Gość: bagata IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 26.05.03, 10:21 Planuję kupno mieszkania - czy ktoś coś mi może powiedzieć o Mostostal Invest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 26.05.03, 10:39 Witam, Na Forum jest wątek dotyczący Mostostalu Invest i inwestycji na Gocławiu "Mostostal Invest Sp. z o.o.- proszę o informacje. Teraz MI rozpoczyna równiez inwestycje na Bemowie. pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ice Re: mostostal invest IP: *.pkobp.pl 26.05.03, 10:44 Właśnie zapraszamy na ten wątek. Generalnie nie słyszałam o MI nic złego. Pzdr dla Joanny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 26.05.03, 11:54 Właśnie o tą inwestcję mi chodzi. Nazywa się to "Leśne Osiedle" i cały czas podają inne informacje. Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 26.05.03, 12:09 Też jestem zainteresowana kupnem mieszkania na "Osiedlu Leśnym"(nawet zalozylam taki wątek). Na razie czekam na umowe - której cały czas nie ma. Może ktoś z zainteresowanych osób zna sytuacje finansowa MI? Ciesze sie ze w koncu bede miala z kim podzielic sie wrażeniami i informacjami. Pozdrawiam gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 26.05.03, 12:47 witam A gdzie jest to Osiedle Leśne z tego co wiem to teraz zaczynaja inwestycje Forty Bema. A na Gocławiu to inwestycja Iskra. Pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 26.05.03, 13:50 To ma być przy Fortach Bema, na ulicy Ks. Bolesława. Zobaczymy co będzie dalej, jak narazie to brzmi nieźle. Jak jest z cenami na Gocławiu? Pewnie taniej niż na Bemowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 26.05.03, 13:58 Gocław umowy obecnie podpisywane to 3050 do 3300. Wczesniej były róznego rodzaju promocje typu szafki w kuchni za darmo lub kuchnia elektryczna za darmo. Ceny też wcześniej były z tego co wiem mocno negocjowane. Od marca tego roku przetali negocjować i na kolejne etapy obowiązują ceny jw. Na forty Bema była promocja na poprzednich targach które odbyły sie w marcu, wtedy było 7% mniej jak podpisało się umowę w ciągu 14 dni od targów dawali jakieś kuponiki, stąd może tak duże zainteresowanie tą inwestycją. A jakie u was są ceny? pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 26.05.03, 14:02 O to ciekawe biorąc pod uwage, że na razie nic konkretnego tzn.umowy nie maja. A ceny na Bemowie sa takie: 3200 parter 3500 I pietro 3700 II i III pietro. Zaczynam sie zastanawiac czy nie przeoczylam jakiejs promocji. Byloby głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 26.05.03, 16:30 Z tego co wiem to nie ma żadnych promocji :-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 26.05.03, 16:22 U nas podobne ale jak narazie nic nie obiecują. Zaczynają się od 3500 a kończą na 3800 w zależności od piętra. Wczoraj znajomy była na targach i nic nie obiecywali, powiedzieli, że od dzisiaj zaczynająsprzedawać, a jak zadzwoniłam to tylko jednomieszkanie zostało z tych co mnie interesowało, wszystko porezerwowoane. Jeszcze do końca nie rozgryzłam jak to jest z tymi rezerwacjami. Ale ja też mam zarezerwowane :-) Pozdrawiam, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 20:33 Na "Osiedlu Leśnym" masz zarezerwowane, czy gdzie indziej bo już się pogubiłam. W którym bloku i jakie? Ja też mam rezerwacje na I piętrze. Ale martwi mnie ta rozbieżność cenowa i chaos przy wstepnych rezerwacjach. No i to troche takie obiecanki bez pokrycia. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 06:53 Gość portalu: biot napisał(a): > Na "Osiedlu Leśnym" masz zarezerwowane, czy gdzie indziej bo już się pogubiłam. > > W którym bloku i jakie? Ja też mam rezerwacje na I piętrze. Ale martwi mnie ta > rozbieżność cenowa i chaos przy wstepnych rezerwacjach. No i to troche takie > obiecanki bez pokrycia. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. > Pozdrawiam Mam rezerwację na Leśnym, na I piętrze, blok A od strony ulicy. A ty które masz zarezewowoane? I jak to jest? Wczoraj zaczeli sprzedawaći w bloku A zostało tylko to mieszkanie? Jakoś ja też nie mogę dojść z nimi do porozumienia? Rezerwacja jest na tydzień, tak? A w tym czasie powinniśmy dostać umowę? Serdecznie pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 27.05.03, 11:36 Ja mam w bloku B. Caly czas rezerwacja jest przedłużana bo nie ma umowy (dobre kilka tygodni). Zaraz bede dzwonic zeby dowiedziec sie czy maja juz cos konkretnego do zaoferowania. Jak cos sie dowiem to napisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 27.05.03, 12:00 Umowa jest juz prawie gotowa. Pod koniec tygodnia maja zaczac weryfikowac liste z rezerwacjami. Wtedy napewno sprawa sie wyjasni i bedziemy wiedziec na czym stoimy :) Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.05.03, 12:15 Gość portalu: biot napisał(a): > Umowa jest juz prawie gotowa. Pod koniec tygodnia maja zaczac weryfikowac liste > > z rezerwacjami. Wtedy napewno sprawa sie wyjasni i bedziemy wiedziec na czym > stoimy :) > Biot Dziękuję za informację. MAm nadzieję, że jeszcze coś się zwolni i będzie jednak można wybrać trochę inne mieszkanko. Jaki będziesz miała metraż? Pzdr bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 27.05.03, 12:21 58 m2 - 3 pokojowe. Ale też jeszcze rozważam zmiane na identyczne ale z ogródkiem. Bardziej boje sie o umowe. Czytalam na innym watku o MI że mieli w umowie zapis o tym ze bez konsekwencji moze przesunac sie termin oddania jezeli nawet 5% kupujacych bedzie zalegalo z wplatami. Czesc osob z tego powodu rezygnowala. Ale zobaczymy co nam zaproponuja. A ty jakie mieszkanko masz zarezerwowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.05.03, 12:51 Gość portalu: biot napisał(a): > 58 m2 - 3 pokojowe. Ale też jeszcze rozważam zmiane na identyczne ale z > ogródkiem. Bardziej boje sie o umowe. Czytalam na innym watku o MI że mieli w > umowie zapis o tym ze bez konsekwencji moze przesunac sie termin oddania jezeli > > nawet 5% kupujacych bedzie zalegalo z wplatami. Czesc osob z tego powodu > rezygnowala. Ale zobaczymy co nam zaproponuja. A ty jakie mieszkanko masz > zarezerwowane? Jak narazie to najmniejsze, 2 pokoje - 44m2. Wczoraj też czytalam całą dyskusjęo tym i wydaje mi się,że najlepszą metodąjest pójście do prawnika aby przeczytał umowę i powiedział, co można zmienić.Z tej dyskusji wynikało, że łatwo z nimi negocjować...zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 27.05.03, 13:22 Gość portalu: biot napisał(a): > Czytalam na innym watku o MI że mieli w umowie zapis o tym ze bez konsekwencji moze przesunac sie termin oddania jezeli nawet 5% kupujacych bedzie zalegalo z wplatami. Czesc osob z tego powodu rezygnowala. Ale zobaczymy co nam zaproponuja. A ty jakie mieszkanko masz zarezerwowane? > > > Witam, ja na Iskrze buduje z MI mieszkanie, Umowy czytajcie bardzo uważnie, ponieważ jest bardzo duzych róznych kruczków, Ostatnio zawierane umowy na iskrze nie podlegałay zadnym negocjacjom. Zwróćcie uwagę na zapisy dotyczące kar umownych, w moim przypadku i w jednym i drugim miejscu było zapisane 7% ale liczone od innych wartości zawsze z duża korzyścią dla MI i niestety nie chcieli tego korygować. No cóż jak ja podpisywałam umowę w marcu tego roku to byli naprawdę mało elastyczni, może dlatego, że było jako takie zainteresowanie tą inwestycją. Ja miałam 32 uwagi dotyczące umowy i zmienili mi tylko terminy płatności kolejnych transz Jeżeli u Was jest naprawdę tak dużo chętnych to też moga być mało elastyczni. Zwróćcie uwagę na na to kto jest właścicielem lub dzierżawcą działki na której będzie budowane Wasze osiedle. Koiecznie musi być oświadczenie, że mieszkania zostaną przekazane w stanie wolnym od wszelkich obciązeń i że zobowiązują się do ustanowienia na waszą rzecz prawa odrębnekj właśności i w jakim terminie. Możecie też doprecyzować zapisy dotyczące standardu wykończenia lokalu. ja mam zapis np że dzrwi zewnetrzne wzmocnione chciałam, żeby wpisali typu np gerda trochę więcej szczegółów to się nie zgodzili i coś tam bajerowali ze to trudno określić a teraz okazuje się, że w przypadku rezygnacji "dzrwi wzmocnione" wyceniane są na 400 zł. Jest też zapis o dopowiedzialności zbiorowej i mnie tłumaczyli, że jeszcze z niego nie korzystali i że ma on charakter dyscyplinujący ale zapis jest zapisem. Kłóćcie się o wszystko co wam sie nie podoba, to może coś z tego wyrwiecie dla siebie. Ponieważ u was inwestycja dopiero się rozpoczyna, więc może jakos się zorganizujcie w grupie może będzie Wam łatwiej. ja wchodziłam na inwestycje juz rozpoczętą. mam nadzieję, że nie wystraszyłam Was tak bardzo. Myślę, że teraz juz pracują w MI bardziej odpowiedzialni i kompetentni pracownicy i nie będziecie mieć dużych problemów. zasada jest taka że na początek wypychają najgorsze mieszkania. Pozdrawiam i życzę owocnych negocjacji Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.05.03, 13:32 Dzięki Joanno za wszystkie ostrzeżenia. Napewno sięprzydadzą. To jest pewne, żę najpierw wypychają najgorsze mieszkania, ale na Bemowie jest bardzo ciężko coś ładnego kupić, a Leśne Osiedle brzmi super. Powoli zaczynam zdawać sobie sprawę, że kupno mieszkania pochłania bardzo dużo czasu, nerwów i pieniędzy :-) To będzie straszne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ICE umowa IP: *.pkobp.pl 27.05.03, 13:45 Z tą umową to jest tak, że nic nie chcą zmieniać, więc wątpię, żeby wam zmienili - wyobraźcie sobie, ze jest np. 120 chetnych na mieszkania i każdy ma inną umowę - tu ich trochę rozumiem. Ja będą sąsiadka Joanny na Iskrze i podobnie jak ona miałam uwagi do umowy. Zapisy w tej umowie - mimo że są przerażające i niekorzystne dla kupujacego - mają bardzo racjonalne uzasadnienia. I w zasadzie głównie mają na celu zapewnienie terminowego wpłacania kasy do MI, który musi płacic podwykonawcy. Ja juz sobie to wszystko wytłumaczyłam, mimo tych okrponych zapisów w umowie. W każdym bądź razie nasza budowa idzie pełna parą:) i to jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: umowa IP: *.ippt.gov.pl 27.05.03, 13:51 A to akurat bardzo pokrzepiajace. Dzięki. Zastanawiam się poprostu jak duże ryzyko podjąć. Zobaczymy co nasza umowa bedzie zawierała. A wam życze dalszej szybkiej budowy (tylko nie dziękujcie:)) Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 27.05.03, 13:40 Dzięki za info. A od czego może zależeć ich elastyczność? Czy decyduje każdy sprzedawca indywidualnie czy też maja jakies odgórne ustalenia. Moze jest ktoś z obslugi godny polecenia - tzn. chętny do dialogu. Powiedz mi Joanno dlaczego zdecydowałaś się mimo takich niedogodnych zapisów (tych które chciałas zmienic) czy poprostu nie były one aż tak istotne? Wogóle chętnie wysłucham wszelkich rad. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ice Re: mostostal invest IP: *.pkobp.pl 27.05.03, 13:48 Jesli bedziesz miała możliwość rozmawiaj z Panem Marcinem Zamojskim - to naprawde fantastyczny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 27.05.03, 13:53 Taki młody blondyn? Ale rozumiem że i tak z umową nic nie udało się wskurać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.05.03, 13:56 Życzęwam wszystkim aby wasza budowa sięszybko zakończyła i aby wszystko było ok. U nas jest tak i u was na początku.........nic. Dobrze,że blisko mieszkam to łatwo to będzie kontrolować. Dlaczego każda umowa jest inna? Czy to zależy od czegoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ice Re: mostostal invest IP: *.pkobp.pl 27.05.03, 13:57 Taki młody blondyn:) UMOWA JEST NIENEGOCJOWALNA i już, albo kupujesz albo nie. Ja kupiłam:) Musisz się po prostu zdecydować, czy chcesz kupic u nich czy nie..., bo potem nie będzie łatwo sie wycofać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 27.05.03, 14:16 wiesz myslałam o inwestycji na Iskrze już w 2001 roku ale ciągle było tak że trzeba się szybko decydować bo już prawie wszystko sprzedane, w marcu 2002 była podobna sytuacja z tym , że nic nie robili ale zawsze w rozmowach podkreślali, żeby szybko podpisywać umowę. Pierwszy etap ropoczęli dopiero w czerwcu 2002 i stoi juz budynek tzw sekcja CD. Wmarcu tego roku zaczęli robic nabór na kolejne sekcje i wtedy się zdecydowałam, aczkolwiek w trakcie podejmowania decyzji schudłam 4 kilo. W końcu postanowiłam wóz albo przewóz jak to mieszkanie jest dla mnie to będzie, a jak nie to trudno. ja mieszkam niedaleko od tej inwestycji więc chodze sprawdzać postęp prac. Umowę podpisałam dopiero wtedy jak zaczęli kopać doły, wcześniej po prostu miałam rezerwację która przedłużałam. Ja koniecznie chciałam mieszkanie w tej okolicy a nikt inny nic nie buduje, bo juz nie ma tam terenów na budowę, pozatym potrzebowałam mieszkania, które spełniałby moje okreslone oczekiwania co do rozkładu i funkcjonalności a także usytuowania względem stron świata. No cóż może są to jakieś faneberie, ale nie potrzeba mi jakiś tam 4 ścian, tylko określonych 4 ścian. teraz jestem juz wyluzowana, ale moim zdaniem kupowanie mieszkania to nie kupowanie bułki z masłem i kłóćice się o wszystko może coś się uda z nimi załatwić, ale wszystko bedzie zależalo od liczby chetnych. Stsujcie w stosunku do MI formułę ograniczonego zaufania i bierzcie poprawki na to co mówią, pytajcie po kilka razy o mieszkania, bo mnie za każdym razem przysyłali inne plany. Co do ich sytuacji finansowej to myślę, że nie odbiega od poziomu innych firm budowlanych. Oni sa spółką zależna Mostostalu warszawa ostatnio troche udziałów objął Mostostal Płock. ja tez polecam pana Macieja Zamojskiego, z tego co wiem to teraz duzo czasu spędza w biurze zajmującym się waszą inwestycją. Pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.05.03, 14:25 A ile bloków u was wybudowali? U nas jak narazie planują3 malutkie (3 piętra) i jeden ok 6 pięter, więc nie będzie bardzo dużego wyboru. Problem polega też na tym, że jest to jedyne mieszkanie, które budująw lesie i z dala od olanowanej autostrady. Dzięki za wszelkie info. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 27.05.03, 14:47 U nas to tak do końca to jeszcze nic nie wybudowali. Oierwsze mieszkania mają byc oddawane do uzytku w grudniu tego roku. Moje dopiero w czerwcu a potem kolejno co 2 miesiące kolejne etapy. Budynek jest duzy 7 piętrowy i ma kształ litery E i będzie miłą 7 klatek. na moim pietrze w całym budynku będzie 48 mieszkań, nie wiem jakie sa mieszkania na pozostałych pietrach ale 5*48 to daje 240 mieszkań. Na praterze bedą lokale uzytkowe na 1 pietrze komórki lokatorskie a mieszkania zaczynają się do 2 piętra. Obok stawiają mały ( w kwadracie) budynek ale tez 7 pietrowy. Kolejne etapy jeszcze w sferze marzeń MI to dwa mniejsze budynki w kszatłcie litery L, oraz kolejny budynek w kształcie litery E wysoki chyba 11 pieter w którym 3 odnogi będa spadały kaskadowo chyba do 6 pieter. Ogólnie to jest to potężne osiedle przynajmniej w planach. pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 27.05.03, 14:37 Ja też czuje, że to jest mieszkanko dla mnie i nie za bardzo mam ochote zrezygnować. Podoba mi sie miejsce ( i biorę pod uwagę przyszłe zmiany) i same budynki. Fajne jest też to, że na terenie osiedla bedzie park dzięki czemu I etap bedzie z dwóch stron otoczony przez zielen. Tylko ta umowa... Ale co tam, martwic bede sie jak ja dostane. Wtedy wszyscy doświadczeni w tej materii beda mogli pomoc mi rada. A co do pana Blondyna :) to trafilam chyba na jego kiepski dzień. Obiecywal ze sie odezwie a tego nie zrobil. Ale spróbuje jeszcze raz. Pozdrawiam. Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 29.05.03, 09:10 Mam pytanko, czy sprawdzałaś może ile osób jest chętnych na twoje mieszkanko? Wczoraj dzwoniłam, i jak się dowiedziałam ....jestem piątą osobą :-) W przyszłym tygodniu mają być umowy i wtedy zobaczymy co będzie dalej, pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 11:20 Ja jestem pierwsza, przynajmniej tak wtedy mowili :) Ale mam nadzieje ze wszystko sie wyjasni wkrótce i zarówno ja jak i ty bedziemy zadowolone. A tak swoja drogą jeżeli nawet pięć osób jest chętnych na niektóre mieszkania to moga nie specjalnie chciec negocjować umowy... A gdzie się dowiadywalas na Bemowie czy w centrali? Dziwi mnie też to, że tylu chętnych a nikt się nie odzywa... Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 29.05.03, 14:08 Cały czas się dowiadywałam w centrali a wczoraj zadzwoniłam na Bemowo. Nie wiem jak u nich z komunikacjąale chyba kiepsko. Dzisisaj dostałam umowę i muszę ją wieczorem przeczytać. Teraz jak ktoś będzie chciał podpisać, to będą dzwonić do innych ludzi i pytać się kto chcę wziąść to mieszkanie przede mną. Widziałam, że się również pojawiłaś na forum o autostradzie. Czy może byłaś w gminie i wiesz coś na ten temat? Czy to naprawdę będzie 200 lub 600 m od bloków? Serdecznie pozdrawiam, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 00:18 Tak byłam i oglądałam plany. Rzeczywiście są one oddalone od działki o ok. 200m i 600m. Jeżeli się nie myle to łacznik (to raczej na 100% bedzie) ma być wzdłuż torów jakieś wlasnie 600m i moim zdaniem jest to stosunkowo daleko. A druga droga to ma być przy Obrońców Tobruku (jak wiesz znacznie bliżej) ale słyszałam że wcale nie jest taka pewna... Ja przeszłam się po działce i wydaje mi się, że akurat dla I etapu nie będzie to specjalnie uciążliwe. A jak umowa? Co o niej sądzisz? Dostałaś zalączniki? Chyba się osobiście do nich wybiorę i upewnie jak sprawa wygląda (z tymi rezerwacjami) Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 07:00 Tak sobie pomyślałam, że jak chce siękupić ieszkanie to nie można przesadzać. Okolica ładna, mieszkanka teżwydają sięciekawe, to czemu się zastanawiać. Nic złego nie słyszałam na temat MI a popadanie w paranoje....nie mam sensu. Wczoraj tam pojechałam, dostałam załącznik do umowy i nie wygląda chyba tak źle. Oddałam do sprawdzenia :-) Sprawdźrezerwację, jeżeli robiłaś na Abrachama, to na Bemowie nie jestś jedyna. Ja zmieniłam mieszkania, mam troszeczkęwiększe i jestem pierwsza. pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 15:15 Oni sami nie wiedza co maja zarezerwowane i na kogo. Mam nadzieje ze wszystko bedzie u mnie ok, choc na razie kazdy mowi co innego :( Jakie masz teraz mieszkanko i jak jestes umowiona z podpisywaniem? Oni bedą dzwonic czy ty sie sama zglosisz. Jak to ustalilas? Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 30.05.03, 15:44 Witam pozwolę się wtrącić w waszą wymianę informacji. Do tego że każdy w MI mówi co innego musicie sie niestety przywyczaić. Tak juz po prostu jest w tej firmie. teraz jeszcze jakoś tak dziwnie pracują, że przerzucają pracowników z jednej siedziby na drugą i oni po prostu trochę się w tym gubią. Czy sprawdzałyście pozwolenie na budowę? Kiedy rusza inwestycja i kiedy jest planowany koniec? Życzę powodzenia cierpliwości a w bliższej perspektywie miłego weekendu. pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 30.05.03, 16:26 Jestem umowiona, że jak wszystko załatwię to przyjdędo nich podpisać umowę. Mam takie samo jak poprzednio tylko w bloku C i z innej strony okna. Trochę się martwię, że będzie ciemno, teraz mieszkam na 8 piętrze i to na połudiowy zachód a tam wychodzi, że będzie to południowy wschód, I piętro więc chyba będzie inaczej. Na to mieszkanie jestm pierwsza i nie dam go sobie zabrać :-) A ty jakie masz plany? Umówiłaś się? Dostałaś umowę? Pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 09:57 Tak umowe dostałam. Natomiast mimo, że jestem pierwsza nic jeszcze nie wiadomo bo... przede mna jest ktoś jeszcze. Brzmi głupio ale taka jest prawda. Na swoje nieszczescie bylam dociekliwa i zapytałam się co oznaczaja takie zółte zakreślenia na tej karcie rezerwacyjnej. Tak swoja drogą to około połowa mieszkań. Okazało się, że to są mieszkania, które mogą być wykorzystane w rozliczeniach z innymi firmami co do których MI ma jakies zobowiązania. I tak wlasnie okazalo się, że moje jest dla jakiejs firmy i jak oni sie nie zdecyduja to jestem pierwsza. Zreszta cały czas zapewniano mnie, że rezerwacja aktualna, jest pani pierwsza itd. Powiem szczerze - jestem bardzo zła. Tak się nie powinno traktować klientów, przecież mogli odrazu przedstawic mi sytuacje to być może rezerwowałabym bardziej pewne lokum. Ale co ja mogę. Na razie czekam. W tym tygodniu wszystko się ma wyjasnić. Staram się nie tracić nadziei. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 02.06.03, 10:42 Jakoś nie bardzo rozumiem :-( Czyli te mieszkania są czy nie? Jakie firmy? To będą do sprzedaży czy na wynajem? Powoli zaczynam się gubić w tym wszystkim. MI chce sprzedać czy chce mieć rezerwacje na mieszkania? Może trzeba się zebrać w kilka osób, pojechać tam i wreszcie się dogadać. To zaczyna być jakiś żart. Serdecznie pozdrawiam, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 12:31 Ja też do końca nie rozumiem. Byłam tam w sobotę i dowiedziałam się, że moja rezerwacja jest aktualna (jestem pierwsza)i ze moge zabrac umowe itd ALE ten lokal może byc wykupiony przez jakas firme. Sprzedawca zastrzegł żebym sie nie przejmowała bo czasami oni wybieraja jakies inne lokalizacje np. osiedle ISKRA i wtedy nie ma problemu. To co mi się nie podoba w calej tej sytuacji to fakt, ze dopiero teraz dowiedziałam sie o ich planach. Wszystko ma sie wyjasic w tym tygodniu i na pewno beda dzwonic. Ja jednak czekac nie bede bo za bardzo mi zalezy. Sama zadzwonie jutro. Jak bede cos wiedziala to napisze. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 02.06.03, 13:37 Będę wdzięczna za informacje. Ja już mam dosyć, a jeszcze nic nie podpisałam. Myślałam, że kupno mieszkania jest proste, skoro jest ich tyle na rynku :-( Pzdr bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: mostostal invest IP: 172.10.11.* 02.06.03, 14:24 Witam, dajcie znać jak coś będziecie wiedzieć dokładnie z tymi mieszkaniami dla innych firm. Może dowiecie się dla jakich firm. Przecież te mieszkania muszą być oddane za darmo jak MI ma problemy finansowe i nie reguluje swoich zobowiązań. Zorientujcie się czy ceny na tej inwestycji nie odbiegają od innych w okolicy, bo coś mi się wydaje ze za Wasze pieniądze zostana równiez wybudowane pozostałe mieszkanie czyli te dla firm. Pozdrawiam Asia Glowa do gory mysle ze po jakims czasie cała sytuacja sie wyjaśni, na początku chyba zawsze u nich jest balagan. Kto jest u Was właścicielem gruntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 15:31 Nie siejmy paniki. To nie brzmiało jakby mieli problemy finansowe. Poprostu może te firmy z którymi współpracują mają prawo pierwokupu. Niewiem, ale myśle że nie ma co się nakręcać. Chodziło mi tylko wylącznie o to, że jak robiłam rezerwacje to powinnam być poinformowana że jestem druga. A jakbym miała tam 100% rezerwacje to bym się bardzo cieszyła. A sprawa gruntu jest czysta. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 02.06.03, 16:25 Nie siejemy paniki, tylko nie rozumiem co mają jakieś firmy do kupna mieszkań. Ale nie znam polityki firmy więc nie potrafię tego wytłumaczyć. Widicznie tak już jest. Mogliby co prawda powiedzieć jak stoi sytuacja. Ja nie słyszałam nic o "moim" mieszkanku. Wiem, że jestem pierwsza i już. Sprawdziłaś sprawy gruntu? pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 03.06.03, 10:36 Patrzyłaś na załącznik dotyczacy opisu budynku? Tam jest dziwne sformuowanie że sciany moga być wykonane z tego albo z tego (teraz nie pamietam jak to sie nazywało)Poradzono mi zeby koniecznie to sprecyzować bo róznica jakosci jest bardzo duża. Chyba nie powinno byc w ten sposób to ujęte no bo w sumie zgadzamy sie w tym momencie na wszystko. A Ty znalazlas jakies uchybienia? Musimy polaczyc siły, razem bedzie nam łatwiej coś od nich dostac :) Do mnie nadal nie dzwonili wiec nie wiem co z moim mieszkankiem. Ale jestem dobrej mysli. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 03.06.03, 11:17 Do mnie również nie dzwonili, ale też nie mam umowy od adwokata. Nie zauważyłam kruczku o ścianach....brzmi to interesująco. Postaram się sprawdzić z czego jest lepsza i dam ci znać. Musimy wywalczyć to co najlepsze. Ja też jestem dobrej myśli aczkolwiek się trochę obawiam. Do kiedy masz rezerwację? Pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: mostostal invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 13:17 Nie mam konkretnego terminu rezerwacji. W tej chwili czekam jak zachowa sie osoba przede mna. Codziennie tam dzownie żeby trzymac reke na pulsie :) Mysle ze do konca tygodnia sprawa ostatecznie sie wyjasni a wtedy to nie wiem ile czasu daja na podpisanie umowy. Zobaczymy. Jak bedziesz cos wiedziala to pisz. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot umowa IP: *.ippt.gov.pl 04.06.03, 10:14 Rozmawiałam wczoraj z nimi w sprawie umowy - jest NIENEGOCJOWALNA. Zasłaniali sie tym że wszystko przechodzi przez Mostostal Warszawa i zmiany już nie beda wprowadzane. Nie chcieli tez pokazac aktu wlasnosci gruntu ani swojej sytuacji finansowej - i to bardzo mi sie nie podoba. Wszystko jest do zdobycia tylko że oni nie pomagają. Trzeba jeździć i załatwiać. Nie rozumiem dlaczego tak robią. Pytałam się też o te dane dotyczące wykończenia. Odpowiedzieli że dlatego są trzy rodzaje ponieważ nie wiadomo jeszcze z czego bedą budować - bzdura. Zamierzam poczekac jak wybiorą wykonawce i ten podejmie decyzje z czego chce budować. Wieści nie specjalnie optymistyczne :( Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: umowa IP: 172.10.11.* 04.06.03, 10:48 Witam, Śledzę wasz wątek z ciekawości, bo buduję w tej samej firmie i liczę na to, że dowiem się czego ciekawego. Kiedy na waszej inwestycji miały się rozpocząć prace i jaki jest termin oddania. Kto jest właścicielem gruntu (co macie zapisane w umowie). czy macie wypisy z ksiąg wieczystych? Sytuacją finansową nie chcą się chwalić bo jest kiepska i to juz stwierdził audytor w sprawozdaniu skonsolidowanym Mostostal W-wa. za 2002 rok. sprawozdanie MI powinno byc opublikowane w monitorze Sądowym i gospodarczym. Masz racje zdobycie wszystkich informacji zajmuje duzo czasu. Pozdr jeżeli mozecie to przedłużajcie rezerwacje do kiedy się da, u nas w umowach jest zapis ze 1 rata płatna 7 dni po podpisaniu umowy. Pozdrawiam, i głowa do góry. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: umowa IP: *.ippt.gov.pl 04.06.03, 11:01 Do 15 czerwca maja wybrac wykonawce a od 15 lipca ma ruszyc budowa. W umowie jest że są wlascicielami dzialki ale wypisu nie udostepniaja. Trzeba samemu go zdobyc:( A co do pierwszej platnosci to u nas jest tak samo. 7 dni od podpisania umowy. A sytuacja finansowa jest zla czy tragiczna. Moze nie warto ryzykowac? Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: umowa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 04.06.03, 16:26 Dzi ęki za wszelki informacje. Nie pytałam się jeszcze o takie informacje ale pytałam w innych firmach i tam nie mieli problemów z przedstawieniem wszystkich potrzebnych informacji. Tak jak wspomniałam wcześniej, mam znajomego, który mi może powiedzieć wiele rzeczy więc chyba muszę go poszukać. JAk narazie to mam zamiar przedłużać rezerwację. Mieli rozpocząć budowę w czerwcu i jak tam byłam dwa dni temu to wszystko wygląda tak jak zawsze, nic się nie zmieniło. Poczekam jeszcze tydzień...mogli by ogrodzić teren. A co do tego z czego mają budować- informacja powinna być podjęta bardzo dawno temu, tuż po zrobieniu pierwszego projektu. Dajmy im jeszcze jeden tydzień :-) pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: umowa IP: *.ippt.gov.pl 05.06.03, 11:15 Oni tłumaczą że dopiero wykonawca wybierze technologie a ten jak pisałam wczesniej ma byc wybrany do 15 czerwca. Zamierzam również poczekać rezerwacji nie przedłużam bo to oni mieli teraz do mnie dzwonic. A jakimi inwestycjami bylas zainteresowana? Szkoda ze jest tak malo osob na forum zainteresowanych Osiedlem Leśnym bo można byłoby razem sie trzymac :) Jak cos dowiesz sie od kolegi to koniecznie napisz. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: umowa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 05.06.03, 13:57 Byłam zainteresowana osiedlem Olszyny, ogrody Bema albo osiedle Parkowe, wszystko na Bemowie. Ale sytuacja wcale nie wygląda tam lepiej :-( Mieszkania sąsprzedane, w sumie nie wiadomo ile bedzie bloków i gdzie a wybór jest jak na razie kiepski. Nie wiadomo też gdzie będzie autostrada. Jak się czegoś dowiem to dam znać. Faktycznie szkoda, że tylko my dwie jesteśmy teym zainteresowane. pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: umowa IP: *.ippt.gov.pl 05.06.03, 14:11 Też interesowałam się tymi inwestycjami. Ale Parkowe jest chyba dużo droższe, Ogrody Bema najbliżej planowanych dróg, a Olszyny prawie całe wykupione. Teraz w sumie to tylko chciałabym sprawdzic jak stoią z sytuacją finansową i co z tym aktem własności działki. A ty prosiłaś ich o takie dane? Może tobie dadzą. Może ktoś jeszcze się do nas dołączy :) Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: umowa IP: *.k.mcnet.pl 05.06.03, 14:42 Hej! Ja też byłem zainteresowany osiedlem Leśnym ale to już raczej historia. Po przejżeniu wątków dotyczących MI oraz po własnych z nimi kontaktach nie zaryzykuję. Muszę przyznać, że: - osiedle jest ładnie zaprojektowane, choć odległości między budynkami minimalne (ok. 17m - tyle co ulica z 1(!) pasem, parkingami po bokach i wąskim chodnikiem bez żadnych pasów zieleni - znadźcie takie miejsce w mieście i zobaczcie) i odradzam mieszkania od wewnątrz. - same domki b.ładne jeśli ktoś lubi nowoczesną architekturę. - plany mieszkań dla mnie najlepsze z oferowanych na rynku, piękne balkony, czasem okna do podłogi, dobre rozkłady. - nie znalazłem opini, że coś wybudowali źle, grubo za późno lub wcale, ale też chyba niczego jeszcze tak na prawdę nie skończyli? - otoczenie wymarzone (dzisiaj!) Za to: - podejście do klienta który jest gotów zostawić u nich 400tyś. bardziej niż żenujące na etapie przed umową oznacza że po umowie nawet nie odbiorą mojego telefonu. Spodziewam się, że nie będę miał wpływu na nic. - wiadomości z forum potwierdzają, że później nikt nic nie wie albo nie chce... - stwierdzenie na dzień dobry "nienegocjowalna" dyskwalifikuje w biznesie. zamiast tego można powiedzieć "tak" potem usztywniając się w istotnych punktach. nigdzie indziej nie powiedziano mi "nie" na dzień dobry. - lokalizacja mimo wszystko nie usprawiedliwia ceny rzeczywistej za m2 (ok.4000 pamiętając o balkonach i garażu): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: umowa IP: *.ippt.gov.pl 05.06.03, 15:07 W sumie zgadzam się, że MI mają bardzo "nieciekawy" stosunek do klientów. Dlatego pewnie własnie ich tracą. Tylko nie wiem czy to jest powód żeby rezygnować... szczególnie jeżeli już się bardzo na TO mieszkanie nastawiałam. Co do tych łaczników i dróg ex. to już pisałam. Moim zdaniem nie jest to bardzo blisko. Jedna 300m druga 600m od działki (a domy są na jej końcu). Biorę to pod uwagę i zaryzykuje. Garażu nie trzeba wykupić a parter kosztuje 3200 za m2. Budowa owszem bedzie trwała ale tak to wygląda gdy chce mieć się mieszkanie w I etapie. Ja pocieszam się tym, że beda sie starali zrobić dobre wrażenie na przyszłych klientach (z koleinych etapów) i nasze bloki wybudują szybko i dobrze. A skończone inwestycje widziałam na własne oczy. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: umowa IP: *.k.mcnet.pl 05.06.03, 15:18 Jeszcze kilka plusów/minusów: Wybór konkretnego materiału powinien być dokonany w projekcie który jest podstawą do pozwolenia na budowę. Jest jednak częstą praktyką, że zmienia się to w trakcie przygotowywania projektu wykonawczego i prawo to dopuszcza. Taki projekt często nie jest gotowy przed rozpoczęciem budowy - powstaje na bieżąco. Sam fakt alternatywnych materiałów nie jest niczym zdrożnym, ale jeśli jeden z nich jest istotnie gorszy to można być pewnym że to będzie on. No i nie powinno się tego wypisywać w umowach bo to w sumie nic nie oznacza. Umowa jest nienegocjowalna ale trzeba przyznać, że dość jasno napisana. Zawiera chyba wszystkie najważniejsze daty i dość konkretnie określa obowiązki. Niepokoiły mnie zapisy o możliwym zadłużeniu hipoteki, oraz o tym że prawie wszystko może opóźnić budowę. Istotne jest też chyba to, że z formalnego punktu widzenia najważniejszą datą jest otrzymanie pozwolenia na użytkowanie, które warunkuje akt notarialny, a takiej daty nie chce podać chyba żaden developer. Oczywiście nie jest sprawiedliwa (patrz odsetki) ani idealna, ale spotkałem się z opiniami, że jedna z najlepszych jakie teraz dają developerzy. Tylko co z tego jeśli firma nie budzi zaufania. Przy bankructwie developera ta umowa nie jest wiele warta. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ice mieszkania i inne firmy IP: *.chello.pl 05.06.03, 20:06 Nie denerwujcie się tak tymi firmami, ktore są pierwsze w kolejnosci do waszych mieszkan - byc moze chodzi tu o sposob rozliczenia sie z wykonawca za wykonane prace. Takie rzeczy sa praktykowane. MI powinno natomiast poinformowac klientow o tym fakcie. Mimo to, jak przypuszczam - nawet gdybyscie wiedzialy, ze przed wami jest jakas firma w kolejce, to zarezerwowalybyscie pewnie te mieszkania, majac nadzieje,ze firma z nich zrezygnuje:) Co do umowy - jest fatalna dla nabywcy - ale potrafia rzeczowo uzasadnic zbajdujace sie w niej zapisy. Z tego, co sie orientuje MI doskonale zdaje sobie sprawe,ze dla wiekszosci klientow chec posiadania wlasnego mieszkania, bywa silniejsza niz fakt,że umowa jest nienegocjowalna- co w powyzszej sytaucji nie przeszkadza w pozyskaniu klienta.Musicie niestety uzbroic sie w cierpliwosc. A wypisy z ksiegi wieczystej gruntu chyba powinni udostepnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ice Re: umowa IP: *.chello.pl 05.06.03, 20:09 Jeszcze jedno- jesli chodzi o odbior budynku przez wydzial architektury, czy cos takiego - to zdaje sie nikt nie jest w stanie tego okreslic.A okres przekazania mieszkania aktem notarialnym od momentu odbioru przez wydzial architektury wynosi 3 m-ce, co wynika z ustawy o spoldzielniach mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 06:52 Ja już nie nie rozumiem. Wczoraj tam pojechałam, dostałam nowe plany, wszystko wygląda ładnie, bloki nie są tak blisko siebie, i nie mam zastrzeżeń. Co do tych firm - chodzi o to,że te większe mieszkania można łączyć, i jeżeli ktośchce kupić 100 m to oni muszą połączyć 2 mieszkania. Zdaje mi się, że biot chciała mieć ok 75 m2 a takie właśnie są do połączeń. Faktem jes, że jeszcze nie wybrali wykonawcy ale powiedzieli kto jest na liście, są 3 firmy :-). Podpisywanie umów od 15 czerwca. Serdecznie pozdrawiam, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ice Re: umowa IP: *.pkobp.pl 06.06.03, 08:16 co???? co wspólnego ma łączenie mieszkań z firmami, które maja na nie rezerwację???????nie qmam, wytlumacz mi to:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: umowa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 06.06.03, 10:22 Ja nie dostałam żadnej informacji na temat firm do których mają jakieś zobowiązania. Powiedzieli mi, że to chodzi o łączenie mieszkań nie o żadne zobowiązania.Nie iwm, może każdemu mówiąc coś innego, ale ja dostałam taką informację. Serdecznie pozdrawiam, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: umowa IP: *.ippt.gov.pl 06.06.03, 10:40 Mi mówili o firmach, które mają zarezerwowane po kilka mieszkań na pietrze po to żeby połączyć je w większe. Nie wiem o co chodzi i szczerze mówiąc nie wydaje mi sie to na tyle podejrzane żeby przejmować się tym. Ja mam już zarezerwowane mieszkanko 58m2 i na 100% jestem pierwsza. Teraz tylko czekam na podpisywanie umowy. A co do odległości pomiędzy blokami to jest większa niż 17m cos 25 i 20m. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: umowa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 06.06.03, 15:42 Ja też mam zarezerwowane i sprawdziłam odległości między blokami są duże :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Osiedle Leśne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 11:23 Podciągam wątek do góry. Może znajdzie się jeszcze jakiś przyszły sąsiad chętny do rozmowy :) A może słychać coś nowego? Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Osiedle Leśne IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 10.06.03, 13:21 Jak narazie cisza:-( Nie wiem co dalej zrobić, czekam na jakiś kontakt z ich strony, mam wszystkie plany, zarezerwowane mieszkanko, teraz chyba tylko przyszło nam czekać aż zadzwonią :-) albo ogrodzą teren. pzdr bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Osiedle Leśne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 07:29 chyba zaczynają sprzedawać...zadzwonili do mnie wczoraj i w sobotę idę podpisać umowę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Osiedle Leśne IP: *.ippt.gov.pl 11.06.03, 10:40 A do mnie nie :( Co za firma! Chyba sama do nich zadzwonie. A tak swoja droga to sprawdzalas ich sytuacje finansowa bo ja jeszcze nie... ale zamierzam a co do aktu wlasnosci, tez nie chcieli ci pokazac? To tez przydałoby sie zobaczyc przed podpisaniem umowy. Czy ten twoj kolega cos ci doradzil? Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Osiedle Leśne IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 11.06.03, 15:52 Jeszcze nie sprawdzałam sytuacji finansowej ani aktu własności, mam to zrobić w piątek. Niestety nie mogązlokalizować mojego kolegi...chyba gdzieś wyjechał, jeszcze p óźniej będę próbowała. Znalazłam jeszcze kogoś kto chce kupić tam mieszkanie więc jest nasz troje :-) Jak ty coś sprawdzisz to daj znać. pzdr bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Osiedle Leśne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 07:00 Dostałam wczoraj ich akt notarialny, prwo własności i pozwolenie na budowę. Sytuację finansową kożna sprawdzić, aczkolwiek będą to dane z grudnia zeszłego roku, a w takich firmach szybko się ta sytuacja zmienia. Dostałam również ostateczną umowę ale zupełnie nie wiem o co tam chodzi. Okna mają być drewniane i parapety teżale reszty nie rozmumiem :-( pzdr bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Akt notarialny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 10:37 I co teren jest ich wlasnością? Bo ja wczesniej dostalam akt wlasnosci ale wystawiony na firme od której oni rzekomo zakupili ten teren. Zobacz jaka firma tam widnieje. Nie za bardzo rozumiem co z umowa - jest inna niż ta którą Ci dali wczesniej czy po prostu nie widzialas zalącznikow? Może watpliwości bedziemy wspólnie wyjaśniać? Ja również mieszkam na Bemowie nawet troche dłużej niż Ty :) tylko w innej okolicy. Sprawdzenie odleglosci przystanków było w ramach spaceru i dla mnie raczej przyjemne. A ten trzeci sąsiad? Ujawni się na forum? Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Akt notarialny IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 12.06.03, 14:20 Dostałam wszystkie załączniki ale nie zabardzo już je rozumiem. Muszę na spokojnie jeszcze parę razy je przeczytać. Trzeci lokator się nie pojawi na forum, ponieważ nie zna się zupełnie na internecie. Jest pismo, że proszą gminę o pozwolenie zmiany właściciela działki z WZL na Mostostal Invest. Według dalszych papierów dostali to pozwolenie. Muszę tam dzisiaj pojechać i sprawdzić, ponieważ nie zgadzają mi się tam wszystkie numery. Dam ci znać jak to sprawdzę. pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Osiedle Leśne IP: *.ippt.gov.pl 11.06.03, 13:04 Już zadzwoniłam i wszystko jest ok. Dzwonią po prostu po kolei. Wczoraj tam byłam. Nic sie nie ruszyło ale sprawdziłam odległość do przystanków. Na Koło jak i na Wrocławską to 10 min wolnym spacerkiem. Nie jest tak źle aczkolwiek wieczorem drogi powrotnej przy parku na Kole bym nie wybrała :) Do łącznika autostrady to naprawde daleko i nie sądze żeby nam to przeszkadzało. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Osiedle Leśne IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 11.06.03, 15:57 Miałaś zacięcie co do sprawdzania. Mogłaś się mnie zapytać, ja mieszkam na Bemowie od 21 lat i znam wszystkie ścieżki. Do przystanku tramwajowego jest bliżej niż do autobusu i zdecydowanie bezpieczniej niż na koło :-) Są tam 2 szkoły podstawowe niedaleko i jedno gimnazjum, jest centrum handlowe 15 minut wolnym spacerkiem, i jest Carrefour 15 minut. Z tego co wiem to ta droga tam zupełnie nie będzie przeszkadzć, w przeciwieństwie do innych nowych bloków. Teren mają ogrodzić około 15 czerwca a zacząć budowę około 15 lipca. Zastanawiałam siętylko ile drzew postanowią wyciąć...mam nadzieję, żę zostawią dużo i nadal będzie tam tak przyjemnie. pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Umowa IP: *.ippt.gov.pl 13.06.03, 12:53 I jak tam poszło sprawdzanie, co z tymi numerkami? Czekam niecierpliwie na jakies informacje. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Umowa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 13.06.03, 15:31 Niby wszystko się zgadza ale muszę jeszcze coś sprawdzić . Dam znać jak będę coś wiedziała, pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Umowa IP: *.ippt.gov.pl 18.06.03, 10:14 Podciągam wątek do góry - może ktoś się odezwie. I jak w końcu jest z tą umową. Miałaś coś sprawdzać - jestem ciekawa rezultatów. Ja dostałam nowa wersje umowy - jest podobno bardziej dla ludzi :) Jeszcze sie w nia nie zaglebialam ale oni tez mnie nie popedzaja. Najwczesniej to w nastepnym tygodniu bedziemy sie spotykac do podpisywania. A jak jest u ciebie? Kiedy dali ci termin ostateczny? Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 08:07 Ja mamtermin do poniedziałku, ale pewnie da się go jeszcze przedłużyć. Jakoś nie spieszy im sięz podpisywaniem umów. Z tego co wiem to w tym tygodniu mieli wybrać inwestora i zaczząć wszelkie potrzebne pomiary. Czy coś się zmieniło w tej umowie? pzdr bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Umowa IP: *.ippt.gov.pl 20.06.03, 12:20 Na pierwszy rzut oka nie ma znaczacych zmian. Do mnie caly czasc nikt nie dzwoni ale tez odnosze wrazenie ze im sie nie spieszy. Wykupujesz miejsce parkingowe? Mam nadzieje ze caly czas jest ono nieobowiazkowe... Jak bedziesz cos wiedziala to pisz. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 09:17 Miejsce w garażu jest płatne, a le pod blokiem to chyba nie. Tu obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Przynajmniej ja tak zroumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 17:53 Czasami za szybko czytam i za szybko odpowiadam. Z tego co wiem to nie jest ono obowiązkowe i niebędzie(mam nadzieję). Faktycznie im sięnie spieszy aczkolwiek podają uzasadnione powody. Kiedy planujesz podpisać umowę? Może rozpoczniemy nowe forum pod nazwą osiedle leśne w momencie podpisania umowy? pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 12:22 Wczoraj do mnie dzwonili. Mam sobie przeczytac umowe i sie do nich zglosic z ewentualnymi poprawkami i wtedy sobie pogadamy. Czyli nagle pojawila sie mozliwosc negocjacji. Bardzo dobrze choc jak na razie nie zglebilam jeszcze az tak tej umowy. Zreszta nie wydaje sie jakos specjalnie niekorzystna... A ty co o niej sadzisz? Pytalam sie o opoznienia w podpisywaniu umow ale nie dostalam jednoznacznej odpowiedzi. Czy tobie jakos sensownie sie tlumaczyli? A i zapytalam o wykonawce ktorego jeszcze nie wybrali. Podobno dzis jest zebranie zarzadu i moze wtedy cos sensownego beda mieli nam do powiedzenia. A ty kiedy szykujesz sie do podpisania? Co do nowego watku pt. Osiedle Lesne to jestem za. Moze wtedy ktos sie jeszcze do nas dolaczy:) Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Umowa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 24.06.03, 15:12 Jak to do Ciebie zadzwonili? Do mnie nie :-( Musiałam sama tam pójść. Nie słyszałałam nic o negocjowaniu umowy, wszystkie uwagi, które miałam to zostały jakoś sensownie wytłumaczone (nie wiem ile jest w tym prawdy). Termin podpisania umowy przełożyłam o jeden tydzień, i również słyszałam o zebraniu zarządu. Możesz mi zdradzić jak się nazywa Pan z którym rozmawiałaś? Mam dziewne wrażenie, że każdy mówi coś innego. pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
marcinz4 Re: Umowa 25.06.03, 11:04 Szanowni Panstwo Odpowiadając na ostatnie Wasze wątpliwości dotyczące negocjacji umowy, informujemy, ze do umowy zawsze można zgłaszać poprawki. Część z nich może być uzwględniona , część z nich nie. Prosimy o dokładne dowiadywanie się w biurze ponieważ później powstaje plotka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistościa a powodująca nie potrzbne stresy. Z poważaniem Marcin Zamojski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 11:31 Dziekujemy za informacje ale wczesniej jak sie dowiadywalam mila pani z Panstwa biura powiedziala ze umow sie nie negocjuje poniewaz sa one ustalane przez sama gore i tak dopracowane zeby juz nic nie zmieniac. Taka zatem informacja wyplynela wlasnie od Panstwa. Mysle jednak ze istotny jest fakt ze umowy mozna negocjowac i z tego bardzo sie cieszymy. Rozumiem ze watek ten bedzie przez Pana czytany i wszelkie nasze watpliwosci natychmiast wyjasniane. Dziekujemy i do zobacznia przy podpisywaniu umow. Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: Umowa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 25.06.03, 13:46 Pan Marcin wreszcie postawnowił się dołączyć, a co do czytania go, to z tego co wiem to już od dawna jesteśmy pod obserwacją :-). Czy możemy uzyskać również informacje na temat wczorajszego zebrania zarządu? Czy w końcu zostały podjęte decyzję, które nas interesują?Chodzi mi o wykonawcę, termin podpisywania umów etc. Serdecznie pozdrawiam, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinz4 Re: Umowa IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 10:42 Szanowni Państwo, czytamy informacje z portalu chcemy wiedzieć co Klienci o nas myślą, żeby eliminować błędy w obsłudze. Co do wykonawcy na Osiedlu Leśnym - został on wybrany - informacja jest do uzyskania w biurze sprzedaży. Dysponujemy również harmonogramem uzaleznionym od postępów budowy. Z poważaniem Marcin Zamojski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Umowa IP: 172.10.11.* 26.06.03, 10:58 Witam Panie Macieju. Może tak parę słów na temat osiedla Iskra, czy ten wątek też Pan będzie odwiedzał? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: Umowa IP: *.ippt.gov.pl 26.06.03, 12:33 Hormonogram spłat uzależniony od postepów budowy to naprawde dobra informacja. Cieszy mnie to bardzo. Pozdrawiam serdecznie Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata trasa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.06.03, 13:36 Mam pewne wątpliwości, co do tej trasy. Biot, czytałam, że byłaś w gminie, pociesz mnie, że ta trasa jest tak daleko, że nie będzie nam przeszkadzać. Czy czytałaś ogłoszenie na temat wakacji sponsorowanych przez MI? Czy ktoś wie o co tam chodzi? pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: trasa IP: *.ippt.gov.pl 27.06.03, 13:58 Tak, byłam w gminie i moim zdaniem te trasy nie są tak blisko żeby nam przeszkadzały. Przeszłam sie nawet żeby ocenić odległość "na żywo". Łacznik autostrady bedzie biegł wzdłuż torów. Od torów do działki MI jest znośnie a przecież do naszych bloków to jeszcze dalej. Co do drugiej drogi no to ma biec pomiędzy szkołą a halą Legii. I znowu to samo do naszych bloków to bedzie całkiem daleko. Pamiętaj o tym, że nie jest ona 100 % pewna. Ja uważam że z całego osiedla to nasze bloki beda położone najlepiej bo możliwie najdalej od planowanych tras. Już pisałam, że trzeba się zdecydować czy mieszka sie w mieście czy nie. Jak w mieście to trzeba się liczyć z obecnością ulic. Ważne jest to, że nie bedziemy mieć ich pod oknami :) Ja uważam, że jest ok ale jeżeli masz wątpliwości to przejdz się i sama oceń odległość. Ja porównywałam ze znanymi mi miejscami gdzie są w pobliżu duże trasy i na tej podstawie podjełam decyzje. Pamietaj o tym, że bedą jeszcze inne bloki i drzewa które bedą nas otaczać a tym samym tłumić potencjalne hałasy. Co do ogłoszenia to żadnego nie widziałam ale go sobie jeszcze poszukam (ale sponsorowane wakacje - dziwne) A dlaczego zaczełaś mieć watpliwości. Może ja czegoś nie wiem. A jak z podpisywaniem umowy - już jakoś się umówiłaś? Dowiadywałaś się o wykonawce? Jak tak to napisz. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: trasa IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.06.03, 14:28 Zaczęłam mieć wątpliwości ponieważ...........moi znajomi mnie straszą. Wczoraj kolega dzwonił i mi mówił, że właśnie tamtędy będzie szła trasa. Muszę pójść do gminy, ale pocieszyłaś mnie...dzięki :-) Nie umówiłam się jeszcze co do podpisania umowy :-( A ty? Może w sobotę? Muszę zadzwonić do Pana Marcina Zamojskiego i się dowiedzieć kiedy będzie na Bemowie. Jak zadzwonię i będęcoś wiedziała to dam znać, pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata wykonawca IP: *.jub.warszawa.supermedia.pl 27.06.03, 15:56 Już wiem, że domek będzie budował BUDIMEX a umowę podpisuję za 2 tygodnie w poniedziałek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot reklama IP: *.ippt.gov.pl 01.07.03, 11:12 Bagata pytalas sie o reklame? Co z wakacjami:) za darmo? A ten wykonawaca to który Budimex bo podobno sa dwa? Wczoraj ogladalam sobie strone MI, też sobie zobacz. Ja jeszcze nie mam ustalonej daty podpiania umowy ale w najbliższych dniach chce to załatwic. Ciekawa jestem kiedy startuja z jakimis pracami bo na razie nic sie tam nie dzieje. Jak sie czegos dowiem to oczywiscie napisze:) Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: reklama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 08:19 Podobno byli już jacyśludzie co mierzyli i liczyli. Budimex to ten od mostów i ten który wybudował budynek WARTY, z tego co się zorientowałam.Dziękuję za info o stronie....wygląda imponująco. Szkoda,że nie ma planów mieszkań :-( Co do reklamy, to w dzisiejszych nieruchomościach też jest, na stronie 12, ale to chyba dotyczy tylko osiedla Iskra :-( Przejdę się tam w weekend i zobaczę co się dzieje, pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: reklama IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 09:06 Reklama dotyczy tylko osiedla Iskra. A roboty maja sie zaczac 15 lipca. Jeszcze troche czasu ale mam nadzieje ze to już z górki. Pozdrawiam biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: reklama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 10:15 Ja myślę, że od 15 lipca to dopiero będzie pod górkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.03, 08:24 Trzeba przyznać, że bardzo ładnie wyszła im ta strona. Nie iwm czy dobrze rozumiem, ale chyba wszystkie mieszkania są zarezerwowane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: strona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 11:24 Moim zdaniem wrecz odwrotnie - żadne. Czerwony kolor oznacza zarezerwowane (przynajmniej tak jest na osiedlu Iskra) a u nas takich nie ma. Ale mysle ze nie ma co sie przejmowac bo chyba dopiero staruja z podpsywaniem umow a to dopiero oznacza ze mieszkanie jest naprawde zajete. Zreszta na planie takiego jak moje wogole nie ma bo jest jeszcze nie podzielone. Ale mam nadzieje ze wkrótce wszystko bedzie wiadomo - jak naprawde idzie im sprzedaż. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.03, 12:41 Ale jak klikniesz na któreś mieszkanie i będziesz chciała je zarezerwować to nie możesz. Chyba, że źle zrozumiałam działalność tej strony. Najważniejsze, że my mamy zarezerwowane i wiemy co chcemy :-) Przypomniało mi się, że byłam u koleżanki na Kondratowicza a oni to wybudowali. Powiem Ci szczerze, że to mieszkani i ogólnie cały blok bardzo mi się podobało. Ona jeszcze nie znalazła żadnych uchybień, więc MI chyba nie jest taką złą firmą. pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot podpisywanie umowy IP: *.ippt.gov.pl 07.07.03, 11:50 Bagata kiedy dokladnie podpisujesz swoja umowe? Bedziesz chciała cos zmieniac? Jak rozmawialam a nimi to maja ruszyc z budowa 15 lipca, to już w sumie niedlugo. Podciągam wątek bo może teraz jak umowy są już podpisywane to ktoś z przyszłych sasiadow sie ujawni. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: podpisywanie umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.03, 13:19 Termin się opóźnia..............przełożony na jutro.Chciałam coś zmienić (kilka rzeczy ale zgodzili się tylko na zmianę słowa opóźnienie na zwłokę), prosiłam o przygotowanie nowych papierów i wszystkich dokumentów, i dlatego przełożyłam. Wszystko powinno być gotowe na jutro. Nie wiem czy to ja jestem taka upierdliwa czy nikt wcześniej nie podpisał umowy :-( Byłaś tam może w weekend? Zmieniło się coś? pzdr, ps. A ty kiedy podpisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot Re: podpisywanie umowy IP: *.ippt.gov.pl 07.07.03, 13:32 Podpisuje chyba w tym tygodniu, bardzo zaczeło sie im spieszyć i nalegaja. Z twojej wypowiedzi wynika że sa nieugieci w kwestii umowy. Moze napisz mi na adres biot@gazeta.pl o co prosilas i na co sie nie zgodzili. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: podpisywanie umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.03, 13:44 Może i są ugięci, tylko ja wybrałam złe punkty. Wydaje mi się, że im się śpieszy ponieważ potrzebne są pieniążki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukaszU2 Re: strona IP: *.local.maga.pl 16.07.03, 13:07 Jaki jest adres tej strony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: strona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 13:09 Gość portalu: LukaszU2 napisał(a): > Jaki jest adres tej strony ? www.mostostal-invest.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot mostostal invest IP: *.ippt.gov.pl 09.07.03, 11:27 Podciagam watek, widzialam duży ruch w biurze na Bemowie wiec moze ktos dolaczy sie do nas. Bagato, w sprawie umowy caly czas bez zmian, jak bede cos wiedziala to dam Ci znac. Budowa jeszcze nie ruszyła;) ale podobno geodeci juz byli a na innym watku czytalam ze to dobry znak. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: mostostal invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 12:50 A może zaczniemy już nowy wątek pt: "Osiedle Leśne"? Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot umowa IP: *.ippt.gov.pl 09.07.03, 14:21 Bagata a jak u ciebie wygladaly negocjacje? Chodzi mi o stosunek do klienta. Niewiem jak to z reguly wyglada ale odnosilam wrazenie ze juz raczej wszystko jest postanowione i jak chce miec mieszkanko to musze sie dostosowac. Znaczy zglaszalam swoje propozycje ale obsluga byla raczej zniecierpliwiona niz chetna do rozmowy. Mysle ze MI powinna zatrudniac jakis uprzejmych ludzi ktorzy chociaz beda sprawiac wrazenie ze chca ci pomoc. Pisze to na forum bo wiem ze jest czytane przez MI. Ale u Ciebie jest chyba lepiej tzn milej. Co do nowego watku to jestem za ale sklaniam sie do twojej pierwszej propozycji zeby zalozyc je z momentem podpisania umow. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 14:42 Biot.......faktycznie jesteśmy traktowani bardzo miło (Pan Marcin Zamojski)ale ja chyba dobrze trafiłam, ponieważ tylko raz czułam się niemile widziana tam :-( Co do negocjacji.......obu nam się nie udało :-(, ale się starałyśmy. Od początku mam wrażenie, że pracownicy przeszli specjalne szkolenie na temat pytań odowiedzi...zauważ...zadajesz pytanie i bez chwili zastanowienia dostajesz odpowiedź. Nie ma pytania na które by nie potrafili odpowiedzieć, z jednej strony jest to ok, ale z drugiej trochę podejrzane :-) Nowy wątek zaczynamy z dniem podpisania umowy :-) pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biot stronka IP: *.ippt.gov.pl 10.07.03, 11:06 Zostala uaktualniona. Teraz juz wiadomo ile jest sprzedane. I powiem ze wyglada to fajnie. Bo to chyba w sumie poczatek podpisywania umow. A do tego napewno jeszcze my dwie Bagata dojdziemy. Pozdrawiam Biot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: stronka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 12:51 Faktycznie...zaktualizowali. Jestem pod wrażeniem, szkoda, że nie ma innego koloru na rezerwacje :-( Moje jest na czarno (jeszcze przez kilka dni) więc chyba do dobry znak. pzdr, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata umowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 06:45 Raz kozie śmierć....................podpisaliśmy i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Zapraszam na nowe forum. Odpowiedz Link Zgłoś