Dodaj do ulubionych

MARVIPOL - Bielański Dom

IP: 212.160.155.* 12.03.03, 11:21
interesuje mnie inwestycja o nazwie "Bielański Dom". chciałbym dowiedzieć się
więcej o Marvipolu i jego dotychczasowych osiągnięciach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Edek Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 195.136.36.* 12.03.03, 11:44
      Obejrzyj najpierw działkę. Moim zdaniem bardzo wciśnięta między otaczające
      bloki.
      • Gość: mykele Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 13:05
        Byłem tam i niestety miejsce się nie broni. Powiem tak: na mapie to wygląda
        lepiej niż w rzeczywistości. Przecznicę dalej buduje się całkiem fajne osiedle
        lecz to i tak wysepka w morzu bloczydeł chyba jeszcze gorszych niż w innych
        częściach W-wy. Dla mnie okolica przypomina krakowską Nową Hutę i niestety nie
        są to miłe skojarzenia. Sama oferta developera ciekawa - ale naprawdę najpierwa
        zobaczyć okolicę...
    • Gość: Edek Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 195.136.36.* 12.03.03, 11:45
      bloki.
    • Gość: Edek Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 195.136.36.* 12.03.03, 11:47
      bloki.
      • Gość: bartolg Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 212.160.155.* 13.03.03, 11:08
        OK. działka nieduża, wciśnięta między smutne bloki, ale od zachodu i południa
        czteropiętrowe. dom bielański ma mieć natomiast 8 pięter plus usługi na
        parterze. mi do wyobraźni przemawia fakt bliskości lasku bielańskiego, czy
        parku lindego. to rzeczywiście robi wrażenie i nie łatwo w warszawie o takie
        stężenie zieleni niedaleko domu. kabaty są zbyt oblegane, jak dla mnie i co za
        tym idzie relatywnie za drogie. poza tym odnoszę wrażenie, że tam mieszkają,
        bądź chcą mieszkać WSZYSCY. dlatego ja nie chcę. bardziej zastanawiam się nad
        rzetelnością Marvipolu i wątpliwą renomą okolic ul.Wrzecono. podobno nie jest
        tam za bezpiecznie. chętnie dowiedział bym się czegoś więcej....
        • Gość: Edek Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 195.136.36.* 13.03.03, 12:12
          Moi znajomi mieszkają tuż obok - w jednym z 4 -piętrowców. W morde nie dostali,
          samochodu im nie okradli. Z drugiej strony podobno do szpitala bielańskiego
          często przywożą ludzi z Wrzeciona z "pewnymi urazami". Nie mieszkam w tej
          okolicy, ale sama działka mnie odstrasza.

• Gość: bartolg Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 212.160.155.* 13.03.03, 13:37
            dobra. działka nie wygrywa konkursu piękności, ale... projekt jest ciekawy,
            znalazłem dobre i osiągalne dla mnie finansowo mieszkanie. byłem w Marvipolu i
            na tle innych developerów zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. oczywiście
            zdaję sobię sprawę, że to gra, że oni zwyczajnie polują na klienta. tyle, że
            byłem (dzwoniłem) u kilku developerów i różnie to wygląda z zaangażowaniem,
            poziomem kultury, ale i co gorsze z konkretną wiedzą potrzebną dla mnie jako
            potencjalnego klienta, i ze stężeniem "ściemy". Marvipol spodobał mi się przede
            wszystkim ze względu na konkret. bez zbędnego kitu typu jesteśmy najlepsi,
            problemy to nie my i że to nie prawda, że pozwolenie na budowę, czy jakiś tam
            odpis z księgi wieczystej powinny mieć dla mnie większe znaczenie. ale OK. może
            się mylę i może trzeba mnie oświecić. proszę o wiedzę...
            • Gość: goja Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 217.17.46.* 13.03.03, 17:13
              Ja mieszkam na wrzecionie 33.
              Dom byl oddany z miesiecznym opoznieniem
              budowa byla mniej wiecej zgodnie z harmonogramem
              Nie mialam wiekszych problemow z nimi.
              Oczywiscie nie ma idelanego developera tak samo jak czlowieka.
              Ogolnie fachowcy wykanczajacy mieszkanie mowili, ze wykonanie jest ok.
              Firma oczywiscie dziala na zasadach rynkowych wiec jak nie bedziesz
              mial czegos zapisanego a tylko obiecane to moze tego oczywiscie nie byc
              wiec to co dla ciebie wazne zapisz w umowie.
              W trakcie budowy glowny wykonawca Montex mial powazne klopoty finansowe
              ale jakos udalo sie skonczyc wiec chyba radza sobie niezle z wykonawcami
              Przy firmie wielkości Marvipolu najważniejsze jest ile sprzedali mieszkan
              zwykle prowadza jedna lub max dwie budowy wiec sprzedaz jest warunkiem
              podstawowym do terminowej realizacji.

pozdrawiam
              • Gość: bartolg Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 212.160.155.* 14.03.03, 00:12
                dzięki goja za informacje. widziałem blok na Wrzeciono 33 i z zewnątrz wygląda
                przyzwoicie. ale mam kilka pytań. jak mieszka się w tej okolicy? choć pewnie
                mieszkasz tam od niedawna. jakiej mniej więcej wysokości jest czynsz za metr
                kw? czy są jekieś problemy z zakładaniem telefonów, kablówki itd... przepraszam
                za dociekliwość, ale warto wiedzieć jak najwięcej przed wyborem mieszkania.
                pozdrawiam
                • Gość: Edek Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 195.136.36.* 14.03.03, 09:23
                  Jeszcze jedna sprawa - Marvipol buduje na Wrzecionie domy z Ytongu(gazobeton),
                  a nie z cegły czy pustaków jak większość innych developerów. Prawdopodobnie
                  dlatego ceny są przystępne. Ma to swoje zalety(lepsze ocieplenie) i wady. Ja
                  osobiście wolę klasyczne, sprawdzone materiały. Ma to też znaczenie po kilku
                  latach jak człowiek chce sprzedać mieszkanie. Ludzie na to patrzą i z reguły
                  szukają cegły.
                • Gość: goja Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 217.17.46.* 14.03.03, 09:31
                  Gość portalu: bartolg napisał(a):

> dzięki goja za informacje. widziałem blok na Wrzeciono 33 i z zewnątrz
                  wygląda
                  > przyzwoicie. ale mam kilka pytań. jak mieszka się w tej okolicy? choć pewnie
                  > mieszkasz tam od niedawna.

No wlasnie trudno mi cos powiedziec mieszkam dopiero 2 miesiace
                  przez ten czas nikt mnie nie napadl ani nie zaczepial.
                  Zaleta okolicy jest dobra komunikacja i bliskosc laskow na spacery
                  wada troche niedoinwestowane jest to osiedle - szare bloki.
                  Ale to wiesz.

> jakiej mniej więcej wysokości jest czynsz za metr kw?

ok 2,9 pln jesli dobrze pamietam.

> czy są jekieś problemy z zakładaniem telefonów, kablówki itd...

Telefon juz mam zalozony wszystko bylo w bloku podlaczone ok
                  ja niestety czekalam bo moja umowa gdzies sie tepsie zapodziala
                  i podlaczyli mi jak zaczelam interweniowac, ze mija miesiac od podpisania umowy.
                  Wniosek i umowe na podlaczenie telefonu mozna skladac jeszcze przed
                  podpisaniem aktu notarailnego trzeba tylko wplacic kauceje za potencjalnie
                  wygadane rozmowy.

Telewizje mamy szesc podstawowych programow
                  kablowki jeszcze nie, instalacja oczywiscie jest
                  ale jest jakis problem z operatorami maja duzo pracy czy cos ;)).

> przepraszam za dociekliwość, ale warto wiedzieć jak najwięcej przed wyborem
                  mieszkania.
                  > pozdrawiam

rowniez pozdrawiam
              • Gość: gogo Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 22:53
                > W trakcie budowy glowny wykonawca Montex mial powazne klopoty finansowe
                > ale jakos udalo sie skonczyc wiec chyba radza sobie niezle z wykonawcami

A czy Bielański Dom tez buduje Montex?

> Przy firmie wielkości Marvipolu najważniejsze jest ile sprzedali mieszkan
                > zwykle prowadza jedna lub max dwie budowy wiec sprzedaz jest warunkiem
                > podstawowym do terminowej realizacji.

No wlasnie, ile mieszkań sprzedali?
                • Gość: ero Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 192.200.200.* 29.05.03, 10:10
                  Witam,
                  w lutym podpisalam umowe z Marvipolem - Bielanski Dom. Glownym wykonawca -
                  MITEX SA - firma dobra i sprawdzona.
                  Pozdrawiam,
                  • Gość: Rafal Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: 212.87.17.* 30.05.03, 10:35
                    Czesc Wszystkim!
                    Ja tez podpisalem juz umowe z Marvipolem w listopadzie. Jestem bardzo
                    zadowolony z tego wyboru. Obecnie wynajmuje mieszkanie na Wrzeciono i budowe
                    moge obserwowac z okna! Tempo jest ogromne, a i sama firma Mitex jest bardzo
                    porzadna (Obecnie buduja 2 hotele w centrum Wawy i olbrzymi osrodek sportowy w
                    Łomiankach, wiec nie moga byc kiepscy...). Budowe zaczeli tydzien przed
                    terminem. Jak do tej pory (mieszkam tam 6 miesiecy) nikt mnie nie zaczepial,
                    mam tylko problem z samochodem bo nie ma gdzie stawiac a jednego dnia mialem
                    wybita szybe. Mysle jednak ze nie ma miejsca zeby nie kradli. A poza tym mozna
                    wykupic garaz. Super sprawa jest bliskosc do lasku Lindego i Bielanskiego. Na
                    prawde po powrocie z centrum sie to docenia... Ktos pisal ze z powodu
                    gazobetonu moga byc problemy ze sprzedaza. Mysle ze jak za 2-3 lata bedzie tam
                    metro, bedzie mozna bez problemu sprzedac, a i jeszcze sie na pewno na tym
                    zarobi. (czy ma ktos problemy obecnie ze sprzedaza mieszkania, nawet starego,
                    na Ursynowie???)Metro zrobi swoje, a cena za m2 na pewno wzrosnie..
                    Pozdrawiam wszystkich ewentualnych sasiadow!!!
                    Rafal
                    • Gość: Venus Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: *.pkobp.pl 30.05.03, 10:52
                      Gość portalu: Rafal napisał(a):

> Super sprawa jest bliskosc do lasku Lindego i Bielanskiego.

Rzeczywiście, szkoda, że zapominasz o niektórych ludziach z marginesu,
                      zamieszkujących bliskie okolice tej inwestycji (okolice ul.Doryckiej), jak
                      również lubujących się w Lasku Bielańskim i okolicach pętli tramwajowej przy
                      Hucie, dla których jedną z rozrywek są kradzieże i rozboje.

Wszyscy Ci, którzy nie zaliczają sie do opisywanej przeze mnie grupy, niech mi
                      wybaczą. Musicie jednak przyznać, że ta okolica nie jest aż tak atrakcyjna,
                      jak opisał ją Rafał.
                      • Gość: doodo Re: MARVIPOL - Bielański Dom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 11:55
                        Moim zdaniem trochę przesadzasz
                        Całe dzieciństwo spędziłam na Żoliborzu i doskonale znam oklicę. Owszem
                        Wrzeciono nie cieszy się sławą ale okolica Marvipolu jest dobra - w pobliżu
                        przyzwoite budynki z młodymi ludźmi na poziomie. Jeżeli chodzi o Warszawę to
                        niewiele jest miejsc gdzie nie ma szumowin, a jeżeli są to budują tam o wiele
                        drożej.Mieszkałam na Pradze i mimo złej sławy tej strony Warszawy było tam
                        b.spokojnie. Teraz mieszkam na Mokotowie , który jest uznawany za dobre miejsce
                        a szumowiny takie same - wszędzie trafi się kwaterunek. Najważniejsze ,żeby
                        budynek nie był ogólnie dostępny i da się wytrzymać.
                        Jeżeli chodzi o Ursynów, który tak wszyscy chwalą - zupełnie nie pojmuję tego
                        fenomenu.
                        Nie wiem może Ursynów podoba się przyjezdnym? - ja nie mam sentymentu do tego
                        sztucznego toru ale przyznaję jest coraz lepiej - kiedyś sie gubiłam a ul.
                        wewnętrzne doprowadzały mnie do rozpaczy i nie umiałam drugi raz trafić z do
                        znajomych. Obecnie punktów charakterystycznych jest coraz więcej i można się
                        zorientować gdzie się mieszka to dobrze wróży na przyszłość - pod warunkiem,że
                        stary Ursynów z wielkiej płyty nie będzie się sypał.
                    • mike_renton Re: MARVIPOL - Bielański Dom 01.10.03, 15:56
                      tak cena wzrosnie to pewne, a gazobeton to jakas pomylka, sciany dzialowe sa z
                      czerwonych pustakow, spokojnie bez paniki.
                  • mike_renton Re: MARVIPOL - Bielański Dom 01.10.03, 15:54
                    i z wielkimi dlugami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka