Dodaj do ulubionych

Dom Development. Akacje 8

IP: *.unregistered.formus.pl 22.11.01, 11:54
Czesc ludzie. Macie jakies uwagi na temat osiedla Akacje 8 D.D. Zastanawiam się
nad kupnem mieszkanka własnie na tym osiedlu. Za wszystkie uwagi szczerze
dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adi Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 10.126.26.* 22.11.01, 15:44
      Tak. Okropne plytwowce. Zaczynaja zaslaniac mi widok (mieszkam na przeciwko). ;-
      )
    • Gość: jacenty Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 172.16.1.* 22.11.01, 16:20
      kupuje w budynku L, na razie nie mam większych zastrzeżen ale mówili na poczatku ze sš wszedzie piwnice a teraz okazuje się że sš tylko w budynku J i K ale przed nimi stoi do�ć duży budynek, jak się zdecydujesz Marek to daj znac gdzie kupiłe�
      • Gość: Marek Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.unregistered.formus.pl 22.11.01, 17:04
        Witam. Też chyba zdecyduje sie na L od strony budynku K. Zastanawiam sie tylko
        co z ulicą (bedzie bardzo ruchliwa i ta petla autobusowa w pobliżu). Pamietaj
        tez ze w budynku L znajduja się na dole lokale handlowe. Ale na razie wybor
        jest duzy wiec mozna zmienić usytuowanie. Jakie pietro wybrałeś?
        • Gość: jacenty Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 172.16.1.* 23.11.01, 09:16
          witam wybralem drugie piętro ale nie od ulicy �wiatowida tylko na rogu od strony parkingu i planowanej ulicy osiedlowej z tamtej strony nie będzie też chyba lokali uslugowych, jak widzialem w DD to tego typu mieszkania w tym pionie zostaly już sprzedane i pozostaly tylko na parterze i na 7 piętrze. Jak masz jakie� jakie� wštpliwo�ci na temat tego o�. to napisz
          • Gość: Evik Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 15:50
            Cześć. Właśnie zarezerwowałam to VII piętro o którym wspomniałeś - w budynku L
            od strony parkingu. Wolę VII niż I - przynajmniej drzewa nie zasłaniają! Na
            razie mam same dobre doświadczenia z tym developerem, i jeszcze nie mam na co
            się skarżyć, poza nikłą ilością informacji szczegółowych. Na przykład - czy
            planowanych miejsc parkingowych starczy dla wszystkich chętnych? A jeśli nie,
            to co ? A jak u nich wygląda z wchodzeniem na budowę przyszłych właścicieli
            mieszkań (wiem, że niektórzy developerzy robią problemy)? Piszcie wszystko , co
            wiecie a może okazać się przydatne. Może będę mogła się zrewanżować!
            • Gość: jacenty Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 172.16.1.* 29.11.01, 16:14
              Uzyskałem w firmie informację, że na jedno mieszkanie ma przypadać 1,5 miejsca parkingowego tak że nie powinno brakować. Czy wiecie może kiedy zostanie przedluzona ulica Swiatowida tak by można było z niej wjechac na osiedle.
            • Gość: Adam Re: Dom Development. Akacje 8 IP: 10.126.26.* 30.11.01, 19:03
              Moi drodzy. Wielokrotnie poruszany na tych lamach temat miejsc
              parkingowych 'pod chmurka' w Dom Development - patrzcie na inne watki. Miejsca
              te kosztuja z reguly nie mniej niz 7000 PLN. Okolo pol roku po oddaniu
              inwestycji stawiaja slupki, zeby nikt kto nie zaplacil nie parkowal. Pozdrawiam,

Adam
    • Gość: Evik Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 10:06
      Słuchajcie, moi znajomi prawnicy obejrzeli projekt umowy przyrzeczenia
      sprzedaży i włos im na głowie dęba stanął. Zaczynam panikować. Kto z Was już
      podpisał i co udało Wam się wynegocjować ? (np.dlaczego obchodzi ich czy nie
      zalegam wobec banku jeśli kredyt przekazany został w 1 transzy ? albo dlaczego
      czynsz mam płacić od dnia zgłoszenia przez DD wniosku o użytkowanie budynku a
      nie odebrania przeze mnie lokalu? nie ma poza tym podstaw prawnych do tego, bym
      ponosiła cały koszt zw. z notarialnym przeniesieniem własności - dlaczego więc
      mam płacić całość a nie 1/2 ?). Podzielcie się uwagami zanim spanikuję
      całkiem !!!Miłego tygodnia !!!
      • Gość: pavelek Re: Dom Development. Akacje 8 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 10:37
        Kto ponosi koszty zawarcia takiej umowy, jest kwestią do uzgodnienia pomiędzy
        stronami. Nie regulują tego żadne przepisy. Jednakże zwyczajowo zostało
        przyjęte, iż koszty te ponosi kupujący. Koniec. Kropka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka