teletubis9 15.12.06, 01:52 co sądzicie o tej inwestycji - www.osiedlepodlipami.pl, projekt wygląda ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roman Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.aster.pl 15.12.06, 02:07 Lipa stary, lipa - tak jak piszą: osiedle pod lipami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.chello.pl 15.12.06, 20:14 interesujace... po ile metr? znane sa jakies terminy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.acn.waw.pl 16.12.06, 01:26 4.5k, czerwiec 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.chello.pl 17.12.06, 21:04 z informacji na ich stronie wynika, ze grudzien 2007 - choc i to jest zastanawiajace biorac pod uwage, ze na placu budowy nie ma jeszcze dziury. Dla mnie okolica jest malo atrakcyjna, od wschodu rozbudowuje sie jakis zaklad, od zachodu troche lepiej (domki jednorodzinne). O developerze tez brak danych. Odpowiedz Link Zgłoś
blank_page Re: inwestycja w Macierzyszu 16.12.06, 11:13 A z czym dokladnie lipa. Oczywiscie pomijajac temat obwodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.chello.pl 01.01.07, 18:51 1. czy maja pozwolenie na budowe? 2. co z wlasnoscia gruntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep. Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 213.199.198.* 11.01.07, 18:39 mam wrażenie, ze to jakaś ściema! Z braku możliwości dodzwonienia się pod podany (w ogłoszeniu i na stronie) numer, a nawet z braku z możliwości nagrania wiadomości na przepełnionej poczcie oraz po pozostawieniu mojego mailowego zapytania bez odpowiedzi- postanowiłam znaleźć firmę, której siedziba jest przy ul. Batalionów Chłopskich 78 w Warszawie. okazało się że znajduje się tam firma ZIM s.c. nieruchomości zajmująca sie "wynajmem powierzchni w obiektach własnych". Postanowiłam tam zadzwonić i kiedy spytałam o inwestycję "osiedle pod lipami", Pan oznajmił iż nie jest osobą kompetentną do udzielania inf. na ten temat i że powinnam wiedzę uzyskać pod numerem komórkowym, tym który jest totalnie głuchy!. Udało mi się jeszcze dowiedzieć kto buduje ową inwestycję- firma BUDGET o której absolutnie w całym necie nikt nie słyszał. Troche śmierdzi to niezłą lipą. Obym sie myliła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 18.01.07, 21:34 Witam wszystkich, a ja chyba wejde w temat. Bylam u nich, bylam na miejscu gdzie ma byc osiedle, dostałam do wglądu umowe rezerwacyjna. Wyglada niezle. Jedyny minus to to, ze firma Budget dotychczas realizowała inwestycje przemyslowe, a nie budownictwo mieszkaniowe. ale zawsze musi byc ten pierwszy raz :) Pozwolenia na budowe jeszcze nie maja, ale maja dezycje o warunkach zabudowy, czyli postawe do uzyskania pozwolenia na budowe. Sa tez wlascicielami gruntów. Co do lokalizacji - moim zdaniem jest super, fakt, od wschodu jest firma Bioton, ale i tak wzdluz tej granicy beda stały garaze. Poza tym firma zobowiazuje sie obsadzic osiedle drzewami, by wygladało tak jak na planach na www.osiedlepodlipami.pl. Od zachodu i poludnia sa domki jednorodzinne, te od poludnia to nawet tak na bogato. Co do obwodnicy - bedzie biegla blisko, ale nie na tyle blisko by przeszkadzac. Za to od polnocy przy osiedlu bedzie zrobiona utwardzona droga z wiaduktem Sochaczewska. Wszelkie plany południowej obwodnicy W-wy (droga S8)są w necie, mozna sobie wszystko dokladnie poogladac. Nie jest to łatwa decyzja, tym bardziej ze oplata rezerwacyjna wynosi az 10 tys. zł. Dlatego staram sie "wgłebic" w temat tak mocno jak tylko mozliwe. Jesli moge sluzyc pomoca, albo wiecie cos o tej inwestycji czego ja nie wiem, to zapraszam kkatarzyna1@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.chello.pl 19.01.07, 20:47 jaka cena obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 19.01.07, 21:53 4500 zł / m2. Mieszkania o wielkosci 55,2 m2 maja obowiazkowy ogródek (dwie wielkosci, jeden 120 m2, drugi troche mniejszy, nie wiem dokladnie ile). Kazde mieszkanie - obowiazkowo piwnica 10 tys. zł. Garaz: 20 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dac Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.chello.pl 19.01.07, 23:01 Dzieki. A myslisz, ze juz ktos sie zdecydowal zarezerwowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 21.01.07, 20:43 Tak, juz czesc mieszkan jest zarezerwowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:42 KKATE Odradzam płacenie opłaty rezerwacyjnej przed uzyskaniem pozwolenia na budowę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 21.01.07, 20:43 Opłata rezerwacyjna stanowi niewiele ponad 3% wartosci mieszkania. Poza tym w umowie jest zawarte, ze gdy Budget nie dostanie pozwolenia na budowe do 30 wrzesnia 2007 to oddaje kase. W cos trzeba wierzyc :) Poza tym sadze, ze i tak nie jest zle. Niektorzy developerzy zaczynaja budowac bez pozwolenia, niektorzy zas juz chca pierwsze transze bez uzyskania pozwolenia (na przyklad osiedle Gawra). Ewa, mialas jakies doswiadczenia zwiazane ze straceniem wplaty rezerwacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 23:11 Rezerwacja do niczego nie zobowiązuje. Napisałaś, że jeśli do września 2007 nie uzyskają pozwolenia na budowę oddają kasę. Cena za 1m2 do września zapewne się zmieni (napewno nie spadnie. Kasę pewnie oddadzą, ale cena, którą teraz proponują zapewne nie będzie ceną gwarantowaną. Taką praktykę stosuje wielu developerów, m. in. Supo na ul. Chrościckiego. Cena z 3950 zł/m (w czerwcu 2006r) wzrosła do 4980 (we wrześniu). Deklarowali, że dostaną pozwolenie do końca sierpnia, umowy rezerwacyjne wygasły, pozwolenie dostali 8 września i proponowali zakup mieszkań po nowych cenach. W tym czasie obracali naszą gotówką, o zwrot trzeba było się upominać, a ceny mieszkań w tym czasie wzrosły. Jest kilka wątków na tym forum - można dużo się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 05:53 Poza tym ta inwestycja i lokalizacja do niczego! Byliscie na miejscu? Radze pojechac Okolica nieciekawa i do tego ten zaklad przemyslowy doslownie na osiedlu. Piekny widok z okna! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.chello.pl 22.01.07, 21:47 to rzeczywiscie LIPA na calego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 24.01.07, 22:10 Owszem, byłam, widziałam. I zupelnie sie nie zgadzam. Zalezy kto co lubi, dla mnie lokalizacja super. Ale ja szukam mieszkania wlasnie na przedmiesciach W-wy , bo na lokalizacje "centralne" zdecydowanie mnie nie stac. A to ze obok jest firma - ja bede miala mieszkanie na druga strone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robe Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 81.15.170.* 07.02.07, 10:08 kkate, ale co Ci sie tam podoba? To odludzie, do tego na glowie jakas fabryka widziana z okien. Dzialka nie jest wcale duza. W okolo bedzie mnostwo obwodnic i spory halas. Poza tym firma budujaca niepewna, no i te 10 tys! Ja np. szukajac czegos pod Wwa, stanowczo wole inwestycje Przy Palacu w Pruszkowie. Cisza,spokoj i Centrum kameralnego piekniejacego z dnia na dzien malego miasta. Do Centrum 16km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 08.02.07, 19:20 Uwierz mi, nie podjełabym decyzji o kupnie mieszkania (co oznacza porzadne obcienie finansowe) gdybym nie byla przekonana o tym, ze chcę tam mieszkac. A chcę. Jakie mnóstwo obwodnic? Jedna. I to na tyle daleko ze nie sadze by wpływała na komfort mieszkania. Teraz mieszkam jakies 500 m od obwodnicy, poza zmienionym pejzażem z okna nie widze zadnych niedogodnosci z tym zwiazanych. Co wiecej - dzieki temu wezlowi bede w stanie dostac sie na lotnisko w 15 min. Byles, widziales jak wyglada Bioton? Ja widzialam nawet plany. Niska, płaska zabudowa. Jedyny minus to to , ze sa to budynki produkcyjne, a nie mieszkalne. Ale i tak wole to od jakiegos 12-pietrowca pod nosem. Dookoła same domki. W znacznej mierze nowe, wiec i estetyczne. Praktycznie Warszawa, taksówka w 2.strefie jedzie jakies 3,4 km. A do Pruszkowa duzo wiecej, co nie pozostaje bez znaczenia na budzet. odludzie. Fakt, nie tetni zyciem. Ow miejski hałas jest jednak tak blisko, ze gdy zatesknie, mam przysłowiowy rzut beretem. Poza tym dookoła połacie niewykorzystanych pol - z czasem cos sie na nich pojawi. Firma niepewna, bo nowa na rynku budownictwa mieszkaniowego. tez mnie to troche martwi, ale kazda firma musi miec kiedys swoj pierwszy raz. Mnie sie po prostu tam podoba. Ale to nie znaczy ze wszystkim innym tez powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 81.15.170.* 09.02.07, 09:32 wlasnie, jak uwolnia zagospodarowanie przestrzenne to sie pojawi... Market albo drugi Bioton. Ja na miejscu bylem i to ze znajomymi. Tak jak szybko przyjechalismu tak szybko odjechalismy... Miejsce fatalne,typowy pierdziszew. Nieutwardzone drogi, brak infrastruktury, beznadziejny dojazd, praktycznie bez samochodu jest sie odcietym. Poza tym fabryka jest doslownie na osiedlu i wyglada wstretnie. Nikt nie zagwarantuje ze np nie beda smrodzic czy halasowac... Ja tam bym sie nawet nie pobudowal! Nawet 500 m dalej Zreszta o wszystkim swiadczy zainteresowanie! Jest mizerne, rozmawialem z tym mlodym czlowiekiem ktory chce to budowac. A co do porownywania do Pruszkowa, to jest to nie na miejscu! SKM (20min.do Centrum) KM tez 20 min, WKD 26 minut, linie autobusowe ok 26 minut Taksowki podobnie jak w Maciezyszu. Do Okecia jest blizej ;) Infrastruktura rewelacyjna! Niebo a ziemia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 06.02.07, 20:05 pojawili sie jacys nowi chetni? Ja juz jestem lżejsza o 10 tys. zł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.spi.pl 07.02.07, 09:51 ja za tydzień wyskoczę z 10 tysiączków Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: inwestycja w Macierzyszu 15.02.07, 10:19 Ludzie! Wy nie jesteście normalni. Po pierwsze: Jeśli inwestycja ma w nazwie "zielony" "pod lipami" "zakątek" "cichy" to znaczy że wkrótce będzie tam w pobliżu trasa szybkiego ruchu. Tak jest i w tym przypadku. Nie dajci esie nabijać w butelkę developerom. Ta inwestycja jest rezlizowana w pobliżu gigantycznego węzła Mory (sama nazwa powoduje ciarki na plecach) skąd będzie rozprowadzany ruch z całej zachodniej Europy wokół Warszawy. Polecam przestudiować temat a potem pisać na forum. Tu macie mapkę siskom.waw.pl/mapy/s8/a2_trasa- ak_lacznik.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: inwestycja w Macierzyszu 15.02.07, 10:24 Tu jest jeszcze lepsza mapa: siskom.waw.pl/mapy/s8/s8_1-10000.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: inwestycja w Macierzyszu 15.02.07, 10:28 Widzę że na tej stronie developer sam umieścił mapy i informuje o obwodnicy. Smieszne jest to że z najwiękdzej wady uczyniono zaletę. Śmiech ogarnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 18.02.07, 20:53 Moj drogi kolotwor, mapy, do których linki zamieszczasz, przestudiowałam szczegółowo już jakieś 2 miesiące temu, dużo wczesniej zanim podjęłam decyzję o kupnie mieszkania w Macierzyszu. Nie widzę tam nic przerazającego, no chyba ze dla tych, którzy mieszkaja na Bemowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.97.155.* 20.02.07, 21:43 zapraszam na forum przyszłych mieszkańców Osiedla Pod Lipami www.osiedlepodlipami.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: inwestycja w Macierzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 14:38 Nie wiem czy wiesz, ale za ogrodzeniem Biotonu będziesz miała modernizowaną i powiększaną oczyszczalnię ścieków. Ze względu na protesty okolicznych mieszkańców, co do tej inwestycji (oczyszczalni), pan Szcześniak (wykonawca rozbudowy zakładu Biotonu)wykupił teren przyległy do zakładu z myślą o budowie osiedla.Radzę dopilnować dobrej jakości okien pod kątem hałasu z Zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 217.96.29.* 25.04.07, 09:41 Drogi/a dede, Skąd masz takie informacje? Np o rozbudowie oczyszczalni ścieków i protestach okolicznych mieszkańców? Pytam, bo też mam zarezerwowane mieszkanie na tym osiedlu, może masz jeszcze jakieś ciekawostki o których powinnam wiedzieć? Czekam na wszelkie dobre i złe nowinki... Może np widzisz plac budowy z okna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: inwestycja w Macierzyszu IP: 83.1.50.* 29.04.07, 15:46 A moj kolega był i rozmawiał z mieszkancami.. Moze trafił na niezorientowanego lokalesa, ale usłyszał ze Bioton w niczym nie przeszkadza mieszkancom. Co wiecej, na terenie Biotonu juz jest oczyszczalnia, tylko odkryta, i ma byc zabudowywana. Wiec moze byc chyba lepiej niz gorzej? BTW, Osiedle Pod Lipami bedzie korzystac wlasnie z tej oczyszczalni. Odpowiedz Link Zgłoś