Gość: Marek IP: *.unregistered.formus.pl 22.11.01, 11:54 Czesc ludzie. Macie jakies uwagi na temat osiedla Akacje 8 D.D. Zastanawiam się nad kupnem mieszkanka własnie na tym osiedlu. Za wszystkie uwagi szczerze dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adi Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 10.126.26.* 22.11.01, 15:44 Tak. Okropne plytwowce. Zaczynaja zaslaniac mi widok (mieszkam na przeciwko). ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 172.16.1.* 22.11.01, 16:20 kupuje w budynku L, na razie nie mam większych zastrzeżen ale mówili na poczatku ze sš wszedzie piwnice a teraz okazuje się że sš tylko w budynku J i K ale przed nimi stoi do�ć duży budynek, jak się zdecydujesz Marek to daj znac gdzie kupiłe� Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.unregistered.formus.pl 22.11.01, 17:04 Witam. Też chyba zdecyduje sie na L od strony budynku K. Zastanawiam sie tylko co z ulicą (bedzie bardzo ruchliwa i ta petla autobusowa w pobliżu). Pamietaj tez ze w budynku L znajduja się na dole lokale handlowe. Ale na razie wybor jest duzy wiec mozna zmienić usytuowanie. Jakie pietro wybrałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 172.16.1.* 23.11.01, 09:16 witam wybralem drugie piętro ale nie od ulicy �wiatowida tylko na rogu od strony parkingu i planowanej ulicy osiedlowej z tamtej strony nie będzie też chyba lokali uslugowych, jak widzialem w DD to tego typu mieszkania w tym pionie zostaly już sprzedane i pozostaly tylko na parterze i na 7 piętrze. Jak masz jakie� jakie� wštpliwo�ci na temat tego o�. to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evik Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 15:50 Cześć. Właśnie zarezerwowałam to VII piętro o którym wspomniałeś - w budynku L od strony parkingu. Wolę VII niż I - przynajmniej drzewa nie zasłaniają! Na razie mam same dobre doświadczenia z tym developerem, i jeszcze nie mam na co się skarżyć, poza nikłą ilością informacji szczegółowych. Na przykład - czy planowanych miejsc parkingowych starczy dla wszystkich chętnych? A jeśli nie, to co ? A jak u nich wygląda z wchodzeniem na budowę przyszłych właścicieli mieszkań (wiem, że niektórzy developerzy robią problemy)? Piszcie wszystko , co wiecie a może okazać się przydatne. Może będę mogła się zrewanżować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 172.16.1.* 29.11.01, 16:14 Uzyskałem w firmie informację, że na jedno mieszkanie ma przypadać 1,5 miejsca parkingowego tak że nie powinno brakować. Czy wiecie może kiedy zostanie przedluzona ulica Swiatowida tak by można było z niej wjechac na osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 10.126.26.* 30.11.01, 19:03 Moi drodzy. Wielokrotnie poruszany na tych lamach temat miejsc parkingowych 'pod chmurka' w Dom Development - patrzcie na inne watki. Miejsca te kosztuja z reguly nie mniej niz 7000 PLN. Okolo pol roku po oddaniu inwestycji stawiaja slupki, zeby nikt kto nie zaplacil nie parkowal. Pozdrawiam, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evik Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 10:06 Słuchajcie, moi znajomi prawnicy obejrzeli projekt umowy przyrzeczenia sprzedaży i włos im na głowie dęba stanął. Zaczynam panikować. Kto z Was już podpisał i co udało Wam się wynegocjować ? (np.dlaczego obchodzi ich czy nie zalegam wobec banku jeśli kredyt przekazany został w 1 transzy ? albo dlaczego czynsz mam płacić od dnia zgłoszenia przez DD wniosku o użytkowanie budynku a nie odebrania przeze mnie lokalu? nie ma poza tym podstaw prawnych do tego, bym ponosiła cały koszt zw. z notarialnym przeniesieniem własności - dlaczego więc mam płacić całość a nie 1/2 ?). Podzielcie się uwagami zanim spanikuję całkiem !!!Miłego tygodnia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavelek Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 10:37 Kto ponosi koszty zawarcia takiej umowy, jest kwestią do uzgodnienia pomiędzy stronami. Nie regulują tego żadne przepisy. Jednakże zwyczajowo zostało przyjęte, iż koszty te ponosi kupujący. Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś