Dodaj do ulubionych

HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności

IP: *.*.*.* 26.11.01, 09:18
Czy ktoś miał już jakieś doświadczenia z firma HETMAN. Chcę kupić od nich
mieszkanie na Korytnickiej(Praga) ale jeszcze nie miałam okazji przyjżeć sie
bliżej ich papierom. Czy są wiarygodni pod wezględem finansowym i czy
mieszkania są dobrej jakości.
Proszę o szybką reakcję- do końca roku muszę kupić mieszkanie :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: 10.10.11.* 26.11.01, 09:34
      Ja kupiłam u nich mieszkanie na Korytnickiej. Umowę podpisałam we wrześniu.
      Sprawdziłam Księgę Wieczystą i sprawozdania z działalnośći w KRS. Wszystko było
      w porządku. Ja obecnie jestem bardzo zadowolona. Widzę duże postępy w budowie.
      Już wstawili mi okna i ocieplili ponad połowę bloku. Firmę Hetman polecił też
      pewien architekt, który z nimi kiedyś pracował i powiedział, że to bardzo
      solida firma.
      Złożyłam już swój projekt ścianek działowych i niedługo pewnie będę mogła
      zobaczyć to w rzeczywistości.
      Szefowie firmy są kompetentni i elastyczni. Pozytywnie o Hetmanie pisano
      również na tym forum.
      Pytałam się mieszkańców innych bloków wybudowanych przez Hetmana. Są
      zadowoleni. Wszystkie bloki oddane były przed czasem. Z tego co mówią to
      Korytnicka też ma wyprzedzenie w stosunku do harmonogramu prac.
      Ja polecam. Ty zrobisz jak zechcesz.
      • Gość: AS Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: *.*.*.* 26.11.01, 09:49
        Dzieki za info. Oglądałam budynek i rzeczywiście wygląda bardzo pożadnie i stan
        zaawansowania prac wskazywałby że zostanie oddany przed terminem. Czy masz może
        jakieś informacje czy jest realna szansa na zbużenie tej szopy-garażu.
        Bo będę miała na nią widok :-(
        • Gość: Joanna Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: 10.10.11.* 26.11.01, 10:05
          Z tego co mówią w Hetmanie, to szansa jest, tylko znalazł się ktoś kto ma do
          tego jakieś prawo. Pewnie trzeba będzie mu zapłacić za ten kawałek ziemi. Ale
          jak to bedzie w rzeczywistości to nie wiem. Pozdrawiam potencjalną sąsiadkę.
          • Gość: AS Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: *.*.*.* 26.11.01, 10:24
            Dzieki za informację. A czy orientujesz się o wysokości czynszu?
            Pozdrawiam
            • Gość: Joanna Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: 10.10.11.* 26.11.01, 11:39
              Jeżeli nie będziemy chcieli żadnej ochrony,itp. to czynsz ze wszystkim powinien
              wynosić 5,37 zł/m2. Wszystkie dodatkowe świadczenia, typu ochrona, monitoring
              są dodatkowo płatne, ale na razie nie wiadomo ile. O tym zadecyduje pewnie rada
              mieszkańców, ale najpierw to musimy dostać klucze.
              Wszystkie ewentualne podwyżki czynszu muszą być zaakceptowane przez tę radę.
              • bettina Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności 03.03.02, 13:24
                Czy wiesz jakkie opłaty wchodzą w skaład czynszu??
                • Gość: Joanna Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: *.cab.pl / 10.10.10.* 04.03.02, 09:42
                  Nie pamietam już dokładnie, ale najlepiej będzie jak zadzwonisz do Hetmana i
                  tam się zapytasz. Tylko rozmawiaj z którymś z szefów, bo Pani w recepcji nie
                  zawsze potrafi odpowiedzieć wiarygodnie na pytania. Po prostu jest
                  niedoinformowana.
                  Ale wydaje mi się, że chodzi o wszystkie standardowe opłaty, bez ochrony itp.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: SlawekT Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: 5.1R2D* / 10.126.26.* 20.05.02, 21:50
                    Wlasnie zamierzam u nich kupic. Macie jakies nowe wiadomosci? Czy ktos z Was
                    zawarl umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego? Chcialbym, ale szefowie
                    Hetman-a nie sa zbyt chetni. Tlumacza sie, ze kiedys jeden z klientow tak
                    chcial, ale notariusz mial malo czasu na przygotowanie umowy, wiec jakos nie
                    wyszlo. Czy do przygotowania takiej umowy notariusz potrzebuje wiecej czasu (ma
                    w koncu tresc ustalona przez mnie i developera)?
                    Pozdrawiam,
                    Sławek
                    • Gość: AgaAga Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: *.dh.casema.net 21.05.02, 21:43
                      Czesc! Moje mieszkanie budowane przez Hetmana juz zaraz bedzie do odbioru (z
                      czego bardzo sie ciesze, bo jak sie decydowalam, to byl tylko pusty plac i
                      mimo, ze dolozylam nalezytej starannosci sprawadzajac firme to i tak mialam
                      dusze na ramieniu - sam rozumiesz :) DO tej pory bez poslizgow i sprawnie -
                      zaczeli jak obiecali i wyglada na to, ze skoncza jak obiecali( w tym miejscu
                      odpukuje w niemalowane).
                      Umowy przedwstepnej nie podpisywalam, wiec niestety nic Ci tu nie podpowiem.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Slawek Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: *.netia.pl 23.05.02, 22:32
                        Ja wlasnie chce kupic na Korytnickiej albo na Paca. Na Paca byloby znacznie
                        milej, ale niestety fajne 54m2 zostaly na I pietrze, a na te 77m2 to troche
                        ryzykowne jest sie rzucac. A ktore mieszkanie Ty kupilas i co zadecydowalo , ze
                        wlasnie to? Koledzy mowia mi , ze 3 pokoje sa zdecydowanie lepsze i bede
                        zalowal jesli wezme 2.
                        Czy negocjowalas z nimi umowe? Ja jestem w trakcie, bo wzor nie jest najlepszy.
                        Pozdrowienia,

Slawek
                        stomczak@mailcity.com
                        • Gość: AgaAga Re: HETMAN- potrzebne informacje o wiarygodności IP: *.dh.casema.net 25.05.02, 20:26
                          Czesc - ja akurat kupilam mieszkanie na Kawczej. Zdecydowal o tym rozklad
                          mieszkania - byl dokladnie taki, jaki chcialam i jakiego od dawna szukalam ( a
                          zajelo mi to jakis rok i troche). Co do wielkosci mieszkania, to przylaczam sie
                          do opinii Twoich kolegow :))
                          Umowe negocjowalam.
                          Pozdrawiam

Gość portalu: Slawek napisał(a):

> Ja wlasnie chce kupic na Korytnickiej albo na Paca. Na Paca byloby znacznie
                          > milej, ale niestety fajne 54m2 zostaly na I pietrze, a na te 77m2 to troche
                          > ryzykowne jest sie rzucac. A ktore mieszkanie Ty kupilas i co zadecydowalo , ze
                          >
                          > wlasnie to? Koledzy mowia mi , ze 3 pokoje sa zdecydowanie lepsze i bede
                          > zalowal jesli wezme 2.
                          > Czy negocjowalas z nimi umowe? Ja jestem w trakcie, bo wzor nie jest najlepszy.
                          > Pozdrowienia,
                          >
                          > Slawek
                          > stomczak@mailcity.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka