Dodaj do ulubionych

Marina Mokotow - ceny

IP: 205.228.73.* 14.11.06, 18:05
kupilem mieszkanie na MM, parter 3-pietrowego bloku WI9. WI9 jest troche
daleko od jeziorka i parku, nie mialem jednak mieszkan do wyboru, gdyz
kupilem to poprzez cesje od znajomego. Zastanawiam sie jakie byly
ceny/rozrzut w cenie przy kupowaniu od dewelopera latem 2005 pomiedzy
mieszkaniem przy jeziorku, a mieszkaniem w WI9, oraz WI9 z zaleznosci od
pietra?
To konkretne mieszkanie bylo wtedy( lato'05) za 4,730PLN brutto + 34,000 za
garaz. Jest ono ponadto wykonczone pod klucz, wraz z kuchnia( z AGD). Jakie
byly wasze ceny wtedy?
z gory dzieki za info - pomoglo by mi sorientowac sie jak jest postrzegane
cenowo to mieszkanie

pozdr i dzieki
Obserwuj wątek
    • herox Re: Marina Mokotow - ceny 14.11.06, 18:45
      Pochwal się ile zapłaciłeś?
      Chyba poniżej 12 tys/m2 nie udało się?
    • filipowicz4 Re: Marina Mokotow - ceny 15.11.06, 12:32
      Nie wiem ile zapłaciłeś, ale to chyba najlepszy budynek na tym osiedlu. Może
      jeszcze WI-8 może kandydować do tego miana. Reszta to molochy, albo
      przereklamowane i przepłacone "apartamentowce", często bardzo kiepskiej jakości.
      • wegorkie2 Re: Marina Mokotow - ceny 15.11.06, 15:14
        Heh, filipowicz

Widzę że nie za wiele wiesz o osiedlu Marina.

A co do konkretnych pytań to Marina ma swoje forum, gdzie jest wielu
        mieszkańców, oni dużo wiedzą:

www.marinamokotow.info
        • Gość: marinator Re: Marina Mokotow - ceny IP: *.bulldogdsl.com 15.11.06, 20:26
          nie chodzi mi konkretnie o ceny, ale raczej o to jak relatywnie cenowo - moze
          byc w procentach , WI9=100%, jak WI9 w poronaniu z innymi mieszkaniami sie
          plasuje np z WI2, czy WI5

filipowicz - dlaczego uwazasz, ze to najlepszy budynek? Sam mieszkasz na marinie?

pzdr
          • filipowicz4 Re: Marina Mokotow - ceny 15.11.06, 21:45
            Mam mieszkanie w WI8. Chciałem kupić konrketny rozkład i niestety w WI9 ktoś
            mnie ubiegł. Ale przeboleję. Bo oba budynki są jednakowe, ale Twój jest lepszy.
            Ceny na pocztąku były chore bo niby widok na jeizorko. Za to te olbrzymie klocki
            (WI$ WI5 WI6) w środku to straszne zagęszczenie, wiecznie otwarte drzwi
            wejściowe, anonimowość, bylejactwo, zastawianie miejsc garażowych i
            parkingowych. Niski budynek zawzse będzie lepszy. Cena wyjściowa w WI8 była
            rewelacyjna - dziś wydaje sie śmieszna. W WI1 i WI2 pzrepłacili mocno.
          • wegorkie2 Re: Marina Mokotow - ceny 15.11.06, 23:48
            WI8 miało ceny porównywalne z WI4, WI5, oczywiście było tańsze niż WI2, co nie
            jest dziwne biorąc pod uwagę widoki z okien WI2.

WI8 był tani, ale też jest jednym z bardziej kiepskich budynków - zero widoków z
            okien, a ponadto widoki na stare bloki sąsiadującego osiedla - to już pod tym
            względem WI5 jest lepsze. Natomiast niski budynek to zawsze bardziej kameralny i
            to jest pewna zaleta. Także jak kto woli. Miejsce gdzie jest WI8 i WI5 ma
            jeszcze jedną zaletę - tam jest bardzo cicho. W blokach nad jeziorkiem
            mieszkańcy twierdzą że słychać Żwirki (co mnie dziwi bo mają do Żwirek sporą
            odległość), ale ta wada zniknie zapewne jak zabudują zewnętrzny pas Mariny.
            • filipowicz4 Re: Marina Mokotow - ceny 16.11.06, 13:31
              Widoki sa w folderach. Realnie jeziorko to komary, ptaszyska, zapach jeszcze na
              razie ok - ale jak sie zaniedba?, wałesający sie ludkowie gapiacy w okna, szum,
              zapchana Wygledowska, drace sie caly dzien dzieciary. Wiec WI1 i 2 to chybiony
              strzal. A docelowo ceny w takich miejscach sie zrownoja - zapytaj dowolna osobe
              ktora troche zna rynek nieruchomosci. Tak samo jak nigdy nie odzyskasz tego co
              wladujesz w wyposazenia mieszkania i tego co przeplacisz na poczatku za wyzsze
              pietro czy "widok".
              A maly budynek taki zostanie, do tego to poranne "dzien dobry" na klatce
              schodowej. Wiem ze to nie kasa, ale nawet MC sie przyznaje ze nie wszystko kupisz.
              Pozdrawiam Sasiedzie
              • wegorkie2 Re: Marina Mokotow - ceny 16.11.06, 15:13
                > Widoki sa w folderach.

Odwiedź sąsiedzie kogoś w WI2, ja widziałem tam wiele mieszkań. Zmienisz zdanie,
                oj zmienisz... Możesz też spojrzeć na galerię zdjęć na www.marinamokotow.info
                ale zdjęcia nie oddają rzeczywistości niestety...

> zapytaj dowolna osobe ktora troche zna rynek nieruchomosci

Wielu ekspertów od nieruchomości (jeśli za bycie ekspertem przyjąć cytowanie w
                ogólnej prasie) postanowiło zamieszkać na Marinie. Ale bynajmniej nie w WI8...

> Pozdrawiam Sasiedzie

Również pozdrawiam sąsiada (z naprzeciwka zresztą :-)
                • Gość: marinator Re: Marina Mokotow - ceny IP: 205.228.73.* 16.11.06, 18:18
                  chociarz mam mieszkanie w WI9 zgodze sie z logika wegorkie - moim zdaniem WI9
                  WI8 musialo nadrobic budynkiem ( niski itd), bo jest troche daleko od
                  highlightow osiedla, zeby byc atrakcyjne, Szkoda, ze nie zrobili jeziorka
                  blizej do srodka osiedla - jeszcze tam nie mieszkam, wiec nie wiem jak to w
                  rzeczywistosci wyglada - Filipowicz - ile czasu idzie sie do jeziorka - 3-4min?

Wegorkie - co do WI2 - ile procent byla wyzsza srednia cena od WI8/5? A swoja
                  droga, czy Ty nie jestes administratorem forum Mariny? Wyslalem maila, zgodnie
                  z procedura, ale nie dostalem jeszcze zadnej odpowiedzi...
                  • wegorkie2 Re: Marina Mokotow - ceny 17.11.06, 11:23
                    Ceny w WI2 były minimalnie wyższe od tych w naszych budynkach, ale realnie
                    niższe bo były sprzedawane wcześniej jak na rynku ceny ogólne były niższe. Nie
                    wiem teraz jak jest na wtórnym.

Tak, ja jestem adminem forum, dostaniesz odpowiedź ale za jakiś czas, dużo osób
                    do mnie pisze więc obsługuję "grupami".
                    • Gość: WIESIA Re: Marina Mokotow - ceny IP: 212.160.172.* 17.11.06, 14:36
                      GENERALNIE MARINA TO PRZEREKLAMOWANA LIPA
                    • Gość: paweł Re: Marina Mokotow - ceny IP: *.warszawa.dialog.net.pl 17.11.06, 20:33
                      Ceny w budykach WI1A/B - listopad 2003, mieszkania z widokiem na jeziorko 5250,
                      w pozostałych ekspozycjach w zalężności od piętra były o 400-600 zł, niższe.
                      W budynkach WI2A/B (rok 2005) ceny z mieszkań z "widokiem" z tego co pamiętam
                      były po 5750-5850.
                      • Gość: Arek Re: Marina Mokotow - ceny IP: *.crowley.pl 18.11.06, 14:27
                        Mam do sprzedania mieszkanie na Marinie, w budynku WI9, metraż 57.3m^2, stan
                        developerski, odebrane w czerwcu tego roku. Zainteresowanych proszę o kontakt
                        pod nr tel: 602 555 597
                    • Gość: marinator Re: Marina Mokotow - ceny IP: 205.228.81.* 21.11.06, 16:37
                      Czesc Wegorkie - czy moglbys odpowiedziec na maila w sprawie rejestracji na
                      forum Mariny? Odbieram mieszkanie w przyszlym tygodniu, wiec chcialbym zadac
                      kilka pytan przed tym.

pzdr
    • Gość: Wacek Re: Marina Mokotow - ceny IP: *.crowley.pl 22.11.06, 00:29
      WI 8 oraz WI 9 mają jedną podstawową wadę.

NIGDY nie dociera tam słońca od strony zachodniej, bo obok stoją 2 razy wyższe
      budynki. Wiem co mówię, bo analizowałem jak operuje słońce o różnych porach
      dnia i roku. Jeżeli komuś nie przeszkadza brak słońca to OK.

Dodatkowo budynki te są daleko od jeziorka i mają widok na stare bloki
      sąsiedniego osiedla.

Dlatego ceny były tam relatywnie najniższe.

Zaletą jest to, że budynki są niskie, co spowodowało, że mieszkania sprzedały
      się stosunkowo szybko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka