Gość: Gość IP: 194.145.96.* 23.03.07, 09:37 Czy cena 6 tys/metr (do negocjacji) za mieszkanie w płycie na Ursynowie w niskim bloku (85 metrów) do totalnego remontu, to okazja czy nie ma sie na co rzucać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MM Re: Mieszkanie-Ursynów IP: *.chello.pl 23.03.07, 09:49 moim zdaniem powinieneś się zastanowić, co z tym mieszkaniem jest nie tak, bo cena jest niepokojąco niska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkanie-Ursynów IP: 194.145.96.* 23.03.07, 10:09 A co ma byc nie tak ? Chodzi o sprawy prawne ? Sprzedawane jest bezpośrednio, więc moze dlatego jest cena atrakcyjna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Mieszkanie-Ursynów IP: *.chello.pl 23.03.07, 13:51 Nie wiem, musisz pobadać ze wszystkich stron, prawnie przede wszystkim, ale może coś tam blisko będą budowali, może z konstrukcja coś się dzieje, może uciążliwi sąsiedzi ( mój kolega ma sąsiadów, którzy znoszą śmieci do mieszkania, śmierdzi na cały blok, zalęgły się szczury i karaluchy, a spółdzielnia rozkłada ręce, bo płacą czynsz, więc nim im nie mogą zrobić) Myślę, że takie mieszkanie powinno kosztować co najmniej 7 tys, ludzie nie są w ciemie bici, na pewno się orientują na rynku nieruchomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghh Re: Mieszkanie-Ursynów IP: 194.205.246.* 23.03.07, 13:55 skoro jest do totalnego remontu i wielkiej plycie to kto przy zdrowych zmyslach zaplaci za nie 7 tys za metr ????? przeciez wielka plyta bedzie taniala...spada popyt na mieszkania na wtornym, jest mniej chetnych i to dlatego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkanie-Ursynów IP: 194.145.96.* 23.03.07, 14:05 Targować się do 5,5 tys. za metr ? Czy się wstrzymać ? Może to żadna okazja ? A co do sąsiadów to zawsze jest ryzyko, wszystkich nie odwiedzisz w mieszkaniach i nie poznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: Mieszkanie-Ursynów 23.03.07, 14:10 Gość portalu: fghh napisał(a): > skoro jest do totalnego remontu i wielkiej plycie to kto przy zdrowych zmyslach > zaplaci za nie 7 tys za metr ????? przeciez wielka plyta bedzie taniala...spada > popyt na mieszkania na wtornym, jest mniej chetnych i to dlatego.... Przy cenie 6,7,8 czy nawet 9 tys. nawet do totalnego remontu, nawet z wymianą wszystkich instalacji, drzwi, okie i wszyskiego co można to i tak stała by do tego mieszkanka kolejka i licytację by sprzedający urządził. Jeżeli tak nie ma to jest wielki feler prawny i dlatego każdy to omija z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkanie-Ursynów IP: 194.145.96.* 23.03.07, 14:16 Chyba żarujesz z tymi 9 tys/metr ?? Bez przesady, takie ceny sa w nowym budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkanie-Ursynów IP: 194.145.96.* 23.03.07, 14:18 Tak duże mieszkania nie ida wcale tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkanie-Ursynów IP: 194.145.96.* 23.03.07, 14:07 A ta przy okazji: dlaczego płyta będzie taniała ? Przecież nie wiadomo co się będzie działo z nowymi blokami za kilka lat (tak jak w Piasecznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkanie-Ursynów IP: 194.145.96.* 23.03.07, 14:12 Tak wszyscy sie rzucaja na nowe budownictwo, a ja wole mieszkać w płycie, w dobrym punkcie, nie stać w korkach i nie szarpać sie codziennymi dojazdami do pracy. A co mnie interesuje płyta ? Urządzę sobie ładnie mieszkanie, a że z płyty to co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mieszkanie-Ursynów IP: *.chello.pl 23.03.07, 23:31 co z tego????? ano zobaczysz po 10-20 latach kiedy haki trzymające płyty poodpadają i nagle obudzisz sie ktoregos dnia bez sciany, pozdrawiam wielki płyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Mieszkanie-Ursynów IP: *.chello.pl 24.03.07, 11:06 No tak, 40 lat stoją bez problemu, ale to te 10 przed nami będzie decydujące, kiedy to wszystkie ściany poodpadają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkanie-Ursynów IP: *.chello.pl 24.03.07, 16:35 A skąd wiesz co sie bedzie dzialo z nowymi blokami ? Był wątek o rozpadających sie blokach w Piasecznie z MutiHekka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Re: Mieszkanie-Ursynów IP: *.chello.pl 25.03.07, 13:03 Jeżeli mieszkanie Ci się podoba (rozkład), klatka przyzwoita,i lokalizacja ok, to myślę ze to dobra oferta. Odpowiedz Link Zgłoś