mieszko.1 Uwaga podatek! Info dla tych co chcą podpisać akty 25.07.07, 08:05 Kto chce zaoszczędzić na wykupie lokalu ma czas do końca roku: Dz.U.04.54.535 USTAWA z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z dnia 5 kwietnia 2004 r.) ............ Przepisy przejściowe i końcowe Art. 146. 1. W okresie od dnia przystąpienia Rzeczypospolitej Polskiej do Unii Europejskiej do: ...... 3) dnia 31 grudnia 2007 r. stawkę podatku 0 % stosuje się do: ............. c) przekształcenia spółdzielczego lokatorskiego prawa do lokalu mieszkalnego na spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu oraz przeniesienia na rzecz członka spółdzielni własności lokalu mieszkalnego lub własności domu jednorodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariob Re: Uwaga podatek! Info dla tych co chcą podpisać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 08:22 Czytałem tą ustawę. Liczy się kiedy członek podpisał umowę ze spółdzielnia. A więc to ich nie dotyczy. A co do wyciągania listów ze skrzynek to kilkakrotnie mi się już zdarzyło, że list sąsiadki był u mnie w skrzynce i odwrotnie. Oprócz tego zdarza się tak, ze list jest powtórnie avisowany, mimo że wcześniej aviso nie dostałem żadnego. Dziekujemy Panom z Karkonoszy za wywiezienie smieci a swoją drogą czy spółdzielnia nie mogłaby wystapić do MPWIK o odszkodowanie ze względu na zablokowanie jedynej drogi wyjazdowej i zagrozenia epidemia? Można by było te pieniądze przekazać na dokończenie ogrodzenia wokół osiedla na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzekutor Taczka IP: *.eranet.pl 28.07.07, 07:23 Ludzie zrobią z Tobą porządek"Manieczka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exx Re: Taczka IP: *.eranet.pl 28.07.07, 10:46 Mańka-będziesz jechać na taczce palancie Odpowiedz Link Zgłoś
awisnia71 SBM Śmietnikówka 28.07.07, 16:12 Znowu powtarza się problem ze śmieciami. Tylko, że teraz nie można już zwalić winy na panów od remontu rur w ulicy. Na zebraniu wspólnoty mówione było, że spółdzielnia dostaje pieniądze za wynajem terenu pod plac zabaw. Panie Jacku prosze kupić dodatkowy kontener bądź naprawić ogrodzenie na osiedlu bo w przeciwnym razie nałożę na głowę prześcieradło i jak będzie pan szedł do teścia w garażu to tak pana nastrasze, że pan zrobi siku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: SBM Śmietnikówka IP: *.eranet.pl 28.07.07, 17:33 Najpierw zapłać Brunchildo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: SBM Śmietnikówka IP: *.171.85.114.crowley.pl 30.07.07, 11:40 awisnia71 jesteś tak obrzydliwa, że wcale nie musisz zakładać prześcieradła, żeby kogoś przestraszyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
awisnia71 Re: SBM Śmietnikówka 02.08.07, 17:18 Jeżeli Cię to ineteresuje to mam akt. W przeciwieństwie do ciebie nie muszę pracować w jogurtach i nie muszę prosić o pomoc brata ubeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek (nie Żyd) Re: SBM Śmietnikówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:16 Oj Żydki, Żydki skąd was się tutaj tyle wzięło? Ojciec Dyrektor i Jarosław zrobią z Wami PORZĄDEK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demaskator Re: SBM Śmietnikówka IP: 89.171.106.* 03.08.07, 00:23 awisnia71 napisała: > Jeżeli Cię to ineteresuje to mam akt. Kłamiesz - nie masz aktu. Masz za to duuuży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 03.08.07, 16:12 Witam, Przebywając na wywczasie tęskniłem za tym forum wielce. Choć w ciągu tych kilku tygodni nie było specjalnego wysypu postów, to za to jakość jaka! Nowe nicki, nowe koncepcje (z antysyjonistycznymi włącznie), nowe pomysły (straszenie JJa prześcieradłem). To cieszy. Cieszy mnie również aktywność sporadycznych dotychczas uczestników - choćby awisni71. Chociaż, jedno mnie martwi - Mańka ktoś chce na taczce wywieść. A to nie fair i nie po bożemu - mordę obić, to co innego, ale tak na taczce, jak jakiegoś kacyka - nie, to nie w porządku. Ale jakby co, Maniek, to stanę w Twojej obronie (mówię o taczce), nie pozwolę! Miszcz zaniemówił zupełnie. Najwyraźniej wpadł w depresję, jedyna nadzieja trzymająca go w przekonaniu o swojej nieomylności na temat budowlanki okazała się płonna - prokurator umorzył postępowanie - i żegnaj 1600 zł za metr (albo jakoś tak). Szkoda mi chłopa, gotów jeszcze zmienić zawód w tej depresji. A tak dobrze teraz płacą... i kto wie, może by i stać go było wykupić to jego mieszkanie po licytacji, a tak stracimy sąsiada i fachowca zarazem. I kto nam teraz przejście podziemne wybuduje? Miszczu, ale nie martw się, małe doniesienie na prokuratora poprawi Ci humor! Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Nowicki Re: Co słychać ? IP: *.eranet.pl 04.08.07, 18:07 Przepraszam. Panie podpisujący się jako Zdzisław. Rzadko się na tym forum wypowiadam ale sytuacja mnie do tego zmusiła. Jestem mieszkańcem osiedla Augustówka i nie zgadzam się z dopłatą przedstawioną przez Prezesa ani też z propozycją spłaty całości wierzytelności.Przecież wszyscy wiemy, że dług do spłacenia to działalność zarządu w latach 2004-2007 a więc koszty poniesione przez wszystkich mieszkańców zarządzanych przez Prezesa. Ponadto dziwi mnie fakt, dlaczego Prezes nie chce zwołać Walnego Zgromadzenia. Z jednej strony twierdzi, że nie ma już spółdzielców / część ma akty i nie jest spółdzielcami a druga część jest bezprawnie zamieszkującymi obywatelami lokale/ jeżeli tak jest to jak może istnieć spółdzielnia bez spółdzielców? Jeżeli natomiast ponad 100 mieszkańców to nadal spółdzielcy / nie pisze się listów i nie wymaga się czynszu od zamieszkujących samowolnie tylko wzywa sie policję/ to dlaczego nie mają prawa do Walnego Zgromadzenia. Pozdrawiam. Z.Nowicki Ps. Nie rozumiem dlaczego Pan obraża na forum publicznym mieszkańców osiedla na którym jak się mogę domyślać Pan mieszka. Liczę na Pana odpowiedź Panie Zdzisławie. Mam też nadzieje, że jest Pan mężczyzną i podpisze się Pan pod postem chociaż prawdziwymi inicjałami. Co do Prezesa to ja rozumiem, że najlepiej byłoby mieć wpływy z czynszów od byłych spółdzielców, nowe od nowych lokatorów, sprzedać mieszkania na rynku za 7,5tys. za metr kwadratowy i jeszcze nie oddać wkładów tym pierwszym. Watpię czy ten plan się Prezesowi uda. Choć czytając odpowiedź pana Stojakowicza wszystko w tym mieście wydaje się być możliwe. Powodzenia sępy ludzkich serc i uczuć! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel-01 sexy zdzis - czyli nieznajomy z Ikejj 04.08.07, 22:56 www.goldenline.pl/robert-calka www.goldenline.pl/piotr-langiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Re: Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 06.08.07, 16:36 > Gość portalu: Z. Nowicki napisał(a): > Przepraszam. Proszę, jeno nie wiem za co, Pan mnie przeprasza. > Panie podpisujący się jako Zdzisław. Nigdy nie podpisywałem się jako Zdzisław! apsik, degenerat - a i owszem, bywało, ale Zdzisław? Myślałem raz nad nickiem Zdziesek, ale trudno się wymawia, więc dałem spokój. > Rzadko się na tym forum > wypowiadam ale sytuacja mnie do tego zmusiła. A cóż się zmieniło od 5 czerwca, że akurat dziś Pana zmusiła, ta sytuacja zmusiła? > Jestem mieszkańcem osiedla > Augustówka i nie zgadzam się z dopłatą przedstawioną przez Prezesa ani też z > propozycją spłaty całości wierzytelności. Ma Pan do tego święte prawo, ale z jednym zastrzeżeniem: ma Pan wiedzę o konsekwencjach i świadomość wszystkich dalszych skutków takiego postępowania. > Przecież wszyscy wiemy, że dług do > spłacenia to działalność zarządu w latach 2004-2007 a więc koszty poniesione > przez wszystkich mieszkańców zarządzanych przez Prezesa. A to ciekawe, że wszyscy wiemy! Bo ja akurat nie wiem, że jest to dług działalności Zarządu, raczej byłem przekonany, że to koszt wybudowania II etapu (2004- 2006 marzec) oraz "całej fury" kosztów administracyjno-prawnych Waszej wojny. Ciekawa teza, że te koszty mają ponieść wszyscy mieszkańcy! Ale nic straconego - wygracie, to nałożycie na nas kontrybuję. >Ponadto dziwi mnie > fakt, dlaczego Prezes nie chce zwołać Walnego Zgromadzenia. A po co? Znowu go nie wpuścicie na salę! >Z jednej strony > twierdzi, że nie ma już spółdzielców / część ma akty i nie jest spółdzielcami >a druga część jest bezprawnie zamieszkującymi obywatelami lokale/ No i tu się z Tobą zdodzę, bo umów najmu nie macie. Zaś na temat, czy jesteście jeszcze spółdzielcami, to ma się sąd wypowiedzieć, nieprawdaż? Tedy cierpliwości! jeżeli tak >jest to jak może istnieć spółdzielnia bez spółdzielców? Jeżeli natomiast ponad 100 > mieszkańców to nadal spółdzielcy / nie pisze się listów i nie wymaga się > czynszu od zamieszkujących samowolnie tylko wzywa sie policję/ to dlaczego nie > mają prawa do Walnego Zgromadzenia. > > Pozdrawiam. Z.Nowicki > > Ps. Nie rozumiem dlaczego Pan obraża na forum publicznym mieszkańców osiedla na > > którym jak się mogę domyślać Pan mieszka. Drogi Panie, proszę wskazać choć jeden post, w którym obraziłem mieszkańców naszego osiedla. Wyśmiewałem Waszą grupę, fakt, wyszydzałem kilku Waszych "przywódców", to fakt, udowadniałem ich nikczemność i głupotę, to tez fakt. Co do Waszej sekty, raczej wyrażałem się o Was z politowaniem, ale nie wypisywałem obraźliwych sądów. > Liczę na Pana odpowiedź Panie > Zdzisławie. Mam też nadzieje, że jest Pan mężczyzną i podpisze się Pan pod > postem chociaż prawdziwymi inicjałami. O nie, mój Panie, po pierwsze już byłem kobietą i kalumnie, które spłynęly na "płeć piękną" nie świadczą, że bywają tu gentelmeni, a po drugie wystarczą mi te wszystkie inwektywy, jakie otrzymałem jako osoba mająca odmienne zdanie. >Co do Prezesa to ja rozumiem, że > najlepiej byłoby mieć wpływy z czynszów od byłych spółdzielców, nowe od nowych > lokatorów, sprzedać mieszkania na rynku za 7,5tys. za metr kwadratowy i jeszcze > > nie oddać wkładów tym pierwszym. Nic prostszego, się Pan go zapyta. > Watpię czy ten plan się Prezesowi uda. Choć > czytając odpowiedź pana Stojakowicza wszystko w tym mieście wydaje się być > możliwe. > > Powodzenia sępy ludzkich serc i uczuć! Panie Z.Nowicki, po co Pan tyle tych literków klepał, by na koniec jednym zdaniem podsumować swoje przekonania i opinie, mało tego - aksjomat, kim są Ci wszyscy, którzy Was nie wspierają? Trzeba było od tego zacząć, np. jako motto, to składniej by poszło, szczególnie, że oszczerstwa wystarczy pisać w punktach. Jak widzę, godnie Pan reprezentuję cała Waszą grupę - wie Pan najlepiej , co było, jest i będzie. A może, miast się litować nad sobą i zemścić na cały ten nikczemny świat, wykorzysta Pan ten dar - dar wszechwiedzy i spożytkuje w biznesie - giełda, finanse, obrót walutami, albo w polityce. Szkoda marnować taki dar. A może cała grupa skorzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znienacka Re: Co słychać ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.08.07, 00:22 Brawo ździsiu, wygraliście doprowadzając prawie połowę rodzin z osiedla do bankructwa. Najumałeś kasy teraz masz za co pożyć, ale fortuna kołem się toczy raz ty i raz ciebie. Ciekawe, że ty z tego to nawet dumny jesteś - no cóż pacjent zawsze nieświadomy, że chory i na końcu jak wyzdrowieje ( co ja piszę, jeśli wyzdrowieje w ogóle) to się dowie, że było z niego kawał jumaka na potęgę. I po co ty piszesz jeszcze na tym forum? - a zapomniałem przecież ty chory jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Re: Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 07.08.07, 14:33 Misiu, ale o co Ci chodzi? Do kogo ta pretensja? Czy nie nie ostrzegano Was? W marcu ub.r. jak zaczęła się cała zadyma ostrzegaliśmy Was (my z I etapu), że może skończyć się to plajtą SBM. Potem, jak I etap olał Was i udało się doprowadzić do aktów, również ostrzegano Was. W sierpniu (rok temu) dostaliście od Zarządu wyraźne pismo, że cała ta Wasza wojna doprowadzi do bankructwa i utraty mieszkań, we wrześniu, podobnie w październiku. A teraz, pretensje należy kierować do Waszych guru. >Gość portalu: znienacka napisał(a): > Brawo ździsiu, wygraliście doprowadzając prawie połowę rodzin z osiedla do > bankructwa. Najumałeś kasy teraz masz za co pożyć, ale fortuna kołem się toczy > raz ty i raz ciebie. Ciekawe, że ty z tego to nawet dumny jesteś - no cóż > pacjent zawsze nieświadomy, że chory i na końcu jak wyzdrowieje ( co ja piszę, > jeśli wyzdrowieje w ogóle) to się dowie, że było z niego kawał jumaka na potęgę > . > I po co ty piszesz jeszcze na tym forum? - a zapomniałem przecież ty chory jest > eś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Co słychać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:45 Guru to nas ratują z tego w co nam wpakowaliście i z tego w co mogliście nas jeszcze dodatkowo wpakować. Plany były ,,ambitne''. Tym bardziej, że to dzieki tym guru, I etap jak się okazło nie miał dopłat. Wielkie dzięki im za to a ty sie bujaj jumaczu. Wypyj jogurt i idz spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Re: Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 07.08.07, 14:50 Putek, napisz coś więcej o tych "ambitnych planach"! Uświadom wszystkich, a przede wszystkim mnie, bo wiesz, nie wiem za co im dziękować. > Gość portalu: Putek napisał(a): > Guru to nas ratują z tego w co nam wpakowaliście i z tego w co > mogliście nas jeszcze dodatkowo wpakować. Plany były ,,ambitne''. > Tym bardziej, że to dzieki tym guru, I etap jak się okazło nie miał > dopłat. Wielkie dzięki im za to a ty sie bujaj jumaczu. Wypyj jogurt > i idz spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel cudzych Re: Co słychać ? IP: *.ipartners.pl 07.08.07, 16:48 koga tam zdzisiu bedziecie teraz usczesliwiac i za ile upadniecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Co słychać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:22 Mam pytanie. Czy ktoś nie chce kupić 3 gołębi tresowanych archidowych z trzeciej chodowli? Oprócz tego mam do sprzedania dres nike rozmiar M nie noszony. Tak na 177. Jak cos to na mail piszcie. adasko1981@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg prościuchów Re: Co słychać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:42 Ale ty Putek burek jesteś naprawdę, o tej fabryce to chyba była prawda... a ja mam całkiem nieznoszone gacie do sprzedania i nie piszę o tym na forum, aha a gołębie odkupi od ciebie Balcerek, i tak koszulka NIKE - zlituj się chłopie to jest Warszawa a nie jakieś KACZE DOŁY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutek Re: Co słychać ? IP: 89.171.106.* 07.08.07, 19:01 O ile mnie pamięć nie myli to -obsrany zdzisiu- akty podpisaliscie własnie dzięki działaniom II etapu !!!!!!!!!! fuck Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Co słychać ? 07.08.07, 20:39 Ciesz się zdzichu. Pan Bóg stworzył Polskę właśnie po to, żeby k*rwy i złodzieje takie jak ty miały swoje miejsce na ziemi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Konkurs IP: *.plwaw.energis.pl 08.08.07, 12:21 > Gość portalu: sutek napisał(a): > O ile mnie pamięć nie myli to -obsrany zdzisiu- akty podpisaliscie > własnie dzięki działaniom II etapu !!!!!!!!!! > > fucka Tak? A którym działaniom? Poniżej lista działań II etapu wspierających uzyskanie aktów własności I etapu: * próba zblokowania wydania zezwolenia na użytkowanie lokali mieszkalnych * próba zblokowania wydania decyzji PINBu * zastraszanie notariusza * próba podważenia ważności aktów notarialnych To zgrubsza tyle. Jeśli ktoś pamięta inne działania II etapu, dzięki którym uzyskaliśmy akty, zapraszam do wpisów. Dziękujemy Wam II etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwl Re: Konkurs IP: *.eranet.pl 08.08.07, 17:07 Wal się w podarte jezioro-jesteś zwykły frajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Warszawy Re: Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:03 Od niedawna chętnie odwiedzam to forum, nie mam z waszym osiedlem kompletnie nic wspólnego (na szczęście) ale naprawdę widzę, że z większością z was coś jest nie tak. Wszyscy muszą znać swoje miejsce w szeregu a wy macie z tym problem. Nie stanowicie żadnej siły a zachowujecie się jakbyście mogli przestawiać góry a nie możecie...a pan panie Putek niech się zdecyduje czy jest pan pracownikiem fabryki, nadzorcą w dużej deweloperskiej firmie czy też o mało co prawnikiem. Zróbcie sobie rachunek sumienia i realnie oceńcie swoją pozycję i bezpodstawna buta nic tutaj nie da, co najwyżej pogorszy sytuację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Tuchlin Re: Co słychać ? IP: *.eranet.pl 07.08.07, 07:55 Ty jesteś Zdzisław Marchwicki-wampir z Augustówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Co słychać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:32 Ja bardzo prosze nie podpisywać sie moim pseudonimem. W żadnej fabryce nie pracuje. Pracuje jako supervisor w znanej warszawskiej firmie deweloperskiej. Tak sobie myslę, że wszyscy ,,jedziemy'' po prezesie. Ale trzeba przyznać ma chłop łeb na karku. Wymyśleć taki plan, dopracować wszystkie szczegóły, przewidzieć, że mieszkania w I etapie sprzedać może albo robotnikom albo znajomym. Plan doskonały. Bronić się za czyjeś pieniądze. I wszystko tak naprawdę zgodnie z prawem. Zobaczcie, że wszystko mu wychodzi, nie ma co musi mieć łeb na karku no i doświadczenie. A największym jego atutem jest to, że miszka w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Co słychać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:55 A ja z uporem maniaka będę twierdził że większośc "tutejszych" to mośki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek TVP IP: 89.171.106.* 05.08.07, 21:37 Jutro ok. godz 11.00 w siedzibie a potem na osiedlu będzie nagrywany dalszy ciąg "Sprawy dla reportera" zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:49 Ty się Mirek zastanów, jaka talewizja, jaki program? ja jestem Twoim sąsiadem i nic o tym nie wiem???!!! to taki z Ciebie sąsiad że nic mi wcześniej nie powiedziałeś żebym mógl sobie wziąść wolne w fabryce???!! Odpowiedz Link Zgłoś
awisnia71 Re: TVP 05.08.07, 21:57 No Panie Robercie ale wstyd! Nie sądziłam, że to pan. Rozumiem, że przez 6 miesięcy na bezrobociu coś trzeba robić. Ot choćby pracować na umowę zlecenie w sbm augustówka jako klaun osiedlowy. No i po co to wszystko. Przecież wystraczyło się uczyć. Oj już dość tej telewizji na tym osiedlu. Co tu filmować? Tym bardziej w poniedziałek jak śmieci zalegają całe osiedle. Swoją drogą to kiedy ten syndyk wejdzie? Czy może coś zrobić ludziom co mają akty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihh Re: TVP do awisnia i nie tylko IP: 89.171.106.* 06.08.07, 11:13 Tak, syndyk bedzie uczyl kultury osobistej i savoir-vivre. Zwłaszcza II- etapowcow, gdyz wiekszosc to zbieranina z prowincji i jak widac nie potrafia biedacy odnalezc sie w srodowisku miejskim. Ale I-etapowcom tez wiele brakuje i kazda nauka sie przyda. Mam wrazenie, ze wiekszosc mieszkancow wziela sie z kapusty (choc chyba tzw "zielona kapusta" nie smierdza), a pozostala czesc podrzucily bociany- i jak zwykle w polskich realiach - byly to odrzuty z eksportu. Stad tez tak wysoki poziom dyskusji na tym forum... Wniosek: "I wszystko stalo sie jasne - OSRAM" A tak a'propos- to chyba nieladne takie osobiste wycieczki. Czasami nie moge sie polapac, o co wam ludzie chodzi? Czy to wam w czyms pomaga? Atakujcie politykow - przynajmniej wiadomo za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: TVP IP: 89.171.106.* 07.08.07, 00:46 awisnia71 napisała: > No Panie Robercie ale wstyd! Nie sądziłam, że to pan. Rozumiem, że przez 6 > miesięcy na bezrobociu coś trzeba robić. Ot choćby pracować na umowę zlecenie w > > sbm augustówka jako klaun osiedlowy. No i po co to wszystko. Przecież > wystraczyło się uczyć. > A Ty Wisienko co za szkoły skończyłaś ? Facet ma niezłe kwalifikacje i nie ma się czego wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Praca dyplomowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:26 Drodzy spółdzielcy! Jestem studentem 3 roku prawa na UW i własnie oswiadczyłem promotorowi, ze chciałbym opisać sprawę naszej spółdzielni. Nakazał mi abym opowiedział w skrócie o naszej sytuacji i dlaczego ta praca mialaby własnie dotyczyć spółdzielni sbm. Wysłuchał i zapytał mnie czy jestem przekonany o tym co mówie bo on twierdzi, że to niemozliwe. Zgodził się i zatwierdził tytuł pracy ,, Spółdzielnia SBM Augustówka - wykorzystywanie luk prawnych do potrzeb przestepczości zorganizowanej'' I dlatego prosze was moi drodzy o pomoc. Chciałbym się skontaktować na wywiad z prezesem i panem podpisującym się jako sexy zdziś. Nie mam do nich komórek. Na Karkonoszy podobno już się nie mieszczą a i tak nikt tam nie chce ze mną rozmawiać bo ja podobno juz nie jestem członkiem SBM. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rupertc Zgłoszenie wierzytelności 09.08.07, 00:06 Witam sąsiadów, Na forum www.elsnerow.waw.pl w "Plikach do pobrania" umieściłem fotokopię prawidłowo wypełnionego Zgłoszenia Wierzytelności, które powinno zostać wysłane do sądu do dnia 20 sierpnia. Należy również zgłosić się do SBM po zaświadczenie o dokonaniu wpłaty udziałów. Osoby zainteresowane, a nie mające dostępu do w/w forum proszę o kontakt mailowy (rupertc@gazeta.pl). Pozdrawiam, Robert Całka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galileusz Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 07:56 No Panie Robercie, nie sadziłem, choć mogłem sie domyslać, że posiada Pan również mieszkanie w II etapie. W Pana przypadku jest to więc bardzo proste. Ubiegać się Pan musi o zwroty kosztów od samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.eranet.pl 09.08.07, 10:53 No Panie Dupercie ja myślałem że Pan jest poprostu głupi,ale Pan jest zwykły fjut do szczania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ruperta Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: 89.171.106.* 10.08.07, 18:38 Gość portalu: Mikołaj napisał(a): > No Panie Dupercie ja myślałem że Pan jest poprostu głupi,ale Pan jest zwykły > fjut do szczania Zgadzam się z przed mówcą -jest Pan głupi Panie Rupercie... z tą hołotą nie powinien Pan wogóle rozmawiać. Po co to Panu ? Czy Pan myśli, że ktoś Panu podziękuje. Już pana te chamy wyzwali za samo pojawienie się na tym forum. Nie warto Panie Rupercie, nie warto. Mam nadzieję, że kiedyś ten koszmar się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:26 Panie Rupercie to faktycznie nie było mądre. Tak wtykać palec między drzwi. Jest taki moment w kazdym filmie katastroficznym, że do ludzi dociera prawda. Stają się nerwowi, krzyczą, szarpią za ubrania, biją. Nie widzą szans na ucieczkę, a zaczynają czuć, że grozi im wielkie niebezpieczeństwo. Chyba społeczność SBM Augustówka (jej część) powoli wchodzi w to stadium, kiedy czuje, że zbliżająca się katastrofa nie była tylko bajką dla niegrzecznych dzieci. Do tej pory wierzyli, że prowadzi ich Mojżesz, ale coś mu ostatnio laska zmiękła, a manny z nieba i cudownych rozwiązań jakoś brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSHE Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 13:12 I tak Was kupię Polaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.08.07, 13:50 Witam Państwa. Nie jestem zorientowana bo wynajmuję mieszkanie a sama na naszym osiedlu bywam sporadycznie. Kim jest właściwie Pan Robert Całka? Panie Robercie mógłby nam się Pan przedstawić i napisać czy Pan oficjalnie jest zatrudniony w naszej spółdzielni i co Panem kieruje. Proszę także napisać jakie Pan ma wierzytelości i do kogo. Dziękuję ślicznie. Z poważaniem Sylwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.subscribers.sferia.net 13.08.07, 20:50 ...rupercik dupercik, rupercik dupercik...- wołają dzieci w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Zgłoszenie wierzytelności 14.08.07, 21:52 R.Calka jest podhujaszczym prezesa, taki murzyn Kunta-Kinte. Co mu karzą to zrobi. - Piszcie calka - mówi prezes, no i calka pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Kiedy Walne? IP: 89.171.106.* 16.08.07, 22:55 Drodzy sąsiedzi, exspółdzielcy, Wiedziony troską o dalsze Wasze losy i Spółdzielni Mieszkaniowo- Budowlanej "Augustówka" chciałbym jeno wiedzieć, kiedy odbędzie się Walne Zgromadzenie Spółdzielców rzeczonej? Proszę o odpowiedzi, krótko i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 89 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:55 Zadzwon na Karkonoszy to Ci powiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.eranet.pl 17.08.07, 10:08 Exspółdzielcy a nie przyszło wam do głowy robaczki, że nie wszyscy podpisali pismo w sprawie zrzeczenia się członkowstwa? Zostało nas kilkunastu wraz z karkonoskimi i nigdy nie oddamy wam tego co nas tyle nerwów i wyrzeczeń kosztowało. Mamy wobec was roszczenia z tytułu blokowania aktów i ogólnego bajzlu na osiedlu. Do zobaczenia na licytacji. R.C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 89 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:25 Warunkiem przystapienia do aktów bylo zrzeczenie sie członkowstwa w spoldzielni, wiec juz wiem skad masz akt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy ździś Do mendy!!! IP: *.plwaw.energis.pl 17.08.07, 12:32 A tę mendę, która sie pode mnie podszywa, to ostrzegam. Jeśli Ci się podoba mój nick, to chętnie odstapie, tylko daj znać - cena będzie przystępna. Nie wiem, co na to RC, ale liczę, że zachowasz minimum przyzwoitości (chyba przegiąłem) i wszelkie prowokacje będziesz robił na swój rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 17.08.07, 22:52 Gość portalu: sexy ździś napisał(a): > Exspółdzielcy a nie przyszło wam do głowy robaczki, że nie wszyscy > podpisali pismo w sprawie zrzeczenia się członkowstwa? Zostało nas > kilkunastu wraz z karkonoskimi i nigdy nie oddamy wam tego co nas > tyle nerwów i wyrzeczeń kosztowało. Mamy wobec was roszczenia z > tytułu blokowania aktów i ogólnego bajzlu na osiedlu. Do zobaczenia > na licytacji. > > R.C Na licytacji? Będą twój pusty łeb licytowac? Pewnie drogo chcesz...bo mało używany. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Do Sexy Frajera IP: *.eranet.pl 18.08.07, 09:12 Białołęka czeka na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
sexy_zdzis Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 18.08.07, 15:22 Ze względu na podszywaczy i na okres wakacyjny a więc taki w którym to się młodzież zabezpiecza bardziej i ja postanowiłem zrobić coś w tym kierunku. Koniec ludu z wykorzystywaniem mojego zacnego pseudo! Nikt się nie zgłosił do mnie w sprawie odkupu praw a wiec zabezpieczony powracam w boldzie i hołdzie. Ps. Bardzo proszę o składanie do poniedziałku w spółdzielni wierzytelności z tytułu strat wywołanych działalnością sekty z II etapu Rupert C. Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 18.08.07, 16:54 sexy_zdzis napisał: > Ze względu na podszywaczy i na okres wakacyjny a więc taki w którym > to się młodzież zabezpiecza bardziej i ja postanowiłem zrobić coś w > tym kierunku. Koniec ludu z wykorzystywaniem mojego zacnego pseudo! > > Nikt się nie zgłosił do mnie w sprawie odkupu praw a wiec > zabezpieczony powracam w boldzie i hołdzie. > > Ps. Bardzo proszę o składanie do poniedziałku w spółdzielni > wierzytelności z tytułu strat wywołanych działalnością sekty z II > etapu Rupert Całka - kawał wałka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.08.07, 23:57 Panie Całka, Przecież będziesz z tymi ludźmi mieszkał na osiedlu a patrząc na dotychczasowe działania być może do końca życia. Szkoda tak jak sąsiad nie pomoże i dzień dobry nie powie bo wie ktoś Pan jest. Ale jedno przyznam zacięcie Pan masz w związku z tym by za to Pana nagrodzić postanowiłem pozyskać wszystkie Pańskie posty i przesłać do obecnego pracodawcy w celu weryfikacji w jakich to godzinach Pan pracujesz a w jakich odpoczywasz a niech chłopy wiedzą z kim mają do czynienia zrobiłem tabelkę w xls z godziną postu i datą oraz treścią, dodatkowo wskazałem jaki czas potrzebuje osoba minimalnie na wpisanie takowego postu. pozdrawiam sąsiada, Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadziwiony Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 20.08.07, 20:38 "Zdziwiony" nie op..laj się. Zrób tę tabelkę i wyślij do prokuratury. Oczywicie wyślij też do wiadomości ministra Ziobra, Premiera i Prezydenta. Acha, koniecznie napisz , że tabelkę pisałeś nie w godzinach pracy. Zdradź nam gdzie się takie mendy jak ty rodzą. Zadziwiony Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 20.08.07, 23:26 Gość portalu: zadziwiony napisał(a): > "Zdziwiony" nie op..laj się. Zrób tę tabelkę i wyślij do > prokuratury. Oczywicie wyślij też do wiadomości ministra Ziobra, > Premiera i Prezydenta. > Acha, koniecznie napisz , że tabelkę pisałeś nie w godzinach pracy. > > Zdradź nam gdzie się takie mendy jak ty rodzą. > Zadziwiony Te, srałka. A w ryja czasem nie potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 21.08.07, 01:02 Ależ Zadziwiony, Nie oburzaj się - donosy, podsłuchy, poglądactwo, to taki nasz nowy sport narodowy. Jak widać, kolega jest wiernym elektoratem PiSdzielców (od PiS rządzi, PiS dzieli), a jak wiesz, to przynajmnie 20% narodu (wg ostatnich sondaży), choć na naszym osiedlu podejrzewam 30%. A gdzie się oni rodzą? Tego, to oni sami nie wiedzą. Gość portalu: zadziwiony napisał(a): > "Zdziwiony" nie op..laj się. Zrób tę tabelkę i wyślij do > prokuratury. Oczywicie wyślij też do wiadomości ministra Ziobra, > Premiera i Prezydenta. > Acha, koniecznie napisz , że tabelkę pisałeś nie w godzinach pracy. > > Zdradź nam gdzie się takie mendy jak ty rodzą. > Zadziwiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąd ostateczny Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 01:38 Ludzie ale wy jesteście mali naprawdę dramat... a już najmniejszy jest gość podpisujący się jako ADOLF - mało że fizycznie mały to jeszcze nie chciał się uczyć i edukację zakończył na "ukończeniu szkół podstawowych" i jeszcze chciał powalczyć z mądrzejszymi od siebie... do widzenia ADOLFIK i miłego spanka pod mostem (bo chyba na odkupienie mieszkanka cię nie stać baranie?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 21.08.07, 01:39 Zenek, Nie wiem, czy Całka będzie mieszkał tu do końca życia, ale patrząc na dotychczasowe działania tych ludzi, a wnoszę, że masz na myśli II etap, to Całka może spać spokojnie. Wasza nieudolność, a wnoszę na podstawie Twoich deklaracji denuncjacji Całki do jego pracodawcy, że przynależysz do tej grupy nieudaczników-donosicieli, jest porażająca i cała ta afera skończy się, niestyty, dla Was tragicznie. Całka pozostanie, a Was nie będzie. Zenek, pamiętaj jeszcze jedno - kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Ty zadenuncjujesz, w końcu i Ciebie ktoś pod...li. I nawet wiem, kto - członkowie Waszej grupy, jak przyjdzie czas ratować własne d.py, to nie będzie przeproś, diabłu skórę sprzedadzą, Twoją skórę też. A swoją drogą, to nie wiedziałem, że p.Robert na roli tyra. A taką inteligentną ma twarz... Zenek, na koniec: używaj znaków interpunkcyjnych! Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > Panie Całka, > Przecież będziesz z tymi ludźmi mieszkał na osiedlu a patrząc na dotychczasowe > działania być może do końca życia. Szkoda tak jak sąsiad nie pomoże i dzień > dobry nie powie bo wie ktoś Pan jest. > Ale jedno przyznam zacięcie Pan masz w związku z tym by za to Pana nagrodzić > postanowiłem pozyskać wszystkie Pańskie posty i przesłać do obecnego pracodawcy > w celu weryfikacji w jakich to godzinach Pan pracujesz a w jakich odpoczywasz a > niech chłopy wiedzą z kim mają do czynienia zrobiłem tabelkę w xls z godziną > postu i datą oraz treścią, dodatkowo wskazałem jaki czas potrzebuje osoba > minimalnie na wpisanie takowego postu. > > pozdrawiam sąsiada, > > Zenek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.08.07, 19:58 Apsik, Tych z II etapu to możesz co najmniej w pompkę pocałować, co do wojowania to pewnie masz rację i to się również ciebie tyczy, sam rozumiesz o co chodzi ( ty kradniesz - ciebie też okradną kiedyś). Ludzi chcesz z mieszkań wyrzucać bo je za własne pieniądze zbudowali? !! Twoje niedoczekanie i tych co na Karkonoszy nogami przeplatają, żeby jeszcze coś dodatkowo na tym zarobić ale powodzenia. Zenio w upadłości. Gość portalu: apsik napisał(a): > Zenek, > Nie wiem, czy Całka będzie mieszkał tu do końca życia, ale patrząc > na dotychczasowe działania tych ludzi, a wnoszę, że masz na myśli II > etap, to Całka może spać spokojnie. Wasza nieudolność, a wnoszę na > podstawie Twoich deklaracji denuncjacji Całki do jego pracodawcy, że > przynależysz do tej grupy nieudaczników-donosicieli, jest porażająca > i cała ta afera skończy się, niestyty, dla Was tragicznie. Całka > pozostanie, a Was nie będzie. > Zenek, pamiętaj jeszcze jedno - kto mieczem wojuje, od miecza ginie. > Ty zadenuncjujesz, w końcu i Ciebie ktoś pod...li. I nawet wiem, > kto - członkowie Waszej grupy, jak przyjdzie czas ratować własne > d.py, to nie będzie przeproś, diabłu skórę sprzedadzą, Twoją skórę > też. > > A swoją drogą, to nie wiedziałem, że p.Robert na roli tyra. A taką > inteligentną ma twarz... > > Zenek, na koniec: używaj znaków interpunkcyjnych! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:25 Zenek, Komentarze pooniżej: > Gość portalu: Zenek napisał(a): > Apsik, > > Tych z II etapu to możesz co najmniej w pompkę pocałować, Na peszczoty, to trza sobie zasłużyć!! co do wojowania to > pewnie masz rację Widzisz i znowu mam rację!! i to się również ciebie tyczy, sam rozumiesz o co chodzi ( ty > kradniesz - ciebie też okradną kiedyś). > Ludzi chcesz z mieszkań wyrzucać bo je za własne pieniądze zbudowali? !! Zenek, od początku robicie wszystko, żebyście te mieszkania sami utracili. To nie ja Was będę wyrzucać, ale sąd prawomocnym wyrokiem. Wszystko w swoim czasie! Twoje > niedoczekanie i tych co na Karkonoszy nogami przeplatają, żeby jeszcze coś > dodatkowo na tym zarobić ale powodzenia. > > Zenio w upadłości. Zenek, zdecydowanie lepszy nick byłby Zenio Upadły (może zbyt patetyczny, ale świetnie brzmi), albo Zenio w poDUPAdłości (trochę skromności nigdy nie zaszkodzi), albo UpadZenio (może za inteligentne i zbyt wyrafinowane), chociaż Zenio w upadŁOŚci, też może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 194.181.190.* 24.08.07, 03:23 tak buduja, tak buduja zarski, janas i zeranski a warto przesledzic ich wczesniejsze dokonania oczywiscie wszystko tez :-) zgodnie z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzK Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 23.08.07, 23:44 Dziś kiepski snajper pomylił się w wykonaniu wyroku. Walnął dwie przecznice za daleko. Sr.. na bandziora, ale mam nadzieję, że i nasi prezesi tak kiedyś zatańczą. Będę miał wtedy niezły ubaw. Frajerstwo tak kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Niewiadomski Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:13 Smerfie, a tobie znudziła się już praca w organach ? Uważaj bo Hrabia Mostowski może już ciebie nie potrzebować. Uważaj bo wiatry ostatnio zmienne i dosyć silne. Gość portalu: CzK napisał(a): > Dziś kiepski snajper pomylił się w wykonaniu wyroku. Walnął dwie > przecznice za daleko. Sr.. na bandziora, ale mam nadzieję, że i nasi > prezesi tak kiedyś zatańczą. Będę miał wtedy niezły ubaw. Frajerstwo > tak kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:28 A, to się już rozpoczął sezon na czaple? Gość portalu: CzK napisał(a): > Dziś kiepski snajper pomylił się w wykonaniu wyroku. Walnął dwie > przecznice za daleko. Sr.. na bandziora, ale mam nadzieję, że i nasi > prezesi tak kiedyś zatańczą. Będę miał wtedy niezły ubaw. Frajerstwo > tak kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik do sexy żdzisiów IP: 89.171.106.* 21.08.07, 00:50 Podszywanie się pod mój nick, jak widać, przybrało rozmiary patologiczne, co z jednej strony mi schlebia - jedynie Danuśka miała takie "rwanie", z drugiej zaś irytuje - byle tłuk wyciera nim sobie gębę. Czyni to, w dodatku, wyjątkowo nieudolnie - ja używam znaków interpunkcyjnych, matole bez matury! Tedy wracam do swojego pierwszego nicku - żegnaj sexy ździsiu! apsik sexy_zdzis napisał: > Ze względu na podszywaczy i na okres wakacyjny a więc taki w którym > to się młodzież zabezpiecza bardziej i ja postanowiłem zrobić coś w > tym kierunku. Koniec ludu z wykorzystywaniem mojego zacnego pseudo! > > Nikt się nie zgłosił do mnie w sprawie odkupu praw a wiec > zabezpieczony powracam w boldzie i hołdzie. > > Ps. Bardzo proszę o składanie do poniedziałku w spółdzielni > wierzytelności z tytułu strat wywołanych działalnością sekty z II > etapu > > Rupert C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy_zdzis_05 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.eranet.pl 21.08.07, 10:33 Panie Sexy_Zdziś pisany boldem. Jedno jest pewne, że nie jest Pan Panem Robertem. Pan Robert wyraźnie napisał, że wnioski należy składać do sądu, a nie do spółdzielni. A Pan podszywając się i pod Pana RC i pod Sexy-zdzisia usiłuje niepotrzebnie mieszać na tym forum i przy okazji na naszym osiedlu. Przypominam, że nie tak dawno osoba podpisująca się Apsik została zdemaskowana jako samotna kobieta dająca anonsy w necie, a napradę mieszkająca na naszym osiedlu. Proponuję, żeby rozważył też podpisywanie się nickami - Doram, Lewinowska44, Arek vel Ramzes, awsnia itd. Będzie Pan pisał swoje posty, sam na nie odpowiadał, sam się obrażał. Potem wyśle Pan sam na siebie donosy do prokuratury i pracodawcy. Prawda jakie interesujące zajęcie proponuję ? sexy_zdzis napisał: > Ze względu na podszywaczy i na okres wakacyjny a więc taki w którym > to się młodzież zabezpiecza bardziej i ja postanowiłem zrobić coś w > tym kierunku. Koniec ludu z wykorzystywaniem mojego zacnego pseudo! > > Nikt się nie zgłosił do mnie w sprawie odkupu praw a wiec > zabezpieczony powracam w boldzie i hołdzie. > > Ps. Bardzo proszę o składanie do poniedziałku w spółdzielni > wierzytelności z tytułu strat wywołanych działalnością sekty z II > etapu > > Rupert C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:33 Informuję, że właśnie skończyłem drukowanie i podpisywanie 86 pism do różnych ministerstw, rzeczników, cba etc. Opisałem na 12 stronach naszą historię zaczynając od roku 2003 a kończąc na nagrodzie prokuratora i likwidacji spółdzielni z wewnętrzym układem. Niech cała Polska wie co się tu dzieje i jak działa nasze prawo. Oczywiście zaraz sexy zdzisie i apsiki wyzwa mnie od donosicieli ale ja się tym nie martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy_zdzis_05 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.eranet.pl 21.08.07, 16:40 Gość portalu: Putek napisał(a): > Informuję, że właśnie skończyłem drukowanie i podpisywanie 86 pism > do różnych ministerstw, rzeczników, cba etc. Opisałem na 12 stronach > naszą historię zaczynając od roku 2003 a kończąc na nagrodzie > prokuratora i likwidacji spółdzielni z wewnętrzym układem. Niech > cała Polska wie co się tu dzieje i jak działa nasze prawo. > Oczywiście zaraz sexy zdzisie i apsiki wyzwa mnie od donosicieli ale > ja się tym nie martwię. Chwali się tobie takie zaangażowanie i pracowitość. Chetnie bym poczytał sobie taką opowieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.plwaw.energis.pl 21.08.07, 18:33 > Gość portalu: Putek napisał(a): > Informuję, że właśnie skończyłem drukowanie i podpisywanie 86 pism > do różnych ministerstw, rzeczników, cba etc. Opisałem na 12 stronach > naszą historię zaczynając od roku 2003 a kończąc na nagrodzie > prokuratora i likwidacji spółdzielni z wewnętrzym układem. Niech > cała Polska wie co się tu dzieje i jak działa nasze prawo. > Oczywiście zaraz sexy zdzisie i apsiki wyzwa mnie od donosicieli ale > ja się tym nie martwię. Putek, Nie bądź awiśnia i opublikuj swe dzieło; chętnie się z nim zapoznam i zapewne nie tylko ja. Obiecuję, że nie nazwę Cię donosicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.chello.pl 05.09.07, 14:46 Jaka likwidacja? kolego proszę rozrózniać likwdacje od upadłości. jka pisma formulowane tak jak rozrożnienie tych dwóch rzeczy to ech... no cóż a piszcie sobie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaweł Do Ani C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:02 A ten Twój obcokrajowiec co przyjedzie to będzie cwiczył mięśnie głowy czy mózgu? A może to specjalne posiłki z armenii na ostateczne rozliczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Jeśli nie wiesz, gdzie mieszkasz... IP: *.plwaw.energis.pl 21.08.07, 18:52 Wszystkim sąsiadom, którzy narzekają na standardy naszego osiedla przesyłam link do ogłoszenia wynajmu. Sam nie wiedziałem, gdzie mieszkam - istne cudo: "Od zaraz, nowe na strzeżonym osiedlu, monitorowany garaż podziemny, piwnica. Wykańczane 1,5 roku temu dla siebie więc w najwyższym standardzie. Kuchnia na wymiar, pełne AGD najnowszej klasy, szafa wnękowa, luksusowa łazienka. Satelita, internet i telefon. Alarm. Winda do poziomu garażu.. Balkon. Na życzenie meble." Dalej jeszcze ciekawsze: "W mieszkaniu istnieje możliwość podłączenia Internetu oraz telefonu praktycznie z dnia na dzień. Mieszkanie jest wyposażone w alarm, który stanowią nowoczesne czujki ruchu nie reagujące na małe zwierzęta. Wzbudzenie alarmu powoduje przyjazd brygady interwencyjnej firmy ochroniarskiej. Jest również możliwe wezwanie ochrony telefonicznie w sytuacji jakiegokolwiek zagrożenia. Osiedle jest strzeżone 24 godziny na dobę. Mieszkanie posiada również antywłamaniowe drzwi. Na terenie osiedla jest właśnie otwierane nowoczesne przedszkole językowe." Oraz: "Osiedle jest tak zaprojektowane, że bez wysiłku mogą się po nim poruszać osoby niepełnosprawne. Wszędzie można się dostać nie pokonując ani jednego schodka. Winda zjeżdża do poziomu garaży/ piwnic. Od drzwi wejściowych na klatkę do windy nie ma schodów. Wewnątrz osiedla są zbudowane łagodne podjazdy." Całość: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=206598129 I niech no teraz któryś narzeka, że mieszka w takim syfie!!! Na koniec, pytanie do naszej sąsiadki, bakino: jak można wynając mieszkanie, nie będąc właścicielem? Czyżby na lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Jeśli nie wiesz, gdzie mieszkasz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 08:29 Nie będę tu publikował mojego pisma. Za kilka dni osobiscie dostaniesz je do wiadomosci to se przeczytasz. A co do Bakino to nie twoja sprawa oszuscie co i komu wynajmuje. Swiadczy to tylko o tym, ze jednak ma pieniadze na doplate a juz na pewno o tym ze nie pojdzie mieszkac pod most. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Jeśli nie wiesz, gdzie mieszkasz... IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:40 > Gość portalu: Putek napisał(a): > Nie będę tu publikował mojego pisma. Wielka szkoda, naparwdę, wielka. > Za kilka dni osobiscie > dostaniesz je do wiadomosci to se przeczytasz. Ok. To ja je opublikuję. Już nie mogę się doczekać. I obiecuję, że nie nazwę Cię kłamcą, i nie poprawię błędów interpunkcyjnych, i nie będę udowadniał, że nie jestem oszustem, i ... zobaczymy. A co do Bakino to nie > twoja sprawa oszuscie co i komu wynajmuje. Swiadczy to tylko o tym, > ze jednak ma pieniadze na doplate a juz na pewno o tym ze nie > pojdzie mieszkac pod most. Uff, to już jestem spokojniejszy, bo bakino, pod mostem, z kasą, mogłoby być dla niej niebezpieczne. I co wówczas, kolejne nieszczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 08:54 Ile macie dopłaty. Mnie z sądu przyszło dzisiaj o równe 32% mniej niż rok temu naliczył magister janas. A więc opłaciły się spotkania garazowe. A biorąc pod uwagę jakich głópków z nich zrobiliśmy triumf jest znaczący. Ciekaw jestem czy 32% plus odsetki to wynik błedu arytmetycznego czy tez dopłata włascicieli lokali w I etapie? Apsik przyszło ci cos juz ty zgniła parówko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIODEK Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:47 GŁUPKÓW a nie "głópków" GŁĄBIE odsyłam do szkoły podstawowej ty jak to mawiają "nie pchaj się na afisz jeśli nie potrafisz..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:05 A co pana miotka gul zrzera, ze motłochowi się udało? Będziesz płacił cwaniaczku. Myślałeś, że na ludzkiej krzywdzie dorobiłeś się mieszkanka za 2600 za metr? Idz na karkonoszy, kup róże i podziękuj swoim gwiazdom sztuki budowlano-menadżerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonic Re: Lista wierzycieli IP: *.ipartners.pl 29.08.07, 17:29 2600 to pikus, bo koziolek jacus kupil mieszkanko raczej za te drobne co we spoldzielni 'zarobil'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIODEK Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:27 ZŻERA a nie "zrzera" DURNIU i naprawdę zajmij się swoim fachem czyli sprzedażą pończoch (bo na skończenie szkół już za późno) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIERZYCIEL Re: Lista wierzycieli IP: 213.158.197.* 29.08.07, 19:53 Moi drodzy Jestem właścicielm firmy, która wykonywała na osiedlu "Elsnerów" prace budowlane i SBM Augustówka winna mi jest niebagatelną kwotę kilkuset tysięcy złotych. Właśnie otrzymałem wyrok sądu z klauzulą natychmiastowej wykonalności o zwrocie długu + odsetki + koszty postępowania, mecenasa etc. Prawdę mówiąc nie spieszy mi się z odzyskaniem pieniędzy, gdyż odsetki ustawowe są na przyzwoitym poziomie a co ważniejsze wierzytelność tego typu z zasądzonym wyrokiem gwarantuje 100% bezpieczeństwa. Kłócicie się pomiędzy sobą a ja powiem jak to wygląda z mojej strony: Gó.. mnie interesuje czy część z was (zapewne tak) będzie mieszkała pod mostem. Zawdzięczacie to swoim podziemnym przywódcom, którzy doprowadzili was w to niesympatyczne miejsce. Interesuje mnie, żeby sprawiedliwości stało się zadość i żeby ludzie którzy pracowali przy budowie tego osiedla odzyskali pieniądze które im sie należą, ale wy postanowiliście walczyć (pośrednio ze mną) i mam niestety uczucie pewnej satysfakcji z tego że spotka was kara za to bezmyślne postępowanie. Na pewno nigdy nie zastanowiliście się że pieniądze, które jesteście winni SBM należą do kogoś innego, kogoś kto fizycznie budował to osiedle i nie otrzymał za to wynagrodzenia. Nie chcę przeklinać, gdyż to jednak publiczne forum ale w swoim i innych wierzycieli imieniu oświadczam że nawet jeżli wrócicie po rozum do głowy i będziecie chcieli ugody niestety nic z tego - za późno, gdyż cała ta sprawa stała się również i dla mnie sprawą osobistą. Pozdrawiam i życzę wam szczęścia i mądrzejszych wyborów na dalszej drodze życiowej. Wykonawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 29.08.07, 21:05 Żal mi Cię, wierzycielu, jeżeli AŻ tyle zrozumiałeś z obecnej sytuacji. Nie jestem w stanie uwierzyć, na jakich zasadach zostałeś podwykonawcą, skoro nie rozumiesz z tego co tu się dzieje nic. Wygodnie Ci było uwierzyć, że Ci nie zapłacono, bo drugi etap nie dopłacil? Wyobraż sobie że wystarczyloby z nawiązką, gdyby wcześniejsze dopłaty nie zostały w sposób niewytłumaczalny zniknięte. Czyżbyś jako podwykonawca nie pracował na innych budowach tutejszego zarządu, gdzieś w okolicach Konstancina lub Wyszkowa? Przeliczysz mi co do kubika zużyty beton, okna, stal legendarną już i inne drobiazgi? A poza tym dziwi mnie że nie pochwaliłeś się zakresem wykonywanych tu robót. Może układałeś terakotę - można by je zaakceptować w stanie komletnego upojenia, kiedy zapomina się co to jest kąt prosty i skomplikowane pojęcia rownoleglych i prostopadłych. MOże wyjścia na dach - strumieniami leje się deszcz przez nie. A może malowaleś barierki balkonowe, ktore już zardzewiały? Wróć i popraw, ty mikromózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 29.08.07, 21:06 Żal mi Cię, wierzycielu, jeżeli AŻ tyle zrozumiałeś z obecnej sytuacji. Nie jestem w stanie uwierzyć, na jakich zasadach zostałeś podwykonawcą, skoro nie rozumiesz z tego co tu się dzieje nic. Wygodnie Ci było uwierzyć, że Ci nie zapłacono, bo drugi etap nie dopłacil? Wyobraż sobie że wystarczyloby z nawiązką, gdyby wcześniejsze dopłaty nie zostały w sposób niewytłumaczalny zniknięte. Czyżbyś jako podwykonawca nie pracował na innych budowach tutejszego zarządu, gdzieś w okolicach Konstancina lub Wyszkowa? Przeliczysz mi co do kubika zużyty beton, okna, stal legendarną już i inne drobiazgi? A poza tym dziwi mnie że nie pochwaliłeś się zakresem wykonywanych tu robót. Może układałeś terakotę - można by je zaakceptować w stanie komletnego upojenia, kiedy zapomina się co to jest kąt prosty i skomplikowane pojęcia rownoleglych i prostopadłych. MOże wyjścia na dach - strumieniami leje się deszcz przez nie. A może malowaleś barierki balkonowe, ktore już zardzewiały? Wróć i popraw, ty mikromózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zebry Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 30.08.07, 07:54 Zebra, szlag mnie trafi przy porannej kawie jak czytam takie debilizmy. O co wy podziemni (piwniczni) bojownicy jeszcze teraz walczycie ? Upadłość spóldzielni stała się faktem, a przecież to miał być tylko straszak Zarskiego. Prokurator w sprawie domniemanej defraudacji przez prezesa 12 mln zł tego co wiem dał sobie już spokój. Ludzie, którzy wbrew "piwnicznym przywódcom" porobili jednak dopłaty i zawarli akty za 3800 zł/metr teraz sprzedają mieszkania po 8000 zł/metr. A wy żyjecie jakimiś złudzeniami, że nagle przyjdzie szeryf Ziobro i wyciągnie z CBA bilingi i podsłuchy i udowodni, że zarząd kradł na potęgę płytki terakotowe i beton. Wtedy prezydent Kaczyński anuluje wszystkie akty notarialne, sejm ustali cenę na 1800 zł za metr dla II etapu, wszyscy dostaną zwrot pieniędzy i będzie pięknie. NIC Z TEGO. Nawet gdyby zarząd kradł te płytki to spóldzielnia powinna za te płytki zapłacić, a potem może dochodzić od złodziei zwrotu. Tak więc cena waszych M z dnia na dzień jest coraz większa ,a nie coraz mniejsza. Mniejsza już nigdy nie będzie. Wasi przywódcy i mecenasy wyprowadzili ludzi na bardzo groźną mieliznę. Jakie teraz macie korzyści z tej swoje już ponad rocznej walki. Nie macie aktów własności. Macie kredyty bankowe na głowie. Spółdzielnia jest w upadłości. Osiedle jest nieskończone. Ciekawe kiedy do was dotrze, że sami sobie strzeliliście gola. Ale wy jak barany w stadzie. Chcą was wyrzucić pod most, a wy czepiacie się, że terakota jest krzywo położona, a sciany nie trzymają kątów. Was trzeba strerylizować, żebyście nie rozprzestrzeniali dalej genu głopoty. A na dodatek przez was spóźnię się do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 09:43 DO Wierzyciela : Twoje pieniażki gamoniu karkonoszowie wyplacili sobie w ramach ,,pracy w strukturach'' Poza tym nie jestes w stanie udowodnic nam, że naleza ci sie pieniadze za praca wykonane tylko w budynkach II etapu. Poza tym sąd uznał, że jesteśmy na pierwszym miejscu jako wierzyciele i to miedzy innymi ode mnie zależy czy dostaniesz 30% czy też 40% a więc spokój mi tu !!! Do zebry i Miodka : na pewno /piszemy oddzielnie/ sukcesem naszym jest to ze zrobilismy z nich głópków na całą polskę a co do ceny mieszkania to wychodzi mi znacznie ponizej 3800. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Putka Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:33 Nie wiem kim jesteś ale ogrom twojej głupoty poraża. Naprawdę nie rozumiesz swojej sytuacji. Przerąbaliście sprawę i będziecie musieli niestety ponieść tego konsekwencje. Poziom twojej pychy, niczym nie uzasadniony optymizm... no cóż tym gorzej będzie ci się pogodzić z tym co nastąpi. A co do tego że to ty będziesz decydował że dostanę 30 czy 40 % zwrotu długu to cóż... jak już pisałem wcześniej zasądzono mi zwrot 100% + inne koszty a gwarantuję ci że komornik będzie miał to z czego ściągnąć, gdyż na szczęście miszkanka (również "twoje") bardzo poszły w górę i gwarantuję ci że z ich sprzedaży wystarczy na spłatę wszystkich wierzycieli. Radzę ci człowieku nie wprowadzaj w błąd inny nieszczęśników z tego osiedla, którzy wierząc takim jak ty doprowadzili się w to miejsce a wszystkim oszukanym przez takich znawców jak putek radzę udać się do dobrego radcy prawnego, żeby przybliżył wam sytuację w jakiej się (dzięki różnym "przywódcom") znaleźli. A do zebry - bez komentarza - do garów kocmołuchu! Pozdrawiam WIERZYCIEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I etap Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 30.08.07, 23:09 Gość portalu: Putek napisał(a): > DO Wierzyciela : Twoje pieniażki gamoniu karkonoszowie wyplacili > sobie w ramach ,,pracy w strukturach'' Poza tym nie jestes w stanie > udowodnic nam, że naleza ci sie pieniadze za praca wykonane tylko w > budynkach II etapu. Putek - ty gópku. Wierzyciel nie musi nic więcej udowadniać jeżali ma zlozoną fakturę i protokół odbioru robót. Forsa należy mu się jak psu buda, a ty możesz sobie poszczekać pod stołem. > Poza tym sąd uznał, że jesteśmy na pierwszym > miejscu jako wierzyciele Putek ty gópku - tobie się coś popie...liło. Na pierwszym miejscu jest syndyk i pracownicy, na drugim skarb państtwa i ZUS, a cała reszta może być na trzecim. Putek przyzaj się, że ten sąd to ci się przyśnił. Jaki sąd uznał ? Ty masz pomroczność ? >i to miedzy innymi ode mnie zależy czy > dostaniesz 30% czy też 40% a więc spokój mi tu !!! Putek ty gópku - masz tyle do gadania co żyd w okupacje. Kto cię będzie słuchał ? Kto ty jesteś żeby od ciebie zależał wyrok sądu ? > Do zebry i Miodka : na pewno /piszemy oddzielnie/ sukcesem naszym > jest to ze zrobilismy z nich głópków na całą polskę a co do ceny > mieszkania to wychodzi mi znacznie ponizej 3800. Jedno co ci nie wychodzi to pisanie po polsku. A co ci wychodzi w cenie mieszkania to nikogo nie obchodzi. Ja mogę powiedzieć, że wg moich wyliczeń powinienem dostać od spóldzielni zwrot 1654,34 zł za każdy metr mojego mieszkania tytułem odszkodowania za straty moralne związane z faktem mieszkania na osiedlu z takimi gópkami jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 07:56 Ha,ha,ha,ha,ha..... Straty moralne becwale ?! Ty masz wogóle jakies morale ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 10:16 To magister janas nie powiedział wam jeszcze ze akty podpisane po 11 lipca sa niewazne. Tzn wazne ale obciazone doplatami. Dlaczego wspolnie z klaunem osiedlowym /jak napisala wisnia71/ ustawili sie pierwsi w kolejke? mroźna zima was czeka hochsztaplerzy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 31.08.07, 13:48 dobrze napisał poprzednik - nikt waszych bełkotów na tym forum nie bierze poważnie, bójcie się idzie zima Karkonoskie sługusy. możecie sobie bronić tych ZŁODZIEI ile chcecie , my wiemy i wy twż , że prezes i jego spółka tyle nakradli , że do końca życia są ustawieni. my to o tyle im utrudniliśmy życie , że cała Polska o nich wie i nie mogą tak jak zakładali okradać innych jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 000 Re: Lista wierzycieli IP: 194.181.190.* 31.08.07, 14:12 Zarski Piotr, Janas Jacek i Żerański .. - ci ludzie mnie okradli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 31.08.07, 14:52 tak jak nas wszystkich czy to I czy II etap, wszystkich tak samo! I etap, już się im balkony sypią , włazy na dach itp. niedługo całe osiedle się zawali- nakradli co niemiara, faktury wystawili na dużo wyzsze sumy , kupowali badziewiaste materiały za psi grosz, - ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzyciel Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 02.09.07, 16:48 Rabbi Avrohom Chaim Oppenheim (1796?-1824?) was a rabbi at Pécs, Hungary, where he died at the age of twenty-eight, before 1825. He was the author of Har Ebel (Lemberg, 1824), ritual regulations on visiting the sick, mourning customs, etc., and of a treatise entitled Nishmas Chayim (Dyhernfurth, 1829), on the immortality of the soul, both of which were published by his relative Simon Oppenheim, dayan in Budapest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 12:32 Do Wierzyciela: A szanowny wierzyciel to jaką firmę reprezentuje ? Komputerowego dostawcę stali, dziurawego papiarza, dostarczyciela darmowych kredytów, sąsiadkę ojca derektora czy może mistrza w układniu glazury w betonowych spoinach? Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Lista wierzycieli 03.09.07, 16:01 Gość portalu: Wierzyciel napisał(a): > Rabbi Avrohom Chaim Oppenheim (1796?-1824?) was a rabbi at Pécs, > Hungary, where he died at the age of twenty-eight, before 1825. He > was the author of Har Ebel (Lemberg, 1824), ritual regulations on > visiting the sick, mourning customs, etc., and of a treatise > entitled Nishmas Chayim (Dyhernfurth, 1829), on the immortality of > the soul, both of which were published by his relative Simon > Oppenheim, dayan in Budapest. > > > Skoro potrafisz czytac WIKI, to powiedz czemu D. Janas umorzył śledztwo w sprawie morderstwa Jaroszewiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 03.09.07, 18:07 bo miał słono zapłacone , no i do czasu się szmacił , w końcu go wywalili - ale ma znajomości i jakaś szmata zawsze się znajdzie przekupna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 08.09.07, 12:16 hej apsiki , sexy zdzisie , przyjaciele_01 i nnni podjudzacze co tak ucichliście - czyżby coś nie po waszej myśli ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Lista wierzycieli 08.09.07, 19:04 Gość portalu: 007 napisał(a): > hej apsiki , sexy zdzisie , przyjaciele_01 i nnni podjudzacze co > tak ucichliście - czyżby coś nie po waszej myśli ?????????????? Nie mają czasu na to forum, bo knują... albo jad im się wyczerpał. Może byc, że szukają pieniędzy na łapówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +/- Re: Lista wierzycieli IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.07, 11:35 Wszystko po naszej myśli. Pooooolska! Biało - czerwooooooniiiii! Odpowiedz Link Zgłoś
rupertc [...] 10.09.07, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.eranet.pl 10.09.07, 15:36 No Panie całka! Odważnie żeś Pan pojechał. No chyba, że to pomyłka i ,,niechcące niewylogowanie się'' No teraz to już nikt nie ma wątpliwości kto jest kto! Nie boi się Pan o własne zęby a może już czas najwyższy? Na ochroniarza osiedlowego bym nie liczył, bo ten Rasiak wsród ochroniarzy zaszkodzić może i niechcąco jeszcze nogę podstawić. Wiecej razy pijany niż trzeźwy. Tym razem napiszę ,,do zobaczenia'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 całkogłowy dureń IP: *.aster.pl 10.09.07, 18:18 no to długo myślałeś nad tym co napisałeś - no i jak zwykle głupoty!!!!!!!!! mózg ci zmalał do wielkośni fasolki. Odpowiedz Link Zgłoś
chuck.n Re: całkogłowy dureń 11.09.07, 07:18 A co tam całeczka wymyślila znowu??? Gość portalu: 007 napisał(a): > no to długo myślałeś nad tym co napisałeś - no i jak zwykle > głupoty!!!!!!!!! mózg ci zmalał do wielkośni fasolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj oj Re: całkogłowy dureń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 08:02 no właśnie , bo nawet usunięto jego post... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: całkogłowy dureń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 08:56 przypadkowo napisał w jezyku apsika bedac zalogowanym jako rupert. A potem chcac zatrzec slad, wyslal do wyboczej maila, ze sam złamał regulamin. ŻENADA PANIE RUPERT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.opera-mini.net 02.09.07, 17:33 Skoro tyle wiadomo o zaistniałym złodziejstwie to dlaczego prokuratura dwa razy umorzyła śledztwo ? Dlaczego sąd powierzył zarząd dotychczasowym władzom i nikt z was tego nie zaskarżył ? Jedno co tak naprawdę udowodniliśaie to waszą głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 02.09.07, 18:28 na to Ci nie mogę odpowiedzieć, czekaj cierpliwie na rozwój wypadków!!coś taki niecierpliwy? a dlaczego prokuratura umorzyła sledztwo 1x to ty wiesz tak jak i ja /tak jak o 2 x o którym ty tylko wiesz, a skąd ,jak jeszcze nie ma odpowiedzi? to skąd o tym wiesz?/ odpowiedź nasuwa się sama.a co do głupoty to jest ona tak widoczna choćby po tych głupotach , które wypisujecie , i tak nikt w nie nie wierzy, szkoda tej reszty energii , którą jeszcze macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 12.09.07, 00:09 Gość portalu: 000 napisał(a): > Zarski Piotr, Janas Jacek i Żerański .. - ci ludzie mnie okradli To po co dałeś się okraść. Idź na policję i tam zgłoś swoje problemy. Poza tym pisanie o kimś z imienia i nazwiska że jest złodziejem może się skończyć procesem o zniesławienie. Jak ogólnie wiadomo panowie zjż mają dosyć sprawnych prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo7 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 12.09.07, 16:52 jasne za tyle ukradzionych pieniędzy to mogą wynająć nawet szacha perskiego, ale i ta ich sprawność na nic się niedługo zda , cieeeeerpliwości uwierz mi wujciu i lepiej śpij i zajmij się rodziną o tej porze a nie siedź w internecie / cierpisz na impotencję/?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 12.09.07, 22:58 Gość portalu: oo7 napisał(a): > jasne za tyle ukradzionych pieniędzy to mogą wynająć nawet szacha > perskiego, ale i ta ich sprawność na nic się niedługo zda , > cieeeeerpliwości uwierz mi wujciu i lepiej śpij i zajmij się rodziną > o tej porze a nie siedź w internecie / cierpisz na impotencję/?? A ile konkretnie ukradli ? Bo nie wiem czy tak tanio cenisz szacha perskiego czy tak dobrze oceniasz ich sprawność. A co do impotencji to mam wrażenie, że ty masz strasznie wielką potencję - pier..lisz non-stop. Wujek dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szu Re: Lista wierzycieli IP: 194.181.190.* 12.09.07, 21:27 szujacku gdybym zobaczyl twoj ryj przed podpisaniem umowy to nigdy by bie doszlo do jej podpisania a odnosnie oszustwa to sa przeciez dokumenty wiec nie irytuj sie czuwaj druhu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 12.09.07, 23:03 Gość portalu: szu napisał(a): > szujacku gdybym zobaczyl twoj ryj przed podpisaniem umowy to nigdy by bie doszl > o > do jej podpisania a odnosnie oszustwa to sa przeciez dokumenty wiec nie irytuj > sie > czuwaj druhu Mam podobne wrażenia. Żebym wiedział jakie buraki wprowadzą się na to osiedle też bym nie podpisał umowy. Teraz muszę czekać, aż komornik oczyści to osiedle z elementu niedostosowanego do otoczenia. A tak wogóle mam na imię darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedlina Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 11:54 ten darek od biura detektywistycznego? znam,znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:14 komornik to może oczyścić ale ciebie wujciu , bo gorszego buraka od ciebie to chyba nie ma - i nie strasz mi tu komornikiem bo on tu nic nie ma do roboty. postudjuj na czm polega upadłość ugodowa i potem zabieraj głos. to musi być szczyt chamstwa żeby bronić swoich bosów - co za to masz? , jaki w tym interes? jak można tyle nakraść , mieć godziwe życie z oszustwa i jeszcze walczyć i upadlać okradzionych?trochę POKORY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wedlina Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:30 Ciekawe, ze Apsik ujawnil sie z imienia i nazwiska tu przed nami milionami słuchaczy i jakos przestal pisac Pozdrowienia rupertowi przesyla jego wielki fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 13.09.07, 23:08 Gość portalu: 007 napisał(a): > komornik to może oczyścić ale ciebie wujciu , bo gorszego buraka od > ciebie to chyba nie ma - i nie strasz mi tu komornikiem bo on tu nic > nie ma do roboty. postudjuj na czm polega upadłość ugodowa i potem > zabieraj głos. > to musi być szczyt chamstwa żeby bronić swoich bosów - co za to > masz? , jaki w tym interes? > jak można tyle nakraść , mieć godziwe życie z oszustwa i jeszcze > walczyć i upadlać okradzionych?trochę POKORY. ad.1. Będę cie straszył - KOMORNIK, KOMORNIK, KOMORNIK Uuuuuu!!! ad.2. Nie pisze się "postudjuj" chyba że skończyłeś "studja". szacunku dla ojczystego języka proszę. ad.3. Nie wmawiaj sobie i innym, że walczyłeś o to żeby ogłoszono upadłość spóldzielni. Upadłość to upadłość. A ty mieszkania jak nie miałeś tak nie masz. ad.4. Moi bossowie są daleko i nawet nie wiedzą gdzie mieszkam. ad.5. To że nie masz rozumu to nie znaczy , że ktoś cię okradł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ujuh Re: Lista wierzycieli IP: 194.181.190.* 14.09.07, 08:51 ad.1 nie kradnij ad.2 nie kradnij ad.3 nie kradnij ad.4 nie kradnij ad.5 nie kradnij czuwaj szujacku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 11:20 okrść to nikt jakby wiedział , że go chcą okraść by się nie dał. nie bądź taki elokwentny co do pisowni , doskonale wiem jak się pisze , zwykłe przejęzyczenie / jesteś inteligentny to powinieneś pokumać /. nie dałeś się okraść jak twierdzisz? a kto akceptuje i broni ludzi , którzy zarządzają tym osiedlem i akceptuje ich warunki , nieuzasadnione wysokie czynsze , burdel na osiedlu itd , itd ,wszyscy płacimy wysokie czynsze - osiedle powinno być jak "cacuszko". dużo większe mieszkania , w wyższym standardzie mają czynsze w granicach 350 zł. i co to cię nie oburza? na wszystko się godzisz? - tylko mi tu nie wyjeżdżaj ,że to przez II etap bo to nie ma nic do rzeczy! a chój wiem jak się pisze , nie doceniłem cię , myślałem , że jesteś gorszy debil więc się nie wysilałem , myślałem ,że jak napiszę poprawnie to weźmiesz to za błąd/ chój pochodzi od słowa chojak/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia do 007 Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 14.09.07, 16:04 Gość portalu: 007 napisał(a): chój > wiem jak się pisze , nie doceniłem cię , myślałem , że jesteś gorszy > debil więc się nie wysilałem , myślałem ,że jak napiszę poprawnie to > weźmiesz to za błąd/ chój pochodzi od słowa chojak/. Niestety nie umiesz pisać po polsku i jesteś niedouczonym wieśniakiem etymologia: Prawdopodobnie od starosłowiańskiego „(?)xuj?”, natomiast obelżywy wyraz od słowa "ch..ec", czyli "wieprz". Nie można też wykluczyć, że "ch.." pochodzi od słowiańskiego "choj" czyli tyle, co "stojący prosto". Stąd bliskie pokrewieństwo ze słowami "choinka" czy "chojrak". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 008 Re: Lista wierzycieli IP: 217.153.40.* 14.09.07, 16:16 cioto, encyklopedie online maja powazny % w twoim ajkiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 14.09.07, 17:44 ha ,ha,ha -bujaj się , piszę prawidłowo i niestety ty też jesteś wieśniakiem. wszyscy wywodzimy się ze wsi. pra pra pra kiedyś tam nie było miast , więc wszyscy jesteśmy ze wsi . teraz to nazywa się miastowe , jakie to wszystko by chciałobyć z Warszawy , a 99% to przyjezdne!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 15.09.07, 23:29 Gość portalu: 007 napisał(a): > ha ,ha,ha -bujaj się , piszę prawidłowo i niestety ty też jesteś > wieśniakiem. > wszyscy wywodzimy się ze wsi. > pra pra pra kiedyś tam nie było miast , więc wszyscy jesteśmy ze > wsi . teraz to nazywa się miastowe , jakie to wszystko by chciałobyć > z Warszawy , a 99% to przyjezdne!!!!!!!!!! Nie zmieniaj tematu. Udowodniono ci, że nie znasz elementarnych zasad ortografii - nieuku. Co do pochodzenia ze wsi to twoje tłumaczenie godne jest wiejskiego filozofa z wiejskiej knajpy. Masz rację kiedyś nie było miast, ale wtedy tobie podobni odrabiali pańszczyznę i mieszkali w czworakach, a nie robili się na Panstwo. Panie Dyzma wracaj Pan na prowincję - Warszawa nie jest dla Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafia spułdzielcza Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 10:59 A ja jestem z Embląga a mój z Ostrołęki i całkiem dobrze się zadomowiliśmy w Warszawie. I co teraz to wszystko mamy pier... i wracać do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 14:53 oczywiście jest to prowokacja,przejrzałem was , sami podpuszczacie ,piszecie te posty , robicie błędy , a póżniej niby macie co krytykować i wyśmiewać się , sprytnie!nikt normalny nie napisałby tego postu " że niby z Elbląga .......itd" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzyciel Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:31 To nie jest upadłość ugodowa jasiu, sam mam u was parę "stówek" więc jestem na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Lista wierzycieli IP: *.eranet.pl 14.09.07, 21:51 twój ziom rupert vel klaun osiedlowy tez ma ponoć u nas parę stówek. Biedactwo taką ostatno dało plamę, ze nie pisuje na forum jako apsik a i wielmożna małzonka /co to podobno ją na walne nie wpuścili/ kosz ze smieciami za niego wynosi. A przeciez wystarczy on wujka Darka strój z polowania moro pozyczyć i czmychnąć niezauwazonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 13.09.07, 18:13 wiesz co wujo bujaj się i nie zaglądaj tu więcej , wbrew temu jak siebie nazywasz dajesz h....e rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 13.09.07, 23:00 Gość portalu: 007 napisał(a): > wiesz co wujo bujaj się i nie zaglądaj tu więcej , wbrew temu jak > siebie nazywasz dajesz h....e rady. Dziękuję za zaprosznie będę tu wpadał co wieczór. A tak na marginesie pisze się ch..we. Chyba że ty jesteś ch.. przez samo "H". No to pa James, James blond ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etap I Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 29.08.07, 17:51 Gość portalu: Putek napisał(a): > Ile macie dopłaty. Mnie z sądu przyszło dzisiaj o równe 32% mniej > niż rok temu naliczył magister janas. A więc opłaciły się spotkania > garazowe. A biorąc pod uwagę jakich głópków z nich zrobiliśmy triumf > jest znaczący. Ciekaw jestem czy 32% plus odsetki to wynik błedu > arytmetycznego czy tez dopłata włascicieli lokali w I etapie? Doplaty do czego ? A te 32% mniej to czego mniej o 32% ? Dopłaty naliczonej przez magistra Janasa czy wartości mieszkania też chyba liczonej przez tego magistra. A te odsetki to od czego ? A jaki sąd coś naliczał ? Sąd hipoteczny ? Putek jak zwykle coś mieszasz - gópku . Jako właściciel mieszkania mam aktualny wypis z KW gdzie nikt nie ma prawa nic wpisać bez mojej zgody, a moja własność prywatna jest chroniona prawem i konstytucją tego kraju. Tak więc wyjaśniam, że nic jako właściciel nie dopłaciłem i nic już więcej nie dopłacę. Twoje znaczące triumfy wynikające z twoich spotkań garażowych wiszą mi bo napewno mnie nie dotyczą. Daj znać jak będą licytować twoje mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 217.153.40.* 15.09.07, 16:19 o was zlodziej i o prokuratorze mowil dzis Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
vega181 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 15.09.07, 19:11 JAN NIE ROZUMIĘ O CZYM NAPISAŁEŚ ? o czym i o kim mówił Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 08:07 DEWELOPERZY www.domagent.plNIERUCHOMOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bepezet1 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 18.09.07, 18:41 Do wynajęcia miejsce garażowe pod budynkiem C, blisko wejścia do klatek P, R, S. Miejsce jest przy słupie, ale dość łatwe do parkowania. Telefon 0694 55 36 44 lub bepezet1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mewka321 garaż do wynajęcia 01.10.07, 14:20 Mam do wynajęcia miejsce garażowe od zaraz. Kontakt pod nr telefonu 0502 049 985. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 217.153.40.* 19.09.07, 22:02 ( ' ) / / / / ( ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 21.09.07, 18:48 Gość portalu: f napisał(a): ( ' ) / / / / ( ) ) Lol! Wykapany całka! Tylko gęba mądrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 21.09.07, 18:50 107e6 napisał: > Gość portalu: f napisał(a): > > ( ' ) > / / > / / > ( ) ) > > > A teraz z profilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wetlina Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 22.09.07, 13:16 A co tak cicho ? Prezesów zamknęli czy rewolucjonistów pogonili ? Gdzie Doran, Przyjaciel-01, Arek, ZX80, Apsik, Kazik itp. ? Jestem fanem tego forum, a tutaj taka nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putek Miło mi jest zakomunikować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:47 Miło mi jest zakomunikować, że dostaje pierwsze odpowiedzi na moje pismo w którym opisałem działalnośc naszych wodzów. Nie sądziłem, że niemal wszyscy politycy i urzędnicy będą chcieli mi na nie odpowiedzieć. No to teraz to już z górki. I takie motto na koniec jakby ktoś myslał, że moja praca pójdzie na marne. ,, Nawet milioner nie jest w stanie kupić w mc donaldzie jednocześnie 1000 hamburgerów'' Odpowiedz Link Zgłoś
awisnia71 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 27.09.07, 12:48 Mam 2 pytania. Czy to prawda, że nasz prezes kandyduje do sejmu bo tak słyszałam na klatce. Drugie pytanie, o co chodzi z tymi nagłymi wizytami na naszym osiedlu wykonawców budowlanych . Czyżby syndyk kazał im poprawić wszystkie usterki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsliwka22 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 27.09.07, 21:58 awisnia71 napisała: > Mam 2 pytania. Czy to prawda, że nasz prezes kandyduje do sejmu bo > tak słyszałam na klatce. > > Drugie pytanie, o co chodzi z tymi nagłymi wizytami na naszym > osiedlu wykonawców budowlanych . Czyżby syndyk kazał im poprawić > wszystkie usterki? > Aniu, Po co wymyślasz te wszystkie plotki ? Kto jeszcze z tobą chce rozmawiać na klatce ? Jedyna osoba na tym osiedlu, ktora może znać plany polityczne prezia to pan Jacek. A on z tobą pewnie nie rozmawia jak z większością sąsiadów. Co do twojego pytania nr 2 to nie zauważułem specjalnego ruchu na osiedlu. Co się sypało to się sypie. A nie dotarło do ciebie, że w naszej spóldzielni nie powołano syndyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cpozeczka23 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 13:20 Ja natomist słyszałam ze piotr startuje z PiS-u, jacek z LiD-u a zbyszek wykańcza imielin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.07, 09:16 Pani Zarska potwierdziła że mąż kandyduje, ale nie pamięta z jakiego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verbatim Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:01 hahahahahaha a ja słyszałam, że podobno nie pamięta czy startuje ale ma to sprawdzić lustratorka sieci stalowej plus99 Odpowiedz Link Zgłoś
107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 01.10.07, 16:06 Nie no, do samoobrony nie przyjmą, bo alkoholik-impotent. W LiD-zie nie ma przyszłości, bo do LSD za stary a do pierniki.pl za młody. W PiS-ie też nie będzie, bo ma lepkie rączki. To może... w skorum-PO- wanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astair Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.aster.pl 01.10.07, 16:11 A propos dzisiejszej debaty. Kwachu po wczorajszym ma dziś wieeeelkiego kaczora. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-PIS Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 02.10.07, 01:51 107e6 napisał: > Nie no, do samoobrony nie przyjmą, bo alkoholik-impotent. W LiD- zie > nie ma przyszłości, bo do LSD za stary a do pierniki.pl za młody. W > PiS-ie też nie będzie, bo ma lepkie rączki. To może... w skorum-PO- > wanych? Ale ty jesteś wyrobiony polityczne - PISdzielcu jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyrupert Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 08:10 O! O! O! na szczeście kolega wujka z lidu startuje. Może cos się da zrobić w prawie spółdzielczym. Może tym mieszkającym nad śmietnikiem ulgi w czynszu załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś