Dodaj do ulubionych

Mostostal Export - Tarchomin

IP: *.sigma.com.pl 14.11.01, 11:16
Czy ktos ich zna? Moze ktos kupil mieszkanie w I etapie na odkrytej? Na co
trzeba u nich uwazac? Czy ktos ma jakies doswiadczenia w negocjacji umowy ? - w
projekcie jest pare 'kwatkow', np. ze inwestor 'przewiduje wybudowanie
mieszkania w terminie takim i takim' ,a nie 'zobowiazuje sie', zadnych
konkretnych terminow odbioru kluczy, podpisania aktu notarialnego itp. Z
drugiej strony slyszalem o nich dosc dobre opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Elbe Re: Mostostal Export - Tarchomin IP: *.*.*.* 14.11.01, 11:46
      Moze i sa dobre opinie, ja na dzien dobry spotkalem opryskliwa sekretarke - stara i glupia babe, ktora nadaje sie
      bardziej do handlu na targowisku niz do reprezentowania jakiejkolwiek firmy. Nie bardzo mogla znalesc
      mieszkanie ktore wybralem z ich oferty i dali mi po prostu "co jest". Zadnego wyboru pietra, strony
      wychodzacych okien itp, bierz pan albo nie bedzie. Potem byl pan prawnik ktory zasandiczo zgadzal sie na
      wszystko, ale juz konkretne rozmowy z pania prezes skonczyly sie na niczym..
      Nie bardzo chcieli zejs z tego ze w razie opoznienia obawiazuja ich takie same odsetki jak i mnie. To samo,
      zadnego zobowiazania o konkretnym terminie tylko przewidywania. Jak tam bylem to czulem sie jak natretny
      petent ktory zajmuje czas bardzo waznym i zajetym pracownikom firmy. Podziekowalem wyszedlem i mialem ich
      w dupie od tej pory a teraz pisze by i inni ich mieli.
      A co do samych mieszkan itp to po prostu juz nie dobrnalem do tego etapu..popytaj tych ktorzy dobrneli.
      • Gość: Jacek Re: Mostostal Export - Tarchomin IP: *.sigma.com.pl 14.11.01, 16:10
        Ja nie mialem z nimi na razie podobnych niemilych doswiadczen, a jestem wlasnie
        na etapie poczatkowych uzgodnien. Odwiedzilem ich kilka razy, za kazdym razem
        rozmawialem z kim innym - wszystkie panie wykazaly sie duza cierpliwoscia i
        grzecznie odpowiadaly na wszystkie pytania (przynajmniej na te, na ktore znaly
        odpowiedz). Za pare dni planuje zaproponowac im swoje poprawki do umowy.
        Zobaczymy, co powiedza. Za to slyszalem, ze trzeba ich przypilnowac przy
        koncowych pracach - grzejniki itp.
    • Gość: Bogdan Re: Mostostal Export - Tarchomin IP: *.cezex.pl 14.11.01, 12:02
      Ja kupiłam gotowe - jutro odbiorę klucze. Nie mam złych doświadczeń - tylko
      niemiłe. Zgadzam się z opinią Elbe.
      Pozdrawiam,
      • Gość: Jacek Re: Mostostal Export - Tarchomin IP: *.sigma.com.pl 14.11.01, 16:18
        Czesc
        Na poczatku przyszlego tygodnia okaze sie, czy bedziemy sasiadami...
        Czy miejsce parkingowe bylo w I etapie obowiazkowe? Teraz nie jest i jestem
        ciekawy, czy podworko nie zapelni sie mnostwem samochodow, a parkingi
        (poddziemne) nie beda staly puste... Ale na tym etapie nie musze sie tym
        jeszcze martwic...
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka