Gość: krk IP: *.pbk.pl / 10.0.98.* 09.04.03, 13:33 Jak się mieszka? Jakieś nieprzyjemności ze strony developera czy wszystko ok? Prosze o jakieś opinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 14.04.03, 17:14 Moge Ci cos poopowiadac o Ogrodach. Krotko mowiac polecam (jesli tylko cie na to stac :-)Z developerem mozna sie dogadac (i ponegocjowac), dotrzymuja terminów, zadnego oszukiwania i wszystko w sympatycznej atmosferze. Okolica urocza (za oknem chodza bazanty!!!!), basenu i fitnessu jeszcze nie ma ale bedzie (wierze bardzo). Osiedle jest monitorowane wiec czuje sie bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 14.04.03, 17:16 Gość portalu: Magdale napisał(a): > "Moge Ci cos poopowiadac o Ogrodach. Krotko mowiac polecam (jesli tylko cie na > to stac :-)Z developerem mozna sie dogadac (i ponegocjowac), dotrzymuja > terminów, zadnego oszukiwania i wszystko w sympatycznej atmosferze. Okolica > urocza (za oknem chodza bazanty!!!!), basenu i fitnessu jeszcze nie ma ale > bedzie (wierze bardzo). Osiedle jest monitorowane wiec czuje sie bezpiecznie. " Zapomnialam napisac, ze jak masz jakies konkretne pytania to napisz. POzdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Ogrody Shiraz IP: *.pbk.pl / 10.0.98.* 17.04.03, 15:01 Czesc Dzieki za info. Mam trzy pytania: 1. Na ile (w procentach) sa sklonni do negocjacji? 2. Czy w przypadku nie wykupienia miejsca parkingowego jest na terenie osiedla miejsce gdzie mozna parkowac samochod? 3. Jak oceniasz (ogolnie oczywiscie) sasiedztwo? Dzieki i pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 06.05.03, 11:37 Witaj! Sorry, ze dlugo nie odpowiadalam. Jezeli chodzi o negocjacje to duzo zalezy od metrazu, ktory kupujesz. Ja akurat sie nie targowalam bo kupowalam w promocji (zamiast 1500$ - 1235$), ale moj znajomy cos "urwal" bo kupowal ponad 100 m. Jezeli chodzi o parking to na terenie osiedla to jest problem, bo nie ma na nim wogole ruchu samochodowego. Parkowac mozna za ogrodzeniem na Drawskiej. Ja wykupilam miejsce postojowe i place w ratach (Bogu dzieki). Jesli chodzi o otoczenie to na osiedlu jest bardzo cicho stad wnioskuje ze sasiedzi sa na poziomie (co sie dzieje w domach to inna sprawa :-) Jezeli chodzi o moich sasiadów to jest ich jeszcze niewielu (blok jest nowy). Na pewno jest duzo mlodych ludzi i to jest fajne. W parku jest super za dnia. Noca nie probowalam i nie nosze sie z takim zamiarem... Cos jeszcze moge Ci pomoc? Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukt Re: Ogrody Shiraz IP: 213.134.143.* 06.05.03, 20:44 to jeszcze ja pyatnka, jezeli mozna: - jaki jest mniej wiecej czynsz? - czy dlugo czekalas na akt notarialny - czy dzialka jest wlasnoscia czy uzytkowanie wieczyste? podzr i dzieki Luk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 08.05.03, 13:49 Gość portalu: lukt napisał(a): > to jeszcze ja pyatnka, jezeli mozna: > - jaki jest mniej wiecej czynsz? > - czy dlugo czekalas na akt notarialny > - czy dzialka jest wlasnoscia czy uzytkowanie wieczyste? > > podzr i dzieki > > Luk No hej! Kto pyta nie blądzi :-)Odpowiadam: Czynsz - ja jeszcze nie placilam, bo jestem swiezutkim nabytkiem...Wiem, ze ostatnio sie troche zwiekszyl, ale jest bardzo niski bo zawiera w sobie wszystko (lacznie z ochrona) i wynosi ok. 5 zł/m. Akt notarialny - w umowie jest zaznaczone, ze zostaje podpisany do 3 mies po odebraniu mieszkania. MIeszkanie odebralam w polowie stycznia i czekam. Podobno sa jakies problemy ze strony urzedu miasta, bo nie wyznaczyli jakiegos urzednika, ktory musi cos najpierw podpisac...Ostatnio padla deklaracja na koniec maja. NIe denerwuje sie bo z roznych powodow jest mi to na reke, a poza tym jak do tej pory wszytsko bylo zalatwiane bardzo ok. Obsuwa z oddaniem mieszkania w stosunku do terminu z umowy wyniosla 15 dni. To chyba drobiazg z tego czytam na forum?? A swoja droga gdybyscie widzieli jakie sa te pierwsze cieple wieczory jak sie siedzi na balkonie z widokiem na park... sama radosc! Pozdrawiam, M. Acha, działka jest własnością Odpowiedz Link Zgłoś