Dodaj do ulubionych

Woronicza Park

IP: 195.245.217.* 20.05.03, 10:15
Czy Ktos z Was wie coś na temat firmy ARCHE i budowane przez nich
osiedle "Woronicza Park".
Chciałabym się dowiedziec na temat ich poprzednich inwestycji a przede
wszystkim czy można im zaufać.
Dziekuję za każdą odpowiedź -

Obserwuj wątek
    • emma_d Re: Woronicza Park 20.05.03, 15:02
      chcialam u nich kupic mieszkanie, ale jak pojechalam na budowe to okazalo sie,
      ze budowa stanela (byl marzec), poniewaz budynki zawadzalyby o kable
      telefoniczne. musieli czekac na to, az sie ziemia rozmrozi, zeby wkopac kable w
      ziemie, co wiaze sie jeszcze z uzyskaniem pozwolenia okolicznych mieszkancow, a
      to nie takie proste. oczywiscie o tym wszystkim poinformowal mnie facet z
      budowy, bo oczywiscie deweloper nic nie pisnal. poza tym to poczytaj we
      wczesniejszych watkach, bo cos widzialam, ze jakas sprawie mieli w sadzie czy
      czekali na drugie pozwolenie na budowe?? nie pamietam, ale trzeba byc ostroznym
      z arche bardzo
      • Gość: tadam !! Re: Woronicza Park IP: *.chello.pl 20.05.03, 20:26
        mieszkam nieopodal. czy developer wspomnial ze tuz obok tej pieknej i nie
        taniej inwestycji biegna tory kolejowe na poludnie kraju ???

pozdrawiam
    • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 21.05.03, 12:42
      Ja zaufalam! I na razie jest wszystko OK!
      Tez mieszkam blisko tej budowy i widze jak sie posuwa.

Ostatnio zamkneli Woronicza aby doprowadzic media do budowy. Jezli chodzi o
      zdjecie kabli to debveloper uzyskal zgode i wszystko jest OK! Tory kolejowe
      zawsze tam byly i nie jest to zadana glowna trasa kolejowa, pociagi jezdza tam
      bardz rzadko. A ceny mieszkan sa na prawde bardzo konkurencyjne. Arche budowalo
      juz w Konstancinie! Mozna jechac i zobaczyc jak wyglada to osiedle.

Z developerem tez mozna sie dogadac nie robi zadnych problemow. Dla mnie
      rewelacja!!!!!
      • Gość: egi Re: Woronicza Park IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 15:12
        Serio nie przeszkadzaja te pociagi? Bo to mnie jednak zniechecilo, zwlaszcza
        ze jak przechodzilam w sobote to akurat jechal. Ale sama mieszkam teraz obok
        torow tramwajowych i mi to nie przeszkadza.
        Czy wiesz dokladniej, na kiedy wyrobia sie z tym pierwszym budynkiem
        (ciekawsze lokale wg mnie)? Bo w sobote wygladalo to dosc nieszczegolnie. Ale
        calkowicie sie zgadzam, ze jak na dzielnice i apartamenty, to ceny sa
        przyzwoite. Troche mnie jednak odrzuca odleglosc od przystanku i ta droga obok
        dzialek...
        • Gość: Kasia Re: Woronicza Park IP: 195.245.217.* 21.05.03, 16:02
          Gość portalu: egi napisał(a):

> Serio nie przeszkadzaja te pociagi? Bo to mnie jednak zniechecilo, zwlaszcza
          > ze jak przechodzilam w sobote to akurat jechal. Ale sama mieszkam teraz obok
          > torow tramwajowych i mi to nie przeszkadza.
          > Czy wiesz dokladniej, na kiedy wyrobia sie z tym pierwszym budynkiem
          > (ciekawsze lokale wg mnie)? Bo w sobote wygladalo to dosc nieszczegolnie. Ale
          > calkowicie sie zgadzam, ze jak na dzielnice i apartamenty, to ceny sa
          > przyzwoite. Troche mnie jednak odrzuca odleglosc od przystanku i ta droga
          obok
          > dzialek...
          JAKA ODLEGŁOŚĆ OD DZIAŁEK? BYŁAM TAM W SOBOTĘ I CHYBA SIE ZDECYDUJĘ - CO PRAWDA
          MOIM ZDANIEM NIE WYROBIĄ SIĘ Z ZAKOŃCZENIEM INWESTYCJI ALE TO MOŻE MOJE
          ZDANIE. TORY KOLEJOWE SĄ I OWSZEM ALE POCIĄGI JEŻDŻĄ DOŚĆ RZADKO I TORY SĄ
          ZAKRYTE KRZAKAMI. POZA TYM W TEJ CHWILI JEST TAK MAŁY WYBÓR MAŁYCH MIESZKAŃ W
          WARSZAWIE, ŻE MUSZĘ DOKŁADNIE SIĘ ZASTANOWIĆ. WCZORAJ ZAPISAŁAM SIĘ DO
          WYWIADOWNI GOSPODARCZEJ WIĘC MYŚLĘ, ŻE TO UTWIERDZI MNIE W PRZEKONANIU O
          ZAUFANIU DO ARCHE. ZOBACZYMY JAK DOSTARCZĄ MI WSZYSTKIE DOKUMENTY.
          • Gość: egi Re: Woronicza Park IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 16:19
            Ja korzystam wyłącznie z komunikacji miejskiej więc jest dla mnie istotne jak
            daleko mam do przystanku (jest dopiero przy zajezdni) no i trzeba bedzie od
            (do)niego iść obok działek wzdłuż Woronicza. Srednio, zwlaszcza zimą. Na razie
            rozważam jeszcze Eko Park koło Pola M., ale tam sa deko zbyt szalone ceny. A
            wiesz może jakie będą opłaty za zarządzanie i czy mają opcję wykończenia pod
            klucz?
            • Gość: Kasia Re: Woronicza Park IP: 195.245.217.* 21.05.03, 17:29

> Ja korzystam wyłącznie z komunikacji miejskiej więc jest dla mnie istotne jak
              > daleko mam do przystanku (jest dopiero przy zajezdni) no i trzeba bedzie od
              > (do)niego iść obok działek wzdłuż Woronicza. Srednio, zwlaszcza zimą. Na
              razie
              > rozważam jeszcze Eko Park koło Pola M., ale tam sa deko zbyt szalone ceny. A
              > wiesz może jakie będą opłaty za zarządzanie i czy mają opcję wykończenia pod
              > klucz?
              A w jakiej cenie jest metr w Eko Parku. Jeżeli chodzi o Woronicza to
              zarządzanie będzie kosztowało ok. 5.50zł za metr mieszkania (w tym już są
              wszystkie opłaty za mieszkanie). O możliwości wykończenia pod klucz nic nie
              słyszałam. Poza tym ja też korzystam z komunikacji miejskiej i sprawdzałam juz
              dojazd. Nie trzeba iść aż do zajezdni Woronicza - przystanek jest dosyć blisko
              (na rogu ulicy, której nie pamiętam). Myslałam jeszcze o inwestycji Marvipolu
              na Międzynarodowej ale nie ma już wyboru mieszkań (a interesuje mnie ok. 55m )
              i po przeczytaniu wypowiedzi na tym forum mam mieszane odczucia - byłam w ich
              biurze na Stawki 3a, gdzie wybudowali apartamentowiec STAWKI - wygląda bardzo
              fajnie :-)
              • Gość: tadam !! Re: Woronicza Park IP: *.chello.pl 21.05.03, 20:37
                nie no najblizszy przystanek nie jest przy zajezdni (ale jezdza tu chyba tylko
                2 autobusy). jezeli chodzi o tory kolejowe to mimo ze ja mieszkam dalej slysze
                pociagi. jednak chyba sie przyzwyczailem i nie zwracam na nie uwagi. sprawdzcie
                bo kiedys pociag jadacy od centrum zawsze dawal sygnal dzwiekowy przed zakretem
                za ktorym jest dzikie przejscie przez tory (a to tuz obok Waszej inwestycji).

moge z cala pewnoscia polecic ta okolice. jest spokojnie i przyjemnie.

pozdrawiam
                rzycze trafnych decyzji

tadam !!
              • Gość: egi Re: Woronicza Park IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 09:38
                Witam. To jest zapewne róg Maklakiewicza, ale do zajezdni już blisko :).Powiem
                szczerze, ze gdyby Arche mialo skonczyc w tym roku to moze bym sie
                zdecydowala, bo stac by mnie bylo na nieco wieksze mieszkanie. Te opłaty za
                zarządzanie póki co prezentują sie nieźle. Gdzies tak czytalam o tym
                wykończeniu (chyba w GW), że to coś około 15% więcej. Co do Eko-Parku to ceny
                są od 1000-1500$ za metr (netto) i cena rośnie wraz z piętrem. Więc na pewno
                nie stać mnie na więcej niż 50 kilka m. No ale tam ma być basen...
                I mają skończyć w III kwartale. Sama już nie wiem, porozglądam się jeszcze na
                targach, biorę też pod uwagę Zielone Zacisze, ale to już dość obce mi rejony,
                choć też fajne.
          • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 22.05.03, 11:05
            Kochani moi!
            Przystanki nie sa daleko!
            Przy zajezdni jest 122 i 148. Ale na rogu Woronicza i Racjonalizacji czyli
            jakies 5 minut od budynkow jest przystanek 182 i 107. Dziesiec minut drogi i na
            ulicy Raclawickiej masz autobus 172.
            Do tramwajow idzie sie szybkim krokiem 7 minut wolnym 10! Mozecie mi wierzyc
            mieszkam na tym osiedlu od urodzenia. Niedaleko budowanego budynku jest woda
            oligocenska. Przez tory mozna przejsc (nielegalnie) i w 2 minuty jest sie na
            ulicy Zwirki i Wigury. Do metra mozesz dojechac autobusem 182 (3 przystanki) -
            8 minut!
            • Gość: egi Re: Woronicza Park IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 11:46
              Dzieki za precyzyjne wyliczenia. Jak szlam w sobote, to wydawalo mi sie ze
              strasznie dlugo to trwa. Dla mnie te 7 minut to duzo, teraz mam 2, a i tak
              wychodze duzo wczesniej do pracy bo cholernie daleko.
              Dowiedzialam sie od milej pani, ze A oddadza dopiero w marcu 2004 :(. To
              niestety bardzo ostudza moje zapedy, bo nie moge jeszcze przez tyle czasu
              jednoczesnie placic za wynajem. Chociaz poza tym wiekszosc mi pasuje. No i
              mozna u nich sobie zamowic wykonczenie pod klucz. Czyli co? Kupilas (es)?
              • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 22.05.03, 11:56
                Ja kupilam wplacam juz raty! Mam nadzieje ze bede zadowolona. Bo to w
                rzeczywistosci moze wyglada inaczej niz sobie wyobrazam ale jestem dobrej
                mysli! Podobno marzec to jest najbardziej odlegly termin. Podaja tak dlatego
                zeby nie bylo problemow z poslizgiem. Ale najlepiej sie nastawic na marzec
                przynajmniej czlowiek moze sie milo rozczarowac!
                • Gość: egi Re: Woronicza Park IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 12:22
                  A ja sie chyba zaczynam coraz bardziej lamac. To zdradz mi, czym wyobrazenia
                  roznia sie od rzeczywistosci i jak Ci ustalili raty. Bo tak po prawdzie i
                  kalkulacji, wychodzi mi ze kredyt to musialabym wziac dopiero za kawalek
                  czasu. A to dobra informacja. A moze puszczą jakis autobus przez Etiudy... tak
                  sobie marze. A dowiadywalaś się, czy na tych łąkach z tyłu będzie cos jeszcze
                  budowane?
                  • Gość: Kasia Re: Woronicza Park IP: 195.245.217.* 22.05.03, 12:58

> A ja sie chyba zaczynam coraz bardziej lamac. To zdradz mi, czym wyobrazenia
                    > roznia sie od rzeczywistosci i jak Ci ustalili raty. Bo tak po prawdzie i
                    > kalkulacji, wychodzi mi ze kredyt to musialabym wziac dopiero za kawalek
                    > czasu. A to dobra informacja. A moze puszczą jakis autobus przez Etiudy...
                    tak
                    > sobie marze. A dowiadywalaś się, czy na tych łąkach z tyłu będzie cos jeszcze
                    > budowane?
                    NO WŁASNIE CZY BEDZIE TAM COS BUDOWANE? Umówiłam sie w poniedziałek na
                    spotkanie z Prezesem ARCHE i mam nadzieję, że się conieco dowiem. Poza tym w
                    poniedziałek będę miała wszelkie dokumenty z Wywiadowni Gospodarczej Krajowej
                    Izby Gospodarczej więc mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek. ZOBACZYMY.
                    Dam Wam znać
                    • Gość: egi Re: Woronicza Park IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:17
                      Czekam z niecierpliwością na informacje. Trochę się zmartwiłam, bo jakoś nie
                      widzę, żeby Arche miało się pojawić na Torwarze, a bardzo na to liczylam. Eko-
                      parku też nie widzę.
                      Też sie zastanawiałam nad Miedzynarodową bo kiedyś mieszkałam w pobliżu, ale
                      ja akurat jestem entuzjastką przestrzeni za oknem, a nie bloków.
                      PZDR
          • Gość: Magda Re: Woronicza Park IP: 195.245.217.* 27.05.03, 14:13
            I co? Wie Ktoś z Was coś nowego na temat inwestycji bądź Developera?

Pozdrowienia
    • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 12:52
      Ja wplacam raty na mieszkanie na WP. Generalnie Wygledow to bardzo dobra
      dzielnica. Obok ambasady, duzo zabudowy willowej a to ze nie jezdza autobusy to
      dla mnie raczej zaleta a nie wada. Polecam spacer np.: ulica Olimpijska, jest
      pieknie, zielono, czysto jak na Saskiej Kepie a to przeciez Gorny Mokotow 10min
      od centrum miasta.

Najwazniejsze ze mimio duzego opoiznienia Prezes Grochowski jest uczciwy,
      dostepny, nie daje lapowek ubekom z Etiudy Rewolucyjnej ani pseudoekologom ze
      stowarzyszenia Zielony Mokotow ktorzy probuja blokowac budowe. Czekam tylko
      kiedy w koncu skabluja te linie wysoikiego napiecian ktora nie pozwala budowac
      kondygnacji od strony Etiudy rewolucujnej. Mysle ze jak zakopia te kable to
      pozostale miszkania sprzedadza sie b. szybko.

Generalnie polecam ale w terminy oddania nie wierze....
      • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 22.05.03, 13:31
        Z kablami byl problem. Sprawa trafila do NSA. Jednak Arche dogadalo sie ze
        społdzielnia "Politechnika". Z nia bedzie sasiadowac ARCHE, wszystkie bloki
        dotychczasowe naleza wlasnie do spoldzielni "Politechnika". Od kiedy sie
        dogadali to juz dodatkowo spoldzielni "Politechnika" zalezy na puszczeniu kabii
        ulica!
        O tym jakie sa plany najlepiej dowiedziec sie w urzedzie gminy na Rakowieckiej.
        Oni te plany pokaza bez problemow natomiast ich nie zkseruja! Mi powiedziano ze
        nie jestem strona i moge je tylko ogladac.

Z tylu za Arche czyli rownolegle do Etiudy nic nie stanie! Prostopadle do
        Etiudy jest planowany blok "Politechniki" ale na razie to jeszcze daleka droga!

Mam nadzieje ze nie puszcza autobusu Etiudy!!!
        Sa plany przedluzenia Woronicza i przebicia do Zwirki. Ale to chyba tez
        odlegle! Bo w urzedzie powiedzieli ze wiedza do polowy jak ma to przedluzenie
        biec a potem to jeszcze nie maja zdania!
        Plusem tej lokalizacji jest ze spacerkiem mozes isc do parku (daw. Zolnierzy
        radzieckiech) a jak jestes bardziej wytrwal to nawet na piechote na Pola
        Mokotowskie. Ale lepiej jednak rowerem!
        • Gość: Kasia Re: Woronicza Park IP: 195.245.217.* 22.05.03, 13:54
          Gość portalu: n napisał(a):

> Z kablami byl problem. Sprawa trafila do NSA. Jednak Arche dogadalo sie ze
          > społdzielnia "Politechnika". Z nia bedzie sasiadowac ARCHE, wszystkie bloki
          > dotychczasowe naleza wlasnie do spoldzielni "Politechnika". Od kiedy sie
          > dogadali to juz dodatkowo spoldzielni "Politechnika" zalezy na puszczeniu
          kabii
          >
          > ulica!
          > O tym jakie sa plany najlepiej dowiedziec sie w urzedzie gminy na
          Rakowieckiej.
          >
          > Oni te plany pokaza bez problemow natomiast ich nie zkseruja! Mi powiedziano
          ze
          >
          > nie jestem strona i moge je tylko ogladac.
          >
          > Z tylu za Arche czyli rownolegle do Etiudy nic nie stanie! Prostopadle do
          > Etiudy jest planowany blok "Politechniki" ale na razie to jeszcze daleka
          droga!
          >
          > Mam nadzieje ze nie puszcza autobusu Etiudy!!!
          > Sa plany przedluzenia Woronicza i przebicia do Zwirki. Ale to chyba tez
          > odlegle! Bo w urzedzie powiedzieli ze wiedza do polowy jak ma to przedluzenie
          > biec a potem to jeszcze nie maja zdania!
          > Plusem tej lokalizacji jest ze spacerkiem mozes isc do parku (daw. Zolnierzy
          > radzieckiech) a jak jestes bardziej wytrwal to nawet na piechote na Pola
          > Mokotowskie. Ale lepiej jednak rowerem!
          Wielkie dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Chyba się przejdę do Urzędu Gminy na
          Rakowieckiej i pooglądam te plany. Co to znaczy, że puszczą kable ulicą???
    • Gość: Kasia Re: Woronicza Park IP: 195.245.217.* 26.05.03, 14:13
      Czy Ktoś z Was coś wie na temat podziemnego kablowania na terenie inwestycji???
      • Gość: koko Re: Woronicza Park IP: 169.5.125.* 26.05.03, 15:24
        W 2001 roku bylam powaznie zainteresowana ta inwestycja. Mialam wybrane juz
        mieszkanie. Juz wtedy obiecywano wkopanie kabli, niestety widze ze problem trwa
        nadal. Ja zrezygnowalam, wybralam inna inwestycje. Juz mieszkam, a ARCHE
        nadal "wkopuje" nieszczesny kabel. pozdrawiam
        • Gość: Kasia Re: Woronicza Park IP: 195.245.217.* 26.05.03, 15:36
          A jeżeli mogę wiedzieć jakie miejsce wybrałaś na swoje m?
          • Gość: koko Re: Woronicza Park IP: 169.5.125.* 26.05.03, 16:10
            Gość portalu: Kasia napisał(a):

> A jeżeli mogę wiedzieć jakie miejsce wybrałaś na swoje m?
            Kabaty przy Relaksowej. W chwili podpisywania umowy byly tam tylko glebokie
            wykopy i nic wiecej. Oddali w terminie. Pomimo iz cale zycie mieszkalam na
            Mokotowie, to juz w tej chwili moge powiedziec ze lubie Kabaty (mieszkam tam
            juz 4 miesiace) pozdrawiam
        • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: 212.160.173.* 30.06.03, 10:43
          Wkopali w jakiś 60% :)))))))))
          • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 22:14
            Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Wkopali w jakiś 60% :)))))))))

Znaczy sie zaczeli w koncu zakopywac te kable???
            • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: *.wszim.edu.pl 04.07.03, 16:14
              Dół jest już wykopany, czyli jakieś 90% zaawansowania z zakopywaniu kabla. A
              budują już 6 piętro :)))
              • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: 81.210.125.* 09.07.03, 16:31

> Dół jest już wykopany, czyli jakieś 90% zaawansowania z zakopywaniu kabla. A
                > budują już 6 piętro :)))

No niestety przez te kable po mojej stronie jest ciagle pierwsze pietro....
                • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: *.visp.energis.pl 29.07.03, 16:17
                  Kable zakopane, hmmmm czyli masz mieszkanie w I klatce? Bo ja też :)
                  • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: *.net.vip.hr 31.07.03, 11:53

> Kable zakopane, hmmmm czyli masz mieszkanie w I klatce? Bo ja też :)

doskonale informacje przyszly sasiedzie
                    tak w pierwszej klatce liczac od Woronicza.
                    • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 23:00
                      To zapraszam na piwko :))) na IV pietro :))))))))))
                      • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: 81.210.125.* 06.08.03, 18:16
                        Dziekuje bardzo. Nie omieszkam nie omieszkam.
                        • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 10:16
                          Wczoraj o 22.20 :))))) był akurat wylewany beton na moją podłogę. Zatem
                          zapraszam już za chwilkę tylko jeszcze jakąś ścianę wyleją :)))))))))))))))))

PS Prace ruszyły pełną parą, na trzy zmiany :)))))
    • Gość: Kasia Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: 195.245.217.* 26.05.03, 15:52
      MYŚLICIE, ŻE WARTO "PAKOWAĆ SIĘ" W TĄ INWESTYCJĘ???
      Czy Ktoś z Was kupił od nich mieszkanko?
      • Gość: kris Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: *.knc.pl 26.05.03, 20:46
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> MYŚLICIE, ŻE WARTO "PAKOWAĆ SIĘ" W TĄ INWESTYCJĘ???
        > Czy Ktoś z Was kupił od nich mieszkanko?

Ja kupiłem mieszkanie od Arche ale w Konstancinie. Prezesa trzeba przyciskać,
        ale jest OK. Teraz jestem bardzo zadowolony, chociaż na akt notarialny trzeba
        było poczekać długie nerwowe miesiące a pamietaj że nie mając aktu w łapce
        praktycznie nie ma się żadnych praw. Po moich doświadczeniach ze
        spółdzielniami i developerami wiem jedno - nigdy ale to nigdy bym nie wchodził
        w inwestycje które nie są zaawansowane co najmniej na 90 %.
        pozdrawiam
        Krzysztof
        • Gość: Kasia Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: 195.245.217.* 27.05.03, 11:40
          Co byś zrobił gdybyś był na moim miejscu??? Juz sama nie wiem :-( Budowa jest
          średnio zaawansowana (chyba teraz są na etapie chyba 4 pietra - na 10 czy 11).
          Zleciłam Wywiadowni Gospodarczej sprawdzenie ARCHe (dokumenty odbieram 28.05).
          W piątek umówiłam sie na spotkanie z Prezesem ...
          Mam straszny dylemat ... a czas leci ...
          • Gość: kris Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: *.knc.pl 27.05.03, 22:04
            Jeśli możesz jeszcze czekać to nie spiesz się. Ale rozumiem że wybrałaś już
            mieszkanie a Arche może powiedzieć że jesli nie zaklepiesz teraz to sprzeda
            komus innemu. Z Prezesem można negocjować, więc jesli bardzo Ci się podoba
            mieszkanie i lokalizacja, to spróbuj przeciągać i wpłacić jakąś minimalną
            kwotę żeby podpisać umowę i w razie czego łatwo się wycofać. Weź z Arche
            draft umowy i pogadaj z dobrym prawnikiem co o niej sądzi, doradzi co zmienić
            etc. Na to naprawdę nie warto żałować paru złotych, to jest wszystko co masz
            do momentu otrzymani aktu notarialnego !! Wywiadownia jest OK ale pamiętaj że
            sprawy często bardzo szybko się zmieniają. Poza tym, wszystko zależy czy
            potrafisz zaryzykować bo w tych interesach ryzyko jest zawsze. Ale kto nie
            ryzykuje ...
            Teraz to co pozytywne - Arche naprawdę buduje dobrze, ja i moi sąsiedzi nie
            mieliśmy zastrzeżeń co do jakości i w sumie za całkiem przystępną cenę.
            pozdrawiam i życzę powodzenia
            Krzysztof
            • Gość: luc Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: *.man.polbox.pl 28.05.03, 10:01
              ja się zdecydowałem. Miejsce bardzo fajne, projekt też, ceny rozsądne - pewnie,
              że jest ryzyko ale gdzie go nie ma?
              Luc
              • Gość: Kasia Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: 195.245.217.* 28.05.03, 10:20
                A czy wiesz, że przy torach planowana jest trasa szybkiego ruchu w kierunku
                Żwirki i Wirury??? To mnie powiem Ci trochę zniechęca ... Wiesz coś o tym? Poza
                tym czy była mozliwość podpisania umowy przedwstępnej w formie aktu
                notarialnego?
                Kiedy podpisałeś umowę i jak możesz napisz mi w któtym miejscu masz mieszkanie?

Pozdrowienia
                • Gość: luc Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: *.man.polbox.pl 28.05.03, 10:27
                  Słyszałem o trasie ale to chyba trochę potrwa - mam mieszkanie akurat po
                  drugiej stronie (narożne)więc się nie stresuję. co do aktu notarialnego to się
                  nie pytałem ale koszt wycofania z umowy to 2% wartości netto - więc o ile
                  całkiem nie splajtują to ryzoko jest moim zdaniem mocno ograniczone.
                  pzdr
                  luc
                  • Gość: Kasia Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: 195.245.217.* 28.05.03, 10:36
                    Ale narożne od strony Budynku B czy od strony Woronicza?
                    • Gość: luc Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: *.man.polbox.pl 28.05.03, 10:52
                      od strony B
                      • Gość: Kasia Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: 195.245.217.* 28.05.03, 11:00
                        To będziesz miał lepszy widok z okna. Ja mam zarezerwowane mieszkanie od strony
                        Woronicza na 8 piętrze (wolałam na niższych ale już nie było). Miałam możliwość
                        rezerwacji jeszcze jednego mieszkania ale z olbrzymim tarasem za prawie 40
                        tys ! Więc prawdopodobnie będę miała bez balkonu (małych już nie ma) :-(
                        • Gość: n wywiadownia IP: *.pkobp.pl 29.05.03, 08:36
                          Jak bedzie miec te dokumenty z wywiadowni to moze podzielicie sie informacja.
                          Ja kupilam mieszkanie na 10 pietrze bo wyzej juz nie bylo. A tam sa piekne
                          widoki (jesli dobrze wybierzesz)! Dla samego widoku warto kupic!
                          • Gość: Kasia Re: wywiadownia IP: 195.245.217.* 29.05.03, 08:42
                            Cześć. Wszystkie dokumenty będę miała za jakieś 2 godziny :-) Ale niesty z
                            przykrością rezygnuję z tej inwestycji. Wczoraj dowiedziałam się Urzędzie Gminy
                            Mokotów, że w bardzo bliskim czasie planowana jest bardzo niedaleko bloku droga
                            przyspieszonego ruchu :-( Zaraz tam idę upewnić się jak sprawa wygląda. Pan w
                            Urzędzie powiedział mi, "że może być nieciekawie". W tej sytuacji ja
                            prawdopodobnie kupię mieszkanko w rezydencji PARK KASKADA na starym
                            Żoliborzu ... - ale pożyjemy, zobaczymy.

A Ty z której strony masz mieszkanko?
                            • Gość: n Re: wywiadownia IP: *.pkobp.pl 29.05.03, 08:54
                              Ja mam z widokiem na Etiudy Rewolucyjnej a z drugiej strony na Zwirki i Wigury
                          • Gość: Kasia Re: wywiadownia IP: 195.245.217.* 29.05.03, 12:12
                            Cześć N,
                            Podaj mi do siebie adres mailowy. Coś Ci napiszę.
      • atyde Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? 29.05.03, 10:00
        Witam. wcześniej występowałam jako egi, tak g'woli wyjaśnień. Długo się
        zastanawiałam i w końcu rezygnuję, bo zbyt wiele tu niewiadomych, z terminem
        przeprowadzki włącznie. Moze porywam się troche z motyka na slonce, ale chyba
        zdecyduje się na Eko park przy Polu Mokotowskim. Wprowadziłabym się po
        wakacjach i tylko dwa przystanki od mojego obecnego mieszkanka. Tylko musze
        pogadac z szefem o ewentualnej zapomodze jakby mnie kredyt dobil... Pozdrawiam.
        • Gość: Kasia Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: 195.245.217.* 29.05.03, 12:16
          Możesz mi podać swój adres e-mailowy? Coś Ci napiszę ...
          • Gość: egi Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 15:27
            adres masz w liście, może być na ten w gazecie. Ale mnie zaciekawiłaś.
            • Gość: Kasia Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: 195.245.217.* 29.05.03, 15:32
              Nie wiem co robię, że mi wraca. To mój: ksiewruk@radio.com.pl a ja Ci odpiszę
          • Gość: n Re: Woronicza Park - CZY WARTO????? IP: *.pkobp.pl 30.05.03, 08:12
            moj adres emeliowy MagdalenaKowalewska@yahoo.com
    • Gość: Kasia Mail dotarł? IP: 195.245.217.* 29.05.03, 16:00
      • Gość: egi Re: Mail dotarł? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 16:17
        Nic nie dostalam.
        • Gość: Kasia Re: Mail dotarł? IP: 195.245.217.* 29.05.03, 16:21
          :-(
    • Gość: robert Re: Woronicza Park IP: 217.8.186.* 30.05.03, 10:49
      Witam wszystkich.
      Zarezerwowalem mieszkanko na IXp. Mam sporo watpliwosci, ale bardzo podoba mi
      sie miejsce i okolica. Takze forma wlasnosci spółdzielcze-własnościowe wydaje
      mi sie srednio-fajna.
      Mam pytanie, czy udalo sie Wam moze uzyskac jakies nowe informacje?
      pozdrawiam
      Robert
      • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 30.05.03, 11:57
        A gdzie masz okna? Moze bedziesz moim sasiadem bo ja mam na 10 pietrze!!!
        • Gość: robert Re: Woronicza Park IP: 217.8.186.* 02.06.03, 09:22
          mam zarezerwowane mieszkanie w tej części bardziej na połudnowy wschód niż na
          północ.
      • Gość: AGA Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 09.07.03, 16:49
        Mam sporo watpliwosci, ale bardzo podoba mi
        > sie miejsce i okolica. Takze forma wlasnosci spółdzielcze-własnościowe wydaje
        > mi sie srednio-fajna.
        > Ludzie chyba jesteście szaleni, chcecie mieszkać w przyszłości w domu 20 m
        od drogi szybkiego ruch o natęzeniu jak na autostradzie, za to bez osłon
        akustycznych . W zyciu tego mieszkania naie sprzedacie, zobaczcie, ile dzieli
        was od torów kolejowych , pomiędzy ma biec jeszcze dwupasmówka. To nie żadne
        czarnowidztwo, tylko przesadzona sprawa
        • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: 212.69.68.* 15.07.03, 22:06
          Gość portalu: AGA napisał(a):

> Mam sporo watpliwosci, ale bardzo podoba mi
          > > sie miejsce i okolica. Takze forma wlasnosci spółdzielcze-własnościowe wyd
          > aje
          > > mi sie srednio-fajna.
          > > Ludzie chyba jesteście szaleni, chcecie mieszkać w przyszłości w domu 20
          > m
          > od drogi szybkiego ruch o natęzeniu jak na autostradzie, za to bez osłon
          > akustycznych . W zyciu tego mieszkania naie sprzedacie, zobaczcie, ile dzieli
          > was od torów kolejowych , pomiędzy ma biec jeszcze dwupasmówka. To nie żadne
          > czarnowidztwo, tylko przesadzona sprawa

tak przesadzona jak autostrady. W planach to wiele mozna umiescic....
          • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 30.07.03, 14:39
            Wszystkim zainteresowanym chcialam doniesc, ze juz nie ma przewodow
            napieciowych obok budowanego bloku. Juz zostaly zdjete i ida pod ziemia. W
            ogole budowa ruszyla z kopyta!
            • Gość: Venus Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 31.07.03, 10:27

> Wszystkim zainteresowanym chcialam doniesc, ze juz nie ma przewodow
              > napieciowych obok budowanego bloku. Juz zostaly zdjete i ida pod ziemia. W
              > ogole budowa ruszyla z kopyta!

Kopytko? Hmmmm, brzmi interesująco, jakaś stadnina w pobliżu?
              Pozdrawiam koleżankę, jedną z nielicznych, która wie, kim jest Venus :)
            • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: *.net.vip.hr 31.07.03, 11:53

> Wszystkim zainteresowanym chcialam doniesc, ze juz nie ma przewodow
              > napieciowych obok budowanego bloku. Juz zostaly zdjete i ida pod ziemia. W
              > ogole budowa ruszyla z kopyta!

A czy stoi slup?
              • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 04.08.03, 13:45
                Nie ma slupa, bo kable ida pod zimia. Przy Woronicza postawili jeden nowy slup,
                po ktorym poprowadzone sa kable do ziemi. Slup "na laczkach" zostal rozebrany.
                • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 23:02
                  4 sierpnia o 20.15 na budowie mnóstwo pracujących ludzi :)))) A także stoją 2
                  żurawie :)
                  • Gość: BB Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 06.08.03, 08:57
                    Ludzie chyba jesteście szaleni, chcecie mieszkać w przyszłości w domu 20
                    > m
                    > od drogi szybkiego ruch o natęzeniu jak na autostradzie, za to
                    bez osłon
                    > akustycznych . W zyciu tego mieszkania naie sprzedacie,
                    zobaczcie, ile dzieli
                    > was od torów kolejowych , pomiędzy ma biec jeszcze dwupasmówka.
                    To nie żadne
                    > czarnowidztwo, tylko przesadzona sprawa

tak przesadzona jak autostrady. W planach to wiele mozna
                    umiescic....

pewne jest, że trasa N-S jest priorytetowa dla lotniska Okęcie i na pewno
                    powstanie w pierwszej kolejności , jak tylko wejdziemy do Unii. Dzięki Arce
                    ludzie będa ją mieli tuż pod nosem. Gratuluje wyboru. N-S będzie przedłużeniem
                    autostrady z Konotopy, która ma powstać do 2010 roku. Więce jeśli ktoś zyje
                    tylko chwilą, a nie przyszłością , to rzeczywiście może spac jeszcze 5 lat
                    spokojnie.
                    Poza tym prosze zobaczyć np. w Onecie ile jeszcze pozostało mieszkań do
                    sprzedania w tych 2 blokach , chyba ze sto. Kto więc sfinansuje budowę do
                    końca?
                    • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 06.08.03, 13:19
                      Do BB. W czym problem? Nie kupiles bo Ci nie pasowalo. Powinienes byc
                      szczesliwy! Ja kupilam bo mi sie bardzo podoba lokalizacja i jak na razie
                      jestem zachwycona!!!!
                      O co Ci chodzi? Czyzbys mial zal, ze jednak sie nie zdecydowales?
                    • xpert Re: Woronicza Park 06.08.03, 18:56
                      Gość portalu: BB napisał(a):

> pewne jest, że trasa N-S jest priorytetowa dla lotniska Okęcie i na pewno
                      > powstanie w pierwszej kolejności , jak tylko wejdziemy do Unii. Dzięki Arce
                      > ludzie będa ją mieli tuż pod nosem. Gratuluje wyboru. N-S będzie
                      przedłużeniem
                      > autostrady z Konotopy, która ma powstać do 2010 roku. Więce jeśli ktoś zyje
                      > tylko chwilą, a nie przyszłością , to rzeczywiście może spac jeszcze 5 lat
                      > spokojnie.
                      > Poza tym prosze zobaczyć np. w Onecie ile jeszcze pozostało mieszkań do
                      > sprzedania w tych 2 blokach , chyba ze sto. Kto więc sfinansuje budowę do
                      > końca?

Pomyliles krzeslo i krzeslo elektryczne BB.

NS jest priorytetem dla polaczenia trasy krakowskiej z trasa gdanska.

Priorytetem dla lotniska jest poszerzenie ciagu Poleczki Wirazowa 17 stycznia,
                      albo poszerzenie Zwirki i Wigury albo budowa szybkiej koleji wykorzystujacej
                      linie radomska.

Znajac tempo jakichkolwiek inwestycji w tym kraju spie spokojnie. NS ma byc
                      inwestycja centralna. Czy widziales zeby nasz SLDowsko-samobronno-LPRowski sejm
                      dal jakies pieniadze na Warszawe, metro itd??

W moim budynku zostalo zaledwie kilkanascie mieszkan wiec nie wprowadzaj zametu
                      prosze.
                      • Gość: ula Re: Woronicza Park IP: *.lech.kso.pl / 192.168.67.* 14.08.03, 17:06
                        Chyba wszyscy nie zdajecie sobie sprawy co robicie.
                        Teraz jest pęknie.
                        1.Zastanówcie się, jak swoim samochodem wyjedziecie z tych
                        waszych pięknch kołowców.Tą wąską dróżką koło pawilonu ,
                        gdzie jest sklep spozywczy.

2.Być może Arche wam nie mówi ale za jakies 2lata ruszy
                        budowa przedłużenia Woronicza do Żwirki i Wigóry.
                        Wtedy będzie ruch ,że hej.Już teraz w godzinach szczytu
                        ul.Etiudy jest zablokowana.

3. Działka naprzeciwko sklepu zrobiła się atrakcjna
                        i spódzielnia Politechnika na jesieni zacznie budować
                        dom mieszkalny ,z dojazdem tą wąską dróżką.

4. Woronicza ma biec wzdłuż torów ,równolegle do autostrady
                        północ-południe tzw. Trasa SN.
                        Wcześniej czy pózniej będzie duży ruch i hałas.

5.Te piękne pola aż do Racławickiej - lada moment Pko
                        zacznie budować osiedle , ale to tajne i nic nie można się dowiedzieć
                        Pozdrawiam
                        • Gość: AGA Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 18.08.03, 15:55
                          Nie jest takie tajne. PKO chce tam wybudowac 100 budynków różnej wielkosci (
                          olbrzymie przy Żwirki i Wigury, jednorodzinne od strony Etiudy, ale i tak
                          wygląda to jak wielkie mrowisko. Makieta osiedla jest a stronie internetowej
                          pracowni projektowej arch. Kuryłowicza- znajdżcie sobie w wyszukiwarce
                          • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 25.08.03, 11:18
                            czy moglabys jednak podac ten adres bo ja nie moge znalezc, a chetnie bym
                            obejrzala
                            • Gość: AGA Re: Plan pola obok budowy IP: *.crowley.pl 25.08.03, 11:30

> czy moglabys jednak podac ten adres bo ja nie moge znalezc, a chetnie bym
                              > obejrzala
                              www.apaka.com.pl/
                              nalezy wejśc na makietę projektu osiedla Wyględów i najlepiej wydrukować, bo
                              na ekranie widac tylko połowę a na wydruku całośc
                        • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 15:48

> 3. Działka naprzeciwko sklepu zrobiła się atrakcjna
                          > i spódzielnia Politechnika na jesieni zacznie budować
                          > dom mieszkalny ,z dojazdem tą wąską dróżką.
                          >
                          > 4. Woronicza ma biec wzdłuż torów ,równolegle do autostrady
                          > północ-południe tzw. Trasa SN.
                          > Wcześniej czy pózniej będzie duży ruch i hałas.

Te punkty sdie wykluczaja no ale taka jest kobieca logika.

Pozdrawiam

xpert
                          • Gość: AGA Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 25.08.03, 09:02
                            Widziałam wczoraj budowę, jeszcze daleko do zakończenia stanu surowego , a na
                            wykończenie tak dużych budynków potrzeba ponad rok. Ciekawa, jestem jak ARche
                            chce się wywiązac z terminów, bo na moje oko nie skończy wcześniej niz na
                            wiosnę 2005 roku
                            • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: 212.160.173.* 26.08.03, 12:13
                              Ciekawe skąd u ciebie tyle złości? Faktycznie, Arche miała problemy czasowe,
                              ale były one spowodowane czynnikami zewnętrznymi (ekolodzy, trochę pieniactwa,
                              trochę oczekujących łapówek). Teraz robota ruszyła w tempie rewelacyjnym, co
                              najmniem 2-3 pietra miesięcznie czesto na 3 zmiany, ja osobiście jestem
                              zadowolony. Owszem można narzekać na trasę (podobno, kiedyś, może...)nowe
                              inwestycje (PKO BP,....) ale w końcu jest to miasto. Ja rozumiem, że w
                              Warszawie jest bardzo mało osób pochodzących z tego miasta, nie mówiąc o
                              osobach które by były warszawiakami w co najmniej drugim pokoleniu (tj rodzice
                              też by się urodzili w Warszawie). Ale to jednak jest WARSZAWA - MIASTO -
                              STOLICA i trzeba oczekiwac miejskiej zabudowy a nie komórki i poletka za oknem.
                              Wiem, wielu się to marzy (patrz ostatnie Gazety Wyborcze i informacje o
                              wyrzucanych przez okna śmieciach)ale trzeba po prostu to zaakceptować i nauczyć
                              się żyć w mieście, normalnym mieście.
                              Ciekawi mnie też jak oceniłaś termin ukończenia budowy na wiosnę 2005 tj za 18-
                              20 miesięcy (jest lato 2003)!!!! Mam wrażenie, że jesteś smutna z jakiegoś
                              powodu, smutna i zła. Ale agresja nie jest wyjściem z depresji i dołka, lepiej
                              uśmiechnąć się i pomyśleć "Życie jest piękne" a tak mało nam już jego pozostało.
                              Pozdrawiam i życze dużo słońca na twarzy :)))))
                              Marcin
                              • Gość: AGA Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 26.08.03, 14:53
                                Kotku jestem smutna, bo 30 lat mieszkałam na pięknym zielonym Mokotowie i wiem,
                                że życie w mieście nie musi wcale oznaczać tłoku, spalin, wrzeszczacych
                                sąsiadów. Są w Warszawie miejsca, gdzie jest spokojniej niż na wsi, ale te
                                miejsca po kolei są likwidowane przez agresywnych developerów i zajmowane
                                przez prowincjuszy spragnionych "wielkomiejskości " na siłę i to mnie właśnie
                                smuci
                                • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: 212.160.173.* 26.08.03, 15:47
                                  Myślę, że taka jest kolej rzeczy, stare ustępuje nowemu. Sam urodziłem się i
                                  dorastałem w okolicach Dworca Południowego i pamiętam jak nie istniała al.
                                  Wilanowska, Modzelewskiego, Domaniewska, nie było 10-piętrowców ani punktowców.
                                  Tereny te to były zarośnięte pola gdzie chadzały kury, a teraz....... .
                                  A tereny..... no cóż Dekret ukradł tereny Warszawy, dopiero teraz właściciele,
                                  przynajmniej niektórzy odzyskują swoją własność. I tak naprawde mogą robić na
                                  niej co chcą, mogą sprzedawać, uprawiać, budować... w tym także takie budynki
                                  jak ta przy ul. Woronicza.
                                  Kiedys Warszawa to 250 tysięcy osób, a teraz pewnie powyżej 1,5 miliona -
                                  miasto rosnie. Gorzej, że przy wprowadzaniu się do Warszawy ludzie nie tracą
                                  swojej natury i dalej zachowują się ....... . Lata komunizmu zrobiły straszną
                                  rzecz Warszawie, zrobiły z niej miasto pełne osób o których właśnie mówi
                                  się "warszawka" , która nie ma nic wspólnego z Warszawą. I to tak naprawdę jest
                                  smutne. A nie to, że miasto rośnie, że właściciele odzyskują swoją własność
                                  czy, że powstają nowe budynki.
                                  Pozdrawiam,
                                  Marcin
                            • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: 81.210.125.* 26.08.03, 15:38
                              Gość portalu: AGA napisał(a):

> Widziałam wczoraj budowę, jeszcze daleko do zakończenia stanu surowego , a
                              na
                              > wykończenie tak dużych budynków potrzeba ponad rok. Ciekawa, jestem jak
                              ARche
                              > chce się wywiązac z terminów, bo na moje oko nie skończy wcześniej niz na
                              > wiosnę 2005 roku

Mysle ze czas potrzebny na wykonczenie od stanu surowego jest funcja ilosci
                              zatrudnionych robotnikow a nie powierzchni mieszkan. Ale tez watpie w termin
                              marzec 2004....Z drugiej strony bylem bardzo mile zaskoczony w ubieglym
                              tygoniu. Przejezdzalem obok budowy o 21.15 w nocy i jeszcze trwalo polewanie
                              stropow woda.

Pozdrawiam

• Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 27.08.03, 08:45
                                AGA troche mnie zadziwia Twoj tekst cyt: "ale te miejsca po kolei są
                                likwidowane przez agresywnych developerów i zajmowane przez prowincjuszy
                                spragnionych "wielkomiejskości " na siłę i to mnie właśnie smuci"

Ja od urodzenia mieszkam na Wygledowie, niedaleko inwestycji ARCHE. Jestem
                                zachwycona, ze moglam kupic mieszkanie w tym nowym budynku i nie czuje sie
                                prowincjuszem!!!! Zastanow sie jak cos piszesz czy przypadkiem kogos nie
                                obrazasz!!!!!
                                Podobaly Ci sie te pola za blokami przy Etiudy? Czy kiedys szlas do ulicy
                                Zwirki przez te pola? Czy widzialas ile smieci tam lezy? Czy podobaja Ci sie te
                                wysokie chwasty, ktore tam rosna? A moze bezdomni ktorzy tam latem mieszkaja?
                                Przeciez niedaleko sa Pola Mokotowskie i Park (daw. Żołnierzy Radzieckich) i
                                nikt tego nie zamierza niszczyc!!!!!!!!!!!!!!!
                                • Gość: lenka Re: Woronicza Park IP: *.chello.pl 27.08.03, 12:39
                                  Myślę,że pani n jest z tych, ktorym jako " tereny zielone" wystarcza doniczka z
                                  kaktusem na parapecie. Nawet sie nie zakrztusiła, że cichcem zhandlowany teren
                                  na Wyględowie bedzie baaardzo gęsto zabudowany- i tym sposobem kolejny klin
                                  wentylacyjny Warszawy szlag trafi.
                                  A to, że nikt nie podniesie ręki na park z cmentarzem , gdzie leży 22.000
                                  żołnierzy radzieckich - to nie żadna dobra wola władz Warszawy, po prostu na
                                  cmentarzach się nie buduje, a i konflikt dyplomatyczny z Rosją to zbyt duże
                                  ryzyko.Gdyby nie to - wycięto by tamten park do ostatniego drzewa po to, by
                                  ktoś mógł napchać sobie kieszenie łatwą kasą.
                                  • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: 81.210.125.* 27.08.03, 17:35
                                    Gość portalu: lenka napisał(a):

> Myślę,że pani n jest z tych, ktorym jako " tereny zielone" wystarcza doniczka
                                    z
                                    >
                                    > kaktusem na parapecie. Nawet sie nie zakrztusiła, że cichcem zhandlowany
                                    teren
                                    > na Wyględowie bedzie baaardzo gęsto zabudowany- i tym sposobem kolejny klin
                                    > wentylacyjny Warszawy szlag trafi.
                                    > A to, że nikt nie podniesie ręki na park z cmentarzem , gdzie leży 22.000
                                    > żołnierzy radzieckich - to nie żadna dobra wola władz Warszawy, po prostu na
                                    > cmentarzach się nie buduje, a i konflikt dyplomatyczny z Rosją to zbyt duże
                                    > ryzyko.Gdyby nie to - wycięto by tamten park do ostatniego drzewa po to, by
                                    > ktoś mógł napchać sobie kieszenie łatwą kasą.

A czy lenka nie jest przypadkiem z tych ktorzy w ciemno podpisywali sie pod
                                    protestami dot. budowy Arche na Woronicz pod pozorem min. ochrony klina
                                    napowietrzjacego Warszawe? I czy Szanowna lenka zdaje sobie sprawe ze w ten
                                    sposob popierala inicjatywy pseudoekologow ktorzy chcieli wymusic lapowki od
                                    Arche w zamian za odstapienie od protestow?
                                    • Gość: n Re: Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 28.08.03, 08:42
                                      lenka po pierwsze odsylam do tego co napisal Macin!

Po drugie chyba pomylilas watki!!!!!!!!!!
                                      Arche wykupilo PRYWATNA dzialke na ktorej staly rozpadajace sie szklarnie
                                      (pamietajace czasy kariery gozdzikow)! I powstana tam tylko dwa bloki. Zanim
                                      Arche go kupilo nikt na ten teren i tak nie mial wstepu, przeciez byl on
                                      ogrodzony! Nie rozumiem co za frajda chodzic wokol cudzego ogrodzonego terenu!
                                      Terez na tym samym terenie powstana 2 budynki. Mozesz mi wyjasnic w czym jest
                                      problem?

Pozostaly teren jest wlasnoscia zupelnie innego inwestora i to tam ma powstac
                                      wielkie osiedle! Jezeli jestes przeciwniekiem tego wielkiego osiedla to
                                      proponuje zaloz nowy watek bo z Arche nie ma to nic wspolnego!!!!!!!!!!!!!!
                                      • Gość: michal Woronicza Park - czy warto ??! POMOCY! IP: 194.29.150.* 04.09.03, 22:39
                                        Moi drodzy,
                                        Jestem bardzo bliski podpisania umowy na kawalerke
                                        na IX pietrze (II klatka).
                                        Podobno szybko trzeba sie decydowac.
                                        Lokalizacja bardzo mi sie podoba,
                                        a o sfinansowaniu innej inwestycji na Mokotowie nawet nie ma mowy.
                                        Moze jednak poprzestac na klitce w starej kamienicy?
                                        Strasznie to przezywam.
                                        Jesli ktos wie cos waznego o wiarygodnosci Arche, lub przyszlosci
                                        naszego (?) osiedla ROZPACZLIWIE prosze o kontakt.

Pozdrawiam,
                                        Michal

kruczyk@gik.pw.edu.pl
                                        • Gość: xpert Re: Woronicza Park - czy warto ??! POMOCY! IP: 81.210.125.* 08.09.03, 18:12
                                          Gość portalu: michal napisał(a):

> Moi drodzy,

1. jest tanio
                                          2. sa uczciwi
                                          3. roboty zapieprzaja
                                          4. bedziesz mieszkal 7 min od centrum, w willowej okolicy, w najlepszej
                                          dzielnicy w Warszawie
                                          5. nie porownuj do starej kamienicy, nowy budynek na strzezonym osiedlu to co
                                          innego

jabym sie nie zastanawial

Pozdrawiam
                                • Gość: AGA Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 05.09.03, 08:41
                                  Uważam że pole było piękne, dopiero teraz go zakatują ciężarówki. Nikt nie
                                  zdaje sobie sprawy , że żyje tam mnówstwo kurpatw, jeży, kretów, i innych
                                  zwierząt. Mnósto ptaków wije tam gniazda i składa jaja na wiosnę. Rozpoczęcie
                                  budowy na szeroką skalę ( planowane jest 100 budynków) to zagłada biologiczna
                                  • Gość: Zawiedziona Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 10.09.03, 08:20

gratuluję zamkniętego getta pod nosem.

Wielki projekt deweloperski w Warszawie

Marek Wielgo 09-09-2003 18:03

Niemal w centrum Warszawy ruszyła inwestycja mieszkaniowa spółek PKO Inwestycje
                                    i Dom Development, która pochłonie około 800 mln zł

Na 22-hektarowej działce u zbiegu ulic Racławickiej oraz Żwirki i Wigury na
                                    warszawskim Mokotowie ma powstać w trzy lata ponad 1500 luksusowych mieszkań i
                                    apartamentów oraz 70 domów. Zamieszka w nich ponad 5 tys. osób, o ile zechcą
                                    wyłożyć na nie od 4,5 do 6 tys. zł za m kw. (za te pieniądze dostaną mieszkania
                                    do wykończenia).

- To miasto będzie ogrodzone i strzeżone - zapowiedział prezes Dom Development
                                    Jarosław Szanajca w czasie wtorkowej prezentacji osiedla. - Takie są wymagania
                                    naszych klientów, którzy chcą się tu czuć bezpiecznie - wyjaśnił.

Inwestorem jest spółka Fort Mokotów, którą Dom Development (49 proc. udziałów)
                                    zawiązał ponad rok temu z PKO Inwestycje (51 proc. udziałów), firmą
                                    developerską należącą do PKO BP. I właśnie ten bank, wspólnie z Bankiem Ochrony
                                    Środowiska, mają udzielać inwestorowi finansowego wsparcia. W przedsięwzięcie
                                    zaangażował się też Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju, który w marcu pożyczył
                                    spółce Dom Development 30 mln euro na realizowane przez nią inwestycje
                                    mieszkaniowe, m.in. na Mokotowie (spółka w ciągu ostatnich pięciu lat
                                    wybudowała prawie 4 tys. mieszkań).

Prezes PKO Inwestycje Krzysztof Najgrodzki oraz Jarosław Szanajca przyznają
                                    zgodnie, że udział tych banków ma podnieść wiarygodność ich inwestycji w oczach
                                    klientów. Tymczasem właśnie ta wiarygodność lub jej brak, może być jednym z
                                    czynników decydujących o powodzeniu przedsięwzięcia realizowanego w tzw.
                                    systemie przedpłat (czyli za pieniądze przyszłych właścicieli).

Rzecz w tym, że rok 2002 przyniósł załamanie koniunktury na warszawskim rynku
                                    mieszkaniowym. Zahamowanie wzrostu gospodarczego sprawiło, że developerzy i
                                    spółdzielnie zaczęły mieć problemy ze sprzedażą mieszkań, które do tego momentu
                                    budowano w stolicy z ogromnym rozmachem. Skutkiem kryzysu było zamrożenie
                                    nowych inwestycji. Tymczasem - jak twierdzi prezes Reas Konsulting Kazimierz
                                    Kirejczyk - od wiosny popyt na mieszkania zaczął wyraźnie rosnąć, bo wskutek
                                    spadku stóp procentowych, radykalnie poprawiła się zdolność kredytowa klientów.
                                    Według Kirejczyka, w Warszawie rynek pracy ustabilizował się, a dochody jej
                                    mieszkańców - mimo spowolnienia gospodarki - wzrosły. Przypuszcza on więc, że w
                                    tej sytuacji mieszkania znów zaczną być sprzedawane we wczesnej fazie budowy,
                                    co znacznie podwyższa ryzyko finansujących ją ludzi. - Wizerunek developera
                                    będzie miał decydujące znaczenie - uważa ten ekspert mieszkaniowy.

Niestety, najświeższe dane Urzędu Statystycznego w Warszawie nie napawają
                                    optymizmem, że stołeczne budownictwo, które w poprzednich latach było motorem
                                    napędzającym całą branżę budowlaną najgorsze ma już za sobą. Wprawdzie w
                                    pierwszym półroczu rozpoczęto w Warszawie budowę około 3,8 tys. mieszkań (w tym
                                    developerzy i spółdzielnie - 3,4 tys.), czyli o blisko 3 proc. więcej niż przed
                                    rokiem. Jednak w tym samym czasie w wydano pozwolenia na budowę niespełna 2
                                    tys. mieszkań, co oznacza spadek o blisko jedną trzecią!

Wersja do druku Wyślij znajomym Podyskutuj na forum

Wasze opinie (2)

• Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 20:10
                                      To ja już nic nie rozumiem, najpierw trasa szybkiego ruchu a teraz osiedle. To
                                      które z tego jest prawdziwe, bo obie naraz raczej niemożliwe.
                                      • Gość: AGA Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 11.09.03, 08:27
                                        Wzdłuż torów kolejowych trasa szybkiego ruchu , od pólnocy zamknięte osiedle .
                                        Proste jak konstrukcja cepa
                                        • Gość: Marcin Re: Woronicza Park IP: 212.160.173.* 11.09.03, 14:19
                                          Na planach wyraźnie jest zaznaczone, że tam gdzie ma być trasa są domy
                                          • Gość: EEE Re: Woronicza Park IP: *.crowley.pl 18.09.03, 16:53
                                            jakie domy ? tuż przy torach kolejowych? teraz są tam dzikie ogrodki działkowe
                                  • Gość: XXX Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:07
                                    Aga, w mieście mieszkają ludzie, a zwierzęta w lesie, na łące, itd..
                                    Jeżeli ktoś zdecydował się mieszkać w centrum Warszawy musi być przygotowany na
                                    konsekwencje tego faktu.
                                    Jeżeli komuś niezbędne do życia są kuropatwy, motylki i krety, to niestety
                                    powinien poszukać sobie innego miejca niż centrum dużego miasta. Za bezcen
                                    można kupić ziemię w na obu Pomorzach czy też tzw. ścianie wschodniej i
                                    zbudować tam sobie siedlisko w pełnej zgodzie z naturą.

Ja też bym wolał świeże powietrze oraz zwierzątka i ptaszki za oknem, ale
                                    postanowiłem, że będę mieszkał w Warszawie. Być może kiedyś, gdy będę miał
                                    dosyć pędu donikąd wyprowadzę się stąd do jakiejś pięknej ostoi natury (o ile
                                    taka się jeszce ostanie).

Pozdrawiam serdecznie
                                    • Gość: jarek Re: Woronicza Park IP: 217.167.147.* 03.11.03, 13:39
                                      Prosba o informacje o postepach i czy dalej jest OK wszystko? Jakies nowe
                                      zagrozenia? Szukam malego mieszkania i to jedyna oferta na rynku. dziekuje
                                      • Gość: luc Re: Woronicza Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 20:13
                                        tydzień temu już robili dach, okna są powstawiane w 30-40% wydaje się ok nic
                                        nie wiem o nowych zagrożeniach.
                                        • Gość: GAGAT Re: Woronicza Park IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 14:51
                                          nA PLANSZY SA 2 BUDYNKI A BUDUJE SIĘ TYLKO JEDEN. cZY COŚ WIADOMO NA TEMT
                                          DRUGIEGO? Czy będzie dalej od Woronicza w stronę pola?
                                          • Gość: xpert Re: Woronicza Park IP: 81.210.125.* 01.12.03, 17:46
                                            Jest budowany blizej Raclawickiej, widac juz pierwsze pietra z ulicy Etiudy
                                            Rewolucyjnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka