Dodaj do ulubionych

EDBUD Borzymowska

IP: 212.190.74.* 16.10.06, 15:11
czesc, zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na Borzymowskiej w EDBUDzie.
czy ktos z was ma jakies doswiadczenia z tym deweloperem? interesuje mnie
WSZYSTKO. jak na razie zdarzylem sie zorientowac, ze w biurze za bardzo nie
wiedza o co chodzi, maja balagan, jest jedna kompetentna osoba, calej reszcie
to wisi /za przeproszeniem/ czy cos sprzedadza etc.
wiem, ze deweleper dziala na rynku jakis czas, nie zmienia nazwy co
inwestycje, a to, jak wiemy, dobrze rokuje.. ;) poza tym jakosc mieszkan i
terminowosc inwestycji na szczesnie nie zalezy od uprzejmosci pracownikow w
biurze.
dzieki wielkie za wszelkie informacje, bzurek
Obserwuj wątek
    • Gość: ZW Re: EDBUD Borzymowska IP: *.aster.pl 16.10.06, 16:23
      Wystukaj w wyszukiwarce tego forum "edbud" np. w treści
      i..................czytaj, czytaj i czytaj; polecam również "forum dyskusyjne
      Dembego 6". Przyjemnej lektury!
      • Gość: zakupowicz Re: EDBUD Borzymowska IP: 212.160.210.* 17.10.06, 08:52
        ZW ma jakąs fobie na punkcie Edbudu, moze mu pustak na głowe podczas budowy
        spadł i dlatego tak psioczy.
        Ja kupiłem mieszkanie od Edbudu (aktualnie w budowie), rózne kwasy i obsówy
        były, a jakze, ale na tle rynku i tak Edbud rysuje mi sie jako solidny i
        uczciwy developer. Gdybym miał decydowac sie raz jeszcze tez wybrałbym Edbud
        chociaz w początkowej fazie, nim koparki wjechały na budowe, to nie spałem po
        nocach i dosyc mocno spanikowany byłem ale jak juz poszło to poszło.
        • Gość: ZW Re: EDBUD Borzymowska IP: *.aster.pl 18.10.06, 20:18
          Do "zakupowicza" - jeśli nic nie wiesz na temat budownictwa, organizacji
          samorządów, wspólnot mieszkaniowych itd., to myśl tak dalej, jak myślisz! masz
          jak w banku, że się obudzisz z rękami w nocniku, w wtedy walnij się dwoma
          pustakami w głowę!
        • Gość: zakupowicz Re: EDBUD Borzymowska IP: *.aster.pl 03.01.07, 13:06
          zanim obrazisz kogoś pomyśl kołku
    • maak06 Re: EDBUD Borzymowska 16.10.06, 17:36
      Gość portalu: bzurek napisał(a):

> czesc, zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na Borzymowskiej w EDBUDzie.
      > czy ktos z was ma jakies doswiadczenia z tym deweloperem? > dzieki wielkie za
      wszelkie informacje, bzurek

Witam,

przyłączam się do prośby. Pozdrawiam, maak06

• Gość: rob Re: EDBUD Borzymowska IP: *.acn.waw.pl 17.10.06, 23:05
        dokładnie ZW cos z edbudem ma na pienku....
        co do firmy , na gocławiu wybudowali budynek i teraz stawiaja drugi. Pierwszy
        jest solidny i byl oddany w terminie. Co do jakosci hmmm ciezko cos powiedziec
        po 11 miesicach uzytkowania lokalu.
        Prawde mówiac nie mam sie do czego przyczepic jezeli chodzi o jakosc mieszkania.
        Sciany równe, elektryka ok - nawet kontakty i przełaczniki swiatła były, windy
        fajne - kone na bajerce :), tynki podobno lepsze niz na marinie mokotów (opinie
        osób trzecich), okna z zamontowaną na gorze mikrowentylacja (jest to podobno
        montowane w lepszych oknach i przeciwdziała grzybom na scianie - okna okno
        plastu kraków), na razie nic sie nie sypie, lekko pękł mi tynk w jednym miejscu
        ale to jest normalne. Klatki schodowe wykonczone bardzo przyzwoicie (budynek
        wyglada na droższy :). Na podlodze polozony byl styropian (wyciszenie
        akustyczne) a potem wylewka co daje dobry efekt no chyba ze sasiad właczy swoje
        100 Wattowe kolumny i nie zmniejszy basów.
        Co mnie denerwuje to wentylacja grawitacyjna - raz wypycha a raz wpycha
        powietrze, przez co mozna poczuc smazona cebule u sasiada jak powietrze jest
        zassysane z nad dachu :(.

Mam nadzieje ze troche pomoglem, wiem ze inwestycja inwestycji nierówna.

pozdrawiam

pozdr
        • Gość: ZW Re: EDBUD Borzymowska IP: *.aster.pl 18.10.06, 20:24
          Do "rob'a" - przeczytaj na tym forum taki post: W "objęciach deweloperów" -
          pora się opamiętać. To jest nie tylko o Edbudzie; zainteresujcie się co z
          Wami "robią" i jak Wami manipulują, bo jesteście naiwni jak dzieci we mgle.
        • Gość: ZW Re: EDBUD Borzymowska IP: *.aster.pl 20.10.06, 16:09
          Jeszcze raz do "rob'a", ktory napisal tak:/.../"Co mnie denerwuje to wentylacja
          grawitacyjna - raz wypycha a raz wpycha powietrze, przez co mozna poczuc
          smazona cebule u sasiada jak powietrze jest zassysane z nad dachu :(."/.../ -
          a może to nie jest wentylacja grawitacyjna tylko tzw. zbiorcza ? Zainteresuj
          się tym, to dość ważne !
          • Gość: lon Re: EDBUD Borzymowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:35
            hm
            • Gość: loni Re: EDBUD Borzymowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:44
              tak ZW ma wyraźny problem, może jest byłym pracownikiem edbudu który został
              zwolniony, a to są jego wypociny albo poprostu go nie stać, zamiast pisać
              głupoty (zbiorcza wentylacjia itd) proponuje skontaktować się z architektem a
              nie oglądać diskowery odkrycia, trochę techniki i się gubimy takie nowości to
              raczej pan usłyszał w zawodówce budowlanej na zajęciach tynkujemy szyby
              oddymiające. pozdro loni
          • Gość: hmmm Re: EDBUD Borzymowska IP: *.nat.student.pw.edu.pl 31.01.07, 16:25
            zbiorcza??
            wentylacja moze byc grawitacyjna-pracyjaca na zasadzie roznic temperatur, lub
            mechaniczna-z pomoca urzadzen wyciagowych lub napowietrzajacych lub oczywiscie
            nawiewno-wyciagowych..
            z tego co wiem to w budynkach mieszkalnych do kilku kondygnacji stosuje sie
            jedynie rozwiazanie grawitacyjne polega to na tym ze cieple powietrze ma
            mnijsza gestosc i unosi sie do gory, jezeli na tomiast na dworze bedzie cieplej
            niz w pomieszczeniu np w gorace lato jest mozliwosc wstecznego ruchu powietrza,
            wiec zjawisko wystepujace w tej kuchni jest zgodne z prawami fizyki..
            pozdrawiam
            • Gość: aa EDBUD Borzymowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:34
              Czy ktoś wie, co z pozwoleniem na budowę? Termin mija na koniec miesiąca.
              • Gość: Up Re: EDBUD Borzymowska IP: *.crowley.pl 02.04.07, 12:36
                no właśnie - jest już pozwolenie?
                • maak06 Re: EDBUD Borzymowska 02.04.07, 14:24
                  Pozwolenia nie ma. Firma informuje, że jest uzależniona od urzędników, którzy
                  ciągle domagają się nowych papierków. Może za miesiąc będą nowe informacje i
                  nie wiadomo jakie bedzie opoznienie.
                  • Gość: af Re: EDBUD Borzymowska IP: 193.67.127.* 03.04.07, 10:42
                    dziwne jest tylko to, że Edbud za każdym razem ma problemy z "papierkami". Czy
                    kiedykowliek Edbud zdobył pozwolenie na czas? Bo z mojej lektury tego forum
                    wynika, że chyba nie bardzo. Sam mam podpisaną umowę rezerwacyjną na tę
                    inwestycję, no i chyba trzeba zacząć się martwić o losy przyszłego "M-x".
                    Aha. Dodzwonienie się do nich graniczy z cudem - tak było przed podpisaniem
                    umowy rezerwacyjnej ... tak jest i teraz :/
    • Gość: edyta Re: EDBUD Borzymowska IP: *.warpol.net 30.04.07, 17:20
      nie wiem jak Wy ale ja sie boje o ta inwestycje powaznie.... do 31 lipca
      przedluzuli uzyskanie pozwolenia?..... jakas paranoja
      • Gość: Kasia Re: EDBUD Borzymowska IP: *.chello.pl 30.04.07, 18:04
        Robią tak samo w każdej inwestycji. Przeciagają ile się da. Nie wierzę, ze to
        przypadek. Co o tym sądzicie?
        • Gość: gall Re: EDBUD Borzymowska IP: 86.41.92.* 19.05.07, 09:08
          Ja mysle tak samo przeciagaja ile sie da i robiu ludzi w wala !!!
          • Gość: Hania Re: EDBUD Borzymowska IP: *.crowley.pl 21.05.07, 09:08
            Dla nich to prawie darmowe finansowanie. Oplaty rezerwacyjne pobrane w każdej
            planowanej inwestycji. Żadna z nich nie ruszyła i nie ruszy do lipca. Ja w to
            nie weszłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka