Dodaj do ulubionych

idiotenklub

11.04.10, 23:09
Proszę was bardzo, dajcie sobie spokój. Bardzo dużo ludzi zginęło. Symbolika
tego też jest przygniatająca. Proszę was, dajcie sobie na luz. Chociaż nad
grobami. Ja byłem politycznie przeciwko Panu Lechowi Kaczyńskiemu ale to nie
ma znaczenia. Umarł Prezydent Rzeczpospolitej!!!! Dziś na forum taki ruch. Aż
przykro... Miałki naród!!!!
Obserwuj wątek
    • makler4 Re: idiotenklub 11.04.10, 23:12
      Niestety nie wszyscy chyba pojeli co się stało.
    • zaqqwas Re: idiotenklub 11.04.10, 23:40
      To co powyżej świadczy tylko o tym, że to forum to w większości szambo.
      I dlatego tak rzadko tu jestem. Ale teraz bije Dzwon Zygmunta i mam nadzieję, że
      również ci, którzy tak próbowali dorównać, a nawet prześcignąć pseudo-autorytety
      ze stajni PO-GW-TVN, teraz powiedzą PRZEPRASZAM.
      Na Wawelu bije dzwon, jest czas na to aby zrozumieć co się stało!!!!
      • 2uboot2 Re: idiotenklub 11.04.10, 23:59
        Na Wawelu bije dzwon, a Mały Rycerz pewnie teraz rozmawia z Piłsudskim,
        Sobieskim może z Chrobrym. Dobrane towarzystwo.
        Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
      • kr-ok Re: idiotenklub 12.04.10, 09:11
        Sam zaprzeczasz swoim słowom ,proszę jeszcze raz przeczytaj co napisałeś.Jeśli
        chwilę pomyślisz zrozumiesz o czym mówię.
    • realdisorder Re: idiotenklub 11.04.10, 23:41
      mylisz pojęcia,debata czy krytyka żywego człowieka,a szacunek do zmarłego
    • realdisorder Re: idiotenklub 11.04.10, 23:56
      a kto napisał że nie
      • soeinmyst Re: idiotenklub 12.04.10, 08:38
        dobre okreslenie idiotenclub, albo kinderbal
        • koch-111 Re: idiotenklub 12.04.10, 09:15
          Proszę tylko, by spokojnie bez podziałów i udowadniania sobie kto ma większą rację przejść przez ten czas. Bez popierania i podpierania się postami i poglądami innych. Proszę WAS!!! Zachowajmy spokój przez ten "tragiczny" czas!!!
          • skuterionex Re: idiotenklub 12.04.10, 09:51
            Jest takie powiedzenie." Jak w jakiejś sytuacji nie wiesz jak się
            zachować ,to zachowaj się przyzwoicie" . Na refleksję i ocen
            zaistniałego wypadku przyjdzie odpowiedni czas.
          • mikoj50 Re: idiotenklub 12.04.10, 10:14
            Od dwóch dni cały we łzach, ale witam serdecznie.

Wydawało mi się, że po śmierci ukochanej babci, najukochańszych
            rodziców oraz wspaniałego Polaka Jana Pawła II, nie będę już musiał
            wylewać morza łez z powodu kolejnych śmierci. Niestety, po raz
            kolejny w moim życiu los okazał okrutny, strasznie okrutny. Może to
            zabrzmi jak jakaś groteska, ale wszystko co się dzieje wokół tej
            tragedii jest powodem olbrzymich wzruszeń w moim sercu. Niemal każda
            nowa informacja podana przez media, wszystkie wyrazy współczucia i
            solidarności napływające z całego świata, nadanie tytułu Bohatera
            Gruzji ŚP Prezydentowi, wspaniałe słowa wypowiedziane wieczorem na
            miejscu katastrofy przez Putina oraz wiele, wiele innych powoduje
            kolejne łzy wzruszenia.

Myślę, że Ksiądz nie będzie mi miał za złe, jak powtórzę za nim
            termin kolejnej już mszy świętej w intencji Ojczyzny oraz tych,
            którzy stracili to co mamy najcenniejsze, czyli swoje życie w
            tej potwornej katastrofie.

MSZA ŚW. ODBĘDZIE SIĘ DNIA 13.IV.2010 O GODZINIE 18.00

oczywiście w nowym kościele przy ul. Oławskiej.

Koch-111 jesteś Wielki.

Całkowie utożsamiam się z Twoim apelem o zachowanie spokoju i powagi
            w tych trudnych dla wszystkich Polaków chwilach. Nie czuję się na
            siłach, aby komentować zachowania niektórych internautów, jednak
            jestem przekonany, że każdy z nas potrafi osobiście odróżnić plewy
            od ziarna.

Tym z Was, którzy potrafią czerpać radość, pocieszenie i ukojenie
            zbolałego serca dzięki wierze w Boga zamieszczam do poczytania swoje
            ulubione modlitwy:

MODLITWA POCHWALNA

Za wszystko dobre z Bożej ręki wzięte,
            Za skarby wiary, za pociechy święte,
            Za pracę, trudy i trudów owoce,
            Za chwile siły i długie niemoce,

Za spokój, walki, zdrowie i choroby,
            Za uśmiech szczęścia i za dni żałoby,
            I za krzyż ciężki na barki me złożony
            Niech Jezus Chrystus będzie pochwalony.

MODLITWA FRANCISZKAŃSKA

O Panie, uczyń z nas narzędzia Twego pokoju, abyśmy:

Siali miłość, tam gdzie panuje nienawiść,
            Wybaczenie, tam gdzie panuje krzywda,
            Jedność, tam gdzie panuje zwątpienie,
            Nadzieję, tam gdzie panuje rozpacz,
            Światło, tam gdzie panuje mrok,
            Radość, tam gdzie panuje smutek,
            (Dobro, tam gdzie panuje zło)

Spraw, abyśmy mogli:

Nie tyle szukać pociechy, co pociechę dawać,
            Nie tyle szukać zrozumienia, co rozumieć,
            Nie tyle szukać miłości, co kochać,

Albowiem dając – otrzymujemy,
            Wybaczając – zyskujemy przebaczenie,
            A umierając – rodzimy się do wiecznego życia,
            przez Jezusa Chrystusa, Pana Naszego - amen.

WSPOMAGAJ NAS

O Duchu Święty, Boże,
            Daj mi w nieszczęściu cierpliwość,
            W szczęściu pokorę,
            W pokusach zwycięstwo,
            W smutku pociechę,
            W pracy posilenie,
            W tęsknocie ochłodzenie,
            W bólach i niemocy poddanie.
            Przez Pana naszego Jezusa Chrystusa,
            który z Tobą i z Ojcem,
            Bóg w Trójcy jedyny,
            Żyje i króluje wiecznie - amen.

Pozdrawiam serdecznie i za Kochem-111 jeszcze raz proszę o
            wyciszenie emocji w tych trudnych dla Polski dniach.
            • librys Re: załoba trwa! 12.04.10, 10:30
              W te chwile potrzebne są na tego typu posty, autorzy ich rozumieją powagę
              sytuacji i rozmiar tragedii. Apeluję do pozostałych o robienie zamieszania i
              wyciągania spraw, które są dziś nie ważne. Niech zmarli zostaną w naszej pamięci.
              Specjalne podziękowania dla moderatora forum, który czuwa, aby nie było postów
              obraźliwych i ukazujących zmarłych w złym świetle. Tak robią wszystkie portale.
              • emerytw Re: załoba trwa! 12.04.10, 10:50
                koch-111, mikoj50 - wspieram Was, modlę się za wszystkie ofiary
                • mikoj50 Re: załoba trwa! 12.04.10, 13:14

Wszyscy, którzy zginęli byli Wielkimi Polakami.

Przed chwilą rozmawiałem z przyjacielem, który przekazał mi
                  informację, że jednym z oficerów BOR był pochodzący z Oławy syn
                  byłej Pani Dyrektor LO "Sobieskiego", p.por. Piotr Nosek, absolwent
                  AWF. Ja nigdy tych Państwa nie znałem osobiście, ale kojarzę, że
                  taka nauczycielka w Oławie była. Kolega twierdzi, że dawno go nie
                  widział, jednak ze zdjęcia jest przekonany, że chodzi właśnie o tą
                  osobę. Informacja nie jest sprawdzona, czyli może nie być prawdziwa.
                  Mój przyjaciel jest człowiekiem odpowiedzialnym i jestem przekonany
                  o jego prawdomówności. Jeżeli informacja się potwierdzi, to
                  zaistniała tragedia mimo swojego ogromu, będzie miała swój wymiar
                  jeszcze bardziej nam bliski.

Cześć ich pamięci (*) (*) (*)
                  • neologin Re: załoba trwa! 12.04.10, 13:21
                    wiadomosci.wp.pl/gid,12158338,title,Zgineli-w-katastrofie---zobacz-zdjecia,gpage,73,img,12160074,galeria.html?ticaid=19f9d
                    • mikoj50 Re: załoba trwa! 12.04.10, 14:41

Wybaczcie tę chwilę szczerości.

Cała ta sytuacja przerasta mnie niewyobrażalnie. Dzisiaj jestem
                      pewien na 100%, że życie w ciekawych czasach wcale nie należy do
                      najlepszych. Jednak skoro nam już przyszło w nich żyć, to nic
                      poradzić na to nie możemy. Oby takich jak te sobotnie, było jak
                      najmniej, lub wcale żeby ich nie było. Ale są to tylko nasze pobożne
                      życzenia. Życie niestety toczy się swoim torem i jak wiemy nie
                      oszczędza nikogo, wystawiając nas na różne próby. Musimy sobie jakoś
                      z tym poradzić. Jest to olbrzymie wyzwanie dla nas wszystkich a
                      zarazem dla naszych rodzin. Taki mini test z ludzkości, z tego
                      jakimi faktycznie jesteśmy, jakie mamy serce, jaki przykład możemy
                      dać naszym dzieciom, na ile rozumiemy to wszystko, co dzieje się w
                      otaczającym nas świecie. Człowiek o sobie może mówić różne rzeczy i
                      w każdej z nich będzie odrobina prawdy. Piszę tak dlatego, ponieważ
                      jak nam wszystkim wiadomo, niby ta sama prawda, ale widziana innymi
                      oczami bywa zupełnie inna, zupełnie inaczej odbierana. Z wielu
                      rzeczy, które mógłbym o sobie powiedzieć, te dwie, które wymienię
                      będą miały w sobie sporo prawdy:

1. Z nie jednego pieca chleb jadłem.
                      2. Są sprawy, których dzisiaj się wstydzę i których mając możliwość
                      ponownego wyboru nigdy w życiu bym nie zrobił.

Nie, nie, przestępcą nie byłem, ale wydaje mi się, że żyję
                      wystarczająco długo, aby móc wypowiedzieć napisane wcześniej słowa.
                      Powiecie, Ameryki nie odkryłem, każdy z nas może o sobie
                      wypowiedzieć takie słowa. Zgadzam się. Tyle tylko, że w tak
                      tragicznych dniach, jakie przeżywamy obecnie, te niby prawdy
                      oczywiste, mamy możliwość odebrać zupełnie inaczej. Jednym słowem
                      możemy się nad sobą zastanowić. Możemy sobie coś postanowić, coś
                      zweryfikować.
                      Bywały posty, w których wspominaliśmy o pracy nad sobą. Jest to
                      wewnętrzna sprawa każdego z nas, jednak pozwolę sobie napisać
                      własnymi słowami jak ja rozumiem to pojęcie. Można na ten temat
                      napisać niemal pracę magisterską albo przynajmniej porządne
                      wypracowanie, jednak ja zapiszę to w jednym zdaniu.

Pracę nad sobą rozumiem jako ciągłe dążenie do tego aby być
                      lepszym człowiekiem, lepszym rodzicem, przyjacielem, pracownikiem,
                      katolikiem itp.

Pewne jest przy tym jedno. Na pewno będziemy napotykali na dużo
                      trudności. Będziemy mieli chwile załamania, lecz nie powinniśmy się
                      tym zrażać. W pracy nad sobą pomogły mi pewne proste zasady, które
                      odnotowane są w mojej „Książeczce do nabożeństwa” otrzymanej w dniu
                      ślubu. Ksiądz Aleksander (zapewne niektórzy z Was Go pamiętacie)
                      powiedział wówczas,
                      „teraz ona zapewne będzie odłożona do szuflady lub na półkę, ale
                      jestem pewien, że przyjdzie czas, kiedy zostanie odkurzona i się
                      przyda”.

Tak też się stało. Modlitwy, które zamieściłem powyżej pochodzą
                      właśnie z tej książeczki. W niej jest również zbiór zasad jakich
                      należy przestrzega, aby być dobrym człowiekiem.

Oto one:

Po tym poznają, żeś uczniem Chrystusa......

Szanuj każdego człowieka, bo Chrystus w nim żyje.

Bądź wrażliwy na drugiego człowieka, twojego brata.

Myśl dobrze o wszystkich – nie myśl źle o nikim.

Staraj się nawet w najgorszym dostrzec coś dobrego.

Mów zawsze życzliwie o drugich – nie mów źle o bliźnich.

Napraw krzywdę wyrządzoną słowem. Nie czyń rozdźwięku między ludźmi.
                      Jednocz sercem i słowem.

Rozmawiaj z każdym językiem miłości. Nie podnoś głosu.

Nie przeklinaj. Nie rób przykrości. Nie wyciskaj łez – uspokajaj i
                      okazuj dobroć.

Przebaczaj wszystko wszystkim. Nie chowaj w sercu urazy.

Zawsze pierwszy wyciągaj rękę do zgody.

Działaj zawsze na korzyść bliźniego. Czyń dobrze każdemu, jakbyś
                      pragnął, aby tobie czyniono. Nie myśl o tym co tobie jest kto
                      winien, ale co ty jesteś winien innym.

Czynnie współczuj w cierpieniu. Chętnie śpiesz z pomocą , radą,
                      pociechą, sercem.

Pracuj rzetelnie, bo z owoców twej pracy korzystają inni, jak i ty
                      korzystasz z pracy drugich.

Włącz się w społeczną pomoc bliźniemu.

Otwórz rękę ubogim i chorym. Użycz ze swego. Staraj się dostrzec
                      potrzebujących wokół siebie.

Módl się za wszystkich, nawet za nieprzyjaciół.

Po tym poznają, żeś uczniem Chrystusa…….

Wbrew pozorom, po głębszym przemyśleniu łatwo można dostrzec jak
                      trudno w życiu jest stosować przytoczone zasady. Cóż, proszę o
                      jedno, nie miejcie mi za złe tego co pozwoliłem sobie napisać w tych
                      tragicznych dla naszego Narodu chwilach. Napisałem tak od serca, tak
                      jak czuję pewne sprawy, które również pomogły mi odnaleźć właściwą
                      drogę w życiu. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze bardzo daleko mi do
                      uznania, że wszystkie opisane zasady są łatwe do przestrzegania.
                      Wiem jedno, sama świadomość, że one istnieją, jak również że prawie
                      wszystkie znam na pamięć pozwala mi łatwiej przeżywać trudne chwile.
                      To, o czym napisałem, ma wymiar bardzo osobisty, bardzo wewnętrzny.
                      Jednak nie wstydzę się tego, ponieważ właśnie w takich chwilach jak
                      narodowe tragedie, powinno nas być stać na szczerość, spontaniczność
                      oraz odwagę ukazaniA tego, co się nosi w sercu na dnie.

Cześć ich pamięci (*) (*) (*)
                      • koch-111 Re: załoba trwa! 12.04.10, 15:02
                        kurcze Mikoj50 czytając twego posta trochę zrobiło mi się głupio z powodu tytułu wątku. Wielkie sorry z tego powodu. Trochę zbyt banalnie brzmi, lecz na swoją obronę przypomnieć mogę wczorajszą pyskówkę, której nie mogłem czytać z założonymi rękoma. Daleki jestem od takiej wiary w ludzi jaka jest w tobie. Wiary, ponieważ aby tak się "odsłonić" trzeba mieć wiarę w innych. Nie wiem, może to kwestia wieku. Lecz aby pracować nad sobą nie trzeba nam przecież takich tragedii ale jak to kiedyś ktoś powiedział: i choćbym mógł swoją osobą sprowokować tylko jeden dobry uczynek więcej to jest to o jeden uczynek więcej. Pozdrawiam Mikoj50
                        • mikoj50 Re: załoba trwa! 14.04.10, 07:54

Witaj Koch-111.

Wyobraź sobie, że przynajmniej w tym przypadku tytuł wątku nie miał
                          żadnego znaczenia. Ująłeś mnie swoją szczerością i normalnością.
                          Wyraziłeś swoimi słowami, to co ja czułem i jeszcze czuję.

Pięknie powiedziane, muszę sobie to zapamiętać wink cytuję:

"I choćbym mógł swoją osobą sprowokować tylko jeden dobry
                          uczynek więcej, to jest to
                          o jeden uczynek
                          więcej"

Moja intuicja podpowiada mi, że jesteś dobrym człowiekiem. Miło mi,
                          że się poznaliśmy, trochę wirtualnie, ale jednak smile

Pozdrawiam serdecznie.
                      • bree02 Re: załoba trwa! 12.04.10, 18:33
                        Mikoj, skoro z Ciebie taki przepełniony chrystianizmem, serdeczny, starszy pan,
                        to wiedz że to co piszesz jest strasznie obłudne. Niby tak lubisz chodzić do
                        kościoła, pomodlić się, ale gdy obrzucany błotem tutaj na forum jest twój
                        proboszcz, to chowasz głowę w piasek i pozwalasz nastolatkom na niego jechać,
                        tak samo jeśli chodzi o papieża i ogólnie o Kościół i twoją religię. Wygląda na
                        to że niezbyt gorliwa jest twoja wiara. Zapala się jakimś tam światełkiem, gdy
                        sie rozkleisz i w tv posłuchasz kilku rzewnych piosenek z okazji narodowej
                        żałoby. Potem ci całe nastawienie wróci do normy (tak samo zresztą jak innym) i
                        znowu będziesz pisał serdeczne posty o gaduj zgaduli podczas, gdy obok inni,
                        dymając cię, będą pojeżać na "grubego propę". Nie potrafię zrozumieć czy jest tu
                        ktos, kto chce czytać twoje teksty, które niby to próbuja ewangelizować, ale tak
                        na prawde są tylko spontaniczną wypowiedzią rozklejonego człowieka.
                        Jako katolikowi jest mi za ciebie wstyd Mikoj.
                        • skasowackoniecznie ?? 12.04.10, 19:09
                          no wyluzuj .. można nastawiać drugi policzek można i nie robić tego .. ja akurat
                          wybrałem to drugie ..
                      • bree02 Re: załoba trwa! 12.04.10, 19:24
                        Powiedz Mikoj, co sądzisz o takiej sytuacji, że piszesz na forum, gdzie
                        moderatorem jest anonimowy nastolatek, nie podający swojej tożsamości, a
                        uzurpujący sobie prawo do (nazwijmy to po imieniu) cenzury i sądów nad innymi? I
                        niby na to działanie mamy sie wszyscy zgodzić. Ja na przykład chciałbym zajrzeć
                        do postów napisanych jeszcze 3 dni temu, ale obawiam sie tej całej fali brudnego
                        szlamu, która mogę zostać oblany. Dlaczego jeszcze 3 dni temu (72 godziny temu),
                        każdy kto chciał mógł obrażać kogo tylko chciał i tutejszy moderator nie miał
                        nic do tego. Podobała ci się Mikoj taka sytuacja? Jesli tak to współczułję
                        gorliwości.
                        • katka256 Re: załoba trwa! 12.04.10, 23:21
                          Mikoj może i jest staruszkiem ale właśnie nadstawia przysłowiowy drugi policzek.
                          Przyznam szczerze, że jak czytam wypociny wojującego mixera i tego typu
                          podobnych to daję się wciągnąć w ich pyskówki. Zła jestem na siebie ale czasem aż...
                          A mikoja podziwiam za jego stoicki spokój.
                          a moderator-to niezły żart- szkoda,że w tak tragicznym czasie, jego osoba jak i nick
                          A reszta niech, przynajmniej teraz, pozostanie milczeniem i oby jak najdłużej
                        • mikoj50 Re: załoba trwa! 14.04.10, 08:20

Witam raż jeszcze wink

Wyobraź sobie, że ja, podobnie jak Ty, chciałem zajrzeć do
                          rozpoczętego kiedyś przeze mnie wątku. Niestety, widocznie post ten
                          był niepoprawny politycznie lub rażąco nanaruszał zasady współżycia
                          społecznego, albo drażnił kogoś niesamowicie, ponieważ zniknął z
                          archiwum w taki sam sposób jak zniknęli Heymdall i Mono80 z tego
                          forum, tyle tylko, że mój post zniknął "cichaczem". Podobne sceny
                          widziałem na filmie Dom, gdy pewna kobieta weszła do abmbasady Rosji
                          w Warszawie i już z niej nie wyszła.

Odkrycia tego dokonałem dzięki Tobie Bree02, ponieważ w
                          pewnym momencie, po Twoich słowach o braku reakcji z mojej strony na
                          ataki skierowane przeciwko naszemu Ks. Proboszczowi chciałem
                          udowodnić Ci, że się mylisz. W tym celu usiłowałem odnaleźć w
                          archiwum rozpoczęty przez siebie post pod wdzięcznym tytułem:

"Nasz PROPA jest ql"

Wyobraź sobie, że cenzor, moderator albo cholera wie jak tego kogoś
                          nazwać, pozbył się tego postu. Było w nim dużo pozytywnych
                          wypowiedzi na temat Kościoła oraz Naszego Ks. Proboszcza. Głos
                          zabrało wielu internautów. Nie wszystkie głosy były pozytywne, ale
                          widocznie sam fakt przetoczenia się takiej dyskusji na forum, był
                          wystarczającym powodem do tego, aby ten post wykasować.

Czyżby moderator był aż do tego stopnia zatwardziałym antyklerykałem?
                          Czy to przypadkiem nie ma jakiegoś związku ze znanymi na forum
                          ujadaczami antykościelnymi?

Wypisz, wymaluj, układa mi się to w jedną całość.
                          Tylko jakie wnioski z tego wyciągnąć?
                          Na szczęście każdy z nas ma swój rozum i niech wyciągnie wnioski we
                          własnym zakresie.

Pozdrawiam serdecznie.
                      • bree02 Re: załoba trwa! 13.04.10, 01:08
                        Przepraszam Mikoj, ale swoje rozgoryczenie poczynaniami tutejszych ateistów,
                        antyklerykałów i pobudzony tym niewyobrażalnym jadem jaki toczył sie przez to
                        forum jeszcze 3 dni temu (i zapewne będzie toczył dalej) skierowałem
                        niepotrzebnie do Ciebie. Przez to też że nie mogę bez zmrużenia oka patrzeć na
                        obłudę pełznącą tędy jak oslizgły wąż. Sądzę, że Ty powinieneś być osobą (lub
                        jedną z kilku osób) która powinna moderować to forum. Mam nadzieję, że wybaczysz
                        te niemiłe słowa.
                        • mikoj50 Re: załoba trwa! 14.04.10, 07:42

Witam serdecznie.

Do Bree02.

Przeprosiny przyjęte wink Wszystko pasuje smile Nie mam w sercu urazy.

Trochę mi było przykro po pierwszym zapoznaniu się z Twoją opinią.
                          Wyglądało to, jakbym będąc żołnierzem został zastrzelony przez
                          kolegę z drugiego szeregu sad a nie przez wroga smile

Propozycję bycia moderatorem odrzucam jednoznacznie sad

Obecny moderator stworzył to forum nie po to, aby oddać je tym,
                          którym nie są obce sprawy związane z Wiarą i Kościołem.

On je stworzył z myślą o walce z Kościołem i ludźmi utożsamiającymi
                          patriotyzm z Wiarą w Pana Boga.

Swoimi ostatnimi poczynaniami udowodnił co reprezentuje. Zawieszenie
                          w możliwości uczestniczenia w forum Heymdalla i Mono80 jest
                          posunięciem skandalicznym. Nie oznacza to, że utożsamiam się
                          całkowicie z ich poglądami oraz sposobem prowadzenia dyskusji.
                          Jednak nie dzisiaj o tym, na podsumowanie przyjdzie czas niebawem.
                          Będzie miał chłopina dużo roboty związanej z koniecznością wycinania
                          wielu postów i zawieszania kolejnych uczestników swojego forum.

To tak trochę jak z tym słynnym rosyjskim psem, który zamiast
                          merdać ogonem zaczął szczekać i jak wiemy zaszczekał się na śmieć.

Kończę, bo zaczynam się nakręcać, a skąd inąd wiem, że nie wolno mi
                          tego robić smile

Pozdrawiam serdecznie.
                          • j.laskowice Re: załoba trwa! 14.04.10, 07:59
                            Zbulwersowany jestem tym co piszą Ci, którzy nie potrafili uszanować żałoby i
                            zostali zablokowani przez moderatora. Kto Was upoważnił do proponowania innym
                            moderacji forum?! To wy chcecie wprowadzać cenzurę. Do czasu katastrofy
                            administrator ingerował minimalnie, a jeśli to zrobił to i tak odzywała się
                            krytyka.
                            Jedni zapewne nie chcieliby widzieć krytyki byłego prezydenta Wałęsy,
                            Kwaśniewskiego czy generała Jaruzelskiego czy o PO i SLD. Innym przeszkadza
                            krytyczne pisanie o prezydencie Kaczyńskim o posłach PiS, papieżu czy księżach.
                            To zrozumiałe, każdy ma swoje preferencje i ocenę sytuacji. Na forum jest
                            dyskusja, a koledzy heymdall i mono nie umieli dyskutować, nawet ich podpisy pod
                            każdym forum świadczyły o ich podejściu do innych.
                            Jeśli Wam to forum nie pasuje, to załóżcie sobie swoje forum. To nie jest
                            trudne. To forum na tym skorzysta i mam nadzieję, że wrócą tu Ci, którzy już nie
                            piszą, ponieważ dość mieli chamstwa jakie reprezentowali chociażby Ci, których
                            moderator zablokował.
                  • kizuk Re: załoba trwa! 12.04.10, 19:44
                    Pamiętam,kiedy urodził się syn śp państwa Nosków.To był rok
                    1960.Chodziłam wtedy do liceum i kojarzę,w której klasie byłam
                    wtedy.Ten człowiek na zdjęciach wygląda na młodszego.
                    • katka256 uroczysta sesja i msza św 13.IV 12.04.10, 23:15
                      www.gazeta-olawa.pl/artykul-1408-oddajmy-im-hold.html
    • makler4 Re: Żałoba trwa. 13.04.10, 10:22
      Czy ktoś ma wiedzę czy zmarły p. Nosek pochodził z Oławy, czy to kolejna plotka?
      • skasowacobowiazkowo chyba w oławskim LO 13.04.10, 10:26
        Sobieskiego trochę Nosków było .. możliwe, że i tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka