Dodaj do ulubionych

Sawa Dom Wola

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:17
Szukam sąsiadów w inwestycji Sawydevelopment - Sawa Dom. Zaczęli sprzedaż
mieszkań w okolicy ul. Redutowa, Olbrachta. Ceny do przeżycia przy obecnych na
rynku ale umowa beznadziejna, pełna niedomówień i przesady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Sawa Dom Wola IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 20:28
      To fakt, rynek dewelopera... Standardem nie odbiega od innych. Ja raczej sie
      zdecyduje. Napisz na lfors@o2.pl
      Pzdr.

K.
      • Gość: CETI Re: Sawa Dom Wola IP: *.aster.pl 21.05.07, 22:56
        Ceny beznadziejne, robię zakład że spadną. Ludzie, porąbało Was?
        • Gość: Krzysiek Re: Sawa Dom Wola IP: *.acn.waw.pl 21.05.07, 23:47
          A na czym opierasz swoja opinie? Mieszkania w W-wie, proporcjonalnie do plac sa
          wciaz tansze niz w krajach Unii, np. podobnych Czechach czy Wegrzech. Nowe
          mieszkanie po oddaniu idzie wgore 2 tys. Jesli ma cos spadac to wielka plyta.
          Lokalizacja - 15min do Centrum, na Gorczewskiej planowane metro. Okolica
          spokojna i cicha. Co ma spadac? K.
          • Gość: Seth Re: Sawa Dom Wola IP: *.aster.pl 22.05.07, 07:29
            Słyszłaeś o prawach popytu i podaży? W tym momencie tylko ktoś niodpowiedzialny
            kupi mieszkanie.
            • Gość: gb Re: Sawa Dom Wola IP: *.chello.pl 22.05.07, 08:12
              Dzieki za rade, ja wlasnie kupuje (nie w tej inwestycji) i nie czuje sie
              nieodpowiedzialny. Od 2 lat "doradcy" tez mowia w danym momencie ze tylko ktos
              nieodpowiedzialny wchodzilby w polskie akce na gieldzie - od tamtego czasu
              zarobilem ponad 100% :-) Mieszkanie kupuje na siebie a nie na handel i jakos sie
              nie martwie. Wiem ze ceny juz nie pojda znacznie w gore ale to ze beda spadac i
              ustabilizuja sie na duzo nizszych poziomie mowia tylko zaklinacze rzeczywistosci
              (oczywiscie np. plyta pewnie tak, ale rynek pierwotny nie)
              • Gość: Seth Re: Sawa Dom Wola IP: 195.245.90.* 22.05.07, 11:24
                gb masz sporo racji. Niestety ceny w wymienionej inwestycji sa mocno naciagane.
                Okolica z jednej strony niezla ale nie wszystkim odpowiada sasiedztwo
                smrodzacego Danona (kto mieszka w poblizu wie o co chodzi), zajezdni
                autobusowej i cmentarza pod oknem. Parking i krzaki od strony zachodniej tez
                nie sa zbyt interesujace. Daje glowe, ze developer bedzie musial tam obnizyc
                ceny bo zainteresowanie jest mierne. Cieszy mnie, ze ludzie w koncu zaczeli
                myslec racjonalnie a nie pod wplywem emocji wywalajac 600 tys na ciasne
                mieszkanie w zakopconej Wawie. Niestety na ten pranoiczny wzrost cen w
                ostatnich latach mieli w duzej mierze wplyw nadpobudliwi ludzie kupujacy byle
                co za astronomiczne pieniadze. I nie mowcie w ten sposob - stac mnie to kupuje.
                Wartosc tych mieszkan jest sztucznie zawyzona a interesu poprzez sprzedaz teraz
                tez nie zrobicie bo nikt za te cene tego nie kupi.
                • Gość: K. Re: Sawa Dom Wola IP: *.bph.pl 22.05.07, 16:31
                  Akurat w sasiedztwie wszystkie dzialki lacznie z zajezdnia zostana zabudowane,
                  wiec wokolo stanie kilka nowych blokow. Oczywiscie moze byc to uciazliwe.
                  Smierdzacy Danon - nie zarejestrowalem tego faktu, ale okolica jest ok - z
                  pewnoscia nie wplywa negatywnie na cene mieszkania. O malym zainteresowaniu nie
                  slyszalem, wiem ze Dom Development (prawie obok) ma spore zainterosowanie -
                  ceny zbluizone, nieco nawet wyzsze.
          • Gość: bajar Re: Sawa Dom Wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:32
            Nie martwi cie umowa? Nie ma w niej zadnego terminu, budowe warunkuje sie od
            'niskiej temperatury", która nie wiadomo co oznacza. No bo czy w Polsce niska to
            -5 czy -25 StC. W razie opóxnienia zwrcaja ci zaledwie jakies grosze. treśc jest
            lakoniczna i mimo decyzji sadu zawiera zapisy niedozwolone , chocby te o karze
            10% za zerwanie umowy. Poza tym spółka powstała na potrzeby tylko tej
            inwestycji, ma minimalny kapital załozycielski, itp, itd Ale fakt, że ceny jak
            na obecne do rzeczy, zwłaszcza, że dobra lokalizacja.
            • Gość: Krzysiek Re: Sawa Dom Wola IP: *.bph.pl 22.05.07, 10:41
              Jasne, masz racje, pytanie ktory z nich nie stosuje dzis takich zapisow? Jesli
              chodzi o kary to postaram sie umiescic podobny zapis chroniacy moj interes.
              Inwestycje realizuje Warbud to tez mocny punkt. Interesowalem sie np.
              mieszkaniem na Bemowie - Sando, hiszpanski deweloper, mocny i sprawdzony, a
              uwagi te same, spolka celowa, etc. Zawsze jest ryzyko. Pzdr. K.
            • Gość: raf Re: Sawa Dom Wola IP: 193.24.24.* 22.05.07, 12:10
              dziwne, ja dzwoniłem, dopytałem sie o kilka mieszkań i ceny raczej bardzo
              wysokie. moze jakieś inne mieszkania kupujecie ;)
            • Gość: slaygreg Re: Sawa Dom Wola IP: *.50-14-84.ripe.coltfrance.com 22.05.07, 12:57
              Hej,

Napiszcie jaka jest cena za m2.
              Za ten Sawa dom - dosc fajna lokalizacja.

Br, slay
              • Gość: K. Re: Sawa Dom Wola IP: *.bph.pl 22.05.07, 13:02
                Metr mieszkania ok. 8.000 z balkonem wychodzi 8.400, drogi garaz 36.000 PLN.
              • Gość: oktawia Re: Sawa Dom Wola IP: *.chello.pl 22.05.07, 13:16
                Na mapie lokalizacja wyglądała b.fajnie- w sumie zdziwiłam się, że mają jeszcze
                pełny wybór małych metraży, takie mieszkania w dobrym punkcie ciągle schodzą na
                pniu.
                Pojechaliśmy na miejsce i... baliśmy się wysiąść z auta. Był już wieczór,
                dookoła pustki, zajezdnia autobusowa, jakieś zapomniane zniszczone parkingi,
                cmentarz i domy pogrzebowe, bloczyska, koło trzepaka jakieś szemrane
                towarzystwo... Okropne miejsce, uciekaliśmy w te pędy.

ceny w sawa dom od 8500 (parter) do 9700. Nie pamiętam, czy w tej cenie jest
                miejsce postojowe.

Znalazłam inwestycję na Włodarzewskiej, chyba jeszcze bliżej centrum, a miejsce
                dużo przyjemniejsze. I taniej.

pozdr
                • Gość: ala Re: Sawa Dom Wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:35
                  Mozesz podac namiary na Wlodarzewska .Dzieki
                  • Gość: oktawia Re: Sawa Dom Wola IP: *.chello.pl 22.05.07, 13:50
                    Telefonu nie mam, bo my po prostu tam pojechaliśmy. Ale znajdziesz wszystko na
                    stronie robyg.com, inwestycja nazywa się szcześliwy dom, czy jakoś tak.
                    Jakbyś się wybrała, to podziel się wrażeniami, co? Mamy zarezerwowane jedno
                    mieszkanie, więc decyzja tuż tuż... :)
                • Gość: slaygreg Re: Sawa Dom Wola IP: *.50-14-84.ripe.coltfrance.com 22.05.07, 13:49
                  > Pojechaliśmy na miejsce i... baliśmy się wysiąść z auta. Był już wieczór,
                  > dookoła pustki, zajezdnia autobusowa, jakieś zapomniane zniszczone parkingi,
                  > cmentarz i domy pogrzebowe, bloczyska, koło trzepaka jakieś szemrane
                  > towarzystwo... Okropne miejsce, uciekaliśmy w te pędy.

chyba przesadzacie, lokalizajca jest bardzo fajna.
                  ale cena faktycznie wysoka jak na to miejsce, czy to jest WOLA ?

Br, slaygreg
                • Gość: Marta Re: Sawa Dom Wola IP: *.bph.pl 22.05.07, 16:38
                  Przesada, moim zdaniem jest ok. Wokolo ma powstac kilka nowych, niewysokich
                  blokow, zajezdnia do likwidacji. Komunikacyjnie ok. Sporo ludzi kursuje z
                  Wolskiej do osiedla.

Pzdr.

M.
                  • Gość: Sedative Re: Sawa Dom Wola IP: *.aster.pl 23.05.07, 00:24
                    Zajezdnia do likwidacji??????? Hehehe, ładnie was tam kołują.. nie wierzcie w
                    to.
    • Gość: pepe Re: Sawa Dom Wola IP: *.acn.waw.pl 24.05.07, 13:25
      Niestety lokalizacja mocno średnia. Nawet jak zlikwidują zajezdnię autobusową,
      to Danone i jeszcze jeden zakład (z zachodniej strony budynku) raczej nie
      znikną. Sąsiednie domy też mają swoich klimatycznych lokatorów. Cena normalna,
      ładne rozkłady, bardzo dobry developer (zbudował Sawa Park, pl. Przymierza 6),
      ale ja chyba w to nie wejdę ze względu na otoczenie.
      • Gość: K. Re: Sawa Dom Wola IP: *.bph.pl 24.05.07, 13:49
        A mi tam odpowiada, bylem wczoraj wieczorem, pracuja ostro - jest juz ogromny
        dol i czesc wylana betonem. Wlasciwie z budynkiem sasiaduje jedynie czesc
        zajezdni - parking dla starych gratow - Ikarusow - nie ma duzego ruchu. Obok
        dzialki sa pod zabudowe - wiec w perspektywie zrobi sie tam calkiem milo. Ale
        oczywiscie kazdy ma swoje zdanie... BTW Dom Development (obok) rowniez nie ma
        wspanialych widokow.

K.
        • Gość: pepe Re: Sawa Dom Wola IP: *.acn.waw.pl 24.05.07, 16:51
          Sorki, ale już raz kupiłem od Dom Development i jest mi wszystko jedno jaki jest
          widok z ich inwestycji .....
          Jeżeli lokalizacja Ci się nie podoba, to raczej powinieneś być zadowolony. Z
          Sawa Development miło się współpracuje. Przynajmniej ja mam dobre doświadczenia.
          • Gość: bajar Re: Sawa Dom Wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:38
            Ciekawe rzeczy mówicie o cenach bo mi w Sawie podali 7600 za m2 brutto. Za 75m2
            z garażem i komórka wyszło prawie 600 tys. na I p
            • Gość: ciekawa Re: Sawa Dom Wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 15:04
              A ja wlasnie dzwonilam do tego developera i mieszkania o powierzchni
              ok.75m2 nie sa dostepne w tym etapie, ale po moim drazeniu tematu
              Pani w biurze powiedziala, ze jedno z tych mieszkan zostalo jednak
              zarezerwowane dla tzw. osoby zaprzyjaznionej z developerem...
              ciekawe, ze jak zwykle sa rowni i... ci zwiazani z developerem...
          • Gość: K Re: Sawa Dom Wola IP: 212.75.100.* 27.06.07, 12:02
            Witamy sasiadow :)

Osiedle DomDevelopment przy ul. Olbrachta ma juz forum : oko.nae.pl
            Sa zdjecia - jak ktos jest zainteresowany.
            Jest tez watek o SawaDewelopment.

Zapraszamy
            K
            • Gość: Stan Re: Jest tu kto? IP: 195.245.90.* 13.08.07, 13:37
              Czy kto kupil mieskzanie w Sawie? Jakie wrazenia ze wspolpracy z
              deweloperem? Jak widac budowa postepuje, ponoc sa 1 miesiac naprzod.
              • Gość: K. Re: Jest tu kto? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.08.07, 08:31
                ja kupilem, wspolpaca bardzo ok, jak dotad nic nie mozna im zarzucic.
                Prace ide faktycznie niezle, staram sie byc na miejscu raz na
                miesiac. Aktualizuja zdjecia na stronie. Plan jest taki zeby przed
                zima zrobic 1 pietro. Dzis widac ze wyjscie z ziemi na 100%. Albo
                ponoc bociany juz odlatuja... :-(
                • Gość: epoadio Re: Jest tu kto? IP: 217.116.98.* 18.10.07, 14:46
                  Czesc,
                  Kupilem wlasnie mieszkanie w Sawa Dom na Woli i powiem, ze bardzo
                  milo wspolpracuje sie z nimi. Poczatkowo po przeczytaniu Umowy
                  przyznaje mialem bardzo umiarkowane oczucia, co do jej rzetelnosci,
                  nie mowiac, ze nie podobala mi sie wcale, gdyz byla zbyt ogolna i
                  nie zabezpieczala kupujacego. Moj prawnik odniosl podobne wrazenie,
                  ale nie pozostalo nic innego jak uszczegolowic Umowe, dodac
                  odpowiednie zapisy i zaproponowac je developerowi. Poniewaz
                  przyznaje oparlem Umowe na logicznym zrownowazeniu interesow obu
                  Stron spotkalem sie z jasna akceptacja (inaczej bym im podziekowal).
                  Poza tym zostalo mi oszacowanie wartosci inwestycji, a ta mam duza
                  pewnosc, ze jest wysoka: lokalizacja 5+, zageszczenie bloku 4+
                  (=jest jeden i dosc duzy dziedziniec w srodku 50m x 50m !! (Dom
                  Development obok jest tak ciasny jak puszka sardynek) !! , material
                  wykonczeniowy 4+, rozklad mieszkan 5, cena atrakcyjna jak dla mnie
                  4+, ...
                  Owszem mialem propozycje wiekszego mieszkania obok w Dom Development
                  za te sama cene (tam m2 byl nizszy o jakies 12-19% w zaleznosci od
                  pietra), ale wystraszylo mnie, ze buduja z prefabrykatow jak za
                  komunistycznych czasow! , dokladajac do tego ten "wiezienny widok" z
                  okna, rzoumiem, ze musieli cene dac nizsza choc i tak jest zawyzona
                  wzgledem jakosci!! ...brrrr nie dalem sie przekonac do Dom
                  Development .... (mieszkalem u nich kiedys na wynajmie i tak
                  zylujacej kosztowo administracji/ksiegowsci DD nie widzialem od lat-
                  nigdy do tego nie mozna sie bylo skontaktowac z nimi celem poznania
                  rozliczenia biezacego stanu, raz na rok byl list w skrzynce ..
                  Sawa jednak w ostatecznym rozrachunku dla mnie zdecydowanie wygrala.
                  Wiec szukam Sasiadow :) napiszcie moze to sie zaczniemy poznawac :)
                  moj mail: tadeusz@natolin.xon.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka