Gość: biot IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 21:16 Jestem zainteresowana kupnem mieszkania w nowych 3-piętrowych blokach na Bemowie budowanych przez Mostostal Invest. Czy ktoś coś wie o tej firmie, czy ktoś również jest zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mammamija Re: Osiedle Leśne IP: *.acn.waw.pl 22.05.03, 17:23 Widziałam teren pod budowę Osiedla Leśnego. Widziałam także plan zagospodarowania przestrzennego w Ratuszu na Bemowie ... W bardzo bliskim sąsiedztwie - 200 m - ma przebiegać autostrada A-2 (oczywiście to TYLKO projekty ale b. prawdopodobne) a od strony Obozowej (w okolicach torów kolejowych) przebiegać będzie droga ekspresowa (od Dywizjonu 303) i ta droga będzie RACZEJ na pewno (600 m od osiedla). Dodajmy jeszcze bliskie sąsiedztwo Prymasa Tysiąclecia i tej drogi będącej przedłużeniem Powązkowskiej. Martwi mnie perspektywa poruszania się po okolicy po kładkach położonych nad dużymi ulicami (bo te ekspresówki mają być wkopane) no i zanieczyszczenie środowiska. W sumie to już sama nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Osiedle Leśne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 10:16 Też oglądałam te plany. Rzeczywiście drogi nie bedą w zbyt dużej odległości od osiedla. Zastanawiam się czy rzeczywiście bedzię to naprawde bardzo uciążliwe. Byłam już na budowach położonych dużo bliżej drogi (osiedle Zawiszy) i nawet tam wydawało mi się że da się przeżyć. Może próbuje samą siebie przekonać ale plusem jest to, że pierwszy etap budowy jest możliwie najdalej odsunięty a okolica wydaje mi się wyjątkowo zielona i teraz jest tam naprawde uroczo. Zastanawiam sie nad tym czy można znaleźć coś w Warszawie, co nie jest blisko jakiejś drogi a na dodatek bloki bedą małe (na czym bardzo mi zależy). Też się zastanawiam nad lokalizacją i chętnie wysłucham wszelkich opinii na temat tej inwestycji. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mammamija Re: Osiedle Leśne IP: *.acn.waw.pl 23.05.03, 14:08 A może ktoś wie o planach zagospodarowania okolicy pod względem komunikacji, sklepów, itd. Czy ktoś zna okoliczne szkoły np. na Widawskiej, Oławskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Osiedle Leśne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 20:15 Slyszalam, ze w tych malych bloczkach wszystkie mieszkania sa zarezerwowane nawet przez trzy kolejne osoby. Tak dzisiaj mowili na Targach Mieszkaniowych. Ogladalam rowniez inne inwestycje przedstawiane na targach ale dochodze do wniosku ze nic interesujacego dla mnie w tej chwili nie ma (albo duze bloki, albo bardzo daleko). Tez jestem ciekawa szczegolow dotyczacych okolicy. Moze ktos wie i napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Osiedle Leśne IP: 172.10.11.* 26.05.03, 12:54 witam, Nie wiesz może przypadkiem, czy Mostostal Invest nie miał na targach jakiejś promocji na inwestycje Iskra na Gocławiu. Niestety nie mogłam być na targach a bardzo jestem ciekawa jak zachęcali potencjalnych klientów. Pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Osiedle Leśne IP: *.ippt.gov.pl 26.05.03, 12:59 Nie mam 100% pewności ale nic takiego nie zauważyłam. Chyba skupili sie na promowaniu nowej inwestycji. Mogłam jednak nie zwrócić uwagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Osiedle Leśne IP: 172.10.11.* 26.05.03, 13:30 DZieki za info Asia Odpowiedz Link Zgłoś