Gość: p&p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:56 Czy ktoś wie może coś o firmie AMM BUD? Rozpoczynają inwestycję w Ożarowie. Jest to podobno ich pierwsza inwestycja, więc na natłok informacji nie liczę, lecz każda bedzie cenna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 04.09.06, 22:27 gdzie jest siedziba tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p&p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:58 W Warszawie, na Bartyckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:12 jezeli na Bartyckiej to nazwa tego dewelopera to AMM DOM a nie AMM BUD -chyba coś pokręciłeś kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 06.09.06, 17:25 Firma powstała na bazie AMM DOM ,która w tej chwili realizuje budowy na ul Pełczyńskiego na Bemowie oraz Trzcinowa róg Redaktorskiej we Włochach.Ci sami ludzie stworzyli drugą firmę. Mam rezerwację w Ożarowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:32 Dzięki! Również mam rezerwację. Wiesz już coś na temat pozwolenia na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: AMM BUD Ożarów Maz. 06.09.06, 23:00 jeśli można, na jakiej ulicy ma być zlokalizowany budynek? jakie mieszkania? w ogóle, coś więcej wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 08:22 Budynek ma być zlokalizowany na ul. Kolejowej/Strażackiej - na rogu Będą 2 budynki. Ceny różne. Biuro sprzedaży mieści się na Strażackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 07.09.06, 23:06 co z tym pozwoleniem na budowe? Kiedy planuja zakonczyc budowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbo Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.tktelekom.pl 28.09.06, 13:01 Zainteresowalem sie wyglada wyjatkowo dobrze bo 57m2 za 200tys brzmi niezle. Mieszkan jest 213 w dwoch budynkach w ksztalcie litery E Nozki literki zwrocone sa w poludniowa strone (tory ok 50 metrow) Placi sie raty w czasie budowy. Ukonczenie XI 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz tory 50 metrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 18:50 robbo napisał ze to 2 budynki w ksztalcie litery E Nozki literki zwrocone sa w poludniowa strone (tory ok 50 metrow) Mam pytanie czy taka podkowa czy muszla nie będzie nadmiernie kumulować hałasu przejeżdżających pociągów? Z jednej strony ustawienie budynków jest dobre bo ciepłe południowe a z drugiej w czasie upałów nie da się tam żyć przy oknach zamkniętych z powodu nadmiernego hałasu. Te kilka domów które stoją obok mają za osłonę ścianę drzew ale obok już sie nie da się bo jest wjazd na bocznicę. Chyba że inwestor pomyślał o wyręczeniu PKP i budowie osobnego dojazdu a tutaj nasadzi drzewa. Taki ekran akustyczny też zacznie działać dopiero jak drzewa urosną na wysokość budynków. W tej okolicy od wielu lat rzadko kto się buduje tak blisko torów chyba że przemysłowo albo na handel. Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia3 Re: tory 50 metrów 28.09.06, 21:33 a nie martwi Was to, że w mieszkaniach wszystko ma być na prąd, co z kosztami eksploatacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: tory 50 metrów IP: *.tktelekom.pl 29.09.06, 07:51 Jesli ma byc na prad ogrzewanie i ciepla woda to wspolczuje nabywcom. Skad ta informacja z papierow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: tory 50 metrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:11 Tak się składa, że ogrzewanie będzie gazowe z kotłowni, natomiast w kuchni będzie podłączenie do 380 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbo Ogrzewanie ? IP: *.tktelekom.pl 29.09.06, 10:49 Dzwoniłem, ogrzewanie i ciepla woda jest z kotlowni gazowej dla kazdego bloku osobno. Sprzedaja na dzis mieszkania tylko w bloku A tym od torow co sugeruje ze po wprowadzeniu bedzie trwala jeszcze budowa drugiego. Hmmm trzeba sie bedzie przejechac do nich pogadac. Wczoraj jak szwagierka byla po CD-ROM z papierami 4 osoby podpisywaly umowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Naszej Felic Re: Ogrzewanie ? IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:41 Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową Felicji w Ożarowie Mazowieckim. Czekam na nowe propozycje działów. Mam nadzieje że forum stanie się doskonałym miejscem do rozwiązywania naszych problemów. www.felicja.47.pl/ zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogrzewanie za frik Re: tory 50 metrów IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:43 Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową Felicji w Ożarowie Mazowieckim. Czekam na nowe propozycje działów. Mam nadzieje że forum stanie się doskonałym miejscem do rozwiązywania naszych problemów. www.felicja.47.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak123 Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 212.160.138.* 08.09.06, 13:15 Też mam tam rezerwację ale się poważnie zastanawiam. Przede wszystkim nie mają oni achunku powierniczego czyli wpłacamy kasę bepośrednio na ich rachunek - każdy szanujący się deweloper ma teraz rachunek powierniczy. Nie mają również narazie pozwolenia na budowę, obiecują na dniach ale miało być we środę teraz zaś słyszałem że w piątek, Po uzyskaniu pozwolenia mają od razu startować z budową, budować ma firma, która buduje w tej chwili Hotel MAzurkas, zobaczymy czy w przyszłym tygodniu wystartują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 08.09.06, 18:19 jakie sa warunki rezerwacji, ile kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:27 Rezerwacja bezpłatna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:24 Witam! Również mam zarezerwowane mieszkanie. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Gosiek napisał: "Firma powstała na bazie AMM DOM ,która w tej chwili realizuje budowy na ul Pełczyńskiego na Bemowie oraz Trzcinowa róg Redaktorskiej we Włochach.Ci sami ludzie stworzyli drugą firmę". Dostałem projekt umowy, a tam jako sprzedawca widnieje AMM BUD, natomiast konto, na które Kupujący ma wpłacać pieniądze to AMM DOM. Jeśli firma AMM BUD nie ma rachunku powierniczego, to jaką mamy gwarancję, że nasze pieniądze zostaną przeznaczone na inwestycję w Ożarowie, a nie na zakończenie innych budów??? Może ktoś orientuje się, czy kupujący może zażądać od developera posiadania lub założenia rachunku powierniczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 09.09.06, 19:22 potwierdzilem, pozwolenie juz jest. Czy ktos moglby mi jednak wytlumaczyc jakie jest powiazanie firm AMM BUD, AMM DOM i AMA BUD???? "Dwa stawy" sprzedaje AMA BUD a inwestorem jest AMM DOM (www.ama- bud.pl/trz_zdjecia/rzut.jpg). Jak udalo mi sie ustalic jedna z osob z zarzadu AMM BUD jest w zarzadzie AMM DOM. W umowie przedstepnej sprzedawcą inwestycji w Ozarowie jest AMM BUD a kase trzeba wplacac na konto AMM DOM??? O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:58 Kiedy pozwolenie będzie prawomocne? Ktoś wie? Też zastanawiam się nad powiązaniem tych 3 firm (AMA BUD, AMM BUD i AMM DOM). A pozwolenie dostała która firma? Jaki jest cel zakładania tylu firm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 09.09.06, 23:24 na pewno wlascicielem dzialki, na ktorej bedzie budowany budynek jest AMM BUD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dig Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 01:25 jedna firma plajtuje- nie ma to wpływu na inne. ;) co do rachunku powierniczego - nabywam mieszkanie na trzcinowej... z wpłat to oni chyba finansują budowę, a każda z firm jest na tyle nieduża, że wątpię aby byli w stanie zabezpieczyć środki na budowę, gdy Wasze pieniążki sobie spokojnie czkają na rachunku powierniczym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:01 Witam! Czy czytaliście już propozycję umowy? Jakieś uwagi (oprócz tej, że kasę chcą byśmy wpłacali na konto AMM DOM-u)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 10.09.06, 20:08 jeszcze nie czytalem dokladnie, ale juz nie spodobal mi sie harmonogram wplat, ktory jest uniezalezniony od postepow w budowie. Niby jest rowniez harmonogram realzacji budowy dla developera, ale zawsze przeciez budowa moze sie opoznic z przyczyn niezaleznych... a przeciez wplacac trzeba bedzie bez wzgledu na pogode :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 12.09.06, 08:49 > Gosiek napisał: > Dostałem projekt umowy, a tam jako sprzedawca widnieje AMM BUD, natomiast > konto, na które Kupujący ma wpłacać pieniądze to AMM DOM W związku z tym, że AMM BUD jest spółką-córką AMM DOM, projekt umowy został "zaporzyczony" od AMM DOM-u. W projekcie rzeczywiście jest napisane tak jak wskazał Gosiek. Jest to błąd, który już został poprawiony i w oryginale jest już właściwe konto AMM Bub-u. Nie jest to niestety rachnek powierniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 07:48 Słyszeliście, że developer sam chce podpisywać umowy notarialnie? Czy ktoś orientuje się jakie to są koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 16.09.06, 17:17 co sadzicie o okolicy? Bylem tam dzisiaj. Przez 20 min. przelecialo nad tym miejscem bardzo nisko dokladnie 5 samolotow. Cztery LOT i jeden Wizz. Bardzo blisko jest tez stacja. Pociagi, ktore zatrzymuja sie na tej stacji przejezdzaja cicho (to mozna zaliczyc na plus, do W-wy sa z rana co 20 min.), ale dalekobiezne slychac strasznie, a jak jeszcze maszynista da po sygnale to juz strach ;((( I tez samo otoczenie jest malo atrakcyjne. A juz prawie sie zdecydowalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:31 wg mnie okolica nie jest najgorsza - zdecydowanie lepsza niż blok budowany obecnie w Ożarowie tuż przy Poznańskiej. Może być głośno, ale: 1. do pociągów można się przyzwyczaić - mieszkam obecnie w pobliżu 2. do samolotów pewnie też 3. Okna są teraz tak szczelne, że gdy są zamknięte nie słychać hałasu z zewnątrz :-) 4. Szukając mieszkania w mieście, nie znajdziesz ciszy i spokoju :-) - zawsze coś będzie przeszkadzać. 5. Spójrz na plusy: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:35 c.d. Plusy: blisko basen, szkoła, kościół, urząd, przystanki PKP i autobusowy, szybki dojazd autem do W-wy (niekonieczny Poznańską). Osiedle ogrodzone, miejsca do parkowania dużo - w przeciwieństwie do budowanego bloku tuż przy Poznańskiej. Do Lazurowej ok. 7 km a tam ma powstać II linia metra. Są plany budowy lotniska poza W-wą, wtedy problem samolotów nad budynkiem zmaleje. Są to odległe czasy, ale raczej nie kupujemy mieszkania na rok, tylko na dłużej. Mi okolica nie przeszkadza, natomiast zastanawiam się czy zaufać developerowi :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 19.09.06, 09:09 Jestem tego samego zdania. Zanim zdecydowaliśmy się na Ożarów braliśmy pod uwagę wiele miejsc w Warszawie (m.in. Włochy, Białołękę, Zielonkę), żadne z tych miejsc nie jest pozbawione minusów i nie ma w mieście idealnego i spokojnego zakątka. Taki urok miasta. Ożarów jest przystępny (zwłaszcza cena), z dojazdem nie ma tragedii, a hałas (kolej, samoloty) to kwestia przyzwyczajenia. Co do zufania, to nie mamy wyjścia jak tylko mu zaufać. Wierzę, że nie będzie z nim problemów. Z drugiej strony patrząć, developerów teraz na rynku jak grzybów po deszczu a takich ze 100% pewnością jest garstka. Tyle tylko, że oni mają "kosmiczne" ceny, na które mnie niestety nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:40 Wielgosia! A podpisałaś już umowę? Z uwagami, czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 19.09.06, 10:52 Tak, podpisałm. W zasadzie większych uwag nie mieliśmy poza podziałem procentwowym transz. Mieliśmy juz styczność z kilkoma umowami (różnych developerów) i ta jest wyjątkowo przyjazna dla kilenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 11:01 Jakie uwagi miałaś do podziału procentowego? Czy udało się wprowadzić jakieś inne poprawki? I co b.ważne, który numer lokalu? Mam jutro podpisywać umowę... Odpowiedz Link Zgłoś
wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 20.09.06, 12:14 Chcieliśmy zmniejszyc pierwszą transzę na mniej niz 10%, a resztę przenieść do drugiej transzy. W końcu stanęło na 10%. Lokal 85. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 13:18 Wybrałam lokal 91 (3p.) - zatem zaraz obok. Też udało mi się zmienić 1-wszą ratę (2% + 13%)w odstępstwie 1 miesiąca. Ale dalszych rat nie chcieli negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:56 A podpisaliście już umowę? Z tego co mi powiedział kolega budowlaniec-praktyk powołali się tam na nieaktualną normę dot. powierzchni użytkowej. Dziś to będę wyjaśniała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 14:41 Mam podpisywać jutro. Powołują się na PN-70/B-02365. U innego dewelopera też znalazłam tę normę. Zatem czekam na Twoje wyjaśnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:52 oto link z wyjaśnieniem: msrm.pl/index.php?st=wycena&art=17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 15:28 Jak sam autor zakończył - nie wiadomo - jak liczyć powierzchnię. W moim przypadku w zasadzie nie widzę różnicy. Pomiar będzie robiony przy odbiorze, zatem w stanie całkowicie wykończonym. Wysokość wszystkich pomieszczeń jednakowa. Brak wnęk w ścianach o powierzchni powyżej 0,1 mkw. I chyba nie ma znaczenia czy powierzchnię balkonu wliczą do powierzchni pomieszczenia (w Ożarowie nie płaci się za balkony i tarasy). A Wy jakie macie zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznac sie Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.petrus.com.pl 08.10.06, 15:04 Hej widze że zdecydowałas o kupnie. my tez pewnie sie zdecydujemy wiec zastanawiam sie czy wszyscy zdecydowani nie mogliby rozmawaić mailowo- prywatnie o watpliwościach o ewentualnie poznac sie...w końcu cześc osób która nie kupuje pod wynajem będzie tam mieszkac, tak jak pewnie ja. Poa tym łatwiej tez rozwiazac pewne problemy i watpliwosci? co o tym myslicie? daje mój mail malgosiaf3@gazeta.pl i czekam na odzew od przyszłych mieszkańcow Ożarowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.acnet.com.pl 10.10.06, 10:29 Witam, jestem na świeżo po wczorajszej wizycie w biurze Amm Budu i rzeczywiście wrażenie robią żółte karteczki rezerwacyjne i czerwone krzyżyki świadczące o sprzedaży mieszkań. Z tego co czytam na forum zaczynam się jednak niepokoić, zwłaszcza, że jutro mam podpisać umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaQbek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.aster.pl 19.09.06, 22:08 Ożarów to dziura, nawet w porównaniu z Pruszkowem czy Piasecznem. Nie jest to życie na wsi, jak w kampinosie, nie jest też mieszkanie w mieście. Czy w Ożarowie jest jakakolwiek infrastruktura: szkoły, przedszkola, sklepy, usługi itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 20.09.06, 07:20 Ożarów wg mnie jest ładniejszy od Pruszkowa. Tak, są sklepy, szkoła, przedszkola, basen, korty tenisowe (podobno - tych akurat nie widziałam). Poza ty za lat 5 czy 10 będzie to znacznie bardziej rozwinięte miasteczko. Byłam wczoraj wieczorem. Dojedziesz samochodem nie spiesząc się z centrum W-wy startując chwilę po 18 do Pruszkowa (do miejsca zamieszkania rzecz jasna a nie do tablicy) w 30 minut? Bo do Ożarowa tak. Główną trasą. Ponadto jeździ z Ożarowa podmiejski autobus no i kolejka. Owszem, są ładniejsze miejsca do zamieszkania, ale jak się nie ma pół miliona to cóż zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaRafa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 07:59 JaQbek- Ty jesteś "ja", czy "Qbek". Uważam, że masz QQ bo mój Qń się z ciebie już nabija. Nie ma forum, ani żadnej inwestycji do której byś się nie czepiał. Napisz może w Qńcu o co Ci lata, bo tylko zamęt wnosisz. Z twoich wypocin wychodzi,że najlepszą inwestycją mieszkaniową Warszawy było Muzeum Powstania Warszawskiego... I przestań traktować fora, jako czat z małolatami, gdzie każda bzdura wywołuje owacje na stojąco. A tak na temat Ożarowa: 1) podoba mi się ta mieścina 2) mogę do roboty jeżdzić traktorem (bo lubię) 3) będę tam mieszkał czy tego chcesz czy nie. 4) moje dzieci będą tu chodziły do szkoły (bo jest) 5) mam bliżej do ciszy i spokoju niż ty z muzeum A ze wsi buraQ to sam jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 20.09.06, 22:48 Tak się składa, że nigdy nie mieszkałem w miejscowości, która miałaby mniej niż 100 tys. mieszkańców. W większości były to miasta od 250 tys. do ponad miliona. Ładne wioski, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 19.09.06, 21:38 Dzisiaj wieczorem byłam obejrzeć. Inwestycja w toku - po 19 jeździły jeszcze ciężarówy wywożace ziemię. Podczas rozmowy telefonicznej pan był szalenie sympatyczny. Tylko nie wiem dlaczego nikt z firmy nie przysłał mi mailem informacji dot. tej inwestycji, choć dzisiaj zobowiązali się to zrobić podczas rozmowy telefonicznej.Blisko do basenu jest. I w ogóle lokalizacja nie najgorsza. Jak przyślą więcej informacji i wszystko będzie ok to się też zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 11:14 Często mają problem ze skrzynką, emial założony na Onecie. W razie czego mogę przesłać komplet dokumentów jaki dostałam od developera (rzuty pieter, cennik, opis standardu wykonania,wzór umowy,Regon, KRS,karta rezerwacyjna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 20.09.06, 16:41 Bardzo bym prosiła, bo znów nic do mnie nie dotarło. Adres: mada_ka@o2.pl. To smiweciowa skrzynka, wiec sie spamu nie boję. Dzięki z góry i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 21.09.06, 11:04 Wysłałam, czy doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 21.09.06, 21:34 doszło, dziękuję. Doszlo też z amm budu no i zaczęły się problemy. Spółka ma tylko kapitału zakładowego 50 tys. pln. Nieruchomość kupiła za 2,4 mln. z pożyczek od wspólników - tak mi powiedzieli. Nieruchomość w wypisie z ewidencji gruntów z dnia 18.09.2006r. widnieje jako rolna. Mają decyzję o odrolnieniu ale tylko jakies 7600 m gdy całość to prawie 12 tys.Mam trochę wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wilgosia1 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 22.09.06, 11:12 Z tymi gruntami rolnymi nie dokońca tak jest. aby w ogóle dostać pozwolenie na budowę trzeba mieć m.in.decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowaniu terenu (co wynika z ustawu o planowaniu i zagospodarowaniu terenu).Jest to decyzja gminy, która określa m.in. rodzaj inwestycji, czyli to co na danej działce może powstać.Wiadome jest, że gdyby to była nieruchomośc rolna nie byłoby mowy o wydaniu decyzji. W wypisie z ewidencji gruntów rzeczywiście widnieje jako rolna, ale nie jest to informacja aktualna. Developer ma dokumenty poświadczające ODROLNIENIE CALEJ DzIAŁKI, a rozbiezność ta wynika tylko i wyłącznie z opieszałości naszych urzędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 22.09.06, 19:12 Mylisz się. Jak życie pokazuje mając działkę rolną można i budować jak i można dostać pozwolenie na budowę. Najwyżej później stwierdzą nieważność decyzji. I się wszystko odwlecze o jakieś pół roku.To jedno. Drugie - nie maja dokumentów poświadczających odrolnienie CAŁEJ działki, a przynajmniej takich mi wczoraj nie okazano. W każdym razie, życzę powodzenia i miłego późniejszego mieszkania, ja zrezygnowałam.Spółka amm bud ma na starcie jakieś 3 mln złotych długu. Za bardzo się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawik Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 195.117.255.* 02.10.06, 08:25 cześć. przeczytałem to co napisałeś. jeśli masz możliwość to prześlij mi proszę te informacje o których wspomniałeś. będę wdzięczny. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rentier Czy wy tutaj wszyscy kupujecie pod wynajem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:05 Cosik tak mi się wydaje że wszyscy zainteresowani wykupują te mieszkania pod wynajem. I bardzo dobrze - kolej blisko (aż nazbyt) i autobus blisko czyli Warszawa pod ręką. To dobra inwestycja i sam kupuję 3 mieszkania. W Ożarowie wynajmuję już 9 lokali i dzięki firmie ambud przekroczę dziesiatkę. Teraz dopiero będę prawdziwym rentierem. To bardzo sympatyczne zajęcie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.acnet.com.pl 10.10.06, 10:46 Witam, czy istnieje szansa, żebym otrzymała od Ciebie na maila te wszystkie dokumenty o których piszesz, prawdopodobnie jutro będę z Amm Budem podpisywać umowę: burchart@o2.pl. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 20.09.06, 11:21 Z tego co rozmawiałam z pracownikiem AMM BUD trochę ludzi zrezygnowało, ponieważ w pierwszej wersji porezerwowali po 5 mieszkań... Inwestycja ruszyła, więc pierwszy krok do przodu. Które mieszkania zarezerwowaliście? Czy podpisaliście umowy w ich pierwotnej wersji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 195.164.30.* 20.09.06, 11:33 Nie sadze zeby Ozarow byl atrakcyjniejszy od Pruszkowa ale to wiadomo, kwestia sporna. W Pruszkowie jest WKD,PKP...Dojazd do Warszawy od 20 min (PKP) do 28 (WKD) ktore jezdza w godzinach szczytu co 15 min. Miasto jest wieksze i ciagle sie rozwija. Ja majac do wyboru te dwa miasta zdecydowalam sie na Pruszkow. Tak czy inaczej pozdrawiam sasiadow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.stansat.pl 20.09.06, 20:42 Mieszkam w Ożarowie od roku i do centrum jadę ok 45 min (autobus 713 i potem tramwaj albo autobus)Pociągiem do śródmieścia jest ok 30min Miasto się rozwija, jest jeszcze sporo terenów pod zabudowę więc może za kilka lat to może być drugie Piaseczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.eranet.pl 21.09.06, 00:09 Na tyle wypowiedzi ani jednej z cenami. A to bardzo ważne. Ceny w nowym bloku na rogu Poznańskiej były w granicach 2750-2900. Czy w tej nowej inwestycji są dużo wyższe? Mieszkam niestety w Ożarowie i szukam mieszkania dla rodziców. Szczerze mówiąc osiedliłem się tu trochę przypadkowo. Dla mnie może być, bo pochodzę spoza W-wy, ale moja żona, która urodziła się stolicy będzie mi wypominać tę przeprowadzkę chyba do końca życia. To rzeczywiście słabo rozwijające się miasto. Oprócz basenu tutaj właściwie nie ma żadnej infrastruktury. Jest nowa szkoła, ale przeludniona i ma fatalną opinię (fala, przemoc i narkotyki). Przedszkola są dwa, ale jedno gorsze od drugiego, a szanse umieszczenia tam dziecka są znikome. Sklepy tylko małe i b. drogie. Lokalne lobby sklepikarzy (mają dobre układy w gminie) nie pozwoli na budowę większego marketu - zapomnijcie o tym. Dworzec kolejowy, nie wiem dlaczego, najgorszy na całej trasie. Nie ma właściwie budownictwa wielorodzinnego. Po osiedlu Floriana, to druga taka większa inwestycja. Miasto właściwie nie ma zieleni miejskiej - jeden maleńki skwerek przy basenie. Jedyny plus mieszkania tutaj to dobry dojazd do W-wy, ale raczej pociągiem. Rano faktycznie co pół godziny, ale później co godzinę a nawet półtorej. Z trasą pruszkowską nie ma w ogóle porównania. Ja jeżdżę samochodem i korek jest już od Tesco na Połczyńskiej. Gdybym mógł, raczej wyniósłbym się stąd, ale z powodów finansowych to na razie niemożliwe. Reasumując, nie chciałbym nikogo zniechęcać. Uważam, że wszystko to można znieść, jeśli cena będzie dobrze skalkulowana. Na rynku wtórnym jedyne godne uwagi mieszkania są na wspomnianym osiedlu Floriana. Tam ceny za m.kw. są w okolicach 3600-4100, w zależności od standardu wykończenia. A ile tutaj, czy wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektorek kt napisał(a) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:57 kt napisał(a) > Sklepy tylko małe i b. drogie. Lokalne lobby sklepikarzy (mają dobre układy w gminie) nie pozwoli na budowę większego marketu dawno nie czytałem większej bzdury - sklepy małe ale ceny marketowe a towar lepszej jakości (są dwa które udają luksowe dla vipów ale normalni ludzie tam nie chodzą) > Dworzec kolejowy, nie wiem dlaczego, najgorszy na całej trasie najlepszy to on nie jest ale to jedyny który ma ... kibel! :-) > Nie ma właściwie budownictwa wielorodzinnego. dwie spółdzielnie mieszkaniowe to już pół miasta. przy ul partyzantów postawili wlaśnie szeregowce. > Ja jeżdżę samochodem i korek jest już od Tesco na Połczyńskiej. normalni i przytomni mieszkańcy jeżdżą równoległą czyli ul. sochaczewską :) > Miasto właściwie nie ma zieleni miejskiej jakbyś ruszył tyłek to byś znalazł właśnie przy sochaczewskiej i w ołtarzewie. a i do puszczy kampinoskiej rzut beretem :) > ale raczej pociągiem. Rano faktycznie co pół godziny to po co męczyć się pociągiem jak 713 jeździ rano co 10 minut :) oj człeku człeku czy ty aby napewno mieszkasz w ożarowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 21.09.06, 15:45 Jaka macie ostateczną cenę brutto dla garażu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:47 wczoraj usłyszałam 20 tys. brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 21.09.06, 16:22 Na początku znana była cena netto 18.000, ponieważ czekali na decyzje urzędu skarbowego co do stawki VAT (7% - 19.260 lub 22% 21.960). Zatem skąd ta cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gipsowa-kotka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.bph.pl 21.09.06, 16:54 Witam Chiałabym tylko podzielić się z Wami moja opinią na temat tej miejscowości. Mieszkałam tam prawie 3 lata. Najpierw jeździłam do pracy autobusem, chyba 713 o ile jeszcze pamietam. Zawszy był zapchany, poza tym dosc wcześnie miał ostatni kurs z Warszawy, więc skazana byłam na taxi po jakiejś imprezie. Koszt ok. 80-100 zł :-). Nie chce być niegrzeczna, ale przeważnie strasznie smierdziało w tych autobusach...Brak higieny to na pewno. Jak przesiadłam się do samochodu, to milej zaczełam wspominać tam mieszkanie. Ogólnie cisza, ale straszna dziura jak dla mnie. Poza tym moim sąsiedzi, który są rodowitymi ożarowianinami, prezentowali zachowanie, pozostawiające wiele do zyczenia. Troszkę się zraziłam. A tak na marginesie nie chciałabym mieć wbite do dowdowu, ze jestem ożarowniaką, brrrr. Pozdrawiam i życze miłego mieszkania. Kotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaRafa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:09 Czy ktoś może zaglądał do księgi wieczystej ??? A może AMM BUD daje wypis przy podpisaniu umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 21.09.06, 21:36 ja zaglądałam. I do księgi i do krs-u. I mam wątpliwości - patrz mój post nieco wcześniej (tak ze 2 minuty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy ożarowiak Nie pluj na Miasto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:29 Musiałaś mieszkać we wsi Ożarów skoro tak cię raził "powrót do natuty" hehehe Wyobraź sobie że przed wojną mieszkał tu min. Kierbedź i Kusociński i jakoś nie narzekali na "ziarnka grochu" hehehe A co do budowy przy Kolejowej to miejsce jest super bo za plecami Sanktuarium i 4ro gwiazdkowego hotelu. To nie jest zadna działka rolna - to zwykły ugór na który od lat okoliczni mieszkańcy wyprowadzali swoje rasowe pieski. Jedyna wada tego miejsca jest taka że okna mieszkań będą patrzeć prosto na linie kolejową (50 metrów) Berlin-Warszawa-Moskwa. A przetaczają się tędy i ekspresiaki z Poznania, i podmiejskie co 1/2 godziny, i cysterny, i czołgi, i materiały budowlana - jednym słowem to ruchliwa magistrala kolejowa hehehe :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: Nie pluj na Miasto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:50 jak się mieszka za plecami hotelu 4 gwiazdkowego to co i rusz ma się pokaz sztucznych ogni na bankietach jakie tam są ciągle organizowane a niektórzy mieszkańcy to nawet bardzo lubią takie darmowe atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzamenka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 26.09.06, 21:50 Witam, mam pytanie czy ktoś rzeczywście podpisał juz umowę i wpłacił pieniądze? Ja mam ją podpisać w czwartek a szczerze mówiąc nie miałam mozliwości czasowych aby sprawdzić akty dotyczące księgi wieczystej, itp rzeczy związanych z tym developerem, tzn czy wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:35 Czy ktoś z Was podpisywał umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Jesli tak to czy może mi dać namiar na swojego notariusza, bo cięzko mi idzie znalezienie notariusza, który podjąby sie sporządzenia aktu dla jednej osoby. Czekam na odpowiedzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Somsiat Erekcja z wyszynkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:10 Teraz mieli wmurowanie aktu erekcyjnego bo juz jest dół na fundamenty wykopany. Podpisali sie tam sami najwarzniejsi panowie z ambudu i burmistrz sprawiedliwy. poczęstunek też był jakiś katering. Powywieszali takie wielkie reklamy na płocie żeby chętni jacyś przyszli po te mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maddie Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 80.54.108.* 24.09.06, 13:58 mam rezerwacje, ale po lekturze forum piaskowej, chyba sie wycofam, cena jest fajna, ale ryzyko duze Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia3 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 25.09.06, 22:15 a ja słyszałam, że oni mają już jedną nieudaną inwestycję na koncie - nie wiem, czy to prawda a i technologia budowy oparta na albo/albo to może oznaczać po najniższych kosztach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dig Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 26.09.06, 07:32 :o też się zastanawiałem nad kupnem mieszkania w AMM, i stwierdziłem, że niedziałająca winda, odwrótcone cyferki, zacinająca się brama na pilota, oraz brak ciepłej wody jednego weekendu (spowodowany, to już się dowiedziałem z AMM, podczas wykańczania mieszkań przebiciem pionu z ciepłą wodą), to jakaś POPIERDÓŁKA a nie ZARZUTY... ale... Wasza sprawa. ja nie miałem zamiaru w Wawie płacić 6tys za m od super dewelopera na których (dużych) tutaj pojawiają się dużo gorsze zarzuty... i nie ma z kim rozmawiać w przypadku problemów. bo to taka wieeeelka firma. dla jasności- nie pracuję w AMM- budują mi mieszkanie na Trzcinowej, obejrzycie sobie, podjedźcie na bemowo- tam też budują. i poczytajcie wątek o tej inwestycji na Bemowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:48 no właśnie, czy ktos wie cos na temat firmy AMM BUD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.petrus.com.pl 08.10.06, 14:56 Zastanawiam sie jak to jest z tym odrolnieniem gruntów. czy mają juz odrolnione czy nie. I co z tym długiem, który podobno maja na wejściu. jak to jest w końcu mozna zaufac czy nie, a jeżeli jednak nie to gdzie do licha mozna kupic mieszkanie i nie martwic się że developer ucieknie z kasa albo beda inne problemy? Mamy zdecydowac sie do jutra czy bierzemy czy nie.... jedna z najpowazniejszych decyzji w zyciu i tyle watpliwości co do developera...nie wiem czy zaryzykowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.acn.waw.pl 08.10.06, 22:26 Czy istnieje jakaś strona internetowa, na której można się zapoznać z ożarowską ofertą (plany i ceny mieszkań)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 22:53 Niestety, strony internetowej nie mają. Rozdają plany mieszkań na płytkach CD. Biuro sprzedaży mają na Strażackiej w Ożarowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.stansat.pl 10.10.06, 22:14 Ja też się zastanawiam, bo jakooś to dziwnie wygląda wszystko na wariata kasę w ciągu 7 dni od podpisania umowy.cchyba za szybko niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.stansat.pl 10.10.06, 22:18 Mam wątpliwośici co do tej inwestycji.może nie potrzebnie?Ludzie rzucili się na te mieszkania jak na świeże bułki.żeby porozmawiać z tymi ludżmi z firmy stałam 20 min. w kolejce:).Ciekawe jak z czynszem i wogóle, wszystko na prąd - koszty bębą niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? garaż IP: *.petrus.com.pl 11.10.06, 17:54 Czy trzeba kupic mieszkanie z garażem, czy mozna zrezygnowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: garaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:26 Nie trzeba kupować garażu. A jaka teraz jest cena za garaż? Swego czasu była promocja - po 12 tys. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ja poczekam :)) Chyba ludzie powariowali :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 12:44 Nie wiem co się dzieje ale ostatnio ludzie wariują na punkcie nowych mieszkań a developerzy zacierają rączki i tylko kasiorkę ciągle liczą :)) Jak poczekam bo wiem że wkrótce zotaną uwolnione kolejne hektary pod budownictwo mieszkaniowe i za 2-3 lata będzie tutaj więcej ofert sprzedaży niż chętnych do nabycia wymarzonego "M" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moje M głupota niekupowac IP: *.petrus.com.pl 17.10.06, 18:39 ceny mieszkań idą w góre i na pewno nie stanija przez kolejne 3 lata, jak ktos ma tyle kasy żeby czekac to proszę bardzo. Inwestorzy zagraniczni jeszcze długo będa mieli dośc kasy żeby kupowac mieszkania w Polsce i przez to zawyżać ceny. każda inwestyca w nieruchomośc to dobra inwestycja. ale jak masz tyle kasy żeby czekac. za dwa lata pogadamy jak bede mieszkac w moim wymarzonym m w Ożarowie, a Ciebie nie będzie stać nawet na kawalerkę. Ale żeby to wiedzieć wystarczy tylko troche poczytać, troche psłuchac i zobazyc co sie dzieje na rynku nieruchomości za granicą. Od 50 lat nie zdarzyło się żeby mieszkania staniały!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja jak postępy?. IP: *.petrus.com.pl 17.10.06, 18:41 czy ktoś był ostatnio na budowie, jak ida postępy w pracach? ja niestety nie moge na bierząco kontrolować sytuacji więc chętnie przeczytam jeżeli ktos był!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patyrka1 Re: jak postępy?. 17.10.06, 19:58 Witam. Ja byłam w niedzielę. Mam aż 2 zdjęcia (mogę wysłać). Niestety nie mam możliwości zbyt często być na budowie, więc fajnie by było gdybyśmy wymieniali się zdjęciami oraz bieżącymi informacjami. Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: jak postępy?. IP: *.petrus.com.pl 18.10.06, 18:30 super by było gdybys mi wyslala, mój mail malgosiaf@o2.pl, z niecierpliwościa oczekuję jak już będzie cos widać. A z sąsiadami fajnie jest sie poznac wcześniej ;). Czytałam , ze sąsiadzi z innych budów czasami po prostu w kilka osób umawiaja sie na mieście w ramach integracji ;) no i zawsze jak cos jest nie tak...odpukać...to w grupie tkwi siła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszb121 Re: jak postępy?. 19.10.06, 21:03 fundamenty juz wylane poziom zerowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) czynsz IP: *.petrus.com.pl 19.10.06, 14:36 A czy wiadomojuz jaki przewidywany jest czynsz w naszych mieszkankach w Ożarowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:05 Z tego co wiem nie będzie większy niż 4 zł/m2 Taki zapis mam w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: czynsz IP: *.petrus.com.pl 19.10.06, 20:04 czyli nie jest źle... trzeba tylko bedzie kupic energooszczędną kuchenkę elektryczną i będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszb121 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 19.10.06, 20:59 podpisalismy juz umowe a za tydzien pienązki nalezy wpłacic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witaj Mariuszu powitanie IP: *.petrus.com.pl 21.10.06, 12:06 Witam nastepnego lokatora, czy będziesz mieszkał w bloku A??? to ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszb123 Re: powitanie IP: *.jelonki.robbo.pl 21.10.06, 19:47 witam, ja bede mieszkał w Bloku B nr. lokalu 207 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszb121 Re: powitanie IP: *.jelonki.robbo.pl 21.10.06, 19:48 witam w gronie lokatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p & p Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 11:36 O to już sprzedają mieszkanka w bloku B? Mariusz, a jaki jest termin zakończenia robót budowlanych w budynku B? W budynku A to 30.11.2007r. Sąsiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszb121 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 22.10.06, 16:45 równiez pod koniec 2007 roku przełom listopada i grudnia a tak w ogóle to WITAM sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 24.10.06, 09:37 Witam wszystkich sasiadow. Jezeli chodzi o opoznienia to oni maja na to chyba 3 miesiace wedlug umowy. Pozniej musza zaplacic odsetki karne za przekroczenie terminu. Swoja droga wykonczenie tych mieszkan tez zajmie wszystkim troche czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_pk Re: AMM BUD Ożarów Maz. 01.11.06, 20:45 Ja również interesuję się tą inwestycją. Ile kosztuje m2 i czy są jeszcze wolne mieszkania? Proszę również o adres i nr tel dewelopera. Dziękuję wszystkim za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.246.107.* 02.11.06, 17:35 Witam,Developer to AMM BUD, tel.(22)353 82 82. Jest jeszcze trochę wolnych mieszkań (byłem w ubiegłym tygodniu), ceny ok. 4100 zł/m2, ale najlepiej jechać na miejsce;biuro sprzedaży naprzeciwko budowy ul.Strażacka 1B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja blok B IP: *.petrus.com.pl 22.10.06, 21:26 ale ławy są wyle dopiero pod blok A, czy przewiduja jakies opóxnienia na blok B...? dziwnie że zamierzaja zdążyc z blokiem B w tym samaym czasie....czy onie nie kręcą??? Odpowiedz Link Zgłoś
hydrauliq Re: blok B 25.10.06, 12:46 zdaje sie ze drugi budynek robic bedą z miesięcznym przesunięciem... jak tam kursują pociągi - da sie tym dojechac do centrum do pracy a później wrócić ? Odpowiedz Link Zgłoś
patyrka1 Re: blok B 25.10.06, 19:05 Oczywiście, że się da dojechać do Centrum pociągiem. Stacja jest bardzo blisko - 3 min. pieszo. Pociągi rano jeżdzą co 30 min, w ciągu dnia rzadziej, a z powrotem też nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hydrauliq Re: blok B 26.10.06, 09:52 wygląda to nieźle, musze sie przejechac tymi pociągami, ale musialbym wziac dzien urlopu zeby sprawdzic to w dzien powszedni... natomiast bylem w niedziele na basenie w Ożarowie, no rewelacja, malo ludzi a basen jak na rokosowskiej na ochocie i ludzie jacys milsi... a wiecie cos na temat miejscowego przedszkola czy szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blok A blokA IP: *.petrus.com.pl 28.10.06, 20:57 ja z niecierpliwością czekam na powstanie mojego bloku A, juz się nie moge doczekać... Nic nie wiem o przedszkolu czy szkole, a na pewno są, poza tym Ożarów sie rozbudowuje więc i oferta powinna sie z czasem zwiekszyć. zanim moje dzieci pójda do przedszkola, mam nadzieję na dobre przedszkole w okolicy... a na razie zaczynam myslec o wystroju wnętrza... ciekawa jestem czy rolety sa wpisane w koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.11.06, 22:09 Witam!!! Jest przedszkole i szkola i basen. Ozarow pod tym wzgledem ma super warunki. Tez bede mieszkal w bloku A. Budowe widze prawie kazdego dnia i jak narazie idzie całkem całkiem (oby nie zapeszyc) Pozdrawiam przyszłych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
patyrka1 Re: blokA 08.11.06, 20:39 Witaj Pablo! Mam prośbę - jak będziesz miał jakieś zdjęcia z budowy - poproszę o przesłanie na maila. Ja niestety, nie jestem tam zbyt często, a jestem ciekawa czy postępy są widoczne. Szkoda, że nie mają strony internetowej z aktualnościami z budowy :-) Może ktoś z Was dowiadywał się czy developer utworzy taką stronę? Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.11.06, 21:15 witaj patyrka Ok postaram sie moze jutro zrobic jakies foto i podesle napewno. Z tego co wiem developer nie ma strony z aktualnosciami z budowy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: blokA IP: *.petrus.com.pl 08.11.06, 22:27 hej Pablo!!! czy ja tez moge prosić o zdjęcia z budowy....??? Miło by było jakbys raz na tydzien mógł skrobna jak idzie budowa, ja tam bywam niezwykle żadko a sprawa jest ważna..no i na pewno wsyztscy sa ciekawi postepów. pod tym wzgledem szczęciarz z Ciebie ...;) że możesz patrzec na nasz domek... malgosiaf@o2.pl mieszkanka bloku A, na parterze, Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
szybownick Re: blokA 10.11.06, 15:56 To ja tez jestem szczesciarzem w takim razie. Kupuje tam mieszkanie, a teraz tez mieszkam w Ozarowie, w osiedlu Floriana. Moge sobie ogladac codziennie, a i zdjecia tez pstrykam od czasu do czasu :) A kto z Was powaznie bedzie tam mieszkac? Tzn. kupuje mieszkanie na wlasne potrzeby? Byc moze utworze na tym lub innym portalu forum sasiadow, jeszcze na dlugo przed zasiedleniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.11.06, 17:06 patyrka1 podaj maila to wysle zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
patyrka1 Re: blokA 11.11.06, 22:07 Hej Pablo! Podaję adres: patyrka1@gazeta.pl Widzę, że coraz więcej nas. Ja zakupiłam mieszkanie w bloku A na własne potrzeby. Jestem za utworzeniem forum sąsiadów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_key Re: blokA IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.11.06, 16:15 Witam sasiadów!!!! Jak wszystko zakonczy sie dobrze z moim kredytem to postaram sie zalozyc forum i i strone na ktorej mozna bedzie ogladac zdjecia z budowy. Oczywiscie w miare wolnego czasu. Pozdrawiam sasiadów i sasiadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: blokA IP: *.petrus.com.pl 13.11.06, 19:51 Hej Patyrka....;) to będziemy sąsiadkami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
patyrka1 Re: blokA 14.11.06, 21:31 Hej "to ja". Ano będziemy sąsiadkami. Oby jak najszybciej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum Felicji Re: blokA IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:01 Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową Felicji w Ożarowie Mazowieckim. Czekam na nowe propozycje działów. Mam nadzieje że forum stanie się doskonałym miejscem do rozwiązywania naszych problemów. www.felicja.47.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.biuro.silverscreen.pl 08.12.06, 10:19 Ma ktos może aktualne zdjęcia z budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witam Re: powitanie IP: *.devs.futuro.pl 15.11.06, 11:35 Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową Felicji w Ożarowie Mazowieckim. Czekam na nowe propozycje działów. Mam nadzieje że forum stanie się doskonałym miejscem do rozwiązywania naszych problemów. www.felicja.47.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba871 Re: powitanie IP: *.aster.pl 19.11.06, 19:31 Witamy w gronie sąsiadów, podpisaliśmy umowęna mieszkanie 206 w bloku B. Pozdrawiamy wszystkich a zwłaszcza Mariuszab. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba781 Re: powitanie 29.11.06, 21:23 Witam sąsiada:) Czy masz moze jakieś informacje nt.naszego mieszkanka tzn jak idzie budowa? pozdrawiam sąsiad z 206 Blok B:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: powitanie IP: *.chello.pl 03.12.06, 17:41 czy ten developer juz wybudowal jakies mieszkania? czy moze jest w trakcie, oprocz blokow w ozarowie? z gory dzieki za odpowiedz remek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justys Re: powitanie IP: *.nitronet.pl 10.11.06, 20:42 Witam w gronie lokatorow, wlasnie zalatwilam wszytkie formalnosci z deweloperem in z bankiem.Moje male wymarzone M.Teraz tylko modlic sie zeby zostalo wybudowane. Pozdrawiam sasiadow Blok B mieszkanie 177 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizka Blok B IP: *.pl 11.11.06, 11:10 Witam serdecznie wszystkich sąsiadów z Bloku A, a w szczegolnośi z Bloku B. W czwartek podpisaliśmy umowę na zakup naszego pierwszego M, na parterze (184). Teraz tylko trzymać kciuki żeby wybudowali. Pablo jakbyć mógł to ja też poproszę o zdjęcia z budowy budynku B.Justyś a my to będziemy sąsiadkami :) alize1230@poczta.fm Pozdrawiam wszystkich lokatorów, Mieszkanka bloku B, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Blok A IP: *.petrus.com.pl 11.11.06, 12:50 my tez kupujemy mieszkanie na własne potrzeby, jak powstanie już poratl sąsiedzki to prosze o info. Blok A , parter, Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyś Re: Blok B IP: *.nitronet.pl 11.11.06, 19:07 Jakby tak, fajnie jest slyszec ze nie tylko ja zaufalam tej firmie.Rowniez trzymam kciuki zebysmy odebrali te nasze wymarzone klucze.Mnie tylko martwi to, ze u tego dewelopera nic nie jest sprawdzone tzn.to jego pierwsza inwestycja.Ale podobno trzeba miec nadzieje i czasem ryzykowac. A czy Ty coś wiesz na temat ocieplenia miedzy parterem (garażem) a naszym pietrem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_key Re: Blok B IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.11.06, 19:42 Amm-Bud ma powiazanie z Amm-Dom tzn jeden szef. Cos jakby spolka corka tak slyszałem. A Amm-Dom buduje od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizka Re: Blok B IP: *.chello.pl 12.11.06, 12:27 Pytałam o to samo dewelopera tzn. o ocieplenie miedzy parterem a naszym pietrem. Pan odpowiedział, że mam sie nie martwic, ze szef ma doswiadczenie i bedzie zrobiona izolacja. Mam nadzieje tez, ze nie bedzie slychac samochodow jezdzacych po parkingu... :) Hmmm wiele mamy tych "mam nadzieje" Pzdr, Elizka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: BlokA IP: *.petrus.com.pl 13.11.06, 19:50 Ocieplenie między pietrami ma byc- izolacja, ale chodzi o to żeby przypilnowac robotników żeby zrobili to dobrze, i faktycznie połozyli ją dokładnie i porządnie...a z wykonaniem jest różnie...najbardziej chciałabym siedziec tam z nimi i patrzec im na ręce....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyś Re: BlokA IP: *.nitronet.pl 14.11.06, 01:30 To chociaz dobrze, ze ktos ma dobre informacje mam nadzieje ze skoro ma byc ocieplenie to i bedzie dobrze wykonane. Ale mam dobry pomysl, wybierzmy juz spośród lokatorów tych co znaja sie na budownictwie zrobimy dyzury i budowa bedzie pod katrola. P.s. ja niestety wiem tylke co od Was i z netu jak sie naczytam troche wiec sie wylamuje. Pozdrawiam Justys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nasze forum Re: BlokA IP: *.eranet.pl 14.11.06, 22:04 Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową Felicji w Ożarowie Mazowieckim. Czekam na nowe propozycje działów. Mam nadzieje że forum stanie się doskonałym miejscem do rozwiązywania naszych problemów. www.felicja.47.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: BlokA IP: *.petrus.com.pl 15.11.06, 11:56 ja już sie zalogowałam na nowym formu sąsiadów Fez Felicji- blok A, czekam na kolejnych odważnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizka Watpliwosci z deweloperem IP: *.pl 19.11.06, 18:59 Czesc wszystkim, nie chce nikogo dolować ale jest tyle watpliwosci. Podpisalam umowe jakis czas temu, a teraz tyle sie nasluchalam, ze nie wiem jak przetrwam ten rok. Po pierwsze podobno moze byc tak, ze deweloper moze zerwac umowe z kupujacym, poniesc koszty a ceny podniesc o 2,3 tys. i znalesz innych chetnych. Po drugie obiecują, ze cena za czynsz za metr bedzie max. 4 zł, a moze sie okazac, ze bedzie 7zl. Moj kolega kupil mieszkanie od dewelopera, metraz okazal sie mniejszy niz kwota jaka zaplacili, a deweloper powiedzial, ze nie odda kasy. Mi mowili, ze jak bedzie mniejszy metraz to kase oddadza.. ale kto wie?? Jak m sie mozemy przed tym wszystkim ustrzec..... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: AMM BUD Ożarów Maz. 21.10.06, 12:47 A forum Ożarowa świeci pustkami, nie interesujew Was co tam juz jest, infrastruktura, komunikacja etc? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38934 Odpowiedz Link Zgłoś
kuba781 Proszę o informacje 01.11.06, 18:21 Witam wszystkich zainteresowanych mieszkaniami w Ożarowie. Ja również zastanawiam się nad zakupem i stąd prośba o wszelkie informacje na dewelopera, umów i pozwoleń. Co można negocjować itd. Będę wdzięczny za każdego e- maila : tyniek@kuba.wp.pl mogę zrewanżować się aktualnymi zdjęciami z budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocieplenie blok A IP: *.petrus.com.pl 01.11.06, 18:45 Hej zastanawiam się jak maja byc odizolowane garaże od mieszkan na parterze, mam nadzieję, że przewiduja więcej niż tylko beton bo będą to strasznie zimne mieszkania. Moja koleżanka ma takie i w zasadzie nie jest w stanie go ogrzać. Wszystkich mieszkańców parterów proszę o zgłoszenie kwestii deweloperowi...może jak każdy się zainteresuje to nie zrobią fuszerki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyś Re: Proszę o informacje IP: *.nitronet.pl 11.11.06, 19:11 Najlepiej bedzie jak pojedziesz do biura dewelopera na ul. Stażacką w Ożarowie Maz. dostaniesz płytke z wszelkimi informacjami. Pozdrawiam Lokator Osiedla Felicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Proszę o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:47 Witam wszystkich sąsiadów, chcę podisać umowe, blok b, czy ktos sprawdzał czy na tym placu napewno stawiane są bloki bo znajoma z Hotelu Mazurkas powiedziała mi że na całym tym placu bedzie centrum konferencyjne, byłam tam wczorj i rzeczywiście na tablicy informacyjnej jest tylko taka informacja, niema nic o amm bud, tylko duża tablica ogłoszeniem sprzedaży mieszkań, a każdza budowa powinna miec tabilce informacyjną z budowy? Podobno można podpisac umowę w formie aktu notarialnego z wpisem do ksuęgi wieczystej , czy ktoś podpisał tka umowe , błagam o informacje , tak bardzo bym chciała kupić tam mieszkanie, ale ryzyko chyb jest wielkie, czy ktoś może mnie przekonac. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Proszę o informacje IP: *.szeptel.net.pl 13.11.06, 10:03 Tablica jest z drugiej strony od ul. Kolejowej. Od ul Strazackiej jest tablica do centrum konferencyjnego. Czesc placu za mazurkasem to bedzie centrum, natomiast cala reszta az do torow to beda 2 bloki mieszkalne. Plac jest bardzo duzy i zmieszcza sie na nim te trzy budynki. Mieszkam w Ozarowie i codziennie przechodze obok mojego nowego domku wiec widze jak im idzie budowa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Proszę o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:05 Dzięki Madziu, to penie będziemy sąsiadkami , ja mam zrezerwowny blok b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Proszę o informacje IP: *.pl 14.11.06, 16:25 Czesc Magda, ja mam juz podpisana umowe na mieszkanie w bloku B. Oby tylko wszystko sie udalo. Musimy byc dobrej mysli. Jesli chodzi o centrum konfrencyjne Mazurkasa, to ono juz jest wybudowane i bedzie do oddania w grudniu 2006. Taka informacja jest na stronie Mazurkasa. Ale czy tak jest faktycznie, jak myslisz?. Moze moglabys zobaczyc na tablicy Mazurkasa kiedy bedzie to skonczone. Ja mam mieszkanie na pierwszym pietrze, nie chcialabym aby mazurkas zagladal mi do okien... :( Pozdrawiam, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_key Re: Proszę o informacje IP: *.stansat.pl 14.11.06, 21:13 Witam!!! Centrum konferencyjne jest obok mazurkasa. Miedzy mazurkasem a blokiem B jest parking a pozatym od tyłu hotelu nie ma okien pokojowych. Nie macie sie o co martwic. pozdraiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizka Re: Proszę o informacje IP: *.pl 14.11.06, 16:23 Czesc Monika, ja mam juz podpisana umowe na mieszkanie w bloku B, wiec tez bedziemy sasiadkami. Oby tylko wszystko sie udalo. Musimy byc dobrej mysli. Jesli chodzi o centrum konfrencyjne Mazurkasa, to ono juz jest wybudowane i bedzie do oddana w grudniu 2006. Taka informacja jest na stronie Mazurkasa. Ja mam mieszkanie na pierwszym pietrze, nie chcialabym aby mazurkas zaglodal mi do okien... :( Pozdrawiam, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alize Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.pl 04.11.06, 18:07 Witam wszystkich zainteresowanych mieszkaniami w Ożarowie. Ja również zastanawiam się nad zakupem i stąd prośba o wszelkie informacje na temat dewelopera, umów i pozwoleń. Co można negocjować itd. Będę wdzięczna za każdego e- maila : alize1230@poczta.fm Czy wie ktoś może czy sa jeszcze wolne mieszkania, jadę w tym tygodniu dowiedziec się ale może ktos ma swieze informacje. Czy przy mieszkaniach 57 m.kw. mozna tak przestwaic scianke, by powstaly 3 pokoje? Będę wdzięczna za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.eranet.pl 14.11.06, 21:58 Stworzone jest forum na którym można już podyskutować na tematy związane zbudową Felicji w Ożarowie Mazowieckim. Czekam na nowe propozycje działów. Mam nadzieje że forum stanie się doskonałym miejscem do rozwiązywania naszych problemów. www.felicja.47.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.petrus.com.pl 20.11.06, 16:47 czy ktos ma nowe informacje dotyczace budowy, jak idzie naszym panom budowlańcom? czy robota wrze???....pogoda w każdym razie sprzyja, koniec listopada a my wciąż na plusie, byle tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia J Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 21.11.06, 14:11 forum mieszkancow na adresie www.felicja.47.pl/ Zapraszam wszystkich przyszlych sasiadow :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:16 Madzia! Po pierwsze - umiemy czytać po drugie - tyle razy była już wiadomość o nowym forum, że trudno tego nie zauważyć. Mi osobiście to się bardziej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia J Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 21.11.06, 15:24 oki oki tylko chcialam powiedziec ze cos takiego jest, bo dzis tam weszlam i niezbyt duzo osob tam zawitalo, a wszyscy sie wczesniej dopominali o forum dla mieszkancow. Nie musisz byc dla mnie nieuprzejma z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:23 Zaraz tak nieuprzejma! Zabrzmiało to tak jakbyś to Ty założyła ten wątek i na siłę chciałabyś byśmy w nim uczestniczyli, więc Ci wyjaśniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadziaJ Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 22.11.06, 09:09 Nie zalozylam tamtego forum, poprostu tutaj strasznie ociezale sciagaja mi sie posty i juz nieraz zostalam zbesztana przez szefa bo cos sie tu zacielo i nie chciala sie stronka szybko zamknac. Ale niewazne. W budynku B wylewaja wlasnie filary, ale jeszcze prawie nic nie widac. W budynku A wczoraj wieczorem widzialam juz sciany parkingu. Jednak sa tylko na jednej polowie. Druga polowa bloku jakby sie ociagala. Z tego co wiem to architekt w miedzyczasie poprawial plany i powiekszyli miejsce dla windy. A to oznacza ze troszke zmienily sie wymiary klatek schodowych i musieli odlozyc niektore prace na pozniej. Trzeba im jednak przyznac ze chlopaki siedza na budowie do pozna i praca wre. Oby tylko pogoda sprzyjala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remedios Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 22.11.06, 15:15 Witam wszystkich serdecznie, mam pewną wątpliwość odnośnie wykonawcy, otóż firma Weko Prof jest bardzo anonimowa jeżeli chodzi o internet, jednak znalazłam jakiś namiar na siedzibę firmy na lubelszczyźnie niedaleko miejscowości Zaklików. Ponieważ mam tam znajomego poprosiłam o sprawdzenie i oto co się dowiedziałam - właściciel miał już ok 7 firm, gdzie każda plajtowała, ta jest podobno ósma. Zastrzegam, że informacja ta NIE JEST 100% i być może chodzi o inną firmę o tej samej nazwie. Sprzeczny może być chociażby fakt, że oni budują centrum konferencyjne w dla Mazurkasa i jak widać wywiązują się z robór, a poza tym podobno siedziba spółki zarejestrowana jest w W-wie, w Al. Jerozolimskich, co kłóci się z Zaklikowem. Czy ktoś z Was sprawdzał wykonawcę? Dodam, że ja również podpisałam już umowę, ale ta informacja z wczoraj delikatnie mówiąc zakłóciła mój optymizm :( pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:05 Ja słyszałam że Weko Prof to solidna firma. Napiszcie prosze czy ktos podisał umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego ile to kosztuje , Dziękuje za każdą informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadziaJ Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 23.11.06, 08:19 Dzisiejsze zdjecia z budowy. Niestety pogoda byla straszna i nie sa zbyt dobre. Deszcz nie jest przyjacielem zdjec. pozdrawiam voila.pl/gpf62/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 23.11.06, 14:18 umowa w formie aktu notarialnego to koszt ok 1200 pln, w zxaleznosci od notariusza, natomiast jezeli chodzi o umowy podpisane w tej formie w przypadku osiedla Felicja, to jest ich ok 4 lub 5 (info od P. Adama z biura sprzedaży) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:48 Jak to 4,5 czyli ja sama nie wybieram sobie notariusza tylko oni mi arzucaja, starsznie podejrzane. Czy ktoś moze mnie uspokoić pod tym względem. Czy w też podisywaliscie u notariuszy wybranych przez nich. Proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: 194.4.130.* 23.11.06, 16:15 zle mnie zroumialaś, sa 4 albo 5 umów podpisanych w formie aktu notarialnego, natomiast notariusza wybierasz sobie sama :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 23.11.06, 17:32 Witam. Czy orietuje się ktoś z szanownych forumowiczów ile kosztuje aktualnie metr w tej inwestycji i czy są jeszcze wolne mnieszkania? pozdr. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizka Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 24.11.06, 16:45 sa jeszcze wolne mieszkania, cena za metr od 3700 do 4300 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizka Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.pl 25.11.06, 10:17 Dlugo oczekiwane zdjecia. Dla wszystkich sasiadów :) elizkaimarcin.fotosik.pl/albumy/89300.html Pzdr Elizka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.microsoft.com 27.11.06, 14:19 Witam Czy juz płaciliscie 2 transze, czy jest jej przesuniecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 16:07 Ja wpłaciłam tylko przy podpisaniu umowy, nie wpłace drugiej bo puki co nie wywiązali się z umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:24 no właśnie - dobre pytanie. Moim zdaniem trzeba wziąść od AMM BUDu jakiś papier, aby nie obciążyli nas później odsetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.petrus.com.pl 27.11.06, 18:07 a ja myslałam że druga wpłata ma być do 13 grudnia, czyli jeszcze sporo czasu....moze każdy ma inny termin w umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AMM BUD Ożarów Maz.zdjecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:23 Pewnie mamy różne terminy płatności w zależności od daty podpisywania umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej buduje się!!! IP: *.petrus.com.pl 28.11.06, 16:40 Miło patrzec jak się buduje nasz dom. Wygląd na to, że wszystkie znaki na niebie i ziemi nam sprzyjają, naprawdę...pogoda jest super jak na tęporę roku i zapowiadają lekka zimę, co oznacza, że być może uda się budowac bez przestojów. Trzymajmy wszyscy kciuki sąsiedzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: buduje się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:36 Dlaczego nic nie piszecie o umowach, prosze o info kto podisał umowę przedwstępną notarialną. To bardzo dla mnie ważne prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: buduje się!!! IP: *.petrus.com.pl 29.11.06, 17:38 mało kto chyba podpisywał notarialną, bo t dopiero będzie przy faktycznym odbiorze mieszkania...wyglada na to, ze nikt z forumowiczów takowej nie podpisywał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Re: buduje się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:46 Ja podisałaem notarialna , cena to 1200zł. Czuję sie pewniej mając taką umowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmanetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 08.12.06, 11:32 BTW - ma ktoś aktualne zdjęcia z placu budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal20005 Re: buduje się!!! IP: *.chello.pl 10.12.06, 20:35 Hyba tu są patyrka.fotosik.pl/albumy/97074.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmanetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 11.12.06, 11:06 A ma ktoś zdjecia całego placu budowy razem z budynkiem B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aruro Re: buduje się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:54 Wpaciliście 2 transze ?, stan zero miał być ale jeszcze go nie ma , i pomimo że zimy nie ma to ju są opóźnienia. W czoraj tam byłem , i według mnie i mojej narzeczonej , to duzo brakuje do stanu zero, czy mozecie mi na ten temat powiedzieć coś wiecej , co znaczy stan zero, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdManetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 13.12.06, 16:04 cześć - jesli chodzi o stan zero - to tu nie ma typowego stanu zero - stan zero jest po prostu do rzednej 0 wysokosci - a wiec jesli np masz garaz podziemny to jak go wybuduja, wyleja strop zero pod parter to jest zakonczony stan zero (no musi byc potwierdzony wpsiem do dziennika budowy). Teoretycznie wiec stan zero tu to wylane lawy i stopy fundamentowe. Ale najlepiej spytac kier. budowy - niestsy nie bede w Ozarowie teraz - chyba w sobote dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdManetka Re: buduje się!!! IP: *.biuro.silverscreen.pl 13.12.06, 16:14 Jeszcze wyjasnienie (sciagniete z jakiegos portalu budowlanego): Na koszt fundamentów (czyli tzw. stan zero budynku) składają się: roboty ziemne, ławy fundamentowe (beton B15), ściany fundamentowe, izolacje przeciwwilgociowe, podłoża posadzki oraz rozprowadzenie instalacji kanalizacji poniżej poziomu zero. Tak wiec stan zero A jest zakonczony, B nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sush Re: buduje się!!! IP: *.chello.pl 13.12.06, 17:23 a może ktoś jednak dyzponuje zdjęciami budynku B?? Jak widać na zdjęciach budynek A rośnie w siłe, ale B nie widać nic. Czy z ziemi w końcu zaczął wychodzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: buduje się!!! IP: *.aster.pl 17.12.06, 17:56 Witam przyszłych sąsiadów. Jeśli chodzi o budynek B to ruszył z ziemi. Mam zdjęcia z przed kilku dni. chętnie wyślę. Podaję mojego maila. awzgarda@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_key Re: buduje się!!! IP: *.stansat.pl 21.12.06, 13:38 My podpisalismy notarialnie. Chccielismy miec pewnośc. Z tego co wiem to tylko kilka osób podpisało. Pozdrawiam sąsiadów w szczególności z bloku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia bemowo Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 17.12.06, 20:02 witam, ja bede mieszkala w bloku b witam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka z bloku B Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.pl 20.12.06, 22:18 CZESC, MY TEZ KUPILISMY MIESZKANIE W BLOKU B. ZAPRASZAM NA FORUM WSZYSTKICH SASIADOW :) tomaszsroka.com/forumf/index.phppOZDRAWIAM, Elizka Odpowiedz Link Zgłoś
2ducks Re: AMM BUD Ożarów Maz. 24.12.06, 00:29 Witamy :) My również z Bemowa i również mamy swoje własne "M" w bud. B Odpowiedz Link Zgłoś
2ducks Re: AMM BUD Ożarów Maz. 24.12.06, 00:31 Witamy serdecznie wszystkich sąsiadów z obu budynków :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszb121 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 24.12.06, 13:29 zyczenia wesołych swiat Bożego Narodzenia dla wszystkich przyszłych sąsiadów przesyła Mariusz z Moniką ( blok B) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sush Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.chello.pl 28.12.06, 01:40 witam polecam przeniesienie się z dyskusją na forum osiedla felicja www.felicja.47.pl pozdrawiam sasiadow z budynku B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadziaJ Re: AMM BUD Ożarów Maz. IP: *.szeptel.net.pl 20.03.07, 10:10 bo wszyscy pisza na forum felicji bezposrednio. tomaszsroka.com/forumf/ Odpowiedz Link Zgłoś
ikolo2 Re: AMM BUD Ożarów Maz. 13.05.07, 16:21 Witam wszystkich, Poszukuje przyszlych sasiadow czyli ludzi ktorzy kupili mieszkanie w Bloku B w Ozarowie Maz od AMM Bud. Podaje mojego maila do bezposredniego kontaktu gdyz rzadko wchodze na forum. ikolo@tlen.pl Pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś