Dodaj do ulubionych

METRUM - co Wy na to?

IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 13:05
Czy ktoś kupił tu mieszkanie?
Czy będą jacyś sąsiedzi?
Odezwijcie sie!!!
Dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • mikunio Re: METRUM - co Wy na to? 23.04.03, 15:12
      Jest OK!!!

Budynek pnie się w górę, aż miło popatrzeć. Ciągną już piątą kondygnację - pracują od świtu do nocy (jeżdżę tamtędy codziennie, więc jestem na bieżąco). Jesteśmy dobrej myśli i z niecierpliwością czekamy aż nasze nowe mieszkanko nabierze kształtów.

Miło usłyszeć od przyszłego sąsiada. Pozdrowienia z piątego piętra szóstej klatki!!! Czy już jesteś na etapie urządzania nowego lokum???
    • Gość: gosia Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.netia.pl 28.04.03, 15:25
      według handlowca z DD nie ma już mieszkań 2-pokojowych i innych tez nie, nawet
      nie chciał nam nic pokazać, a zaproponował Olimpie i tam właśnie kupujemy.
      Czyli będziesz miał duuuuzo sąsiadów :-) Może handlowiec blefował i wciskał
      Olimpie ale koniec końców nam się tam bardziej spodobało :-)
      Miłego mieszkanka,
      g.
      • Gość: Przemo Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.mst.gov.pl 28.04.03, 15:29
        Przynajmniej będziecie mieć niższą cenę. Myślę, że brak mieszkań dwu pokojowych
        może być prawdą. Z tego co widziałe ostatnio będą w DD to wolne zostały głównie
        mieszkania z oknami na KEN.

przemo
    • Gość: maj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 28.04.03, 17:19
      Tyle mieszkań sprzedanych, a tylko sąsiedzi z Olimpii się odzywają... Dzień dobry na korytarzach też sobie nie będziemy mówić???
      • Gość: Przemo Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.mst.gov.pl 28.04.03, 17:46
        Cóż - myślę, że jak nie ma problemów to nie ma powodu, żeby pisać. My jutro
        podpisujemy umowę na lokal 88 - okna na pętlę autobusową.

Przemo
        • mikunio Witam Sąsiada!!! 28.04.03, 18:18
          Co prawda nie z tej samej klatki, bo nasze okna wychodzą na Herbsta (kl. VI), ale bez wątpienia sąsiadami możemy się nazywać. Witam!

My podpisaliśmy umowę w lutym i - potwierdzam - zarówno przed, jak i teraz, wszystko przebiega bez problemów. Właśnie wybieram się do DD z projektem zmian w naszym mieszkanku...

Mam nadzieję, że będziesz mieć podobne wrażenia po jutrzejszej wizycie w Intraco. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki!!! Mam nadzieję, że uda nam się jeszcze zgadać, zanim będziemy wnosić meble.
          • Gość: greg Re: Witam Sąsiada!!! IP: 148.81.119.* 29.04.03, 13:53

> Co prawda nie z tej samej klatki, bo nasze okna wychodzą na Herbsta (kl. VI),
            ale bez wątpienia sąsiadami możemy się nazywać. Witam!

A ja z klatki V czyli okna na pasaż
            Witam równie serdecznie

> My podpisaliśmy umowę w lutym

Szcześciarz z Ciebie :-))) ja juz po nowej cenie :-(((

>Właśnie wybieram się do DD z projektem zmian w naszym mieszkanku...

Pytanko: czy robiłeś projekt na własną rękę czy korzystałeś z architekta DD?
            Podobno i tak on musi wszystko zatwierdzic, wiec nie wiem czy jest sens szukac
            innego architekta.

Pozdrawiam
            G

• mikunio Architekci 29.04.03, 15:41
              Jestem jeszcze przed spotkaniem w DD, więc
              nie wiem wszystkiego w tym temacie. Ale kazano mi przygotować się na opłatę za zmianę projektu (kasuje pracownia arch.) w wysokości ok. 270 złotych. Do tego jeszcze ewentualna opłata dla wykonawcy, uzależniona od tego czy w budowanym lokalu wymurowano już ścianki, czy jeszcze nie. Czyli im wcześniej zdecydujesz się na zmiany i zaniesiesz je do DD, tym lepiej, bo - co nie bez znaczenia - taniej :-)))

Pozdrawiam serdecznie i - mam nadzieję - do usłyszenia i zobaczenia!
              • Gość: miki Re: Architekci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 19:19
                czy aby na pewno tylko 270 zl?
                ktos tu kiedys wspominal o 250 zl za zmiane kazdego elementu i instalacji
                (przestawianie scian, woda, prad, itp.)

• Gość: teddy Re: Architekci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 21:37
                Czy juz byles u architekta?
                Jaki wynik rozmow?
    • Gość: Klapcio Re: METRUM - co Wy na to? IP: 62.233.201.* 09.05.03, 08:21
      W poniedziałek udaje się do Intraco złożyć wszystkie wymagane dokumenty.
      Zapewne w przyszłym tygodniu przybędzie wam jeden sąsiad.
      Mieszkanko od Herbsta, lokalu nie pamiętam, choć powinienem :)
      • Gość: mm Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 09.05.03, 10:08
        Szósta klatka?? Zresztą nieważne - ja też mam okna na Herbsta. Witam sąsiada!
        • Gość: Klapcio Re: METRUM - co Wy na to? IP: 62.233.201.* 09.05.03, 12:39
          Chyba 138, ale nie jestem pewny.

A co do "sąsiada", to pewnie dopiero w przyszłym tygodniu będę mógł się
          pełnoprawnie tak nazywać. Już wkrótce :)
          • Gość: Sąsiad Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 14:20
            Czy w innych klatkach niż szósta nikt nie będzie mieszkał??????
            Pozdrawiam
            • Gość: Mariusz Re: METRUM - co Wy na to? IP: 81.0.83.* 25.05.03, 18:14
              Czesc, ktos sie skarzy, ze niukt nie bedzie mieszkal w klatkach inne niz
              szosta. Ale my z Kasia bedziemy mieszkac w piatej!
              Pozdrawiam,
              Mariusz
    • Gość: J Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.pjwstk.edu.pl 09.05.03, 19:33
      Czy ktoś z Was ustalał z Dom Development ile będzie kosztowała administracja
      budynkiem? Podobno na innych osiedlach było około 8 zł, ale podejrzewam, że
      Metrum będzie dużo droższe... :(
      • mikunio opłaty 10.05.03, 09:44
        Sprzedawcy z DD zapewniają, że czynsz będzie mniej więcej tej samej wysokości,
        jak na innych osiedlach administrowanych tymczasowo przez developera, tj. 7,5-8
        złotych za metr2. Mam nadzieję, że nic się od czasu kiedy z nimi rozmawiałem
        nie zmieniło.
      • Gość: Munio Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 23:18
        A no właśnie... a czy ktoś zastrzegał sobie w umowie z DD, że nie mogą
        przekroczyć określonej ceny za czynsz?

Poza tym byłem dzisiaj na budowie... budynek pnie się w górę, pracują od rana
        do wieczora, aż się ściemni. Słyszełem nawet, że są o miesiąc do przodu z
        budową.
    • Gość: J Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.pjwstk.edu.pl 15.05.03, 19:14
      Kochani przyszli sąsiedzi?

Co u Was ciekawego słychać?

Pewnie pracujecie tak ciężko jak my, żeby kupić sobie wymarzone mieszkanko i
      nie macie czasu wchodzić na forum o Metrum... :)

Hehe,
      wszystkich zapracowanych, ale szczęśliwych przyszłych sąsiadów pozdrawiam :)

J
      • Gość: J Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.pjwstk.edu.pl 15.05.03, 19:17
        Aha...

Jeszcze jedno, byliśmy ostatnio na budowie i Pan Cieciu obwieścił nam wspaniałą
        wiadomość o tym, że mają miesiąc wyprzedzenia :) Zatem odebranie mieszkanek z
        opóźnieniami nam na pewno nie grozi. :)

Pozdrawiam
        J
        • mikunio Re: METRUM - co Wy na to? 16.05.03, 14:37
          Naprawdę??? To SUPER!

Przejeżdżałem ostatnio obok budowy i rzeczywiście - ciągną już ostatnią
          kondygnację, a murowanie ścianek doszło już do czwartego piętra. Tam na prawdę
          zatrudniają chyba samych przodowników :-)))

A z tym zapracowaniem, to trafna uwaga. Nawet nie przypuszczałem jak bardzo
          zmienia się optyka człowiekowi czekającemu na mieszkanie. Mam nadzieję, że za
          rok odbijemy to sobie leżąc do góry brzuchami w naszych nowych mieszkaniach
          albo bycząc się na dziedzńcu :-)))

Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów. Cieszę się, że od czasu do czasu
          ktoś z Was daje tu znak życia. Do następnego przeczytania i do zobaczenia!

• Gość: AGA Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.mathematik.tu-darmstadt.de 16.05.03, 15:01
            A ile kosztuje m^2 w Metrum i Olimpii?
            • Gość: ee Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.k.mcnet.pl 16.05.03, 15:38
              W olimpii m2- 3900 brutto +23tys. za m. postojowe (obowiazkowo)
              Metrum troszke drozej.
              • Gość: Blanka Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.dito.pl 16.05.03, 15:53
                Hej, co prawda nie będę Waszą sąsiadka, ale tez kupuję własne M od DD - Os.
                Planty. Wszelkie informacje nt. umowy, kredytu i zmian lokatorskich otrzymacie
                na naszym forum - www.namyslowska.net
                Serdelecznie zapraszam.

• Gość: tece Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.parp.gov.pl / 10.10.0.* 20.05.03, 10:56
                  czy myslicie ze zalapiemy sie na ulge odsetkowa? czy raczej nie mamy szans?
                  • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 20.05.03, 11:00
                    Dlaczego mielibyśmy się nie załapać??? Płatności dokonujemy w roku, kiedy
                    obowiązuje ulga, a od wydania deweloperowi pozwolenia na budowę nie minęły
                    jeszcze trzy lata... Czy jest jakiś kruczek?
                    • Gość: krycha Re: METRUM - co Wy na to? IP: proxy 20.05.03, 11:27
                      Witajcie szczesciarze, ja tez kupuje z DD nawet mialam rezerwacje na Metrum,
                      lokal na rogu od KEN na 1p, bardzo fajny rozklad i super balkonik ale jak sie
                      tam przejechalam i zobaczylam moje ewentualne mieszkanko to musialam z bolem
                      zrezygnowac, te okna sa normalnie na ulicy i jak ludzie beda szli do metra albo
                      czekali na bus na przystanku to beda zaglodac przez okna a wiadomo w domu jak w
                      domu nie zawsze w pelnym stroju sie chodzi ;-)

...zrezygnowalam ale ze DD to dobty developer zaraz zainteresowalam sie Olimpia
                      i tam kupuje, jeszcze nie podpisalam papierkow ale juz sie ciesze, w sumie
                      bedzie do Was blisko!
                      Mam duzo znajomych, ktorzy kupili w DD i sa bardzo zadowoleni.
                      Mam tylko taka mala uwage, czy nie wydaje sie Wam, ze oni maja taki popyt, ze
                      zaczyna im sie robic za duzo pracy i zaczynaja sie troche gubic z papierkami,
                      mam wrazenie, ze handlowcy czasami sie nie wyrabiala, nie wiem jak jest w
                      BOS??, to sie okaze. Ja mam kupowac u Bartosza z DD, czy ktos go zna??

My z Olimpii tez mamy swoje forum na GW ale ostatnio malo kto tam sie odzywa,
                      sa za to super fotki z wczoraj, widac postepy!!!, moje mieszkanko juz z oknami!

Zastanawiamy sie nad zalozeniem strony OLIMPIA, maja juz takie Derby, akacje,
                      Namyslowska, dlaczego nie my i nie Wy??

Moze macie jakiegos chetnego to by zrobil strone dla nas i dla WAs ??

Pozdrawiam
                      Krycha
                      • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 20.05.03, 12:05
                        Pomysł fajny,
                        moglibyśmy połączyć siły i zrobić jedną witrynkę i dla Metrum, i dla Olimpii
                        (jeśli oczywiście nikt nie ma nic przeciwko). Mam nawet osobę, która trochę się
                        na tym zna. Pogadam, popytam się, a Wy dajcie znać co o tym myslicie...
                        • Gość: krycha Re: METRUM - co Wy na to? IP: proxy 20.05.03, 12:20
                          ja jestem ZA!!!, trzeba to szybko zorganizowac, moze Wy z Metrum jestescie
                          bardziej operatywni, nasi z Olimpii to od 2 dni nawet nie odwiedzili forum.

Jak by co to moze mozna poprosic goscia z Derby, PIO, on zalozyl derby waw.pl i
                          bardzo dobrze zna sie na tym, moze by i nam zalozyl??

Krycha
                          • Gość: g Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.netia.pl 20.05.03, 12:28
                            Ja - z Olimpii jestem jak najbardziej ZA. Taka wspólna strona jest OK. Bedziemy
                            mogli się wymieniać doświadczeniami w użytkowaniu naszych mieszkań, w
                            zarządzaniu wspólnotą itp. A tak przy okazji: jaką kwotę czynszu powiedzieli
                            Wam sprzedawcy za metr w czasie zarządzania przez DD?
                            pozdrawiam z Olimpii
                            • Gość: mj Re: METRUM - czynsz IP: localhost:* 20.05.03, 12:40
                              Około 7,5 złotych za metr (z ochroną).
                              • Gość: krycha Re: METRUM - czynsz IP: proxy 20.05.03, 12:51
                                tak wlasnie mowia- okolo 7,5 m, ciekawe czy jak bedziemy miec wspolnote to
                                bedzie taniej?, wiecie cos o tym?
                                • Gość: mj Re: METRUM - czynsz IP: localhost:* 20.05.03, 12:56
                                  Zazwyczaj jest tak, że po przejęciu budynku przez wspólnotę opłaty spadają -
                                  niektórym nawet o połowę. O wszystkim decydują sami mieszkańcy - mogą wybrać
                                  rozwiązania najbardziej optymalne i nikt niczego im nie narzuca. A deweloper
                                  zarządzając budynkiem musi przecież zadbać o swój zysk. Raczej trudno mi
                                  wyobrazić sobie sytuację, w której opłaty po przejęciu budynku utrzymałyby się
                                  na podobnej wysokości.

• Gość: g Re: METRUM - czynsz IP: *.netia.pl 20.05.03, 13:23
                                    7,5 zł jest jeszcze do przyjęcia ale z utęsknieniem będziemy wyczekiwać naszej
                                    wspólnoty. Pytaliśmy się i wcześniej nie pozwolą ustanowić wspólnoty, no bo
                                    wiadomo - zyski... Jakoś rok trzba się przemęczyć a potem sobie zarządzimy :-)
                        • Gość: ed Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.k.mcnet.pl 20.05.03, 16:22
                          Ja jestem z Olimpii i uwazam, ze zrobienie wlasnego forum jest nawet...konieczne
                          Pomysl SUPER
                        • Gość: Kefir Re: METRUM - co Wy na to? IP: 192.85.16.* 20.05.03, 18:31
                          Świetny pomysł - popieram. Jestem z Olimpii.

Pozdrowienia
                      • Gość: andy Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 21:49
                        > Mam tylko taka mala uwage, czy nie wydaje sie Wam, ze oni maja taki popyt, ze
                        > zaczyna im sie robic za duzo pracy i zaczynaja sie troche gubic z papierkami,
                        > mam wrazenie, ze handlowcy czasami sie nie wyrabiala, nie wiem jak jest w
                        > BOS??, to sie okaze. Ja mam kupowac u Bartosza z DD, czy ktos go zna??

JEsli chodzi o p. Bartosza Stasiaka, to goraco polecam. Bardzo kompetentny,
                        konkretny czlowiek. Wyjatek wsrod handlowcow DD.
                    • Gość: tese Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.parp.gov.pl / 10.10.0.* 20.05.03, 16:24
                      No własnie nie wiem, ale ulge mozna wykorzystac po zakonczeniu inwestycji i
                      teraz nie bardzo wiem czy datą zakonczenia inwestycji jest dzień oddania
                      budynku do uzytkowania czy dzień przeniesienia własności, który to
                      przypięczętowany aktem notarialnym moze być dopiero w 2004 i to nie na
                      początku.Czy w związku z tym fakt, ze likwiduja ulge i w 2004 jej nie bedzie ma
                      jakies znacznie w naszym przypadku?
                      • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 20.05.03, 17:07
                        Nie dam sobie nic za to uciąć, ale wydaje mi się, że decydujący jest termin
                        odbioru technicznego budynku. Ważne, żeby odbył się najpóźniej trzy lata po
                        przyznaniu deweloperowi pozwolenia na budowę - jeśli nie z ulgi odsetkowej
                        nici. To najważniejsze kryterium, choć oczywiście twórczy urzędnicy izb
                        skarbowych są na tyle elastyczni w interpretacji przepisów, że pewnie uda im
                        się znaleźć inne kruczki...

• Gość: tj Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 17:45
              Czy ktoś przeprojektowywał swoje mieszkanko w Metrum?
              Z jakim efektem u Developera?
              Czy ktoś brał kredyt na tą inwestycję w innym banku niż BOŚ?
              Wdzięczność za uwagi!!!
              • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 21.05.03, 19:49
                Ja złożyłem projekt zmian - czekam na wycenę.

W umowie jest na to termin do 30 kwietnia. Pani w DD wytłumaczyła mi, że jego
                przekroczenie może się wiązać z dodatkowymi kosztami - wykonawca nalicza sobie
                za przebudowę ścianek, jeśli już je wymurował. Jeśli masz mieszkanie na
                niższych piętrach, a jeszcze nie rozmawiałeś w tej sprawie z deweloperem, to
                lepiej żebyś się pospieszył.
                • Gość: tj Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 08:29

Czy ktoś załatwiał kredyt na tą inwestycję w innym banku niż BOŚ?
                  Proszę o opinie w tej sprawie!!!!
                  Z góry dziękuję!
                  • Gość: mj kredyt IP: localhost:* 22.05.03, 09:19
                    To znów ja...

Nie zdecydowałem się na kredyt w BOŚ głównie dlatego, że zależało mi na
                    frankach szwajcarskich - jedyna opcja na którą mogłem sobie pozwolić.

Szczegółów ofert BOŚ nie pamiętam, ale to co rzuciło mi się w oczy, to
                    dodatkowa opłata za wcześniejszą spłatę kredytu - zależało mi, żeby jej uniknąć.
                    Zdałem się na Expandera i mam już wszystko za sobą.

Życzę powodzenia i pozdrawiam!
                    • Gość: john Re: kredyt IP: 148.81.119.* 23.05.03, 14:53
                      > .
                      > Zdałem się na Expandera i mam już wszystko za sobą.
                      >
                      > Życzę powodzenia i pozdrawiam!

Ile kosztuje dzialalnosc Expandera?
                      • Gość: mj Re: kredyt IP: localhost:* 23.05.03, 15:12
                        Za usługi ekspandera Ty nic nie zapłacisz. Żyją z prowizji banków, ale dają
                        kredyty na tych samych warunkach co banki bezpośrednio w swoich okienkach
                        (czasem zdarzają się preferencyjne zniżki oprocentowania).
                        • Gość: teddy Re: kredyt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 16:28
                          Gość portalu: mj napisał(a):

> Za usługi ekspandera Ty nic nie zapłacisz. Żyją z prowizji banków, ale dają
                          > kredyty na tych samych warunkach co banki bezpośrednio w swoich okienkach
                          > (czasem zdarzają się preferencyjne zniżki oprocentowania).

I w ktorym banku wziales?
                          na jakich warunkach?
                  • Gość: ed Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.k.mcnet.pl 22.05.03, 13:11
                    Ja zdecydowalam sie na kredyt w PBK w CHF, jestem w trakcie zalatwiania
                    formalnosci.
                    • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:26
                      Pytanie do gościa: ed
                      Czy uzyskałaś wszystkie wymagane przez PBK dokumenty od Developera ??????
    • Gość: storm Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.acn.waw.pl 22.05.03, 22:06
      Witam,

Zamierzam kupić mieszkanie 80m2w Metrum.
      Mam pytanie, czy dostał ktoś jakiś rabat lub załapał się na promocje ???

Dzieki,

• Gość: Klapcio Re: METRUM - co Wy na to? IP: 62.233.201.* 23.05.03, 07:36
        Jak do końca maja podpiszesz umowę to masz do wyboru TV, DVD, Hi-Fi lub
        magnetowid.

Ja i moja połówka podpisujemy umowę jeszcze w tym miesiącu i wybraliśmy sobie
        TV, taki średniej wielkości dobrej marki.
        • Gość: storm Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.acn.waw.pl 23.05.03, 08:19

A możesz polecic jakiegoś dobrego chandlowca z DD bo tego co mam powiedział ze
          zadnej promocji nie dostane (Darek Roguski obecny)

dzieki,
          • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 23.05.03, 09:37
            Są jakieś promocje przy kupnie mieszkania w Metrum???

Podpisałem umowę w lutym i nic nie dostałem, mimo że wypytywałem dokładnie
            handlowców czy ta inwestycja objęta jest jakimiś "narzędziami wspomagania
            sprzedaży". Nie była...

Dobrze, że sasiedzi dostają telewizor, może przygarną na jakiś fajny film
            sąsiada, który nie załapał się na promocję :-)))).

Pozdrawiam serdecznie...
          • Gość: john Re: METRUM - co Wy na to? IP: 148.81.119.* 23.05.03, 14:47
            Gość portalu: storm napisał(a):

>
            > A możesz polecic jakiegoś dobrego chandlowca z DD bo tego co mam powiedział
            ze
            > zadnej promocji nie dostane (Darek Roguski obecny)
            >
            > dzieki,

BARTOSZ STASIAK!!!!
            i nikt inny
        • Gość: Klapcio Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 17:40
          Być może tę promocję uruchomili niedawno.

A co do zaproszenia na film, to bardzo chętnie, tylko że w grę wchodzą filmy z
          kablówki albo jakieś DivX-y. Poza tym mieszkanko 29m2, ale może się jakoś
          pomieścimy, hehe :) A może jak dobrze pójdzie to na dziedzińcu postawimy jakiś
          duży ekran, duże głośniki i razem ze wszystkimi sąsiadami będziemy oglądali
          sobie filmy z fotela na balkonie, i nie będzie trzeba chodzić do pobliskiego
          kina.

• Gość: mj filmy IP: localhost:* 26.05.03, 16:00
            Myślę, że na 29m2 można urządzić niezłe kino. Wiem z doświadczenia, teraz mam
            niecałe 28.

Mam nadzieję, że pomysł wymkorzystania podwórka jako miejsca integracji uda się
            wdrożyć. Byłoby fajnie posiedzieć sobie przy wspólnym stoliku - jak wspólnota,
            to wspólnota :-))) mieszkaniowa.

A propos doświadczeń - czy ktoś z przyszłych mieszkańców Metrum dostał wycenę
            zmian projektowych mieszkania??? Ja przekonałem się, że zarówno projektanci,
            jak i wykonawca nieźle się cenią. Ile wyniesie Was urządzenie "po swojemu"?
            • Gość: greg Re: filmy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 20:30

> A propos doświadczeń - czy ktoś z przyszłych mieszkańców Metrum dostał wycenę
              > zmian projektowych mieszkania??? Ja przekonałem się, że zarówno projektanci,
              > jak i wykonawca nieźle się cenią. Ile wyniesie Was urządzenie "po swojemu"?

rownowartosc ceny 0,6 m.kw. za totalna przebudowe
              To chyba nie za duzo

• Gość: tj Re:Metrum IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 09:22
                Jak myślicie, kiedy będzie właśnie spotkanie na wspólnym podwórku??
                • Gość: storm Re:Metrum IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 09:50
                  Czy braliście wykończenie pod klucz ???
                  Czy to się opłaca ?
                  Co sądzicie o tej opcji ?

• Gość: kate Re:Metrum-wniosek kredytowy IP: *.komrel.net 27.05.03, 10:41
                    Witajcie
                    Przyszedl czas na spisanie wniosku kredytowego w DD. Mam
                    pytania na co szczegolnie nalezy zwrocic uwage przy jego
                    zawieraniu(bo malo sie znam na tych sprawach) i w jakiej
                    walucie brac kredyt czy w USD czy w Euro. Moze jest ktos
                    taki kto przeszedl juz przez te procedure przyznawania
                    kredytu w BOś za posrednictwem DD.
                    Prosze o pomoc bo spotkanie we czwartek
                    • Gość: storm Re:Metrum-wniosek kredytowy IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 10:57
                      wybor waluty zalezy od okresu kredytowania
                      jezeli bedzie to okres powyzej 15 lat to wydaje mi sie ze kozystniejsze jest
                      wziecie kredytu w USD (biore pod uwage analize techniczną dlugo terminową,
                      zreszta analiza fundamentalna tez za tym przemawia)

zreszta w BOS masz mozliwość przewalutowania raz w roku bez prowizji
                      (teoretycznie, bo przewalutuwuja po kursie sprzedazy)
              • Gość: mj Re: filmy IP: localhost:* 27.05.03, 12:37
                > rownowartosc ceny 0,6 m.kw. za totalna przebudowe
                > To chyba nie za duzo
                >
                >
                Masz rację, zrobienie tego wszystkiego po odebraniu mieszkania byłoby na pewno
                dużo droższe i bardziej kłopotliwe. Ale z drugiej strony są firmy, które nic
                sobie za takie zmiany nie liczą... więc przez moment serce żal ścisnął, gdy
                pieniądz obficie z portfela wytrysnął.

Przepraszam za ten rym, tak na poważnie. Wiedziałem jakie są warunki umowy,
                cena nie była dla mnie niespodzianką i świadomie zdecydowałem się na tego
                dewelopera. Nie narzekam. Tylko nie wierzę, że nie znalazłbyś lepszego
                przeznaczenia dla finansowej równowartości 0,6 m2 mieszkania. O tym właśnie
                piszę...

Pozdrawiam przyszłych mieszkańców Metruma.

ps. Może zrobimy jakąś zrzutkę na stolik integracyjny na dziedzińcu???
                • Gość: greg Re: filmy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 18:47

Tylko nie wierzę, że nie znalazłbyś lepszego
                  > przeznaczenia dla finansowej równowartości 0,6 m2 mieszkania. O tym właśnie
                  > piszę...

Oczywiście, ze znalazłbym, ale kiedy udało się wygospodarować jeden pokój
                  więcej, nie zastanawiaałem się długo
                  Pozdrawiam
                  • Gość: mj Re:dodatkowy pokój??? IP: localhost:* 28.05.03, 09:36
                    Udało Ci się tak zmienić plan, żeby zdobyć jeden pokój więcej??? Czy będzie
                    bardzo wścibskie z mojej strony, jeśli zapytam jak duże mieszkanie kupujesz??
                    • malagosia4 Re:dodatkowy pokój??? 28.05.03, 12:23
                      Nam się udało przenieść kuchnie i zrobić aneks kuchenny w dużym pokoju.
                      Warunkiem byla możliwość doprowadzenia dodatkowej wentylacji (z łazienki) za
                      1300zł i w miarę duyży ten duży pokoj (nasz ma 22 metry), tak więć z kuchni
                      (ponad 8 metrów) mamy małą sypialnię. Co do reszty kosztów to jeszcze nie wiemy
                      ale za dwa tygodnie wyszstko powinno być jasne.
                      • Gość: krycha Re:dodatkowy pokój??? IP: proxy 28.05.03, 12:37
                        Drodzy,
                        czy ktos z Was przerabial 53 metry 2 pokojowe na 3 pokoje??
                        • Gość: greg Re:dodatkowy pokój??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 16:00
                          Gość portalu: krycha napisał(a):

> Drodzy,
                          > czy ktos z Was przerabial 53 metry 2 pokojowe na 3 pokoje??

ja
                          • Gość: greg Re:dodatkowy pokój??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 16:05
                            Pierwotnie zaplanowaną kuchnię podzielilismy na 2 części: z jednej powstała
                            łazienka, a z drugiej maly pokoik. Zas kuchnia powędrowała na miejsce łazienki
                            w formie aneksu do pokoju dziennego. Sypialnie nie są duże, ale są dwie.
                            Życzę powodzenia w projektowaniu

• Gość: J Re:dodatkowy pokój??? IP: 62.233.201.* 25.06.03, 08:24
                        Droga Małgosiu

Mam do Ciebie pytanie, odnośnie przeróbek, o których wspominałaś. Czy też macie
                        takie mieszkanko o metrażu 29 m2? Czy to właśnie w takim mieszkanku robiliście
                        przeróbki? Też chcielibyśmy urządzić malutką sypialnię w miejscu kuchni, a w
                        dużym pokoju zrobić aneks kuchenny. Jak trzeba załatwiać tego typu zmiany? W
                        jakim okresie je robiliście, bo z tego co widziałam, to w naszym mieszkanku
                        jest już dużo zrobione i obawiam się że takie zmiany mogłyby być droższe... :(

Bardzo proszę o odpowiedź
                        Sąsiadka J
                    • Gość: greg Re:dodatkowy pokój??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 16:00

> Udało Ci się tak zmienić plan, żeby zdobyć jeden pokój więcej??? Czy będzie
                      > bardzo wścibskie z mojej strony, jeśli zapytam jak duże mieszkanie kupujesz??

Będzie ;-)
                      ~53 m kw.

• Gość: mj Re:dodatkowy pokój??? IP: localhost:* 28.05.03, 16:10
                        Wścibski sąsiad ujawnia się jeszcze przed zamieszkaniem -:))))

Pamiętam taką sąsiadkę, która regularnie wpraszała się moich rodziców,
                        zapuszczając przy okazji żurawia do każdego pokoju w mieszkaniu. Wizytacje
                        robiła co kilka miesiący przez pierwsze lata po przeprowadzce. Wiecie co
                        robiła, żeby wejść? Za każdym razem przychodziła ze specjalnie upieczonymi
                        szarlotkami albo sernikami. Całkiem niezłymi zresztą...

Mam nadzieję, że nie zraziłem swoją nachalnością, bo nie chciałbym narazić się
                        na niechęć nowych sąsiadów.
                        Swoją drogą - zapełnia się ten nasz bloczek, bo coraz więcej wypowiedzi na
                        forum. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia!

• Gość: anek Re: METRUM - co Wy na to? IP: 195.94.206.* 28.05.03, 10:26
      Witam,

podajcie jakies namiary na metrum, stronkę inetrnetową?
      Z góry dziekuję.
      a
      • Gość: mj Re: METRUM - internet IP: localhost:* 28.05.03, 16:14
        Znam tylko tę dewelopera: www.domdevelopment.com.pl

Ale poza ogólnymi informacjami i kilkoma wizualizacjami, niewiele tam można
        znaleźć. Nieoficjalnych stron mieszkańców, jeszcze się nie doczekaliśmy. Ale
        wszystko przed nami :-)))
      • stowka forum Metrum 25.07.03, 11:49
        Koniecznie zajrzyj na www.namyslowska.net. Obgadujemy tam problemy i umawiamy
        się na spotkania. Pozdrawiam
    • Gość: tj Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 09:13
      Co dzieje się na placu budowy?
      Jak oceniacie postęp prac budowlanych?
      Czy ma ktoś najświeższe informacje?
      Dzięki i pozdrawiam.
      • Gość: Przemo Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.mst.gov.pl 02.06.03, 12:34
        szkielet budynku stoi juz caly. Od strony KEN buduja scianki dzialowe chyba na
        5 pietrze, a od strony przeciwnej na 3.

• Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 02.06.03, 14:38
          Ja mam już otwory okienne - w tym tygodniu będą budować ścianku działowe w moim
          mieszkaniu(piąte piętro od strony Herbsta). Widziałem, że w niektórych lokalach
          na ścianach jest już gładź i przewody elektryczne. Generalnie - idzie nieźle.
    • Gość: teddy Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 19:40
      czy wiadomo cos o TV/internecie w inwestycji? jaka siec kablowa, itp...
    • Gość: tj Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 09:53
      Cisza w naszym wątku?
      Czyżby nie było już żadnych problemów z naszą inwestycją? :-)
      Sąsiedzi odezwijcie się!
      Pozdrawiam
      • Gość: teddy Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 17:59
        nic nowego
        budynek rosnie w oczach
        pozdrowienia dla wszystkich mieszkancow
        • Gość: greg Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 23:09
          Gość portalu: teddy napisał(a):

> nic nowego
          > budynek rosnie w oczach
          > pozdrowienia dla wszystkich mieszkancow

No, jest trochę nowego. Np. wstawione okna na 1. piętrze.
          • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 11.06.03, 14:01
            Rzeczywiście - okna wstawiają już na drugiej kondygnacji. Z tego co widziałem w
            niektórych mieszkaniach jest też już instalacja elektryczna, a nawet gładź na
            ścianach. Ja starałem się zajrzeć przez okno mojego mieszkania - trochę trudno
            było, bo to piąte piętrzo - ale dojrzałem ścianki działowe i to na dodatek z
            uwzględnieniem moich zmian. Może się trochę rozczulam, ale to fajne uczucie.

Pozdrowienia dla Szanownych Sąsiadów!!!
            • Gość: Klapcio Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.pjwstk.edu.pl 13.06.03, 20:31
              No co ty, nie rozczulasz się za bardzo. My też codziennie myślimy o naszym M.
              To będzie najpiękniejszy prezent na gwiazdkę, jaki mogliśmy sobie sprawić.
              A tak wogóle, to już jedną barierkę na naszym balkoniku widziałem, ale ją potem
              zdjęli. Chyba próbowali, robili testy.... na naszym balkonie, wrrr....

Pozdrawiamy kochanych sąsiadów, przyszłych i tych ewentualnych :)
              • Gość: greg Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 22:15
                Przypominam, że dzięki uprzejmości p. drsky'ego mamy możliwość dyskusji na
                własnym forum www.namyslowska.net
                Olimpia działa tak prężnie, a u nas tylko 2 posty?
                zapraszam i pozdrawiam
    • Gość: DrSky Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.hipernet.com.pl 13.06.03, 23:16
      www.namyslowska.net

dla zainteresowanych kupnem mieszkania w DD
      dużo informacji. Obecnie znajdują się tam fora
      dyskusyjne Plant, Olimpii i Metrum (to ostatnie
      mało aktywne)...

Jeszcze raz serdecznie zapraszam..
    • Gość: Magnolia Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.crowley.pl 16.06.03, 14:45
      Ja kupiłam mieszkanie w DD na Bartyckiej. rozumiem Wasze zachwyty developerem
      na poziomie kupowania mieszkania. co jak co ale to oni potrafią. Gorzej jest
      potem. Nie nastawiajcie się już na wspólnote mieszkaniowa- nasze mieszkania
      odebraliśmy w grudniu 2001 a aktów notarialnych jak nie ma tak nie ma. Więc
      bulimy DD za administracje. Ale i tak największy przekręt zrobili z miejscami
      parkingowymi, których tez nie ma. Historia dobrze znana mieszkańcom
      wczesniejszych osiedli. A jak już wszytko zapłacicie to sprubujcie tam coś
      załatwić. Powodzienia!!!!!
      Stronka Bartyckiej, gdyby ktoś chciał porozmawiac:
      bartycka.prv.pl/
      • Gość: tj Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 08:45
        Czy ktoś był na budowie?
        Co tam się teraz dzieje?
        Pozdrawiam
        • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 10.07.03, 09:29
          Na sama budowe jeszcze nas nie wpuszczają. Może dlatego, że są bardzo zajęci?

Kończy się wstawianie okien - została część piątego i większość szóstego
          piętra, ściany w mieszkaniach już są pokryte gładzią (chyba tak to się nazywa),
          widać instalacje elektryczne. Na ścianie od strony KEN w poniedziałek pojawiło
          się rusztowanie, a już wczoraj prawie cała ściana była obłożona ociepleniem.

Trzeba przyznać, że widok jest bardzo "budujący" :-)))
          • Gość: kropka Re: METRUM - co Wy na to? IP: 217.153.15.* 10.07.03, 12:13
            Cieszy mnie to bardzo, poniewaz ostatnio tam byłam 2 tygodnie temu i nie
            widziałam oznak rozpoczęcia ocieplania a okn abyły wstawione do połowy 3 piętra.
            Mam dobrą wiadomość: rozmawiałam wczoraj z panem, który zajmuje się zmianami
            lokalowymi.W najbliższym czasie będzie można wejśc na budowę: tzn w przyszłą
            sobotę PRAWDOPODOBNIE.Otrzymamy nr tel do Pani, która będzie prowadziła zapisy
            na spotkanie z kierownikiem budowy :)))
            A na stronie int dotyczącej METRUM nikt sie nie odzywa :(((

Pozdrawiam,
            kropka
        • Gość: mj Re: METRUM - co Wy na to? IP: localhost:* 10.07.03, 09:36
          I jeszcze jedno: doczekaliśmy się własnego forum w internecie. No, prawie
          własnego, bo przygarnął nas operatywny mieszkaniec osiedla Planty - nieustające
          wyrazy wdzięczności :-)))

Możemy tam wymieniać sobie opinie na temat naszego osiedla - problem w tym, że
          frekwencja niezbyt dopisuje. Może uda się to zmienić???

www.namyslowska.net
          • Gość: tj Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 22:38
            Czy w tym wątku dowiem się coś aktualnego o Metrum?
            Czy już są wszyscy sąsiedzi w klatce V ?
            Pozdrawiam
            • stowka Re: METRUM - co Wy na to? 25.07.03, 12:22
              Drogi TJ, pora przenieść się na forum mieszkańców Metrum. Piszemy dużo
              ciekawych rzeczy. Zapraszamy do naszego grona.
              Pozdr
            • Gość: M.M. Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.marketingserwis.pl 28.07.03, 09:22
              adres forum mieszkańców Metrum: www.namyslowska.net
              sąsiadka
    • Gość: Norbert Moller Re: METRUM - co Wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 10:20
      A co Pan na to, że fundametny budynku wchodzą w stację metra Stokłosy?
      Dudnienia i tętnienia (a nie ich hałaś) zestawów kołowych na pewno będą Wam
      umilać życie. W UE nie wolno bydować budynków mieszkalnym w pobliżu stacji
      metra. Pogadaj z osobami z ul. Polnej i Al. Niepodległości. Ja nocowałem w
      Paryżu nieopodal stacji metra (w pobliżu pół marsowych) i było do odczuwalne.
      Ja dziękuję za takie sąsiędztwo. Zmień mieszkanie lub dewelopera.
      Powodzenia,
      Norbert Moller
      • Gość: kropka Re: METRUM - co Wy na to? IP: 62.87.169.* 28.07.03, 11:56
        Będziemy mieli metro w garażu ? ;) W Al Niepodległości są stare kamienice,
        mieszkańcy skarżą się, że im ściany pękają.Tam nie ma ramy H.To jest stare
        budownictwo, nieprzystosowane do takich drgań.

kropka
        • stowka prace wykończeniowe 29.07.03, 11:01
          Spieszę donieść, że wykańczanie naszego domu postępuje w sposób widoczny. Parę
          słów na ten temat w wątku Dom Development inwest. Metrum. Więcej szczegółów na
          forum mieszkańców: www.namyslowska.net.
          Zapraszamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka