Dodaj do ulubionych

Ogrody Shiraz

IP: *.pbk.pl / 10.0.98.* 09.04.03, 13:33
Jak się mieszka? Jakieś nieprzyjemności ze strony developera czy wszystko ok?
Prosze o jakieś opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 14.04.03, 17:14
      Moge Ci cos poopowiadac o Ogrodach. Krotko mowiac polecam (jesli tylko cie na
      to stac :-)Z developerem mozna sie dogadac (i ponegocjowac), dotrzymuja
      terminów, zadnego oszukiwania i wszystko w sympatycznej atmosferze. Okolica
      urocza (za oknem chodza bazanty!!!!), basenu i fitnessu jeszcze nie ma ale
      bedzie (wierze bardzo). Osiedle jest monitorowane wiec czuje sie bezpiecznie.
      • Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 14.04.03, 17:16
        Gość portalu: Magdale napisał(a):

> "Moge Ci cos poopowiadac o Ogrodach. Krotko mowiac polecam (jesli tylko cie
        na
        > to stac :-)Z developerem mozna sie dogadac (i ponegocjowac), dotrzymuja
        > terminów, zadnego oszukiwania i wszystko w sympatycznej atmosferze. Okolica
        > urocza (za oknem chodza bazanty!!!!), basenu i fitnessu jeszcze nie ma ale
        > bedzie (wierze bardzo). Osiedle jest monitorowane wiec czuje sie
        bezpiecznie. "
        Zapomnialam napisac, ze jak masz jakies konkretne pytania to napisz.
        POzdrawiam, Magdalena
        • Gość: krk Re: Ogrody Shiraz IP: *.pbk.pl / 10.0.98.* 17.04.03, 15:01
          Czesc
          Dzieki za info. Mam trzy pytania:
          1. Na ile (w procentach) sa sklonni do negocjacji?
          2. Czy w przypadku nie wykupienia miejsca parkingowego jest na terenie osiedla
          miejsce gdzie mozna parkowac samochod?
          3. Jak oceniasz (ogolnie oczywiscie) sasiedztwo?
          Dzieki i pozdrawiam
          Tomek
          • Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 06.05.03, 11:37
            Witaj!
            Sorry, ze dlugo nie odpowiadalam.
            Jezeli chodzi o negocjacje to duzo zalezy od metrazu, ktory kupujesz. Ja akurat
            sie nie targowalam bo kupowalam w promocji (zamiast 1500$ - 1235$), ale moj
            znajomy cos "urwal" bo kupowal ponad 100 m.
            Jezeli chodzi o parking to na terenie osiedla to jest problem, bo nie ma na nim
            wogole ruchu samochodowego. Parkowac mozna za ogrodzeniem na Drawskiej. Ja
            wykupilam miejsce postojowe i place w ratach (Bogu dzieki).
            Jesli chodzi o otoczenie to na osiedlu jest bardzo cicho stad wnioskuje ze
            sasiedzi sa na poziomie (co sie dzieje w domach to inna sprawa :-) Jezeli
            chodzi o moich sasiadów to jest ich jeszcze niewielu (blok jest nowy). Na pewno
            jest duzo mlodych ludzi i to jest fajne. W parku jest super za dnia. Noca nie
            probowalam i nie nosze sie z takim zamiarem...
            Cos jeszcze moge Ci pomoc?
            Pozdrawiam, M
            • Gość: lukt Re: Ogrody Shiraz IP: 213.134.143.* 06.05.03, 20:44
              to jeszcze ja pyatnka, jezeli mozna:
              - jaki jest mniej wiecej czynsz?
              - czy dlugo czekalas na akt notarialny
              - czy dzialka jest wlasnoscia czy uzytkowanie wieczyste?

podzr i dzieki

Luk
              • Gość: Magdale Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 08.05.03, 13:49
                Gość portalu: lukt napisał(a):

> to jeszcze ja pyatnka, jezeli mozna:
                > - jaki jest mniej wiecej czynsz?
                > - czy dlugo czekalas na akt notarialny
                > - czy dzialka jest wlasnoscia czy uzytkowanie wieczyste?
                >
                > podzr i dzieki
                >
                > Luk
                No hej! Kto pyta nie blądzi :-)Odpowiadam:
                Czynsz - ja jeszcze nie placilam, bo jestem swiezutkim nabytkiem...Wiem, ze
                ostatnio sie troche zwiekszyl, ale jest bardzo niski bo zawiera w sobie
                wszystko (lacznie z ochrona) i wynosi ok. 5 zł/m.
                Akt notarialny - w umowie jest zaznaczone, ze zostaje podpisany do 3 mies po
                odebraniu mieszkania. MIeszkanie odebralam w polowie stycznia i czekam. Podobno
                sa jakies problemy ze strony urzedu miasta, bo nie wyznaczyli jakiegos
                urzednika, ktory musi cos najpierw podpisac...Ostatnio padla deklaracja na
                koniec maja. NIe denerwuje sie bo z roznych powodow jest mi to na reke, a poza
                tym jak do tej pory wszytsko bylo zalatwiane bardzo ok. Obsuwa z oddaniem
                mieszkania w stosunku do terminu z umowy wyniosla 15 dni. To chyba drobiazg z
                tego czytam na forum?? A swoja droga gdybyscie widzieli jakie sa te pierwsze
                cieple wieczory jak sie siedzi na balkonie z widokiem na park... sama radosc!
                Pozdrawiam, M. Acha, działka jest własnością
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka