Dodaj do ulubionych

Pyzel Development

23.01.07, 12:28
Czy ktoś słyszał o tej spółce, czy ktoś ma jakieś komentarze?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Pyzel Development IP: 195.94.193.* 12.03.07, 12:36
      ja niestety niewiele, ale jestem mocno zainteresowana domem w Nieporęcie, który
      oferują, także też chetnie poznałabym się z opinią kogoś bardziej
      poinformowanego. Strasznie mało o nich w necie, a strona ich też niezbyt
      rozbudowana.
      • majowa-mama Re: Pyzel Development 12.03.07, 12:56
        budują też w Józefosławiu na ul. Ogrodowej - najlepiej samemu się przejechać i
        ocenic jak budują. Budowqa po lewej stronie jeszcze przed kościołem
        pozdrawiam
        Anka
        • a_pola Re: Pyzel Development 15.03.07, 11:35
          maja dosc dziwne warunki zakupu dzialki , nie zgadzaja sie na zmiany w
          projekcie, zadnych przesuniec scian i ogolnie srednio sympatyczni,ale w koncu
          nie trzeba sie z nimi przyjaznic:)
          • chce1zbudowac2dom Re: Pyzel Development 19.09.16, 22:13
            Tak to już jest w życiu, że niezadowolony klient chętnie naurąga w Internecie usługodawcy, który jest powodem jego niezadowolenia. Za to kiedy ktoś zadowolony, to chowa swoje szczęście dla siebie i nie widzi potrzeby podzielenia się z innymi swoją dobrą opinią o wykonawcy, firmie czy usługodawcy. Więc jak tu wyrobić sobie zdanie o czyjejś pracy na podstawie wpisów na forach? Trzeba zaryzykować lub polegać tylko na tych sprawdzonych przez naszych przyjaciół?
            Widzę tu jakieś wpisy na temat firmy Pyzel Developers, które pozostają w sprzeczności z moimi doświadczeniami, bardzo niewiele w nich merytorycznych informacji. A ja zdecydowałam się na budowę domu z tą firmą (no, to prawda, że znajomym moich znajomych ta firma dom wybudowała kilkanaście lat temu ) i dotychczas mam same pozytywne odczucia. Rozmawiałam z szefową i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. stosowanych technologii, nowoczesnych rozwiązań, czasu trwania budowy. Przeanalizowałam z prawnikiem treść proponowanej umowy i na podstawie tego, co powiedział prawnik, sądzę, że jest ona dla mnie bezpieczna.
            Bardzo podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na niej powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką działki i domu w trakcie budowy, a płatności są powiązane ze stanem zaawansowania budowy. Kilka lat temu system przenoszenia własności i budowy stosowany przez firmę Pyzel Developers był opisany przez GW jako bezpieczny dla klienta, a później jeszcze pokazywany w TVN, czym chwali się Pani Pyzel.
            Widziałam wybudowane przez nich domy i wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam niedawno (lipiec 2016) do jednego z bliźniaków w Chyliczkach, właściciele byli zadowoleni, mówili, że dom wybudowany jest porządnie i nie mają usterek, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu zmiany, które uwzględniały ich indywidualne potrzeby, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni dla dzieciaków i łazienek. Moja budowa niedługo się zaczyna. Opowiem o swoich doświadczeniach, w miarę możliwości czasowych. Pozdrawiam wszystkich budujących swój dom.
    • 098mnbvcxz Re: Pyzel Development 08.07.14, 00:44
      minęło kilka lat a domy wraz z działkami na Chyliczkach wciąż dostępne... kuszą ceną i warunkami sprzedaży...działki już teraz na własność.... może ktoś dysponuje bieżącymi informacjami na temat spółki i warunków współpracy? pozdr
      • chce1zbudowac2dom Re: Pyzel Development 23.05.16, 15:46
        Witam,
        Zdecydowałam się na budowę domu z firmą Pyzel Developers.
        Rozmawiałam z szefową firmy i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. zastosowania nowoczesnych rozwiązań. Przeanalizowałam też z prawnikiem treść proponowanej umowy ? sądzę że jest to bezpieczna umowa.
        Bardzo podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na tej działce powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką zarówno działki jak i domu w trakcie budowy.
        Zresztą ten system przenoszenia własności i budowy był opisywany jako bardzo bezpieczny dla klienta przez GW już dawno temu i niedawno pokazywany w TVN, czym chwali się Pani Pyzel.
        Poza tym widziałam wybudowane już domy, które wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam do jednego z domów w Chyliczkach, żeby porozmawiać o jakości wykonania i ewentualnych problemach ? właściciele byli zadowoleni, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu pewne zmiany, które uwzględniały indywidualne potrzeby ich rodziny, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni i łazienek. Powiedzieli mi, że na etapie budowy komunikowali się stale z panią Pyzel, co nie byłoby możliwe, gdyby mieli do czynienia z dużym deweloperem. Mówili, że dom wybudowany jest porządnie, mieszkają już dłuższy czas i nie mają usterek.
        Pzdr
    • katarzynka_s Re: Pyzel Development 13.09.16, 20:10
      Poznaliśmy Panią Pyzel rok temu na targach a w tej chwili buduje nam wymarzony dom w Chyliczkach, do którego mamy nadzieję jak najszybciej się wprowadzić.

Developer bardzo rzetelny i profesjonalny a z drugiej strony elastyczny i pomocny.
      Umowa, którą podpisywaliśmy była tak spisana, aby każda ze stron czuła się bezpiecznie i komfortowo. Jesteśmy zadowoleni z umowy, przede wszystkim z bezpiecznego systemu nabycia: mogliśmy nabyć działkę aktem notarialnym jeszcze przed rozpoczęciem budowy.

Ponadto: mieliśmy duży wpływ na końcowy wizerunek domu- w zasadzie była to dowolność w stopniu, którego brak u wielu innych developerów, z którymi mieliśmy szansę wcześniej rozmawiać: ilość i wielkość okien, ilość ścianek działowych, pokoi, rodzaj ocieplenia, dachówki itp..

Pani Joanna Pyzel jest miłą i ciepłą osobą, otwartą na dialog, słuchającą różnych sugestii i odpowiadająca na wszystkie pytania czasami banalne (to nasz pierwszy dom i mieliśmy mnóstwo pytań).

Z całą odpowiedzialnością polecam firmę Pyzel Development każdemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka