Dodaj do ulubionych

chamstwo wyjechalo do siebie

IP: *.acn.waw.pl 08.06.07, 22:43
no i znow nastaly piekne dni - na ulicach pusto, korkow nie ma, nikt nie
trabi i nie wymusza.
chamstwo wyjechalo do siebie na prowincje, w 2/3 mieszan ciemno.
nareszcie Warszawa wyglada jak dawniej
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.aster.pl 08.06.07, 22:53
      Eee tam.

Bogaci wyjechali nad morze, na Mazury, w góry, zagranicę i gdzie tam jeszcze, a
      biedota którą na to nie stać została w mieście i udaje Warszawiaków.
      • Gość: warszawiak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.acn.waw.pl 08.06.07, 22:57
        no pierwszego urazonego juz mamy - uderz w stół
        • Gość: olek Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.aster.pl 08.06.07, 23:00
          Wiem co mówię.
          Mam na klatce 3 sąsiadów: jeden pojechał do Rzymu, drugi do Hiszpanii, trzeci
          tak jak ja pracuje w budżetówce i dzisiaj siedzieliśmy sobie u niego przy piwku.
          Takie życie.
          • Gość: warszawiak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.acn.waw.pl 08.06.07, 23:08
            ja takze otwieram piwko i full relax.

pozdro
            • Gość: whatever Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:11
              Jakże to miło, kiedy kolejny wątek tak dobrze pasuje do tematu forum...
    • Gość: Ivy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.chello.pl 08.06.07, 23:21
      a co to ma wspólnego z tematem forum?
      może i część chamstwa wyjechała, ale i chamstwo zostało - w internecie
      • Gość: warszawiak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.acn.waw.pl 08.06.07, 23:45
        nikt ci nie kaze czytac - nie pasi to won na lokalne forum swojej miesciny
        • Gość: whatever Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:56
          Temat forum to "Developerzy: Warszawa". I każdy kto tu wchodzi mam prawo
          oczekiwać, że w tym właśnie temacie będą wypowiedzi.
          Ale oczywiście jeśli "nie pasi", to czytać nie musimy. Tylko, żeby wiedzieć czy
          "pasi", czy nie, przydałoby się jakieś ostrzeżenie na początku.
          Może przy temacie kolejnych swoich wypowiedzi pisz coś w stylu "Uwaga, jestem
          burakiem". Zapewniam, wtedy nikt tego czytać nie będzie.
        • Gość: mgmg Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.189.72.19.e-plan.pl 09.06.07, 00:54
          jestem z warszawy, ale na szczęście nie muszę tego uważać tego za powód do
          dumy, ponieważ mam inne.

A ty? z tego co widać , to pewnie możesz pochwalić się tylko tym gdzie się
          urodziłeś... Wspaniałe osiągnięcie
          • Gość: warszawiak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.acn.waw.pl 09.06.07, 10:34
            a to byla prowokacja - i naciely sie na nia tylko buraki z wioch, ktorzy czuja
            sie gorsi od prawdziwych warszawiakow i probuja nadrobic kłapaniem w necie
            • Gość: zales Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 11:39
              Ja również jestem z W-wy , urodzony tu w tym mieście i coś w tym jest może
              opinia "warszawiaka" jest przerysowana ,ale fakt chamstwa jest dużo i niestety
              dużo ( nie wszyscy) przyjezdnych z małych biednych wiosek nie umieją się
              dostosować ,zachowują się jak u siebie na wsi - czasem prymitywnie, po prostu
              polska wieś jest w tyle za rozwojem cywilizacyjnym miasta i tyle ,ale to nic
              odkrywczego
              • Gość: szadek Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.aster.pl 09.06.07, 11:52
                Prowokatorom już dziękujemy!
                Po co to???
                • Gość: Karolina Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.chello.pl 09.06.07, 15:47
                  A ja też się cieszę, ze wyjechali. CZyżby nie byłoby milej gdyby nie tłumy
                  przyjezdnych?
    • Gość: miejscowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:33
      Chamstwa jest pełno w każdej grupie społecznej, więc nie obciążałbym nim
      wyłącznie przyjezdnych.
      Niemniej jednak trzeba przyznać, że Warszawa jest wspaniała podczas weekendów,
      a zwłaszcza tych długich. Dzisiaj jeżdżąc sporo po mieście spotkałem zaledwie 3
      samochody na obcych numerach, a ruch na osiedlach jest porównywalny z tym w
      czasie wieczoru wigilijnego,he,he. Generalnie mocno polecam pobyt w mieście
      podczas długich weekendów.
      • Gość: hehe Wszyscy emigruja do UK i Irlandii:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 17:22
        wiadomosci.onet.pl/1413060,2678,1,kioskart.html
    • Gość: m Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.chello.pl 10.06.07, 22:50
      no i siedza sobie na swiezym powietrzu przy grillu a ty na dobre utknąłeś
      zapyziały w tym smierdzacym miescie i trzepiesz sie pod urażonych...
    • Gość: cham Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:18
      cześć! jestem chamem, który właśnie wrócił od siebie. Opinia o warszawiakach na
      mojej "Prowincji" jest jak najgorsza, a po tym co tu czytam stwierdzam, że w
      pełni zasłużona!!!
      • ol4 Re: chamstwo wyjechalo do siebie 11.06.07, 17:39

A ja uwazam, ze lepiej byc przyjezdnym inteligentem niz "warszawiakiem"
        zrodzonym z chłopa małorolnego i PGRówy zagonionych w latach 50tych do
        mieszania betonu przy odbudowie stolicy HAHAHA
        • Gość: hahahha Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.proxy.aol.com 11.06.07, 19:04
          A sloma z butow az sie sypie za nimi !
          • czesiu71 Re: chamstwo wyjechalo do siebie 12.06.07, 14:26
            I niestety wróciło - na klepisku, który kiedyś był zadbanym trawnikiem, przy
            jednej z ulic w Sródmieściu stoją sobie cztery gabloty - NPI, 2xPOS, PK. Oni
            pewnie nawet nie wiedzą, że tu kiedyś był trawnik, parkują sobie tak z
            przyzwyczajenia, jak na wiejskim podwórku...
            • Gość: Poznaniak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.aster.pl 12.06.07, 15:01
              A ja jestem z Poznania i "prawdziwi warszawiacy" mogą mi tylko pozazdrościć.
              • Gość: miejscowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 15:34
                Niestety przyjezdni nie umieją się zachować w mieście jak należy , dajmy im
                czas skąd niby mają wiedzieć jak się zachowywać ,przecież w domu ich tego nie
                nauczyli? Mieszkali przez pół życia na wsi lub w zapyziałej mieścince gdzie nie
                było chodnika a samochody parkowało się (jeżeli wogóle były) obok wozu z końmi
                gdzie popadnie.
                Warszawiacy ( rdzenni) niestety nie powstrzymamy fali przybyszów z wiochy i
                małych miasteczek musimy się z tym pogodzić - pozostaje tylko udzielać
                przybyszom wskazówek jak należy się w mieście zachowywać i tłumaczenie ,że w
                mieście nie ma stodół i wozów z końmi i ,że miasto ma więcej niż jedną ulicę
                oraz ,że chodniki istnieją.
                miejscowy W-wiak
                • Gość: miły Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: 193.19.140.* 12.06.07, 16:01
                  szczera prawda, u mnie chamstwa jest aż nadto, mówią o warszawiakach a sami sie
                  tu pchają i potem na wiosce sie chwali ze mieszka w stolicy. Ja mam sposób na
                  takich wieśniaków, po prostu jadę chama po lakierze aż w uszach piszczy ha ha ha
                  , potem z okna sie przyglądam jak burak skamle przy samochodzie. Trudno los
                  wiesniaka jest ciężki, na szczęście rodzina zabije świniaka i na lakier w sprayu
                  będzie , nie pozdrawiam wieśniaków i namawiam do tępienia nie warszawskich
                  rejestracji.
                  • Gość: 24h Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:41
                    Fiu fiu, no to pokazałes teraz klase, mało który "wiesniak" by Ci dorównał.
                    A propos wątku, stary juz, oklepany i nudny do bulu.
                    Może jak juz wszyskie asy wyjadą na wyspy, a na ich miejsce przyjadą "brudasy",
                    cos się w temacie zmieni, a tak... nic ciekawego.
                    • Gość: L Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:34
                      Niestety chamstwo wynosi się z domu a nie ukrywajmy tego dużej kultury na wsi i
                      w mieścinach nie ma i nigdy nie było .. bo niby skąd Parobkowie , chłopi tyrali
                      przez setki lat na polach Dziedziców , jeszcze nie tak dawno żyli w chatach
                      drewnianych a prąd do niektórych wsi doprowadzono dopiero w latach 50-siątych.
                      tymczasem miasta dokonywały skoków cywilizacyjnych i pogłębiała się różnica w
                      wykształceniu i stylu życia. Po wojnie nastała komuna na bagnetach ruskich
                      przyniesiona i PPR a później PZPR zaczął przesiedlać byłych chłopów ze wsi do
                      miast . Następna fala migracji następuje teraz ... pozostałe na wioskach chamy-
                      chłopi ciągną do miasta i znów zderzają sie z wyższym poziomem kultury a ,że
                      sami są jakieś 30 lat za miastem w rozwoju to niestety mają problemy z
                      przystosowaniem się do życia w mieście i stąd wynikają te różnice po prostu
                      bariery są duże np jak wspomniał poprzednik : chodniki , pasy na przejściach
                      dla pieszych itp Jednak przybysze z wioski nie umieją się zachować po prostu
                      brakuje im ogłady , kultury, wychowania... miejmy nadzieję ,ze osoby ze wsi i
                      małych miast szybko się przystosują i zaczną przestrzegać kultury i zasad
                      mieszkania w miastach.
                      L
                      • Gość: ggg Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.skynet.net.pl 13.06.07, 18:34
                        Jestem warszawianką od dziada pradziada i szczerze mówiąc w porównaniu
                        przyjezdnych i tubylców w pracy (duża zachodnia firma), tubylcy plasują się na
                        miejscu znacznie poniżej przeciętnej... aż mi wstyd że pochodzę z takiej
                        chamskiej warszawki...
                        • Gość: Leniwiec Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:48
                          Bo nam się za bardzo nie chce, mamy mieszkania po dziadkach/rodzicach, dla nas
                          życie w Warszawie to żadne wielkie halo, oni przyjeżdżają tu po swoją życiową
                          szansę, idą vabank, bo grają o wszystko, rozpierają się łokaciami. Cóż, taki
                          los wszytkich, stolic niestety. Ale można na nich zarobić, np. wynajmując
                          mieszkania, no i niektóre to nawet niezłe laski są...
                          • Gość: ble Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.spray.net.pl 13.06.07, 20:54
                            to akurat fakt, jak patrzę na te świńskie ryje rodowitych warszawianek to na
                            wymioty zbiera, od spalin powykrzywiane? bo przecież nie od gnoju
                            • Gość: xxx Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:01
                              Eee, koleś chyba przesadziłeś!!! Skąd ty się urwałeś, chamie jeden. Jak Ci się
                              nie podobają Warszawianki to spadaj do swoich wieśniaczek
                              • Gość: u Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:16
                                Ja też dodam coś od siebie.
                                1.Warszawa jest pełna ludzi z prowincji, ludzie ci są przebojowi i rozpychają
                                się łokciami, ale kompleks prowincjusza im pozostaje. Ludzi z klasą brakuje w
                                każdej grupie. Ale zdarzają się wyjątki - oszalałem na punkcie dziewczyny z
                                innego miasta i dobrze mi z tym :)
                                2.Najgorzej na jezdni zachowują się przybysze nieco już otrzaskani z naszym
                                miastem. Ale gorzej się jeździ po godzinach szczytu, samochodów jest wtedy
                                mniej, ale łatwiej o głupka.
                                3.Prowincjonalny desant w swoich rodzinnych stronach uważa się za coś lepszego
                                i starannie pracuje na złą opinię o warszawiakach.
                                4.Warszawiakiem trzeba się urodzić i to w warszawskiej rodzinie, w inym
                                przypadku jest się jedynie warszawianinem :) Co ciekawe, zasada ta nie dotyczy
                                kobiet :) Na ogół :)
                                5.Prawdziwy obłęd panuje na drogach prowadzących z Warszawy do innych miast.
                                Piątkowy wieczorny korek w stronę np Lublina to koszmar. Ciągnie się
                                kilometrami. Ciekawe co za ludzie w nim stoją? :) Dość często w piątki o tej
                                właśnie porze wracam do Warszawy i patrzę sobie na ten korek.
                                6.Nie lubię wędkarzy. Ten sport upodobało sobie najrozmaitsze buractwo. Każdy z
                                nich lezie nad wodę, ma ze sobą piwo (puszki wrzuci do wody), zanętę (wrzuci ją
                                do wody, żeby zgniła, a torebki zostawi przy brzegu), robaki (pudełko zawsze
                                zostaje na brzegu), żyłki i haczyki (przywiózł je specjalnie po to, żeby
                                zostawić powbijane i pouczepiane na dnie i wszelkich możliwych kłodach,
                                trzcinach itp). Podczas weekendów nad wodą są tłumy wędkarzy. Tylu ryb nawet
                                nie ma w naszych rzekach i jeziorach!!!! Nazywają to "silną presją wędkarską".
                                Obłęd.
                                Nie lubię wędkarzy i nigdy nie omijam zarzuconych wędek, zwłaszcza na Kanale
                                Żerańskim. Raczej dodaję gazu. Fajnie się potem plują te zapyziałe buraki
                                wędkarskie.
                                Haczyki i kotwiczki powinni mieć zarejestrowane i powinni pacić ogromne kary za
                                zgubienie ich w wodzie.
                                Nie lubię ich :)
                                7.Każdy kogoś nie lubi i bardzo chętnie o tym mówi. I dobrze.
                                8.Lista osób i grup osób, których nie lubię jest długa. Oszczędzę Wam jej ;)
                                9.Jeszcze jedna bardzo istotna sprawa: prowincjonalne dziewczyny mają większe
                                piersi. I fajniejsze. Wiem to na pewno, badania porównawcze prowadzimy z
                                kumplami od lat :) Pojedźcie choćby do Mińska Mazowieckiego i rozejrzyjcie się
                                wokół :))))
                                • Gość: Tie Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: 193.24.24.* 20.06.07, 11:13
                                  > Ja też dodam coś od siebie.
                                  > 1.Warszawa jest pełna ludzi z prowincji, ludzie ci są przebojowi i rozpychają
                                  > się łokciami, ale kompleks prowincjusza im pozostaje. Ludzi z klasą brakuje w
                                  > każdej grupie. Ale zdarzają się wyjątki - oszalałem na punkcie dziewczyny z
                                  > innego miasta i dobrze mi z tym :)

Pogratulować i życzyć szczęścia. Co do rozpychania się łokciami i kultury
                                  dyskutować nie mam zamiaru. Smutne jest jedynie to że jedyne znane mi miasta z
                                  Polsce gdzie przyjezdni traktowani sa per "było", "chamy" etc to Warszawa i
                                  Kraków. Sposób oceny świadczy o oceniającym nie ocenianym ..

> 2.Najgorzej na jezdni zachowują się przybysze nieco już otrzaskani z naszym
                                  > miastem. Ale gorzej się jeździ po godzinach szczytu, samochodów jest wtedy
                                  > mniej, ale łatwiej o głupka.

Rozumiem, że "otrzaskanie" i "głupek" to po rejestracji widać ?? :-PP
                                  Ciekawe, szczególnie jak auto jest firmowe a zarejestrowane np: w Rzeszowie (bo
                                  tam firma ma centrale) ..
                                  Czyżby jasnowidzenie ?? ;-) Dodając fakt ze auta rejestrowane na terenie
                                  Warszawy mają kilkadziesiąt różnych numeracji .. większość kierowców zna ok 10
                                  (może), to mam duże wątpliwości, że jesteś w stanie określić skąd jest właściciel.

> 3.Prowincjonalny desant w swoich rodzinnych stronach uważa się za coś lepszego
                                  > i starannie pracuje na złą opinię o warszawiakach.

Całkiem możliwe, ale jeszcze gorszą opinie wystawiają wypowiedzi jak Twoja ..

> 4.Warszawiakiem trzeba się urodzić i to w warszawskiej rodzinie, w inym
                                  > przypadku jest się jedynie warszawianinem :) Co ciekawe, zasada ta nie dotyczy
                                  > kobiet :) Na ogół :)

Hymm klasyfikacja dziwna, ale po części się zgadzam.
                                  O sobie nie mówię i nigdy nie mam zamiaru mówić "warszawiak" a nawet
                                  "warszawianin". Wbrew pozorom i pobożnym życzeniom nie jest to określenie
                                  nobilitujące. A ocenianie ludzi po pochodzeniu/miejscu urodzenia/rejestracji to
                                  cecha malutkich i często zakompleksionych .. Cóż każdy musi sie jakoś
                                  dowartościować .. :-P

[cut]

> 9.Jeszcze jedna bardzo istotna sprawa: prowincjonalne dziewczyny mają większe
                                  > piersi. I fajniejsze. Wiem to na pewno, badania porównawcze prowadzimy z
                                  > kumplami od lat :) Pojedźcie choćby do Mińska Mazowieckiego i rozejrzyjcie się
                                  > wokół :))))

Żenujące ...
                                  • Gość: u Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:37
                                    > 9.Jeszcze jedna bardzo istotna sprawa: prowincjonalne dziewczyny mają większe
                                    > piersi. I fajniejsze. Wiem to na pewno, badania porównawcze prowadzimy z
                                    > kumplami od lat :) Pojedźcie choćby do Mińska Mazowieckiego i rozejrzyjcie się
                                    > wokół :))))

Żenujące ...

Nie zgadzam się! Fascynujące!!!!
                              • Gość: ble Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.spray.net.pl 14.06.07, 00:31
                                sam jesteś chamem, a za radę dziękuję i korzystam, a ty podniecaj się
                                wytapetowanymi mimozami z rodowodem na zdrowie
                                • Gość: SYN ZUPY Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:17
                                  I TAK WSZYSCY ZGINIEMY W ZUPIE...
                                  • Gość: szadek Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.aster.pl 15.06.07, 12:38
                                    właśnie;)
                                    • Gość: miastowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:56
                                      Oj chamstwo ze wsi i małych miast się panosi ,ale cóż potrzebna jest siła
                                      robocza niezmienia to faktu ,że jednak ludzie z małych wsi i miasteczek nie
                                      potrafią się zachować i niestety swoje przywary przywożą do miasta zamiast się
                                      dostosować...
                                      • Gość: chłop ze wsi Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.aster.pl 15.06.07, 18:40
                                        oj, miastowy - a u mnie na wsi miastowe państwo właśnie zrywa truskawy, a wśród
                                        nich jest 12 rodowitych warszawioków. Jak chcesz to ciebie pało jedna tez
                                        zatrudnie - o ile jestes robotny, bo jesli nie to wylecisz na zbity pysk.
                                      • Gość: ble Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.spray.net.pl 15.06.07, 22:01
                                        a ja, chociażby po tych wypowiedziach, widzę że chamstwo z warszawy nie
                                        ustępuje w chamstwie chamom ze wsi, i co się tak oburzacie "elito"? Jak wsioków
                                        obrzucacie błotem to ok, a jak was ktoś nazwie po imieniu to brak kultury?
    • Gość: ggg Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.skynet.net.pl 15.06.07, 20:26
      Ale przyjezdni faceci są super, sama się z jednym spotykam. A warszawscy
      kolesie to tylko żel na glowie samochód z glośną muzyką i nic poza ty sobą nie
      reprezentują, a jak się wyprowadzi od mamusi to bida z nędzą, bo sam sobie w
      życiu nie poradzi, cale życie prowadzony za rączkę przez mamusię.
      • Gość: warszawiak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.eranet.pl 15.06.07, 22:24
        to wyjedz na wioche do tego swojego buraka i produkuj sie na lokalnym forum a
        nie tutaj.
        chamstwa nie zniese
        • Gość: miastowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:54
          hmm chamstwo jest niestety chamstwem a tutaj mieszacie wątki.... przewodnią
          myślą tego wątku było nieprzystosowanie się napływowej ludności głównie ze wsi
          oraz małych miasteczek do warunków panujących w mieście a nie zachowanie
          rdzennej ludności warszawy - więc wieśniacy i prowincjusze nie odwracajcie kota
          ogonem. Faktem jest ,że małomiasteczkowe i wiejskie przywary zostają i trudno
          je wykorzenić i do tego trzeba się umieć przyznać - właśnie do tego. Odrębną
          kwestią jest zachowanie się rdzennej ludności W-wy.
          Prawda jest też to ,że dużo przyjezdnych nie umie się dostosować do życia np w
          społeczności miejskiej - bloki . Przyzwyczajeni do wiejskich chatek , dużych
          przestrzeni wieśniaki i małomiasteczkowa nawałnica potrafi robić grilla nawet
          na balkonie zapominając ,że w bloku mieszka więcej osób. I tyle a wątek o
          zachowaniu warszawiaków powinien być poruszany ,ale osobno.
          Braku wychowania nie nadrobicie agresją w stosunku do rdzennych mieszkańców.
          Po prostu wieśniaki i małomiasteczkowi mają kompleks prowincji i już ,ale na
          szczęście to oni muszą z tym żyć nie ja heh
          • Gość: miastowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:56
            aha i jeszcze jedno jak miastowy przeprowadza się na wieś to wieśniaki też
            mówią o nim "obcy" więc czemu się tak dziwicie wieśniaki ,że w mieście to wy
            jesteście "obcymi"?
          • Gość: ggg Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.skynet.net.pl 16.06.07, 15:33
            Grilla na balkonie, tudzież w ogródku pod blokiem robią nie tylko wieśniaki...
      • Gość: fgvbfd Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: 89.171.106.* 16.06.07, 19:11
        "Ale przyjezdni faceci są super, sama się z jednym spotykam. A warszawscy
        kolesie to tylko żel na glowie samochód z glośną muzyką i nic poza ty sobą nie
        reprezentują, a jak się wyprowadzi od mamusi to bida z nędzą, bo sam sobie w
        życiu nie poradzi, cale życie prowadzony za rączkę przez mamusię."

Chyba nie wiesz o czym mówisz.............. Skóra, fura i komóra to domena
        wieśniaków!!! Tylko na tyle ich stać. A ty moja droga prezentujesz się na
        poziomie wieśniaka i dlatego takie głupoty wypisujesz. Nikt z Warszawiaków cię
        pewnie nie chciał, bo po co komu wieśniara? Pewnie dobrze się czujesz w rodzinie
        wieśniaka, wszyscy w rodzinie się cieszą, że taką miastową se wyrwał.
        • Gość: ggg Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.skynet.net.pl 17.06.07, 08:34
          Wolę kulturalnego wieśniaka, niż miatowego z brakiem kultury i inteligencji,
          takiego jak Ty. Nic innego nie potrafisz, tylko obrażać ludzi.
    • przejazd14 Re: chamstwo wyjechalo do siebie 17.06.07, 16:15
      Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> no i znow nastaly piekne dni - na ulicach pusto, korkow nie ma, nikt nie
      > trabi i nie wymusza.
      > chamstwo wyjechalo do siebie na prowincje, w 2/3 mieszan ciemno.
      > nareszcie Warszawa wyglada jak dawniej

Nie trzeba być przyjezdnym żeby robić grilla sąsiadom pod oknem. W mojej
      okolicy jest masa przyjezdnych oraz wielu warszawiaków w trzecim czy piątym
      pokoleniu. Niestety właśnie ci drudzy są utrapieniem osiedla, mimo że w nieco
      innym kształcie. O ile przyjezdni to czasem zwykła chamy granatem od pługa
      oderwane z butami na korytarzu, to profil warszawiaka wygląda następująco:
      miłośnik disco polo odtwarzanego na gó..anym rzężącym sprzęcie lub kinie
      domowym wystawionym za okno, miłośnik ogródkowego lub balkonowego grilla,
      mający w przysłowiowej dupie najbliższe sąsiedztwo. Oczywiście powiesz, że to
      może wyjątek od reguły, jednak gdybyś mógł przeczytać forum osiedlowe
      zobaczyłbyś, z jaką dezaprobatą i medialną nagonką mogą spotkać się ludzie
      rozsądni i kulturalni.
      • Gość: miastowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:48
        Powtarzam ,nie jest to wątek o nie kulturalnych warszawiakach tylko o
        wieśniakach i mało miasteczkowej nawałnicy , która powiedzmy sobie szczerze nie
        umie się zachwać w mieście . Po prostu ojciec chłop lub robol pgr-owski albo
        mało miasteczkowy robotnik lub urzędnik nie umiał nauczyć dziecka kultury
        panującej w mieście i tyle. Nie jest to wina wieśniaków ,ale mogliby się
        chociaż uczyć kultury życia w innym świecie czyli w mieście a nie przenosić
        wiejskie nawyki "spod strzechy" do miasta - na to zgody nie ma i już!

miastowy
        • Gość: miastowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:52
          PS.Doskonałym przykładem małomiasteczkowej nawałnicy jest przerysowana postać
          dozorcy (ciecia) Anioła w Alternatywach ciągle jeszcze aktualna
          miastowy
      • Gość: miastowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:51
        Nie chodzi tylko o grilla ,ale tez o zwykłe odruchy przy jedzeniu ( np
        siorpanie, trzymanie łokcia na stole w trakcie jedzenia, parkowanie aut gdzie
        popadnie, brak umiejętności chodzenia chodnikiem itp
        o takie ,rzeczy chodzi i jeszcze jedno miastowi - nie dajmy sobiew narzucić
        wiejskich obyczajów brońmy się przed wiejskimi przywarami.
        miastowy
        • Gość: wieśniak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.06.07, 16:06
          widzę, że swietnie sobie dyskutujesz. sam ze sobą. z pewnością pełne
          zrozumienie.
          bawa się dobrze.
          • Gość: ggg Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.skynet.net.pl 18.06.07, 20:59
            Ma ograniczone horyzonty.. Nie ma z kim dyskutować, więc robi to sam ze sobą,
            bo przecież wszędzie tylko wieśnaki, a on ze swoją wielkomiejską pychą nie
            dyskutuje z wieśniakami.
    • Gość: Lux Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:51
      Chamstwo już wróciło i tłoczy się z leasingowanych samochodach.
      • Gość: warszawiak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.acn.waw.pl 18.06.07, 22:26
        ot co - znowu korkie.
        do tego remont w alejach i cale miasto stoi.
        Juz nie moge doczekac sie wakacji - wyjada do Ojcow i znow bedzie luzno.
        • Gość: miau Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.spray.net.pl 19.06.07, 00:48
          wy rozgoryczeni ale "z pochodzeniem" przypominacie mi Łęckiego z Lalki,
          napuszonego durnia, dumnego z urodzenia, czyli faktu na który w ogóle nie miał
          wpływu. Cóż, kiedy nic innego nie ma co może podnosić autoocenę, bo człowiek
          tępy, nieużyteczny, niezaradny.

I tak wy, jeden czy drugi pluje tu na chamstwo wsioków, a nie przyzna o co
          chodzi, że gorzej zarabia, brzydszym jeździ samochodem, a może popier_dala mzk,
          codzień do swojej fajansiarskiej roboty, bo go wsioki gnojem cuchnące "wygryzły"
          Szkoły też nie skończył, bo wsioki na złość mu za dobrze pisały egzaminy.

Irytujecie mnie i żal mi was jednocześnie, buce nadęte a niedorobione. I piszę
          wam to jako Pan z zacnej rodziny co nie jedną stolicę widziała!
          • Gość: ktosik Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.fadesa.es 19.06.07, 17:41
            Popieram cię MIAU.

Ktoś kto czepia się pochodzenia społecznego i szuka w tym odpowiedzi: dlaczego
            właśnie jego sąsiad "totalny wieśniak z wiochy" właśnie kupił nowy leasingowany
            samochód? - musi otrzymać odpowiedź.
            Sąsiad ten pracuje na to co ma, a wszystkie buraki, które nie mają na lepsze
            auto czy wczasy użalają się i próbują to jakoś wytłumaczyć.
            Są to często warszawiaki z "rodowodem", których skręca, że ktoś przyjechał na
            ich podwórko i bawi się ich zabawkami, a oni WIELCY ludzie są poszkodowani - bo
            wszystkie przywileje to tylko im.
            Dobre czasy się skończyły.

Z psychologii dodam, że nawet najgłupszą dycyzję lub raz poparte stanowisko
            będziecie bronić, więc niech wiocha w waszych oczach będzie wiochą, a wszyscy
            warszawiacy broniący i popierający takie stanowisko w oczach wiochy niech
            burakami zostaną.

Pozdrawiam wszystkich BURAKÓW
            • Gość: warszawiak Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.acn.waw.pl 19.06.07, 22:53
              i wracaj do siebie - tam bedziesz mial posluch.
              • Gość: miejscowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:13
                Warszawiacy nie dajmy się przyjezdnym czyli OBCYM! Nie dajmy się im - brak
                kultury i wiejskie przywary nie mogą zwyciężyć. Wieśniacy i małomiasteczkowi
                muszą nauczyć się kultury życia w mieście - pamiętajcie chyba nie chcecie żeby
                chamstwo panoszyło się po ulicach miasta. Jeszcze tak nie dawno ich dziadkowie
                usługiwali dziedzicom , mieszkali w lepiankach i nie umieli się wysłowić po
                polsku a teraz do miasta się zjechali - taka jest cena rozwoju ,ale wieśniacy
                nie mogą zapomnieć gdzie są i nie powinni wiejskiego wychowania przenosić do
                miasta!
                miejscowy
                • Gość: wieśnaiczek :) Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.acn.waw.pl 20.06.07, 12:17
                  Rany ludzie nie macie o czym już chyba pisać ?? zaleczacie w ten sposób
                  kompleksy czy co?? ja jestem lepszy bo ze stolicy ???he...he... DO ROBOTY !!!
                  żebyście mieli za co spalcać te kredyta na apartamenty warszawskie :D
                • Gość: debil_z_w-wy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.crowley.pl 20.06.07, 12:20
                  Wsiawiacy wsyskich dzielnic!!! Łączmy sie!!!
                • Gość: majkel Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: 193.47.143.* 20.06.07, 13:28
                  Wieśniacy i małomiasteczkowi
                  muszą nauczyć się kultury życia w mieście

ale chyba nie chcesz powiedziec ze tym miastem jest Wa-wa??
                  nie rozsmieszaj mnie
                  Londyn czy NYC to miasta wawa to prowincja
                  • Gość: miejscowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 17:46
                    DLa wieśniaków lub małomiasteczkowych W-wa to wieeeela metropolia i spełnienie
                    wszelkich marzeń - zapewniam Cię
                • Gość: miau Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.spray.net.pl 20.06.07, 22:11
                  jeszcze nie tak dawno to wytwoja babka dawała dupy na Saskiej Kępie
                  • Gość: miejscowy Re: chamstwo wyjechalo do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:28
                    Nie trafiłeś (trafiłaś) wieśniaku zapewne lub małomiasteczkowy kmiotku.

saska kępa nie należała do W-wy ,były tam, pola.

Ale masz racje z tym ,że moja Babcia rzeczywiście mieszkała w centrum W-wy i
                    powiem ci więcej jej Babcia także.