Dodaj do ulubionych

Villa Cameratta

IP: *.orange.pl 19.12.06, 18:19
Witam sąsiadów Cameratty, Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dotototi Re: Villa Cameratta 19.12.06, 18:22
      Hej, ja też tam będę mieszkać, na II pietrze,
      pozdrowionka

Ktoś jeszcze???
      • Gość: Wojtek Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:55
        5 piętro !!!
        • Gość: iwo Re: Villa Cameratta IP: 80.51.224.* 02.02.07, 09:18
          3 pietro
    • a_g_z Re: Villa Cameratta 23.02.07, 10:45
      witam,

2 pietro.

Od razu mam pytanie. Czy ktoś z was dokonał zmian w planach mieszkania?
      Jeśli tak to jak teraz wyglada temat kosztorysu tych zmian?

Pozdrawiam,
      agz
      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:12
        witam 3 piętro.
        ja dikonalem zmian w planie mieszkania. wyliczyli mi dopłatę ok 1100 pln. po
        rozmowie skorygowali do 570. pozdrawiam
        • a_g_z Re: Villa Cameratta 28.02.07, 11:23
          A zwiększyli Ci kwotę za prace architekta (ostatnia pozycja kosztorysu)?

Pozdrawiam,
          agz
          • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:01
            zmniejszyli ;)
    • zarembski Re: Villa Cameratta 28.02.07, 17:50
      Widzę codziennie jadąc do pracy Waszą chłupkę, ale coś prace ostatnio ustały. :/
      Zastanawiałem się nad tą lokalizacją, ale przeszkadzałoby mi podwórko w
      kształcie mocno zamkniętej studni i bliskość ulicy..

Tak poza tym, to gratuluję nowego, własnego mieszkania - jeszcze za rozsądną kwotę!
      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:05
        nie ustały tylko w środku robią - mam nadzieję. ostatnio płaciłem za stan
        surowy zamknięty, więc chyba trzeba w środku podłączenia zrobić.
        co do podwórka to z trzeciego piętra nie wygląda to tak źle.
        hałas raczej mają ci co kupili mieszkania od Powstzńców. od legendy jest raczej
        spokojnie, przynajmniej ja nie słyszałem jakiegoś większego hałasu. a ci od
        Drogomiskiej to chyba już w ogóle błogą ciszę mają ;) pozdrwaiam
    • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:48
      mam pytanie. czy to prawda, że w pomieszczeniu koło drzwi wejściowych na klatkę
      będzie ochrona? w marvipolu powiedzieli mi, że tak chcieli mieszkańcy. czy to
      prawda i czy było jakieś zebranie mieszkańców? pozdrawiam.
      • a_g_z Re: Villa Cameratta 02.03.07, 15:58
        Ja nic o zadnym zebraniu nie wiem.
    • a_g_z Re: Villa Cameratta 05.03.07, 09:57
      Czy ktoś z sąsiadów może się orientuje czy na rogu Legendy i Drogomilskiej
      planowana jest jakaś nowa budowa?
    • yareque Re: Villa Cameratta 20.03.07, 15:39
      witam Sasiadow! w kwestii doplat. Czy udzial w "nowym projekcie zamiennym
      projektu" jest proporcjonaly do ilosci zmian? Jak wygladaja proporcje w waszym
      wypadku? W moim wszelkie roboty (elektr.sanitarne,budowlane) stanowia 1/3 kwota
      ktora przyjdzie mi zaplacic. Dzieki za info i pozdrawiam.
      • Gość: Wojtek Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 17:40
        Ja myślę, że nie ma co mieszać. Wycenione jest rzetelnie. Ciężko jest pisać na
        otwartym forum o indywidualnych sprawach finansowych.
    • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 10:51
      Błem wczoraj na budowie i okazało się, że nie zejdą z budowy w kwietniu bo jest
      opóźnienie. Budowlańcy zarzekali się, że termin mają do końca maja i wtedy
      będzie już po odbiorach technicznych. Tak więc termin: początek czerwca jest
      jak na razie realny. W środku zostały prace wykończeniowe, malowanie, gres,
      drzwi, winda. Nawet patio już kończą. Mam nadzieję, że w czerwcu oddadzą;)
      Pozdrawiam sąsiadów.
      • Gość: zaraz Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:32
        Witam wszystkich sąsiadów z Cameratty :)
        • Gość: Wojtek Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:05
          Witamy !
          • Gość: xxx Re: Villa Cameratta IP: *.u.itsa.pl 11.04.07, 15:07
            Wolno buduja :(
          • Gość: Dorota Villa Cameratta- forum mieszkańców IP: *.centertel.pl 11.04.07, 19:30
            Witam wszystkich miłych SĄSIADÓW!!!,
            już nie mogę się doczekać kiedy się wprowadzę , mam nadzieję, że mieszkania
            odbierzemy z końcem czerwca?, Kupiliśmy mieszkanie na 2 piętrze.
            Czy kontrolujecie prace wykończeniowe w Waszych mieszkaniach?, czy jest zgodnie
            z zapisem w planie np. rozmiar ościerznic ( miały być standartowe, a tym czasem
            jest juz przeszło 18 cm???!!!)
            Pozdrawiam
            Ps. Czy wiecie czy wszystkie mieszkania już są sprzedane???
            • Gość: luki Re: Villa Cameratta- forum mieszkańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:40
              na stronie marvipolu jest oferta sprzedazy mieszkania na parterze. a mieszkanie
              mam nadzieje, że oddadzą na początku czerwca. naprawdę niewiele już zostało do
              zrobienia i mam nadzieję, że odbiory techniczne pójdą sprawnie. pozdrawiam. luki
    • Gość: mieszkanka Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 24.04.07, 10:13
      Witam,
      czy ktoś może wie co buduję się obok Willi Cameratty, przy ulicy Legendy? Jakiś
      budynek mieszkalny? niektórzy z nas mają na tamtą stronę balkony..., myślałam
      ze będzie trochę zieleni aż wczoraj zobaczyłam tam dżwig...
      • Gość: gość Re: Villa Cameratta IP: 217.96.104.* 24.04.07, 16:46
        Jeśli chodzi Ci o teren po bazarku (w stronę człuchowskiej)
        to będzie budynek spółdzielni mieszkaniowej Górczewska
        o ile dobrze pamiętam... Podobno 4 piętra.

Pozdr
        • Gość: gośc Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 25.04.07, 18:52
          Witam, nie chodzi mi o budynek powstający w miejcu bazarku, przedwczoraj byłam
          na budowie i na przeciwko Villi Cameraty jest ogrogzony teren z tablicą Budynek
          mieszkalny, jest tam chyba adres Legendy jest ta na rogu Drogomilskiej i
          Legendy. Nie bylo tam dużej powierzchni więc nie myśle by budowali tam
          wieżowiec!!!!, Pozdrawiam
          • a_g_z Re: Villa Cameratta 26.04.07, 11:20
            To jest również inwestycja gminy bemowo.
            Z tego co się dowiedziałem to ten budynek nie może być wyższy od "białego"
            budynku który stoi bezpośrednio za nim (czyli 2 piętra).

Pozdrawiam,
            agz
            • Gość: gosc Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:07
              witam Sąsiadów!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: mieszkaniec Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 07.05.07, 16:12
                czy myślicie, że mieszkania odbierzemy w terminie?, jeszcze trochę jest tam do
                zrobienia, mają jeszcze dwa miesiące.
                Pozdrawiam
                • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:16
                  byłem wlaśnie na budowie, kręci się tam ze 40 osób. malują klatki, kładą
                  okładzinę od strony legendy, barierki na balkonach. pozostaje tylko gres na
                  balkony i w klatkach. podobno mają do końca maja oddać developerowi razem z
                  odbiorami technicznymi. developerowi zostaną odbiory miejskie. jest szansa na
                  połowę czerwca. pozdrawiam
                  • Gość: x Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:49
                    Juz układają gres w środku :)
                    • a_g_z Re: Villa Cameratta 15.05.07, 10:02
                      ... oj nie wiem czy sie wyrobią do 30 czerwca....
                      • Gość: x Re: Villa Cameratta IP: *.u.itsa.pl 15.05.07, 13:24
                        Zostało im jeszcze troche.... :( gres, grzejniki, oświetlenie, winda,
                        monitoring.....
                        • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:02
                          byłem wczoraj u developera podpisać umowę ze stoenem. z tego co mówił kierownik
                          projektu to powinni oddać do końca czerwca. na początku czerwca będą wiedzieli
                          dokładnie. z tego co mówili mi budowlańcy to oni oddają budynek developerowi z
                          końcem maja i tu zagrożenia raczej nie ma. także jeżeli nie będzie opóźnień z
                          odbiorami technicznymi to mam nadzieję, że termin z umowy nie jest zagrożony.
                • Gość: . Re: Villa Cameratta IP: *.4kroki.net 27.10.07, 15:58
                  Moim zdanie, decyzje (o ile będzie taka konieczność) można będzie zmienić - to
                  chyba żaden problem.

Pytanie czy sami nie możemy teraz podpisać umowy z jakąś firmą ochroniarska na
                  korzystniejszych zasadach. Może luki jako ekspert nam coś doradzi?
                  • Gość: kamil Re: Villa Cameratta IP: *.waw.sa.gov.pl 29.10.07, 08:41
                    tez jestem tego zdania,
                    podejrzewam ze wiekszosc lokatorow byla przeciwna zbyt wysokim
                    oplata za ochrone, a nie ochronie w ogole
                    przynajmniej tak bylo w moim przypadku
                    • a_g_z Re: Villa Cameratta 29.10.07, 09:41
                      W 100% się z Tobą zgadzam.
                      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 14:09
                        my jako mieszkańcy nie możemy na razie podpisywać umowy, bo nie
                        jesteśmy wspólnotą. możemy podpisać dopiero po akcie notarialnym,
                        nawet jednym. umowę taką natomiast może podpisać w naszym imieniu
                        administrator budynku. ja ze swej strony służę radą w rozmowach z
                        firmami.
                        pozdrawiam
                        luki
                        • a_g_z Re: Villa Cameratta 29.10.07, 16:47
                          Pierwsze akty będą podpisywane na początku listopada.

Administrator budynku / developer mam nad nami taka przewagę, że może dotrzeć
                          (tel lub poczta) do wszystkich lokatorów.

Moim zdaniem trzeba wpierw znaleźć jakąś dobrą ofertę (i tutaj luki masz pole do
                          popisu) a później uzgodnić z administratorem / lub developerem o wysłanie
                          podobnej ankiety do wszystkich mieszkańców. W tym wariancie zgodzić się musi
                          lwia część mieszkańców.

Pozdrawiam.
    • a_g_z Re: Villa Cameratta 31.05.07, 10:19
      No to zaczynamy odliczanie: 31 dni :)
      Czy ktoś z was podpisał już umowę w formie aktu notarialnego?

Pozdrawiam,
      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:30
        byłem wczoraj na budowie. zostały prace kosmetyczne. na 15 mają odbioty
        miejskie. ja się wstępnie umówiłem na odbiór 20.06 więc odliczam: 20 dni ;)
        • a_g_z Re: Villa Cameratta 01.06.07, 09:52
          a z kim się umówiłeś?

Gość portalu: luki napisał(a):

> byłem wczoraj na budowie. zostały prace kosmetyczne. na 15 mają odbioty
          > miejskie. ja się wstępnie umówiłem na odbiór 20.06 więc odliczam: 20 dni ;)
          • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 12:00
            z panem Kiełkiem - Kierownikiem Projektu w Marvipolu
      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:13
        25 odbieram mieszkanie. czyli jeszcze tylko 10 dni. a wy? pozdrawiam
        • Gość: Wojtek Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:09
          Hallo!
          Mam pytanko, skąd ten terminy odbioru mieszkania? Ja nie dostałem jeszcze
          żadnego kwitu od developera, zwyczaj słowa pisanego jeszcze nie zniknął.
          Żeby dostć kluczyki to trzeba wyskoczyć z całej należności - w skrócie:
          rozliczyć się co do ostatniego zeta. Ja jeszcze nie mam podanej oficjalnie
          kwoty za przeróbki ani wymierzonego mieszkania. Czy posiadacie już takie dane?
          Życząc miłej niedzieli, Wojtek.
          • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:57
            drogi Wojtku
            termin odbioru mieszkania ustaliłem u developera.
            co do tego, że nie znasz ceny przeróbek, cóż pofatyguj się na budowę do
            kierownika projektu - on ma wszystkie wyliczenia.
            co do kasy to sprawdź w umowie - przedostatnia rata na 7 dni przed odbiorem
            mieszkania a ostatnia na 7 dni przed podpisaniem aktu notarialnego.
            mieszkanie wymierzysz sobie przy odbiorze.
            co do słowa pisanego to w telefonicznej rozmowie zostałem poinformowany, że
            pisma zostaną wysłane w tym miesiącu.
            wszelkich informacji udzieli Ci kierownik projektu i kierownik budowy.
            wystarczy się zainteresować.
            Pozdrawiam i odliczam sobie dalej - 7 dni ;)
            • Gość: Wojtek Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 06:09
              Ok, nie chcę studzić zapału kolegi. Chociaż zgodnie z umową budowa jeszcze nie
              jest zakończona. W niedzielę przejeżdżałem, jeszcze z zewnątrz na elewacji
              brakowało pewnych optycznie łatwo dostrzeganych elementów.
              • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:40
                nie twierdze, że budowa jest już definitywnie zakończona. twierdzę, że wg
                developera moje mieszkanie jest gotowe i można przeprowadzić odbiór. jest
                jeszcze trochę do zrobienia, jak to powiedział developer, w częściach
                wspólnych, dlatego z odbiorami wstrzymują się do ich zakończenia. mi natomiast
                zależy na czasie bo sprzedałem dotychczasowe mieszkanie i terminy mnie trochę
                gonią, a wiadomo jak jest z wykończeniem mieszkania - zawsze jakieś
                czasochłonne niespodzianki się zdarzają. pozdrawiam.
                • 3wieze Re: Villa Cameratta 19.06.07, 09:09
                  Żebyś się nie rozczarował... Wątpię żebyś mógł rozpocząć wykańczanie mieszkania
                  ZANIM z budowy nie zejdzie główny wykonawca prac. Na Kazimierzowskiej też
                  mieszkania były gotowe wcześniej niż części wspólne, ale główny wykonawca
                  wymógł na Marvipolu żeby mieszkania pozostały zamknięte, bo nie chciał brać
                  odpowiedzialności za uszkodzenia w częściach wspólnych. A więc mieszkanie można
                  było odebrać, a następnie klucze zostały zdeponowane w Marvipolu - na ich
                  wydanie trzeba było poczekać ok. 1,5 miesiąca. To była oficjalna wersja, a tak
                  naprawdę chodziło o to żeby mieszkania nie były zasiedlane PRZED oddaniem
                  budynku do eksploatacji - bo w takiej sytuacji Marvipol nie może pobierać opłat
                  za zarządzanie.
                  • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:37
                    mam nadzieję, że nie będzie tak jak piszesz. rozmawiałem z kierownikiem
                    projektu w marvipolu i kierownikiem budowy. umówiliśmy się na odbiór właśnie
                    dlayego, żeby można było wejść z pracami wykończeniowymymi. człowiek, który
                    będzie mi wykańczał mieszkanie też ma swoje terminy. dzięki za ostrzeżenie ale
                    jestem dobrej myśli. pzdr
    • a_g_z Re: Villa Cameratta 25.06.07, 10:23
      Witam,

Dostałem już list od Developera. Odbiór mam za niecałe dwa tygodnie :).

Polecam wszystkim:
      dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2617089.html
      dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,4237847.html
      • Gość: adam Re: Villa Cameratta IP: 217.67.202.* 26.06.07, 12:34
        Witam
        Ja tak samo
        • Gość: Dorota Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 27.06.07, 08:33
          witam wszystkich,
          my odbieramy mieszkanko w poniedziałek 2 lipca,
          pozdrawiam
          • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:04
            ja odbierałem w poniedziałek, 25 czerwca. na sam początek kierownik projektu
            oświecił mnie, że zrobimy niepełny odbiór, gdyż on takiego mieszkania nie odda.
            wypisaliśmy 19 poprawek - głównie kosmetycznych. developer zobowiązał się
            usunąć wszystko do końca tygodnia. w poniedziałek kolejny odbiór, mam nadzieję,
            że ten właściwy i ostatni. pozdrawiam
            • a_g_z Re: Villa Cameratta 27.06.07, 10:03
              Witam,

Czy możesz się podzielić z nami informacją jakiego typu to były usterki?
              Najlepiej wszystkie usterki wyłapać na etapie odbioru. Później z doświadczenia
              wiem, że są trudności z wyegzekwowaniem poprawek od dewelopera. Nie wiem jak
              zachowuje się w takich sytuacjach Marvipol.

Pozdrawiam,
              agz
              • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:59
                nie znam się na tym więc przepiszę listę usterek:
                1. brak kąta w łazience
                2. brak wentylatora w łazience
                3. poprawić mocowanie kratek wentylacyjnych
                4. brak termoregulatorów na grzejnikach z nastawą projektowaną
                5. brak opisów bezpieczników w tablicy elektrycznej
                6. uzupełnić braki lakierów na oknach i drzwiach balkonowych
                7. uzupełnić brakujące plastiki maskujące zawaisy w drzwiach i oknach
                8. poprawić regulację okien i drzwi balkonowych
                9. brak osprzętu drzwi lokalowych
                10. brak akrylowania okien i drzwi balkonowych
                11. brak fugi elastycznej w progach drzwi balkonowych
                12. poprawić estetykę obróbek rzygaczy na balkonach
                13. zaszpachlować łączenia czapek
                14. poprawić mocowanie taśm rozprężnych
                15. poprawić amerblok
                16. doczyścić obróbki na balkonach, balustrady, amerblok, okna

ja natomiast ze swojej strony stwierdziłem nierówną podlogę w jednym z pokoi
                pozdrawiam
                • a_g_z Re: Villa Cameratta 28.06.07, 09:58
                  Czyli jak rozumiem lista został sporządzona przez kierownika budowy.

Pozdrawiam,
                  agz
                  • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:07
                    tak jak wcześniej pisałem kierownik projektu z marvipolu Pan Kiełek powiedział
                    na dzień dobry, że takiego mieszkania to on nie chce oddawać bo widzi pewne
                    niedociągnięcia - jakies 13 pozycji z listy - resztę dorzucił fachowiec, który
                    będzie mieszkanie wykazał. nierówną podłoge zauważyłem wieczorem razem z
                    człowiekiem od podłóg. i jeszcze jedno - wylewki są zbyt wilgotne. w salonie
                    nawet 6,30%
                    • Gość: dd Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 28.06.07, 12:08
                      Dzieki, są to bardzo ważne dla nas informacje,
                      pozdrawiam
    • Gość: dd Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 02.07.07, 07:37
      witam, czy ktoś już odebrał klucze do mieszkania?,
      czy ktoś z Was pytał o wysokość czynszu za m2,
      pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Villa Cameratta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:32
        Mam mieszkanie na parterze, czy rzeczywiście inspektorzy przy odbiorze nie
        robią trudności? I ile kluczy daja do zamka?
        • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 07:48
          nie robią
          z tego co mówią to są 3 komplety kluczy
          pozdrawiam
          • Gość: dd Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 03.07.07, 08:47
            witam, odbiór wstępny miałam wczorach, za 14 dni kolejny (po dokonanu
            poprawek). czy ktoś z Was wie kiedy dostaniemy klucze do mieszkań?, pytałam ale
            jest trochę zamieszania, klucze podobno mamy odbierać z biura z Marvipolu po
            podpisaniu aktu naotarialnego?!i oczywiście po ostatniej wpłacie.
            Czy słyszeliście coś o dodatkowych kaosztach w związku z tym że ceny
            materiałów budowlanych poszły w góre?, tyle się teraz o tym mówi??,
            pozdrawiam
            • a_g_z Re: Villa Cameratta 26.07.07, 13:32
              Witam,

Czy ktoś już podpisał akt notarialny? (Czy zmieniła się cena?)

Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 03.07.07, 20:13
      czy ktoś z Was ma informacje dot. terminu odbioru kluczy, pytałam inspektora
      budowy ale żadnej konkretnej informacji, wiem tylko, że klucze mamy odebrać z
      marvipolu. dzis byłam w banku przelać przed ostatnią wpłatę i usłyszałam,że w
      ostatniej Inwestycji Marwipolu wiele osób zerwało umowy z Marwipolem w związku
      z odwlekaniem przekazania kluczy ( ponad półroku )trochę mnie to przeraziło bo
      ja w lipcu sprzedaje swoje obecne mieszkanie i miałam zamiar sie przeprowadzić
      do Cameratty? słyszeliście coś, proszę o info
      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 08:08
        klucze dostaniemy po wpłacie wszystkich pieniędzy i odbiorze mieszkania.
        wkładki do drzwi wstawiane będą na budowie przy nas, natomiast odbiór kluczy
        rzeczywiście w marvipolu. tyle dowiedzialem się od kierownika projektu. idę
        dzisiaj na 2 odbiór więc mam nadzieje, że wywiążą się z obietnic. pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 04.07.07, 09:10
          Podpytaj proszę o datę odbioru kluczu ( wczoraj wpłaciłam przedostatnią, a
          ostatnią wpłacamy na 7 dni przed podpisaniem aktu notarialnego. a akt notar
          podpisany zostanie w terminie 60 dni od wydania decyzji zezwalającej na
          użytkowanie budynku - tak mam w umowie). Interesuje mnie kiedy będę mogła wejść
          z robotnikami. Czy jest już podłączony prąd?
          dzięki i pozdrawiam
          • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:12
            rzeczywiście ostatnią ratę wg umowy wpłaca się na 7 dni przed podpisaniem aktu
            notarialnego, ale wówczas klucze odbierze się u notariusza. natomiast jeśli
            wpłaci się całość już teraz, ja tak zrobiłem, to klucze odbierze się u
            developera po podpisaniu protokółu odbioru mieszkania. ja mam nadzieję, że
            dzisiaj odbiore mieszkanie (2 podejście) i od jutra wejdę z ekipą. prądu
            jeszcze nie ma ale pewne prace mogą ruszyć - tak dogadałem się z kierownikiem
            projektu. pozdrawiam
            • Gość: gość Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 04.07.07, 11:22
              napisz jak poszło, ja ponowny odbiór mam za dwa tygodnie- po poprawkach,
              pozdrawiam
            • a_g_z Re: Villa Cameratta 11.07.07, 12:06
              Mam pytanko:
              Czy wpłaciłeś ostatnią transzę z własnych środków czy udało Ci się przekonać
              bank do przelewu?

Pozdrawiam.
              • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 15:14
                nie musiałem przekonywać banku - pokazałem pismo od developera i bank przelał
                pieniądze. pozdrawiam
                • a_g_z Re: Villa Cameratta 12.07.07, 10:06
                  Witam,

...ale, które pismo?
                  Przecież nie powiadomili nas jeszcze o terminie podpisania aktu.
                  • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:33
                    owszem owszem. mi developer wystawił pismo to tym, że ze względu na rozpoczęcie
                    indywidualnej aranżacji i prac wykończeniowych prosi o wpłacenie kwot
                    ustalonych w harmonogramie. to bankowi wystarczy do uruchomienia transzy.
                    przynajmniej mojemu. pozdrawiam
      • Gość: Szymon Re: Villa Cameratta IP: *.81.datacomsa.pl 07.07.07, 14:01
        Pomyśl logicznie: czy zerwałabyś umowę z developerem po ukończeniu budowy z
        powodu odwlekania odbioru kluczy? A po zerwaniu umowy szukałabyś innego
        mieszkania w nowej cenie? W takiej sytuacji developer z pocałowaniem ręki
        rozwiązywałby umowy z takimi ochotnikami a potem sprzedał ich mieszknia dużo
        drożej;)
        Ja też zakupiłem mieszkanie na Drogomilskiej i spokojnie czekam na odbiór
        lokalu.
    • Gość: dd Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 06.07.07, 14:57
      czy ktoś już wie kiedy odbierze klucze od mieszkania?
      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:43
        ja już odebrałem klucze od mieszkania i podpisałem wstępny protokół odbioru.
        ten ostateczny podpiszę jak będą zrobione wszystkie usterki i podłączony prąd.
        pozdrawiam
        • a_g_z Re: Villa Cameratta 21.07.07, 09:37
          Ja niestety znalazłem sporo niedoróbek :(
    • Gość: luki Opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 09:19
      czy dostaliście już wyliczenia opłat? co myślicie o podanych
      stawkach. mi się wydają trochę dziwne. znajomi z innych dzielnic
      (mokotów, śródmieście) za podobne metraże płacą o połowe mniej.
      macie jakieś pomysły w tym temacie? pozdrawiam
      • Gość: kamil Re: Opłaty IP: *.waw.sa.gov.pl 05.09.07, 10:47
        mi wyszlo ze w oplacie za kazdy metr kwadratowy z 7 zl - 2 zl jest
        za ochrone i monitoring, ktory notabene nie obejmuje mojego
        mieszkania - dodam ze moje mieszkanie jest na parterze, a w tym
        narozniku nie ma ani jednej kamery, czyli mozna wejsc
        niepostrzezenie nie tylko do mojego mieszkania ale takze na wyzsze
        pietra, w zwiazku z tym zakladamy indywidualna instalacje alarmowa a
        marvipolowi podziekujemy za taki monitoring
        • Gość: luki Re: Opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:20
          dokladnie wyglada to tak, że za "ochronę" płacimy 2,61/m2. trochę
          mnie to dziwi, bo nigdy nie spotkałem się z opłatą za ochronę za m2.
          ochrona specjalnie napisałem w cudzysłowie ponieważ ci panowie nie
          mają licencji pracowników ochrony a co za tym idzie maja takie same
          uprawniwnia co zwykli obywatele. mogą złapać na gorącym uczynku i
          zadzwonić po policję. co do monitoringu to uważam, że czarno-białe
          kamery przemysłowe są jakąś pomyłką. niedość, że są źle ulokowane to
          wątpię, aby w nocy było coś widać.
          a tak w ogóle to nasz blok jest za mały aby mieć stałą ochronę. w
          związku z tym proponuję, aby zrezygnować z ochrony w tej postaci a
          ewentualnie podpisać umowę z firmą ochroniarską na zamontowanie i
          dozór sygnałów alarmowych. działa to na takiej zasadzie, że w
          budynku założone są czujki alarmowe i połączone ze stacją
          monitorowania. w razie jakiejkolwiek próby nieautoryzowanego
          wtargnięcia na teren chroniony system wysyła alarm do stacji
          monitoringu a ta wysyła profesjonalny partol interwencyjny. czas
          dojazdu wynosi do 15 minut w dzień i do 10 w nocy. każde
          przekroczenie czasu dojazdu wg. umowy obarczone jest sankcjami
          karnymi - pieniężnymi.
          co wy na to?
          a co w sprawie zaliczek na ciepło i wodę? nie wydaje się wam, że są
          także wysokie?
          pozdrawiam
          luki
          • Gość: kamil Re: Opłaty IP: *.waw.sa.gov.pl 05.09.07, 12:50
            spotkalem sie juz parokrotnie z takimi opiniami jak Twoja,
            watpliwy monitorning jest poprostu za drogi i prawdopodobnie
            lokatorzy wyraza chec zrezygnowania z tej uslugi,
            jedno jest pewne ja odmawiam partycypowania w kosztach monitoringu,
            ktory nie obejmuje swoim zasiegiem mojego mieszkania,
            a pozostale kamery sa - delikatnie mowiac - niefortunnie
            zainstalowane, np. ta od ulicy legendy ktora oglada drzewo,
            natomiast nie widzi ani wjazdow do garazu ani wejscia przez furtke
            • Gość: luki Re: Opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 10:21
              czy odmawiając płacenia za ochronę masz zamiar wystosować pismo do marvipolu, czy do admionistratora, czy jeszcze coś innego? pozdrawiam. luki.
              p.s.
              ja tez chętnie odmówiłbym płacenia ;)
              • Gość: kamil Re: Opłaty IP: *.stansat.pl 14.09.07, 15:42
                pismo do marvipolu oczywiscie,
                proponuje zebys tez to zrobil to moze nasze uwagi potraktuja powaznie
              • Gość: kamil Re: Opłaty IP: *.stansat.pl 14.09.07, 15:42
                pismo do marvipolu oczywiscie,
                proponuje zebys tez to zrobil to moze nasze uwagi potraktuja powaznie
                • Gość: kamil Re: Opłaty IP: *.waw.sa.gov.pl 20.09.07, 13:25
                  zreszta to nie chodzi o odmowe płacenia samą w sobie, tylko odmowe
                  płacenia za cos czego mi deweloper nie zapewnił,
                  dowiedziałem się ponadto od ochrony że jeden z lokatorów zamówił
                  sobie kamerę w garazu wyłącznie na swoj samochód, wiec tym bardziej
                  dziwi mnie ze rozbudowanie monitoringu o dodatkowe kamery - tak zeby
                  obejmowaly caly teren budynku - jest dla marvipolu takie
                  problematyczne.
                  chyba na pocieszenie marvipol zafundowal nam jedną kamerę pod
                  dachem - wchodzac od strony ul. legendy, ale tak 'doskonale'
                  obejmuje ona swoim zasiegiem monitorowany teren ze ochrona nie
                  dostrzegla wczoraj nawalonego jak stodola goscia spiacego na
                  schodach, zreszta sam go ledwo dostrzeglem bo do tej pory nie dziala
                  tam oswietlenie
                  • Gość: luki Re: Opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 11:43
                    ja rozmawiałem z paroma sąsiadamni z mojej klatki i wszyscy nie chcą
                    ochrony. szczególnie, że jak pisałem budynek jest za mały. zresztą
                    opłata za ochronę za miesiac wynosi ponad 12 zł za roboczogodzinę.
                    tyle to płaci się profesjonalnej dużej firmie, która posiada grupy
                    interwencyjne, a co za tym idzie interwencja wynosi parę minut, a
                    jej pracownicy mają stosowne upoważnienia (licenceje pracownika
                    ochrony). nasi "ochroniarze" takich dokumentów nie posiadają, mało
                    tego nie mają podstawowych informacji o zakresie ich kompetencji,
                    nie wsppominając, że hasło plan ochrony obiektu jest dla nich
                    zupełnie nieznane.
                    ja ze swej złożyłem wczoraj w marvipolu pismo, w którym nie godzę
                    się na tak wysokie stawki ochrony i proszę o niewliczanie ich do
                    moich opłat czynszowych. pozdrawiam. luki
                    • Gość: kamil Re: Opłaty IP: *.stansat.pl 23.09.07, 09:17
                      to jest juz nas przynajmniej dwoch
                      pozdrawiam
                      • Gość: Wojtek Re: Opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:44
                        Mam nadzieję, że później grzecznie pokryjecie wszystkie koszty
                        powstałe w wyniku kradzieży, dewastacji ew. renowacji ścian po
                        graficiarzach? Tak?
                        • Gość: luki Re: Opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:51
                          Dlaczego od razu zakładasz, że będą kradzieże i malowanie ścian
                          przez graficiarzy? Przecież jest system kontroli dostępu, monitoring
                          itp. Ja tylko mówię, że ta ochrona jest za droga. Ochroniarze nie
                          mają żadnych uprawnień, zresztą 3/4 z nich to przypadkowi ludzie z
                          ochroniarzami nie mający nic wspólnego. W razie kradzieży mogą
                          zadzwonić na policję. mają takie same uprawnienia do łapania
                          złodzieja jak każdy człowiek, czyli na gorącym uczynku i muszą
                          niezwłocznie oddać go policji. Nie użyją środków przymusu
                          bezpośredniego (pałka, kajdanki, gaz itp.) bo nie mogą. A zresztą
                          policz sobie - firma bierze 12 zł za roboczogodzinę, pracownik
                          dostaje ok 3 może mniej bo nie ma licencji, firma dostaje 9. Czy za
                          ok 3 zł/h chciałbyś narażać się i ująć złodzieja, graficiarza czy
                          bys raczej nic nie widział. Dodam tylko, że za 12 zł to można wynają
                          profesjonalną firmę. A nasz blok można ochronić na 100 tańszych
                          sposobów. pozdrawiam. luki
                          • Gość: MarKo Re: Opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 15:43
                            Witam Sasiadow, Luki tak sie sklada, ze akurat w tej chwili mieszkam
                            50 m. od naszej Cameratty (nastepny budynek), wlamania do piwnic,
                            mieszkan oraz dewastacja samochodow sa na porzadku dziennym (mi
                            calkiem niedawno poobijali samochod). Wiem jak pozniej wyglada
                            sprawa dogadywania sie z sasiadami( nie ublizajac)w sprawie ochrony,
                            ile to spotkan nie bylo, ile wnioskow ... skonczylo sie na tym ze we
                            3 rodziny zapewnilismy sobie jako taki spokoj. Widze, ze i Ty
                            (chociaz mam nadzieje ze nie) nalezysz do osob, ktore najpierw
                            krytykuja, kto Ci powiedzial ze w ochronie sa "przypadkowi" ludzie
                            (wg moich informacji, Ci "przypadkowi" ludzie ochraniaja sporo
                            inwestycji i to z dobrym skutkiem). Wprowadzam sie niedlugo z
                            dziecmi i za wszelka cene chce mieszkac spokojnie, bez kolejnych
                            nerwow, ze ktos wlamie mi sie do mieszkania czy zniszczy samochod,
                            kamery i ochrona to dla mnie podstawa.
                            Jezeli pozniej wspolnie stwierdzimy, ze ta ochrona nie zdaje
                            egzaminu, wowczas mozemy pomyslec o zmianie - nie wczesniej.
                            Pozdrawiam serdecznie
                            • Gość: luki Re: Opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:15
                              MarKo nie należę do ludzi, którzy najpierw krytykują. Wnioski na
                              temat ochrony pochodzą z doświadczenia zawodowego. Tak się składa,
                              że zawodowo zajmuję się ochroną, także fizyczną. Znam przepisy i
                              wiem co mówię. Nie chcę być źle zrozumiany, ale ta ochrona naprawdę
                              nie uchroni nas za bardzo. I jest droga. 12 zł za rbh to dużo.
                              Popytaj się w innych firmach. Takich które oferują licencjonowanych
                              pracowników i grupę interwencyjną. A jeżeli ta ochrona wg Ciebie
                              jest dobra to popytaj ich chociażby o zapisy w planie ochrony
                              obiektu. Zapewniam Cię, że oni nawet nie wiedzą co to takiego, a to
                              podstawa ochrony. Pozdrawiam. luki
                              • Gość: MarKo Re: Opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 19:30
                                Luki, na poczatku zaznaczylem, ze "mam nadzieje, ze Ty do takich
                                ludzi nie nalezysz", ciesze sie, ze bedziemy mieli
                                sasiada "profesjonaliste", ale samo to nie poprawi naszego
                                bezpieczenstwa - chyba sie ze mna zgodzisz, ze nie bedziesz
                                czuwal "swiatek - piatek" :-).
                                Chcialbym uniknac sytuacji (przez ktora przechodzilem), gdy wiele
                                ludzi, ma duzo do powiedzenia (na nie) a malo do zaoferowania,
                                calymi miesiacami bije sie piane a na koniec zostaje sie z niczym.
                                Mam nadzieje, ze mnie rozumiesz, nasza okolica do spokojnych nie
                                nalezy (!!!)(z reszta bedziesz mial okazje sie przekonac :-)) na
                                Legendy pare sklepow z alkoholem, vis a vis na pl.Kasztelanskim,
                                sklep nocny - a z okna, ktore wychodzi na Drogomilska, w nocy,
                                czesto widze interwencje Policji.Mi akurat mieszkania nie obrobili
                                (ale paru moim sasiadom) natomiast 5x piwnica + zniszczenie
                                samochodu (moge pokazac)sprawilo, ze mam dosyc.
                                Marvipol nam cos zaoferowal (nie narzucil !!!), jezeli masz cos do
                                zaproponowania, to tak jak pisalem - zrob oferte i napisz -
                                sluchajcie mam sprawdzona firme xxx, zapewniaja nam xxx i biora xxx.
                                Do nas nalezy budynek i to od nas zalezy jaka firma i jak dlugo
                                bedzie nas obslugiwac. Jedno jest pewne, ochrona jest niezbedna !!!
                                Jestem bardzo zdziwiony, ze nie mamy wideodomofonow, podobno bylo
                                malo chetnych ???
                                Pare zlotych "zaoszczedzonych" na poczatku - moze nam sie "odbic
                                czkawka" i przyniesc niepowetowane straty oraz dyskomfort mieszkania.
                                Pozdrawiam
                                • Gość: Edyta Re: Opłaty IP: *.stansat.pl 24.09.07, 23:41
                                  Na temat videodomofonow pierwszy raz slyszymy.
                                  Nikt nie kwestionuje faktu, ze okolica jest niebezpieczna i ze
                                  ochrona naszego budynku jest konieczna. Niestety, po pierwsze,
                                  akurat w przypadku naszego mieszkania trudno mowic o jakiejkolwiek
                                  ochornie, bo po " naszej" stronie nie ma ani jednej kamery. Dotyczy
                                  to zresztą całego pionu mieszkań od strony Powstanców Śląskich.
                                  Po drugie koszty ochrony zaproponowanej przez Marvipol sa tak
                                  wysokie, ze wolimy skorzystac z prywatnej firmy, ktora daje nam duzo
                                  wieksza gwarancje szybkiej reakcji na wlamanie, a dodatkowo jest
                                  tansza. Oczywiscie wielokrotnie rozmawialismy z developerem, zeby
                                  zainstalowac mmonitoring wszedzie, ale nie doczekalismy sie. Z tego
                                  tez powodu zainstalowalismy alarm we wlasnym zakresie.
                                • Gość: luki Re: Opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 08:29
                                  MarKo, nie jestem ochroniarzem, chociarz licencję mam. Ja tylko
                                  nadzoruję firmę ochroniarską z którą mój pracodawca podpisał umowę.
                                  Nie mam też jakiejś firmy, którą bym widział u nas. Wszystkie firmy
                                  są podobne. Ja natomiast mogę z nimi negocjować, bo wiem czego
                                  wymagać i w mniej więcej jakiej cenie. Co do konieczności ochrony,
                                  to powiem tylko, że zawsze najsłabszym ogniwem jest człowiek. Jeżeli
                                  ktoś z mieszkańców nie będzie sprawdzał kogo wpuszcza domofonem to
                                  najlepsza ochrona nic nie pomoże. Wyobraź sobie sytuację gdy
                                  ochroniarz jest na obchodzie np. na 5 piętrze w pierwszej klatce. W
                                  tym czasie złodziej wchodzi i włamuje się do mieszkania w drugiej
                                  klatce. Nikt nie obserwuje kamer. A złodziej jak się decyduje na
                                  włamanie napewno poprzedi to wnikliwą obserwacją bloku. Nie mówię,
                                  że koniecznie nie chcę ochrony, ale 2,61 zł/m2 to stanowczo za dużo.
                                  Można przecież użyć znacznie tańszych rozwiązań technicznych. Służę
                                  odpowiedzią na każde pytanie dotyczące ochrony :) Pozdrawiam. luki
                                • Gość: luki Re: Opłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 08:33
                                  I jeszcze jedno. Nikt się mnie nie pytał o videodomofony i ochronę.
                                  W Marvipolu powiedzieli, że ochronę chcieli mieszkańcy. Tylko nikt
                                  mi tego nie potwierdził, chociaż pytałem o to parę postów wyżej. Co
                                  do videodomofonu to może uda się to załatwić z developerem. Nie
                                  trzeba nic przerabiać. Videodomofony podłacza się do tej samej
                                  instalacji co zwykłe domofony. Kosztem jest zakup aparatu. Można
                                  kupić już za ok 200 zł. Pozdrawiam. luki
                                  • Gość: Wojtek Re: Opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:17
                                    Bardzo cieszę się, że dyskusja została wywołana. Taki w zasadzie był
                                    mój zamiar. Jednak niedługo, w chwili gdy staniemy się właścicielami
                                    budynku wszystko będzie w NASZYCH RĘKACH zarówno dbałość o stan
                                    techniczny, czystość budynku, wymagana modernizacja, rozbudowa
                                    ochrony i wiele, wiele jeszcze innych problemów. To zależy tylko od
                                    NAS, czy spotkamy się, określimy swoje potrzeby, wymagania. Czy
                                    dojdziemy do porozumienia. Na dzień dzisiejszy, gdy budynek świeci
                                    pustkami, zapewne jeszcze mieszkania przechodzą z rąk do rąk, nie ma
                                    podpisanych aktów notarialnych żadnych zmian nie wprowadzimy. Wierzę
                                    że po podpisaniu aktów notarialnych i "ogarnięciu" rzeczy
                                    najpilniejszych w swoich mieszkaniach, znajdzie się wola i chęć
                                    zorganizowania spotkania i unormowania wszystkich spraw.
                                    ps. czy są już jakieś przecieki na temat terminu odpisania aktów
                                    notarialnych? Przed kilkoma dniami dostałem rachunek z RWE, wynika z
                                    nego iż posiadam w mieszkaniu jeszcze taryfę budowlaną, co dowodzi
                                    prawdopodnie iż bdynek nie został jeszcze oddany do eksploatacji...
          • Gość: Bazyliszek Re: Opłaty IP: *.pwn.com.pl 06.09.07, 14:25
            Zaliczki mogą być wyższe u Was niż u Waszych znajomych.
            Przyczyna prosta - nowy budynek, jeszcze wilgotny i dla Was będzie
            to pierwsza jesień i zima.
            Pamietam jak u Nas na Górcach, aby nie było grzyba to w pierwszym
            sezonie grzewczym było "grzanie + wietrzenie".
            W drugim sezonie już było OK. Nie ma grzyba, a opłaty za ogrzeanie
            od 7 lat są na stałym poziomie
      • Gość: luki ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:28
        dostaliście pismo od administratora w sprawie ochrony. mam nadzieję,
        że szybko uda się zebrać odpowiedzi. na ich podstawie będzie wiadomo
        ilu z nas chce bądź nie chce ochrony. dzięki tym informacjom, będzie
        można negocjować z firmą ochroniarską tą lub inną. pozdrawiam. luki
        • Gość: MarKo Re: ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:01
          Witam Wszystkich, mam pytanie ile osob dostalo pismo w sprawie
          ochrony ? Pytam poniewaz nie otrzymalem zadnego listu.
          Pozdrawiam
          • a_g_z Re: ochrona 04.10.07, 10:02
            Ja dostałem :)

Pozdrawiam
            • Gość: kamil Re: ochrona IP: *.waw.sa.gov.pl 04.10.07, 13:01
              ja niestety nie dostalem zadnego pisma odnosnie ochrony, ale bede
              sie w tym temacie kontaktowal z administratorem.

jezeli chodzi o domofony to tez podoba mi sie pomysl wersji video.

pzdr
              • Gość: luki Re: ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 15:09
                rozmawiałem właśnie z administratorem w sprawie pism, mówił że
                wysłał do wszystkich oprócz chyba 2 czy 3 osób, którzy mieli jakieś
                pokręcone adresy. jeżeli nie doszlo na adres domowy to może sprawdź
                na drogomilskiej w skrzynce. pozdrwaiam. luki
                • a_g_z Re: ochrona 31.10.07, 10:01
                  czy ktoś już dostał nowe wyliczenie 'czynszu' bez opłat za ochronę?

• Gość: MarKo Re: ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:17
                    Witam Sasiadow, czy ktos wie od czego zalezy czynsz i jakie
                    skladniki wchodza w jego sklad ? Oczywiscie oprocz metrazu :-).
                    Czy jest to jedna stawka x ilosc metrow + oplata za garaz, czy
                    wszyscy mamy ta sama stawke, czy kazdy inna ? Skad byla oplata
                    2.61/m2 mieszkania za ochrone, czy dobrze rozumiem, ze jezeli jej
                    nie ma, to o taka kwote powinien sie zmniejszyc czynsz ?
                    Mam dosc niejasnych wyliczen Marvipolu i zamierzam to wyjasnic !!!
                    pozdrawiam serdecznie
                    • a_g_z Re: ochrona 01.11.07, 10:18
                      Chyba wszyscy mają to samo. Na dokumencie, który otrzymaliśmy z marvipol'u
                      odnośnie czynszu wszystkie stawki były wydrukowane a odręcznie wpisany tylko
                      metraż i kwota końcowa.
                      Na marginesie: mnie trochę dziwi 40 pln za garaż.

Pozdrawiam.
        • a_g_z Re: ochrona 04.10.07, 09:59
          Witam,

Podejrzewam, że na cenę ochrony składa się wiele czynników. Sam jestem bardzo
          daleki od krytyki ale mój kolega mieszkający na Tarchominie (2 budynki 4 IV
          około 50 mieszkań każdy) za "dwóch ochroniarzy" płaci 1.4 PLN z m2.

PS.
          Bardzo mi się spodobał pomysł wymiany domofonów na wideofony.

Czy ktoś się już zdecydował na wymianę klamki w drzwiach wejściowych. Moim
          zdaniem to wpadka developera, że wybrał drzwi w których nie można założyć
          wewnętrznej zasuwy (dodatkowy zamek).

Pozdrawiam
          • Gość: luki Re: ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 14:34
            Witam,
            Drzwi to absolutnie nie wpadka developera. Wiem, że wielu ludzi
            uważa, że im więcej zamków tym lepiej. Drzwi założone przez
            developera to jedne z lepszych na rynku drzwi antywłamaniowych klasy
            C. Nie będę się wymądrzał, w internecie pełno jest na temat drzwi
            antywłamaniowych o klasie odporności C. Do tych drzwi nie potrzeba
            dodatkowych zamków. Sprawdźcie ilość rygli i ich umiejscowienie. Od
            siebie dodam, że ościeżnice mają stalowe kotwy zabetonowane w
            ścianie. No a do tego jest "ochrona" ;)
            Pozdrawiam, luki
            • a_g_z Re: ochrona 04.10.07, 15:27
              Ok. ale to że drzwi możesz zamknąć tylko kluczem dla mnie jest mocno
              niepraktyczne / niewygodne. Np. jeśli zapomnisz wyjąć klucz z zamka to nikt już
              nie wejdzie do mieszkania.

Bardziej chodziło mi o wygodę niż o bezpieczeństwo. Rzeczywiście drzwi wyglądają
              bardzo porządnie. Ich jakości / solidności nie podważam.

Pozdrawiam.
              • Gość: j&a Re: ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 19:59
                Witam wszystkich

Czy wyjaśniła się już sprawa z ochroną, jaki jest wynik ankiety?

Pozdrawiam
                • a_g_z Re: ochrona 19.10.07, 10:18
                  Witam,

Czy ktoś z was zapłacił już pierwszy czynsz? a może czekacie na wynik ankiety?
                  Czy nie dziwi was kwota przeznaczona na eksploatację stanowisk garażowych - 40
                  PLN / miesięcznie?

Czy ktoś się orientuję jaki provider będzie nam świadczył usługi dostępu do netu?

Pozdrawiam
                  • Gość: luki Re: ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 13:35
                    Witam,
                    Ja zapłaciłem już nawet dwa czynsze, za wrzesień i październik.
                    Co do ankiety to dowiedziałem się, że większość była na nie i od
                    listopada nie będzie ochrony. W związku z tym prośba o dokladnie
                    zamykanie drzwi wejściowych bo teraz często są otwarte.
                    Pozyskałem także informację, że w listopadzie planowane jest
                    podpisywanie aktów notarialnych.
                    Co do internetu to chyba należy kontaktować się z firmą od TV.
                    Chociaż kto ma w kompie kartę Wi-Fi ten w nowym roku może korzystać
                    z hotspota - ta informocja od naczelnika wydziału informatyki urzędu
                    dzielnicy.
                    Pozdrawiam,
                    luki
                    • a_g_z Re: ochrona 19.10.07, 14:03
                      ok. A nie wiesz gdzie będzie umieszczony hotspot?

• Gość: luki Re: ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 14:20
                        jeden jest na budynku urzędu a w następnym roku mają iść w stronę
                        pl. kasztelańskiego, więc pewnie gdzieś w okolicy. jeżeli masz
                        antenę zewnętrzną w karcie to powinno ściągać internet z hotspota z
                        urzędu.
                        pozdrawiam
                        • a_g_z Re: ochrona 22.10.07, 11:48
                          www.bemowo.waw.pl/web/document.web?documentId=1355
                          Połączenie z "ratuszem" z naszego budynku jest raczej niemożliwe :( Jak widzisz
                          zasięg "ratusza" jest niewielki i nie obejmuje "legendy"

Sama sieć ma niestety sporo ograniczeń. Pomijam fakt, że miesiąc temu byłem z
                          laptopem pod samym ratuszem i nie udało mi się namierzyć tej sieci.

Stąd moje pytanie o providera. Być może przy większej ilości chętnych będzie
                          można wynegocjować lepszą ofertę.

Pozdrawiam

• Gość: Wojtek Re: ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 12:02
                      No to ładnie, możemy już zacząć zbierać na fundusz remontowy.
                      • Gość: MarKo Re: ochrona i parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 20:11
                        To jest duzy blad (wycofanie ochrony) i obawiam sie ze niedlugo sie
                        o tym przekonamy.
                        Przy okazji prosze uzytkownika bialego Peugeota kombi o nr WBxxxx o
                        nieparkowanie na cudzym miejscu, miejsce nr 11 na poziomie -1 jest
                        zajete !!!
                        pozdrawiam
                  • Gość: kamil Re: ochrona IP: *.waw.sa.gov.pl 23.10.07, 13:27
                    narazie mozemy miec internet dostarczany przez firme nitronet
                    www.nitronet.pl/ obowiązują nas te nizsze ceny - przynajmniej
                    taka informacje uzyskalem w tej firmie
                    badz przez telekomunikacje
                    niedlugo ma byc tez aster- moze do konca roku ale nie wiadomo
                    dokladnie
                    • a_g_z Re: ochrona 23.10.07, 13:52
                      Witam,

www.4kroki.net/
                      Cennik jest trochę nieaktualny, ale ceny są niższe niż w nitronet. Być może przy
                      większej ilości chętnych ceny byłyby jeszcze bardziej atrakcyjne.

Pozdrawiam.
    • Gość: luki Pozwolenie na użytkowanie budynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 13:12
      Jak się dowiedziałem dzisiaj nieoficjalnymi kanałami zbliżonymi do
      PINB, pozwolenie na użytkowanie naszego budynku powinno być wydane w
      następnym budynku. Dziasiaj ma być kontrola w budynku. Tak więc mam
      nadzieję, że akty notarialne będzie można podpisywać niebawem :)
      Pozdrawiam. luki
      • Gość: luki Re: Pozwolenie na użytkowanie budynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 13:16
        Ach te roztargnienie... Oczywiście pozwolenie na użytkowanie budynku
        powinno być w następnym tygodniu. Pozdrawiam. luki
        • Gość: Wojtek Re: Pozwolenie na użytkowanie budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 14:50
          Dziękuję za informację, po odbiorze zapewne będzie wpis do
          kartoteki lokali, czy jak ten zwierz się zowie. Dopiero z wypisem,
          wyciągiem do notariusza. Czuję, że min. miesiąc jeszcze zleci.
    • Gość: a Re: Villa Cameratta IP: *.polkomtel.com.pl 03.10.07, 12:39
      Witam,

Ostatnio dostałem od developera pismo w sprawie ochrony.
      Prawie 3 pln za m2 mieszkania to trochę dużo, nie sądzicie?

Pozdrawiam
      • Gość: luki Re: Villa Cameratta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 13:59
        nie czytałeś poprzednich postów? pozdrawiam
        • Gość: a Re: Villa Cameratta IP: *.polkomtel.com.pl 03.10.07, 15:17
          Witam

Właśnie przeczytałem. Ciekawy wątek :)
          Przeglądarka mi zbuforowała dane :(

Dzięki.

Pozdrawiam
          • Gość: asiek Re: Villa Cameratta IP: *.centertel.pl 03.11.07, 17:36
            Witam serdecznie Sasiadow!

Mam ogromna nadzieje ze te wiadomosc jeszcze ktos z Was przeczyta.
            Zapraszam wszystkich Sasiadów na bardziej kameralna strone www.salon.pl - jest
            juz tam kilkoro z nas:)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka