Dodaj do ulubionych

Dor group nad jeziorem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:28
Co myślicie o inwestycji dor group "nad jeziorem", życzą sobie 5.600 za m2 i
zastanawiam się, czy warto.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • pol411 Re: Dor group nad jeziorem 02.10.06, 22:38
      mam ten sam problem, nie wiem czy nie można znaleźć czegoś taniej. Na Bemowie
      ceny takie są - już to sprawdziłem. Tańsza Białołęka - ok 5 tyś m2. Jeśli coś
      znajdziesz taniej to pisz na forum. Pawcio
      • Gość: walerian Re: Dor group nad jeziorem IP: *.devs.futuro.pl 03.10.06, 09:10
        ... właściwie nad jakim jeziorem ? powinno się raczej nazywać "przy
        autostradzie". Źle mi się robi jak słyszę tą nazwę - może i bloczek z przyjemną
        architekturą , ale z tym jeziorkiem to mydlenie oczu aby nie zauważyć
        autostrady. Wspomniane jeziorko (wielkości stawu zresztą) prawdopodobnie
        wyschnie gdy pojawi się obok autostrada.
        • Gość: klon Re: Dor group nad jeziorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:50
          nie autostrada a obwodnica i nie rozumiem co wy się tak tego czepiacie,
          przecież to warszawa, poza tym kiedy niby oni poprowadzą tą "autostradę"?
          Wiadomo jakie są polskie możliwości.
          Narazie to chyba jedna z najlepszych inwestycji, poza tym place pod budowe przy
          narwiku są drogie, więc trzeba się liczyć z kosztami.
        • Gość: makuwka.citi Re: Dor group nad jeziorem IP: 192.193.245.* 03.10.06, 12:43
          tak, tak, nad autostradą;) Osiedle jest budowane przy mającej niedaleko
          przebiegać trasie, trasa dopiero jest w planach a jeziorko (staw, sadzawka,
          kałuża) już jest. Proponuje podjechać na teren budowy i zobaczyć jak to
          wygląda.
          Osobiście się skusiłem ale przy troszkę lepszych cenach.
          Pzdr
          • Gość: JA Dor group nad jeziorem IP: *.polkomtel.com.pl 10.10.06, 14:01
            Przestrzegam wszystkich potencjalnych nabywców ... zawierajcie tylko i
            wyłącznie umowę w formie notarialnej!!! Na dzień dzisiejszy developerzy nie
            szanuja klientów i potrafią wypowiedzieć umowę przed oddaniem inwestycji;
            bardziej im się opłaca zapłacić karę i odsprzedać mieszkanie komuś innemu po
            wyższej cenie. Ten developer takich rzeczy jeszcze nie robił ale na rynku
            spotyka sie takie przypadki. Osobiście byłem bardzo zainteresowany kupnem
            lokalu mieszkalnego Nad Jeziorkiem jednakże ostatecznie developer odmówił
            zawarcia umowy w formie notarialnej. Czemu ? Czyżby liczył się z ewentualnościa
            odsprzedaży mieszkania komus innemu ... Reasumując jeżeli jesteście w stanie
            przez 2 lata żyć w niepewności to życzę powodzenia ...

pozdrawiam
            JA
            • Gość: lukakow Re: Dor group nad jeziorem IP: *.chello.pl 24.10.06, 18:23
              Witam,
              Wszystkich tych którzy jednak podpisali umowy wstępne Serdecznie Zapraszam na
              skromne forum:

nadjeziorem.itsec.pl
              ;)
              • Gość: demon Jad jeziorem Dzierżawa wieczysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:44
                Witam

Przymierzam się do kupna lokalu w tej inwestycji, ale z treści umowy wynika, że
                DOR nie jest właścicielem gruntu, na którym buduje. Zatem kto jest
                właścicielem, kiedy wygasa dzierżawa, jaki jest status wspólnoty i co DOR nam
                sprzdaja (Przecież nie są właścicielem terenu, więc czy mogą go odsprzedać???)
                i tak na prawdę czyje będą nasze (zapłacone) mieszkania. Dlaczego DOR nie kupił
                ziemi od właściciela ???
                • Gość: Gość Re: Jad jeziorem Dzierżawa wieczysta IP: *.spray.net.pl 01.11.06, 11:51
                  Użytkowanie wieczyste a nie dzierżawa, to po pierwsze, jest to popularna forma
                  nabywania gruntów, Miasto oddało działkę w użytkowanie wieczyste, a nie
                  sprzedało, nie ma to znaczenia większego, bo umowa użytkowania jest zawierana
                  na blisko 100 lat. Znakomita większośc deweloperów buduje na ziemi której jest
                  wieczystym użytkownikiem, nie widzę w tym żadnego problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka