Dodaj do ulubionych

AMM BUD Ożarów Maz.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:56
Czy ktoś wie może coś o firmie AMM BUD?
Rozpoczynają inwestycję w Ożarowie. Jest to podobno ich pierwsza inwestycja,
więc na natłok informacji nie liczę, lecz każda bedzie cenna.
Obserwuj wątek
    • Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 04.09.06, 22:27
      gdzie jest siedziba tej firmy?
      • Gość: p&p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:58
        W Warszawie, na Bartyckiej
        • Gość: gosc Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:12
          jezeli na Bartyckiej to nazwa tego dewelopera to AMM DOM a nie AMM BUD -chyba
          coś pokręciłeś kolego
          • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 06.09.06, 17:25
            Firma powstała na bazie AMM DOM ,która w tej chwili realizuje budowy na ul
            Pełczyńskiego na Bemowie oraz Trzcinowa róg Redaktorskiej we Włochach.Ci sami
            ludzie stworzyli drugą firmę. Mam rezerwację w Ożarowie.
            • Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:32
              Dzięki!
              Również mam rezerwację.
              Wiesz już coś na temat pozwolenia na budowę?
              • dziustynka Re: AMM BUD Ożarów Maz. 06.09.06, 23:00
                jeśli można, na jakiej ulicy ma być zlokalizowany budynek? jakie mieszkania? w
                ogóle, coś więcej wiadomo?
                • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 08:22
                  Budynek ma być zlokalizowany na ul. Kolejowej/Strażackiej - na rogu
                  Będą 2 budynki.
                  Ceny różne. Biuro sprzedaży mieści się na Strażackiej.
              • Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 07.09.06, 23:06
                co z tym pozwoleniem na budowe? Kiedy planuja zakonczyc budowe?
                • Gość: robbo Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.tktelekom.pl 28.09.06, 13:01
                  Zainteresowalem sie wyglada wyjatkowo dobrze bo 57m2 za 200tys brzmi niezle.
                  Mieszkan jest 213 w dwoch budynkach w ksztalcie litery E
                  Nozki literki zwrocone sa w poludniowa strone (tory ok 50 metrow)
                  Placi sie raty w czasie budowy. Ukonczenie XI 2007
                  • Gość: kolejarz tory 50 metrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 18:50
                    robbo napisał ze to 2 budynki w ksztalcie litery E Nozki literki zwrocone sa w poludniowa strone (tory ok 50 metrow)

Mam pytanie czy taka podkowa czy muszla nie będzie nadmiernie kumulować hałasu przejeżdżających pociągów?
                    Z jednej strony ustawienie budynków jest dobre bo ciepłe południowe a z drugiej w czasie upałów nie da się tam żyć przy oknach zamkniętych z powodu nadmiernego hałasu.
                    Te kilka domów które stoją obok mają za osłonę ścianę drzew ale obok już sie nie da się bo jest wjazd na bocznicę. Chyba że inwestor pomyślał o wyręczeniu PKP i budowie osobnego dojazdu a tutaj nasadzi drzewa. Taki ekran akustyczny też zacznie działać dopiero jak drzewa urosną na wysokość budynków.

W tej okolicy od wielu lat rzadko kto się buduje tak blisko torów chyba że przemysłowo albo na handel.
                    • goniusia3 Re: tory 50 metrów 28.09.06, 21:33
                      a nie martwi Was to, że w mieszkaniach wszystko ma być na prąd, co z kosztami
                      eksploatacji?
                      • Gość: x Re: tory 50 metrów IP: *.tktelekom.pl 29.09.06, 07:51
                        Jesli ma byc na prad ogrzewanie i ciepla woda to wspolczuje nabywcom.
                        Skad ta informacja z papierow
                        • Gość: ewa Re: tory 50 metrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:11
                          Tak się składa, że ogrzewanie będzie gazowe z kotłowni, natomiast w kuchni
                          będzie podłączenie do 380
                          • Gość: robbo Ogrzewanie ? IP: *.tktelekom.pl 29.09.06, 10:49
                            Dzwoniłem, ogrzewanie i ciepla woda jest z kotlowni gazowej dla kazdego bloku
                            osobno. Sprzedaja na dzis mieszkania tylko w bloku A tym od torow co sugeruje ze
                            po wprowadzeniu bedzie trwala jeszcze budowa drugiego.

Hmmm trzeba sie bedzie przejechac do nich pogadac. Wczoraj jak szwagierka byla
                            po CD-ROM z papierami 4 osoby podpisywaly umowe.
                            • Gość: Forum Naszej Felic Re: Ogrzewanie ? IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:41
                              Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową
                              Felicji w Ożarowie Mazowieckim. Czekam na nowe propozycje działów. Mam nadzieje
                              że forum stanie się doskonałym miejscem do rozwiązywania naszych problemów.

www.felicja.47.pl/

zapraszam
                          • Gość: Ogrzewanie za frik Re: tory 50 metrów IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:43
                            Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową

www.felicja.47.pl/
    • Gość: mak123 Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 212.160.138.* 08.09.06, 13:15
      Też mam tam rezerwację ale się poważnie zastanawiam. Przede wszystkim nie mają
      oni achunku powierniczego czyli wpłacamy kasę bepośrednio na ich rachunek -
      każdy szanujący się deweloper ma teraz rachunek powierniczy. Nie mają również
      narazie pozwolenia na budowę, obiecują na dniach ale miało być we środę teraz
      zaś słyszałem że w piątek, Po uzyskaniu pozwolenia mają od razu startować z
      budową, budować ma firma, która buduje w tej chwili Hotel MAzurkas, zobaczymy
      czy w przyszłym tygodniu wystartują.
      • Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 08.09.06, 18:19
        jakie sa warunki rezerwacji, ile kasy?
        • Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:27
          Rezerwacja bezpłatna
          • Gość: Leon Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:24
            Witam!
            Również mam zarezerwowane mieszkanie.
            Zastanawiam się nad jedną rzeczą.
            Gosiek napisał:
            "Firma powstała na bazie AMM DOM ,która w tej chwili realizuje budowy na ul
            Pełczyńskiego na Bemowie oraz Trzcinowa róg Redaktorskiej we Włochach.Ci sami
            ludzie stworzyli drugą firmę".
            Dostałem projekt umowy, a tam jako sprzedawca widnieje AMM BUD, natomiast
            konto, na które Kupujący ma wpłacać pieniądze to AMM DOM.
            Jeśli firma AMM BUD nie ma rachunku powierniczego, to jaką mamy gwarancję, że
            nasze pieniądze zostaną przeznaczone na inwestycję w Ożarowie, a nie na
            zakończenie innych budów???
            Może ktoś orientuje się, czy kupujący może zażądać od developera posiadania lub
            założenia rachunku powierniczego?
            • Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 09.09.06, 19:22
              potwierdzilem, pozwolenie juz jest.

Czy ktos moglby mi jednak wytlumaczyc jakie jest powiazanie firm AMM BUD, AMM
              DOM i AMA BUD????

"Dwa stawy" sprzedaje AMA BUD a inwestorem jest AMM DOM (www.ama-
              bud.pl/trz_zdjecia/rzut.jpg). Jak udalo mi sie ustalic jedna z osob z zarzadu
              AMM BUD jest w zarzadzie AMM DOM. W umowie przedstepnej sprzedawcą inwestycji w
              Ozarowie jest AMM BUD a kase trzeba wplacac na konto AMM DOM??? O co chodzi?
              • Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:58
                Kiedy pozwolenie będzie prawomocne?
                Ktoś wie?

Też zastanawiam się nad powiązaniem tych 3 firm (AMA BUD, AMM BUD i AMM DOM).
                A pozwolenie dostała która firma?

Jaki jest cel zakładania tylu firm?

• Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 09.09.06, 23:24
                  na pewno wlascicielem dzialki, na ktorej bedzie budowany budynek jest AMM BUD
                • Gość: dig Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 01:25
                  jedna firma plajtuje- nie ma to wpływu na inne. ;)

co do rachunku powierniczego - nabywam mieszkanie na trzcinowej...
                  z wpłat to oni chyba finansują budowę, a każda z firm jest na tyle nieduża, że
                  wątpię aby byli w stanie zabezpieczyć środki na budowę, gdy Wasze pieniążki
                  sobie spokojnie czkają na rachunku powierniczym...
                  • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:01
                    Witam!

Czy czytaliście już propozycję umowy?
                    Jakieś uwagi (oprócz tej, że kasę chcą byśmy wpłacali na konto AMM DOM-u)?

• Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 10.09.06, 20:08
                      jeszcze nie czytalem dokladnie, ale juz nie spodobal mi sie harmonogram wplat,
                      ktory jest uniezalezniony od postepow w budowie. Niby jest rowniez harmonogram
                      realzacji budowy dla developera, ale zawsze przeciez budowa moze sie opoznic z
                      przyczyn niezaleznych... a przeciez wplacac trzeba bedzie bez wzgledu na
                      pogode :))
            • wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 12.09.06, 08:49
              > Gosiek napisał:
              > Dostałem projekt umowy, a tam jako sprzedawca widnieje AMM BUD, natomiast
              > konto, na które Kupujący ma wpłacać pieniądze to AMM DOM

W związku z tym, że AMM BUD jest spółką-córką AMM DOM, projekt umowy
              został "zaporzyczony" od AMM DOM-u. W projekcie rzeczywiście jest napisane tak
              jak wskazał Gosiek. Jest to błąd, który już został poprawiony i w oryginale
              jest już właściwe konto AMM Bub-u. Nie jest to niestety rachnek powierniczy.
              • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 07:48
                Słyszeliście, że developer sam chce podpisywać umowy notarialnie?
                Czy ktoś orientuje się jakie to są koszty?
                • Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 16.09.06, 17:17
                  co sadzicie o okolicy?
                  Bylem tam dzisiaj. Przez 20 min. przelecialo nad tym miejscem bardzo nisko
                  dokladnie 5 samolotow. Cztery LOT i jeden Wizz. Bardzo blisko jest tez stacja.
                  Pociagi, ktore zatrzymuja sie na tej stacji przejezdzaja cicho (to mozna
                  zaliczyc na plus, do W-wy sa z rana co 20 min.), ale dalekobiezne slychac
                  strasznie, a jak jeszcze maszynista da po sygnale to juz strach ;(((
                  I tez samo otoczenie jest malo atrakcyjne.
                  A juz prawie sie zdecydowalem...
                  • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:31
                    wg mnie okolica nie jest najgorsza - zdecydowanie lepsza niż blok budowany
                    obecnie w Ożarowie tuż przy Poznańskiej.
                    Może być głośno, ale:
                    1. do pociągów można się przyzwyczaić - mieszkam obecnie w pobliżu
                    2. do samolotów pewnie też
                    3. Okna są teraz tak szczelne, że gdy są zamknięte nie słychać hałasu z
                    zewnątrz :-)
                    4. Szukając mieszkania w mieście, nie znajdziesz ciszy i spokoju :-) - zawsze
                    coś będzie przeszkadzać.
                    5. Spójrz na plusy:

• Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:35
                      c.d.
                      Plusy:
                      blisko basen, szkoła, kościół, urząd, przystanki PKP i autobusowy, szybki
                      dojazd autem do W-wy (niekonieczny Poznańską).
                      Osiedle ogrodzone, miejsca do parkowania dużo - w przeciwieństwie do budowanego
                      bloku tuż przy Poznańskiej.
                      Do Lazurowej ok. 7 km a tam ma powstać II linia metra.
                      Są plany budowy lotniska poza W-wą, wtedy problem samolotów nad budynkiem
                      zmaleje. Są to odległe czasy, ale raczej nie kupujemy mieszkania na rok, tylko
                      na dłużej.

Mi okolica nie przeszkadza, natomiast zastanawiam się czy zaufać developerowi :-
                      )
                      • wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 19.09.06, 09:09
                        Jestem tego samego zdania. Zanim zdecydowaliśmy się na Ożarów braliśmy pod
                        uwagę wiele miejsc w Warszawie (m.in. Włochy, Białołękę, Zielonkę), żadne z
                        tych miejsc nie jest pozbawione minusów i nie ma w mieście idealnego i
                        spokojnego zakątka. Taki urok miasta. Ożarów jest przystępny (zwłaszcza cena),
                        z dojazdem nie ma tragedii, a hałas (kolej, samoloty) to kwestia
                        przyzwyczajenia.
                        Co do zufania, to nie mamy wyjścia jak tylko mu zaufać. Wierzę, że nie będzie z
                        nim problemów. Z drugiej strony patrząć, developerów teraz na rynku jak grzybów
                        po deszczu a takich ze 100% pewnością jest garstka. Tyle tylko, że oni
                        mają "kosmiczne" ceny, na które mnie niestety nie stać.
                        • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:40
                          Wielgosia!
                          A podpisałaś już umowę?
                          Z uwagami, czy bez?
                          • wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 19.09.06, 10:52
                            Tak, podpisałm. W zasadzie większych uwag nie mieliśmy poza podziałem
                            procentwowym transz. Mieliśmy juz styczność z kilkoma umowami (różnych
                            developerów) i ta jest wyjątkowo przyjazna dla kilenta.
                            • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 11:01
                              Jakie uwagi miałaś do podziału procentowego? Czy udało się wprowadzić jakieś
                              inne poprawki? I co b.ważne, który numer lokalu? Mam jutro podpisywać umowę...
                              • wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 20.09.06, 12:14
                                Chcieliśmy zmniejszyc pierwszą transzę na mniej niz 10%, a resztę przenieść do
                                drugiej transzy. W końcu stanęło na 10%. Lokal 85.
                                • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 13:18
                                  Wybrałam lokal 91 (3p.) - zatem zaraz obok. Też udało mi się zmienić 1-wszą
                                  ratę (2% + 13%)w odstępstwie 1 miesiąca. Ale dalszych rat nie chcieli
                                  negocjować.
                                  • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:56
                                    A podpisaliście już umowę?
                                    Z tego co mi powiedział kolega budowlaniec-praktyk powołali się tam na
                                    nieaktualną normę dot. powierzchni użytkowej.
                                    Dziś to będę wyjaśniała.
                                    • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 14:41
                                      Mam podpisywać jutro. Powołują się na PN-70/B-02365. U innego dewelopera też
                                      znalazłam tę normę. Zatem czekam na Twoje wyjaśnienia :)
                                      • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:52
                                        oto link z wyjaśnieniem:

msrm.pl/index.php?st=wycena&art=17
                                        • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 15:28
                                          Jak sam autor zakończył - nie wiadomo - jak liczyć powierzchnię. W moim
                                          przypadku w zasadzie nie widzę różnicy. Pomiar będzie robiony przy odbiorze,
                                          zatem w stanie całkowicie wykończonym. Wysokość wszystkich pomieszczeń
                                          jednakowa. Brak wnęk w ścianach o powierzchni powyżej 0,1 mkw. I chyba nie ma
                                          znaczenia czy powierzchnię balkonu wliczą do powierzchni pomieszczenia (w
                                          Ożarowie nie płaci się za balkony i tarasy). A Wy jakie macie zdanie?
                                          • Gość: Poznac sie Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.petrus.com.pl 08.10.06, 15:04
                                            Hej widze że zdecydowałas o kupnie. my tez pewnie sie zdecydujemy wiec
                                            zastanawiam sie czy wszyscy zdecydowani nie mogliby rozmawaić mailowo-
                                            prywatnie o watpliwościach o ewentualnie poznac sie...w końcu cześc osób która
                                            nie kupuje pod wynajem będzie tam mieszkac, tak jak pewnie ja. Poa tym łatwiej
                                            tez rozwiazac pewne problemy i watpliwosci? co o tym myslicie?
                                            daje mój mail malgosiaf3@gazeta.pl i czekam na odzew od przyszłych mieszkańcow
                                            Ożarowa!!!
                                            • Gość: Beata Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.acnet.com.pl 10.10.06, 10:29
                                              Witam,
                                              jestem na świeżo po wczorajszej wizycie w biurze Amm Budu i rzeczywiście
                                              wrażenie robią żółte karteczki rezerwacyjne i czerwone krzyżyki świadczące o
                                              sprzedaży mieszkań. Z tego co czytam na forum zaczynam się jednak niepokoić,
                                              zwłaszcza, że jutro mam podpisać umowę.
                  • Gość: jaQbek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.aster.pl 19.09.06, 22:08
                    Ożarów to dziura, nawet w porównaniu z Pruszkowem czy Piasecznem. Nie jest to
                    życie na wsi, jak w kampinosie, nie jest też mieszkanie w mieście. Czy w
                    Ożarowie jest jakakolwiek infrastruktura: szkoły, przedszkola, sklepy, usługi itp. ?
                    • Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 20.09.06, 07:20
                      Ożarów wg mnie jest ładniejszy od Pruszkowa. Tak, są sklepy, szkoła,
                      przedszkola, basen, korty tenisowe (podobno - tych akurat nie widziałam). Poza
                      ty za lat 5 czy 10 będzie to znacznie bardziej rozwinięte miasteczko. Byłam
                      wczoraj wieczorem. Dojedziesz samochodem nie spiesząc się z centrum W-wy
                      startując chwilę po 18 do Pruszkowa (do miejsca zamieszkania rzecz jasna a nie
                      do tablicy) w 30 minut? Bo do Ożarowa tak. Główną trasą. Ponadto jeździ z
                      Ożarowa podmiejski autobus no i kolejka. Owszem, są ładniejsze miejsca do
                      zamieszkania, ale jak się nie ma pół miliona to cóż zrobić.
                    • Gość: PaRafa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 07:59
                      JaQbek- Ty jesteś "ja", czy "Qbek". Uważam, że masz QQ bo mój Qń się z ciebie
                      już nabija. Nie ma forum, ani żadnej inwestycji do której byś się nie czepiał.
                      Napisz może w Qńcu o co Ci lata, bo tylko zamęt wnosisz. Z twoich wypocin
                      wychodzi,że najlepszą inwestycją mieszkaniową Warszawy było Muzeum Powstania
                      Warszawskiego...
                      I przestań traktować fora, jako czat z małolatami, gdzie każda bzdura wywołuje
                      owacje na stojąco.
                      A tak na temat Ożarowa:
                      1) podoba mi się ta mieścina
                      2) mogę do roboty jeżdzić traktorem (bo lubię)
                      3) będę tam mieszkał czy tego chcesz czy nie.
                      4) moje dzieci będą tu chodziły do szkoły (bo jest)
                      5) mam bliżej do ciszy i spokoju niż ty z muzeum
                      A ze wsi buraQ to sam jesteś.
                      • jaqbek2 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 20.09.06, 22:48
                        Tak się składa, że nigdy nie mieszkałem w miejscowości, która miałaby mniej niż
                        100 tys. mieszkańców. W większości były to miasta od 250 tys. do ponad miliona.
                        Ładne wioski, prawda ?
    • Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 19.09.06, 21:38
      Dzisiaj wieczorem byłam obejrzeć. Inwestycja w toku - po 19 jeździły jeszcze
      ciężarówy wywożace ziemię. Podczas rozmowy telefonicznej pan był szalenie
      sympatyczny. Tylko nie wiem dlaczego nikt z firmy nie przysłał mi mailem
      informacji dot. tej inwestycji, choć dzisiaj zobowiązali się to zrobić podczas
      rozmowy telefonicznej.Blisko do basenu jest. I w ogóle lokalizacja nie
      najgorsza. Jak przyślą więcej informacji i wszystko będzie ok to się też
      zdecyduję.

• Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 11:14
        Często mają problem ze skrzynką, emial założony na Onecie. W razie czego mogę
        przesłać komplet dokumentów jaki dostałam od developera (rzuty pieter, cennik,
        opis standardu wykonania,wzór umowy,Regon, KRS,karta rezerwacyjna .
        • Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 20.09.06, 16:41
          Bardzo bym prosiła, bo znów nic do mnie nie dotarło. Adres: mada_ka@o2.pl. To
          smiweciowa skrzynka, wiec sie spamu nie boję. Dzięki z góry i pozdrawiam.
          • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 21.09.06, 11:04
            Wysłałam, czy doszło?
            • Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 21.09.06, 21:34
              doszło, dziękuję. Doszlo też z amm budu no i zaczęły się problemy. Spółka ma
              tylko kapitału zakładowego 50 tys. pln. Nieruchomość kupiła za 2,4 mln. z
              pożyczek od wspólników - tak mi powiedzieli. Nieruchomość w wypisie z ewidencji
              gruntów z dnia 18.09.2006r. widnieje jako rolna. Mają decyzję o odrolnieniu ale
              tylko jakies 7600 m gdy całość to prawie 12 tys.Mam trochę wątpliwości.
              • wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 22.09.06, 11:12
                Z tymi gruntami rolnymi nie dokońca tak jest. aby w ogóle dostać pozwolenie na
                budowę trzeba mieć m.in.decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowaniu terenu
                (co wynika z ustawu o planowaniu i zagospodarowaniu terenu).Jest to decyzja
                gminy, która określa m.in. rodzaj inwestycji, czyli to co na danej działce może
                powstać.Wiadome jest, że gdyby to była nieruchomośc rolna nie byłoby mowy o
                wydaniu decyzji.
                W wypisie z ewidencji gruntów rzeczywiście widnieje jako rolna, ale nie jest to
                informacja aktualna. Developer ma dokumenty poświadczające ODROLNIENIE CALEJ
                DzIAŁKI, a rozbiezność ta wynika tylko i wyłącznie z opieszałości naszych
                urzędów.
                • Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 22.09.06, 19:12
                  Mylisz się. Jak życie pokazuje mając działkę rolną można i budować jak i można
                  dostać pozwolenie na budowę. Najwyżej później stwierdzą nieważność decyzji. I
                  się wszystko odwlecze o jakieś pół roku.To jedno. Drugie - nie maja dokumentów
                  poświadczających odrolnienie CAŁEJ działki, a przynajmniej takich mi wczoraj
                  nie okazano. W każdym razie, życzę powodzenia i miłego późniejszego mieszkania,
                  ja zrezygnowałam.Spółka amm bud ma na starcie jakieś 3 mln złotych długu. Za
                  bardzo się boję.
        • Gość: sawik Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 195.117.255.* 02.10.06, 08:25
          cześć. przeczytałem to co napisałeś. jeśli masz możliwość to prześlij mi proszę
          te informacje o których wspomniałeś. będę wdzięczny.

dzięki
          • Gość: Rentier Czy wy tutaj wszyscy kupujecie pod wynajem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:05
            Cosik tak mi się wydaje że wszyscy zainteresowani wykupują te mieszkania pod wynajem. I bardzo dobrze - kolej blisko (aż nazbyt) i autobus blisko czyli Warszawa pod ręką. To dobra inwestycja i sam kupuję 3 mieszkania. W Ożarowie wynajmuję już 9 lokali i dzięki firmie ambud przekroczę dziesiatkę. Teraz dopiero będę prawdziwym rentierem. To bardzo sympatyczne zajęcie :))
        • Gość: Beata Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.acnet.com.pl 10.10.06, 10:46
          Witam,
          czy istnieje szansa, żebym otrzymała od Ciebie na maila te wszystkie dokumenty
          o których piszesz, prawdopodobnie jutro będę z Amm Budem podpisywać umowę:
          burchart@o2.pl. Z góry dziękuję
    • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 11:21
      Z tego co rozmawiałam z pracownikiem AMM BUD trochę ludzi zrezygnowało,
      ponieważ w pierwszej wersji porezerwowali po 5 mieszkań... Inwestycja ruszyła,
      więc pierwszy krok do przodu. Które mieszkania zarezerwowaliście? Czy
      podpisaliście umowy w ich pierwotnej wersji?
      • Gość: elizka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 195.164.30.* 20.09.06, 11:33
        Nie sadze zeby Ozarow byl atrakcyjniejszy od Pruszkowa ale to wiadomo, kwestia
        sporna. W Pruszkowie jest WKD,PKP...Dojazd do Warszawy od 20 min (PKP) do 28
        (WKD) ktore jezdza w godzinach szczytu co 15 min. Miasto jest wieksze i ciagle
        sie rozwija. Ja majac do wyboru te dwa miasta zdecydowalam sie na Pruszkow. Tak
        czy inaczej pozdrawiam sasiadow:)
        • Gość: aguś Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.stansat.pl 20.09.06, 20:42
          Mieszkam w Ożarowie od roku i do centrum jadę ok 45 min (autobus 713 i potem
          tramwaj albo autobus)Pociągiem do śródmieścia jest ok 30min Miasto się rozwija,
          jest jeszcze sporo terenów pod zabudowę więc może za kilka lat to może być
          drugie Piaseczno.
    • Gość: kt Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.eranet.pl 21.09.06, 00:09
      Na tyle wypowiedzi ani jednej z cenami. A to bardzo ważne. Ceny w nowym bloku
      na rogu Poznańskiej były w granicach 2750-2900. Czy w tej nowej inwestycji są
      dużo wyższe? Mieszkam niestety w Ożarowie i szukam mieszkania dla rodziców.
      Szczerze mówiąc osiedliłem się tu trochę przypadkowo. Dla mnie może być, bo
      pochodzę spoza W-wy, ale moja żona, która urodziła się stolicy będzie mi
      wypominać tę przeprowadzkę chyba do końca życia. To rzeczywiście słabo
      rozwijające się miasto. Oprócz basenu tutaj właściwie nie ma żadnej
      infrastruktury. Jest nowa szkoła, ale przeludniona i ma fatalną opinię (fala,
      przemoc i narkotyki). Przedszkola są dwa, ale jedno gorsze od drugiego, a
      szanse umieszczenia tam dziecka są znikome. Sklepy tylko małe i b. drogie.
      Lokalne lobby sklepikarzy (mają dobre układy w gminie) nie pozwoli na budowę
      większego marketu - zapomnijcie o tym. Dworzec kolejowy, nie wiem dlaczego,
      najgorszy na całej trasie. Nie ma właściwie budownictwa wielorodzinnego. Po
      osiedlu Floriana, to druga taka większa inwestycja. Miasto właściwie nie ma
      zieleni miejskiej - jeden maleńki skwerek przy basenie. Jedyny plus mieszkania
      tutaj to dobry dojazd do W-wy, ale raczej pociągiem. Rano faktycznie co pół
      godziny, ale później co godzinę a nawet półtorej. Z trasą pruszkowską nie ma w
      ogóle porównania. Ja jeżdżę samochodem i korek jest już od Tesco na
      Połczyńskiej.
      Gdybym mógł, raczej wyniósłbym się stąd, ale z powodów finansowych to na razie
      niemożliwe.
      Reasumując, nie chciałbym nikogo zniechęcać. Uważam, że wszystko to można
      znieść, jeśli cena będzie dobrze skalkulowana. Na rynku wtórnym jedyne godne
      uwagi mieszkania są na wspomnianym osiedlu Floriana. Tam ceny za m.kw. są w
      okolicach 3600-4100, w zależności od standardu wykończenia.
      A ile tutaj, czy wiadomo?
      • Gość: inspektorek kt napisał(a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:57
        kt napisał(a)
        > Sklepy tylko małe i b. drogie. Lokalne lobby sklepikarzy (mają dobre układy w gminie) nie pozwoli na budowę większego marketu

dawno nie czytałem większej bzdury - sklepy małe ale ceny marketowe a towar lepszej jakości (są dwa które udają luksowe dla vipów ale normalni ludzie tam nie chodzą)

> Dworzec kolejowy, nie wiem dlaczego, najgorszy na całej trasie
        najlepszy to on nie jest ale to jedyny który ma ... kibel! :-)

> Nie ma właściwie budownictwa wielorodzinnego.
        dwie spółdzielnie mieszkaniowe to już pół miasta. przy ul partyzantów postawili wlaśnie szeregowce.

> Ja jeżdżę samochodem i korek jest już od Tesco na Połczyńskiej.
        normalni i przytomni mieszkańcy jeżdżą równoległą czyli ul. sochaczewską :)

> Miasto właściwie nie ma zieleni miejskiej
        jakbyś ruszył tyłek to byś znalazł właśnie przy sochaczewskiej i w ołtarzewie. a i do puszczy kampinoskiej rzut beretem :)

> ale raczej pociągiem. Rano faktycznie co pół godziny
        to po co męczyć się pociągiem jak 713 jeździ rano co 10 minut :)

oj człeku człeku czy ty aby napewno mieszkasz w ożarowie??
    • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 21.09.06, 15:45
      Jaka macie ostateczną cenę brutto dla garażu?
      • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:47
        wczoraj usłyszałam 20 tys. brutto
        • wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 21.09.06, 16:21
          20 tys
        • Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 21.09.06, 16:22
          Na początku znana była cena netto 18.000, ponieważ czekali na decyzje urzędu
          skarbowego co do stawki VAT (7% - 19.260 lub 22% 21.960). Zatem skąd ta cena?
          • Gość: Gipsowa-kotka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.bph.pl 21.09.06, 16:54
            Witam

Chiałabym tylko podzielić się z Wami moja opinią na temat tej miejscowości.
            Mieszkałam tam prawie 3 lata. Najpierw jeździłam do pracy autobusem, chyba 713
            o ile jeszcze pamietam. Zawszy był zapchany, poza tym dosc wcześnie miał
            ostatni kurs z Warszawy, więc skazana byłam na taxi po jakiejś imprezie. Koszt
            ok. 80-100 zł :-). Nie chce być niegrzeczna, ale przeważnie strasznie
            smierdziało w tych autobusach...Brak higieny to na pewno.
            Jak przesiadłam się do samochodu, to milej zaczełam wspominać tam mieszkanie.
            Ogólnie cisza, ale straszna dziura jak dla mnie. Poza tym moim sąsiedzi, który
            są rodowitymi ożarowianinami, prezentowali zachowanie, pozostawiające wiele do
            zyczenia. Troszkę się zraziłam.
            A tak na marginesie nie chciałabym mieć wbite do dowdowu, ze jestem
            ożarowniaką, brrrr.

Pozdrawiam i życze miłego mieszkania.
            Kotka
            • Gość: PaRafa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:09
              Czy ktoś może zaglądał do księgi wieczystej ???
              A może AMM BUD daje wypis przy podpisaniu umowy?
              • Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 21.09.06, 21:36
                ja zaglądałam. I do księgi i do krs-u. I mam wątpliwości - patrz mój post nieco
                wcześniej (tak ze 2 minuty)
            • Gość: nowy ożarowiak Nie pluj na Miasto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:29
              Musiałaś mieszkać we wsi Ożarów skoro tak cię raził "powrót do natuty" hehehe Wyobraź sobie że przed wojną mieszkał tu min. Kierbedź i Kusociński i jakoś nie narzekali na "ziarnka grochu" hehehe A co do budowy przy Kolejowej to miejsce jest super bo za plecami Sanktuarium i 4ro gwiazdkowego hotelu. To nie jest zadna działka rolna - to zwykły ugór na który od lat okoliczni mieszkańcy wyprowadzali swoje rasowe pieski. Jedyna wada tego miejsca jest taka że okna mieszkań będą patrzeć prosto na linie kolejową (50 metrów) Berlin-Warszawa-Moskwa. A przetaczają się tędy i ekspresiaki z Poznania, i podmiejskie co 1/2 godziny, i cysterny, i czołgi, i materiały budowlana - jednym słowem to ruchliwa magistrala kolejowa hehehe :((
              • Gość: strażak Re: Nie pluj na Miasto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:50
                jak się mieszka za plecami hotelu 4 gwiazdkowego to co i rusz ma się pokaz sztucznych ogni na bankietach jakie tam są ciągle organizowane a niektórzy mieszkańcy to nawet bardzo lubią takie darmowe atrakcje.
        • Gość: Rzamenka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 26.09.06, 21:50
          Witam,

mam pytanie czy ktoś rzeczywście podpisał juz umowę i wpłacił pieniądze? Ja mam
          ją podpisać w czwartek a szczerze mówiąc nie miałam mozliwości czasowych aby
          sprawdzić akty dotyczące księgi wieczystej, itp rzeczy związanych z tym
          developerem, tzn czy wszystko jest ok.
          • Gość: MK Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:35
            Czy ktoś z Was podpisywał umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Jesli
            tak to czy może mi dać namiar na swojego notariusza, bo cięzko mi idzie
            znalezienie notariusza, który podjąby sie sporządzenia aktu dla jednej osoby.
            Czekam na odpowiedzi.
            pozdrawiam
            • Gość: Somsiat Erekcja z wyszynkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:10
              Teraz mieli wmurowanie aktu erekcyjnego bo juz jest dół na fundamenty wykopany. Podpisali sie tam sami najwarzniejsi panowie z ambudu i burmistrz sprawiedliwy. poczęstunek też był jakiś katering. Powywieszali takie wielkie reklamy na płocie żeby chętni jacyś przyszli po te mieszkania.
      • mariuszb121 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 19.10.06, 21:01
        12 tys
    • Gość: maddie Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 80.54.108.* 24.09.06, 13:58
      mam rezerwacje, ale po lekturze forum piaskowej, chyba sie wycofam, cena jest
      fajna, ale ryzyko duze
      • goniusia3 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 25.09.06, 22:15
        a ja słyszałam, że oni mają już jedną nieudaną inwestycję na koncie - nie wiem,
        czy to prawda a i technologia budowy oparta na albo/albo to może oznaczać po
        najniższych kosztach...
        • Gość: dig Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 26.09.06, 07:32
          :o też się zastanawiałem nad kupnem mieszkania w AMM,

i stwierdziłem, że niedziałająca winda, odwrótcone cyferki, zacinająca się brama
          na pilota, oraz brak ciepłej wody jednego weekendu (spowodowany, to już się
          dowiedziałem z AMM, podczas wykańczania mieszkań przebiciem pionu z ciepłą
          wodą), to jakaś POPIERDÓŁKA a nie ZARZUTY... ale... Wasza sprawa.

ja nie miałem zamiaru w Wawie płacić 6tys za m od super dewelopera na których
          (dużych) tutaj pojawiają się dużo gorsze zarzuty... i nie ma z kim rozmawiać w
          przypadku problemów. bo to taka wieeeelka firma.

dla jasności- nie pracuję w AMM- budują mi mieszkanie na Trzcinowej, obejrzycie
          sobie, podjedźcie na bemowo- tam też budują. i poczytajcie wątek o tej
          inwestycji na Bemowie...
    • Gość: zigi Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:48
      no właśnie, czy ktos wie cos na temat firmy AMM BUD?
      • Gość: Malgosia Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.petrus.com.pl 08.10.06, 14:56
        Zastanawiam sie jak to jest z tym odrolnieniem gruntów. czy mają juz odrolnione
        czy nie. I co z tym długiem, który podobno maja na wejściu. jak to jest w końcu
        mozna zaufac czy nie, a jeżeli jednak nie to gdzie do licha mozna kupic
        mieszkanie i nie martwic się że developer ucieknie z kasa albo beda inne
        problemy?
        Mamy zdecydowac sie do jutra czy bierzemy czy nie....
        jedna z najpowazniejszych decyzji w zyciu i tyle watpliwości co do
        developera...nie wiem czy zaryzykowac?
        • Gość: anika Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.acn.waw.pl 08.10.06, 22:26
          Czy istnieje jakaś strona internetowa, na której można się zapoznać z ożarowską
          ofertą (plany i ceny mieszkań)??
          • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:53
            Niestety, strony internetowej nie mają.
            Rozdają plany mieszkań na płytkach CD.
            Biuro sprzedaży mają na Strażackiej w Ożarowie.
            • Gość: aga Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.stansat.pl 10.10.06, 22:14
              Ja też się zastanawiam, bo jakooś to dziwnie wygląda wszystko na wariata
              kasę w ciągu 7 dni od podpisania umowy.cchyba za szybko niewiem
            • Gość: aga Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.stansat.pl 10.10.06, 22:18
              Mam wątpliwośici co do tej inwestycji.może nie potrzebnie?Ludzie rzucili się na
              te mieszkania jak na świeże bułki.żeby porozmawiać z tymi ludżmi z firmy stałam
              20 min. w kolejce:).Ciekawe jak z czynszem i wogóle, wszystko na prąd - koszty
              bębą niezłe.

• Gość: ??? garaż IP: *.petrus.com.pl 11.10.06, 17:54
                Czy trzeba kupic mieszkanie z garażem, czy mozna zrezygnowac?
                • Gość: ewa Re: garaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:26
                  Nie trzeba kupować garażu.
                  A jaka teraz jest cena za garaż?
                  Swego czasu była promocja - po 12 tys. :-)
                  • Gość: A ja poczekam :)) Chyba ludzie powariowali :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 12:44
                    Nie wiem co się dzieje ale ostatnio ludzie wariują na punkcie nowych mieszkań a developerzy zacierają rączki i tylko kasiorkę ciągle liczą :)) Jak poczekam bo wiem że wkrótce zotaną uwolnione kolejne hektary pod budownictwo mieszkaniowe i za 2-3 lata będzie tutaj więcej ofert sprzedaży niż chętnych do nabycia wymarzonego "M" :))
                    • Gość: moje M głupota niekupowac IP: *.petrus.com.pl 17.10.06, 18:39
                      ceny mieszkań idą w góre i na pewno nie stanija przez kolejne 3 lata, jak ktos
                      ma tyle kasy żeby czekac to proszę bardzo. Inwestorzy zagraniczni jeszcze długo
                      będa mieli dośc kasy żeby kupowac mieszkania w Polsce i przez to zawyżać ceny.
                      każda inwestyca w nieruchomośc to dobra inwestycja. ale jak masz tyle kasy żeby
                      czekac. za dwa lata pogadamy jak bede mieszkac w moim wymarzonym m w Ożarowie,
                      a Ciebie nie będzie stać nawet na kawalerkę. Ale żeby to wiedzieć wystarczy
                      tylko troche poczytać, troche psłuchac i zobazyc co sie dzieje na rynku
                      nieruchomości za granicą. Od 50 lat nie zdarzyło się żeby mieszkania staniały!!!
      • Gość: to ja jak postępy?. IP: *.petrus.com.pl 17.10.06, 18:41
        czy ktoś był ostatnio na budowie, jak ida postępy w pracach?
        ja niestety nie moge na bierząco kontrolować sytuacji więc chętnie przeczytam
        jeżeli ktos był!!!
        • patyrka1 Re: jak postępy?. 17.10.06, 19:58
          Witam.
          Ja byłam w niedzielę. Mam aż 2 zdjęcia (mogę wysłać).
          Niestety nie mam możliwości zbyt często być na budowie, więc fajnie by było
          gdybyśmy wymieniali się zdjęciami oraz bieżącymi informacjami.

Pozdrawiam sąsiadów
          • Gość: to ja Re: jak postępy?. IP: *.petrus.com.pl 18.10.06, 18:30
            super by było gdybys mi wyslala, mój mail malgosiaf@o2.pl, z niecierpliwościa
            oczekuję jak już będzie cos widać. A z sąsiadami fajnie jest sie poznac
            wcześniej ;). Czytałam , ze sąsiadzi z innych budów czasami po prostu w kilka
            osób umawiaja sie na mieście w ramach integracji ;) no i zawsze jak cos jest
            nie tak...odpukać...to w grupie tkwi siła!!!!
            • patyrka1 Re: jak postępy?. 18.10.06, 18:49
              zdjęcia wysłane :-)
        • mariuszb121 Re: jak postępy?. 19.10.06, 21:03
          fundamenty juz wylane
          poziom zerowy
    • Gość: ;) czynsz IP: *.petrus.com.pl 19.10.06, 14:36
      A czy wiadomojuz jaki przewidywany jest czynsz w naszych mieszkankach w
      Ożarowie?
      • Gość: ewa Re: czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:05
        Z tego co wiem nie będzie większy niż 4 zł/m2
        Taki zapis mam w umowie.
        • Gość: to ja Re: czynsz IP: *.petrus.com.pl 19.10.06, 20:04
          czyli nie jest źle... trzeba tylko bedzie kupic energooszczędną kuchenkę
          elektryczną i będzie ok
    • mariuszb121 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 19.10.06, 20:59
      podpisalismy juz umowe
      a za tydzien pienązki nalezy wpłacic
      • Gość: Witaj Mariuszu powitanie IP: *.petrus.com.pl 21.10.06, 12:06
        Witam nastepnego lokatora, czy będziesz mieszkał w bloku A???
        to ja
        • Gość: mariuszb123 Re: powitanie IP: *.jelonki.robbo.pl 21.10.06, 19:47
          witam, ja bede mieszkał w Bloku B
          nr. lokalu 207
          • Gość: mariuszb121 Re: powitanie IP: *.jelonki.robbo.pl 21.10.06, 19:48
            witam w gronie lokatorów
            • Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 11:36
              O to już sprzedają mieszkanka w bloku B?
              Mariusz, a jaki jest termin zakończenia robót budowlanych w budynku B?
              W budynku A to 30.11.2007r.

Sąsiedzi
              • mariuszb121 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 22.10.06, 16:45
                równiez pod koniec 2007 roku
                przełom listopada i grudnia
                a tak w ogóle to WITAM sąsiadów
                • Gość: Madzia Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 24.10.06, 09:37
                  Witam wszystkich sasiadow.
                  Jezeli chodzi o opoznienia to oni
                  maja na to chyba 3 miesiace wedlug
                  umowy. Pozniej musza zaplacic odsetki
                  karne za przekroczenie terminu.
                  Swoja droga wykonczenie tych mieszkan
                  tez zajmie wszystkim troche czasu.

• madzia_pk Re: AMM BUD Ożarów Maz. 01.11.06, 20:45
                  Ja również interesuję się tą inwestycją. Ile kosztuje m2 i czy są jeszcze wolne
                  mieszkania? Proszę również o adres i nr tel dewelopera. Dziękuję wszystkim za
                  informacje
                  • Gość: Jacko Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.246.107.* 02.11.06, 17:35
                    Witam,Developer to AMM BUD, tel.(22)353 82 82. Jest jeszcze trochę wolnych
                    mieszkań (byłem w ubiegłym tygodniu), ceny ok. 4100 zł/m2, ale najlepiej jechać
                    na miejsce;biuro sprzedaży naprzeciwko budowy ul.Strażacka 1B.
              • Gość: to ja blok B IP: *.petrus.com.pl 22.10.06, 21:26
                ale ławy są wyle dopiero pod blok A, czy przewiduja jakies opóxnienia na blok
                B...? dziwnie że zamierzaja zdążyc z blokiem B w tym samaym czasie....czy onie
                nie kręcą???
                • hydrauliq Re: blok B 25.10.06, 12:46
                  zdaje sie ze drugi budynek robic bedą z miesięcznym przesunięciem...
                  jak tam kursują pociągi - da sie tym dojechac do centrum do pracy
                  a później wrócić ?
                  • patyrka1 Re: blok B 25.10.06, 19:05
                    Oczywiście, że się da dojechać do Centrum pociągiem.
                    Stacja jest bardzo blisko - 3 min. pieszo.
                    Pociągi rano jeżdzą co 30 min, w ciągu dnia rzadziej, a z powrotem też nie ma
                    problemu.
                    • hydrauliq Re: blok B 26.10.06, 09:52
                      wygląda to nieźle, musze sie przejechac tymi pociągami, ale musialbym wziac
                      dzien urlopu
                      zeby sprawdzic to w dzien powszedni...
                      natomiast bylem w niedziele na basenie w Ożarowie,
                      no rewelacja, malo ludzi
                      a basen jak na rokosowskiej na ochocie
                      i ludzie jacys milsi...
                      a wiecie cos na temat miejscowego przedszkola czy szkoly?
                      • Gość: Blok A blokA IP: *.petrus.com.pl 28.10.06, 20:57
                        ja z niecierpliwością czekam na powstanie mojego bloku A, juz się nie moge
                        doczekać...
                        Nic nie wiem o przedszkolu czy szkole, a na pewno są, poza tym Ożarów sie
                        rozbudowuje więc i oferta powinna sie z czasem zwiekszyć. zanim moje dzieci
                        pójda do przedszkola, mam nadzieję na dobre przedszkole w okolicy...
                        a na razie zaczynam myslec o wystroju wnętrza... ciekawa jestem czy rolety sa
                        wpisane w koszty
                        • Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.11.06, 22:09
                          Witam!!!
                          Jest przedszkole i szkola i basen. Ozarow pod tym wzgledem ma super warunki. Tez
                          bede mieszkal w bloku A. Budowe widze prawie kazdego dnia i jak narazie idzie
                          całkem całkiem (oby nie zapeszyc)
                          Pozdrawiam przyszłych sasiadów
                          • patyrka1 Re: blokA 08.11.06, 20:39
                            Witaj Pablo!
                            Mam prośbę - jak będziesz miał jakieś zdjęcia z budowy - poproszę o przesłanie
                            na maila. Ja niestety, nie jestem tam zbyt często, a jestem ciekawa czy postępy
                            są widoczne.
                            Szkoda, że nie mają strony internetowej z aktualnościami z budowy :-)
                            Może ktoś z Was dowiadywał się czy developer utworzy taką stronę?
                            Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
                            • Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.11.06, 21:15
                              witaj patyrka
                              Ok postaram sie moze jutro zrobic jakies foto i podesle napewno. Z tego co wiem
                              developer nie ma strony z aktualnosciami z budowy.
                              pozdrawiam
                              • Gość: to ja Re: blokA IP: *.petrus.com.pl 08.11.06, 22:27
                                hej Pablo!!! czy ja tez moge prosić o zdjęcia z budowy....??? Miło by było
                                jakbys raz na tydzien mógł skrobna jak idzie budowa, ja tam bywam niezwykle
                                żadko a sprawa jest ważna..no i na pewno wsyztscy sa ciekawi postepów. pod tym
                                wzgledem szczęciarz z Ciebie ...;) że możesz patrzec na nasz domek...
                                malgosiaf@o2.pl mieszkanka bloku A, na parterze, Małgosia
                                • szybownick Re: blokA 10.11.06, 15:56
                                  To ja tez jestem szczesciarzem w takim razie. Kupuje tam mieszkanie, a teraz tez
                                  mieszkam w Ozarowie, w osiedlu Floriana. Moge sobie ogladac codziennie, a i
                                  zdjecia tez pstrykam od czasu do czasu :)
                                  A kto z Was powaznie bedzie tam mieszkac? Tzn. kupuje mieszkanie na wlasne
                                  potrzeby? Byc moze utworze na tym lub innym portalu forum sasiadow, jeszcze na
                                  dlugo przed zasiedleniem.
                                  Pozdrawiam.
                            • Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.11.06, 17:06
                              patyrka1 podaj maila to wysle zdjecia
                              • patyrka1 Re: blokA 11.11.06, 22:07
                                Hej Pablo!
                                Podaję adres:
                                patyrka1@gazeta.pl

Widzę, że coraz więcej nas. Ja zakupiłam mieszkanie w bloku A na własne
                                potrzeby.
                                Jestem za utworzeniem forum sąsiadów :-)
                                • Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.11.06, 16:15
                                  Witam sasiadów!!!!
                                  Jak wszystko zakonczy sie dobrze z moim kredytem to postaram sie zalozyc forum i
                                  i strone na ktorej mozna bedzie ogladac zdjecia z budowy. Oczywiscie w miare
                                  wolnego czasu. Pozdrawiam sasiadów i sasiadki
                                • Gość: to ja Re: blokA IP: *.petrus.com.pl 13.11.06, 19:51
                                  Hej Patyrka....;) to będziemy sąsiadkami ;)
                                  • patyrka1 Re: blokA 14.11.06, 21:31
                                    Hej "to ja".
                                    Ano będziemy sąsiadkami. Oby jak najszybciej :-)
                                    • Gość: forum Felicji Re: blokA IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:01

www.felicja.47.pl/
              • Gość: Gość Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.biuro.silverscreen.pl 08.12.06, 10:19
                Ma ktos może aktualne zdjęcia z budowy?
          • Gość: witam Re: powitanie IP: *.devs.futuro.pl 15.11.06, 11:35

www.felicja.47.pl/
          • Gość: kuba871 Re: powitanie IP: *.aster.pl 19.11.06, 19:31
            Witamy w gronie sąsiadów, podpisaliśmy umowęna mieszkanie 206 w bloku B.
            Pozdrawiamy wszystkich a zwłaszcza Mariuszab.
          • kuba781 Re: powitanie 29.11.06, 21:23
            Witam sąsiada:)
            Czy masz moze jakieś informacje nt.naszego mieszkanka tzn jak idzie budowa?
            pozdrawiam sąsiad z 206 Blok B:)
            • Gość: remek Re: powitanie IP: *.chello.pl 03.12.06, 17:41
              czy ten developer juz wybudowal jakies mieszkania? czy moze jest w trakcie,
              oprocz blokow w ozarowie?

z gory dzieki za odpowiedz
              remek
        • Gość: Justys Re: powitanie IP: *.nitronet.pl 10.11.06, 20:42
          Witam w gronie lokatorow, wlasnie zalatwilam wszytkie formalnosci z deweloperem
          in z bankiem.Moje male wymarzone M.Teraz tylko modlic sie zeby zostalo
          wybudowane.
          Pozdrawiam sasiadow

Blok B mieszkanie 177
          • Gość: Elizka Blok B IP: *.pl 11.11.06, 11:10
            Witam serdecznie wszystkich sąsiadów z Bloku A, a w szczegolnośi z Bloku B.
            W czwartek podpisaliśmy umowę na zakup naszego pierwszego M, na parterze (184).
            Teraz tylko trzymać kciuki żeby wybudowali. Pablo jakbyć mógł to ja też
            poproszę o zdjęcia z budowy budynku B.Justyś a my to będziemy sąsiadkami :)
            alize1230@poczta.fm

Pozdrawiam wszystkich lokatorów,
            Mieszkanka bloku B, Eliza
            • Gość: to ja Re: Blok A IP: *.petrus.com.pl 11.11.06, 12:50
              my tez kupujemy mieszkanie na własne potrzeby, jak powstanie już poratl
              sąsiedzki to prosze o info. Blok A , parter, Małgosia
            • Gość: Justyś Re: Blok B IP: *.nitronet.pl 11.11.06, 19:07
              Jakby tak, fajnie jest slyszec ze nie tylko ja zaufalam tej firmie.Rowniez
              trzymam kciuki zebysmy odebrali te nasze wymarzone klucze.Mnie tylko martwi to,
              ze u tego dewelopera nic nie jest sprawdzone tzn.to jego pierwsza
              inwestycja.Ale podobno trzeba miec nadzieje i czasem ryzykowac.
              A czy Ty coś wiesz na temat ocieplenia miedzy parterem (garażem) a naszym
              pietrem????
              • Gość: pablo_key Re: Blok B IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.11.06, 19:42
                Amm-Bud ma powiazanie z Amm-Dom tzn jeden szef. Cos jakby spolka corka tak
                slyszałem. A Amm-Dom buduje od dawna.
              • Gość: Elizka Re: Blok B IP: *.chello.pl 12.11.06, 12:27
                Pytałam o to samo dewelopera tzn. o ocieplenie miedzy parterem a naszym
                pietrem. Pan odpowiedział, że mam sie nie martwic, ze szef ma doswiadczenie i
                bedzie zrobiona izolacja. Mam nadzieje tez, ze nie bedzie slychac samochodow
                jezdzacych po parkingu... :)
                Hmmm wiele mamy tych "mam nadzieje"
                Pzdr, Elizka
              • Gość: to ja Re: BlokA IP: *.petrus.com.pl 13.11.06, 19:50
                Ocieplenie między pietrami ma byc- izolacja, ale chodzi o to żeby przypilnowac
                robotników żeby zrobili to dobrze, i faktycznie połozyli ją dokładnie i
                porządnie...a z wykonaniem jest różnie...najbardziej chciałabym siedziec tam z
                nimi i patrzec im na ręce....;)
                • Gość: Justyś Re: BlokA IP: *.nitronet.pl 14.11.06, 01:30
                  To chociaz dobrze, ze ktos ma dobre informacje mam nadzieje ze skoro ma byc
                  ocieplenie to i bedzie dobrze wykonane.
                  Ale mam dobry pomysl, wybierzmy juz spośród lokatorów tych co znaja sie na
                  budownictwie zrobimy dyzury i budowa bedzie pod katrola.
                  P.s. ja niestety wiem tylke co od Was i z netu jak sie naczytam troche wiec sie
                  wylamuje.
                  Pozdrawiam Justys
                  • Gość: Nasze forum Re: BlokA IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:04

www.felicja.47.pl/
                  • Gość: to ja Re: BlokA IP: *.petrus.com.pl 15.11.06, 11:56
                    ja już sie zalogowałam na nowym formu sąsiadów Fez Felicji- blok A, czekam na
                    kolejnych odważnych!!!
                    • Gość: Elizka Watpliwosci z deweloperem IP: *.pl 19.11.06, 18:59
                      Czesc wszystkim, nie chce nikogo dolować ale jest tyle watpliwosci.
                      Podpisalam umowe jakis czas temu, a teraz tyle sie nasluchalam, ze nie wiem jak
                      przetrwam ten rok.
                      Po pierwsze podobno moze byc tak, ze deweloper moze zerwac umowe z kupujacym,
                      poniesc koszty a ceny podniesc o 2,3 tys. i znalesz innych chetnych.
                      Po drugie obiecują, ze cena za czynsz za metr bedzie max. 4 zł, a moze sie
                      okazac, ze bedzie 7zl.
                      Moj kolega kupil mieszkanie od dewelopera, metraz okazal sie mniejszy niz kwota
                      jaka zaplacili, a deweloper powiedzial, ze nie odda kasy. Mi mowili, ze jak
                      bedzie mniejszy metraz to kase oddadza.. ale kto wie??
                      Jak m sie mozemy przed tym wszystkim ustrzec.....
      • sibeliuss Re: AMM BUD Ożarów Maz. 21.10.06, 12:47
        A forum Ożarowa świeci pustkami, nie interesujew Was co tam juz jest,
        infrastruktura, komunikacja etc?
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38934
        • kuba781 Proszę o informacje 01.11.06, 18:21
          Witam wszystkich zainteresowanych mieszkaniami w Ożarowie. Ja również
          zastanawiam się nad zakupem i stąd prośba o wszelkie informacje na dewelopera,
          umów i pozwoleń. Co można negocjować itd. Będę wdzięczny za każdego e- maila :
          tyniek@kuba.wp.pl mogę zrewanżować się aktualnymi zdjęciami z budowy.
          • Gość: ocieplenie blok A IP: *.petrus.com.pl 01.11.06, 18:45
            Hej zastanawiam się jak maja byc odizolowane garaże od mieszkan na parterze,
            mam nadzieję, że przewiduja więcej niż tylko beton bo będą to strasznie zimne
            mieszkania. Moja koleżanka ma takie i w zasadzie nie jest w stanie go ogrzać.
            Wszystkich mieszkańców parterów proszę o zgłoszenie kwestii deweloperowi...może
            jak każdy się zainteresuje to nie zrobią fuszerki...
          • Gość: Justyś Re: Proszę o informacje IP: *.nitronet.pl 11.11.06, 19:11
            Najlepiej bedzie jak pojedziesz do biura dewelopera na ul. Stażacką w Ożarowie
            Maz. dostaniesz płytke z wszelkimi informacjami.
            Pozdrawiam
            Lokator Osiedla Felicja
            • Gość: Monika Re: Proszę o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:47
              Witam wszystkich sąsiadów, chcę podisać umowe, blok b, czy ktos sprawdzał czy
              na tym placu napewno stawiane są bloki bo znajoma z Hotelu Mazurkas powiedziała
              mi że na całym tym placu bedzie centrum konferencyjne, byłam tam wczorj i
              rzeczywiście na tablicy informacyjnej jest tylko taka informacja, niema nic o
              amm bud, tylko duża tablica ogłoszeniem sprzedaży mieszkań, a każdza budowa
              powinna miec tabilce informacyjną z budowy? Podobno można podpisac umowę w
              formie aktu notarialnego z wpisem do ksuęgi wieczystej , czy ktoś podpisał tka
              umowe , błagam o informacje , tak bardzo bym chciała kupić tam mieszkanie, ale
              ryzyko chyb jest wielkie, czy ktoś może mnie przekonac. Dziekuje
              • Gość: Madzia Re: Proszę o informacje IP: *.szeptel.net.pl 13.11.06, 10:03
                Tablica jest z drugiej strony od ul. Kolejowej. Od ul Strazackiej jest tablica
                do centrum konferencyjnego. Czesc placu za mazurkasem to bedzie centrum,
                natomiast cala reszta az do torow to beda 2 bloki mieszkalne. Plac jest bardzo
                duzy i zmieszcza sie na nim te trzy budynki. Mieszkam w Ozarowie i codziennie
                przechodze obok mojego nowego domku wiec widze jak im idzie budowa:)))
                • Gość: monika Re: Proszę o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:05
                  Dzięki Madziu,
                  to penie będziemy sąsiadkami , ja mam zrezerwowny blok b
                • Gość: Eliza Re: Proszę o informacje IP: *.pl 14.11.06, 16:25
                  Czesc Magda,
                  ja mam juz podpisana umowe na mieszkanie w bloku B. Oby tylko wszystko sie
                  udalo. Musimy byc dobrej mysli. Jesli chodzi o centrum konfrencyjne Mazurkasa,
                  to ono juz jest wybudowane i bedzie do oddania w grudniu 2006. Taka informacja
                  jest na stronie Mazurkasa. Ale czy tak jest faktycznie, jak myslisz?. Moze
                  moglabys zobaczyc na tablicy Mazurkasa kiedy bedzie to skonczone.
                  Ja mam mieszkanie na pierwszym pietrze, nie chcialabym aby mazurkas zagladal mi
                  do okien... :(
                  Pozdrawiam,
                  Eliza
                  • Gość: pablo_key Re: Proszę o informacje IP: *.stansat.pl 14.11.06, 21:13
                    Witam!!!
                    Centrum konferencyjne jest obok mazurkasa. Miedzy mazurkasem a blokiem B jest
                    parking a pozatym od tyłu hotelu nie ma okien pokojowych. Nie macie sie o co
                    martwic.
                    pozdraiam
              • Gość: Elizka Re: Proszę o informacje IP: *.pl 14.11.06, 16:23
                Czesc Monika,
                ja mam juz podpisana umowe na mieszkanie w bloku B, wiec tez bedziemy
                sasiadkami.
                Oby tylko wszystko sie udalo. Musimy byc dobrej mysli. Jesli chodzi o centrum
                konfrencyjne Mazurkasa, to ono juz jest wybudowane i bedzie do oddana w grudniu
                2006. Taka informacja jest na stronie Mazurkasa.
                Ja mam mieszkanie na pierwszym pietrze, nie chcialabym aby mazurkas zaglodal mi
                do okien... :(
                Pozdrawiam,
                Eliza
    • Gość: Alize Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.pl 04.11.06, 18:07
      Witam wszystkich zainteresowanych mieszkaniami w Ożarowie. Ja również
      zastanawiam się nad zakupem i stąd prośba o wszelkie informacje na temat
      dewelopera,
      umów i pozwoleń. Co można negocjować itd. Będę wdzięczna za każdego e- maila :
      alize1230@poczta.fm
      Czy wie ktoś może czy sa jeszcze wolne mieszkania, jadę w tym tygodniu
      dowiedziec się ale może ktos ma swieze informacje. Czy przy mieszkaniach 57
      m.kw. mozna tak przestwaic scianke, by powstaly 3 pokoje?
      Będę wdzięczna za odpowiedż.
      • Gość: adm Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.eranet.pl 14.11.06, 21:58

www.felicja.47.pl/
    • Gość: to ja Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.petrus.com.pl 20.11.06, 16:47
      czy ktos ma nowe informacje dotyczace budowy, jak idzie naszym panom
      budowlańcom? czy robota wrze???....pogoda w każdym razie sprzyja, koniec
      listopada a my wciąż na plusie, byle tak dalej...
    • Gość: Madzia J Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 21.11.06, 14:11
      forum mieszkancow na adresie www.felicja.47.pl/ Zapraszam wszystkich
      przyszlych sasiadow :))
      • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:16
        Madzia!
        Po pierwsze - umiemy czytać
        po drugie - tyle razy była już wiadomość o nowym forum, że trudno tego nie
        zauważyć.

Mi osobiście to się bardziej podoba.

• Gość: Madzia J Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 21.11.06, 15:24
          oki oki tylko chcialam powiedziec ze cos takiego jest, bo dzis tam weszlam i
          niezbyt duzo osob tam zawitalo, a wszyscy sie wczesniej dopominali o forum dla
          mieszkancow.
          Nie musisz byc dla mnie nieuprzejma z tego powodu.
          • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:23
            Zaraz tak nieuprzejma!

Zabrzmiało to tak jakbyś to Ty założyła ten wątek i na siłę chciałabyś byśmy w
            nim uczestniczyli, więc Ci wyjaśniłam.
            • Gość: MadziaJ Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 22.11.06, 09:09
              Nie zalozylam tamtego forum, poprostu tutaj strasznie ociezale sciagaja mi sie
              posty i juz nieraz zostalam zbesztana przez szefa bo cos sie tu zacielo i nie
              chciala sie stronka szybko zamknac. Ale niewazne.
              W budynku B wylewaja wlasnie filary, ale jeszcze prawie nic nie widac.
              W budynku A wczoraj wieczorem widzialam juz sciany parkingu. Jednak sa tylko na
              jednej polowie. Druga polowa bloku jakby sie ociagala. Z tego co wiem to
              architekt w miedzyczasie poprawial plany i powiekszyli miejsce dla windy. A to
              oznacza ze troszke zmienily sie wymiary klatek schodowych i musieli odlozyc
              niektore prace na pozniej.
              Trzeba im jednak przyznac ze chlopaki siedza na budowie do pozna i praca wre.
              Oby tylko pogoda sprzyjala.
              • Gość: Remedios Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 22.11.06, 15:15
                Witam wszystkich serdecznie, mam pewną wątpliwość odnośnie wykonawcy, otóż
                firma Weko Prof jest bardzo anonimowa jeżeli chodzi o internet, jednak
                znalazłam jakiś namiar na siedzibę firmy na lubelszczyźnie niedaleko
                miejscowości Zaklików. Ponieważ mam tam znajomego poprosiłam o sprawdzenie i
                oto co się dowiedziałam - właściciel miał już ok 7 firm, gdzie każda
                plajtowała, ta jest podobno ósma. Zastrzegam, że informacja ta NIE JEST 100% i
                być może chodzi o inną firmę o tej samej nazwie. Sprzeczny może być chociażby
                fakt, że oni budują centrum konferencyjne w dla Mazurkasa i jak widać wywiązują
                się z robór, a poza tym podobno siedziba spółki zarejestrowana jest w W-wie, w
                Al. Jerozolimskich, co kłóci się z Zaklikowem.

Czy ktoś z Was sprawdzał wykonawcę? Dodam, że ja również podpisałam już umowę,
                ale ta informacja z wczoraj delikatnie mówiąc zakłóciła mój optymizm :(

pzdr.
                • Gość: Monika Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:05
                  Ja słyszałam że Weko Prof to solidna firma. Napiszcie prosze czy ktos podisał
                  umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego ile to kosztuje ,
                  Dziękuje za każdą informacje

• Gość: MadziaJ Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 23.11.06, 08:19
                    Dzisiejsze zdjecia z budowy. Niestety pogoda byla straszna i nie sa zbyt dobre.
                    Deszcz nie jest przyjacielem zdjec. pozdrawiam
                    voila.pl/gpf62/
                  • Gość: remedios Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 23.11.06, 14:18
                    umowa w formie aktu notarialnego to koszt ok 1200 pln, w zxaleznosci od
                    notariusza, natomiast jezeli chodzi o umowy podpisane w tej formie w przypadku
                    osiedla Felicja, to jest ich ok 4 lub 5 (info od P. Adama z biura sprzedaży)
                    pzdr.
                    • Gość: Monika Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:48
                      Jak to 4,5 czyli ja sama nie wybieram sobie notariusza tylko oni mi arzucaja,
                      starsznie podejrzane. Czy ktoś moze mnie uspokoić pod tym względem. Czy w też
                      podisywaliscie u notariuszy wybranych przez nich. Proszę o info
                      • Gość: remedios Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 23.11.06, 16:15
                        zle mnie zroumialaś, sa 4 albo 5 umów podpisanych w formie aktu notarialnego,
                        natomiast notariusza wybierasz sobie sama :)
                        pzdr
                        • Gość: marek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:32
                          Witam.
                          Czy orietuje się ktoś z szanownych forumowiczów ile kosztuje aktualnie metr w
                          tej inwestycji i czy są jeszcze wolne mnieszkania?

pozdr.
                          Marek
                          • Gość: Elizka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 24.11.06, 16:45
                            sa jeszcze wolne mieszkania, cena za metr od 3700 do 4300
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Elizka Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.pl 25.11.06, 10:17
                              Dlugo oczekiwane zdjecia.
                              Dla wszystkich sasiadów :)

elizkaimarcin.fotosik.pl/albumy/89300.html

Pzdr
                              Elizka
                              • Gość: Mateo Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.microsoft.com 27.11.06, 14:19
                                Witam

Czy juz płaciliscie 2 transze, czy jest jej przesuniecie ?
                                • Gość: Monika Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:07
                                  Ja wpłaciłam tylko przy podpisaniu umowy, nie wpłace drugiej bo puki co nie
                                  wywiązali się z umowy
                                • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:24
                                  no właśnie - dobre pytanie.
                                  Moim zdaniem trzeba wziąść od AMM BUDu jakiś papier, aby nie obciążyli nas
                                  później odsetkami.
                                  • Gość: hej Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.petrus.com.pl 27.11.06, 18:07
                                    a ja myslałam że druga wpłata ma być do 13 grudnia, czyli jeszcze sporo
                                    czasu....moze każdy ma inny termin w umowie?
                                    • Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:23
                                      Pewnie mamy różne terminy płatności w zależności od daty podpisywania umowy
                                      • Gość: hej buduje się!!! IP: *.petrus.com.pl 28.11.06, 16:40
                                        Miło patrzec jak się buduje nasz dom. Wygląd na to, że wszystkie znaki na
                                        niebie i ziemi nam sprzyjają, naprawdę...pogoda jest super jak na tęporę roku i
                                        zapowiadają lekka zimę, co oznacza, że być może uda się budowac bez przestojów.
                                        Trzymajmy wszyscy kciuki sąsiedzi!!!!
                                        • Gość: madzia Re: buduje się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:36
                                          Dlaczego nic nie piszecie o umowach, prosze o info kto podisał umowę
                                          przedwstępną notarialną. To bardzo dla mnie ważne prosze o pomoc
                                          • Gość: hej Re: buduje się!!! IP: *.petrus.com.pl 29.11.06, 17:38
                                            mało kto chyba podpisywał notarialną, bo t dopiero będzie przy faktycznym
                                            odbiorze mieszkania...wyglada na to, ze nikt z forumowiczów takowej nie
                                            podpisywał
                                            • Gość: Arturo Re: buduje się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:46
                                              Ja podisałaem notarialna , cena to 1200zł. Czuję sie pewniej mając taką umowę
                                              • Gość: Edmanetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 08.12.06, 11:32
                                                BTW - ma ktoś aktualne zdjęcia z placu budowy?
                                                • Gość: michal20005 Re: buduje się!!! IP: *.chello.pl 10.12.06, 20:35
                                                  Hyba tu są patyrka.fotosik.pl/albumy/97074.html
                                                  • Gość: Edmanetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 11.12.06, 11:06
                                                    A ma ktoś zdjecia całego placu budowy razem z budynkiem B?
                                                  • Gość: Aruro Re: buduje się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:54
                                                    Wpaciliście 2 transze ?, stan zero miał być ale jeszcze go nie ma , i pomimo że
                                                    zimy nie ma to ju są opóźnienia. W czoraj tam byłem , i według mnie i mojej
                                                    narzeczonej , to duzo brakuje do stanu zero, czy mozecie mi na ten temat
                                                    powiedzieć coś wiecej , co znaczy stan zero,
                                                  • Gość: EdManetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 13.12.06, 16:04
                                                    cześć - jesli chodzi o stan zero - to tu nie ma typowego stanu zero - stan zero
                                                    jest po prostu do rzednej 0 wysokosci - a wiec jesli np masz garaz podziemny to
                                                    jak go wybuduja, wyleja strop zero pod parter to jest zakonczony stan zero (no
                                                    musi byc potwierdzony wpsiem do dziennika budowy). Teoretycznie wiec stan zero
                                                    tu to wylane lawy i stopy fundamentowe. Ale najlepiej spytac kier. budowy -
                                                    niestsy nie bede w Ozarowie teraz - chyba w sobote dopiero.
                                                  • Gość: EdManetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 13.12.06, 16:14
                                                    Jeszcze wyjasnienie (sciagniete z jakiegos portalu budowlanego):

Na koszt fundamentów (czyli tzw. stan zero budynku) składają się: roboty
                                                    ziemne, ławy fundamentowe (beton B15), ściany fundamentowe, izolacje
                                                    przeciwwilgociowe, podłoża posadzki oraz rozprowadzenie instalacji kanalizacji
                                                    poniżej poziomu zero.

Tak wiec stan zero A jest zakonczony, B nie wiem.
                                                  • Gość: sush Re: buduje się!!! IP: *.chello.pl 13.12.06, 17:23
                                                    a może ktoś jednak dyzponuje zdjęciami budynku B??

Jak widać na zdjęciach budynek A rośnie w siłe, ale B nie widać nic. Czy z
                                                    ziemi w końcu zaczął wychodzić??
                                                  • Gość: Andrew Re: buduje się!!! IP: *.aster.pl 17.12.06, 17:56
                                                    Witam przyszłych sąsiadów. Jeśli chodzi o budynek B to ruszył z ziemi. Mam
                                                    zdjęcia z przed kilku dni. chętnie wyślę. Podaję mojego maila. awzgarda@op.pl
                                            • Gość: pablo_key Re: buduje się!!! IP: *.stansat.pl 21.12.06, 13:38
                                              My podpisalismy notarialnie. Chccielismy miec pewnośc. Z tego co wiem to tylko
                                              kilka osób podpisało.
                                              Pozdrawiam sąsiadów w szczególności z bloku A
      • Gość: kasia bemowo Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 17.12.06, 20:02
        witam, ja bede mieszkala w bloku b
        witam sasiadow
        • Gość: Sasiadka z bloku B Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.pl 20.12.06, 22:18
          CZESC,
          MY TEZ KUPILISMY MIESZKANIE W BLOKU B.
          ZAPRASZAM NA FORUM WSZYSTKICH SASIADOW :)
          tomaszsroka.com/forumf/index.phppOZDRAWIAM,
          Elizka
        • 2ducks Re: AMM BUD Ożarów Maz. 24.12.06, 00:29
          Witamy :)
          My również z Bemowa i również mamy swoje własne "M" w bud. B
          • 2ducks Re: AMM BUD Ożarów Maz. 24.12.06, 00:31
            Witamy serdecznie wszystkich sąsiadów z obu budynków :)))
            • mariuszb121 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 24.12.06, 13:29
              zyczenia wesołych swiat Bożego Narodzenia dla wszystkich przyszłych sąsiadów
              przesyła Mariusz z Moniką ( blok B)
              • Gość: sush Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 28.12.06, 01:40
                witam
                polecam przeniesienie się z dyskusją na forum osiedla felicja

www.felicja.47.pl

pozdrawiam sasiadow z budynku B
              • ganc29 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 10.01.07, 08:58
                Coś mało piszecie
    • ganc29 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 10.01.07, 08:59
      mało nas
      • Gość: MadziaJ Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 20.03.07, 10:10
        bo wszyscy pisza na forum felicji bezposrednio.
        tomaszsroka.com/forumf/
    • ikolo2 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 13.05.07, 16:21
      Witam wszystkich,

Poszukuje przyszlych sasiadow czyli ludzi ktorzy kupili mieszkanie w Bloku B w
      Ozarowie Maz od AMM Bud. Podaje mojego maila do bezposredniego kontaktu gdyz
      rzadko wchodze na forum. ikolo@tlen.pl
      Pozdrawiam,

Iwona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka