Dodaj do ulubionych

osiedle przy ul. celulozy

IP: 195.94.201.* 25.04.07, 09:04
czy ktoś z forumowiczów planuje zakup mieszkania na osiedlu przy ul. celulozy (warszawa)? developer: radość sp. z o.o.

jakieś opinie na temat developera?

Obserwuj wątek
    • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 18.05.07, 20:25
      ...mam mieszkanie w jednej z ich inwestycji... generalnie jestem bardzo
      zadowolony... trochę kiepska umowa (ale w porównaniu np. z agromanem to i tak
      cud sztuki prawniczej), troszkę się spóźnili, ale firma bardzo symaptyczna,
      wszystko wyjaśniają na bierząco w wielu sprawach idą na rękę, polecam
      • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 15:18
        juz myslalem, ze nikt nie odpowie :) malo mieszkan w tych inwestycjach to i zainteresowanie mniejsze
        dzieki za informacje, bo rzeczywiscie niewiele wiadomo o tym deweloperze

mam kontakt w Urzedzie Gminy Wawer i rzeczywiscie zlego slowa na nich nie mozna powiedziec

szukam teraz chetnych na inwestycje przy ul. celulozy... jak na razie cisza w eterze... deweloper pozwolenia na budowe jeszcze nie ma, ale wyszystko wskazuje na to ze już niedługo, na dniach
        • Gość: mart20 Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:42
          witam my niestety nie możemy polecić Ci tego developera. mieliśmy z nimi nie
          miłą przeprawę co w efekcie skończyło się nie podpisanie m umowy. Są nie
          uczciwi i oszukali nas w sposób którego wolałabym nie opisywać.
          Ale to jest nasze zdanie. Zawsze się może znaleźć nie zadowolony klient.
          Ja za to bardzo gorąco polecam Pogodne Osiedle na Przewodowej. Uczciwi szybcy i
          umowa pierwsza klasa. 100% pewności i spokoju.
          • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 03.06.07, 08:54
            tia... frustratów niestety nie brakuje, szkoda mart20, że jednak nie opiszesz
            tej historii... może razem z "itsokiem"? czytałbym ją później dziecku do poduszki.
        • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 03.06.07, 08:56
          nie wiem stary rób jak uważasz. to mała firma, też się ich bałem, ale chałupa
          teraz stoi i jestem z nich po prostu zadowolony.
          • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 08.06.07, 06:57
            no pewnie tak zrobie :)

W sobote planuje odwiedzic wlasnie Przewodowa i popytac mieszkancow osobiscie jak to bylo przy budowie.
            Teraz, inwestycja przy Celulozy wlasnie sie rozpoczela, planuja ja skonczyc do konca tego roku + media - a to podobno moze trwac
            Przyznam, ze plan jest ostry, zeby skonczyc do konca roku budowe, w koncu wakacje sie rozpoczynaja, czas emigracji do Irlandii.
            No ale z drugiej strony budynki nie sa duze, moze rzeczywiscie sa w stanie przez 7 miesiecy wybudowac cala inwestycje.

Ktos z forumowiczow planuje zakup Celulozy, czy sam tam bede mieszkal?
            • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 10.06.07, 17:57
              z przewodowa było tak, że zaczęśli w marcu i tak jak powiedzieli, wszystko stało
              już w końcu grudnia... była ciepła jesień i dobra pogoda... wszystko zaczęło się
              wlec w momencie jak zaczęli robić przyłącza. niestety dużo w tym winy między
              innymi stoenu... no ale jakoś brniemy do przodu
              • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 10.06.07, 21:49
                byłem wczoraj na Przewodowej rozejzec sie

rzeczywiscie jeszcze nikt sie tam nie wprowadzil, ale rozmawialem z czlowiekiem, ktory pilnuje interesu, mowil ze juz sama wykonczeniowka, ze niedlugo sie ludzie wprowadzaja

biker, jak wyglada sprawa umowy? na co zwracac szczegolna uwage?
                jutro mam rano spotkanie z prezesami, wszystkiego sie dowiem.
                czytalem juz wstepnie umowe, wyglada rzeczywiscie na malo prezyzyjna, no a ze ja skrupulatny jestem, to nie bedzie latwo :)

nie wiesz moze czemu Radosc Sp. z o.o. nie nalezy do Polskiego Zwiazku Firm Deweloperskich?

kiedy sie wprowadzacie?
                • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 08:39
                  ...no cóż... oni jeśli chodzi o umowę zachowują się jak betony... jest w umowie
                  parę punktów jak łatwo się zorientujesz, które albo są niezgodne z prawem, albo
                  zawierają niedozwolone klauzule. mi zależało na tym mieszkaniu więc długo
                  walczyłem ze sobą, ale mój prawnik powiedział mi, że są tam też punkty które są
                  szkodliwe dla nich samych i że w sumie na tle innych umów, które funkcjonują na
                  rynku to i tak nie jest jeszcze źle, a punkty niezgodne z prawem i tak są
                  nieważne z mocy prawa.

... no i rzeczywiście wspominałem ci o agomanie... tam to dopiero mają umowy...
                  matko świeta to rozbój w biały dzień, więc po przygodzie z agromanem gdzie
                  walczyłem chyba z miesiąc i najbardziej banalnych punktów nie udało mi się
                  wywalczyć trochę się zmiękczyłem... agroman niby taka solidna firma, należy do
                  tego pzd, czy jak im tam... daj spokój... to towarzystwo wzajemnej adoracji,
                  które samo sobie przynaje nagrody i nic ci nie pomoże jak masz do nich
                  zastżeżenia... skarżyłem się do nich na agromana i nawet na list mi nie odpisali

więc przy tej umowie z radością miałem już dość... machnąłem na to ręką... no i
                  na razie wielkich kłopotów nie było... odpukać, bo aktu notarialnego w garści
                  jeszcze nie mam...

ja jak teraz patrzę to olałbym różne tam pomniejsze kontrowersyjne punkty, a
                  skupiłbym się na tym, żeby oni tę umowę w formie aktu chcieli podpisać... to
                  najlepsze zabezpieczenie... ale nie wiem może w stosunku do tego co ja
                  podpisałem coś tam ulepszyli
                  • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 11.06.07, 22:35
                    no tak... wszystko sie zgadza

dzis u nich bylem, rzeczywiscie trudno cokolwiek wynegocjowac...

1. chcialem dostac sprawozdanie finansowe firmy (m.in. bilans) za rok ubiegly - nie chcą dać
                    2. umowa w formie aktu notarialnego - na moje pytanie, czy mozna, padla odpowiedz, ze raczej nie, bo kto poniesie koszty notariusza, no chyba, że ja to wtedy mogą się zastanowić nad takim rozwiązaniem, ale nie mówią tak ani nie mówią nie
                    3. jest jeszcze kilka rzeczy, ktore nie bardzo moge zabezpieczyc, np. umowa administracyjna - oni przez rok mają zarządzać nieruchomością, a koszty jakie my będziemy z tego tytułu ponoscić to... koszty rynkowe, ale ile to nie wiadomo
                    4. takie rzeczy, ktore wydawaloby sie pie..mi, np. kolor elewacji zewnetrznej - tez nie chcą tego umieścić w umowie, jednak zapewniaja, że kolor będzie ładny, stonowany pastelowy. Znajomi nie zadbali o taka pie.., i okazalo sie, ze mają różową elewację... a planują tam mieszkać, a nie prowadzić biznes...

slyszales cos o... PROMOCJI? 'dla pierwszych 5 klientow, mieszkanie taniej' w sumie wychodzi jakies 5%, wiec nie w kij dmuchal... ale z drugiej strony, jak sie czlowiek spieszy to sie diabel spieszy

jak u Was na Przewodowej z mediami? wszystkie juz dostarczone? czemu nie macie jeszcze aktu notarialnego?
                    w sb bylem na Przewodowej ogladac i z zewnatrz wyglada na to, ze wszytko skonczone, jedynie mieszkancy wykanczaja, nic tylko sie wprowadzac

aha, prezes zapewnil mnie, ze wybuduja wszystko w 9 miesiecy + media (ok. 3 miesiecy) - ale z tego co widze na Przewodowej to u Was to juz trwa co najmniej 15 miesiecy??

i przy okazji, jak wyglada w przypadku Waszej umowy harmonogram? jest szczegolowy? konkretne daty są podane?
                    a jeśli nie dotrzymali terminu to placili Wam jakies kary?
                    • Gość: mart20 Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:24
                      Nie rozumiem czemu tak kopiecie kogoś kto się na nich przejechał. Na szczęście
                      nie straciliśmy kasy ale kupa nerwów to tez nic przyjemnego. Ale tak naprawdę
                      to wasza sprawa co zrobicie. mnie to nie dotyczy ja mam domek kupiony u
                      rzetelnego developera z umową przedwstępna spisaną u notariusza umowa jest w
                      każdym calu ok ( Sprawdzana przez niezależnego prawnika) a dodatkowo bez
                      problemu wprowadzają wszelkie dopisy.
                      Tak więc napisałam swoja uwagę tylko po to żeby komuś zaoszczędzić tych
                      problemów które my mieliśmy. Moim zdaniem to oszuści i kombinatorzy i zdania
                      nie zmienię. a co wy z tym zrobicie to wasza sprawa.
                      • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 12.06.07, 18:15
                        dzieki za info
                        ja sie pewnie bede musial sam przekonac jak to z nimi jest
                        do prawnika ide na pewno, choc z tego co sie zorientowalem to kazdy ma taka sama umowe (w zasadzie nienegocjowalna).

kopac, nikogo nie kopiemy... ja ani razu!!
                    • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 13.06.07, 06:13
                      ...tak na szybko.... skoro powiedzieli ci, że umowę w formie aktu mogą zawrzeć,
                      to bież to stary... zwyczajowo te koszty umowy i tak pokrywa kupujący, a można
                      to zrobić tak, że przy umowie przedwstępnej pokrywsz już połowę kosztów umowy
                      ostatecznej... dowiedz wię u prawnika szczegółów i bież to
                      • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 13.06.07, 20:14
                        no skoro jest taka możliwość, popytam, ale nigdy o czymś takim nie słyszałem, żeby notariusz szedł na coś takiego, bo jaką on ma z tego korzyść...
                        no chyba, że taką, że ma pewność, że przyjdę do niego a nie do kogoś innego, to może być arguement, żeby takie rozwiązanie notariusz brał pod uwagę, innych na razie nie widzę
                        • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 30.06.07, 23:48
                          nie jestem prawnikiem, więc w szczegółach się na ten temat nie wypowiem, ale
                          podpisanie umowy w formie aktu gwarantuje większe możliwości dochodzenia swoich
                          praw w przypadku niedotrzymania warunków umowy... np. można się domagać oddania
                          nieruchomości podczas gdy przy umowie bez aktu można co najwyżej domagać się
                          zwrotu nakładów pieniężnych... coś takiego... a notariusz ma z tego taki deal,
                          że kasuje cię przy akcie przy umowie przedwstępnej i przy podpisywaniu umowy
                          ostatecznej i sporządzaniu aktu notarialnego... ze słuszenia wiem, że
                          deweloperzy i notariusze robią to tak, że podpisanie umowy przedwstępnej w
                          formie aktu to już połowa kosztów sporządzenia aktu notarialnego... drugą połowę
                          płacisz przy przenoszeniu wałsności i w sumie za wszystko wychodzi niewiele
                          więcej, ale się spokojniej śpi
          • homofaszysta1 Re: osiedle przy ul. celulozy 06.09.07, 13:07
            prezesie daj spokój, albo przestań nadawać z chello, produkujesz się na
            wszystkich forach o Radość Sp. z o.o. i łżesz jak pies. Firma nędzna,
            nieuczciwa, umowa oszukańcza. Naprawdę wszystkim odradzam . I jak widzę nie
            jestem osamotniony.
      • homofaszysta1 Re: osiedle przy ul. celulozy 06.09.07, 13:00
        witam panie prezesie. na tym forum też pan rozsiewa pozytywne opinie. Więc niech
        pan napisze jak wygląda kwestia umowy, że nie można jej zawrzeć notarialnie, że
        już 2 krotnie podnieśliście cenę, że piwnic nie będzie bo nie macie zgody bo
        teren podmokły, że kary dla kupującego są niewspółmiernie wysokie do kar za
        wasze odstąpienie od umowy, że gwarantujecie sobie prawo do naliczania za
        wydumane roboty dodatkowe itp. itd.
        Dla forumowiczów uwaga - nie dajcie się naciągać. Niesolidny developer. Daje
        niską cenę jako zachętę, zanim odbierzecie - metr skoczy na 7 lub 8 tyś zł.
    • Gość: nats Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.pit.edu.pl 20.06.07, 17:13
      Z ciekawością czytam wszystkie posty na ten temat, również się zastanawiam and tym segmentem ... i mam naprawdę mieszane uczucia
      • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 19:38
        czemu, podziel sie informacjami :)

jesli chodzi o firme, to niestety niepewna, choc mam 'nieoficjalne' informacje, ze nie powinno byc problemow...

jesli chodzi o umowe, to... mam ja dokladnie przeanalizowna, i niestety cudo to nie jest, uwag jest naprawde sporo, negocjowal bede, choc wiadomo jak jest z deweloperami. Natomiast licze na to, ze bedzie zgoda na podpisanie notarialnie umowy przedwstepnej...

Napisz cos wiecej o swoich watpliwosciach ;) Moze wzbudzisz je u mnie, albo ja bede w stanie rozwiac Twoje :)

gg?
        • Gość: wiki30 Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:31
          Witam forumowiczów.
          Czy mogę zapytać jaka jest cena takiego segmentu. Zastanawiam się nad kupnem na
          Pogodnym Osiedlu VI z ich forum wynika że mieszkańcy są zadowoleni, ale cena to
          około 800 000 PLN. Chcę się zorientować jakie są trendy cenowe w okolicy. Czy
          to dużo czy nie?
          • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.eranet.pl 30.06.07, 13:51
            5 900 pln za metr + 14 600 za miejsce postojowe + chyba 12 000 za piwnice

wychodzi mniej wiecej na to, ze 76,30 m2 masz za 475 000 pln
            czy drogo czy tanio... to juz do Twojej oceny

ja bylem dzis na Przewodowej (ten sam deweloper wybudowal tam 3 segmenty, blizniaczo podobne do tych, ktore beda na Calulozy)
            ogladalem mieszkania, ktore sa teraz wykanczane i rozmawialem z wlascicielem jednego z lokali
            budowlancem nie jestem, wiec nie wiem, czy budynek jest DOBRZE zbudowany :), ale wlasciciele sa nad wyraz zadowoleni z obslugi dewelopera i ogolnie z calosci inwstycji

...pelen nadzieji jestem...
            • Gość: koko Re: osiedle przy ul. celulozy IP: 212.2.101.* 01.08.07, 00:23
              zamierzam kupic mieszkanie przy celulozy ... faktycznie prezes trundy w
              negocjacjach .. zastanawiam sie czy jezeli wpłące zaliczkę a nie otrzymam
              kredytu mam szansę ja odzyskać ?? czy ktoś ma doswiadczenia w tej kwestii??
              umowa tego nie gwarantuje dodam
              • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 01.08.07, 21:28
                ja juz kupilem, kredyt otrzymalem :)

jesli chodzi o to czy dostaniesz kredyt to polecam nie sciemniac przy ocenie zdolnosci kredytowej, na pewno nie zawyzaj swoich dochodow, wrecz przeciwnie, bo mozesz sie sparzyc, jak cie przeswietli bank

z tego co wiem to raczej deweloperzy nie zwracaja zaliczek... co innego jak znajdziesz mu klienta na Twoje miejsce
                ja nie ryzykowalem i obnazylem sie przed bankiem wczesniej i mialem 'wieksza' pewnosc ze kredyt bedzie

jesli chodzi o prezesa... to moj pelnomocnik z banku ma o nim niskie mniemanie :) ja nie mam ogolnie zastrzezen, ale firma dziala na zasadzie 'bedzie Pan zadowolony' - czyli duzo rzeczy jest pisane palcem po wodzie, np. ogrodki przy mieszkaniach, plac zabaw na terenie osiedla... nie ma takich rzeczy w umowach, trzeba o to oddzielnie walczyc... albo odpuscic i zdac sie na checi dewelopera

ktore mieszkanie chcesz kupic?
                ja kupilem lokal w segmencie A na pietrze, szukam sasiadow z osiedla, a przede wszystkim sasiadow z segmentu, deweloper nie chce ujawniac nazwisk klientow :)

rozmawialem z klientem firmy z Przewodowej, ogolnie jest zadowolony, podobno deweloper idzie na reke klientowi, w dalszej fazie budowy, ale ogolnie wszystko jest na zasadzie 'bedzie Pan zadowolony'

powodzenia, potencjalny sasiedzie :)
    • markus02 Re: osiedle przy ul. celulozy 02.08.07, 09:30
      Nie chciałbym nikomu burzyć spokoju ale czy tam nie będzie biegła trasa olszyni
      grochowskiej?

Pozdrawiam,
      • italia06 Re: osiedle przy ul. celulozy 03.08.07, 02:10
        Trasa będzie po 2020 roku i ma zmieniony korytarz.
        www.siskom.waw.pl/tog.htm
        • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: 195.94.201.* 03.08.07, 14:37
          temat Olszynki ogarniety :)
          planow trasy jest bardzo duzo, zaden z nich nie jest zaplanowany w czasie, wiec pewnie bedzie sie to jeszcze zmienialo
          dla przypomnienia jest jeszcze trasa mostu polodniowego i wszystko w okolicy :)
          mnie to nie przeraza... na razie

italia06: sasiadka z Celulozy?
          • Gość: Artii Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:34
            Witam,

Witam sąsiada ja mam zarezerwowany parter w segmencie B czyli przez sciane.

W jakim banku otrzymałeś kredyt jeśli to nie tajemnica?

Artur
            • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 20:59
              Millennium...
              maja niezla oferte, ale sa strasznie upierdliwi i dokladni, miesiac to na pewno bedziesz czekal od chwili zlozenia wniosku... i szybciej sie nie da, uwierz mi :)

Jakie wrazenia przy kontakcie z deweloperem?

gg: 9556476 - koniecznie :)
      • crag Re: osiedle przy ul. celulozy 04.08.07, 18:08
        Nawiązując do tematu, to jaka jest dokładna lokalizacja tej inwestycji (osiedle
        Celulozy)?
        Generalnie chodzi mi o odległość od węzła obwodnicy Olszynka, i czy znajduje się
        ponad czy też poniżej obwodnicy.

Ponadto na stronie siskom'u jest zamieszczona informacja, ze ten odcinek
        obwodnicy ma powstać w latach 2009-2012 ;)

Dokładna mapa przebiegu :
        www.siskom.info/pow/mapa_S2_Pulawska_Lubelska.pdf
        (30Mb)

A wszystkie informacje:
        www.siskom.waw.pl/s2.htm
        Uprzejmie prosze o odpowiedź

Pozdrawiam,
        Leszek Nowak
        • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 04.08.07, 20:01
          dokładna lokalizacja to:
          ul. celulozy, od przewodowej ok. 200 metrow jest po wschodniej stronie ul celulozy kanalek i budynki stoja wzdloz tego kanalku, a wiec odleglosc od trasy olszynki jest rzeczysiecie nieduza
          lokalizacja inwestycji jest ponad obwodnica, z tego co widze

z info jakie posiadam (urzad gminy wawer) to trasa olszynki jesli powstanie to tylko do ul. przewodowej
          z tego co widac, aby dalej poprowadzic trase olszynki musialaby byc podjeta decyzja o budowie mostu pld...

• markus02 Re: osiedle przy ul. celulozy 04.08.07, 20:43
            Decyzja o budowie mostu południwego podjła się sama, wygraliśmy Euro2012 ;-)
            Most południowy jest częścią południowej obwodnicy W-wy, a jak ona (obwodnica)
            powstanie to musi powstać chociażby kawałek trasy olszynkie (może właśnie do
            Przewodowej), żeby nie musieli później przbudowywać obwodnicy.
            Nie wiem jaki jest los mostu i trasy na grobli, to przedłużenie Zwoleńskiej
            (Nowozwoleńska). Jak powstanie trasa na grobli i most dla niej to może nie będą
            ciągnąć na rasie trasy olszynki, komunikacja w tym rejonie i tak znacznie się
            poprawi.
            Ale to tylko moje przypuszczenia i jak będzie to nie wiem. Może od razu
            pociągną trasę olszynki do trasy siekierkowskiej?

Pozdrawiam,
            • Gość: Gość Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.czytelnik.pl 07.08.07, 14:27
              Nie tak łatwo z tą umową w formie aktu, ja dziś rozmawiałam z
              prezesem, to był mocno oporny. Nawet, jak mu powiedziałam że i tak
              to ja poniosę koszty notarialne. Stwierdził, że oni czegoś takiego
              nie praktykują. No ale zobaczymy, będę walczyć.
              Pytałam też o kanałek ( jest za ogrodzeniem) - tutaj mnie uspokoił,
              że nie będzie powodzi.
              Natomiast co do trasy Olszynki to na mapie pokazywał, że jeśli
              będzie budowana ( jeśli, bo wszyscy wiemy jak się u nas buduje) to w
              odległości około 80 m od granicy działki, czyli ostatniego budynku -
              wcale nie tak daleko.
              Czy kotś podpisał umowę , bo ja na razie mam rezerwację ?
              Chodzi mi o to, kto z was sprawdzał księgi wieczyste, krs,
              sprawozdanie bilansowe... Dajcie znać, jak to wygląda. Czy w ogóle
              da się coś ponegocjować przy umowie?
              • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: 195.94.201.* 08.08.07, 08:23
                ja kupiłem, nie czytasz dokladnie watku :)
                • Gość: Gośc Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.subscribers.sferia.net 08.08.07, 09:51
                  Dobra, ale mnie interesuje, czy wynegocjowałeś swoje warunki i
                  podpisanie w formie aktu. Umowa jest słaba.
                  Ile czekałeś na kredyt i czy to było Millenium?
                  • Gość: kkoval Re: osiedle przy ul. celulozy IP: 195.94.201.* 08.08.07, 11:41
                    gg: 9556476
                    warunki wynegocjowalem, to co chciałem
                    umowa w formie aktu: nie
                    umowa jest slaba: podobno, ale i tak jest ponad srednia
                    kredyt: millennium, 1,5 miesiaca od chwili zlozenia wniosku to standard, mozna sie stresowac, ale takie maja REALNE terminy
                    • Gość: Gość Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.subscribers.sferia.net 08.08.07, 19:41
                      Dzięki wielkie za info.
                      • Gość: Gość Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.czytelnik.pl 20.08.07, 13:31
                        Pytanie do osób, które kupiły mieszkania w inwestycji przy ul.
                        Przewodowej - dlaczego jeszcze nie macie pozwolenia na użytkowanie?
                        • Gość: GOŚĆ Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.man.polbox.pl 20.08.07, 13:47
                          BO JESZCZE NIE BYŁO ODBIORU TECHNICZNEGO!!!NIEŹLE CO?
                          • Gość: Gość Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.czytelnik.pl 20.08.07, 13:50
                            Dlaczego? Wygląda, jakby już była budowa skończona. Czym jest
                            powodowane to opóźnienie?
                            • Gość: gość Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.man.polbox.pl 20.08.07, 14:25
                              Nie mam zielonego pojęcia,chociaż firnma mogłaby sie pofatygować i
                              nas poinformować,ale panowie prezesi nie odbieraja tel.Budowa to już
                              się zakończyła pod koniec 2006 roku,a potem trwały podłączenia
                              gazu,wodu itp idt,ludzie się remontują,we wrzesni się szkoła zaczyna
                              a tu ...
                              • Gość: Gość Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.czytelnik.pl 20.08.07, 15:38
                                Dziś mówili, że do końca miesiąca zrobią odbiory tech.
                                • Gość: flamastero Re: osiedle przy ul. celulozy IP: 195.94.201.* 20.08.07, 16:13
                                  na początku było wszystko ładnie i cacy z Celulozy, no ale widzę, że zaczęły się kłopoty...
                                  nowe pomysły firmy, a to segementy przy kanałku, a to zasysypywanie piwnic, ktore przypominam tym ktorzy kupili lokale z piwnicami mialy byc wybudowane, a ktore pozostaly tylko w marzeniach, a to inne roznosci, o ktorych na razie nie mozna wspominac...
                                  a deweloper nawet nie informuje swoich klientow - teraz juz petentow - o zmianach, czlowiek zaplacil za piwnice, a teraz moze sie pocalowac...

teraz okazuje sie, ze na przewodowej tez lekko nie maja, to jak tak sprawa bedzie wygladac na celulozy to juz trzeba szykowac sie do batalii...

oj bedzie sie dzialo... i gdzie to cale 'bedzie Pan zadowolony' ?? kasa wpłacona i skonczylo sie spelnianie oczekiwan klienta

na szczescie jest internet doskonale medium, dzieki ktoremu mozna trafic do szerokiej rzeszy potencjalnych klientow...

pozwolilem sobie troche ponazekac, takie moje prawo i taki los
                                  • Gość: Gość Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 20.08.07, 19:42
                                    Deweloper jest ani lepszy ani gorszy. Taki, jakich setki na
                                    rynku.Dyktuje warunki, bo ma mocniejszą pozycję. Ma opóźnienia, no
                                    ale który deweloper ich nie ma. Nie ma chyba co się napinać na samym
                                    początku, bo na pewno jeszcze trochę nerwów przed nami, zanim ta
                                    budowa dobiegnie końca.
                                    • Gość: flamastero Re: osiedle przy ul. celulozy IP: 195.94.201.* 21.08.07, 08:17
                                      nowy sąsiad? bez nicka?
                                      w ktorym budynku kupiles lokal?
                                    • Gość: viki Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 16:11
                                      A jest taki developer który nie dość że bez problemu wpisuje zmiany
                                      w Aktach , podpisuje ( rutynowo bez proszenia) umowę przedwstępna u
                                      notariusza i oddaje dom przed terminem. Nie są to tanie inwestycje,
                                      ale jak się przekalkuluje spokój i zaoszczędzony czas to i tak
                                      wychodzi na plus.
                                      Zapraszam na Pogodne Osiedle - ul. Przewodowa. właśnie odbieram Dom
                                      dwa miesiące przed terminem i jestem bardzo zadowolona. Z Kolesiami
                                      z Radość i tez się użerałam i dzięki Bogu nie zaryzykowałam.
                                      • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 06.09.07, 23:30
                                        viki! bosze! to brzmi jak bajka! a powiedz w którym etapie kupiałś/łeś to swoje
                                        cudowne mieszkanko? 4-tym, czy może 58-mym? więcej tam tych domków nie mogli wam
                                        nadźgać na tym osiedlu? wygląda to jak labirynt.

skoro inter-decor tak rutynowo wpisuje wszystkie zmiany do umowy, bez proszenia,
                                        to może trzeba było im kazać, żeby zmniejszyli gęstość zaludnienia na tej działce.
                                        • Gość: viki Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 09:54
                                          Na moim Etapie II jest osiem blizniaczych domów. To chyba nie duzo.
                                          osobna brama wjazdowa na osiedle i przynajmniej nie mamy latki
                                          schodowej i sąsiadów jak w bloku. A to chyba proponuje "Radość". A i
                                          dodam że każdy z nas ma własny ogródek a nie mikry balkon.
                                          A jak chcesz być niezależny od sasiadów to postaw sobie dom wolno
                                          stojący na działce 1500 m2 w szczerym polu. A i wolę zagęszczenie
                                          sąsiadów i oddany dom w terminie niz obietnicę domu na wieczne nigdy.
                                          • Gość: Hiacynta Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.acn.waw.pl 07.09.07, 21:02
                                            Niech opowiadaja, ze mogą ,skoro domy stoją skończone i nadal nie
                                            mają zakończonej sprzedaży. A poza tym mają gdzieś zmiany, skoro i
                                            tak już skończyli budowę. Nie zastanawia Cię, dlaczego jescze mają
                                            ofertę na Pogodne? Bo mnie tak. I szczerze mówiąc wolę mały balkon,
                                            jak twierdzisz i okna nie na sąsiadów, niż podawać sobie łapę przez
                                            okno, jak tylko zwrócę się w jakąś stronę.
                                      • Gość: biker Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.chello.pl 06.09.07, 23:42
                                        zobaczcie jak to wygląda z góry, po prostu żenada, a już robią tam IV etap

www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Warszawa%2C+Przewodowa+&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Szukaj&long=21.1669004&lat=52.1712332&type=3&scale=1
                                        • Gość: Hiacynta Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.subscribers.sferia.net 07.09.07, 09:20
                                          Biker, masz rację, strasznie tam tych domków naćkane - bez sensu. No ale co kto
                                          lubi... Ja wolę, żeby mi sąsiad do garów i sypialni nie zaglądał.
                                          • Gość: flamastero do viki i homofasyzsta1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 10:45
                                            widzę, że wy macie dość tego dewelopera... sąsiadami nie zostaniemy :)
                                            no trudno...

ale jeśli możecie to przytaczajcie merytoryczne argumenty...
                                            akty notarialne, a w zasadzie niemożliwość ich podpisania przy umowie
                                            przedwstępnej to rzeczywiście nie jest prorynkowe zachowanie, wycofanie się z
                                            tematu piwnic to prawda, pojechali, ale co jeszcze?
                                            tylko merytoryczne argumenty plis

też chcielibyśmy się dowiedzieć, my już kupiliśmy, na razie nie jest źle, ale
                                            może dzięki Wam będziemy uważać na inne aspekty??

swoją drogą nick homofaszysta1 nie budzi zaufania...

hiacynta: do garów Ci nie będziemy zaglądać, ale doniczki do ogródka będą
                                            latać... a nasz piesek którego jeszcze nie mamy, będzie robił kupkę na Waszej
                                            trawce :)
                                            ...a Pogodne Osiedle jest po prostu... droższe, więc co nam po tej ofercie, może
                                            po prostu nas nie stać, po za tym z tego co wiem, to tam też już sprzedane, a
                                            zostały ochłapy
    • Gość: flamastero Re: osiedle przy ul. celulozy IP: 195.94.201.* 21.08.07, 08:21
      fotki z budowy są tutaj:
      picasaweb.google.com/flamastero/OsiedlePrzyUlCelulozyWawer
      wrzucilem tez na fotodom.pl, ale funkcjonalnosc serwisu jest niewielka... po za tym niewygodnie sie przeglada fotki, taka dygresja
      • Gość: Hiacynta Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.czytelnik.pl 23.08.07, 13:13
        Przyszli mieszkańcy Celulozy!
        Objawiajcie się na forum, żebyśmy się zebrali do kupy.
        Ja- parter, budynek C1- lewa strona. Może gdzieś krąży jakiś sąsiad,
        najchętniej z góry?
        • Gość: flamastero sąsiedzi IP: 195.94.201.* 23.08.07, 13:16
          ja piętro z budynku A, strona zachodnia
          może gdzieś krąży sąsiad z parteru?
          • Gość: tracer Re: sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 10:24
            Budynek D parter :)
            • Gość: przewodnik Re: sąsiedzi IP: 193.0.76.* 03.10.07, 13:42
              hej ludziska... nie jestem waszym bezpośrednim sąsiadem, ale śpieszę z
              informacją, że będąc klientem tego samego dewelopera właśnie od tygodnia
              zamieszkuję na przewodowej... moje zadowolenie jest wciąż duże (mmimo
              3-miesięcznej obsuwy), bo w tym rejonie mieszka się zarąbiście... powodzenia i
              szybkich przeprowadzek
              • Gość: flamastero Re: sąsiedzi IP: 195.94.201.* 03.10.07, 14:21
                kolego kolego przewodniku
                na wokandzie stoi mi temat piecyka gazowego w łazience i wyraźnie mógłbyś mi
                pomóc... :)
                mam zamiar sie tam u Was pojawić w sb lub nd
                moze moglbys mi jakis kontakt zostawic do siebie?? moje gg post wyzej

aha... macie juz akty notarialne?
            • Gość: flamastero Re: sąsiedzi IP: 195.94.201.* 03.10.07, 14:01
              tracer: no nareszcie bo jak na razie tylko kilka osób nas jest :)
              i jak? zadowolony jesteś?
              ja teraz jestem na etapie piwnic... (wrrrr), ogarniasz ten temat, czy sprzedano
              Ci lokal już bez piwnicy?

odezwij sie na gg: 9556476
              • Gość: tracer Re: sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 21:52
                Sorry pomyłka, mój budynek to D1 parter :)

Umowa już bez piwnic. Póki co jestem zadowolony z kontaktu... czekam
                na decyzję kredytową.
                • Gość: flamastero spotkanko IP: 195.94.201.* 04.10.07, 09:02
                  no to zebrała nam się niezła grupka sąsiadów: 7 sztuk nas jest :)

pora zacząć pomału myśleć o jakiejś imprezce zapoznawczej, w sensie sugeruje,
                  żeby umówić się na piwko, kawkę, mleko, itp. :)
                  tylko miejsce musi być przystępne dla wszystkich, tych w ciąży, tych z dziećmi i
                  reszty :)

najlepiej będzie temat obgadać na GaduGadu, co by nie zaśmiecać forum
                  tym co nie mają gg proponuję sobie zainstalować albo pozostaje korespondencja
                  e-mail, moj e-mail znacie
                  • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 04.10.07, 20:26
                    Tracer- jesteś moim sąsiadem z parteru, bo ja budynek C1 :-)
                    Witam serdecznie.
                    Ja też nie narzekam na Radość póki co. Fajnie, że Przewodowa
                    skończona ( Przewodnik -gratuluję!!!). To znacznie lepiej wpłwa na
                    moje samopoczucie, bo jednak deweloper mały i zawsze ryzyko większe.
                    Ale chłopaki sobie radzą.
                    Flamastero - póki co możemy sobie spokojnie gadać na forum. Pomysł
                    ze spotkaniem niezły.
                    • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 04.10.07, 20:33
                      Zapomniałam - Przewodnik - wielkie dzięki za info!!!
                    • Gość: tracer Re: spotkanko IP: 212.106.28.* 04.10.07, 22:49
                      Ja jednak się martwię że w przyszłości niedaleko będzie obwodnica,
                      no i nie wiadomo kiedy zrobią "za płotem" Trasę Olszynki.

Jakby co to kontakt do mnie GG:478938.

pozdrowka
                      • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 05.10.07, 15:26
                        Mnie to jakoś nie spędza snu z powiek. Póki u nas tak budują drogi,
                        jak budują ( czyli nie budują :-)) to jestem spokojna.
                        • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 07.10.07, 10:59
                          Cześć sąsiedzi, oto wieści z budowy:
                          Budynek nr 1 (pierwszy od ul. Celulozy) - najbardziej zaawansowane
                          prace.Wylane stropy,zrobione schody oraz rozpoczęte stawianie ścian.
                          Widok z pierwszego piętra piękny! Reszta bez rzucających się w oczy
                          zmian. Na przedostatnim budynku zakończone fundamentowanie.

• Gość: flamastero Re: wieści z budowy IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 19:11
                            no widok fajny jest, ale ochrona/cieć strasznie krzyczy, żeby nie wchodzić na budowę
                            no ale z tego co widziałem dziś w firmie, to widok przesłonią 4 nowe budynki...
                            na działce przy kanałku
                            • mawgocha Re: wieści z budowy 11.10.07, 14:14
                              Czesc wam! Ja ciągle sie zastanawiam nad tą inwestycją...
                              Prosze powiedzcie mi gdzie beda mijsca parkingowe, i czy beda jakies
                              ogrodki? Jak byłam w zeszłym tyg. na terenie budowy to za wiele
                              miejca nie wiedze.
                              • Gość: Przyszły M Re: wieści z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 19:27
                                Miejsca parkingowe są usytuowane po lewej stronie osiedla (patrząc
                                od strony kanału), od ulicy Celulozy. Każdy będzie miał kawałek
                                ogródka, ci z parteru z przodu, ci z piętra z tyłu.
                                • mawgocha Re: wieści z budowy 12.10.07, 10:22
                                  Nie rozumiem, jak ci z gory moga miec ogrodek? Poza tym z tyłu
                                  budynku jest siatka oddzilajaca działki i miejsca na ogrodek nie ma.
                                  • Gość: Przyszły M Re: wieści z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 19:33
                                    Z tyłu jest około 4-5 m do ogrodzenia, a podział nastepuje w połowie
                                    każdego budynku
                                    • Gość: Hiacynta Re: wieści z budowy IP: *.subscribers.sferia.net 12.10.07, 19:39
                                      A jaki masz pomysł na dostanie się do tylnej części ogródka? Po
                                      drabinie? Bo chyba nie liczysz na to, że będziesz przechodził przez
                                      ogródek sąsiadów z parterów!!!
                                      • Gość: Przyszły M Re: wieści z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 17:33
                                        ja nie widzę problemu, mam usposobienie koncyliacyjne
                                        • Gość: flamastero Re: wieści z budowy IP: *.acn.waw.pl 14.10.07, 20:06
                                          Przyszly M: z ktorego jestes segmentu?
                                          czemu Cie wczoraj nie bylo na spotkaniu :) a moze byles... :)
                                        • Gość: Hiacynta Re: wieści z budowy IP: *.subscribers.sferia.net 15.10.07, 09:50
                                          To może nie wystarczyć:-)
                                          Z którego jesteś budynku?
                          • Gość: kittoninc Re: spotkanko IP: 193.201.139.* 10.10.07, 11:21
                            Witam serdecznie sąsiadów:) Wraz z mężem pomimo wszystko:) jesteśmy
                            pozytywnie nastawieni, choć w naszym posiadaniu jest ta część gdzie
                            zmiany nie rzucają się w oczy - parter w przedostatnim segmencie B1.
                            Wczoraj Pan Prezes zapewniał nas, że do kańca roku wszystkie budynki
                            staną...
                            Szukamy sąsiadów z góry z naszej klatki, chodzi o zagospodarowanie
                            przestrzeni pod schodami na pomieszczenie gospodarcze, Prezes
                            powiedział, że w ramach budowy może nam tą wnękę zabudować (taka
                            maleńka rekompensata za piwnice)Musimy sie tylko dogadac w tej
                            sprawie z sasiadami. Czekamy na kontakt. Pozdrawiam:)
                            • Gość: flamastero Re: spotkanko IP: 195.94.201.* 10.10.07, 14:27
                              kittoninc: zapraszam na gg: 9556476, pilnie !!
                              po za tym... w sobotę jest spotkanie sąsiedzkie
                              w razie czego mój e-mail: flamastero@gmail.com
                              • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 10.10.07, 14:42
                                No właśnie - info dla wszystkich, którzy z jakiegoś powodu nie
                                wiedzą o naszym integracyjno- zapoznawczym wieczorku:
                                spotykamy się w tą sobotę o godz. 20.00 w kanjpie Cafe Młynek na
                                Alejach Ujazdowskich.
                                Hasło:Celulozy :-)))
                                • Gość: flamastero Re: spotkanko IP: 195.94.201.* 10.10.07, 14:58
                                  potwierdzonych jest juz 10 osob
                                  2 mialy jechac w tym czasie gdzie indziej, ale moze zrezygnuja
                                  • Gość: kittoninc Re: spotkanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:04
                                    Cieszę się, że będziemy mieli takich sąsiadów. Spotkanie bardzo
                                    udane:)))
                                    • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.czytelnik.pl 16.10.07, 13:30
                                      No, fajnie, że tyle młodego narodu :-)
                                      • Gość: Hacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 22.10.07, 23:19
                                        No i stało się -Radość ogrodziła plac budowy. Wliźć się nie da, a
                                        cieciu udaje,że nikogo nie widzi....Chyba trzeba będzie zacząć nosić
                                        flszki na budowę :-(
                                        • Gość: kittoninc Re: spotkanko IP: 193.201.139.* 24.10.07, 15:55
                                          Oj to fatalnie:(
                                          • Gość: flamastero Re: spotkanko IP: *.acn.waw.pl 24.10.07, 16:46
                                            może rzeczywiście najlepiej z Radością pogadać, żeby nas wpuszczali na budowę...
                                            przecież to nasza przyszła własność, a więc powinniśmy mieć możliwość
                                            odwiedzania budowy... choćby pod nadzorem kierownika budowy
                                            • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 25.10.07, 23:46
                                              No wiesz, oni mają pomysł, żeby ktos z biura jeździł z nami ...
                                              Tylko ciekawa jestem ,kiedy - po 16.00, a może w weekend?
                                              • Gość: flamastero Re: spotkanko IP: 195.94.201.* 26.10.07, 08:46
                                                z tego co wiem, to na innych budowach (np. mostostal) sa 2 opcje dostanie sie na
                                                budowe:
                                                1. flaszka
                                                2. kazdy klient jest na liscie osob, ktore moga legalnie, w obecnosci kierownika
                                                budowy, wejsc na teren budowy, oczywiscie w kasku :)
                                                • Gość: kittoninc Re: spotkanko IP: 193.201.139.* 29.10.07, 10:57
                                                  Już widzę jak kierownik budowy będzie chciał z nami chodzić po
                                                  budowie, szczególnie, że każdemu z nas pasować będzie inny dzień i
                                                  inna pora:)Myślę, że w grę wchodzi flaszka :)
                                                  • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 31.10.07, 09:06
                                                    Hmmm, tylko że cieć zamyka się w tej swojej kanciapie i jest ciężko
                                                    go wyciągnąć.Bo teraz, skoro wie, że nie musi pilnować budowy, to ma
                                                    to gdzieś.... Chyba, że będzie mieć pragnienie duże:-)
                                                  • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 09.11.07, 20:31
                                                    Wieści odnośnie spacerków po budowie z kierownikiem lub "kimś z
                                                    biura": nie nie i jeszcze raz nie!!!
                                                    Pozdrawiam Panów Prezesów :-)
                                                  • Gość: flamastero Re: spotkanko IP: *.acn.waw.pl 09.11.07, 22:52
                                                    no ładnie
                                                    co to znaczy nie nie nie!!
                                                    ja pierdzielę, budują nam mieszkania, a my nawet nie możemy kontrolować jakości
                                                    budowy??

zapytam w UOKiK czy maja do tego prawo, wszystko będzie jasne...
                                                  • Gość: Hiacynta Re: spotkanko IP: *.subscribers.sferia.net 10.11.07, 12:19
                                                    Ja ich trochę rozumiem -no bo jak się by któremuś z nas cokolwiek
                                                    stało ( nie daj Boże upadek na główkę z piętra), no to mają spore
                                                    problemy....
                                                  • lem-ar Re: spotkanko 10.11.07, 19:57
                                                    Ja również ich doskonale rozumiem....na tym etapie budowy nie
                                                    powinno się wpuszczać osób z zewnątrz....za to wszystko odpowiada
                                                    kierownik budowy i on podejmuje decyzje, a gdyby wydarzył się jakiś
                                                    wypadek na budowie to on poniesie konsekwencję….
                                                    Poza tym drodzy sąsiedzi budowa jest na tyle mała, że zza ogrodzenia
                                                    spokojnie widać co się na niej dzieje….. pozdrawiam
                                                  • Gość: flamastero wejscie na budowę IP: 195.94.201.* 12.11.07, 14:53
                                                    no wiec jest tak jak pisaliscie

jesli Panowie z Radosci nie wykaza sie dobra wola to wcale nie maja oboawiazku
                                                    wpuszczac nas na budowe

UOKIK napisal:
                                                    "Realizacja inwestycji przez dewelopera charakteryzuje się tym, że w budowa
                                                    realizowana jest przez dewelopera jako inwestora, na jego gruncie. Z punktu
                                                    widzenia prawa budowlanego osoby, które mają w przyszłości nabyć wybudowane
                                                    lokale nie są osobami upoważnionymi do wstępu na budowę.

Umowa mogłaby dawać przyszłym nabywcom prawo wstępu dna teren budowy – na
                                                    warunkach w niej określonych (zwykle po uzgodnieniu z kierownikiem budowy,

przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa itp.), jednak jest to warunek mieszczący
                                                    się w granicy swobody umów. Obowiązku zapewnienia Państwu wstępu na budowę
                                                    deweloper nie ma. Jak wybuduje i będzie pozwolenie na budowę zostanie
                                                    przeprowadzony odbiór, w trakcie którego stwierdzą Państwo, czy lokal został
                                                    wybudowany zgodnie z umową i w sposób niewadliwy (ewentualnie strony odnotują wady).

Zgodnie z Art. 22. Prawa budowlanego do podstawowych obowiązków kierownika
                                                    budowy należy m.in. podejmowanie niezbędnych działań uniemożliwiających wstęp na
                                                    budowę osobom nieupoważnionym (pkt 3d)"

a ze brak jest dobrej woli (podobno) to mozemy ogladac budowa zza plotu...
                                                    swoja droga po za budynkiem nr 1 nie ma co ogladac, bo niewiele sie dzieje...
    • Gość: Hiacynta Re: osiedle przy ul. celulozy IP: *.subscribers.sferia.net 12.11.07, 22:37
      Akwizytorom stanowczo dziękujemy.
    • Gość: flamastero Re: akwizytor IP: *.acn.waw.pl 12.11.07, 23:20
      a skąd ty się człowieku urwałeś?
      jakbyś przeczytał dokładnie forum to byś wiedział, że kredyty mamy już pobrane,
      ale po co czytać...

chyba nic nie sprzedasz, a prawdopodobnie nawet nie wrócisz na to forum...
      admina prosimy o wyrzucenie tego wątku, choć admin pewnie też nie czyta :)
      • Gość: Hiacynta Re: akwizytor IP: *.czytelnik.pl 13.11.07, 12:10
        Żenada jakaś.
    • tracer99 Re: osiedle przy ul. celulozy 18.12.07, 19:02
      zapraszam na forum mieszkańców celulozy.vlink.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka