Dodaj do ulubionych

Zacisze Elsnerow cz. 17

• mieszko.1 Uwaga podatek! Info dla tych co chcą podpisać akty 25.07.07, 08:05
      Kto chce zaoszczędzić na wykupie lokalu ma czas do końca roku:

Dz.U.04.54.535
      USTAWA
      z dnia 11 marca 2004 r.
      o podatku od towarów i usług
      (Dz. U. z dnia 5 kwietnia 2004 r.)

............

Przepisy przejściowe i końcowe

Art. 146. 1. W okresie od dnia przystąpienia Rzeczypospolitej Polskiej do Unii
      Europejskiej do:
      ......
      3) dnia 31 grudnia 2007 r. stawkę podatku 0 % stosuje się do:
      .............

c) przekształcenia spółdzielczego lokatorskiego prawa do lokalu
      mieszkalnego na spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu oraz przeniesienia na
      rzecz członka spółdzielni własności lokalu mieszkalnego lub własności domu
      jednorodzinnego.
      • Gość: Mariob Re: Uwaga podatek! Info dla tych co chcą podpisać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 08:22
        Czytałem tą ustawę. Liczy się kiedy członek podpisał umowę ze spółdzielnia. A
        więc to ich nie dotyczy. A co do wyciągania listów ze skrzynek to kilkakrotnie
        mi się już zdarzyło, że list sąsiadki był u mnie w skrzynce i odwrotnie. Oprócz
        tego zdarza się tak, ze list jest powtórnie avisowany, mimo że wcześniej aviso
        nie dostałem żadnego.

Dziekujemy Panom z Karkonoszy za wywiezienie smieci a swoją drogą czy
        spółdzielnia nie mogłaby wystapić do MPWIK o odszkodowanie ze względu na
        zablokowanie jedynej drogi wyjazdowej i zagrozenia epidemia? Można by było te
        pieniądze przekazać na dokończenie ogrodzenia wokół osiedla na przykład.
        • Gość: Egzekutor Taczka IP: *.eranet.pl 28.07.07, 07:23
          Ludzie zrobią z Tobą porządek"Manieczka"
          • Gość: exx Re: Taczka IP: *.eranet.pl 28.07.07, 10:46
            Mańka-będziesz jechać na taczce palancie
            • awisnia71 SBM Śmietnikówka 28.07.07, 16:12
              Znowu powtarza się problem ze śmieciami. Tylko, że teraz nie można już zwalić
              winy na panów od remontu rur w ulicy. Na zebraniu wspólnoty mówione było, że
              spółdzielnia dostaje pieniądze za wynajem terenu pod plac zabaw. Panie Jacku
              prosze kupić dodatkowy kontener bądź naprawić ogrodzenie na osiedlu bo w
              przeciwnym razie nałożę na głowę prześcieradło i jak będzie pan szedł do teścia
              w garażu to tak pana nastrasze, że pan zrobi siku.
              • Gość: cc Re: SBM Śmietnikówka IP: *.eranet.pl 28.07.07, 17:33
                Najpierw zapłać Brunchildo
              • Gość: oj Re: SBM Śmietnikówka IP: *.171.85.114.crowley.pl 30.07.07, 11:40
                awisnia71 jesteś tak obrzydliwa, że wcale nie musisz zakładać prześcieradła,
                żeby kogoś przestraszyć ;-)
              • awisnia71 Re: SBM Śmietnikówka 02.08.07, 17:18
                Jeżeli Cię to ineteresuje to mam akt. W przeciwieństwie do ciebie nie muszę
                pracować w jogurtach i nie muszę prosić o pomoc brata ubeka.
                • Gość: Janek (nie Żyd) Re: SBM Śmietnikówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:16
                  Oj Żydki, Żydki skąd was się tutaj tyle wzięło? Ojciec Dyrektor i Jarosław
                  zrobią z Wami PORZĄDEK!
                • Gość: demaskator Re: SBM Śmietnikówka IP: 89.171.106.* 03.08.07, 00:23
                  awisnia71 napisała:

> Jeżeli Cię to ineteresuje to mam akt.

Kłamiesz - nie masz aktu. Masz za to duuuży problem.
    • Gość: sexy ździś Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 03.08.07, 16:12
      Witam,
      Przebywając na wywczasie tęskniłem za tym forum wielce. Choć w ciągu tych kilku
      tygodni nie było specjalnego wysypu postów, to za to jakość jaka! Nowe nicki,
      nowe koncepcje (z antysyjonistycznymi włącznie), nowe pomysły (straszenie JJa
      prześcieradłem). To cieszy. Cieszy mnie również aktywność sporadycznych
      dotychczas uczestników - choćby awisni71.

Chociaż, jedno mnie martwi - Mańka ktoś chce na taczce wywieść. A to nie fair i
      nie po bożemu - mordę obić, to co innego, ale tak na taczce, jak jakiegoś
      kacyka - nie, to nie w porządku. Ale jakby co, Maniek, to stanę w Twojej
      obronie (mówię o taczce), nie pozwolę!
      Miszcz zaniemówił zupełnie. Najwyraźniej wpadł w depresję, jedyna nadzieja
      trzymająca go w przekonaniu o swojej nieomylności na temat budowlanki okazała
      się płonna - prokurator umorzył postępowanie - i żegnaj 1600 zł za metr (albo
      jakoś tak). Szkoda mi chłopa, gotów jeszcze zmienić zawód w tej depresji. A tak
      dobrze teraz płacą... i kto wie, może by i stać go było wykupić to jego
      mieszkanie po licytacji, a tak stracimy sąsiada i fachowca zarazem. I kto nam
      teraz przejście podziemne wybuduje? Miszczu, ale nie martw się, małe
      doniesienie na prokuratora poprawi Ci humor! Do dzieła!

• Gość: Z. Nowicki Re: Co słychać ? IP: *.eranet.pl 04.08.07, 18:07
        Przepraszam. Panie podpisujący się jako Zdzisław. Rzadko się na tym forum
        wypowiadam ale sytuacja mnie do tego zmusiła. Jestem mieszkańcem osiedla
        Augustówka i nie zgadzam się z dopłatą przedstawioną przez Prezesa ani też z
        propozycją spłaty całości wierzytelności.Przecież wszyscy wiemy, że dług do
        spłacenia to działalność zarządu w latach 2004-2007 a więc koszty poniesione
        przez wszystkich mieszkańców zarządzanych przez Prezesa. Ponadto dziwi mnie
        fakt, dlaczego Prezes nie chce zwołać Walnego Zgromadzenia. Z jednej strony
        twierdzi, że nie ma już spółdzielców / część ma akty i nie jest spółdzielcami a
        druga część jest bezprawnie zamieszkującymi obywatelami lokale/ jeżeli tak jest
        to jak może istnieć spółdzielnia bez spółdzielców? Jeżeli natomiast ponad 100
        mieszkańców to nadal spółdzielcy / nie pisze się listów i nie wymaga się
        czynszu od zamieszkujących samowolnie tylko wzywa sie policję/ to dlaczego nie
        mają prawa do Walnego Zgromadzenia.

Pozdrawiam. Z.Nowicki

Ps. Nie rozumiem dlaczego Pan obraża na forum publicznym mieszkańców osiedla na
        którym jak się mogę domyślać Pan mieszka. Liczę na Pana odpowiedź Panie
        Zdzisławie. Mam też nadzieje, że jest Pan mężczyzną i podpisze się Pan pod
        postem chociaż prawdziwymi inicjałami. Co do Prezesa to ja rozumiem, że
        najlepiej byłoby mieć wpływy z czynszów od byłych spółdzielców, nowe od nowych
        lokatorów, sprzedać mieszkania na rynku za 7,5tys. za metr kwadratowy i jeszcze
        nie oddać wkładów tym pierwszym. Watpię czy ten plan się Prezesowi uda. Choć
        czytając odpowiedź pana Stojakowicza wszystko w tym mieście wydaje się być
        możliwe.

Powodzenia sępy ludzkich serc i uczuć!
        • przyjaciel-01 sexy zdzis - czyli nieznajomy z Ikejj 04.08.07, 22:56
          www.goldenline.pl/robert-calka
          www.goldenline.pl/piotr-langiewicz
        • Gość: sexy ździś Re: Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 06.08.07, 16:36
          > Gość portalu: Z. Nowicki napisał(a):

> Przepraszam.

Proszę, jeno nie wiem za co, Pan mnie przeprasza.

> Panie podpisujący się jako Zdzisław.

Nigdy nie podpisywałem się jako Zdzisław! apsik, degenerat - a i owszem,
          bywało, ale Zdzisław? Myślałem raz nad nickiem Zdziesek, ale trudno się
          wymawia, więc dałem spokój.

> Rzadko się na tym forum
          > wypowiadam ale sytuacja mnie do tego zmusiła.

A cóż się zmieniło od 5 czerwca, że akurat dziś Pana zmusiła, ta sytuacja
          zmusiła?

> Jestem mieszkańcem osiedla
          > Augustówka i nie zgadzam się z dopłatą przedstawioną przez Prezesa ani też z
          > propozycją spłaty całości wierzytelności.

Ma Pan do tego święte prawo, ale z jednym zastrzeżeniem: ma Pan wiedzę o
          konsekwencjach i świadomość wszystkich dalszych skutków takiego postępowania.

> Przecież wszyscy wiemy, że dług do
          > spłacenia to działalność zarządu w latach 2004-2007 a więc koszty poniesione
          > przez wszystkich mieszkańców zarządzanych przez Prezesa.

A to ciekawe, że wszyscy wiemy! Bo ja akurat nie wiem, że jest to dług
          działalności Zarządu, raczej byłem przekonany, że to koszt wybudowania II etapu
          (2004- 2006 marzec) oraz "całej fury" kosztów administracyjno-prawnych Waszej
          wojny. Ciekawa teza, że te koszty mają ponieść wszyscy mieszkańcy! Ale nic
          straconego - wygracie, to nałożycie na nas kontrybuję.

>Ponadto dziwi mnie
          > fakt, dlaczego Prezes nie chce zwołać Walnego Zgromadzenia.

A po co? Znowu go nie wpuścicie na salę!

>Z jednej strony
          > twierdzi, że nie ma już spółdzielców / część ma akty i nie jest spółdzielcami
          >a druga część jest bezprawnie zamieszkującymi obywatelami lokale/

No i tu się z Tobą zdodzę, bo umów najmu nie macie. Zaś na temat, czy jesteście
          jeszcze spółdzielcami, to ma się sąd wypowiedzieć, nieprawdaż? Tedy
          cierpliwości!

jeżeli tak >jest to jak może istnieć spółdzielnia bez spółdzielców? Jeżeli
          natomiast ponad 100
          > mieszkańców to nadal spółdzielcy / nie pisze się listów i nie wymaga się
          > czynszu od zamieszkujących samowolnie tylko wzywa sie policję/ to dlaczego
          nie
          > mają prawa do Walnego Zgromadzenia.
          >
          > Pozdrawiam. Z.Nowicki
          >
          > Ps. Nie rozumiem dlaczego Pan obraża na forum publicznym mieszkańców osiedla
          na
          >
          > którym jak się mogę domyślać Pan mieszka.

Drogi Panie, proszę wskazać choć jeden post, w którym obraziłem mieszkańców
          naszego osiedla. Wyśmiewałem Waszą grupę, fakt, wyszydzałem kilku
          Waszych "przywódców", to fakt, udowadniałem ich nikczemność i głupotę, to tez
          fakt. Co do Waszej sekty, raczej wyrażałem się o Was z politowaniem, ale nie
          wypisywałem obraźliwych sądów.

> Liczę na Pana odpowiedź Panie
          > Zdzisławie. Mam też nadzieje, że jest Pan mężczyzną i podpisze się Pan pod
          > postem chociaż prawdziwymi inicjałami.

O nie, mój Panie, po pierwsze już byłem kobietą i kalumnie, które spłynęly
          na "płeć piękną" nie świadczą, że bywają tu gentelmeni, a po drugie wystarczą
          mi te wszystkie inwektywy, jakie otrzymałem jako osoba mająca odmienne zdanie.

>Co do Prezesa to ja rozumiem, że
          > najlepiej byłoby mieć wpływy z czynszów od byłych spółdzielców, nowe od
          nowych
          > lokatorów, sprzedać mieszkania na rynku za 7,5tys. za metr kwadratowy i
          jeszcze
          >
          > nie oddać wkładów tym pierwszym.

Nic prostszego, się Pan go zapyta.

> Watpię czy ten plan się Prezesowi uda. Choć
          > czytając odpowiedź pana Stojakowicza wszystko w tym mieście wydaje się być
          > możliwe.
          >
          > Powodzenia sępy ludzkich serc i uczuć!

Panie Z.Nowicki, po co Pan tyle tych literków klepał, by na koniec jednym
          zdaniem podsumować swoje przekonania i opinie, mało tego - aksjomat, kim są Ci
          wszyscy, którzy Was nie wspierają? Trzeba było od tego zacząć, np. jako motto,
          to składniej by poszło, szczególnie, że oszczerstwa wystarczy pisać w punktach.
          Jak widzę, godnie Pan reprezentuję cała Waszą grupę - wie Pan najlepiej , co
          było, jest i będzie. A może, miast się litować nad sobą i zemścić na cały ten
          nikczemny świat, wykorzysta Pan ten dar - dar wszechwiedzy i spożytkuje w
          biznesie - giełda, finanse, obrót walutami, albo w polityce. Szkoda marnować
          taki dar. A może cała grupa skorzysta?
          • Gość: znienacka Re: Co słychać ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.08.07, 00:22
            Brawo ździsiu, wygraliście doprowadzając prawie połowę rodzin z osiedla do
            bankructwa. Najumałeś kasy teraz masz za co pożyć, ale fortuna kołem się toczy
            raz ty i raz ciebie. Ciekawe, że ty z tego to nawet dumny jesteś - no cóż
            pacjent zawsze nieświadomy, że chory i na końcu jak wyzdrowieje ( co ja piszę,
            jeśli wyzdrowieje w ogóle) to się dowie, że było z niego kawał jumaka na potęgę.
            I po co ty piszesz jeszcze na tym forum? - a zapomniałem przecież ty chory jesteś.
            • Gość: sexy ździś Re: Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 07.08.07, 14:33
              Misiu, ale o co Ci chodzi? Do kogo ta pretensja? Czy nie nie
              ostrzegano Was? W marcu ub.r. jak zaczęła się cała zadyma
              ostrzegaliśmy Was (my z I etapu), że może skończyć się to plajtą
              SBM. Potem, jak I etap olał Was i udało się doprowadzić do aktów,
              również ostrzegano Was. W sierpniu (rok temu) dostaliście od Zarządu
              wyraźne pismo, że cała ta Wasza wojna doprowadzi do bankructwa i
              utraty mieszkań, we wrześniu, podobnie w październiku. A teraz,
              pretensje należy kierować do Waszych guru.

>Gość portalu: znienacka napisał(a):

> Brawo ździsiu, wygraliście doprowadzając prawie połowę rodzin z
              osiedla do
              > bankructwa. Najumałeś kasy teraz masz za co pożyć, ale fortuna
              kołem się toczy
              > raz ty i raz ciebie. Ciekawe, że ty z tego to nawet dumny jesteś -
              no cóż
              > pacjent zawsze nieświadomy, że chory i na końcu jak wyzdrowieje (
              co ja piszę,
              > jeśli wyzdrowieje w ogóle) to się dowie, że było z niego kawał
              jumaka na potęgę
              > .
              > I po co ty piszesz jeszcze na tym forum? - a zapomniałem przecież
              ty chory jest
              > eś.

• Gość: Putek Re: Co słychać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:45
                Guru to nas ratują z tego w co nam wpakowaliście i z tego w co
                mogliście nas jeszcze dodatkowo wpakować. Plany były ,,ambitne''.
                Tym bardziej, że to dzieki tym guru, I etap jak się okazło nie miał
                dopłat. Wielkie dzięki im za to a ty sie bujaj jumaczu. Wypyj jogurt
                i idz spac.
                • Gość: sexy ździś Re: Co słychać ? IP: *.plwaw.energis.pl 07.08.07, 14:50
                  Putek, napisz coś więcej o tych "ambitnych planach"! Uświadom
                  wszystkich, a przede wszystkim mnie, bo wiesz, nie wiem za co im
                  dziękować.

> Gość portalu: Putek napisał(a):

> Guru to nas ratują z tego w co nam wpakowaliście i z tego w co
                  > mogliście nas jeszcze dodatkowo wpakować. Plany były ,,ambitne''.
                  > Tym bardziej, że to dzieki tym guru, I etap jak się okazło nie
                  miał
                  > dopłat. Wielkie dzięki im za to a ty sie bujaj jumaczu. Wypyj
                  jogurt
                  > i idz spac.

• Gość: przyjaciel cudzych Re: Co słychać ? IP: *.ipartners.pl 07.08.07, 16:48
                    koga tam zdzisiu bedziecie teraz usczesliwiac i za ile upadniecie
                    • Gość: Putek Re: Co słychać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:22
                      Mam pytanie. Czy ktoś nie chce kupić 3 gołębi tresowanych
                      archidowych z trzeciej chodowli? Oprócz tego mam do sprzedania dres
                      nike rozmiar M nie noszony. Tak na 177. Jak cos to na mail piszcie.
                      adasko1981@wp.pl
                      • Gość: wróg prościuchów Re: Co słychać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:42
                        Ale ty Putek burek jesteś naprawdę, o tej fabryce to chyba była
                        prawda... a ja mam całkiem nieznoszone gacie do sprzedania i nie
                        piszę o tym na forum, aha a gołębie odkupi od ciebie Balcerek, i tak
                        koszulka NIKE - zlituj się chłopie to jest Warszawa a nie jakieś
                        KACZE DOŁY!!!
              • Gość: sutek Re: Co słychać ? IP: 89.171.106.* 07.08.07, 19:01
                O ile mnie pamięć nie myli to -obsrany zdzisiu- akty podpisaliscie
                własnie dzięki działaniom II etapu !!!!!!!!!!

fuck
                • 107e6 Re: Co słychać ? 07.08.07, 20:39
                  Ciesz się zdzichu. Pan Bóg stworzył Polskę właśnie po to, żeby k*rwy
                  i złodzieje takie jak ty miały swoje miejsce na ziemi. ;)
                • Gość: sexy ździś Konkurs IP: *.plwaw.energis.pl 08.08.07, 12:21
                  > Gość portalu: sutek napisał(a):

> O ile mnie pamięć nie myli to -obsrany zdzisiu- akty podpisaliscie
                  > własnie dzięki działaniom II etapu !!!!!!!!!!
                  >
                  > fucka

Tak? A którym działaniom? Poniżej lista działań II etapu
                  wspierających uzyskanie aktów własności I etapu:
                  * próba zblokowania wydania zezwolenia na użytkowanie lokali
                  mieszkalnych
                  * próba zblokowania wydania decyzji PINBu
                  * zastraszanie notariusza
                  * próba podważenia ważności aktów notarialnych

To zgrubsza tyle. Jeśli ktoś pamięta inne działania II etapu, dzięki
                  którym uzyskaliśmy akty, zapraszam do wpisów.

Dziękujemy Wam II etapie.
                  • Gość: wwl Re: Konkurs IP: *.eranet.pl 08.08.07, 17:07
                    Wal się w podarte jezioro-jesteś zwykły frajer
                    • 107e6 Re: Konkurs 08.08.07, 19:23
                      Ciesz się szczęściem. Wkrótce się skończy.
                      • Gość: Polak z Warszawy Re: Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:03
                        Od niedawna chętnie odwiedzam to forum, nie mam z waszym osiedlem
                        kompletnie nic wspólnego (na szczęście) ale naprawdę widzę, że z
                        większością z was coś jest nie tak. Wszyscy muszą znać swoje miejsce
                        w szeregu a wy macie z tym problem. Nie stanowicie żadnej siły a
                        zachowujecie się jakbyście mogli przestawiać góry a nie możecie...a
                        pan panie Putek niech się zdecyduje czy jest pan pracownikiem
                        fabryki, nadzorcą w dużej deweloperskiej firmie czy też o mało co
                        prawnikiem. Zróbcie sobie rachunek sumienia i realnie oceńcie swoją
                        pozycję i bezpodstawna buta nic tutaj nie da, co najwyżej pogorszy
                        sytuację.

Pozdrawiam
          • Gość: Paweł Tuchlin Re: Co słychać ? IP: *.eranet.pl 07.08.07, 07:55
            Ty jesteś Zdzisław Marchwicki-wampir z Augustówki
            • Gość: Putek Re: Co słychać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 12:32
              Ja bardzo prosze nie podpisywać sie moim pseudonimem. W żadnej
              fabryce nie pracuje. Pracuje jako supervisor w znanej warszawskiej
              firmie deweloperskiej.

Tak sobie myslę, że wszyscy ,,jedziemy'' po prezesie. Ale trzeba
              przyznać ma chłop łeb na karku. Wymyśleć taki plan, dopracować
              wszystkie szczegóły, przewidzieć, że mieszkania w I etapie sprzedać
              może albo robotnikom albo znajomym. Plan doskonały. Bronić się za
              czyjeś pieniądze. I wszystko tak naprawdę zgodnie z prawem.
              Zobaczcie, że wszystko mu wychodzi, nie ma co musi mieć łeb na karku
              no i doświadczenie. A największym jego atutem jest to, że miszka w
              Polsce.
      • Gość: Janek Re: Co słychać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:55
        A ja z uporem maniaka będę twierdził że większośc "tutejszych" to mośki...
    • Gość: Mirek TVP IP: 89.171.106.* 05.08.07, 21:37
      Jutro ok. godz 11.00 w siedzibie a potem na osiedlu będzie nagrywany dalszy
      ciąg "Sprawy dla reportera" zapraszamy
      • Gość: Putek Re: TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:49
        Ty się Mirek zastanów, jaka talewizja, jaki program? ja jestem Twoim sąsiadem
        i nic o tym nie wiem???!!! to taki z Ciebie sąsiad że nic mi wcześniej nie
        powiedziałeś żebym mógl sobie wziąść wolne w fabryce???!!
      • awisnia71 Re: TVP 05.08.07, 21:57
        No Panie Robercie ale wstyd! Nie sądziłam, że to pan. Rozumiem, że przez 6
        miesięcy na bezrobociu coś trzeba robić. Ot choćby pracować na umowę zlecenie w
        sbm augustówka jako klaun osiedlowy. No i po co to wszystko. Przecież
        wystraczyło się uczyć.

Oj już dość tej telewizji na tym osiedlu. Co tu filmować? Tym bardziej w
        poniedziałek jak śmieci zalegają całe osiedle. Swoją drogą to kiedy ten syndyk
        wejdzie? Czy może coś zrobić ludziom co mają akty?
        • Gość: ihh Re: TVP do awisnia i nie tylko IP: 89.171.106.* 06.08.07, 11:13
          Tak, syndyk bedzie uczyl kultury osobistej i savoir-vivre. Zwłaszcza II-
          etapowcow, gdyz wiekszosc to zbieranina z prowincji i jak widac nie potrafia
          biedacy odnalezc sie w srodowisku miejskim. Ale I-etapowcom tez wiele brakuje i
          kazda nauka sie przyda.
          Mam wrazenie, ze wiekszosc mieszkancow wziela sie z kapusty (choc chyba
          tzw "zielona kapusta" nie smierdza), a pozostala czesc podrzucily bociany- i
          jak zwykle w polskich realiach - byly to odrzuty z eksportu.
          Stad tez tak wysoki poziom dyskusji na tym forum...
          Wniosek:
          "I wszystko stalo sie jasne - OSRAM"

A tak a'propos- to chyba nieladne takie osobiste wycieczki. Czasami nie moge
          sie polapac, o co wam ludzie chodzi? Czy to wam w czyms pomaga? Atakujcie
          politykow - przynajmniej wiadomo za co.
        • Gość: ciekawy Re: TVP IP: 89.171.106.* 07.08.07, 00:46
          awisnia71 napisała:

> No Panie Robercie ale wstyd! Nie sądziłam, że to pan. Rozumiem, że
          przez 6
          > miesięcy na bezrobociu coś trzeba robić. Ot choćby pracować na
          umowę zlecenie w
          >
          > sbm augustówka jako klaun osiedlowy. No i po co to wszystko.
          Przecież
          > wystraczyło się uczyć.
          >
          A Ty Wisienko co za szkoły skończyłaś ? Facet ma niezłe kwalifikacje
          i nie ma się czego wstydzic.
    • Gość: Putek Praca dyplomowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:26
      Drodzy spółdzielcy! Jestem studentem 3 roku prawa na UW i własnie
      oswiadczyłem promotorowi, ze chciałbym opisać sprawę naszej
      spółdzielni. Nakazał mi abym opowiedział w skrócie o naszej sytuacji
      i dlaczego ta praca mialaby własnie dotyczyć spółdzielni sbm.

Wysłuchał i zapytał mnie czy jestem przekonany o tym co mówie bo on
      twierdzi, że to niemozliwe.

Zgodził się i zatwierdził tytuł pracy ,, Spółdzielnia SBM
      Augustówka - wykorzystywanie luk prawnych do potrzeb przestepczości
      zorganizowanej''

I dlatego prosze was moi drodzy o pomoc. Chciałbym się skontaktować
      na wywiad z prezesem i panem podpisującym się jako sexy zdziś. Nie
      mam do nich komórek. Na Karkonoszy podobno już się nie mieszczą a i
      tak nikt tam nie chce ze mną rozmawiać bo ja podobno juz nie jestem
      członkiem SBM. Proszę o pomoc.
    • rupertc Zgłoszenie wierzytelności 09.08.07, 00:06
      Witam sąsiadów,
      Na forum www.elsnerow.waw.pl w "Plikach do pobrania" umieściłem
      fotokopię prawidłowo wypełnionego Zgłoszenia Wierzytelności, które
      powinno zostać wysłane do sądu do dnia 20 sierpnia. Należy również
      zgłosić się do SBM po zaświadczenie o dokonaniu wpłaty udziałów.
      Osoby zainteresowane, a nie mające dostępu do w/w forum proszę o
      kontakt mailowy (rupertc@gazeta.pl).

Pozdrawiam,
      Robert Całka
      • Gość: Galileusz Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 07:56
        No Panie Robercie, nie sadziłem, choć mogłem sie domyslać, że
        posiada Pan również mieszkanie w II etapie. W Pana przypadku jest to
        więc bardzo proste. Ubiegać się Pan musi o zwroty kosztów od samego
        siebie.
        • Gość: Mikołaj Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.eranet.pl 09.08.07, 10:53
          No Panie Dupercie ja myślałem że Pan jest poprostu głupi,ale Pan jest zwykły
          fjut do szczania
          • Gość: do ruperta Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: 89.171.106.* 10.08.07, 18:38
            Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

> No Panie Dupercie ja myślałem że Pan jest poprostu głupi,ale Pan
            jest zwykły
            > fjut do szczania

Zgadzam się z przed mówcą -jest Pan głupi Panie Rupercie... z tą
            hołotą nie powinien Pan wogóle rozmawiać. Po co to Panu ?
            Czy Pan myśli, że ktoś Panu podziękuje.
            Już pana te chamy wyzwali za samo pojawienie się na tym forum. Nie
            warto Panie Rupercie, nie warto.
            Mam nadzieję, że kiedyś ten koszmar się skończy.
            • Gość: MG Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:26
              Panie Rupercie to faktycznie nie było mądre. Tak wtykać palec między drzwi. Jest taki moment w kazdym filmie katastroficznym, że do ludzi dociera prawda. Stają się nerwowi, krzyczą, szarpią za ubrania, biją. Nie widzą szans na ucieczkę, a zaczynają czuć, że grozi im wielkie niebezpieczeństwo. Chyba społeczność SBM Augustówka (jej część) powoli wchodzi w to stadium, kiedy czuje, że zbliżająca się katastrofa nie była tylko bajką dla niegrzecznych dzieci. Do tej pory wierzyli, że prowadzi ich Mojżesz, ale coś mu ostatnio laska zmiękła, a manny z nieba i cudownych rozwiązań jakoś brak.
              • Gość: MOSHE Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 13:12
                I tak Was kupię Polaczki!
                • Gość: Sylwia Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.08.07, 13:50
                  Witam Państwa. Nie jestem zorientowana bo wynajmuję mieszkanie a
                  sama na naszym osiedlu bywam sporadycznie. Kim jest właściwie Pan
                  Robert Całka? Panie Robercie mógłby nam się Pan przedstawić i
                  napisać czy Pan oficjalnie jest zatrudniony w naszej spółdzielni i
                  co Panem kieruje. Proszę także napisać jakie Pan ma wierzytelości i
                  do kogo. Dziękuję ślicznie.

Z poważaniem

Sylwia.
                  • Gość: pin Re: Zgłoszenie wierzytelności IP: *.subscribers.sferia.net 13.08.07, 20:50
                    ...rupercik dupercik, rupercik dupercik...- wołają dzieci w przedszkolu
                  • 107e6 Re: Zgłoszenie wierzytelności 14.08.07, 21:52
                    R.Calka jest podhujaszczym prezesa, taki murzyn Kunta-Kinte. Co mu
                    karzą to zrobi. - Piszcie calka - mówi prezes, no i calka pisze.
    • Gość: sexy ździś Kiedy Walne? IP: 89.171.106.* 16.08.07, 22:55
      Drodzy sąsiedzi, exspółdzielcy,
      Wiedziony troską o dalsze Wasze losy i Spółdzielni Mieszkaniowo-
      Budowlanej "Augustówka" chciałbym jeno wiedzieć, kiedy odbędzie się
      Walne Zgromadzenie Spółdzielców rzeczonej? Proszę o odpowiedzi,
      krótko i na temat.
    • Gość: 89 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:55
      Zadzwon na Karkonoszy to Ci powiedzą
      • Gość: sexy ździś Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.eranet.pl 17.08.07, 10:08
        Exspółdzielcy a nie przyszło wam do głowy robaczki, że nie wszyscy
        podpisali pismo w sprawie zrzeczenia się członkowstwa? Zostało nas
        kilkunastu wraz z karkonoskimi i nigdy nie oddamy wam tego co nas
        tyle nerwów i wyrzeczeń kosztowało. Mamy wobec was roszczenia z
        tytułu blokowania aktów i ogólnego bajzlu na osiedlu. Do zobaczenia
        na licytacji.

R.C
        • Gość: 89 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:25
          Warunkiem przystapienia do aktów bylo zrzeczenie sie członkowstwa w
          spoldzielni, wiec juz wiem skad masz akt
        • Gość: sexy ździś Do mendy!!! IP: *.plwaw.energis.pl 17.08.07, 12:32
          A tę mendę, która sie pode mnie podszywa, to ostrzegam.
          Jeśli Ci się podoba mój nick, to chętnie odstapie, tylko daj znać -
          cena będzie przystępna.
          Nie wiem, co na to RC, ale liczę, że zachowasz minimum przyzwoitości
          (chyba przegiąłem) i wszelkie prowokacje będziesz robił na swój
          rachunek.
        • 107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 17.08.07, 22:52
          Gość portalu: sexy ździś napisał(a):

> Exspółdzielcy a nie przyszło wam do głowy robaczki, że nie wszyscy
          > podpisali pismo w sprawie zrzeczenia się członkowstwa? Zostało nas
          > kilkunastu wraz z karkonoskimi i nigdy nie oddamy wam tego co nas
          > tyle nerwów i wyrzeczeń kosztowało. Mamy wobec was roszczenia z
          > tytułu blokowania aktów i ogólnego bajzlu na osiedlu. Do
          zobaczenia
          > na licytacji.
          >
          > R.C
          Na licytacji? Będą twój pusty łeb licytowac? Pewnie drogo
          chcesz...bo mało używany. :)
          • Gość: zorro Do Sexy Frajera IP: *.eranet.pl 18.08.07, 09:12
            Białołęka czeka na Ciebie
    • sexy_zdzis Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 18.08.07, 15:22
      Ze względu na podszywaczy i na okres wakacyjny a więc taki w którym
      to się młodzież zabezpiecza bardziej i ja postanowiłem zrobić coś w
      tym kierunku. Koniec ludu z wykorzystywaniem mojego zacnego pseudo!

Nikt się nie zgłosił do mnie w sprawie odkupu praw a wiec
      zabezpieczony powracam w boldzie i hołdzie.

Ps. Bardzo proszę o składanie do poniedziałku w spółdzielni
      wierzytelności z tytułu strat wywołanych działalnością sekty z II
      etapu

Rupert C.
      • 107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 18.08.07, 16:54
        sexy_zdzis napisał:

> Ze względu na podszywaczy i na okres wakacyjny a więc taki w
        którym
        > to się młodzież zabezpiecza bardziej i ja postanowiłem zrobić coś
        w
        > tym kierunku. Koniec ludu z wykorzystywaniem mojego zacnego
        pseudo!
        >
        > Nikt się nie zgłosił do mnie w sprawie odkupu praw a wiec
        > zabezpieczony powracam w boldzie i hołdzie.
        >
        > Ps. Bardzo proszę o składanie do poniedziałku w spółdzielni
        > wierzytelności z tytułu strat wywołanych działalnością sekty z II
        > etapu

Rupert Całka - kawał wałka
        • Gość: pin CV IP: *.chello.pl 19.08.07, 10:42
          całka rupert-wwiercam się w pupę
      • Gość: zdziwiony Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.08.07, 23:57
        Panie Całka,
        Przecież będziesz z tymi ludźmi mieszkał na osiedlu a patrząc na dotychczasowe
        działania być może do końca życia. Szkoda tak jak sąsiad nie pomoże i dzień
        dobry nie powie bo wie ktoś Pan jest.
        Ale jedno przyznam zacięcie Pan masz w związku z tym by za to Pana nagrodzić
        postanowiłem pozyskać wszystkie Pańskie posty i przesłać do obecnego pracodawcy
        w celu weryfikacji w jakich to godzinach Pan pracujesz a w jakich odpoczywasz a
        niech chłopy wiedzą z kim mają do czynienia zrobiłem tabelkę w xls z godziną
        postu i datą oraz treścią, dodatkowo wskazałem jaki czas potrzebuje osoba
        minimalnie na wpisanie takowego postu.

pozdrawiam sąsiada,

Zenek
        • Gość: zadziwiony Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 20.08.07, 20:38
          "Zdziwiony" nie op..laj się. Zrób tę tabelkę i wyślij do
          prokuratury. Oczywicie wyślij też do wiadomości ministra Ziobra,
          Premiera i Prezydenta.
          Acha, koniecznie napisz , że tabelkę pisałeś nie w godzinach pracy.

Zdradź nam gdzie się takie mendy jak ty rodzą.
          Zadziwiony
          • 107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 20.08.07, 23:26
            Gość portalu: zadziwiony napisał(a):

> "Zdziwiony" nie op..laj się. Zrób tę tabelkę i wyślij do
            > prokuratury. Oczywicie wyślij też do wiadomości ministra Ziobra,
            > Premiera i Prezydenta.
            > Acha, koniecznie napisz , że tabelkę pisałeś nie w godzinach
            pracy.
            >
            > Zdradź nam gdzie się takie mendy jak ty rodzą.
            > Zadziwiony

Te, srałka. A w ryja czasem nie potrzebujesz?
          • Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 21.08.07, 01:02
            Ależ Zadziwiony,
            Nie oburzaj się - donosy, podsłuchy, poglądactwo, to taki nasz nowy
            sport narodowy. Jak widać, kolega jest wiernym elektoratem
            PiSdzielców (od PiS rządzi, PiS dzieli), a jak wiesz, to przynajmnie
            20% narodu (wg ostatnich sondaży), choć na naszym osiedlu
            podejrzewam 30%. A gdzie się oni rodzą? Tego, to oni sami nie wiedzą.

Gość portalu: zadziwiony napisał(a):

> "Zdziwiony" nie op..laj się. Zrób tę tabelkę i wyślij do
            > prokuratury. Oczywicie wyślij też do wiadomości ministra Ziobra,
            > Premiera i Prezydenta.
            > Acha, koniecznie napisz , że tabelkę pisałeś nie w godzinach
            pracy.
            >
            > Zdradź nam gdzie się takie mendy jak ty rodzą.
            > Zadziwiony
            • Gość: sąd ostateczny Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 01:38
              Ludzie ale wy jesteście mali naprawdę dramat... a już najmniejszy
              jest gość podpisujący się jako ADOLF - mało że fizycznie mały to
              jeszcze nie chciał się uczyć i edukację zakończył na "ukończeniu
              szkół podstawowych" i jeszcze chciał powalczyć z mądrzejszymi od
              siebie... do widzenia ADOLFIK i miłego spanka pod mostem (bo chyba
              na odkupienie mieszkanka cię nie stać baranie?!)
        • Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 21.08.07, 01:39
          Zenek,
          Nie wiem, czy Całka będzie mieszkał tu do końca życia, ale patrząc
          na dotychczasowe działania tych ludzi, a wnoszę, że masz na myśli II
          etap, to Całka może spać spokojnie. Wasza nieudolność, a wnoszę na
          podstawie Twoich deklaracji denuncjacji Całki do jego pracodawcy, że
          przynależysz do tej grupy nieudaczników-donosicieli, jest porażająca
          i cała ta afera skończy się, niestyty, dla Was tragicznie. Całka
          pozostanie, a Was nie będzie.
          Zenek, pamiętaj jeszcze jedno - kto mieczem wojuje, od miecza ginie.
          Ty zadenuncjujesz, w końcu i Ciebie ktoś pod...li. I nawet wiem,
          kto - członkowie Waszej grupy, jak przyjdzie czas ratować własne
          d.py, to nie będzie przeproś, diabłu skórę sprzedadzą, Twoją skórę
          też.

A swoją drogą, to nie wiedziałem, że p.Robert na roli tyra. A taką
          inteligentną ma twarz...

Zenek, na koniec: używaj znaków interpunkcyjnych!

Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> Panie Całka,
          > Przecież będziesz z tymi ludźmi mieszkał na osiedlu a patrząc na
          dotychczasowe
          > działania być może do końca życia. Szkoda tak jak sąsiad nie
          pomoże i dzień
          > dobry nie powie bo wie ktoś Pan jest.
          > Ale jedno przyznam zacięcie Pan masz w związku z tym by za to Pana
          nagrodzić
          > postanowiłem pozyskać wszystkie Pańskie posty i przesłać do
          obecnego pracodawcy
          > w celu weryfikacji w jakich to godzinach Pan pracujesz a w jakich
          odpoczywasz a
          > niech chłopy wiedzą z kim mają do czynienia zrobiłem tabelkę w xls
          z godziną
          > postu i datą oraz treścią, dodatkowo wskazałem jaki czas
          potrzebuje osoba
          > minimalnie na wpisanie takowego postu.
          >
          > pozdrawiam sąsiada,
          >
          > Zenek
          • Gość: Zenek Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.08.07, 19:58
            Apsik,

Tych z II etapu to możesz co najmniej w pompkę pocałować, co do wojowania to
            pewnie masz rację i to się również ciebie tyczy, sam rozumiesz o co chodzi ( ty
            kradniesz - ciebie też okradną kiedyś).
            Ludzi chcesz z mieszkań wyrzucać bo je za własne pieniądze zbudowali? !! Twoje
            niedoczekanie i tych co na Karkonoszy nogami przeplatają, żeby jeszcze coś
            dodatkowo na tym zarobić ale powodzenia.

Zenio w upadłości.

Gość portalu: apsik napisał(a):

> Zenek,
            > Nie wiem, czy Całka będzie mieszkał tu do końca życia, ale patrząc
            > na dotychczasowe działania tych ludzi, a wnoszę, że masz na myśli II
            > etap, to Całka może spać spokojnie. Wasza nieudolność, a wnoszę na
            > podstawie Twoich deklaracji denuncjacji Całki do jego pracodawcy, że
            > przynależysz do tej grupy nieudaczników-donosicieli, jest porażająca
            > i cała ta afera skończy się, niestyty, dla Was tragicznie. Całka
            > pozostanie, a Was nie będzie.
            > Zenek, pamiętaj jeszcze jedno - kto mieczem wojuje, od miecza ginie.
            > Ty zadenuncjujesz, w końcu i Ciebie ktoś pod...li. I nawet wiem,
            > kto - członkowie Waszej grupy, jak przyjdzie czas ratować własne
            > d.py, to nie będzie przeproś, diabłu skórę sprzedadzą, Twoją skórę
            > też.
            >
            > A swoją drogą, to nie wiedziałem, że p.Robert na roli tyra. A taką
            > inteligentną ma twarz...
            >
            > Zenek, na koniec: używaj znaków interpunkcyjnych!
            >
            • Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:25
              Zenek,
              Komentarze pooniżej:

> Gość portalu: Zenek napisał(a):

> Apsik,
              >
              > Tych z II etapu to możesz co najmniej w pompkę pocałować,

Na peszczoty, to trza sobie zasłużyć!!

co do wojowania to
              > pewnie masz rację

Widzisz i znowu mam rację!!

i to się również ciebie tyczy, sam rozumiesz o co chodzi ( ty
              > kradniesz - ciebie też okradną kiedyś).
              > Ludzi chcesz z mieszkań wyrzucać bo je za własne pieniądze
              zbudowali? !!

Zenek, od początku robicie wszystko, żebyście te mieszkania sami
              utracili. To nie ja Was będę wyrzucać, ale sąd prawomocnym wyrokiem.
              Wszystko w swoim czasie!

Twoje
              > niedoczekanie i tych co na Karkonoszy nogami przeplatają, żeby
              jeszcze coś
              > dodatkowo na tym zarobić ale powodzenia.
              >
              > Zenio w upadłości.

Zenek, zdecydowanie lepszy nick byłby Zenio Upadły (może zbyt
              patetyczny, ale świetnie brzmi), albo Zenio w poDUPAdłości (trochę
              skromności nigdy nie zaszkodzi), albo UpadZenio (może za
              inteligentne i zbyt wyrafinowane), chociaż Zenio w upadŁOŚci, też
              może być.
              • Gość: sa Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 194.181.190.* 24.08.07, 03:23
                tak buduja, tak buduja zarski, janas i zeranski
                a warto przesledzic ich wczesniejsze dokonania
                oczywiscie wszystko tez :-) zgodnie z prawem
          • Gość: CzK Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 23.08.07, 23:44
            Dziś kiepski snajper pomylił się w wykonaniu wyroku. Walnął dwie
            przecznice za daleko. Sr.. na bandziora, ale mam nadzieję, że i nasi
            prezesi tak kiedyś zatańczą. Będę miał wtedy niezły ubaw. Frajerstwo
            tak kończy.
            • Gość: Pan Niewiadomski Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:13
              Smerfie,
              a tobie znudziła się już praca w organach ?
              Uważaj bo Hrabia Mostowski może już ciebie nie potrzebować.
              Uważaj bo wiatry ostatnio zmienne i dosyć silne.

Gość portalu: CzK napisał(a):

> Dziś kiepski snajper pomylił się w wykonaniu wyroku. Walnął dwie
              > przecznice za daleko. Sr.. na bandziora, ale mam nadzieję, że i
              nasi
              > prezesi tak kiedyś zatańczą. Będę miał wtedy niezły ubaw.
              Frajerstwo
              > tak kończy.
            • Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:28
              A, to się już rozpoczął sezon na czaple?

Gość portalu: CzK napisał(a):

> Dziś kiepski snajper pomylił się w wykonaniu wyroku. Walnął dwie
              > przecznice za daleko. Sr.. na bandziora, ale mam nadzieję, że i
              nasi
              > prezesi tak kiedyś zatańczą. Będę miał wtedy niezły ubaw.
              Frajerstwo
              > tak kończy.
      • Gość: apsik do sexy żdzisiów IP: 89.171.106.* 21.08.07, 00:50
        Podszywanie się pod mój nick, jak widać, przybrało rozmiary
        patologiczne, co z jednej strony mi schlebia - jedynie Danuśka miała
        takie "rwanie", z drugiej zaś irytuje - byle tłuk wyciera nim sobie
        gębę. Czyni to, w dodatku, wyjątkowo nieudolnie - ja używam znaków
        interpunkcyjnych, matole bez matury!
        Tedy wracam do swojego pierwszego nicku - żegnaj sexy ździsiu!

apsik

sexy_zdzis napisał:

którym
        w
        pseudo!
        >
        >
        > etapu
        >
        > Rupert C.
      • Gość: sexy_zdzis_05 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.eranet.pl 21.08.07, 10:33
        Panie Sexy_Zdziś pisany boldem. Jedno jest pewne, że nie jest Pan
        Panem Robertem. Pan Robert wyraźnie napisał, że wnioski należy
        składać do sądu, a nie do spółdzielni.
        A Pan podszywając się i pod Pana RC i pod Sexy-zdzisia usiłuje
        niepotrzebnie mieszać na tym forum i przy okazji na naszym osiedlu.
        Przypominam, że nie tak dawno osoba podpisująca się Apsik została
        zdemaskowana jako samotna kobieta dająca anonsy w necie, a napradę
        mieszkająca na naszym osiedlu.
        Proponuję, żeby rozważył też podpisywanie się nickami - Doram,
        Lewinowska44, Arek vel Ramzes, awsnia itd. Będzie Pan pisał swoje
        posty, sam na nie odpowiadał, sam się obrażał.
        Potem wyśle Pan sam na siebie donosy do prokuratury i pracodawcy.
        Prawda jakie interesujące zajęcie proponuję ?

sexy_zdzis napisał:

którym
        w
        pseudo!
        >
        >
        > etapu
        >
        > Rupert C.
    • Gość: Putek Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:33
      Informuję, że właśnie skończyłem drukowanie i podpisywanie 86 pism
      do różnych ministerstw, rzeczników, cba etc. Opisałem na 12 stronach
      naszą historię zaczynając od roku 2003 a kończąc na nagrodzie
      prokuratora i likwidacji spółdzielni z wewnętrzym układem. Niech
      cała Polska wie co się tu dzieje i jak działa nasze prawo.
      Oczywiście zaraz sexy zdzisie i apsiki wyzwa mnie od donosicieli ale
      ja się tym nie martwię.
      • Gość: sexy_zdzis_05 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.eranet.pl 21.08.07, 16:40
        Gość portalu: Putek napisał(a):

> Informuję, że właśnie skończyłem drukowanie i podpisywanie 86 pism
        > do różnych ministerstw, rzeczników, cba etc. Opisałem na 12
        stronach
        > naszą historię zaczynając od roku 2003 a kończąc na nagrodzie
        > prokuratora i likwidacji spółdzielni z wewnętrzym układem. Niech
        > cała Polska wie co się tu dzieje i jak działa nasze prawo.
        > Oczywiście zaraz sexy zdzisie i apsiki wyzwa mnie od donosicieli
        ale
        > ja się tym nie martwię.

Chwali się tobie takie zaangażowanie i pracowitość. Chetnie bym
        poczytał sobie taką opowieść.
      • Gość: apsik Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.plwaw.energis.pl 21.08.07, 18:33

> Informuję, że właśnie skończyłem drukowanie i podpisywanie 86 pism
        > do różnych ministerstw, rzeczników, cba etc. Opisałem na 12
        stronach
        > naszą historię zaczynając od roku 2003 a kończąc na nagrodzie
        > prokuratora i likwidacji spółdzielni z wewnętrzym układem. Niech
        > cała Polska wie co się tu dzieje i jak działa nasze prawo.
        > Oczywiście zaraz sexy zdzisie i apsiki wyzwa mnie od donosicieli
        ale
        > ja się tym nie martwię.

Putek,
        Nie bądź awiśnia i opublikuj swe dzieło; chętnie się z nim zapoznam
        i zapewne nie tylko ja. Obiecuję, że nie nazwę Cię donosicielem.
      • Gość: Roman Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.chello.pl 05.09.07, 14:46
        Jaka likwidacja?
        kolego proszę rozrózniać likwdacje od upadłości.
        jka pisma formulowane tak jak rozrożnienie tych dwóch rzeczy to ech... no cóż a piszcie sobie dalej.
    • Gość: gaweł Do Ani C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:02
      A ten Twój obcokrajowiec co przyjedzie to będzie cwiczył mięśnie
      głowy czy mózgu? A może to specjalne posiłki z armenii na
      ostateczne rozliczenie?
    • Gość: apsik Jeśli nie wiesz, gdzie mieszkasz... IP: *.plwaw.energis.pl 21.08.07, 18:52
      Wszystkim sąsiadom, którzy narzekają na standardy naszego osiedla
      przesyłam link do ogłoszenia wynajmu. Sam nie wiedziałem, gdzie
      mieszkam - istne cudo:
      "Od zaraz, nowe na strzeżonym osiedlu, monitorowany garaż podziemny,
      piwnica. Wykańczane 1,5 roku temu dla siebie więc w najwyższym
      standardzie. Kuchnia na wymiar, pełne AGD najnowszej klasy, szafa
      wnękowa, luksusowa łazienka. Satelita, internet i telefon. Alarm.
      Winda do poziomu garażu.. Balkon. Na życzenie meble."

Dalej jeszcze ciekawsze:
      "W mieszkaniu istnieje możliwość podłączenia Internetu oraz telefonu
      praktycznie z dnia na dzień.

Mieszkanie jest wyposażone w alarm, który stanowią nowoczesne czujki
      ruchu nie reagujące na małe zwierzęta. Wzbudzenie alarmu powoduje
      przyjazd brygady interwencyjnej firmy ochroniarskiej. Jest również
      możliwe wezwanie ochrony telefonicznie w sytuacji jakiegokolwiek
      zagrożenia. Osiedle jest strzeżone 24 godziny na dobę.

Mieszkanie posiada również antywłamaniowe drzwi.
      Na terenie osiedla jest właśnie otwierane nowoczesne przedszkole
      językowe."
      Oraz:
      "Osiedle jest tak zaprojektowane, że bez wysiłku mogą się po nim
      poruszać osoby niepełnosprawne. Wszędzie można się dostać nie
      pokonując ani jednego schodka. Winda zjeżdża do poziomu garaży/
      piwnic. Od drzwi wejściowych na klatkę do windy nie ma schodów.
      Wewnątrz osiedla są zbudowane łagodne podjazdy."

Całość: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=206598129

I niech no teraz któryś narzeka, że mieszka w takim syfie!!!

Na koniec, pytanie do naszej sąsiadki, bakino: jak można wynając
      mieszkanie, nie będąc właścicielem? Czyżby na lewo?

• Gość: Putek Re: Jeśli nie wiesz, gdzie mieszkasz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 08:29
        Nie będę tu publikował mojego pisma. Za kilka dni osobiscie
        dostaniesz je do wiadomosci to se przeczytasz. A co do Bakino to nie
        twoja sprawa oszuscie co i komu wynajmuje. Swiadczy to tylko o tym,
        ze jednak ma pieniadze na doplate a juz na pewno o tym ze nie
        pojdzie mieszkac pod most.
        • Gość: apsik Re: Jeśli nie wiesz, gdzie mieszkasz... IP: 89.171.106.* 24.08.07, 00:40

> Nie będę tu publikował mojego pisma.

Wielka szkoda, naparwdę, wielka.

> Za kilka dni osobiscie
          > dostaniesz je do wiadomosci to se przeczytasz.

Ok. To ja je opublikuję. Już nie mogę się doczekać. I obiecuję, że
          nie nazwę Cię kłamcą, i nie poprawię błędów interpunkcyjnych, i nie
          będę udowadniał, że nie jestem oszustem, i ... zobaczymy.

A co do Bakino to nie
          > twoja sprawa oszuscie co i komu wynajmuje. Swiadczy to tylko o
          tym,
          > ze jednak ma pieniadze na doplate a juz na pewno o tym ze nie
          > pojdzie mieszkac pod most.

Uff, to już jestem spokojniejszy, bo bakino, pod mostem, z kasą,
          mogłoby być dla niej niebezpieczne. I co wówczas, kolejne
          nieszczęście?
    • Gość: Putek Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 08:54
      Ile macie dopłaty. Mnie z sądu przyszło dzisiaj o równe 32% mniej
      niż rok temu naliczył magister janas. A więc opłaciły się spotkania
      garazowe. A biorąc pod uwagę jakich głópków z nich zrobiliśmy triumf
      jest znaczący. Ciekaw jestem czy 32% plus odsetki to wynik błedu
      arytmetycznego czy tez dopłata włascicieli lokali w I etapie?

Apsik przyszło ci cos juz ty zgniła parówko?
      • Gość: MIODEK Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:47
        GŁUPKÓW a nie "głópków" GŁĄBIE odsyłam do szkoły podstawowej ty jak
        to mawiają "nie pchaj się na afisz jeśli nie potrafisz..."
        • Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:05
          A co pana miotka gul zrzera, ze motłochowi się udało?

Będziesz płacił cwaniaczku. Myślałeś, że na ludzkiej krzywdzie
          dorobiłeś się mieszkanka za 2600 za metr? Idz na karkonoszy, kup
          róże i podziękuj swoim gwiazdom sztuki budowlano-menadżerskiej.
          • Gość: tonic Re: Lista wierzycieli IP: *.ipartners.pl 29.08.07, 17:29
            2600 to pikus, bo koziolek jacus kupil mieszkanko raczej za te
            drobne co we spoldzielni 'zarobil'.
          • Gość: MIODEK Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:27
            ZŻERA a nie "zrzera" DURNIU i naprawdę zajmij się swoim fachem czyli
            sprzedażą pończoch (bo na skończenie szkół już za późno)
            • Gość: WIERZYCIEL Re: Lista wierzycieli IP: 213.158.197.* 29.08.07, 19:53
              Moi drodzy

Jestem właścicielm firmy, która wykonywała na osiedlu "Elsnerów"
              prace budowlane i SBM Augustówka winna mi jest niebagatelną kwotę
              kilkuset tysięcy złotych.
              Właśnie otrzymałem wyrok sądu z klauzulą natychmiastowej
              wykonalności o zwrocie długu + odsetki + koszty postępowania,
              mecenasa etc.
              Prawdę mówiąc nie spieszy mi się z odzyskaniem pieniędzy, gdyż
              odsetki ustawowe są na przyzwoitym poziomie a co ważniejsze
              wierzytelność tego typu z zasądzonym wyrokiem gwarantuje 100%
              bezpieczeństwa.
              Kłócicie się pomiędzy sobą a ja powiem jak to wygląda z mojej
              strony: Gó.. mnie interesuje czy część z was (zapewne tak) będzie
              mieszkała pod mostem. Zawdzięczacie to swoim podziemnym przywódcom,
              którzy doprowadzili was w to niesympatyczne miejsce. Interesuje
              mnie, żeby sprawiedliwości stało się zadość i żeby ludzie którzy
              pracowali przy budowie tego osiedla odzyskali pieniądze które im sie
              należą, ale wy postanowiliście walczyć (pośrednio ze mną) i mam
              niestety uczucie pewnej satysfakcji z tego że spotka was kara za to
              bezmyślne postępowanie.
              Na pewno nigdy nie zastanowiliście się że pieniądze, które jesteście
              winni SBM należą do kogoś innego, kogoś kto fizycznie budował to
              osiedle i nie otrzymał za to wynagrodzenia.

Nie chcę przeklinać, gdyż to jednak publiczne forum ale w swoim i
              innych wierzycieli imieniu oświadczam że nawet jeżli wrócicie po
              rozum do głowy i będziecie chcieli ugody niestety nic z tego - za
              późno, gdyż cała ta sprawa stała się również i dla mnie sprawą
              osobistą.

Pozdrawiam i życzę wam szczęścia i mądrzejszych wyborów na dalszej
              drodze życiowej.

Wykonawca
              • Gość: zebra Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 29.08.07, 21:05
                Żal mi Cię, wierzycielu, jeżeli AŻ tyle zrozumiałeś z obecnej
                sytuacji. Nie jestem w stanie uwierzyć, na jakich zasadach zostałeś
                podwykonawcą, skoro nie rozumiesz z tego co tu się dzieje nic.
                Wygodnie Ci było uwierzyć, że Ci nie zapłacono, bo drugi etap nie
                dopłacil? Wyobraż sobie że wystarczyloby z nawiązką, gdyby
                wcześniejsze dopłaty nie zostały w sposób niewytłumaczalny
                zniknięte. Czyżbyś jako podwykonawca nie pracował na innych budowach
                tutejszego zarządu, gdzieś w okolicach Konstancina lub Wyszkowa?
                Przeliczysz mi co do kubika zużyty beton, okna, stal legendarną już
                i inne drobiazgi? A poza tym dziwi mnie że nie pochwaliłeś się
                zakresem wykonywanych tu robót. Może układałeś terakotę - można by
                je zaakceptować w stanie komletnego upojenia, kiedy zapomina się co
                to jest kąt prosty i skomplikowane pojęcia rownoleglych i
                prostopadłych. MOże wyjścia na dach - strumieniami leje się deszcz
                przez nie. A może malowaleś barierki balkonowe, ktore już
                zardzewiały? Wróć i popraw, ty mikromózgu.
              • Gość: zebra Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 29.08.07, 21:06
                Żal mi Cię, wierzycielu, jeżeli AŻ tyle zrozumiałeś z obecnej
                sytuacji. Nie jestem w stanie uwierzyć, na jakich zasadach zostałeś
                podwykonawcą, skoro nie rozumiesz z tego co tu się dzieje nic.
                Wygodnie Ci było uwierzyć, że Ci nie zapłacono, bo drugi etap nie
                dopłacil? Wyobraż sobie że wystarczyloby z nawiązką, gdyby
                wcześniejsze dopłaty nie zostały w sposób niewytłumaczalny
                zniknięte. Czyżbyś jako podwykonawca nie pracował na innych budowach
                tutejszego zarządu, gdzieś w okolicach Konstancina lub Wyszkowa?
                Przeliczysz mi co do kubika zużyty beton, okna, stal legendarną już
                i inne drobiazgi? A poza tym dziwi mnie że nie pochwaliłeś się
                zakresem wykonywanych tu robót. Może układałeś terakotę - można by
                je zaakceptować w stanie komletnego upojenia, kiedy zapomina się co
                to jest kąt prosty i skomplikowane pojęcia rownoleglych i
                prostopadłych. MOże wyjścia na dach - strumieniami leje się deszcz
                przez nie. A może malowaleś barierki balkonowe, ktore już
                zardzewiały? Wróć i popraw, ty mikromózgu.
                • Gość: do zebry Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 30.08.07, 07:54
                  Zebra, szlag mnie trafi przy porannej kawie jak czytam takie
                  debilizmy. O co wy podziemni (piwniczni) bojownicy jeszcze teraz
                  walczycie ? Upadłość spóldzielni stała się faktem, a przecież to
                  miał być tylko straszak Zarskiego.
                  Prokurator w sprawie domniemanej defraudacji przez prezesa 12 mln zł
                  tego co wiem dał sobie już spokój.
                  Ludzie, którzy wbrew "piwnicznym przywódcom" porobili jednak dopłaty
                  i zawarli akty za 3800 zł/metr teraz sprzedają mieszkania po 8000
                  zł/metr.
                  A wy żyjecie jakimiś złudzeniami, że nagle przyjdzie szeryf Ziobro i
                  wyciągnie z CBA bilingi i podsłuchy i udowodni, że zarząd kradł na
                  potęgę płytki terakotowe i beton. Wtedy prezydent Kaczyński anuluje
                  wszystkie akty notarialne, sejm ustali cenę na 1800 zł za metr dla
                  II etapu, wszyscy dostaną zwrot pieniędzy i będzie pięknie.
                  NIC Z TEGO.
                  Nawet gdyby zarząd kradł te płytki to spóldzielnia powinna za te
                  płytki zapłacić, a potem może dochodzić od złodziei zwrotu.
                  Tak więc cena waszych M z dnia na dzień jest coraz większa ,a nie
                  coraz mniejsza. Mniejsza już nigdy nie będzie. Wasi przywódcy i
                  mecenasy wyprowadzili ludzi na bardzo groźną mieliznę.
                  Jakie teraz macie korzyści z tej swoje już ponad rocznej walki. Nie
                  macie aktów własności. Macie kredyty bankowe na głowie. Spółdzielnia
                  jest w upadłości. Osiedle jest nieskończone.
                  Ciekawe kiedy do was dotrze, że sami sobie strzeliliście gola.
                  Ale wy jak barany w stadzie. Chcą was wyrzucić pod most, a wy
                  czepiacie się, że terakota jest krzywo położona, a sciany nie
                  trzymają kątów. Was trzeba strerylizować, żebyście nie
                  rozprzestrzeniali dalej genu głopoty.

A na dodatek przez was spóźnię się do pracy.
                  • Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 09:43
                    DO Wierzyciela : Twoje pieniażki gamoniu karkonoszowie wyplacili
                    sobie w ramach ,,pracy w strukturach'' Poza tym nie jestes w stanie
                    udowodnic nam, że naleza ci sie pieniadze za praca wykonane tylko w
                    budynkach II etapu. Poza tym sąd uznał, że jesteśmy na pierwszym
                    miejscu jako wierzyciele i to miedzy innymi ode mnie zależy czy
                    dostaniesz 30% czy też 40% a więc spokój mi tu !!!

Do zebry i Miodka : na pewno /piszemy oddzielnie/ sukcesem naszym
                    jest to ze zrobilismy z nich głópków na całą polskę a co do ceny
                    mieszkania to wychodzi mi znacznie ponizej 3800.
                    • Gość: do Putka Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:33
                      Nie wiem kim jesteś ale ogrom twojej głupoty poraża. Naprawdę nie
                      rozumiesz swojej sytuacji. Przerąbaliście sprawę i będziecie musieli
                      niestety ponieść tego konsekwencje. Poziom twojej pychy, niczym nie
                      uzasadniony optymizm... no cóż tym gorzej będzie ci się pogodzić z
                      tym co nastąpi. A co do tego że to ty będziesz decydował że dostanę
                      30 czy 40 % zwrotu długu to cóż... jak już pisałem wcześniej
                      zasądzono mi zwrot 100% + inne koszty a gwarantuję ci że komornik
                      będzie miał to z czego ściągnąć, gdyż na szczęście miszkanka
                      (również "twoje") bardzo poszły w górę i gwarantuję ci że z ich
                      sprzedaży wystarczy na spłatę wszystkich wierzycieli. Radzę ci
                      człowieku nie wprowadzaj w błąd inny nieszczęśników z tego osiedla,
                      którzy wierząc takim jak ty doprowadzili się w to miejsce a
                      wszystkim oszukanym przez takich znawców jak putek radzę udać się do
                      dobrego radcy prawnego, żeby przybliżył wam sytuację w jakiej się
                      (dzięki różnym "przywódcom") znaleźli.

A do zebry - bez komentarza - do garów kocmołuchu!

Pozdrawiam
                      WIERZYCIEL

• Gość: I etap Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 30.08.07, 23:09

> DO Wierzyciela : Twoje pieniażki gamoniu karkonoszowie wyplacili
                      > sobie w ramach ,,pracy w strukturach'' Poza tym nie jestes w
                      stanie
                      > udowodnic nam, że naleza ci sie pieniadze za praca wykonane tylko
                      w
                      > budynkach II etapu.

Putek - ty gópku. Wierzyciel nie musi nic więcej udowadniać jeżali
                      ma zlozoną fakturę i protokół odbioru robót. Forsa należy mu się jak
                      psu buda, a ty możesz sobie poszczekać pod stołem.

> Poza tym sąd uznał, że jesteśmy na pierwszym
                      > miejscu jako wierzyciele

Putek ty gópku - tobie się coś popie...liło. Na pierwszym miejscu
                      jest syndyk i pracownicy, na drugim skarb państtwa i ZUS, a cała
                      reszta może być na trzecim. Putek przyzaj się, że ten sąd to ci się
                      przyśnił. Jaki sąd uznał ? Ty masz pomroczność ?

>i to miedzy innymi ode mnie zależy czy
                      > dostaniesz 30% czy też 40% a więc spokój mi tu !!!

Putek ty gópku - masz tyle do gadania co żyd w okupacje. Kto cię
                      będzie słuchał ? Kto ty jesteś żeby od ciebie zależał wyrok sądu ?

> Do zebry i Miodka : na pewno /piszemy oddzielnie/ sukcesem naszym
                      > jest to ze zrobilismy z nich głópków na całą polskę a co do ceny
                      > mieszkania to wychodzi mi znacznie ponizej 3800.

Jedno co ci nie wychodzi to pisanie po polsku. A co ci wychodzi w
                      cenie mieszkania to nikogo nie obchodzi. Ja mogę powiedzieć, że wg
                      moich wyliczeń powinienem dostać od spóldzielni zwrot 1654,34 zł za
                      każdy metr mojego mieszkania tytułem odszkodowania za straty moralne
                      związane z faktem mieszkania na osiedlu z takimi gópkami jak ty.

• Gość: ha Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 07:56
                        Ha,ha,ha,ha,ha.....
                        Straty moralne becwale ?!
                        Ty masz wogóle jakies morale ?
                        • Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 10:16
                          To magister janas nie powiedział wam jeszcze ze akty podpisane po 11
                          lipca sa niewazne. Tzn wazne ale obciazone doplatami. Dlaczego
                          wspolnie z klaunem osiedlowym /jak napisala wisnia71/ ustawili sie
                          pierwsi w kolejke?

mroźna zima was czeka hochsztaplerzy !!
                          • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 31.08.07, 13:48
                            dobrze napisał poprzednik - nikt waszych bełkotów na tym forum nie
                            bierze poważnie, bójcie się idzie zima Karkonoskie sługusy.
                            możecie sobie bronić tych ZŁODZIEI ile chcecie , my wiemy i wy twż ,
                            że prezes i jego spółka tyle nakradli , że do końca życia są
                            ustawieni.
                            my to o tyle im utrudniliśmy życie , że cała Polska o nich wie i nie
                            mogą tak jak zakładali okradać innych jak do tej pory.
                            • Gość: 000 Re: Lista wierzycieli IP: 194.181.190.* 31.08.07, 14:12
                              Zarski Piotr, Janas Jacek i Żerański .. - ci ludzie mnie okradli
                              • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 31.08.07, 14:52
                                tak jak nas wszystkich czy to I czy II etap, wszystkich tak samo!
                                I etap, już się im balkony sypią , włazy na dach itp. niedługo całe
                                osiedle się zawali- nakradli co niemiara, faktury wystawili na dużo
                                wyzsze sumy , kupowali badziewiaste materiały za psi grosz, -
                                ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • 107e6 Re: Lista wierzycieli 02.09.07, 16:42
                                  Kim jest Avrohom Chaim Oppenheim?
                                  • Gość: Wierzyciel Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 02.09.07, 16:48
                                    Rabbi Avrohom Chaim Oppenheim (1796?-1824?) was a rabbi at Pécs,
                                    Hungary, where he died at the age of twenty-eight, before 1825. He
                                    was the author of Har Ebel (Lemberg, 1824), ritual regulations on
                                    visiting the sick, mourning customs, etc., and of a treatise
                                    entitled Nishmas Chayim (Dyhernfurth, 1829), on the immortality of
                                    the soul, both of which were published by his relative Simon
                                    Oppenheim, dayan in Budapest.

• Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 12:32
                                      Do Wierzyciela: A szanowny wierzyciel to jaką firmę reprezentuje ?
                                      Komputerowego dostawcę stali, dziurawego papiarza, dostarczyciela
                                      darmowych kredytów, sąsiadkę ojca derektora czy może mistrza w
                                      układniu glazury w betonowych spoinach?
                                    • 107e6 Re: Lista wierzycieli 03.09.07, 16:01
                                      Gość portalu: Wierzyciel napisał(a):

> Rabbi Avrohom Chaim Oppenheim (1796?-1824?) was a rabbi at Pécs,
                                      > Hungary, where he died at the age of twenty-eight, before 1825. He
                                      > was the author of Har Ebel (Lemberg, 1824), ritual regulations on
                                      > visiting the sick, mourning customs, etc., and of a treatise
                                      > entitled Nishmas Chayim (Dyhernfurth, 1829), on the immortality of
                                      > the soul, both of which were published by his relative Simon
                                      > Oppenheim, dayan in Budapest.
                                      >
                                      >
                                      > Skoro potrafisz czytac WIKI, to powiedz czemu D. Janas umorzył
                                      śledztwo w sprawie morderstwa Jaroszewiczów?
                                      • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 03.09.07, 18:07
                                        bo miał słono zapłacone , no i do czasu się szmacił , w końcu go
                                        wywalili - ale ma znajomości i jakaś szmata zawsze się znajdzie
                                        przekupna!
                                        • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 08.09.07, 12:16
                                          hej apsiki , sexy zdzisie , przyjaciele_01 i nnni podjudzacze co
                                          tak ucichliście - czyżby coś nie po waszej myśli ??????????????
                                          • 107e6 Re: Lista wierzycieli 08.09.07, 19:04
                                            Gość portalu: 007 napisał(a):

> hej apsiki , sexy zdzisie , przyjaciele_01 i nnni podjudzacze co
                                            > tak ucichliście - czyżby coś nie po waszej myśli ??????????????

Nie mają czasu na to forum, bo knują... albo jad im się wyczerpał.
                                            Może byc, że szukają pieniędzy na łapówkę?
                                            • Gość: +/- Re: Lista wierzycieli IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.07, 11:35
                                              Wszystko po naszej myśli. Pooooolska! Biało - czerwooooooniiiii!
                                            • rupertc [...] 10.09.07, 15:01
                                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                              • Gość: Putek Re: Lista wierzycieli IP: *.eranet.pl 10.09.07, 15:36
                                                No Panie całka! Odważnie żeś Pan pojechał. No chyba, że to pomyłka
                                                i ,,niechcące niewylogowanie się''

No teraz to już nikt nie ma wątpliwości kto jest kto!

Nie boi się Pan o własne zęby a może już czas najwyższy? Na
                                                ochroniarza osiedlowego bym nie liczył, bo ten Rasiak wsród
                                                ochroniarzy zaszkodzić może i niechcąco jeszcze nogę podstawić.
                                                Wiecej razy pijany niż trzeźwy.

Tym razem napiszę ,,do zobaczenia''
                                              • Gość: 007 całkogłowy dureń IP: *.aster.pl 10.09.07, 18:18
                                                no to długo myślałeś nad tym co napisałeś - no i jak zwykle
                                                głupoty!!!!!!!!! mózg ci zmalał do wielkośni fasolki.
                                                • chuck.n Re: całkogłowy dureń 11.09.07, 07:18
                                                  A co tam całeczka wymyślila znowu???

> no to długo myślałeś nad tym co napisałeś - no i jak zwykle
                                                  > głupoty!!!!!!!!! mózg ci zmalał do wielkośni fasolki.
                                                  • Gość: oj oj Re: całkogłowy dureń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 08:02
                                                    no właśnie , bo nawet usunięto jego post...
                                                  • Gość: Sławek Re: całkogłowy dureń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 08:56
                                                    przypadkowo napisał w jezyku apsika bedac zalogowanym jako rupert. A
                                                    potem chcac zatrzec slad, wyslal do wyboczej maila, ze sam złamał
                                                    regulamin. ŻENADA PANIE RUPERT!!!
                                • Gość: Do 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.opera-mini.net 02.09.07, 17:33
                                  Skoro tyle wiadomo o zaistniałym złodziejstwie to dlaczego prokuratura dwa razy umorzyła śledztwo ? Dlaczego sąd powierzył zarząd dotychczasowym władzom i nikt z was tego nie zaskarżył ? Jedno co tak naprawdę udowodniliśaie to waszą głupotę.
                                  • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 02.09.07, 18:28
                                    na to Ci nie mogę odpowiedzieć, czekaj cierpliwie na rozwój
                                    wypadków!!coś taki niecierpliwy? a dlaczego prokuratura umorzyła
                                    sledztwo 1x to ty wiesz tak jak i ja /tak jak o 2 x o którym ty
                                    tylko wiesz, a skąd ,jak jeszcze nie ma odpowiedzi? to skąd o tym
                                    wiesz?/ odpowiedź nasuwa się sama.a co do głupoty to jest ona tak
                                    widoczna choćby po tych głupotach , które wypisujecie , i tak nikt w
                                    nie nie wierzy, szkoda tej reszty energii , którą jeszcze macie.
                              • Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 12.09.07, 00:09
                                Gość portalu: 000 napisał(a):

> Zarski Piotr, Janas Jacek i Żerański .. - ci ludzie mnie okradli

To po co dałeś się okraść. Idź na policję i tam zgłoś swoje
                                problemy. Poza tym pisanie o kimś z imienia i nazwiska że jest
                                złodziejem może się skończyć procesem o zniesławienie. Jak ogólnie
                                wiadomo panowie zjż mają dosyć sprawnych prawników.

• Gość: oo7 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 12.09.07, 16:52
                                  jasne za tyle ukradzionych pieniędzy to mogą wynająć nawet szacha
                                  perskiego, ale i ta ich sprawność na nic się niedługo zda ,
                                  cieeeeerpliwości uwierz mi wujciu i lepiej śpij i zajmij się rodziną
                                  o tej porze a nie siedź w internecie / cierpisz na impotencję/??
                                  • Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 12.09.07, 22:58
                                    Gość portalu: oo7 napisał(a):

> jasne za tyle ukradzionych pieniędzy to mogą wynająć nawet szacha
                                    > perskiego, ale i ta ich sprawność na nic się niedługo zda ,
                                    > cieeeeerpliwości uwierz mi wujciu i lepiej śpij i zajmij się
                                    rodziną
                                    > o tej porze a nie siedź w internecie / cierpisz na impotencję/??

A ile konkretnie ukradli ? Bo nie wiem czy tak tanio cenisz szacha
                                    perskiego czy tak dobrze oceniasz ich sprawność.

A co do impotencji to mam wrażenie, że ty masz strasznie wielką
                                    potencję - pier..lisz non-stop.

Wujek dobra rada
                                • Gość: szu Re: Lista wierzycieli IP: 194.181.190.* 12.09.07, 21:27
                                  szujacku gdybym zobaczyl twoj ryj przed podpisaniem umowy to nigdy by bie doszlo
                                  do jej podpisania a odnosnie oszustwa to sa przeciez dokumenty wiec nie irytuj sie
                                  czuwaj druhu
                                  • Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 12.09.07, 23:03
                                    Gość portalu: szu napisał(a):

> szujacku gdybym zobaczyl twoj ryj przed podpisaniem umowy to nigdy
                                    by bie doszl
                                    > o
                                    > do jej podpisania a odnosnie oszustwa to sa przeciez dokumenty
                                    wiec nie irytuj
                                    > sie
                                    > czuwaj druhu

Mam podobne wrażenia. Żebym wiedział jakie buraki wprowadzą się na
                                    to osiedle też bym nie podpisał umowy.
                                    Teraz muszę czekać, aż komornik oczyści to osiedle z elementu
                                    niedostosowanego do otoczenia.

A tak wogóle mam na imię darek
                                    • Gość: Wedlina Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 11:54
                                      ten darek od biura detektywistycznego? znam,znam.
                                    • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:14
                                      komornik to może oczyścić ale ciebie wujciu , bo gorszego buraka od
                                      ciebie to chyba nie ma - i nie strasz mi tu komornikiem bo on tu nic
                                      nie ma do roboty. postudjuj na czm polega upadłość ugodowa i potem
                                      zabieraj głos.
                                      to musi być szczyt chamstwa żeby bronić swoich bosów - co za to
                                      masz? , jaki w tym interes?
                                      jak można tyle nakraść , mieć godziwe życie z oszustwa i jeszcze
                                      walczyć i upadlać okradzionych?trochę POKORY.
                                      • Gość: Wedlina Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:30
                                        Ciekawe, ze Apsik ujawnil sie z imienia i nazwiska tu przed nami
                                        milionami słuchaczy i jakos przestal pisac

Pozdrowienia rupertowi przesyla jego wielki fun
                                      • Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 13.09.07, 23:08

> komornik to może oczyścić ale ciebie wujciu , bo gorszego buraka
                                        od
                                        > ciebie to chyba nie ma - i nie strasz mi tu komornikiem bo on tu
                                        nic
                                        > nie ma do roboty. postudjuj na czm polega upadłość ugodowa i potem
                                        > zabieraj głos.
                                        > to musi być szczyt chamstwa żeby bronić swoich bosów - co za to
                                        > masz? , jaki w tym interes?
                                        > jak można tyle nakraść , mieć godziwe życie z oszustwa i jeszcze
                                        > walczyć i upadlać okradzionych?trochę POKORY.

ad.1. Będę cie straszył - KOMORNIK, KOMORNIK, KOMORNIK Uuuuuu!!!
                                        ad.2. Nie pisze się "postudjuj" chyba że skończyłeś "studja".
                                        szacunku dla ojczystego języka proszę.
                                        ad.3. Nie wmawiaj sobie i innym, że walczyłeś o to żeby ogłoszono
                                        upadłość spóldzielni. Upadłość to upadłość. A ty mieszkania jak nie
                                        miałeś tak nie masz.
                                        ad.4. Moi bossowie są daleko i nawet nie wiedzą gdzie mieszkam.
                                        ad.5. To że nie masz rozumu to nie znaczy , że ktoś cię okradł.

• Gość: rez Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 14.09.07, 07:47
                                          buhhhaaaa
                                        • Gość: ujuh Re: Lista wierzycieli IP: 194.181.190.* 14.09.07, 08:51
                                          ad.1 nie kradnij
                                          ad.2 nie kradnij
                                          ad.3 nie kradnij
                                          ad.4 nie kradnij
                                          ad.5 nie kradnij
                                          czuwaj szujacku
                                        • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 11:20
                                          okrść to nikt jakby wiedział , że go chcą okraść by się nie dał.
                                          nie bądź taki elokwentny co do pisowni , doskonale wiem jak się
                                          pisze , zwykłe przejęzyczenie / jesteś inteligentny to powinieneś
                                          pokumać /. nie dałeś się okraść jak twierdzisz? a kto akceptuje i
                                          broni ludzi , którzy zarządzają tym osiedlem i akceptuje ich
                                          warunki , nieuzasadnione wysokie czynsze , burdel na osiedlu itd ,
                                          itd ,wszyscy płacimy wysokie czynsze - osiedle powinno być
                                          jak "cacuszko".
                                          dużo większe mieszkania , w wyższym standardzie mają czynsze w
                                          granicach 350 zł.
                                          i co to cię nie oburza? na wszystko się godzisz? - tylko mi tu nie
                                          wyjeżdżaj ,że to przez II etap bo to nie ma nic do rzeczy! a chój
                                          wiem jak się pisze , nie doceniłem cię , myślałem , że jesteś gorszy
                                          debil więc się nie wysilałem , myślałem ,że jak napiszę poprawnie to
                                          weźmiesz to za błąd/ chój pochodzi od słowa chojak/.
                                          • Gość: ciocia do 007 Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 14.09.07, 16:04

chój
                                            > wiem jak się pisze , nie doceniłem cię , myślałem , że jesteś
                                            gorszy
                                            > debil więc się nie wysilałem , myślałem ,że jak napiszę poprawnie
                                            to
                                            > weźmiesz to za błąd/ chój pochodzi od słowa chojak/.

Niestety nie umiesz pisać po polsku i jesteś niedouczonym wieśniakiem

etymologia: Prawdopodobnie od starosłowiańskiego „(?)xuj?”,
                                            natomiast obelżywy wyraz od słowa "ch..ec", czyli "wieprz". Nie
                                            można też wykluczyć, że "ch.." pochodzi od słowiańskiego "choj"
                                            czyli tyle, co "stojący prosto". Stąd bliskie pokrewieństwo ze
                                            słowami "choinka" czy "chojrak".
                                            • Gość: 008 Re: Lista wierzycieli IP: 217.153.40.* 14.09.07, 16:16
                                              cioto, encyklopedie online maja powazny % w twoim ajkiu
                                            • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 14.09.07, 17:44
                                              ha ,ha,ha -bujaj się , piszę prawidłowo i niestety ty też jesteś
                                              wieśniakiem.
                                              wszyscy wywodzimy się ze wsi.
                                              pra pra pra kiedyś tam nie było miast , więc wszyscy jesteśmy ze
                                              wsi . teraz to nazywa się miastowe , jakie to wszystko by chciałobyć
                                              z Warszawy , a 99% to przyjezdne!!!!!!!!!!
                                              • Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 15.09.07, 23:29

> ha ,ha,ha -bujaj się , piszę prawidłowo i niestety ty też jesteś
                                                > wieśniakiem.
                                                > wszyscy wywodzimy się ze wsi.
                                                > pra pra pra kiedyś tam nie było miast , więc wszyscy jesteśmy ze
                                                > wsi . teraz to nazywa się miastowe , jakie to wszystko by
                                                chciałobyć
                                                > z Warszawy , a 99% to przyjezdne!!!!!!!!!!

Nie zmieniaj tematu. Udowodniono ci, że nie znasz elementarnych
                                                zasad ortografii - nieuku.
                                                Co do pochodzenia ze wsi to twoje tłumaczenie godne jest wiejskiego
                                                filozofa z wiejskiej knajpy.
                                                Masz rację kiedyś nie było miast, ale wtedy tobie podobni odrabiali
                                                pańszczyznę i mieszkali w czworakach, a nie robili się na Panstwo.
                                                Panie Dyzma wracaj Pan na prowincję - Warszawa nie jest dla Pana.
                                                • Gość: mafia spułdzielcza Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 10:59
                                                  A ja jestem z Embląga a mój z Ostrołęki i całkiem dobrze się
                                                  zadomowiliśmy w Warszawie. I co teraz to wszystko mamy pier... i
                                                  wracać do domu?
                                                  • Gość: ja Re: Lista wierzycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 14:53
                                                    oczywiście jest to prowokacja,przejrzałem was , sami
                                                    podpuszczacie ,piszecie te posty , robicie błędy , a póżniej niby
                                                    macie co krytykować i wyśmiewać się , sprytnie!nikt normalny nie
                                                    napisałby tego postu " że niby z Elbląga .......itd"
                                      • Gość: wierzyciel Re: Lista wierzycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:31
                                        To nie jest upadłość ugodowa jasiu, sam mam u was parę "stówek" więc
                                        jestem na bieżąco.
                                        • Gość: Adas Re: Lista wierzycieli IP: *.eranet.pl 14.09.07, 21:51
                                          twój ziom rupert vel klaun osiedlowy tez ma ponoć u nas parę stówek.
                                          Biedactwo taką ostatno dało plamę, ze nie pisuje na forum jako apsik
                                          a i wielmożna małzonka /co to podobno ją na walne nie wpuścili/ kosz
                                          ze smieciami za niego wynosi. A przeciez wystarczy on wujka Darka
                                          strój z polowania moro pozyczyć i czmychnąć niezauwazonym.
                                    • Gość: 007 Re: Lista wierzycieli IP: *.aster.pl 13.09.07, 18:13
                                      wiesz co wujo bujaj się i nie zaglądaj tu więcej , wbrew temu jak
                                      siebie nazywasz dajesz h....e rady.
                                      • Gość: wujek dobra rada Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 13.09.07, 23:00

> wiesz co wujo bujaj się i nie zaglądaj tu więcej , wbrew temu jak
                                        > siebie nazywasz dajesz h....e rady.

Dziękuję za zaprosznie będę tu wpadał co wieczór.
                                        A tak na marginesie pisze się ch..we. Chyba że ty jesteś ch.. przez
                                        samo "H".

No to pa James, James blond ???
      • Gość: etap I Re: Lista wierzycieli IP: 89.171.106.* 29.08.07, 17:51

> Ile macie dopłaty. Mnie z sądu przyszło dzisiaj o równe 32% mniej
        > niż rok temu naliczył magister janas. A więc opłaciły się
        spotkania
        > garazowe. A biorąc pod uwagę jakich głópków z nich zrobiliśmy
        triumf
        > jest znaczący. Ciekaw jestem czy 32% plus odsetki to wynik błedu
        > arytmetycznego czy tez dopłata włascicieli lokali w I etapie?

Doplaty do czego ?
        A te 32% mniej to czego mniej o 32% ? Dopłaty naliczonej przez
        magistra Janasa czy wartości mieszkania też chyba liczonej przez
        tego magistra.
        A te odsetki to od czego ?
        A jaki sąd coś naliczał ? Sąd hipoteczny ?
        Putek jak zwykle coś mieszasz - gópku .

Jako właściciel mieszkania mam aktualny wypis z KW gdzie nikt nie ma
        prawa nic wpisać bez mojej zgody, a moja własność prywatna jest
        chroniona prawem i konstytucją tego kraju.
        Tak więc wyjaśniam, że nic jako właściciel nie dopłaciłem i nic już
        więcej nie dopłacę. Twoje znaczące triumfy wynikające z twoich
        spotkań garażowych wiszą mi bo napewno mnie nie dotyczą.
        Daj znać jak będą licytować twoje mieszkanie

• Gość: jan Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 217.153.40.* 15.09.07, 16:19
      o was zlodziej i o prokuratorze mowil dzis Kaczyński
      • vega181 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 15.09.07, 19:11
        JAN NIE ROZUMIĘ O CZYM NAPISAŁEŚ ? o czym i o kim mówił Kaczyński?
    • Gość: maciuś Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 08:07
      DEWELOPERZY
      www.domagent.plNIERUCHOMOŚCI
      • Gość: bepezet1 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 18.09.07, 18:41
        Do wynajęcia miejsce garażowe pod budynkiem C, blisko wejścia do
        klatek P, R, S. Miejsce jest przy słupie, ale dość łatwe do
        parkowania. Telefon 0694 55 36 44 lub bepezet1@wp.pl
        • mewka321 garaż do wynajęcia 01.10.07, 14:20
          Mam do wynajęcia miejsce garażowe od zaraz. Kontakt pod nr telefonu
          0502 049 985.
    • Gość: f Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 217.153.40.* 19.09.07, 22:02
      ( ' )
      / /
      / /
      ( ) )
      • 107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 21.09.07, 18:48
        Gość portalu: f napisał(a):

( ' )
        / /
        / /
        ( ) )

Lol! Wykapany całka! Tylko gęba mądrzejsza.
        • 107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 21.09.07, 18:50
          107e6 napisał:

> Gość portalu: f napisał(a):
          >
          > ( ' )
          > / /
          > / /
          > ( ) )
          >
          >
          > A teraz z profilu.
    • Gość: wetlina Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 22.09.07, 13:16
      A co tak cicho ?
      Prezesów zamknęli czy rewolucjonistów pogonili ?
      Gdzie Doran, Przyjaciel-01, Arek, ZX80, Apsik, Kazik itp. ?
      Jestem fanem tego forum, a tutaj taka nuda.
      • Gość: Putek Miło mi jest zakomunikować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:47
        Miło mi jest zakomunikować, że dostaje pierwsze odpowiedzi na moje
        pismo w którym opisałem działalnośc naszych wodzów. Nie sądziłem, że
        niemal wszyscy politycy i urzędnicy będą chcieli mi na nie
        odpowiedzieć.

No to teraz to już z górki.

I takie motto na koniec jakby ktoś myslał, że moja praca pójdzie na
        marne.

,, Nawet milioner nie jest w stanie kupić w mc donaldzie
        jednocześnie 1000 hamburgerów''
    • awisnia71 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 27.09.07, 12:48
      Mam 2 pytania. Czy to prawda, że nasz prezes kandyduje do sejmu bo
      tak słyszałam na klatce.

Drugie pytanie, o co chodzi z tymi nagłymi wizytami na naszym
      osiedlu wykonawców budowlanych . Czyżby syndyk kazał im poprawić
      wszystkie usterki?

• Gość: bsliwka22 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 27.09.07, 21:58
        awisnia71 napisała:

> Mam 2 pytania. Czy to prawda, że nasz prezes kandyduje do sejmu bo
        > tak słyszałam na klatce.
        >
        > Drugie pytanie, o co chodzi z tymi nagłymi wizytami na naszym
        > osiedlu wykonawców budowlanych . Czyżby syndyk kazał im poprawić
        > wszystkie usterki?
        >

Aniu,
        Po co wymyślasz te wszystkie plotki ? Kto jeszcze z tobą chce
        rozmawiać na klatce ? Jedyna osoba na tym osiedlu, ktora może znać
        plany polityczne prezia to pan Jacek. A on z tobą pewnie nie
        rozmawia jak z większością sąsiadów.

Co do twojego pytania nr 2 to nie zauważułem specjalnego ruchu na
        osiedlu. Co się sypało to się sypie.
        A nie dotarło do ciebie, że w naszej spóldzielni nie powołano
        syndyka ?
        • Gość: cpozeczka23 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 13:20
          Ja natomist słyszałam ze piotr startuje z PiS-u, jacek z LiD-u a
          zbyszek wykańcza imielin.
          • Gość: pin Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.subscribers.sferia.net 01.10.07, 09:16
            Pani Zarska potwierdziła że mąż kandyduje, ale nie pamięta z jakiego ugrupowania.
            • Gość: verbatim Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 11:01
              hahahahahaha a ja słyszałam, że podobno nie pamięta czy startuje ale
              ma to sprawdzić lustratorka sieci stalowej plus99
              • 107e6 Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 01.10.07, 16:06
                Nie no, do samoobrony nie przyjmą, bo alkoholik-impotent. W LiD-zie
                nie ma przyszłości, bo do LSD za stary a do pierniki.pl za młody. W
                PiS-ie też nie będzie, bo ma lepkie rączki. To może... w skorum-PO-
                wanych?
                • Gość: astair Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.aster.pl 01.10.07, 16:11
                  A propos dzisiejszej debaty. Kwachu po wczorajszym ma dziś
                  wieeeelkiego kaczora. :-)
                • Gość: anty-PIS Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: 89.171.106.* 02.10.07, 01:51
                  107e6 napisał:

> Nie no, do samoobrony nie przyjmą, bo alkoholik-impotent. W LiD-
                  zie
                  > nie ma przyszłości, bo do LSD za stary a do pierniki.pl za młody.
                  W
                  > PiS-ie też nie będzie, bo ma lepkie rączki. To może... w skorum-PO-
                  > wanych?

Ale ty jesteś wyrobiony polityczne - PISdzielcu jeden
                  • Gość: Antyrupert Re: Zacisze Elsnerow cz. 17 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 08:10
                    O! O! O! na szczeście kolega wujka z lidu startuje. Może cos się da
                    zrobić w prawie spółdzielczym. Może tym mieszkającym nad śmietnikiem
                    ulgi w czynszu załatwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka