Dodaj do ulubionych

Magnus Group d. Maripol wystawił klientów

IP: *.chello.pl 12.10.06, 18:20
Jako wkrótce były klient developera Magnus Group przestrzegam przed tą firmą.
Jeszcze tydzień temu Magnus Grup nazywał się Maripol i miał mi wybudować
mieszkanie na Górczewskiej 228. Developer pionformował, że rezygnuje z
inwestycji mimo, że ma plac w pełni przygotowany pod budowę i pozwolenie,
które lada moment ma się uprawomocnić.

Magnus Gropu zwalił winę na urzedników, którzy - wg niego - nadmiernie
przedłużaja procedurę uprawomocnienia polzwolenia na budowę. Ponoć inwestor,
który wszystkio już ma gotowe do rozpoczęcia budowy, stracił cierpliwośc i
się wycofuje.

Sądzę, że mniej więcej na wiosnę w tym samym miejscu (górczewska 228) zacznie
się nudowa dokładnie tego samego osiedla, tyle, że mieszkania będa ze dwa
razy droższe. Aha, i będzie je budowac zupełnie inna firma, która nie bedzie
mieć nic wspólnego z Magnus Group, dawniej Maripolem.

A mnie i blisko 100 innym niedoszłym mieszkańcom, pozostały nic nie warte
umowy rezerwacyjne i wspomnienia o superanckim mieszkaniu, które miało
kosztowac od 4100 do 4700 zł za metr. Zastanówcie się teraz, dlaczego
developer Magnus Group (dawniej Maripol), zrezygnował z inwestycji. Bo ja
chyba mam zbyt uboga wyobraźnię.
Obserwuj wątek
    • Gość: hiszpan Re: Magnus Group d. Maripol wystawił klientów IP: *.flashnet.pl 12.10.06, 22:10
      nie jestem ofiarą, ale to jest sku..elstwo dla Twojej wiadomości inwstycję
      przejęli Hiszpanie sando Inmobilaria
      • Gość: święty turecki Re: Magnus Group d. Maripol wystawił klientów IP: *.chello.pl 13.10.06, 00:46
        No to jutro się dowiem, kiedy zaczną budować. Ale chyba nie prędzej niż w
        przyszłym roku.

Poinformuję.

Tak na marginesie:
        Sami ludzie z branży mówią ze mieszkania są za drogie. Ale jest nadzieja
        za 3-4 miesiące będą budować sami dla siebie. Po 7-8 tyś za metr nikt tego nie
        kupi (bo ci co mieli-mają kasę (kadra menedzerska, prezesi, dyrektorzy, wł.
        prywatni, co się dorobili majątków po 89 roku) już kupili (nie zazdroszczę -
        poprostu za wcześnie się urodziłem a nawet gratuluję bo dzięki takim osobom PKB
        przekroczy prognozy, pamiętacie co Lepper mówił koło zamachowe gospodarki), w
        dużej mierze na handel, nakręcając ceny, tylko komu je odsprzedadzą, większość
        modych Polaków wyjedzie w świat, a ci co zostaną nie dostaną kredytów, bo
        zarabiają 1500-2000zł (a te mieszkania niewykończone trzeba będzie przecież
        utrzymać). No chyba że cudzoziemcy z zachodu masowo będą przyjeżdzać do Polski
        i tutaj pracować (choćby przy budowie, bo część naszych fachowców-budowlanców
        woli nosić cegły na zachodzie), ale chyba nie za taką kasę, więc ta opcja
        odpada. Sytuacja podobna do tej z cukrem przed wejściem Polski do Unii. Ciesze
        się, że jesteśmy w Unii, bo przynajmniej mieszkania podrożały do granic
        absurdu, a poza tym nic się nie zmieniło, ciekawe kiedy nasze wynagrodzenia
        dorównają unijnym - odp. nigdy, bo Polska to świetny kraj do wykorzystywania
        niewolników. A i jeszcze jedno, jak będziecie to czytać, biorąc kredyty na 30
        lat - zaje...biście, stajemy się niewolnikami do końca życia, bo przecież w tym
        pędzie w pracy nikt nie dożyje 70 lat. Fajnie jest teraz, banki na kredytach
        robią super wyniki, sprzedaż im idzie rewelacyjnie, słupki wciąż i wciąż w
        górę, a co za 10 lat, bo nie sądzę żeby każdy w Polsce miał pracę zapewnioną do
        końca życia. To nie druga Japonia.

Pozdrawiam,

niewolnik obecnej sytuacji, aha nikt mi nie każe kupować, mogę mieszkać w
        schronisku dla bezdomnych, albo na dworcu PKP.

Takie życie. Bo to Polska, a nie elegancja Francja - bez żadnej kopii. Ciekawe
        co się teraz stanie...
        • Gość: Bogaty Polak Re: Magnus Group d. Maripol wystawił klientów IP: *.chello.pl 13.10.06, 08:58
          Gratuluję tym Polakom, ktorzy wyjechali w świat, pracują na zmywaku, na budowie
          nosząc cegłówki, myjąc szyby, dając d..y, szczęściarze lub inne, to Wy kiedyś
          od nas kupicie te mieszkania na licytacji komorniczej, które teraz bierzemy na
          30, a nawet 40 lat. Tam wystarczy tylko przez kilka lat sprzątać kible, żeby
          sobie później kupić w Polsce 70 metrowe mieszkanie za 600 tysiaków. Tylko nie
          trwońcie tam pieniedzy, wolę żeby to któryś z Was takie mieszkanie ode mnie
          kupił, no chyba ze bracia B. lub lucky Luk wolą rządzić w Polsce Hiszpanami,
          Anglikami, Portugalczykami, Chinczykami, Niemcami, Włochami i częścią Polaków
          zamieszkałych w slamsach. Za pół roku ten rynek padnie, bo banki dają kredyty
          na max 40 lat. Bo ceny za pół roku potrzebowałyby kredytów na 50 lat, czyli w
          tej chwili mamy ok 30-dziestki + 50 lat = 80 lat, kto takiego wieku dożyje,
          chyba tylko ten co w życiu nic nie robił, nie miał stresu w parcy, będąc
          parcownikiem najemnym, no chyba że był świetnie zorganizowany i pomimio pracy
          za trzech wykonywał w 2 godziny i miał fajrant. Bo teraz się nawet w soboty i
          niedziele pracuje po 12 godzin i dobrze że jest ta praca. Wcale nie narzekam,
          próbuję tylko wyjaśnić kiedy ta spirala się spier......oli.

Na pewno macie inne zdanie w tej kwestii. Powodzenia w kraju. Przetrwają tylko
          najsilniejsi rząd i klasa wyższa ew. jeszcze może ktoś ze średniej. Polska
          stanie się 3 milionowym narodem. Tylko na kim ci przekręciarze będą robić
          szmalec. Cwany, cwanego nie zje, ciekawa sytuacja będzie.

Analityk sytuacujny.
          Hey.

• Gość: inecita Re: Magnus Group d. Maripol wystawił klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:54
        Dla Twojej wiadomości podaję, iż Sando Inmobiliaria jest właścicielem działki
        sąsiedniej do działki Maripolu i nic od Maripolu nie kupiła, tylko tyle że
        dwie działki mają ten sam adres, nie rób więc zamieszania.
        • Gość: hiszpan Re: Magnus Group d. Maripol wystawił klientów IP: *.flashnet.pl 14.10.06, 10:02
          świetne sprostowanie incecita ...
      • Gość: starszy detektyw Re: Magnus Group d. Maripol wystawił klientów IP: *.chello.pl 14.10.06, 00:07
        Dzwoniłem, już im chyba sie ciepło i mokro zrobiło, bo stanowczo zaprzeczali,
        no cóż wchodzą na polski rynek budowlany, skuchy nie ma. Nie kupili od Magnus
        group vel maripol vel centalopol ...
        • justa9910 Re: Magnus Group d. Maripol wystawił klientów 17.10.06, 09:39
          Szczerze ostrzegam. Jestem jedną z osób, które do końca wierzyły,że Złoty Staw
          powstanie. Moim zdaniem to największa porażka roku 2006 na rynku developerskim
          w Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka