piotrusp 23.09.06, 11:28 Szukam wzoru umowy cesji (przejęcie umowy z developerem niestety z odstępnym), ewentualnie uwag jak to powinno wyglądać, żeby taka umowa była dla mnie bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amigo Re: Umowa cesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:47 Ja bym w życiu nie zapłacił cwaniakowi odstępnego, ceny wyhamowują, dlatego co przezorniejsi chcą upchnąć udziały. Nie wiem czemu masz cwaniakowi ułatwiać życie. Przeczekaj chłopie, wiele reklam deweloperów w TV sugeruje, że ze sprzedażą nie jest tak wesoło. Może taniej nie będzie ale będzie znacznie większy wybór.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrusp Re: Umowa cesji 24.09.06, 18:38 Mieszkanie z odstępnym jest tańsze o mojej rezerwacji u tego samego developera, a jeszcze dochodzi czas oczekiwania i płacenie odsetek od kredytu bo to z odstępnym będzie 8 miesięcy wcześniej. Jakoś nie wierzę w te problemy ze sprzedażą, chyba że coś z ceną albo lokalizacją szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza191 Re: Umowa cesji 25.09.06, 01:10 Czesc, Ja tez przymierzam sie do zakupu mieszkania z odstepnym. U jakiego dewelopera bedziesz robic cesje? Duzo placisz odstepnego? U mnie to chora proporcja, ale i tak sie zdecydowalam... Pozdrawiam i do uslyszenia, Odpowiedz Link Zgłoś
piotrusp Re: Umowa cesji 26.09.06, 18:01 Cześć, Już nic z tego, bo developer się nie zgodził na cesję. A szkoda bo dużo czasu straciłem w bankach na znalezienie rozwiązania jak to sfinansować :/ Cedent wyrównał wartość do ceny bieżącego etapu, więc nie przepłaciłbym tylko wcześniej otrzymał klucze i dał komuś zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza191 Re: Umowa cesji 28.09.06, 15:02 Czesc, Hmmm, szkoda... Ciekawe dlaczego deweloper sie nie zgodzil. Powinno mu byc wszystko jedno kto placi. Ja powinnam dostac zgode w poniedzialek. Czekam na nia z niecierpliwoscia, choc jednoczesnie wiem, ze to dopiero poczatek zabawy w kupowanie mieszkania. Pozdrawiam i zycze powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś