Dodaj do ulubionych

Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska

IP: *.flashnet.pl 31.01.07, 21:47
Czy ktos z Szanownych Forumowiczow slyszal cos o tej inwestycji na BEMOWIE?
Ja znalazlem tylko to
oferty.gazetadom.pl/nowe_mieszkania/mieszkanie/718-8294
Poza tym nie ma strony, a domena www.sansara.pl jest wykupiona przez BEMOWO
INVEST 3 SP. Z O.O.

Obserwuj wątek
    • Gość: Dion Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 06.02.07, 22:51
      Witam,
      ja z nimi rozmawiałem , niedługo mają sprzedawać mieszkanie po ok 7 za metr + 31
      za garaż ( około)
      • Gość: mi Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: 62.233.197.* 07.02.07, 15:00
        Polska strona internetowa jest w trakcie budowy: juý wkrótce na hiszpańskiej
        stronie www.sandoinmobiliaria.net pojawi sić zakůadka z informacjami ogólnymi o
        naszej firmie w jćzyku polskim, w dalszej kolejnoúci zostanie stworzona odrćbna
        strona internetowa inwestycji Sansara

- Planowany termin rozpoczćcia sprzedaýy: przeůom lutego i marca 2007
        r.

- Planowany termin ukończenia budowy: IV kwartaů 2008

- Osiedle skůadaă sić bćdzie z 3 budynków dziesićciopićtrowych i 3
        siedmiopićtrowych

- Metraýe mieszkań na osiedlu Sansara: od 33 m˛ do 132 m˛

- Wszystkie mieszkania posiadajŕ loggić, taras lub balkon

- Ceny mieszkań bćdŕ sić wahaă od 6.250 PLN do 7.200 brutto za 1m˛

- Cena garaýu: 31.720 PLN (brutto), zakup garaýu jest obowiŕzkowy do
        kaýdego zakupionego mieszkania

- Informacje o dostćpnych mieszkaniach pojawiůy sić juý w serwisie
        www.tabelaofert.pl

• zarembski Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska 01.03.07, 20:30
        Gość portalu: Dion napisał(a):

> Witam,
        > ja z nimi rozmawiałem , niedługo mają sprzedawać mieszkanie po ok 7 za metr + 3
        > 1
        > za garaż ( około)

Dziś postawili biuro sprzedaży - taki zielony dość mocno przeszklony barak.
        Mieszkam w pobliżu więc mogę zdawać relacje - zapraszam do specjalnie
        utworzonego wątku na forum developer.info.pl

PS: NA rozdzielni napięcia dla potrzeb budowy jest napisane "Bemovo Invest 3",
        więc to sugeruje powiązanie spółek.
    • Gość: aga Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:53
      Bemowo Invest 3 to spólka należąca do Sando Inmobiliaria Polska więc wszystko
      się zgadza
    • Gość: dree Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.crowley.pl 08.02.07, 18:29
      pl.wikipedia.org/wiki/Samsara
      • Gość: Jasiek Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 13.03.07, 22:17
        Czyli co mieszkanie na Sansarze będzie cyklem i pasmem nie kończącej sie udręki?
        Wyglada ze tak bo tyle mowi ta nazwa.
        Chyba nie polecam.....

J.
        • blank_page Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska 13.03.07, 22:48
          O kolega widze decyduje sie na inwestycje po nazwach.
          Na szczescie masz spory wybor, duzo jest Milych, Lesnych, Zielonych,
          Slonecznych, Pogodnych - satysfakcja i jakosc gwarantowana :-)
          • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 14.03.07, 13:07
            po pierwsze nie po nazwach a lokalizacjach, jesli ktos po nazwach to mu
            gratuluje
            co do ceny niestety sa troszke sztywni ale w perspektywie oddania tego w 1
            kwartale 2009 bedzie dobrze
            obok bedzie linia metra wiec cacy
    • Gość: ja Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 21.02.07, 21:14
      Ktoś się zastanawiał nad tą inwestycją? Jakieś spostrzeżenia...?
      • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 01.03.07, 13:11
        wITAM
        cENY I LOKALIZACJA SUPEER ALE..........................
        Umowy kompletnie nienegocjowalne, nie ma zapisów odnośnie ewentualnych kosztow
        jakie firma poniesie w przypadku nieterminowego oddamnia inwestycji, odnoscie
        ewntualnej sprzedazy udzialow(cesji( nic nie ma, panienki , które to sprzedają
        nic zmieniac nie chca bo nie moga, prawnika nie ma, nie ma z kim co
        konsultowac...jak dla mnie amatorstwo...mialem kupic ale podzekowale....na moje
        pytanie odnosnie cesji uslyszałe: umowa nienegocjowalna, jak pan zapklaci za
        mieszkanie bedzie wszystko notarilanie to potem moze pan zrobic co zechce" to
        był cytat, panienka sama chyba nie wie co to sptrzedaz udziałow, serecznie
        odradzam
        • Gość: Ja Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: 193.24.24.* 01.03.07, 15:13
          Też zauważyłem, że nie ma w umowie nic na temat: Co w przypadku gdy developer
          nie dotrzyma terminu podpisania aktu notarialnego...ale myślałem, że dałoby się
          coś dopisać analogicznie do zapisów dotyczących kupującego który się z czegoś
          nie wywiązuje - żeby była zachowana symetria....miałem już coś do zaproponowania
          - ale ostatecznie zrezygnowałem z tej inwestycji i przestałem drążyć temat. Co
          do cen i lokalizacji...Jak się zsumuje wszystkie koszty (metr mieszkania +
          balkon + komórka + garaż) to wcale nie wygląda to tak pięknie...do tego cześć
          mieszkań ma dziwne rozwiązanie jeśli chodzi o balkony - są tylko drzwi a reszta
          to ściana bez okien co w przypadku północnego wschodu nie jest chyba najlepszym
          pomysłem...no i widok z pierwszego budynku wprost na stację benzynową przy
          tesco...:)))
          • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 02.03.07, 09:16
            Ja akurat chcialem wziąc pod inwestycje, ale skoro nie mozna dopisywac zadnych
            aneksów do umowy, panienki ktore są kompletnie niekompetentne tlumaczą ze nie
            beda dopisywac nic do umow bo za to muszą placic(kancelarii), NAWET WŁASNEGO
            PRAWNIKA NIE MAJĄ, SAME OBOSTRZENIA JESLI CHODZI O KUPUJĄCEGO A NIC NIE DAJĄ OD
            SIEBIE,KPINA.......ja akurat mialem miec okna na nizszy budynek nie na tesco i
            w perspektywie 1,5 roku dalo by sie zarobic, ale skoro nikt nie chce nic
            zapisac odnosnie cesji.................nie chce umoczyc pieniedzy i miec potem
            problemy...................GŁOWNIE BRAK KOMPETENCJI PAŃ OD SPRZEDAZY, ONE NAWET
            NIE WIEDZA CO TO CESJA UDZIAŁÓW...................skoro firma zatrudnia takich
            matołów to żle o niej swiadczy, odradzam serdecznie
            • madrekate Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska 02.03.07, 23:09
              oj, robson, robson...

"dałoby się zarobić..." to niezłe.Brawo!

zamiast zarabiać na normalnych ludziach i sztucznie podbijać popyt na mieszkania, dał byś może szansę innym na własne m.Co?

Jeśli chodzi o umowe z Sando to tez mi ją przeslali, czytaaliśmy z meżem i jest calkiem OK,i ceny przekonują, a że Umowa nienegocjowalna... dla takich handlarzy jak Ty??
              To Ja osobiście BAARDZO sięz tego cieszę, wiesz:)

Troche się nie dziwię, lepiej spójrz na posty wyzej Co piszą o DDewelopment lub Fadesie.

Aha! I znajdż sobie wreszciee uczciwą pracę, hę...

Pozdrawiam wszystkich,

Przecietna CKlientka
              • Gość: Ja Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 03.03.07, 12:24
                Owszem niby jest ok, bardzo ładnie napisana itd. (opinia kilku prawników) ale
                to, że jest niesymetryczna w zapisach dotyczących sprzedającego i kupującego nie
                da się ukryć. Jeśli są przekonani, że nie będą robili żadnych problemów z
                terminowym podpisaniem aktu notarialnego to czemu nie chcą wprowadzić jakiś
                zapisów które w jakiś sposób rekompensowały by jakieś opóźnienia? Jeśli nie będą
                robili problemów z cesją to też niech pozwolą wpisać to do umowy...Nie jest tak,
                że na cesji zależy tylko 'spekulantom', różnie w życiu bywa i może się zdarzyć,
                że będę zmuszony zrezygnować z tej inwestycji (choroba, zmiana planów życiowych
                itd.) i nie chciałbym być wtedy skazany na łaskę i niełaskę developera...
                • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 05.03.07, 10:22
                  Ja...popieram w calej rozciaglosci tematu, w koncu to my finansujemy ta
                  inwestycje i jednak chcialbym miec wplyw na to co i jak firma moze robic z
                  moimi pieniedzmi i ja tym bardziej
                • Gość: ag Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 05:37
                  a ma moze ktoś jakies info odnośnie innego dewelopera, który też buduje na
                  Bemowie - Green House Development ??
              • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 05.03.07, 10:19
                Uczciwą pracę posiadam jak najabardziej, a ze jestem przedsiębiorczy i chce
                zarabiac wiecej to chybanie zbrodnia......mowisz ze umowa ok....to chyba
                srednio wiez jak wygladaja prawidlowe umowy. Co zrobisz gdy beweeloper nie odda
                ci w terminie mieszkania, wszedzie robi sie aneks i dopisuje ze firma
                zobowiazuje sie do zapłaty odszkodaowania w wysokosci takiej i taki, tu
                oczywiscie nic takiego nie ma, bedziesz mogł sie są dzic w sądzie gratuluje, co
                bedzie gdy nagle zmmienia sie twoje plany zyciowe lub nastąpi nieszczescie i
                bedziesz chcial sprzedac mieszkanie, dzieki temu ze nie masz zapisu o
                mozliwosci sesji firma odda ci pieniadze i tez niewiadomo kiedy i cacy, a
                ciekawe co naprzyklad za 1,5 roku kupisz w obecnej cenie.
                Wiec nie wyrazaj opinii na temat ludzi ktorych nieznasz tylko najpierw zaznajom
                sie z tematem
              • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 05.03.07, 10:21
                Czemu mnie nazywasz handlarzem nie rozumiem, nienegocjowalna dla mnie???to
                sprobuj moze mądralińsa sama cos wynegocjowac u nich to ci zloze gratulacje
                szczere.......
                • madrekate Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska 06.03.07, 11:58
                  Zamiast upierać się na jednego dewelopera lepiej poleć ludziom JAKIE masz DOBRE
                  doświadczenia z deweloperami.
                  .
                  CZy w ogóle masz jakieś DOBRE doświadczenia, czy tylko umiesz ich
                  obsmarowywać , bo "panienki od sprzedazy" nie kłaniały Ci się w pas???
                  Bo Jaśnie PAn Robson chce kupic mieszkanie lub dwa na inwestycje...

To jest wolny rynek i każdy ma prawo SAM wybierać i powinien przekonać się SAM,
                  a nie sugerowac się czyimś indywidualnym wrażeniem, szczególnie że kupuje
                  MIESZKANIE w innym celu, bo DLA SIEBIE!!

Łatwej jest krytykować niz chwalić...
                  • Gość: Ołki połki Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: 193.24.24.* 06.03.07, 12:07
                    Z całym szacunkiem to nie jest kwestia jakiegoś 'wrażenia' tylko tego co jest
                    napisane w umowie...chyba,że ktoś woli nie przyjmować do świadomości tego co ma
                    zapisane w umowie, zaklinać rzeczywistość i udawać przed samym sobą, że wszystko
                    jest ok...:)) Ale nie wiem czy warto...
                    • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 06.03.07, 16:38
                      oczywiscie, pochwalic moge za elestycznosc przy umowach nieszczesne j.w
                      construction -umowa negocjowalana, tak samo w dom dewelopment, ale prosze mi
                      nie mowic ze jak mi kobiecina z biura sprzedazy mowi ze nie beda dopisywac
                      aneksow do umowy bo nie beda za to placic to powiesz sama ze wydaje mi sie to
                      smieszne, na moje pytanie czy wie o czym mowie (cesja udział)strasznie zaczela
                      sie plątac i wygadywac farmazony.
                      Nie chodzi mi o to czy krtos sie klania czy nie, bo nie o to tu chodzi nie o to
                      chyba mam zastrzezenia, a kupuje tam bo uwazam ze to dobra lokalizacja.....ale
                      widze ze po interwncjach tu i tam chyba firma mieknie...jesli cos sie zmieni
                      nie omieszkam wspomniec
                      • Gość: robson.wawa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 13.03.07, 12:38
                        no i prosze , dostalem umowe gdzie jest mowa o cesji i jej warunkach, o zadosc
                        uczynienu w przypadku opoznienia
                        czyli jednak jak widac jak sie dewelopera ptrzycisnie to jednak mozna
                        • Gość: Ja Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 13.03.07, 21:48
                          Gratuluję...;) Z tymi zapisami ta umowa naprawdę jest już niczego sobie...
                          A z ceny nic nie dało się utargować? :)
                        • Gość: zainteresowany Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 25.03.07, 14:01
                          A mogę poprosić Pana o wzór tej wynegocjowanej umowy na maila: mail100@go2.pl ?
                          Dziękuję bradzo.
                          • Gość: Joł Bardzo tania ta Sansara ;) IP: *.aster.pl 25.03.07, 14:09
                            taniocha te 7 tys/m2 ;) W Pruszkowie chodzą po 7500/m2 ;))) nie zastanawiać się
                            tylko brać kilka sztuk bo w tej cenie w w-wie to już nie ma ;)
    • Gość: J Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 14.03.07, 14:35
      Czy sansara nie oznacza karmicznego kregu, pasma udrek i cierpienia?
      Ciekawe skad taka trafna nazwa...

J.
    • Gość: ciekawy haha 7 tys za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 18:22
      Lokalizacja beznadziejna, przy hicie o przepraszam Tesco i do tego na brzydkich
      Jelonkach, ciekawe ilu jelonków się złapie :)
      • Gość: ak Re: haha 7 tys za metr IP: *.chello.pl 14.03.07, 21:50
        Taaaaa, a kolega to mieszka na pewno w magicznym kwadracie
        Al.Niepodleglosci/Madalinskiego/Pulawska/Woronicza albo w Wilanowie, czy jest
        tylko sfrustrowanym jelonkiem z drugiej strony Gorczewskiej ? :-)))))

A teraz test: podaj dobra w twoim mniemaniu lokalizacje na Bemowie (i zastanow
        sie 5 razy zanim powiesz Fort Bema ;-) )
        • Gość: robson.wawa Re: haha 7 tys za metr IP: *.chello.pl 15.03.07, 16:01
          ak, brawo gościu
          Jesli ktos sobie wybierze okno z widokiem na tesco jego broszka jesli ktos chce
          zarobic to na bemowie ten rejon jest najlepszy, wiem bo wczesniej kupowalem
          kilka na j.w obok:)
          a leszczyk by chciala ale mu kieszonkowego nie starcza
          • Gość: ciekawy Re: haha 7 tys za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:18
            :))) to kupuj zeby zrobic jak sie zdaje pewien iwestor juz od pol roku nie moze
            sprzedac w tym rejonie, moze go odciazyc...Co do mojego kieszonkowego to sie nie
            martw leszczyku chcialbys miec takie
        • Gość: ciekway Re: haha 7 tys za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:19
          lepszy Fort Bema niz mieszkanie przy ruchliwej gorczewskiej, tesco i przy petli
          gdzie srednio dwa razy w tygodniu tna czlowieka nozem
          • Gość: ak Re: haha 7 tys za metr IP: *.chello.pl 15.03.07, 22:05
            a jednak miejscowy :-)
        • Gość: JaC Re: haha 7 tys za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:25
          Fort Bema ;-)
    • Gość: Mr Echo Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.flashnet.pl 16.04.07, 23:36
      Rozpoczeli sprzedaz kolejnych budynkow A2 B2, troche dalej od Gorczewskiej.
      www.sansara.pl/oferta.html
      Oczywiscie ceny wyzsze ...
      • heheheheh Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska 16.04.07, 23:44
        Gość portalu: Mr Echo napisał(a):

> Rozpoczeli sprzedaz kolejnych budynkow A2 B2, troche dalej od Gorczewskiej.
        > www.sansara.pl/oferta.html
        > Oczywiscie ceny wyzsze ...

Te ceny to z miejscem garażowym już ?
      • Gość: tw Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.gts.pl 17.04.07, 17:24
        Ej a jakie to ceny, nie ma tam gdzie podajesz linka (?)
        • Gość: Mr Echo Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.flashnet.pl 20.04.07, 17:00
          ceny zdjeli, taraz sa znowu
          www.sansara.pl/oferta.html
          trzeba dodac garaz ~ + 31 000
          i ew komorke 3,5m + 12 000
          • Gość: zbemowa Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:53
            nie sa jakos znacznie odbiegajace od I etapu
            • Gość: ciekawy Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 19:26
              Coś chyba słabo sprzedaż idzie...
              • Gość: niepewny Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.aster.pl 29.04.07, 00:19
                no wlasnie mnie to tez zastanawia sprzedano dopiero jakies 40 mieskzan

mam tez obawy zwiazane z umowa przedwstepna

1) podpisuje sie ja z Bemowo Invest 3 z kapitalem 50 tys PLN !!!
                2) w paragrfie 6 o terminie ukonczenia jest natomiast mowa ze inwestor bedzie
                zwolniony z odpowiedxialnosci z tytulu opoznien dotyczacych ukonczenia robot np
                z tytulu legalnego badz nielegalnego strajku wszczecia postepowania ukladowego,
                ogloszenia upadlosci !!!! lub otwarcia likwidacji wobec ktoregokolwiek z
                przedsiebiorstw wykonujacych roboty , orzeczenia sadu lub decyzje
                administracyjne, wypadki przy pracy ???

Tak szczegolowe wymienienie tych roznych okolicznosci jest dziwne i nietypowe
                tym bardziej ze cala umowa jest raczej zwiezla

3)Paragraf 19 - Cesja
                pnk 4 :Mabywca niniejszym wyraza nieodwolalna zgode na przeniesienie przez
                inwestora praw wynikajacych z niniejszej umowy na jakakolwiek osobe , bank lub
                instytucje finansawa finansujaca budowe kompleku Mieszkalnego

(w biurze spraedzazy poinformowano mnie ze finansuja budowe ze srodkow
                wlasnych - ale moze tylko plot na budowie, po czym np w trakcie splaty rat
                oglasza przejecie przez inwestora zastepczego = ciekawe co w takim przypadku
                stanie sie z naszymi kredytami?

jesli macie jakies inne uwagi to podzielcie sie na forum .
                • madrekate Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska 09.05.07, 22:56
                  Hmmm... brak odpowiedzi wskazuje tylko na jedno...

Albo nikt nie jest zainteresowany albo... Wszyscy własnie zastanawiaja się czy dwu czy trzy pokojowe będzie lepsze.

Z tego co można zaobserwować na ich stronie sprzedaż mocno przyspieszyła, więc wychodzi na to ,że jest wielu którym Umowa odpowiada.

Albo przekonała CENA.
                  Pozdrawiam, ta druga:)
                • Gość: mmtv Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.spray.net.pl 10.08.07, 00:55
                  Jednyne co możesz zrobić, to podpisać umowę w postaci aktu notarialnego i w ślad
                  za tym wpisać do księgi wieczystej swoje roszczenia. Tylko wtedy jesteś
                  chroniony jako tako przed problemami własnościowymi później. Ja się ostro
                  sparzyłem na kupnie mieszkania w PRK7 w sąsiedztwie. Ostatecznie dopiąłem swego
                  ale musiałem sobie odkupić nie potrzebny mi garaż od developera.
                  Wogóle to zastanówcie się po co komu mieszkanie przylegające do wjazdu na
                  parking Tesco i Górczewskiej? I w sąsiedztwie zajezdni? To bomba rakotwórcza.
                  A! i jeszcze jedno: wszystkie firmy budujące na tym skrawku między Lazurową i
                  Górczewską jakoś się kojarzą z kapitałem izraelskim...
    • Gość: piotrek Re: Bemowo - Sansara - Sando Inmobiliaria Polska IP: *.chello.pl 17.05.07, 00:54
      hej,
      zapraszam wszystkich ktorzy nabyli kupili tutaj mieszkania na
      www.sansara.glt.pl poznajmy sie jak najwczesniej, w kupie sila:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka