Dodaj do ulubionych

Wyprowadzka DOLCAN'u...

02.01.07, 14:11
... się właśnie zaczęła. Niedawno widziałem samochód, który zabierał różne
szpeje zgromadzone w piwnicy. Ciekawe ile z tych rzeczy jest rzeczywiście
własnością DOLCAN'u. A może oni korzystają z zamieszania i wyworzą co się
da???
Obserwuj wątek
    • khubix Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 02.01.07, 18:05
      mam pytanko, a jak teraz wygląda sprawa dozorców, bo z tego co zauważyłem z
      naszego krajobrazu znikneła willa dozorców, która jak sie domyslam była
      własnością prześwietnej firmy Dolcan???
      • m.dzinkans Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 03.01.07, 09:53
        Dozorcy ukrywają się, ale nie znaczy to, że ich nie ma. Jak coś się dzieje,
        znienacja wyskakują spod ziemi.
        • piradek Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 03.01.07, 22:46
          A bardzo mnie ciekawi jakim cudem powstała wczorajsza awaria pieca naszego
          kochanego, dzięki któremu mamy ciepełko w mieszkaniach i kranach... Bo IMHO (In
          My Humble Opinion) to dostaliśmy na koniec "psikusa" w formie wyłączenia tego
          pieca... Co Wy na to?
          • m.dzinkans Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 03.01.07, 23:07
            Wiesz przecież, że na "Naszym pokładzie" mamy TW firmy DOLCAN i może się
            okazać, że to nie ostatnia taka "dziwna" awaria.
            • arek-zabki Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 05.01.07, 19:54
              Na razie już wiemy że dolcan zabrał naszym dozorcom telefon służbowy twierdząc
              że jest on własnością dolcana.
              Ale my mamy uchwałę zarządu numer 6/2006, i z załączonego do niej wyliczenia
              kosztów poniesionych przez wspólnotę wynika że to wspólnota ze swoich pieniędzy
              zapłaciła za telefon i opłacała za niego abonament.
              Pani Jola (była administrator), tłumaczy się że przez pomyłkę wpisała w
              poniesione przez nas koszty ten telefon, bo to dolcan go kupił.
              Ciekaw jestem za ile rzeczy jeszcze wspólnota zapłaciła "przez przypadek", bądź
              pomyłkę pani Joli.

Bez komentarza.
              • lenarty Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 05.01.07, 21:56
                To ja może skomentuję ;-)
                Ciekawe, jak Dolcan zamierza rozwiązać ten problem, czy Pani Jola złożyła jakieś
                propozycje w tym zakresie? Skoro jednak te koszty zostały wpisane do
                rozliczenia, to oznacza, że jednak je ponieśliśmy - czy p. Jola może jakoś
                udowodnić tą pomyłkę? Równie dobrze można przecież twierdzić, że inne koszty
                zostały wpisane przez pomyłkę i nic się nam w związku z tym nie należy. Sądzę,że
                albo należy się Wspólnocie zwrot aparatu, albo zwrot tych kosztów. Co Państwo na to?
                • piradek Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 05.01.07, 23:04
                  INFORMACJA DLA WŁAŚCICIELI LOKALI

Załącznik nr 1 do protokołu z zebrania członków Wspólnoty Mieszkaniowej z dnia
                  22 marca 2006 r. - rozwinięcie punktu 7 Sprawozdania finansowego za 2005 r.

Poniżej przedstawiamy rozpisane na poszczególne elementy zakupy zawarte w pkt
                  7 sprawozdania
                  finansowego za 2005 r.
                  Ogółem koszty wykazane w pkt.7 stanowią kwotę 9398,41 zł, na co składają się
                  następujące wydatki
                  zakupowe:
                  - kosiarka elektryczna i przedłużacz do kosiarki - 318,95 zł
                  - drzewka i krzewy ozdobne oraz niezbędne do utrzymania zieleni narzędzia i
                  środki ochrony roślin - 775,20 zł
                  - urządzenie placu zabaw (piaskownica, huśtawka, ławki, zabawki) - 1544,43 zł
                  - chodniki na klatki schodowe, wycieraczki zewnętrzne - 1451,80 zł
                  - dorabianie kluczy i wkładki do drzwi (pomieszczenia piwniczne) - 481,37 zł
                  -----
                  - sól drogowa i zgarniacz do śniegu - 146,58 zł

- telefon dla dozorców i latarka dla dozorców - 102,92 zł
                  - abonament za telefon dozorców - 440,00 zł

- pieczątki (2 szt.) - 100,00 zł
                  - taczka, zraszacze do podlewania trawy - 253,84 zł
                  - żarówki ,świetlówki, automat schodowy, zaczep elektromagnetyczny,
                  oświetlenie przy furtce oraz oświetlenie nad tablicą ogłoszeniową - 1592,53 zł
                  - środki do utrzymania porządku i czystości w częściach wspólnych - 2190,79 zł
                  nieruchomości.

Czyli, że abonament za pomyłkowo wpisany telefon też jest pomyłką, czy nie? Bo
                  już się nie łapię w pomyłkach Pani Joli... Albo może jak to mówił komisarz Ryba:
                  Moja druga żona miała na imię Pomyłka.
                  Pozdrawiam
                  • fil222 Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 05.01.07, 23:46
                    Witam sasiadów.
                    Moim skromnym zdaniem jeżeli P.Jola pomyliła sie wpisując zakup telefonu w
                    koszt wspólnoty to taka samą pomyłką jest rozliczenie abonamentu na koszt
                    wspólnoty tzn. P.Jola (lub Dolcan) jest nam dłużna 542,92 zł które powinne być
                    ujęte w rozliczeniu 2006 r. lub nie rozliczy sie z aparatu będącego Naszą
                    wspólna własnością przed Dolcanem i to jest jej problem. W końcu Sprawozdanie
                    finasowe to nie lista zakupów na imieniny cioci i jest tworzone -mam nadzieję -
                    na podstawie dokumentów finasowych ( rachunków , paragonów ) i za jego zgdność
                    z prawdą odpowiada P.Jola. Jeżeli poświadczyła w sprawozdaniu nieprawdę to
                    ponosi za to pełną odpowiedzialność ( również finansową- w końcu pobierała od
                    wspólnoty wynagrodzenie ).
                    Myślę że nowy Administrator wyjaśni z P.Jolą te kwestie przy okazji
                    przekazywania dokumentacji finasowej i technicznej osiedla.

Pozdrawiam sąsiadów.
                    • arek-zabki Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 06.01.07, 00:26
                      Dolkan jest nam dłużny dużo więcej bo np: wydatki na plac zabaw, czy automat
                      schodowy, i koszty założenia oświetlenia miały być zwrócone wspólnocie już dawno.
                      Ten zwrot kasy był obiecywany góra do września 2006.
                      I mam nadzieje że dolcan dysponuje kopią przelewu za te rzeczy na konto
                      wspólnoty bo dołoże wszelkoich starań by nowy administrator szczegółowo wyjaśnił
                      tą kwestie.
                      • piradek Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 06.01.07, 09:38
                        Jeżeli Dolcan nie odda nam tych pieniędzy, to może się okazać, iż zostało
                        popełnione przestępstwo, a nasz nowy Administrator, który reprezentuje
                        Wspólnotę, mógłby z czystym sumieniem i naszym zdaje się pełnym poparciem złożyć
                        na ten temat doniesienie w Prokuraturze, bo naprawdę nie chodzi to o te 500
                        złotych a znacznie więcej.
                      • piradek Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 06.01.07, 10:15
                        ... ciąg dalszy

Do wyboru, do koloru:
                        Prokuratura Rejonowa Prokuratura Rejonowa Prokuratura Rejonowa
                        Warszawa Praga-Północ Warszawa Praga-Południe w Wołominie
                        ul. Jagiellońska 5 ul. Kamienna 14 ul. Prądzyńskiego 3A
                        03-721 Warszawa 03-441 Warszawa 05-200 Wołomin
                        • m.dzinkans Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 06.01.07, 11:58
                          Coś mi się zdaje, że z tym telefonem to było tak, że kupili go w Promocji za
                          Nasze pieniądze, a że aparat był "fajny" to ktoś z DOLCAN'u go sobie wziął, a
                          nam dał swój stary. Teraz wciskają nam kit, że to był ich telefon. Jednak
                          najciekawsze jest to, że żadnych papierów nie ma bo dziwnym trafem gdzieś
                          przepadły!!!
                          • pysiulinek Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 07.01.07, 00:10
                            witam
                            cały czas myślałem że ten telefon to jakiś TAKTAK czy coś w tym stylu bo
                            Sylwester zawsze miał problem z dzwonieniem do administracj i konserwatorów
                            osobiście trzymałem go w rękach (telefon) i była to jakaś stara nokia
                            skąd temat abonamentu?
                            • piradek Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 07.01.07, 00:39
                              pysiulinek napisał:
                              > osobiście trzymałem go w rękach (telefon) i była to jakaś stara nokia
                              > skąd temat abonamentu?

pysiulinek:
                              post wcześniej mdzinkans opisał możliwy scenariusz i jego prawdopodobieństwo
                              wydaje mi się wielce wysokie :)
                              • arek-zabki Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 07.01.07, 14:41
                                A temat płaconego przez wspólnote abonamentu znajduje się w uchwale wspólnoty
                                nr. 6/2006 gdzie jeden z punktów mówi że wspólnota zapłaciła 440 zł. abonamentu
                                za telefon.
                                Odsyłam do ciekawej lektóry uchwał.
                                • admin_orla2 Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 07.01.07, 15:46
                                  Na stronie orla2.blo.pl w dziale Nasza Wspólnota/Wspólnota
                                  Mieszkaniowa "ORLA II"/Uchwały znajdują się odnośniki do treści Uchwał
                                  począwszy od nr 1/U/2006 aż do ostatnio podjętych. Są tam też Załączniki do
                                  tych Uchwał.

Zapraszam do odwiedzenia nieofijalnej witryny Naszego Osiedla!!!

Admin_orla2
                                  • arek-zabki Re: Wyprowadzka DOLCAN'u... 08.01.07, 13:28
                                    No i pierwszy "sukces". Dzwoniła dzisiaj pani Jola z dolcana i stwierdziła że
                                    jadnak dokumenty od telefonu się znalazły i wynika z nich że telefon został
                                    zakupiony przez dolcan II, dla wspólnoty mieszkaniowej Orla II.
                                    Czyli należy jednak do nas, a nie tak jak twierdziła p. jola do dolcana.
                                    Ale trzeba było wielkiej "wojny", łącznie ze straszeniem prokuraturą, by dolcan
                                    zwrócił nam coś co do nich nie należało.
                                    Mam nadzieje że inne żeczy zostaną nam zwrócone już bez potrzeby prowadzenia
                                    takich batalii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka