Dodaj do ulubionych

Umowa cesji

23.09.06, 11:28
Szukam wzoru umowy cesji (przejęcie umowy z developerem niestety z
odstępnym), ewentualnie uwag jak to powinno wyglądać, żeby taka umowa była
dla mnie bezpieczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: amigo Re: Umowa cesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:47
      Ja bym w życiu nie zapłacił cwaniakowi odstępnego, ceny wyhamowują, dlatego co
      przezorniejsi chcą upchnąć udziały. Nie wiem czemu masz cwaniakowi ułatwiać
      życie. Przeczekaj chłopie, wiele reklam deweloperów w TV sugeruje, że ze
      sprzedażą nie jest tak wesoło. Może taniej nie będzie ale będzie znacznie
      większy wybór....
      • piotrusp Re: Umowa cesji 24.09.06, 18:38
        Mieszkanie z odstępnym jest tańsze o mojej rezerwacji u tego samego developera,
        a jeszcze dochodzi czas oczekiwania i płacenie odsetek od kredytu bo to z
        odstępnym będzie 8 miesięcy wcześniej. Jakoś nie wierzę w te problemy ze
        sprzedażą, chyba że coś z ceną albo lokalizacją szwankuje.
        • zuza191 Re: Umowa cesji 25.09.06, 01:10
          Czesc,
          Ja tez przymierzam sie do zakupu mieszkania z odstepnym. U jakiego dewelopera
          bedziesz robic cesje? Duzo placisz odstepnego? U mnie to chora proporcja, ale i
          tak sie zdecydowalam...
          Pozdrawiam i do uslyszenia,
          • piotrusp Re: Umowa cesji 26.09.06, 18:01
            Cześć,
            Już nic z tego, bo developer się nie zgodził na cesję. A szkoda bo dużo czasu
            straciłem w bankach na znalezienie rozwiązania jak to sfinansować :/
            Cedent wyrównał wartość do ceny bieżącego etapu, więc nie przepłaciłbym tylko
            wcześniej otrzymał klucze i dał komuś zarobić.
            • zuza191 Re: Umowa cesji 28.09.06, 15:02
              Czesc,
              Hmmm, szkoda... Ciekawe dlaczego deweloper sie nie zgodzil. Powinno mu byc
              wszystko jedno kto placi.
              Ja powinnam dostac zgode w poniedzialek. Czekam na nia z niecierpliwoscia, choc
              jednoczesnie wiem, ze to dopiero poczatek zabawy w kupowanie mieszkania.
              Pozdrawiam i zycze powodzenia,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka