicach i jakos ludzie tam żyją, poza tym nie ma na trase
          jeszcze srodków - czekają na pieniądze z UE, planowany czas budowy to 2011r, a
          wiec do tego czasu wszystko moze się zmienić.
          A Bielany...to naprawde urokliwe miejsce - osobiście nie wyobrażam sobie innego
          miejsca na zamieszkanie, no ewentualnie stary Żoliborz lub stary Mokotów :)ale
          na Bielanach mi się bardzo podoba - zielono, świetna komunikacja, w pobliżu
          wszystko co trzeba :)
          Nasz dom prawie skończony więc tylko czekać na odbiór kluczy.
          Pozdrawiam
          Kasia

• Gość: przysz.lok. Re: witamy Dorotę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ups.com 03.11.06, 13:01
            faktycznie Kasiu zbyt rozmowni na forum nasi sąsiedzi nie są. Miejmy nadzieję,
            że tacy cisi beda po wprowadzeniu się.......................

Byłem dziś na budowie - cały czas do przodu.

Jeżeli nie robisz z tego tajemnicy napisz ile zapłaciłaś i za ile metrów.

pzdr

Andrzej
            • Gość: mrbb Re: witamy Dorotę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.u-bourgogne.fr 03.11.06, 13:07
              Witam przyszłą sąsiadkę... z sąsiedniego bloku.
              Napisz też, jeśli możesz, kiedy kupiłaś to mieszkanie. Ja swoje kupiłem we
              wrześniu i powiedziano mi, że w pierwszym etapie już nic nie ma.

Pozdrawiam,
              Marcin
              mrbb@poczta.onet.pl
              • Gość: Janek Re: witamy Dorotę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.infoplus.com.pl 03.11.06, 22:24
                Ciekawe jak w takim molochu będzie funkcjonować. Na 100 mieszkań w budynku -
                dwie windy!
                • Gość: q3q Re: witamy Dorotę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.orange.pl 04.11.06, 20:48
                  myśle że wielkiego problemu nie będzie - obecnie mieszkam w klatce gdzie jest 8
                  pieter (+2 garaz), 7 mieszkań na pietro i dwie windy (jedna w niemal
                  identycznym rozmiarze jak w przylądku, a druga mniejsza), powierzchnia mieszkań
                  i ilość pokoi zbliżona do przylądka

sytuacja wyglada tak że może 8 na 10 przejazdów windą jadę nie sam (postój
                  gdzieś po drodze), na windę nie czekam dłużej niż 30s

wiadomo 8 to nie 15 pieter, ale mysle ze takie rozwianie (dwie windy na 100
                  mieszkan) nie jest ulomne i wielkich problemow nie będzie (moze trochę dłuższy
                  czas oczekiwania na wyższych pietrach)

nie mam wielkich obaw - a od dealu zarządu wspolnoty z firma utrzymujaca windy
                  zalezy jaki bedzie czas reakcji w przypadku awarii wind (obecnie korzystan z
                  KONE, z których 1 w ciągu 3,5 roku popsuła się na 1 dzień).
                  • karolek Re: witamy Dorotę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.06, 23:57
                    Witam
                    O jakis ruch na forum... bardzo sympatycznie, że mieszkańcy kolejnych etapów
                    inwestycji już aktywni :) Co do wind...teraz mieszkamy 6 mieszkań na 8p dwie
                    windy i zwykle jeżdzę sama - ale to moze kwestia godzin w których się z domu
                    wychodzi i do niego wraca. Jeśli chodzi o pytanie-to mieszkako kupiliśmy w lipcu
                    naprawę prawie ostatnie więc wrzesień ooooooooooo kolega się spóźnił - cena
                    zgodna z aktualą na lipiec ;)
                    Czekamy na klucze :) ostantio przechodziłam koło naszego nowego domu i elewacja
                    zjednejstrony już jest - zdjęciana stronie Asbudu - balsam dla duszy - drzwi
                    zewnętrzne, tynki... mieszkanka skończone ; " Spoko loko, luz i sponton" myśle
                    że plany dot wystroju wnętrz już opracowane czekamy na parapetówki i wspólne
                    bezproblemowe życie w naszym nowym "domku".
                    pozdrawiam sąsiadka z 13p
    • patras-68 Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne 11.11.06, 10:23
      Myślę, że podkreślanie "PONIEWAŻ ICH NIE
      > STAĆ, BĄDZ WYBRALI BARDZIEJ UROKLIWE DZIELNICE JAK TARCHOMIN CZY BRÓDNO, CZY
      > TEŻ CAŁKOWICIE WYNIEŚLI SIĘ POZA wA-WĘ " jest wyrazem snobizmu i zarazem
      głupoty.
      • Gość: przysz.lok. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 11.11.06, 13:33
        jak "kolega" nie potrafi rozpoznać prawdziwych intencji założyciela forum i nie
        zapoznał się z oszerstwami innych nt naszego bloku na innych forach - bardzo
        proszę nie zabierac gosu i zaniechać tych prostolinijnych
        filozofii.....................

osobiścienie mam nic przeciwko innym, lokalizacjom. Sam mieszkam w jedej z
        tych "gorszych" i nie narzekam.
        Ale jak czytam opinie innych, tych, którzy w rzeczywistości zapewne przez wiele
        lat nie osiągną zdolności kredytowej, opinie ośmieszajace różne inwestycje - to
        nóż mi się w kieszeni otwiera...........

pzdr
        • patras-68 Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne 11.11.06, 15:53
          Doskonale rozumiem intencje założyciela forum tylko nie w ten sposób - dla mnie
          dość szyderczy z innych lokalizacji - "wymusza " się pozytywne wypowiedzi na
          temat "WASZEGO OSIEDLA". Jestem klientem Asbudu zakupiłem mieszkanie na osiedlu
          Ustronie Wiślane jak do tej pory jestem zadowolony z lokalizacji i dewelopera a
          to, że nie kupiłem mieszkania na "WASZYM OSIEDLU " nie zabrania mi wypowiedzi
          na tym forum.
          A zdanie " A TYM, KTÓRZY NIE KUPILI NA NASZYM OSIEDLU MIESZKANIA ( PONIEWAŻ ICH
          NIE
          STAĆ, BĄDZ WYBRALI BARDZIEJ UROKLIWE DZIELNICE JAK TARCHOMIN CZY BRÓDNO, CZY
          TEŻ CAŁKOWICIE WYNIEŚLI SIĘ POZA wA-WĘ )--
          • Gość: P.L. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 11.11.06, 19:57
            nieładnie tak sie wymądrzać pierwszego dnia obecności na forum................
            i to w dodatku będąc tutaj obcym.

PROPONUJĘ WRÓCIĆ NA STRONĘ WŁASNEGO OSIEDLA - NA TARCHOMINIE

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=37527671

I TAM PRÓBOWAĆ ZNALEŹĆ SĄSIADA - BĘDZIE ŁATWIEJ.

• elert2 Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne 11.11.06, 23:05
              Widzę, że "przyszły lokator " trochę się zagalopował. Może "kolega" jest
              pracownikiem ASBUDU , że tak euforystycznie wypowiada sie o inwestycji i
              zarazem broni jak bullterier przed nalotem " obcych ". A do tego wszystkich
              przeciw poucza niewybrednymi komentarzami. Ale to niestety jest specyfika osób
              napływowych. Widziałem "kolegę" już w niejednym wątku jak się okropnie
              wymądrzał i oczywiście nie zabrakło pouczania.
              Myślę , że z takim podejściem do ludzi to i na "SWOIM OSIEDLU" przyjaznego
              sąsiada nie znajdzie.

Ps. żeby nie było wątpliwości to kupiłem mieszkanie w inwestycji Przylądek
              Bielany więc JESTEM UPRAWNIONY do dyskusji tutaj.

P.L. mam szczera nadzieję , że nie będziemy sąsiadami !!!

Wszystkich innych sąsiadów serdecznie pozdrawiam
              • Gość: p.l. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 12.11.06, 13:15
                jako założyciel tego forum witam, wyrażając również nadzieję, że sąsiadami nie
                będziemy.

Biorąc pod uwagę poziom twojej wypowiedzi rezygnuje z komentarza.
                • Gość: ve. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: *.chello.pl 12.11.06, 17:39
                  Witam wszystkich sąsiadów, bardzo miło że jest nas na forum coraz więcej
                  Jeszcze blok nie oddany a wy kłucicie sie o jakies głupoty .
                  Ja rozumiem że fora są poto aby pisac (i kazdy ma do tego prawo) ale nie trzeba
                  odrazu wyładowywac sie..........pozdrawiam
                  • Gość: p.l. Re: Przylądek Bielany - Asbud - forum pozytywne IP: 212.75.100.* 12.11.06, 18:22
                    Ty "ve" potrafiłaś w swoim debiucie 11-09 w sposób godny sasiada pojawić sie na
                    tym forum.........

nie wszyscy jednak mają szczęście na tak sympatyczne wejście.
                  • Gość: p.l. postep w budowie IP: 212.75.100.* 12.11.06, 18:24
                    a tak przy okazji zaobserwowaliście jak zaczyna wyglądać nasz blok?

Poza penymi mankamentami - dośc sympatyczne ogrodzenie, bramy garażowe
                    przewyższajace standardem większośc montowanych.........
                    • Gość: Aga Re: postep w budowie IP: *.pl.tesco-europe.com 13.11.06, 14:37
                      Witam wszystkich sasiadow.
                      Kupilismy mieszkanie w 1 wiezy 97m2 na 15 pietrze (4 pokoje)z pieknym widokiem
                      na Warszawe, Palac Kultury i puszcze. Niestety jestesmy zmuszeni je sprzedac -
                      jesli ktos jest zainteresowany odkupieniem udzialu prosze o kontakt na:
                      aga.tarajko@wp.pl.
                      Pozdrawiam,
                      aga
                    • Gość: lokatorka Re: postep w budowie IP: *.rzeczpospolita.pl 14.11.06, 16:50
                      Rzeczywiście blok wygląda fajnie. Jednak proponuję obejrzeć mieszkania w
                      środku. W moim jest mnóstwo niedociągnięć :(
    • Gość: przyszł. lok. NOWE FORUM - sprawdzmy czy zadziała IP: 212.75.100.* 13.11.06, 23:53
      WITAM

ZAPRASZAM NA NOWE FORUM NASZEGO OSIEDLA.

przyladekbielany.phorum.pl

W PRZYPADKU PYTAŃ PISZCIE

dawnodawnotemu@onet.eu

pzdr
      • ardantes Re: NOWE FORUM - sprawdzmy czy zadziała 11.04.17, 08:02
        Oferuję pomoc w profesjonalnym odbieraniu mieszkań w stanie deweloperskim oraz mieszkań wykończonych pod klucz.
        W ramach odbioru sprawdzam (w odniesieniu do norm) tynki, posadzki, nadproża, stolarkę okienną, szyby, drzwi wejściowe, wod-kan, blacharkę okienną, barierki balkonowe, płytki ceramiczne, wentylację, elektrykę itp. itd.

Dysponuję profesjonalnym certyfikowanym sprzętem takim jak kamera termowizyjna, precyzyjny anemometr termiczny (bezwiatraczkowy), dalmierz laserowy, wilgotnościomierz budowlany, elektroniczna kątownica (do sprawdzania pomieszczeń o nierównoległych ścianach), wzorcowany zestaw pomiarowy do pomiarów bezpieczeństwa elektrycznego, nadajnik i odbiornik do wyszukiwania kabli elektrycznych i rur pcv w ścianach, ... Oczywiście podstawowymi narzędziami są poziomnica, kątownica, szczelinomierz oraz nieduża drabina.

Wszystkie znalezione usterki zaznaczam miękkim ołówkiem (B6) na posadzce lub na ścianach. Tam, gdzie nie ma takiej możliwości (np. na szybach) przyklejam karteczki z opisem usterki. Ponadto spisuję protokół z odbioru.

W czasie kładę nacisk na jakość i dokładność sprawdzania. Pracuję tak długo, jak tego wymaga sytuacja. Niektóre z moich odbiorów trwają nawet do 4-5 godzin. Wynika to z ilości znalezionych usterek. Odbiory mieszkań z moim udziałem nie są szybkie, ale za to moi klienci są zadowoleni. Natomiast deweloperzy już niekoniecznie.

Działam na terenie Warszawy i okolicznych miast.
        Działam legalnie - wystawiam faktury VAT (np. w celu udokumentowania wydatków na cele mieszkaniowe)

mgr inż. Marek Żabicki

Zapraszam do kontaktu: 603 769 359
        email: kontakt@odbiory-warszawa.pl

www.facebook.com/odbiorywarszawa/
        www.odbiory-warszawa.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka