Gość: Kate IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.11.01, 20:24 Poszukuję obecnych i przyszłych sąsiadów z osiedla "Słowicza" w Piasecznie - developer Multi-Hekk. Jakie macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janka Re: Osiedle IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 13:59 witam póki co jestem przyszłą sąsiadką - zamerzam wprowadzić sie dopiero w styczniu. Szczerze mówiąc pluję sobie w brodę, że kiedy był jeszcze czas nie patrzyłam dość krytycznym okiem na jakość wykonawstwa tegoż osiedla. Jestem trochę przerażona wszechobecnym dziadostwem: bardzo gęste rozmieszczenie bloków, brak terenów zielonych, brak osiedlowych latarni (nocą jest na prawdę ciemno), nie zabezpieczone okna podziemnych miejsc postojowych, niedbałe wykończenie klatek schodowych, elewacji itp. Do tego wszystkiego prawie przed samym oknem budują mi 6-cio pietrowy blok TBS-u (teren pierwotnie przeznaczony na plac zabaw). Mam jednocześnie wrażenie, że wszyscy dookoła są zadowoleni. Sama nie wiem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: Osiedle Słowicza, ul. Pelikanów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 17:27 Gość portalu: janka napisał(a): Witam, - póki co, nie jest najgorzej. Firma solidna. Niedoróbek jednak trochę było, ale radzę wziąć fachowca do odbioru mieszkania, spisać niedociągnięcia i zlecić poprawę. Ciasno, niestety, jest. Zwłaszcza wieczorem trudno się przecisnąć. Nie wiem - czy wózek z dzieckiem zmieści się pomiędzy ścianami a samochodami... Drzwi wjazdowe do garaży mogłyby być automatyczne; ostatecznie tak drogie to nie jest, a ceny za miejsce znaczne. Piszcie, kochani o wszystkim - bo razem poradzimy sobie i nie będziemy - każdy sobie - odkrywać rzeczy już poznanych. Edward Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: Osiedle IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 15:38 KUPUJEMY MIESZKANIE NA UL. STRUSIA CHYBA Z TĄ FIRMĄ JEST WSZYSTKO W PORZĄDKU, CO PRAWDA WYKONANIE KIEPSKIE ALE PEWNA INWESTYCJA. POZDRAWIAM PAWEŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 23.11.01, 16:20 kupiłam gotowe 2-poziomowe na Albatrosów. Janka ma rację , ale przesadza troche. Jest zdecydowanie za mało zieleni, za gęsta zabudowa, wykończenie niechlujne, ale jak się ich przyciśnie to poprawiają- to są minusy. Ale jak już kiedyś pisałam- utopiłam forsę wcześniej w spółdz. Kwadrat-bandzie oszustów i z tej perspektywy doceniam plusy Multi-Hekka- dobra umowa (wstępny akt notarialny,to że jest to spółka jawna , kóra odpowiada swoim majątkiem, cena mieszkania jest niska i nie dopłaca się tak jak w innych spółdz., wcale nie jest ciemno i latarnie ładnie świecą - blisko szkoła ,poczta itd, nie ma dziadów, tylko kulturalni ludzie. Napiszcie mi proszę jaki wam zainstalowali piec, czy automatyczną świeczka, czy za każdym razem trzeba włączać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: Osiedle IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 11:49 Prawie kupiliśmy mieszkanie na ul.Strusiej (tzn. jutro podpisujemy akt notarialny). Czy w waszym przypadku były ściany, z których odpadał tynk lub na drugim poziomie mieszkania nie było instalacji telewizyjnej? Ile czasu trwa usuwanie usterek? Odpowiedz Link Zgłoś
petras Re: Osiedle 16.12.01, 00:22 In-sta-lacji? czlowieku, tyś widzial instalachje TV na tym osiedlu??? TV osiedlowa :Slowik" to kolejna sciema PP papajow i nasteopna "spolka-corka" z "grupyn kapitalowej MH". Krotko: MAWIA. tv BEDZIE, JAK SOBIE KUPIMY TALERZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Osiedle IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.11.01, 16:38 Ja już mieszkam 4 miesiące na ul. Strusiej. Jesteśmy (tzn. mieszkańcy tej ulicy) w trakcie zmiany administracji. Dokładniej mówiąc zarząd naszej wspólnoty przeprowadza "selekcję" i od 1 listopada ma zacząć administrować nowa firma. Zgadzam się z tym, że jest strasznie ciasno. Nie wykupiłam garażu ani miejsca parkingowego pod budynkiem więc niestety między godz. 19 a 20 już jest ciężko znaleźć miejsce do zaparkowania... Przed zakupem mieszkania w Multi-Hekk słychać było o placach zabaw a tymczasem na całym osiedlu są zaledwie dwie niewielkie piaskownice. Wszelkie niedociągnięcia zostały zgłoszone do Komisji Nadzoru Budowlanego. Co z tego wyniknie to się okaże... Pozdrawiam sąsiadów obecnych i przyszłych. Obecnym życzę wytrwałości w działaniach a przyszłym "dobrego oka" na usterki i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Osiedle IP: 172.16.8.* 26.11.01, 15:58 Moje doświadczenia są na razie niezbyt pozytywne. Owszem wybudowali ale chyba nie całkiem dobrze im to wyszło. Dziś usiłowałem odebrać kupione mieszkanie ale ilość podstawowych usterek była tak duża, że zrobię to dopiero po ich usunięciu. Nie są też uczciwi jeżeli chodzi o finanse. W biurze na Warszawskiej podetknięto mi do podpisania oświadczenie, które mówiło o rezygnacji z jakichkolwiek roszczeń finansowych. Oczywiście go nie podpisałem - są winni karę za opóźnienie i wydaje mi się, żę coś jest nie tak z waloryzacją rat według wskaźnika GUS. Nie podoba mi się też oświadczenie w protokole zdawczo-odbiorczym mówiące o tym, że standard lokalu jest zgodny ze standardem zawartym w umowie. Zachowanie osoby, która odbierała lokal było śmieszne - twierdził on, że wszystko jest zgodne ze standardem i on nie wie, czego ja oczekiwałem. Multi-Hekk ma fajne standardy - nie zamykające się okna, nie domykające się drzwi wewnętrze (powinienem się podobno z tego cieszyć bo według kierownika budowy drzwi są szczelniejsze jak je mocniej domknę). Standardem jest też uszkodzona framuga drzwi wewnętrznych (ma ona kilku centymetrowy ubytek). To tylko ważniejsze zauważone przeze mnie niedoróbki (nie wspominam o porysowanych szybach, krzywo zamontowanych kaloryferach, krzywo zamontowanych wszystkich kontaktach, złej wylewce, krzywych tynkach itd,). A jakie Wy mieliścke problemy i usterki przy odbiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Osiedle IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.11.01, 20:09 Ja przy swoim odbiorze też miałam sporo usterek. Ja się na tym nie znam ale teraz już wiem że niewiedza może dużo kosztować... Na szczęście odbierał ze mną mieszkanie mój narzeczony, więc "czepiał się troszkę". Jakie były usterki? Krzywe ściany, krzywo wstawione drzwi do łazienki (może wina kolejnej krzywej ściany), krzywo przymocowane rurki od kaloryfera (poprawiali to dwa razy), każdy kontakt i włącznik światła na innej wysokości, kąty nie trzymające 90 stopni, itp. Wszystkiego nie pamiętam bo lista była długa. Poprawiali parę razy bo im się "zapomniało" o niektórych usterkach. Poprawili generalnie wszystko oprócz krzywych ścian, bo trzeba by było stawiać budynek od początku :-) Natomiast ciekawe piszesz z tym ośiwadczeniem. Ja nic takiego chyba nie podpisywałam, budynek oddali w terminie. Ale tak naprawdę dopiero teraz okazało się że w tym stanie ten budynek przyjęty być nie powinien. Ale to już zupełnie inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 27.11.01, 11:30 Hej to znów ja. Podajcie mi proszę metody "walki " z Panaami od obsługi technicznej. Chodzi mi znów o ten nieszczęsny piec, który z winy Multi Hekku gaśnie bo jest za długa rura.BYć może trzeba będzie skuć glazurę, czy MH powinien mi zwrócić kasę, bo to ewidentnie ich wina a wumowie jest przekazanie mieszkania bez wad fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle IP: *.computerland.pl 28.11.01, 15:42 Czy wiecie coś może o tej budowie na środku osiedla. Mój szwagier tam mieszka i jedni mówią, że ma tam stanąć 7 piętrowy blok i obecnie skuwają część fundamentów pod nowe, a inni mówią, że mieszkańcy zaprotestowali i nic tam nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 29.11.01, 09:36 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Czy wiecie coś może o tej budowie na środku osiedla. Mój szwagier tam mieszka i > > jedni mówią, że ma tam stanąć 7 piętrowy blok i obecnie skuwają część > fundamentów pod nowe, a inni mówią, że mieszkańcy zaprotestowali i nic tam nie > będzie. No właśnie , mnie też to interesuje, bo w 1 wersji miał być tam plac zabaw, przecież stawianie kolejnego budynku w tej ciasnocie to poroniony pomysł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: Osiedle IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 11:34 Z tego co wiem prawdopodobnie nie da się uniknąć wybudowania tego kolosa i o placu zabaw nie ma co marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle IP: *.computerland.pl 29.11.01, 11:47 To się zacznie jazda, jak tyle ludzi się tam wprowadzi, a parkować trzeba będzie chyba na balkonach :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: Osiedle IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 11:54 Prawie kupiliśmy mieszkanie na ul.Strusiej 4C (tzn. jutro podpisujemy akt notarialny). Czy w waszym przypadku były ściany, z których odpadał tynk lub na drugim poziomie mieszkania nie było instalacji telewizyjnej? Ile czasu trwa usuwanie usterek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: p0m0r IP: *.computerland.pl 29.11.01, 12:23 O telewizji zapomnij. Sciany u nas (tzn. u szwagra) były ok. w sumie odebrał bez problemów. Mieliśmy tylko problem ze zlokalizowaniem kabli elektrycznych, ponieważ nikt nie dał mu planów instalacji el., a jak już wzięliśmy się za robotę to mniej czasu zeszło z szukaniem(czytaj kuciem ścian) niż chodzeniem za planami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: p0m0r IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 13:44 Rozumiem,że TV na pietrze na własną rękę. A kto jest odpowiedzialny za wydanie planów z wszystkimi intalacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: p0m0r 30.11.01, 09:05 Raczej kabelek będziesz musiał sobie sam pociągnąć, natomiast nie zmieni to faktu, że pomimo istnienia gniazdek TV w mieszkaniach nie ma anten zbiorczych i musisz sobie kupić swoją antenę, a w czynszu pobierają jakąś opłatę za TV. Natomiast jeśli chodzi o plany instalacji to szwagier żadnych nie dostał. U niego kaloryfer w łazience był w połowie ściany, a u sąsiada zamontowali przy podłodze. Oczywiście kręcą sie panowie, którzy chętnie przerabiają takie rzeczy, ale jak to oni mówią takie poprawki najwięcej kosztują :). My zapłaciliśmy 100 PLN za przeniesienie rurki gazowej (ok. 20 min. roboty), bo biegła tak, że uniemożliwiała zamontowanie mebli w kuchni. Wydaje mi się, że oni robią to specjalnie, żeby doić kasę za takie poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: p0m0r IP: *.stat.gov.pl 30.11.01, 14:56 Powiedzcie mi drodzy sąsiedzi z ostatnich pięter, czy u was też jest tak zimno, zastanawiam się jaka jest izolacja dachu na budynkach, pomimo grzania jest zimno w mieszkaniu, szczególnie na 2-gim poziomie. Co do rur w kuchni to u mnie jest tak samo, a powiedz kto "przestawia" te rury Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: Dembowska 30.11.01, 15:04 Szwagier mieszka na parterze i też jest zimno, tym bardziej, że ma mieszkanie szczytowe. Co do kolesi to znaleźliśy ich w kotłowni w bloku 8, są pracownikami spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Dembowska IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.12.01, 21:18 U mnie tez jest nieco zimno. Po pierwsze dlatego, ze miedzy parapetem a oknami jest szpara i wieje (mieszkanie odbieralismy na wiosne wiec nie bylo czuc) a poza tym kaloryfery albo udaja ze grzeja albo po prostu nie grzeja... Co do usterek poprawianych "za doplata" to u mnie przenosili w lazience liczniki wody. Jesli by tego nie zrobili to chcac sprawdzic stan licznikow musialabym wejsc do wanny... Ktos kto projektowal te mieszkania to musial miec albo ubaw albo zly dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: Dembowska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 07:49 jak odbywa się odbiór mieszkania? w akcie notarialnym mam datę oddania budynku na 6. 12. ile czasu trwają niewielkie poprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: Dembowska 03.12.01, 08:50 Szwagier odbierał mieszkanie jakieś 30 min, ale mnie przy tym nie było więc nie wiem. Wiem tylko, że był z nim jakiś gostek i cały czas mówił, że nie ma co sprawdzać bo i tak wszystko jest ok. Nierówności ścian wyszły nam dopiero potem jak podwieszaliśmy sufit w łazience( co się natańczyliśmy z płytami katon-gips to koniec świata) i jak stawialiśmy ściankę między kuchnią, a pokojem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: Dembowska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 15:31 Dla p. Dembowskiej: Usuwanie usterek - to ok. 2 tygodnie. Do odbioru proszę wziąć fachowca i spisać usterki. Kopię sobie zachować. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: Kate 03.12.01, 08:47 U szwagra w klatce wszystkie zawory i liczniki są na klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iska Re: Kate IP: *.edipresse.pl 03.12.01, 11:27 Witam wszystkich! Wprowadzam sie w styczniu, obecnie walcze z wykonczeniem. Jest OK, ale: ciasnota i brak miejsca zabaw dla dzieci doprowadza mnie do lez, a to cos 6-pietrowe, osobiscie wysadze!!! Czy jest ktos kto bedzie mieszkal na Pelikanow 6a? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kate IP: *.stacje.agora.pl 03.12.01, 12:28 "Podlaczam" sie do wysadzenia 6 pietrowego bloku w srodku osiedla. A moze ktos cos wie, czy ktos pisal jakis protest przeciwko tej budowie. Chyba troche za wielka jak na mozliwosci drog tego osiedla. Moze trzeba jakos protestowac, nie bedzie trzeba wysadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Kate IP: *.stat.gov.pl 03.12.01, 13:05 podobno były jakieś protesty, ale dokładnie nie wiem. MH robi co chce,przecież to jest niedpouszczalne-takie wąskie drogi, kupa samochodów, podobno za "jamnikiem" na Albatrosów miał powstać parking, jak na razie nic się nie dzieje w zw. z tym, ale za to budują ten okropny kolos.Może rzeczywiście ktoś ma pomysł żeby jakoś to powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iska Re: Kate IP: *.edipresse.pl 03.12.01, 14:00 Podobno sprawa jest w sadzie, na ten czas budowa powinna byc wstrzymana, niestety jak widac, dzwig pracuje. Ale moze wspolnymi silami udaloby sie nam cos zrobic? Pomyslmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kate IP: *.stacje.agora.pl 03.12.01, 15:58 Gość portalu: Iska napisał(a): > Podobno sprawa jest w sadzie, na ten czas budowa > powinna byc wstrzymana, niestety jak widac, dzwig > pracuje. Ale moze wspolnymi silami udaloby sie nam cos > zrobic? Pomyslmy... Szkoda, ze wszystkie informacje to "podobno" itp. Moze jednak jest ktos bardziej zorientowany, prosimy o info Odpowiedz Link Zgłoś
petras Re: Kate 15.12.01, 23:39 Otoż to! Za wysadzanie w powietrze zamykają na Rakowieckiej, a za anty-PR - nie. Odbierzmy więc klientów PP Biedom, Papajom (i ch urodziwym córkom) - zalożmy strone www, dajmy ogłoszenie do prasy. To naprawde dziala, a firmyn sie tego boją - i treacą klientow, a o to przeciez głownie chodzi. Bez gostków chetnych do nabycia tych nor żaden 6-piętrowiec nien powsytanie! Nawamiam do solidarności obywatelskiej w imię wspólnego dobra! :-) petras@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esz Re: Kate IP: *.*.*.* 15.12.01, 19:39 Pozdrawiam nowych sasiadów z ul.Pelikanów 6a. Mam zamiar przeprowadzidź się również w styczniu i będę mieszkała na 2 pietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: Budynek TBS 03.12.01, 19:38 Z tego, co wiem: budynek TBSu ma mieć 6 pięter. Pierwotnie miał tam być plac zabaw. Jedyne wyjście, to monitować Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego - 05-500 Piaseczno Chyliczkowska 20 - aby stwierdził na piśmie, że Prawo Budowlane nie zostało naruszone. Piszmy więc skargi i dawajmy na dziennik. Nie na telefon. Im więcej pism - tym lepiej. Nie zaszkodzi powiadomić prasę. Do usłyszenia. edwj Odpowiedz Link Zgłoś
p0m0r Re: Budynek TBS 04.12.01, 07:51 czy załatwienie podłączenia energii elektrycznej też wymaga dużo wytrwałości. jak długo trzeba czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylin Re: Trochę z innej beczki IP: *.unregistered.formus.pl 04.12.01, 08:44 Tez kupiłam mieszkanie w Multi Hekku. Moje nalezy do pierwszej fazy inwestycji- jamnik -Albatrosów 6. Swoje mieszkanie odbierałam na początku lutego, w budynku nie było jeszcze prądu. Wiele usterek umknęło mojej uwadze-nic dziwnego,bo swiatło latarki pozwoliło mi jedynie na stwierdzenie ile w pomiesczeniu znajduje się okien i drzwi. Partackie ramy okienne, porysowane szyby- właściwie wszystkie okna do wymiany( a mieszkanie jest dwupoziomowe- 7 okien). Sciany na dole wg umowy powinny być pomalowane, a były tylko pobielone. Ściany i podłogi krzywe... Mi jednak w osiedlu Multi Hekka najbardziej przeszkadza brak połączenia z komunikacja miejską. 15 minut szybkim krokiem do najbliższego przystanku może być zabawne kiedy jest ciepło i ma sie dużo wolnego czasu, ale nie, kiedy śpieszy się do pracy. Myślałam już o napisaniu jakiejs petycji do burmistrza. Podobno Piaseczno to, pod względem zasobności portfela, trzecia gmina w Polsce. Czy szanowny pan burmistrz zapomniał, że dawno minęły czasy, miasto rozciągało się na 300 metrów na prawo i lewo od Puławskiej? Przez ostatni rok nie mieszkałam w Piasecznie, liczyłam, że po moim powrocie zastanę jakieś zmiany. Brardzo się myliłam - i błotnista droga na osiedle wciąż ta sama, i samochodów jak mrówków( szczęscie że dzieci nie mam,bo nawet nie miałyby gdzie sie pobawić) i dojazd wciąż tak samo uciążliwy....Ręce opadają. Aż na samo błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Trochę z innej beczki IP: *.stat.gov.pl 04.12.01, 15:15 Hej Marylin, to jesteśmy Sąsiadkami , bo ja mieszkam na Albatrosów 16.Napisz mi jeśli możesz o piecu jaki ci zainstalowali, czy z elektroniczną świeczką, czy takiego starucha jak mój. U nas kują pół kibla bo piec jest za daleko od wylotu i nie odprowadza spalin (można zaczadzieć), a poza tym na górze jest b. zimno, czy u ciebie jest podobnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylin Re: Trochę z innej beczki IP: *.unregistered.formus.pl 04.12.01, 17:09 Mi na szczęście starucha nie wcisnęli, sprytnie zagrałam i jeszcze przed zadaszeniem co tydzień przyjeżdzałam na budowę w towarzystwie ojca( fachowiec od tego typu urządzeń). Niestety krzywych scian nie uniknęłam, ale chociaż piecyk mam w miarę "aktualny". Na górze jest zimno jak w psiarni, woda z kranu leci letnia. jak widzisz mój automatyczny zapalnik w piecyku nic tu nie zmienia. Proszę, napisz, czy udało Ci się zainstalować internet w domu i ile to kosztuje? A może wiesz coś o autobusach? z góry dzięki za sąsiedzkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Trochę z innej beczki IP: *.stat.gov.pl 05.12.01, 15:18 o internecie nic nie wiem,na razie nie mieszkam tam, myślę że trzeba się dowiedzieć w administracji 715-59-29. Powiedz, kiedy ci instalowali piec, bo mi oszuści powiedzieli że w magazynie mają tylko staruchy.Co do autobusu to sama zasuwam 15 minut, ale idę tą drogą koło Bondera-do przystanku Lamina tędy od mojego bloku jest zdecydowanie bliżej. I jeszcze jedno - czy lakierowałaś okna i cz okna wychodzą m.in. na klatkę schodową i co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: Budynek TBS 04.12.01, 14:50 Jeśli chodzi o prąd to jak przyciśniesz spółdzielnię (to ona załatwia sprawy biurokratyczne), a potem zakład energetyczny (tel. 7564001, 7564009, facet nazywa się chyba Zając, ale nie mogę sobie przypomnieć) to praktycznie sprawa do załatwienia w tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuzel_fuzel Re: Budynek TBS IP: *.computerland.pl 04.12.01, 15:56 Jeśli chodzi o prąd to jak przyciśniesz spółdzielnię (to ona załatwia sprawy biurokratyczne), a potem zakład energetyczny (tel. 7564001, 7564009, facet nazywa się chyba Zając, ale nie mogę sobie przypomnieć) to praktycznie sprawa do załatwienia w tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Budynek TBS IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.12.01, 20:29 O którym budynku mówicie, że ma mieć 6 pięter? Naokoło tyle się buduje, że nie jestem pewna czy myślimy o tym samym. Czy mówicie o tej "dziurze" w ziemi na przeciwko Strusiej 8 i Strusiej 5 (między Pelikanów a Albatrosów), nad którą pojawił się jakiś czas temu dźwig? Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: Budynek TBS 05.12.01, 07:24 Strzał w dziesiątkę. Przez ostatnie dwa tygodnie coś tam kuli i myśleliśmy, że jednak rozbierają, ale w sobotę zalewali większe fundamenty. Okazało się, że oni podkuwają stare fundamenty, bo były za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 07.12.01, 13:45 czy słyszeliści o budowie dużego parkingu na początku osiedla ( między Dominos Pizza a Albatrosów ?)i jeszcze jedno -dlaczego przy Albatrosów nie są budowane garaże, tylko miejsca parkingowe w podziemiach i ile kosztuje ten interes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Osiedle IP: *.stacje.agora.pl 07.12.01, 14:31 >dlaczego przy Albatrosów nie są budowane garaże, tylko miejsca parkingowe w podziemiach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Osiedle IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.12.01, 16:42 Jakiś czas temu słyszałam o tych parkingach. To znaczy parę miesięcy temu dzwoniłam do administracji (De Silva Haus) i pani mnie poinformowała, że owszem, planowane są tam parkingi, ale teren ten nie należy do Multi-Hekk i to jest problem. Ale podobno w planach zagospodarowania jest tam niby miejsce na parkingi. Pani dodała coś jeszcze, że sprawa ma się wyjaśnić na przełomie roku. Na razie nic więcej nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Czynsz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.01, 13:52 Kupiłem mieszkanie w MEANDRZE chciałbym od kogoś dowiedzieć się coś na temat czynszu. Dzwoniłem do nowej firmy LIDAR, ale nietety nic tam jeszcze nie wiedza. Może ktoś powie mi jak opłaca się czysz i czy będę musiał zapłacic w tym miesiącu jeżeli nie odebrałem jeszcze mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Czynsz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.12.01, 22:57 Witam sąsiada! Jeżeli chodzi o czynsz to płaci się od momentu podpisania umowy z administracją. Do niedawna była to jeszcze DeSilva Haus i trzeba było podpisać umowę o administrowanie żeby odebrać klucze do mieszkania. A tak wogóle to podobno od stycznia mają być zmniejszone stawki czynszu :-) Poczekamy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0m0r Re: Czynsz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 07:40 Miło slyszeć o takich wiadomościach.dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
fuzel_fuzel Re: APEL DO WSZYSTKICH 11.12.01, 09:01 Jeśli ktokolwiek z was mieszka na parterze, lub pierwszym piętrze to niech poważnie zastanowi się nad kratami, lub roletami antywłamaniowymi. Nie wiem czy wiecie, ale w zeszły czwartek obrobiono 6 mieszkań na osiedlu (w tym mojego szwagra) i dwa na sąsiednim. Wszystkie na pierwszym piętrze, a jedno nasze na parterze. Drzwi balkonowe mają takie zabezpieczenia, że można je otworzyć jednym kopniakiem, praktycznie ich nie uszkadzając. Odpowiedz Link Zgłoś
p0m0r czynsz 11.12.01, 12:14 może ktoś zna nr telefonu do nowej firmy administrujacej budynek MEANDER? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: czynsz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.12.01, 23:26 Powinien być wywieszony na tablicy informacyjnej na klatce. U mnie przynajmniej tak jest. Podany jest telefon stacjonarny do nich na ul. Francuską, pozostałe podane numery telefonów to "komórki". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: APEL DO WSZYSTKICH IP: *.stat.gov.pl 11.12.01, 12:53 Aczy górę obrabiają-ostatnie piętra?Iczy ktoś myślał o zasadzce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Czynsz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.12.01, 21:48 A więc, tak jak można przeczytać z pism porozklejanych na wejściach do klatek, w budynku Meander od stycznia 2002 obniżają nam czynsz. Poczekamy, może nam jeszcze obniżą za wodę i ogrzewanie... Odpowiedz Link Zgłoś
petras Re: Osiedle 15.12.01, 10:16 Witaj w klubie nieszczęśnikow... Zobacz sobie moje ostzrezenie zamieszczone wczoraj, pod haslem MULTI HEKK - ostrzegam. No coz... Pod mostem nieco gorzej..-)) petras@poczta.gazeta.pl niefortunny mieszkaniec slowiczej Odpowiedz Link Zgłoś
pokrent Re: Osiedle 15.12.01, 15:48 Tez jestem mieszkancem nieszczesnego osiedla slowicza. Coz po do mostem troche gorzej, gdzies zyc trzeba... Ja nie przykladam duzej wagi do wygladu mojego mieszkania, wiec niezbyt mnie przejmuje jakosc wykonczenia, proste sciany itp., choc rzeczywiscie kolesie z M-Hekka niewatpiliwie sztukmistrzami nie sa. Co mnie irytuje to ten powalajacy brak miejsca na osiedlu na samochody. Jak czytalem dojdzie jeszcze 6-pietrowy blok na srodku. Ciekawe jak my wszyscy bedziemy w stanie wyjechac rano z tego osiedla. Wjazd na osiedle w zasadzie jest jeden kolo sklepu Bonder i nie wiem czy zanosi sie na cos jeszcze. Z tylu za osiedlem powstaja nowe bloki inego developera i zastanowiam sie jak oni beda tam dojezdzac, bo jakos dziwnie wydaje mi sie , ze przez nasze osiedle. W tej i w paru innych kwestiach powinnismy sie porozumiewac i cos razem robic, bo inaczej nie da sie tam mieszkac. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
petras Re: Osiedle 15.12.01, 23:33 No to robmy cos! Zaląozmy antystrone, spotkajmy sie, nie wiem - walczmy z tymi wałami o swoje! Naprawdę firmy bojĄ SIĘ TAKIEGO ANTY-PR-u, jaki możemy niemal za darmo im zafun\ndowac! No i chodzi, oczywiście, nie tylko o zasade, ale i o naszą wygode codzienną, o mieszkanie w ludzkich warunkach! petras@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Osiedle IP: 212.76.35.* 17.12.01, 08:29 Od stycznia będę mieszkańcem osiedla Multi Hekk ul.Pelikanów 6a. Mam pytanie do mieszkańców: Czy wiecie coś o nowym przystanku autobusowym który prawdopodobnie ma powstać przy naszym osiedlu? Czekam na informacje. Pozdrawiam mieszkańców osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petras Re: Osiedle IP: *.cu.com.pl 17.12.01, 13:19 Można się dowiedzieć - trzeba tylko najpierw wiedziec o co i u kogo. Czy ów nowy przystanek dotyczy ZTM czy jakiegoś prywatnego przewoźnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Osiedle IP: 212.76.35.* 17.12.01, 14:16 najprawdopodobniej bedzie to autobus ZTM 709 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iska Re: Osiedle IP: *.edipresse.pl 18.12.01, 14:02 Ludzie, czy opłatę notarialna przy podpisywaniu ostatecznego aktu notarialnego (podobno 4% wartosci mieszkania), mozna negocjowac? Blagam o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
marseille30 Re: Autobusy... 18.12.01, 14:18 ...czy wiecie cokolwiek na temat tego nieszczęsnego przystanku? Gdzie moge uzyskać wiarygodne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
petras Re: Autobusy... 18.12.01, 19:49 Napisalem maila do ZTM-u - czekam na odpwiedz, O rezultatach poinformuje. A co do noratriusza: ZDAJE SIĘ, ZE lwia częśc opląty notarialnej to po prostu popdatrek - ja bymm z Belką raczej nie negocjował..-) A jeśli chodzi o taksę notarialną - zawsze mozna negocjowac, ale z panem Kramarzem, członkiem "rodziny",to chyba nie ma zbyt wiele sensu. Gdy im biea (nomen omen...) w oczy zajrzy, a zajry niechybnie, będa na pewno bardziej esastyczni. Ergo - napędzajmy antykoniunkture dla Rodziny Multi-Hekku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Autobusy... IP: 10.104.4.* 19.12.01, 11:32 Odnosnie przystanku ZTM moge sie podjac niejako pilotowania tej sprawy i informowania Was na biezaco. Czynnie udzielam sie na grupie dyskusyjnej ztm.news, a wiec u zrodla:)) Generalnie zmiana tras autobusowych czy lokalizacji przystankow poza granicami Warszawy nie lezy w gestii ZTM, ale w gestii gminy - ZTM jest to tylko wykonawca (jesli gmina zaplaci). Powiem wiecej - na terenach pozawarszawskich gmina ma prawo (na podstawie Prawa Przewozowego) wybrac sobie dowolnego przewoznika (a wiec niekoniecznie ZTM), a ponadto wszelkie zmiany tras i rozkladow na terenach pozawarszawskich musza zostac zatwierdzone przez wszystkich konkurujacych ze soba przewoznikow. Tak wiec na jakakolwiek zmiane rozkladu i trasy "siedemsetek" musza wyrazic zgode m.in. PPKS Piaseczno, PPKS Grojec i Roj- Bus. Niestety. Na skutek braku takowej zgody nie powstala np. dodatkowa linia do Cm. Poludniowego w Antoninowie (za Gloskowem) - teraz jezdzi tam 4 razy dziennie krotki bus dodatkowy linii 727. PPKSy nie zgodzily sie takze na uruchomienie przez ZTM linii z Okecia przez Lesznowole i Stara Iwiczna w kierunku Piaseczna lub wlasnie Cm. Poludniowego. Kaszana po prostu. Aaa, zgoda wszystkich pozostalych przewoznikow nie jest tu wystarczajaca - wymagane jest jeszcze zatwierdzenie pomyslu oraz koordynacja rozkladow przez odpowiednie organa Sejmiku Wojewodztwa Mazowieckiego. Rewolucja komunikacyjna w Piasecznie jest jak najbardziej potrzebna. Ponad rok temu na lamach "Metra" (dodatku do sobotniej Wyborczej) przeczytalem wypowiedz p. Grzegorza Dziemieszczyka, szefa Dzialu Organizacji Przewozow ZTMu, ze taka rewolucja szykuje sie na jesien 2000. Co z tego wyszlo, wszyscy widza. Ja ze swej strony przygotowalem nawet dosc obszerny projekt tych zmian - calkiem konkretny i polaczony niejako ze zmianami szykowanymi w sasiedniej gminie Ursynow. Nie byl to projekt wyssany z palca ani ksiazka poboznych zyczen - przed kilku laty inny moj projekt zostal b. pozytywnie zaopiniowany przez ZTM i po malych modyfikacjach wdrozony w zycie. Niestety odpowiedzi nie dostalem do dzis i juz nie dostane, bo sprawa drastycznie zmienila bieg. Poza tym, nie wiem czy pamietacie projekt linii przyspieszonej 809. Rozmawialem z jego autorem, ktory stwierdzil, ze wycofal sie (!!!) ze sprawy, gdy zobaczyl, jak jego propozycje zostaly zmienione przez ZTM. Co do newsow - chodza sluchy, ze jednak 809 ma sie w koncu pojawic. Nie wiem, w jakim ksztalcie, na jakiej trasie - jak bede wiedzial cos wiecej, dam znac. Tylko moim zdaniem - łatanie problemu przez dorazne zmiany sprawy nie zalatwi - trzeba komunikacje w Piasecznie zmienic kompleksowo i to z udzialem gminy. Boje sie, ze bedzie to trudne, skoro gmina odpalila sobie wewnetrzna komunikacje miejska, obslugiwana przez zlomy firmy Roj-Bus. Ktos wie, jezdzi to to jeszcze? Przystanek widzialem na Powstancow Warszawy kolo Dominos Pizza czy kolo Baknu PEKAO SA, ale na autobus sie nie zalapalem. Po pierwsze kursuje w godz. 7-15 w dni robocze (a wtedy to ja juz dawno jestem w Wawie), kursuje co 30 minut (szybciej bedzie na piechote), no i trase ma niezbyt zachecajaca (pod dworzec PKP, potem naokolo do centrum, i koniec przy skrzyzowaniu Okulickiego i Pulawskiej. Uff, wyrzucilem z siebie jednym tchem, a tematu i tak nie wyczerpalem:((( Na biezaco bede informowal o njusach:) Pozdrawiam FGK z Albatrosow Odpowiedz Link Zgłoś
marseille30 Re: Autobusy... 19.12.01, 12:52 Czy jest jakakolwiek szansa, zeby linia 809 "zahaczyła" o osiedle MultiHekka..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Autobusy... IP: 10.104.4.* 19.12.01, 13:40 Tego nawet najstarsi gorale nie wiedza:) I boje sie, ze mamy na to znikomy wplyw:((( A scislej mowiac o osiedle Slowicza NA PEWNO nie zahaczy zaden autobus. Co najwyzej moze jakis kursowac ul. Powstancow W-wy. Uliczki na naszym osiedlu de facto nie nadaja sie do zadnego ruchu - a jak mowia przedstawiciele MH, w przyszlym roku ulica Albatrosow bedzie gruntownie remontowana - zmian nawierzchni juz po 1,5 roku uzytkowania. Ale w zasadzie nic dziwnego - ja widzialem, na jakim podlozu oni te kostke ukladali!!! MSZ lepiej byloby, zeby do nas dojezdzala linia calodzienna typu 7xx, a nie okresowa 8xx, kursujaca przeciez tylko w dni robocze w godzinach szczytu. ZTCW ZTM ma tego swiadomosc, ze jesli pusci sie na ul. Powstancow autobus kursujacy rzadko, to ulegna rozbiciu tzw. potoki pasazerskie, bo nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie czekal 25 min. na Powstancow, skoro na Pulawskiej ma autobus czesciej. Bylaby to sytuacja analogiczna do popularnosci autobusu 727 w Al. Wojska Polskiego (zespol przystankowy KUSOCINSKIEGO). Dodam, ze rozbicie owych potokow pasazerskich bylo pierwszym i chyba najpowazniejszym argumentem przeciwko uruchomieniu "ekspresowej" linii 809, ktora - przypomne - miala miec minimum przystankow na Pulawskiej i kolo Geanta miala skrecac w prawo tak jak 715 do Ursynowa Poludniowego i stacji metra STOKLOSY. Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Autobusy... IP: 212.76.35.* 19.12.01, 15:45 DZIĘKUJĘ za odzew dotyczący autobusu. Czekam na njusy w tej sprawie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Njusy - autobusy... IP: 10.104.4.* 20.12.01, 09:20 Heja, Dowiedzialem sie, ze czeka nas sporo zmian. Ich powodem nie jest bynajmniej troska wladz Piaseczna, lecz remont generalny wiaduktu nad torami kolejowymi (tego kolo dworca PKP),na jedynej rozsadnej drodze prowadzacej do Zalesia Dolnego, Golkowa, Gloskowa, Zlotoklosu i dalej do Grojca. Problem jest z wytyczeniem objazdu, bo zadna z potencjalnych drog i ulic sie w zasadzie nie nadaje do przejecia tak sporego ruchu. W zwiazku z powyzszym plotki mowia, ze: 1. linia 727 bedzie: a) skierowana na trase objazdowa (moze wlasnie przez Powstancow, pozniej w prawo, przez ten rozklekotany przejazd kolejowy z tylu naszego osiedla; b) skrocona tylko do okolic Kina MEWA i stacji kolejki waskotorowej (a w ogole wiecie, ze taka kolejka jest w Piasecznie???) BTW: Kolejka wprawdzie chwilowo nie jezdzi, w zwiazku z przejmowaniem jej od PKP przez Towarzystwo Przyjaciol Kolejki (czy jakos tak), ale jeszcze w 1997 roku nia jechalem:) c) zlikwidowana:((( 2. linia 709 bedzie miala zmieniona trase miedzy przystankiem LAMINA, a petla przy Szkolnej: a) Prawdopodobnie pojedzie dotychczasowa trasa 727, wiec bedzie mozna wysiadac w al. Wojska Polskiego - ciut blizej. Niestety nie wiem, jak w druga strone b) czy moze pojedzie przez Powstancow - sprobuje sie czegos dowiedziec... 3. Wrocil do lask projekt uruchomienia linii okresowej 809 (tylko dni robocze w godz. szczytu), ale trasa jest jeszcze nie ustalona (albo jeszcze okryta tajemnica). Opcje pewnie sa dwie: z Piaseczna (Szkolna) do kranca Metro Wilanowska lub Ursynow Poludniowy. Jak tylko czegos sie dowiem, zaraz zdam relacje:) Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Njusy - autobusy... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.01.02, 23:29 Czy czytaliście już "strategie" dla Piaseczna "made in" Instytut Gospodarki Przestrzennej i Komunalnej i Zarząd Gminy Piaseczno. Ciekawe co z tego wyjdzie? I kiedy. www.gmina-piaseczno.pl/Strategia%20Rozwoju%20Piaseczna.htm Jakie komentarze? Z innej beczki: Czy ktoś wie coś o stronie www.809.prv.pl? Jest w bazie www.netsprint.pl ale już nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Osiedle IP: 172.16.8.* 18.12.01, 16:19 Gdy znajdziesz swojego notariusza to możesz wynegocjować niższą stawkę. Nie jest to jednak takie proste. U notariuszy Multi_hekk z pewnością nic nie wynegocjujesz. Gdy ja proponowałem swojego notariusza, to panowie z Multi_Hek powiedzieli, że to będzie trudne, bo przedstawiciele firmy mają dużo zajęć i aranżacja spotkania w terminie odpowiadającym obu stronom nie będzie łatwa. Po prostu tyle aktów notarialnych jest niezłym interesem. Samo zatrunienie notariusza z Olesna ponwinno obniżyć koszty, ale po co? Ponieważ koszty związane z podpisaniem aktu notarialnego ponosisz Ty, to masz prawo do swojego notariusza, z którym możesz próbować wynegocjować cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 18.12.01, 16:24 ale wiadomośc, świetnie z tym przystankiem, ale ciekawe czyto nie plotka Odpowiedz Link Zgłoś
marseille30 Re: Osiedle - i autobusy 19.12.01, 17:17 A może powinnismy zorganizować jakąś petycję- moglibysmy nagłośnić calą akcję przez ulotki na osiedlu, potem na przykład zostawić do podpisywania mieszkańcom w osiedlowych sklepikach. Myślę, ze trochę poparcia by się nazbierało, a my mielibysmy w rekach rzeczowy dowód dla burmistrza, że mieszkańcom zależy na lepszej komunikacji. A może znacie kogoś z programów lokalnych w radiu albo telewizji. Nasza sytuacja jest na tyle beznadziejna, że ktoś powinien się nami zainteresować. Nie tylko musimy brnąć w śniegu i błocie około kilometra do pzrystanku, to w dodatku po 11 wieczorem nie mamy w ogóle jak wrócić do domu( ci nie zmotoryzowani). Może spotkamy się któregoś dnia na osiedlu i obgadamy problem i strategię działania? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Osiedle - i autobusy IP: 10.104.4.* 20.12.01, 08:43 marseille30 napisał(a): > A może powinnismy zorganizować jakąś petycję- moglibysmy nagłośnić calą akcję > przez ulotki na osiedlu, potem na przykład zostawić do podpisywania mieszkańcom > > w osiedlowych sklepikach. Myślę, ze trochę poparcia by się nazbierało, a my > mielibysmy w rekach rzeczowy dowód dla burmistrza, że mieszkańcom zależy na > lepszej komunikacji. Burmistrz juz o tym wie (tylko nie wiem ktory, ten poprzedni, czy ten obecny) Autor projektu o autobusie 809 swego czasu zebral cos kolo 3.000 podpisow pod swoim projektem. I co? Nici... Sorki, ze tak brutalnie sprowadzam Cie na ziemie, ale obawiam sie, ze wladze miasta sa mniej niz srednio zainteresowane problemem poprawienia komunikacji. Problem jest trudno, bo niestety chodzi o pieniadze, ktorych na komunikacje nie ma. ZTM ma obowiazek zapewnienia komunikacji tylko i wylacznie na terenie gmin warszawskich - jesli inne gminy sobie zazycza takiej komunikacji, musza zaplacic. Z tego, co kiedys slyszalem, ponoc wladze Piaseczna dogadaly sie z wladzami Warszawy na temat wzajemnej kompensacji zobowiazan: Piaseczno nie placi za autobusy ZTM, a Warszawa nie placi za przewoz przez obszar gminy smieci na wysypisko w Lubnej. A może znacie kogoś z programów lokalnych w radiu albo > telewizji. Boje sie, ze niewiele to da, bowiem osiedli w podobnej sytuacji jest wiecej. Problem ma chyba range wieksza niz lokalna:( > Nasza sytuacja jest na tyle beznadziejna, że ktoś powinien się nami > zainteresować. Nie tylko musimy brnąć w śniegu i błocie około kilometra do > pzrystanku, Ciekawe, kto powinien odsniezac chodnik wzdluz Okulickiego, od stacji CPN do Wojska Polskiego. Dzis tamtedy szedlem z 15 minut... > to w dodatku po 11 wieczorem nie mamy w ogóle jak wrócić do domu( > ci nie zmotoryzowani). No nie opowiadaj, ostatni 709 z Metro Wilanowska odjezdza w dni powszednie o 23:30, a w dni swiateczne o 23:25. Jest to chyba najpozniejszy odjazd linii dziennej w calej Wawie. Do tego mamy jeszcze do dyspozycji nie uwzglednione w rozkladzie kursy zjazdowe z Merta Wilanowskiej do zajezdni w Piasecznie o 23:42 w dni powszednie i o 23:37 w dni swiateczne. Prawie zawsze zabieraja pasazerow:)) > Może spotkamy się któregoś dnia na osiedlu i obgadamy > problem i strategię działania? Spotkac sie i pogadac - bardzo chetnie. Tylko ja osobiscie wolalbym sie skupic nasze dzialanie do walki z MH. Problem komunikacji wlasciwie powoli sie rozwiazuje, hmm... chcialem powiedziec, jeszcze bardziej sie komplikuje, ale o tym zaraz napisze w oddzielnym watku. Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petras Re: Osiedle - i autobusy IP: *.cu.com.pl 09.01.02, 14:29 JEST GRUBASZA AFERA. Nikt się nie chce przyznac do podpisania odbioru budynku Meander, który de facto nie powionien zostać odebrany... Myślę, ze jest szansa, by doprowadzić MH do ruiny. Cały czas namawiam do zamieszczenia na łamach Gazety-Dom zrzutkowego ogloszenia-ostrzeżenia przed MH. A na razie - mieszkancow MEANDRA (I CHYBA JIE TYLKO) namawiam do pisania pism reklamacyjnych. KONIECZNIE NALEZY UZYSKAC POTWIERDZENIE ODBIORU NA KOPII!!!! NIE WOLNO DAC SIĘ ZBYC pani w obsłudze klienta, BO POTWIERDZOINE PISMO MOŻE STANOWIĆ DOWÓD W SĄDZIE! Chodzą słuchy, ze na wiosne wszystkim mają wymieniac okna, a już wkrótce - za niewielkie pieniadze wynająć garaże. Jeśłi zaczniemy wspólnie działać "reklamowo" na rzecz MH, wygramy wiele dla siebie i innych mieszkańców, a "nowych" uchronimy przed fatalną decyzją. Tylko dzięki wspólnemu dzxiałaniu i lobbyingowi uchronimi sie przez nielegalną budową tego wielkiego budynku w miejscu, gdzie zaplkanowany był teren zielony. Polecam słanie pism do Inspektora Budowlanego w Piasecznie, adres: Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, ul.Chyliczkowska 20, 05-500 Piaseczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Osiedle - i autobusy IP: 10.104.4.* 20.12.01, 09:39 marseille30 napisał(a): > A może znacie kogoś z programów lokalnych w radiu albo > telewizji. Ewentualnie - jest jakis redaktor dyzurny na Piaseczno w "Metrze" - dodatku do sobotniej "Wyborczej". > to w dodatku po 11 wieczorem nie mamy w ogóle jak wrócić do domu( > ci nie zmotoryzowani). A kiedys trolejbusy kursowalu co 2-3 minuty w szczycie, zas w nocy byl autobus linii 651 z Dw. Poludniowego co 30 minut. Ale niestety, to se nevrati... Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petras Re: Osiedle - i autobusy IP: *.cu.com.pl 20.12.01, 14:47 Ja te z jestem za skonsentrowanie wysiłków na walce z Multi-Hekkiem! Po swiaetach trzeba by sie zebrać - na pewni znajdzie się wsród nas prawnik, może ktoś, kto zna się na www... Czarny PR:-))) petras@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Życzenia IP: *.*.*.* 21.12.01, 22:52 SERDECZNE ŻYCZENIA WESOŁYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEG ROKU, ABY ROK 2002 BYŁ LEPSZY I OBFITUJĄCY W SAME DOBRE NIESPODZIANKI PRZESYŁA DLA WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW OSIEDLA "SŁOWICZA" A W SZCZEGÓLNOŚCI MIESZKANCÓW Z UL.PELIKANÓW 6A PEŁNOPRAWNA JUŻ MIESZKANKA OSIEDLA, KTÓRA BĘDZIE PRAKTYCZNĄ MIESZKANKĄ W STYCZNIU 2002R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszek05 Re: Osiedle ul. Pelikanów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.12.01, 13:00 No cóż, postanowiłem napisać po raz drugi - już po odbiorze mieszkania. Stwierdzone usterki: przeciekająca instalacja c.o. (usunięta w ciągu kilku dni) Niezauważone usterki przeze mnie to: krzywa ściana (na razie jedna), odpadający tynk w pokoju z balkonem (tylko na części ściany zewnętrznej) co jest wynikiem przemarzania, niestaranne zamontowanie okien (w niektórych miejscach wokół framugi przemarzają ściany (trzeba przewiercić dziury w styropianie na zewnątrz i próbować zaklajstrować pianką), wylewka samopoziomująca pozioma, ale "chodząca" (musiałem sam rozkuwać część i ponownie zabetonować bo "fachowcom" :)zabrałoby to aż kilka tygodni, zamontowanie skrzynki z bezpiecznikami wręcz skandaliczne i wreszczcie opłaty - wręcz jawne naciąganie (za ogrzewanie trzeba płacić przez cały rok - opłata stała kilkadziesiąt procent, około 85%, łącznej kwoty - kilka złoty za metr mieszkania; czynsz za garaż jest wyższy w przeliczeniu za metr niż za mieszkanie - wg. mnie to skandal skoro u innych developerów płaci się minimalnie za swój garaż lub wcale) Ale drodzy sąsiedzi mam nadzieję, że po roku trochę powalczymy. Nie wiem co zrobić jeszcze w przypadku rynien - są do połowy wypełnione gruzem, resztkami papy - radzę zwrócić na to uwagę. A tak w ogóle, no cóż trzeba teraz mieszkać, więc zróbmy coś żeby było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 02.01.02, 12:10 sąsiedzi, odezwijcie się!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marseille30 Re: Osiedle 02.01.02, 15:14 No i nici z autobusiku... A Wy, jak sobie radzicie z dojazdem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 02.01.02, 15:59 dlaczego nici???A gdzie ten kolega, który miał pilotować sprawę komunikacji????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Osiedle IP: 10.104.4.* 04.01.02, 14:58 Gość portalu: debowska napisał(a): > dlaczego nici???A gdzie ten kolega, który miał pilotować sprawę komunikacji???? > ? Jestem, jestem:) Niestety, takich spraw nie da sie zalatwic od reki:(( Jak cos bede wiedzial, dam na 100% znac. Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iska Re: Osiedle IP: *.edipresse.pl 02.01.02, 16:01 Witam w Nowym Roku!!! Bardzo jestem ciekawa, w którym pionie będzie mieszkała ESZ? Może będę mieszkała nad Tobą? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Pozdrowienia IP: *.*.*.* 02.01.02, 20:41 Moje mieszkanie znajduje się nad wjazdem do garażu. Pozdrawiam przyszłą sąsiadkę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iska Re: Pozdrowienia IP: *.edipresse.pl 03.01.02, 10:17 Witam Sąsiadkę ESZ. Czyli wchodząc po schodach - i w prawo? A kiedy się wprowadzasz? Ja planuję za ok. 3 tygodnie, a moje mieszkanie znajduje się na przeciwko schodów. Jak się zadomowisz, zapraszam na dobrą kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Pozdrowienia IP: 212.76.35.* 04.01.02, 08:39 Witam sąsiadkę Iskę. Zamierzam wprowadzić się już w przyszłym tygodniu. mam pytanko: Na którym piętrze mieszkasz i jak duże jest twoje mieszkanko? Moje ma 36,3 m2. Również zapraszam na kawę i może na jakieś smaczne ciacho? Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iska Re: Pozdrowienia IP: *.edipresse.pl 04.01.02, 12:11 Witam, witam! Moje mieszkanko znajduje się na III piętrze, nr 23 i ma 82m2, dwa poziomy, niestety architekt był lekko niedospany... Więc jestesmy umówione, czy Twój lokal jest to ten z nowymi, białymi drzwiami i złotą klamką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Pozdrowienia IP: 212.76.35.* 04.01.02, 12:40 WITAM PONOWNIE! Mieszkanko o którym myślisz znajduje się na I piętrze pod moim. Ja natomiast mieszkam na II piętrze pod nr 16. Pozdrowienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iska Re: Pozdrowienia IP: *.edipresse.pl 04.01.02, 12:52 W przyszłym tygodniu? Nie wiem jak wytrzymasz, wiercenie, kłucie - straszny hałas!!! Pozdrawiam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESZ Re: Pozdrowienia IP: 212.76.35.* 04.01.02, 12:54 Jeszcze jedno Mój prywatny adres e-mail ewa.szafranska@generali.pl Liczę na dalszą korespondencję. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Pozdrowienia IP: 10.104.4.* 04.01.02, 14:51 Gość portalu: Iska napisał(a): > niestety architekt był lekko > niedospany... Czyli norma...:((( U mnie troche pomogla zmiana planow mieszkania, ale niestety mialem male pole do popisu. W zasadzie udalo sie tylko powiekszyc lazienke kosztem dziwnie powiekszonego konca przedpokoju. Przy odbiorze mieszkania koniecznie sprawdzcie, czy okna sa szczelne... pod parapetem!!!! Bo co do tego, ze okna same w sobie sa nieszczelne - nie mam zadnych watpliwosci. Ale u mnie wieje takze _pod_ parapetem, co uswiadomilem sobie niestety dopiero tej zimy - rok temu nie bylo takich mrozow. Dzieki temu - mimo wlaczenia pieca na umiarkowana temperature* - w salonie panuje temperatura nizsza o kilka stopni:(( * temperature taka, zeby faktury za gaz nie wyczyscily mi zupelnie konta. Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Osiedle IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.01.02, 22:05 Witam sąsiadkę (Albatrosów 16). Chętnię nawiązałbym kontakt np. w sprawie zmiany firmy administrującej. Kilka osób jest na pewno zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: Osiedle IP: *.stat.gov.pl 03.01.02, 08:56 ja też Albatrosów 16. Witam Was.Mieszkam dopiero od 3 tyg. Nie miałam jeszcze do czynienia ze Wspólnotą. Dlaczego chcecie ją zmienić. Do tej pory cokolwiek próbowałam załatwić-nie miałam szans bo jest ona czynna w jakichś chorych godzinach, kiedy wszyscy pracują, dali mi tylko łaskawie książeczkę opłat czynszowych. czy wiecie coś o garażach - stoąją puste dlaczego nie sprzedadzą ich ludziom na preferencyjnych warunkach - załatwił by sie wtedy częściowo problem zawalonych samochodami ulic. No i jeszcze jedno - czy wiadomo coś o autobusach bo na samochody nie zawsze można liczyć.PZDR> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Osiedle IP: *.polkomtel.com.pl 03.01.02, 11:30 Jak wspomnialaś administacja łaskawie... I tak ze wszystkim. Jest to po prostu firemka z grupy MH a w związku z tym trzyma z nimi a nie z lokatorami. Garaże a właściwie miejsca postojowe można sobie kupować. Nie wiem jaka jest najnowsza cena ale na pewno ok 19-26 tys. Luzie po prostu za te pieniądze wolą parkować na chodnikach i tyle. Preferencyjne warunki? Nie w MH. Chyba, że ich przyciśnie to znowu zrobią promocję 50%. O autobusach to dowiemy się zapewne od kolegi FGK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGK Re: Osiedle IP: 10.104.4.* 04.01.02, 14:56 Gość portalu: Adam napisał(a): > O autobusach to dowiemy się zapewne od kolegi FGK. Jak tylko bede cos wiedzial, napisze. Na pierwsze posuniecia mozemy liczyc najpredzej w momencie rozpoczecia remontu wiaduktu nad torami kolejowymi, na drodze do Zalesia Dolnego, Golkowa i Gloskowa. Wtedy na pewno cos sie zmieni z linia 727, a wiec moze i z pozostalymi tez. Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Osiedle IP: *.polkomtel.com.pl 03.01.02, 14:46 Jak wspomnialaś administacja łaskawie... I tak ze wszystkim. Jest to po prostu firemka z grupy MH a w związku z tym trzyma z nimi a nie z lokatorami. Garaże a właściwie miejsca postojowe można sobie kupować. Nie wiem jaka jest najnowsza cena ale na pewno ok 19-26 tys. Luzie po prostu za te pieniądze wolą parkować na chodnikach i tyle. Preferencyjne warunki? Nie w MH. Chyba, że ich przyciśnie to znowu zrobią promocję 50%. O autobusach to dowiemy się zapewne od kolegi FGK. Odpowiedz Link Zgłoś