Dodaj do ulubionych

Mieszkania u developerów stoją

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:14
...więc kilka sponsorowanych artykulików że taniej nie będzie i inne bla bla
bla ....:)))) I oczywiście wzmożona aktywność "bezkrytycznych wklejaczy" na
forum :))
Obserwuj wątek
    • Gość: raf Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 18:26
      u mnie w bloku było mieszkanie za 820 tys, dziś jest za 780. 2 miesiące
      sprzedawania i rura zmiękła - na razie 5% ale to 40 tys!!! - nie mało
      • Gość: heheheh Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:29
        Ludzie jeszcze nie rozumieją że górka już była jeszcze jest niedowierzanie i
        powolne schodzenie z cen
        • Gość: aaa Z jakich powodów zakładasz 6 raz ten temat ????? IP: *.aster.pl 11.05.07, 00:13
          Hahaha...jest jakimś marnym naganiaczem. Facet robi wszystko żeby wmówić
          ludziom, że będzie taniej :) Czarownik jakiś czy tylko pracz muzgów ???
          Weź się lepiej facecie do pracy a nie kreowanie rzeczywistości.
          Taniej nie będzie....ale przynajmniej mamy pewną stabilizacje :)
          • Gość: jarek Re: Z jakich powodów zakładasz 6 raz ten temat ?? IP: *.wro.vectranet.pl 11.05.07, 00:32
            wszyscy tu poddajemy do dyskusji swoje przekonanie ,ja sie juz troche tu
            nauczylem np jak sie przeklada wzrost oprocentowanie na spadek zdolnosci
            kredytowej
            to ty przez aytoratywny sad próbujesz chyba kreowac ..., nie raczej
            nie ,probujesz upewnic sama siebie ze dobze robisz
            • Gość: aaa Re: Z jakich powodów zakładasz 6 raz ten temat ?? IP: *.aster.pl 11.05.07, 01:23
              Tak, tak...jak zawsze masz racje :)
              Zyj w tym przekonaniu dalej :)
              Buzka
              • Gość: jarek Re: Z jakich powodów zakładasz 6 raz ten temat ?? IP: *.wro.vectranet.pl 11.05.07, 08:32
                Gość portalu: aaa napisał(a):

> Tak, tak...jak zawsze masz racje :)
                > Zyj w tym przekonaniu dalej :)
                > Buzka

"buzka" ??? podrywasz mnie ? hehe
                • marocki Re: Z jakich powodów zakładasz 6 raz ten temat ?? 11.05.07, 11:13
                  Inaczje niz z gielda spadki nieruchomosci docieraja trudniej do ludzi
                  bo nie odbywa sie to jednego dnia ale jest dlugotrwalym procesem.
                  5% to jeszcze nic wielkiego jednak....
                  -------------------------------
                  stuFFLiX.com
                • Gość: aaa Re: Z jakich powodów zakładasz 6 raz ten temat ?? IP: *.aster.pl 11.05.07, 21:59
                  Raczej olewam :)
                  Mam nadzieje, ze twoje wyczucie tredow cenowych nieruchomosci jest podobne do
                  wyczucia podejscia innych ludzi do twojej osoby :)
    • Gość: war Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 18:50
      moje wypatrzone jest za 7700/m2 - czekam aż spadnie :)
      • Gość: jarek Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.wro.vectranet.pl 09.05.07, 19:22
        tez mam cos na oku ale poczekam jeszcze ze 3 lata .do samego spodu dolka :)
        • Gość: war Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 21:06
          ja tyle nie wytrzymam :) w tym roku coś kupuje.
          • Gość: jarek Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.wro.vectranet.pl 09.05.07, 21:13
            zniesiesz tego kaca jak potem jeszcze spadnie ??? :)
            • gosia244 Re: Mieszkania u developerów stoją 10.05.07, 20:28
              Gdybym miala 100% pewnosc ze w 2008 roku naprawde mieszkania beda tansze to bym
              poczekala, ale inni pisza ze zdrozeja wiec sama juz wlosy sobie zglowy wyrywam
              i nie wiem co robic, kupowac czy poczekac jeszczce.
              • Gość: jarek Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.wro.vectranet.pl 10.05.07, 22:10
                napewno to nie jestem królewną
                tego wzrostu co byl nikt nieprzewidzial
                ale w zyciu w sprawach finansowych (pomijam sytuacje gdy ktos juz musi kupic i
                przeboleje strate)lepiej sie kierowac rozsadkiema on mowi ze skoro podaz rosnie
                a popyt spada to bedzie taniej .
                oczywiscie zawsze moze cos wyjsc nieprzewidzianego i bedzie jak mowia
                naganiacze "jak nie kupisz teraz to nigdy nie kupisz "
                z drugiej strony "wynajmij pokoj ,wojna sama przyjdzie " ;)
                ja nie mam ryzyka ze niekupie nigdy ,mam gdzie mieszkac ,wiec spokojnie moge
                podejmowac decyzje o nowym mieszkaniu i podejmuje -czekam :)
                • Gość: mob Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.chello.pl 10.05.07, 22:20
                  Tylko ze jak spadnie cena tego co chcesz kupic, spadnie tez cena tego w ktorym
                  teraz mieszkasz :-)
                  • Gość: jarek Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.wro.vectranet.pl 10.05.07, 22:46
                    mam je ponad 10 lat
                    i musze gdzies mieszkac
                    nierajcuje mnie fakt ze jest ono wiecej warte i nie przejmuje ze mniej
                    chce zamienic na wieksze to wole zeby ceny spadly :)
                    ale nie jest to myslenie zyczeniowe
                    gdybym myslal ze wiecej zyskam wydajac kase teraz na mieszkanie a nie nadal
                    obracajac nimi w swojej mikro firmie to bym tak zrobil
                    ale powiem wiecej -sadze ze nawet nieobracajac nimi teraz a odkladajac je na
                    konto i kupujac pózniej to zyskam .
                    mowia ze moswka drozsza ,do mnie bardziej przemawiaja ceny z berlina ,mysle ze
                    tam zdazamy w tej chwili.
                    ja juz tu mam swoje zycie i stabilizacje ale jak bym mial znowu 20 lat i
                    kiepskie peryspektywy w poruwnaniu do unijnych to juz bym byl w londynie lub
                    najpuzniej w 2011 w RFN i to nie na troche a na zawsze .

• Gość: ! Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.sd.sd.cox.net 12.05.07, 23:34
                Gosia, nie mam POJECIA jakim sposobem mieszkania moga drozec o tyle rok w rok.
                jesli tak bedzie NIKOGO juz nie bedzie stac na NIC. Pomysl.

---
                Sprzedam:
                stuFFLiX.com/index.html?&xlat=52.35547370875267&xlong=22.30224609375001&xzoom=6&lid=apartment
    • Gość: mob Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.chello.pl 10.05.07, 22:18
      A to ciekawe co piszesz, bo wlasnie w kilku inwestycjach ktorych sprzedaz
      ostatnio sie rozpoczela sa kolejki rezerwacyjne i nie widzialem nawet jednej ich
      reklamy o artykulach sponsorowanych nie wspomne (w dwoch na Bemowie, dwoch na
      Wilanowie i jednej na Zoliborzu bylem zainteresowany i jestem n-ty w kolejce)
      Takze informacje typu "mieszkania u developerow stoją" to tez tylko
      rzeczywistosc medialna i zaklinanie takich gosci jak ty ktorych nie stac obecnie
      na mieszkanie.

Chyba ze mi wytlumaczysz inny powod ze w ten sposob zabierasz glos (ja nawet
      rozumiem jesli pisza jacys naganiacze, albo wlasciciele mieszkan ktorzy chca je
      sprzedac - maja w tym interes, ale ciagoty takich wpisow jak twoj, kompletnie
      nie rozumiem jesli nie jest tak jak napisalem)
      • Gość: heheheheh Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:38
        > A to ciekawe co piszesz, bo wlasnie w kilku inwestycjach ktorych sprzedaz
        > ostatnio sie rozpoczela sa kolejki rezerwacyjne i nie widzialem nawet jednej ic
        > h reklamy o artykulach sponsorowanych nie wspomne (w dwoch na Bemowie, dwoch na
        > Wilanowie i jednej na Zoliborzu bylem zainteresowany i jestem n-ty w kolejce)

Konkrety proszę, w których inwestycjach ?

> Takze informacje typu "mieszkania u developerow stoją" to tez tylko
        > rzeczywistosc medialna

Oczywiście że tak tylko jakoś ofert u nich nie ubywa

i zaklinanie takich gosci jak ty ktorych nie stac obecni
        > e
        > na mieszkanie.

Ojej czytaj uważnie wątek. Skąd tylu martwiących się o stan mojej kieszeni ?

> Chyba ze mi wytlumaczysz inny powod ze w ten sposob zabierasz glos (ja nawet
        > rozumiem jesli pisza jacys naganiacze, albo wlasciciele mieszkan ktorzy chca je
        > sprzedac - maja w tym interes, ale ciagoty takich wpisow jak twoj, kompletnie
        > nie rozumiem jesli nie jest tak jak napisalem)

Śmieszy mnie ta cała histeria i psychoza. Powiem Ci jeszcze że mam nadzieje że
        jak to wszystko się wywali i ludzie będą żebrać o pomoc państwa bo ich na
        spłacanie kredytów nie stać to takiej pomocy z moich podatków nie dostaną I tyle
        • Gość: kkk przyganiał kocioł garnkowi - vol.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:43
          > Konkrety proszę, w których inwestycjach ?

no własnie ....

w których tak stoją ?
          • Gość: heheheheh Re: przyganiał kocioł garnkowi - vol.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:48
            Ty to masz chyba jakiś problem ze mną co ?

Nie będę robił nikomu reklamy, wejdź na tabelaofert, przeczytaj wyborczą środową
            to zobaczysz
            • Gość: kkk Re: przyganiał kocioł garnkowi - vol.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:51
              Gość portalu: heheheheh napisał(a):

> Ty to masz chyba jakiś problem ze mną co ?
              >

żadnego - tylko śmieszy mnie , gdy ktoś się czepia innych o to samo, co sam robi :)

> Nie będę robił nikomu reklamy, wejdź na tabelaofert, przeczytaj wyborczą środow
              > ą
              > to zobaczysz

heheheheh (nomen omen)
        • Gość: P. do : heheheheheh IP: 212.180.165.* 10.05.07, 22:53
          wiesz co...

mam głęboko w d..e twoja pomoc. Jeżeli ktoś reprezentuje chociażby średni
          stopień zaradności da sobie rade nie prosząc nigdy takich jak ty o pomoc.
          Gdybym słuchał takich pseudoanalityków runku jak ty nie kupiłbym przed rokiem
          mieszkania.... Już wtedy straszyli i przewidywali na forum. Żle tez pisali o
          inwestorze i o samej inwestycji. Blok sie wybudował i zapewniam, że wygląda
          super. Nie wspomnę o cenie w stosunku do dzisiejszych cen... Penie niejeden
          mądrala na kolanach odkupiłby ode mnie własność.

Jezeli ktoś ma odrobinę rozumu - NIE BĘDZIE SŁUCHAŁ WSZECHOOBECNYCH CWANIAKÓW I
          MĄDRALI NIE MAJĄCYCH O RYZYKU I PROGNOZACH POJĘCIA. SAM PODEJMIE SŁUSZNĄ
          DECYZJĘ BIORĄC NA SIEBIE PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

PZDR
          • Gość: heheheheh Re: do P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:02

> wiesz co...
            >
            > mam głęboko w d..e twoja pomoc. Jeżeli ktoś reprezentuje chociażby średni
            > stopień zaradności da sobie rade nie prosząc nigdy takich jak ty o pomoc.

Chyba niepotrzebnie wziąłeś to do siebie, skoro jesteś zaradny i sobie poradzisz
            nie do Ciebie był adresowany mój post

> Gdybym słuchał takich pseudoanalityków runku jak ty nie kupiłbym przed rokiem
            > mieszkania.... Już wtedy straszyli i przewidywali na forum. Żle tez pisali o
            > inwestorze i o samej inwestycji.

Czyli wszyscy są psychoanalitykami ? Pokaż mi kogoś kto przewidział taki wzrost ?

> Blok sie wybudował i zapewniam, że wygląda
            > super. Nie wspomnę o cenie w stosunku do dzisiejszych cen..

Szczere gratulacje, chociaż w rok się wybudował ...dosyć szybko

>. Penie niejeden
            > mądrala na kolanach odkupiłby ode mnie własność.

Już o tym pisałem, jara Cię że innych nie stać na takie mieszkanie ? Poprawia Ci
            to humor ?

> Jezeli ktoś ma odrobinę rozumu - NIE BĘDZIE SŁUCHAŁ WSZECHOOBECNYCH CWANIAKÓW I
            > MĄDRALI NIE MAJĄCYCH O RYZYKU I PROGNOZACH POJĘCIA. SAM PODEJMIE SŁUSZNĄ
            > DECYZJĘ BIORĄC NA SIEBIE PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

Oczywiście że tak, ja w przeciwieństwie do Ciebie nie jestem zwolennikiem tezy
            że wszystko będzie rosło do końca świata

> PZDR

po takim wylaniu pomyj na mnie ?
          • marocki Re: do : heheheheheh 11.05.07, 11:19
            Zgadzam sie z Toba, jesli ktos musie miec gdzie mieszkac i
            wychowywqac dzieci itp to nie da sie odwlekac zakupu ale jesli chodzi o
            zakupy CZYSTO spekulacyjne (2 mieszkanie czy dom)
            to ja bym ABSOLUTNIE poczekal 2 lata.
      • Gość: jarek Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.wro.vectranet.pl 10.05.07, 22:57
        > rzeczywistosc medialna i zaklinanie takich gosci jak ty ktorych nie stac
        >obecnie na mieszkanie.

czemu sadzisz ze ci co teraz nie kupuja to ich nie stac ,moze poprostu
        mieszkanie to dla nich nic pilnego i obstawiaja spadek ?
      • Gość: jarek Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.wro.vectranet.pl 10.05.07, 23:08
        wiesz tak juz z punktu widzenia psychologa to ty musisz miec problem zna kasa
        na chate
        mi by do glowy nie przyszlo ze analizuja tu rynek ludzie ktorych przestalo byc
        STAC !
        • polon2202 Re: Mieszkania u developerów stoją 11.05.07, 09:44
          Jeżeli nawet przyjmiemy, że ceny lekko pójda w górę, to czekać moga ci którzy
          maja lepszą sytuację finansową. Najbardziej zdesperowani są ci, którzy są na
          granicy zdolności kredytowych z podkręconymi zdolnościami kredytowymi.
          A jeśli chodzi o oferty z rynku pierwotnego, proponuję gratkę.
        • polon2202 Re: Mieszkania u developerów stoją 11.05.07, 10:02
          Jeszcze taka ciekawostka.
          Zwróćcie uwagę, na uwagę wpisaną czerwoną czcionką.
          http://www.gratka.pl/dom/developerzy.phtml?a=oferta&id_rodzaj=1&id_region=8&miejscowosc=Warszawa&dzielnica=Bemowo&liczba_pokoi=2&cena_od=&cena_do=&cena_za_m2_od=&cena_za_m2_do=&metraz_od=&metraz_do=&z_dnia=&waluta=z%B3&waluta1=&jednostka_pow=m2&id=26136

• Gość: mac Re: Mieszkania u developerów stoją IP: *.computerland.pl 11.05.07, 11:32
            Standardowa sztuczka sprzedawców. Albo powiedz klientowi, że już ktoś czeka w
            kolejce, albo, że cena za 2tyg będzie większa :)
            Nie dajcie się ludzie łapać na tanie chwyty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka