Gość: padusza IP: *.netia.pl 10.07.07, 15:19 Czy ktoś podpisał już umowę - chciałam uzyskać konkretne informacje. Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.acn.waw.pl 10.07.07, 22:13 Ja podpisałam umowę rezerwacyjną i czekam na decyzję kredytową. A Pani, który domek kupiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.netia.pl 11.07.07, 09:46 Witam, Jeszcze nie kupiłam, i nie wiem czy kupię choć bym bardzo chciała. Ale mój mąż musi być w 100% przekonany do zakupu - z tym jest ciężko. Czy są jakieś haczyki w umowie? Czy cena może ulec zmianie? Czy przeglądał ją prawnik?. A zainteresowana jestem domkiem numer 41. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.securities.com.pl 12.07.07, 13:24 Umowa w formie aktu jest ok. My nanieśliśmy niewielkie zmiany. My będziemy mieć dom dwa domki dalej jakby się Pani zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 88.220.32.* 12.07.07, 13:30 Ja niestety slyszalam ze ma powstac duzy hipermarket i trasa, bardzo blisko tego osiedla, a preferuje cisze dlatego sie nie zdecydowalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.netia.pl 12.07.07, 13:48 co do projektowanej trasy, to chyba nie będzie aż tak blisko. www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/mapas/14_8.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 217.96.0.* 12.07.07, 14:33 dobrze ze wiezysz w rzeczy uslyszane a nie sprawdzone. Trasa bedzie, ale daleko, chyba nawet dalej niz wal miedzeszynski a co dospokoju i ciszy - widac ze tam nie bylas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.acn.waw.pl 12.07.07, 22:18 Trasa najbliższa to będzie, ale 1 km od tego osiedla, więc tylko duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.netia.pl 13.07.07, 14:51 Czy wynegocjowaliście zapis w umowie, że w razie przekroczenia terminu oddania płaci odsetki, lub że wyraża zgodę na przeniesienie przez kupujących wszelkich praw wynikających z umowy na rzecz dowolnych osób fizycznych i prawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.acn.waw.pl 13.07.07, 21:58 odsetki ustawowe są zapisane w umowie, a jeżeli chodzi o przeniesienie praw na inne osoby, to raczej mnie to nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.acn.waw.pl 13.07.07, 16:46 nie kilometr ale max 500 m. ale jak postawia ekrany to nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.acn.waw.pl 13.07.07, 20:16 prosze sprawdzic dokladnie na mapie. Ponad 500m od osiedla znajduje sie ulica Przewodowa, a trasa bedzie szla przez Szafirową, która znajduje się jeszcze dalej. W sumie obwodnica będzie przebiegała ponad 1 km od osiedla Prymulki. Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Osiedle Prymulki 17.07.07, 09:44 Witam, chciałbym ożywić ten wątek ;-). Jeszcze nie widziałem tego miejsca, ale z analizy lokalizacji i ogólnej znajomości okolicy bardzo mi się na razie wszystko podoba. Trochę niepokoi mnie niska cena (a może wcale nie jest niska?). Proszę o Wasze wrażenia. Czy ktoś, kto był zainteresowany skrajnymi segmentami, wprowadzał do nich jakieś zmiany? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki IP: 217.96.0.* 17.07.07, 10:52 Witam, my wzielismy skrajny segement. Generalnie plany sa ok, fajne wielkosci pokoi, miejsce na jadalnie itp. Jest jednak minus - brak szaf w przedpokoju. Tu na pewno wprowadzimy zmiany, tylko na razie zatstanawiamy sie nad roznymi opcjami. Mamy jeszcze troche czasu. A co do ceny, nie uwazam aby to byla bardzo atrakcyjna cenowo oferta, ale tez na pewno nie jest drogo. Z tego co mowil wlascicel, chce on teraz sprzedac 50% inwestyscji a drugi 50% jak juz wszytsko bedzie gotowe. I wiadomo, ze wtedy w innej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki 17.07.07, 11:46 A który segment? Ja zasadzam się na 6. Rozważam likwidację drzwi do garażu, chociażby ze względów bezpieczeńtwa, jednocześnie da to przestrzeń na szafę. Rozważam też 15 ale boję się, że życie przy ulicy, nawet jak wewnętrznej, może być niewygodne. Z kolei przy 6 nie wiem co wybudują za płtem, jak stanie tam szeregowiec taki jakie budują przy jeziorowej (30 segementów w jednym rzędzie) to nie będzie fajnie. Dzisiaj jedziemy oglądać teren i pewnie trzeba będzie jakoś podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki IP: 217.96.0.* 17.07.07, 13:08 my wzielismy 19, glownie kierowalismy sie stronami swiata. Nie wydaje mi sie zeby byl duzy ruch, tym bardziej, ze to srodek a nie poczatek osiedla. Co do twojego pomyslu - super. My bardziej kombinowalismy, zeby wydzielic z kuchni miejsce i na szafe i jednoczesnie na spizarnie. Wtedy to male okno, byloby w spizarni. Ale jeszcze sie nie zdecydowalismy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki IP: 217.96.0.* 17.07.07, 13:17 o! wlasnie sprawdzilam rozklad osiedla... i bylibysmy sasiadami :) Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki 18.07.07, 08:42 Sąsiadami prawdopodobnie będziemy, jak się nic u nas nie zmieni to w poniedziałek podpiszemy umowę przedwstępną. Daliśmy sobie jeszcze kilka dni na osowojenie się z decyzją a pan Michał był na tyle miły, że na to przystał. Z tym, że chyba jednak zdecydujemy się na 6 - właśnie ze względu na strony świata, zatem będzie to sądziectwo, ale troszkę dalsze. Co do spiżarki to ja chcę zrobić ją na styku kuchni i salonu ( zabrać trochę z salonu i trchę z kuchni, żadne z pomieszczeń na tym zbytnio nie ucierpi. Co do drzwi w garażu, byłem wczoraj na budowie i oglądałem pomieszczenia, nie wiem czy nie wystarczy przesunąć trchę ściankę w kuchni w kierunku okna, powinno ostatecznie powstać trochę miejsca na szafę. BTW> Moje gg: 1282001, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki IP: 217.96.0.* 19.07.07, 12:52 widze ze nie ma cie na gg, pewnie jestes wieczorami a ja nie :) Z tym przesunieciem sciany w strone kuchni, to wlasnie oto mi chodzilo (moze niezbyt janko sie wyrazilam) A reszte przestrzeni chcemy zabudowac i zrobic spizarnie, bo wazne jest zeby byla wentylacja, ale jeszcze zobaczymy. Nawet jesli zdecydujecie sie na 6 to i jak milo poznac sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Osiedle Prymulki IP: *.ip.fastwebnet.it 19.07.07, 15:21 Czy mozecie podac jaka jest mniej wiecej cena tych segmentow ? Odpowiedz Link Zgłoś
beasek Re: Osiedle Prymulki 20.07.07, 10:11 Dzien dobry Wszystkim z Panstwa, ktorzy zdecydowali sie na zakup domku na osiedlu Prymulki:). Wczoraj podpisalam umowe na domek nr 2. Bardzo dlugo szukalam takiego miejsca ... Dla niego zrezygnowalam ze zdecydowanie tanszego segmentu w okolicach Konstancina... Moze ktos z Panstwa jest nim zainteresowany? Ma 78 metrow, poludniowy 45 metrowy ogrodek, gotowy w 2009 roku w marcu. Argumenty za Prymulkami: doskonala lokalizacja, dojazd od 3 ulic, przyszla autostrada rzeczywiscie okolo kilometra dalej a jedna z osob, ktora tez zamieszka z nami osiedlu jest odpowiedzialna za tereny zielone wokol :) i drzewa, ktore pozostaly na dzialce to tez plan tej osoby... Kolejny argumet: domki sa naprawde ladne i estetyczne w porownaniu do tego, co sie buduje obecnie.Domek nr 2 ma maly metraz ...tylko 111 m z garazem...ale zadna setka w Wawie (nowa, stan surowy oczywiscie) nie ma takiej dobrej ceny.A poza tym te balkony po obu stronach segmentu, na wschod i na zachod tez czyni te najmniejsze segmenty wyjatkowymi. Mam troche malo miejsca na parterze, wyburze wszystkie mozliwe sciany:). Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
lyko76 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 21.07.07, 18:18 Witam, czy Ktoś z forumowiczów może podać mi orientacyją cenę za skrajne domki w zabudowie bliźniaczej lub ewentulnie ile kosztują inne domki w tej inwestycji. Dzięki bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 23.07.07, 13:21 Witam, myślę, że z ceną to najlepiej zdzwonić do właściela inwestycji. Pan Michał jest bardzo miły i osobiście prowadzi całą inwestycję i powie dokładnie co jest jeszcze dostępne i w jakiej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 23.07.07, 15:54 Witam, Udało się, zarezerwowaliśmy domek nr 41. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 217.96.0.* 23.07.07, 16:24 no to witamy sasiadke :) 19 sie klania Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 24.07.07, 08:04 Witam witam, kłania się przyszły właściciel domku 40 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordito Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 87.204.0.* 24.07.07, 09:35 Witam, a ja jestem zainteresowany domkiem numer 39 i mam założoną rezerwację ;-) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 24.07.07, 10:07 Miło mi poznać, myślę, że jak już będziemy po podpisaniu umowy i przeprawie z kredytem to można by się spotkać na kawie lub piwku ;-). Wprowadzacie jakieś zmiany do swoich bliźniaków? Ja mam kilka pomysłów jak zwiększyć przestrzeń na dole (24m to trochę mało na salon z wypoczynkiem i stołem jadalnym). Na razie mamy wizję taką: www.misie.waw.pl/markus/prymulki/40_S2.JPG Zielona plama to próba zlokalizowania stołu na 6 osób. Przy takim układzie chyba trzeba przesunąć komin w salonie w kierunku wyjścia na ogród. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordito Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 87.204.0.* 24.07.07, 11:03 Spotkanie przy piwku jak nabardziej TAK ;-)... Dokladnie mamy takie same oddczucia jak TY do powierzchni na dole. Na pewno bedziemy cos kombinowac - aby zwiekszyc tam przestrzen...szczerze mowiac boje sie troche tez skosow na gorze - raczej niski nie jestem (zona rowniez) i bylem kiedys u znajomego ktory cala gore ma ze skosami - i troche czulem sie klaustrofobicznie. moge prosic do jakis kontakt via mail do Ciebie? mam jedno pytanko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 217.96.0.* 24.07.07, 13:59 z tych wlasnie powodow (skosy, maly salon, cena) zdecydowalismy sie na segment skrajny. I my tez chetnie sie dolaczymy do tego piwa, jesli mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.securities.com.pl 24.07.07, 14:12 Witam serdecznie przyszłych sąsiadów! My mamy rezerwację na 37 i też chętnie dołączymy się do piwka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordito Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 87.204.0.* 24.07.07, 15:41 no to na piwko nam sie już niezły skład szykuje ;-))). pilnie potrzebuje chocby namiar gg na kogoś, kto już ma "podpisaną" rezerwację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 217.96.0.* 24.07.07, 15:51 podaje gazetowego martaba2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 24.07.07, 15:46 Witam, Sąsiedzi z domku nr 41 również przyłączają się do piwka. My chcemy wywalić ścianę między salonem a małym pokojem, pozostawić słup tzw. L- kę, oraz ściankę między kuchnią a salonem, oraz ściankę która zasłania schody. Sąsiedzi z domku 40, 39, czy zamierzacie coś pozmieniać na górze? My chcemy powiększyć łazienkę o część pokoju 1.1.1 i zwiększyć sypialnię 1.1.2, Bezpośrednio wejście z sypialni do łazienki. Chcemy zlikwidować jeden pokój. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 24.07.07, 15:49 Witam, CZy chodzi o podpisaną umowę rezerwacyjną? Podpisaliśmy w sobotę, dzisiaj przelaliśmy 10 tys. Pozdrawiam, Aga I Piotrek z prawie 4 letnim Błażejem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 24.07.07, 15:57 Gordito, o jakie skosy na górze chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordito Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 87.204.0.* 24.07.07, 16:18 powierchni uzytkowej jest ~140 metrow kw, z czego na gorze jestona liczona do wysokosci od wysokosci 1,4m. powierzchnia po podlodze to ~160 metrow kw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 24.07.07, 16:47 Masz na myśli domki od nr 27 do 34? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordito Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.chello.pl 24.07.07, 21:09 mea culpa ;-) faktycznie skosy sa tylko w blizniakach 27-34 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 24.07.07, 22:58 Przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem ale cały dzień byłem bez netu. Niestety skosy na całej powierzchni w północnych bliźniakach zdyskwalifikowały je u mojej kochanej Małżonki, a był moment, że byłem już zdecydowany na domek 29. Jak ktoś ma pytania na priv to email: markus@misie.waw.pl, gg: 1282001 Zdecydowaliśmy się na domek 40 ze względu na plany rozwojowe - trzy sypialnie w nich to za mało ;-), choć póki co jest 2+1 (małe jeden). My na dole chcemy zostawić gabinet, natomiast na pewno otworzymy kuchnię. Na górze chcemy zwiększyć pokoik od strony południowej żeby mieć sypialnię z balkonem (10m na sypialnię to za mało). Oczywiście łazienki łączymy i w zagłębieniu za kominem zrobimy małe pomieszczenie gospodarcze z piecem i pralką (z wejściem z łazienki). To tak na razie. Mam zamiar poznęcać się nad Panem Architektem (autorem wszystkich projektów oraz całego osiedla). Może wymyśli coś ciekawego. Czy ktoś rozważa zagadnienie rekuperacji, klimatyzacji lub ogrzewania podłogowego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:52 Witam, My chcemy zrobić ogrzewanie podłogowe na parterze i zrezygnować z grzejników na parterze. Znajomi, którzy mają ogrzewanie podłogowe, mówili że w domku w którym mieszkają od 2 lat, na parterze nie rozkręcili ani razu grzejników. A i chcemy dopłacić za okna, aby wewnątrz również były brązowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 24.07.07, 23:56 Markus02 a wjakim wieku jest dziecię? Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 25.07.07, 09:55 Dwuletania (21m-cy), śliczna dziewczynka ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 25.07.07, 09:58 Ale rozrabia jak pięciu chłopaków ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordito Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 87.204.0.* 25.07.07, 10:46 no to będzie miała śliczną, prawie roczną (11 ms) koleżankę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 25.07.07, 11:41 Super - to Błażej prawie 4-latek (3, 9 miesięcy) będzie już miał dwie koleżanki. Błażej chodzi do przedszkola na ul Gruszy - tj.około 2,5 km od Osiedla Prymulki. My mieszkamy ok 4 km od Osiedla Prymulki. Mieszkamy na Wawrze prawie 5 lat, jest super - czujemy się jak byśmy byli na wakacjach, nie czuć zgiełku wielkiego miasta. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 26.07.07, 07:43 Tylko pozazdroscic. Ja od dwoch lat szukam czegos rozsadnego i ta lokalizacja jako pierwsza jest pozbawiona jakis istotnych wad, przynajmniej na razie, i ma starodrzew ;-) Dlaczego tamto przedszkole? W okolicy jest ich raczej sporo. Pozdrawiam SlawekM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.eranet.pl 26.07.07, 10:45 Jest to Przedszkole prowadzone przez Siostry Salezjanki, znajomi z osiedla polecili nam to przedszkole, i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedynym minusem jest to, że jest czynne do 16. Musieliśmy zatrudnic Panią do odbioru Błażeja i zajęcia się nim przez około godzinkę. Ale naprawdę z przedszkola jesteśmy super zadowoleni. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 26.07.07, 12:03 Oh, to nasza mała też w podobny wieku - prawie 18 m-cy. Może razem będą chodziły do szkoły lub przedszkola w przyszłości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 26.07.07, 12:04 i też rozrabia za 5 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 26.07.07, 12:19 To robi nam sie niezle przedszkole z tego osiedla ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edward Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.chello.pl 27.07.07, 13:55 Czy sprawdzaliscie czy dzialka jest naprawde wolna i jakie sa ewentualnie plany zagospodarowania dla dzialki przy Prymulki, ja tez sie przymierzam i tez mam malego czlowieczka 1,5 rocznego wiec witam w klubie pzdr Edward Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 28.07.07, 10:56 Z tego co udało mi się znalźć to informacje o lokalizacji tras szybkiego ruchu, przeznaczenia terenów pod usługi oraz rodzaj zabudowy. Trasy przebiegają w względnie bezpiecznej odległości, niepokoić może tylko Mozaikowa, jak ją przedłużą do Przwodowej i obwodnicy południowej może być ruchliwa. Usługi mają być zlokalizowane w okolicach stacji, głównie w Międzylesiu oraz u zbiegu Traktu Lubeskiego i Wału Miedzeszyńskiego. Ta część Wawra jest zakwalifikowana jako przedmieścia i przeznaczona pod zabudowę z przewagą jednorodzinnej. Termin przedmieścia ogranicza gęstość zabudowy (nie wiem dokładnie jak interpretować wskaźnik 12 przy symbolu M2.12 oraz wskaźnik 0,6 przy intensywności zabudowy). Niby dużo informacji jest na stronach UM ale ja znalazłem same ogólniki. Najwięcej można wyczytać z mapy studium (link poniżej). www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/mapas/14_8.png Miałem mały zgryz w banku jeśli chodzi o hipotekę tej działki, ale wszystko się wyjaśniło. Na działce była hipoteka poprzedniego właściciela, która jest już zdjęta, jakiś czas temu krążył wypis z wpisem i niektóre banki jeszcze mają tą informację zarejestrowaną (np. Millennium). Aktulane wypisy już tego nie mają, dla pewności należy wziąć od p. Michała umowę notarialną zakupu działki (ja muszę). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 28.07.07, 10:59 A tu jest legenda do mapy: www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/mapas/14_leg.png A tu cała W-wa www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/3.php Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 29.07.07, 21:20 A czy można wiedzieć ile Pan czekał z banku na decyzję? Ja złożyłam do 2 banków i minęły 4 tygodnie i ciągle decyzji nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 30.07.07, 00:47 Decyzji jeszcze nie mam, dopiero rozpoczalem sciezke bankowa ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 217.96.0.* 30.07.07, 09:45 my zlozylismy w Millenium i decyzje dostalismy w przeciągu niecałych 2 tyg. W tym samym czasie zlozylismy w Nordei i ciagle czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: do prymulkowa lady 30.07.07, 09:49 No właśnie ja też czekam na decyzję z Millennium (składałam przez Open Finance) i ciągle tej decyzji nie ma. To samo z Kredyt Bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: do prymulkowa lady IP: 217.96.0.* 30.07.07, 10:26 Jesli chodzi o Millenium to skladalismy przez dom kredytowy notus - bardzo fajna obsluga. Wniosek do Nordei zlozylismy przez Money Expert i czekamy juz.... 6 tydzien - kompletna porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula78 Re: do prymulkowa lady IP: *.acn.waw.pl 30.07.07, 11:16 Dzięki za info. Niestety już chyba za późno na zmianę. Żałuję, że bezpośrednio nie złożyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: do prymulkowa lady 30.07.07, 13:40 Z Noredą faktycznie porażka, mnie nie udało się nawet umówić z agentem ;-). Prymulkowa Lady, czy mogę prosić o kotakt na priv? Chciałem podpytać o szczegóły związane z propozycją Millennium, mój email: markus@misie.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: do prymulkowa lady IP: 217.96.0.* 30.07.07, 14:57 wysłałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwARD Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.chello.pl 05.08.07, 10:52 dzieki za info dzis wybieram sie ogladac w realu teren no i decyzja jest juz bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
k-konrad Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 27.07.07, 20:13 Witam. No to do przedszkola doloze nasza 32-miesieczna corcie - Hanie :). I jednoczesnie pozdrawiamy przyszlych Sasiadow. Iza i Konrad. 12 - czyli obecnie dziura w ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
k-konrad Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 27.07.07, 21:33 Witam ponownie. Przy okazji informuje, ze przed chwila zarezerwowalem pod ew. potrzeby naszego (przyszlego) osiedla domene "prymulki.pl". Mam nadzieje, ze wsrod mieszkancow znajdzie sie ktos, kto kiedys stworzy jakis miniportalik osiedlowy na potrzeby mieszkancow. Ja ze swej strony deklaruje przekazanie tej domeny wlasnie na takie potrzeby. A swoja droga adres 'www.prymulki.pl' jest ladny, prawda? Strona osiedla powinna miec duza ogladalnosc wsrod... np. działkowcow i innych kwiatkolubnych stworkow :)) pozdrawiamy Iza i Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 28.07.07, 10:57 Zabawne, że ten adres jest na folderach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.netia.pl 02.08.07, 09:29 Witam, Przyszli sąsiedzi, to kiedy umawiamy się na kawę? - aby podyskutować o postępach prac, przyszłych zmianach w domu. Miło byłoby się poznać w "realu". Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 217.96.0.* 02.08.07, 13:07 popieram ta kawe. To moze zaczniemy od ustalenia terminu? ten weekend? Komu pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 193.109.123.* 02.08.07, 12:11 a gdzie mozna znalezc oferte developera? Znam te okolice, fajnie tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_anwil Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.netia.pl 02.08.07, 12:14 www.domy.zgr.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.netia.pl 02.08.07, 13:16 Weekend nam nie odpowiada - wyjeżdżamy, a może któregoś popołudnia w następnym tygodniu? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 02.08.07, 21:40 My tez wolelibysmy w przyszlym tygodniu, mamy komu sprzedac bobasa ;-) Proponuje zatem we wtorek o godzine 19 w Lolku na Polach Mokotowskich. Jak ktos nie lubi Lolka to prosze o inna propozycje, my sie dostosujemy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lyko76 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 04.08.07, 18:53 Chętnie byśmy uczestniczyli w spotkaniu, lecz ten wtorek u nas odpada. Jeśli będzie to inny dzień w przyszłym tygodniu to bardzo chętnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lyko76 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 05.08.07, 11:45 Jesteśmy za środą i za Lolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lyko76 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 03.08.07, 11:56 Witamy wszystkich nowych sąsiadów! Kłania się segment nr 24. Pozdrawia Asia i Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:59 Czy są jeszcze jakieś wolne segmenty? I najważniejsze - możecie ujawnić rąbka tajemnicy co do cen (orientacyjnie). Może bym do Was dołaczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.netia.pl 06.08.07, 10:32 Witam, My też piszemy się na środę. Może wymienimy się telefonami na maila? Czyli, środa 19 w Lolku - jakiś znak rozpoznawczy? Mój mail aga_paduch@poczta.onet.pl Pozdrawiamy, Aga i Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 06.08.07, 14:10 Właśnie zrobiłem rezerwację w Lolku na godzinę 19 na środę. Pan z pabu będzie dzwonił w środę rano z potwierdzeniem zatem proszę o deklarację kto będzie jeszcze chętny/odważny spojrzeć w twarz przyszłym sąsiadom ;-). W środę też będę wiedział dokładnie, które to miejsce w pubie i je opublikuję. Mój email: markus@misie.waw.pl pozdrawiam SławekM Odpowiedz Link Zgłoś
lyko76 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 06.08.07, 17:26 Potwierdzamy. Asia i Artur lyko@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.securities.com.pl 08.08.07, 12:23 Czy spotykamy się w końcu dzisiaj? My chętnie przyjedziemy na trochę, aczkolwiek w trójkę, bo niestety nie mamy co z maluchem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 08.08.07, 14:50 Halo halo, przepraszam bardzo za brak informacji o naszym dzisiejszym spotkaniu, ale niestety sam w pracy miałem od rana ciąg spotkań i nie miałem dostępu do netu. Rezerwacja w Lolku potwierdzona, mamy zarezerwowany podest w środku, jak się wejdzie do lokalu to jest on po prawej stronie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 08.08.07, 16:48 Ok. To my będziemy z 1,5 rocznym maluchem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibanez Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 16:10 radze uwazac na pana michala Ż i obiekty przez niego budowane Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? 12.08.07, 21:52 A dlaczego to niby mamy uważać? Reprezentuje Pan konkurencję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibanez Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 20:15 nie jestem konkurencja pana Ż mam to nieszczescie w pewnych sprawach z nim wspolpracowac moje ostrzezenie wynika z doswiadczen z tej wspolpracy oraz relacji innych kooperantow pana Ż.Panstwa entuzjazm tym osiedlem oraz wiara w slowa pana Ż jest porazajacy moje ostrzezenie to tylko sygnal dla panstwa zeby bardziej patrzec na to co robi wykonawca a nie mowi zasada pana Ż jak najwiecej zarobic jak najmniej wydajac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: 217.96.0.* 14.08.07, 09:36 jak najmniej wydac - jak najwiecej zarobic - to zasada kazdego przedsiebiorcy, bo to nie instytucja charytatywna. Porownujac oferte Pana Michała i innych developerów, to jego zdecydowanie wygrywa, jesli chodzi o to co bedzie w segemntach/domach zrobione. Pozatym to nie Pan Michał buduje, ani nie jego firma, tylko zupelnie inny wykonawca, z ktorym Pan Michal podpisał umowę. Mimo wszystko Twoj post jest bardzo ogolnikowy i nie ma w nim rzeczowych argumentow. Nie twierdze, ze trzeba slepo wierzyc we wszystko co mowia ludzie (w tym takze i Ty). Na razie wszystko co powiedział Pan Michał ma odzwierciedlenie w faktach. Jeśli naprawde chcesz nam pomoc i nas ostrzec, to badz bardziej konkretny. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 18:27 to pierwsza inwestycja mieszkaniowa pana michala i to on placi wykonawcy i decyduje co ma byc prosze zwrocic uwage na:1)materialy uzyte do budowy 2)materialy wykonczenia<szczegolnie jakosc,czy zgadzaja sie z panstwa uzgodnieniami> 3)stolarka okienna<pan michal ma firme produkujaca okna ale dla obnizenia kosztow moze zastosowac stolarke nizszej jakosci{jego okna sa dosc drogie}> nie twierdze ze te domy beda zle lub zle zrobione ale przy pierwszej takij inwestycji moga pojawic sie bledy zycze szybkiego odebrania kluczy i bezproblemowego mieszkania z powazaniem IBANEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? IP: *.acn.waw.pl 14.08.07, 20:22 dziekuje za rady, na pewno bede sprawdzala czy materialy uzyte przy budowie i wykanczaniu sa tej samej jakosci co w umowie. Dodam tylko ze okna maja byc wlasnie z pana Michala firmy. pozdrawiam PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? okna IP: *.acn.waw.pl 09.11.07, 22:14 Niestety okna mają być PCV w kolorze białym. Co prawda standard wykończenia nie określa jakiego koloru mają być okna, ale na wizualizacji domków są w kolorze drewno-podobnym i szczerze mówiąc takich się spodziewałem :-( Dziwi mnie, że Plastoma - producent okien decyduje się na wariant oszczędny i chce zamontować zwykłe, białe ramy. Koszt okien z PCV w okleinie drewno-pododnej nie jest znacząco większy, a zdecydowanie poprawiłby wygląd zewnętrzny segmentów, szczególnie w zaproponowanej kolorystyce elewacji. Co więcej bliźniaki ponoć mają mieć okna w brązie, czyli tak jak na przedstawionej nam wizualizacji osiedla... Co o tym myślicie? Może warto powalczyć o w tej sprawie z Plastomą? Pozdrawiam sąsiadów, Arczi seg.15 Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? okna 09.11.07, 22:43 Z tego co ja wiem to okna mają być białe ale od środka. Na zewnątrz mają być w kolorze dopasowanym do elewacji. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? okna IP: *.acn.waw.pl 11.11.07, 16:16 Pytanie tylko co oznacza dopasowanie do elewacji? Bo dla Plastomy znaczy białe, a dla innych np. projektanta (wizualizacja) - brązowe. Na dzień dzisiejszy okna są białe zarówno od środka jak i na zewnątrz. Widać to już w pierwszych dwóch rzędach segmentów. Gdyby było tak jak mówisz to OK, ale jak widać Plastoma przyjęła bardziej oszczędny wariant... dziwi to tym bardziej, że sama produkuje okna. Bliźniaki mają mieć brązowe na zewnatrz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lyko Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? okna IP: *.eranet.pl 13.11.07, 09:31 Dla mnie sprawa nie do konca jest jasna. Rozumiem,że wizualizacja nie jest projektem wiążącym, ale napewno określa wygląd domków potencjalnym kupującym. Ja bardzo się zawiodłem, że zrezygnowano z okien brązowych w segmnentach. Wizualizacja wprowadziła nas też w błąd w temacie odgrodzenia balkonów (od strony ogródka i od garażu) w segmentach. Na wizualizacji balkoy sąsiadów są odgrodzone ścianką z luksfer do wysokości ok. 2 - 2,5m (czyli dającej komfort obydwu mieszkańcom). Ostatecznie sąsiadujące ze sobą balkony będą odgrodzene balustardą o wysokości sięgającej "tak do pasa". Dodatkowo biorąc pod uwagę standardy na innych osiedlach teren przynależny do domku (poszczególnej szeregówki czy bliżniaka) powinien być odgrodzony (nawet zwykłym płotkiem z siatki) przez inwestora. Może powinniśmy zastanowić się nad spotkaniem z architektem i omówienie nurtujących nas probemów. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? okna IP: *.nokia.com 22.11.07, 17:00 Też uważam, że powinniśmy sie spotkać z investorem i architektem. Wygląda na to, że są coraz większe rozbieżności w tym co było planowane, a w tym co jest stawiane. Ani wizualizacja, ani dokumentacja projektu, którą dostaliśmy nie obejmuje wszystkich szczegołów budowlanych segmentów i warto to wyjaśnić jak najszybciej, by się później bardzo nie zdziwić.... Pozdrawiam, Arczi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibanez Re: Osiedle Prymulki - kto kupił? okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 11:08 okna w kolorze sa o 20-30 procent drozsze wiec plastoma chce na tym i balkonach(luksfery tez kosztuja) zaoszczedzic .To normalna polityka p. michala.radze pilnowac wykonania domow a wszczegolnosci drobiazgow , jakosci wykonania i zgodnosci z wszczesniejszymi ustaleniami.plastoma(p.michal) lubi zmieniac ustalenia widzac ze bedzie go to drozej kosztowac niz sam sobie zalozyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Spotkanie 08.08.07 IP: 217.96.0.* 09.08.07, 09:35 Kto byl i jak bylo?? Ja niestety nie zdazylam :( Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: Spotkanie 08.08.07 09.08.07, 14:00 My niestety też nie zdążyliśmy :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Spotkanie 08.08.07 IP: *.netia.pl 10.08.07, 10:01 Byliśmy (domek nr 41) oraz sąsiedzi z domku nr 40. Było bardzo miło. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
lula78 Re: Spotkanie 08.08.07 10.08.07, 18:09 No to szkoda, że nas nie było. My będziemy też blisko mieszkać, bo w 37 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Spotkanie 08.08.07 11.08.07, 09:18 Mogę Cię prosić o kontakt? Mój email: markus@misie.waw.pl Prośba jest skierowana do przyszłych właścicieli domków 36 - 39 ;-) Chciałem przedyskutować zmiany w jakie chcemy wprowadzić w domku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Plac zabaw 23.08.07, 11:08 Czas podnieść nasz wątek do góry. Właśnie się dowiedziałem od p. Michała, że przygotuje on oczywiście miejsce pod plac zabaw, ale nie będzie dostarczał sprzętów na niego. Myślę, że warto zacząć zastanawiać się zatem co tam moglibyśmy kupić i jaki budżet na to przeznaczyć. Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Plac zabaw IP: *.netia.pl 24.08.07, 12:52 znalazłam coś takiego: www.rodo.com.pl/ Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Plac zabaw IP: *.netia.pl 24.08.07, 13:30 Kolejne linki: www.placzabaw.com.pl/ www.akant.waw.pl/ Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
k-konrad Re: Plac zabaw 27.08.07, 22:19 Witam. Co konkretnie wybrać - o tym zawsze zdążymy zdecydować w zależności od budżetu. Ale wydaje mi się, że organizując powinniśmy pamiętać o kilku założeniach, które - gdy obserwuje się inne place zabawa - nie zawsze są zachowane. Moich zdaniem, priorytetem jest wygrodzenie terenu placu, dyskretnym, acz skutecznym płotkiem, broniącym dostępu do piaskownic i urządzeń zwierzakom. Następnie - ważne jest zdecydowanie o podłożu, czy zostawiamy naturalne (trawka, żwirek etc.), czy inwestujemy w maty gumowe. Warto od razu byłoby pomyślec o zadaszeniach dla piaskownic i ew. laweczek. To takie pierwsze uwagi ad hoc. Poydrawiamy Iza, Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
k-konrad Poczukiwani - segmenty 11, 13, 14, 7, 8, 9, 10 27.08.07, 22:30 Witam. Jeśli czytają ten wątek osoby, które zdecydowały się na zakup segmentów 11, 13, 14, 7, 8, 9 i 10 - uprzejmie je proszę o kontakt. Miałbym kilka pytać dot. zagospodarowania ogródków między naszymi posesjami. kontakt na: konrad.k<--ma$pka-->post.pl Pozdrawiam Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Poczukiwani - segmenty 11, 13, 14, 7, 8, 9, 1 IP: *.netia.pl 04.09.07, 10:51 Witam, Coś umarł nam wątek, podnoszę do góry. Ilu już nas jest - tych którzy podpisali umowy? My już po. Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Poczukiwani - segmenty 11, 13, 14, 7, 8, 9, 1 04.09.07, 11:29 My też, domek 40 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
seawali Czy ktoś próbuje wygospodarować dodatkowy pokój? 11.09.07, 13:37 Jestem zainteresowana segmentem w szeregówce. Czy ktoś próbuje może wygospodarować dodatkowy pokój? Na górze to chyba niemozliwe. Ewentualnie na dole - robiąc pokój z kuchni a w salonie aneks. Tylko czy to sie pomieści... Poza tym czy na razie nie macie zastrzeżeń do wykonawcy (kwestia umowy, to co się dzieje na miejscu, itp.). Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
tivi_marcin Re: Poczukiwani - segmenty 11, 13, 14, 7, 8, 9, 1 18.09.07, 10:12 witam wszytskich wraz ze znajomymi z wrocławia podpisaliśmy umowe wstępną na 16 i 17 . Mamy nadzieje w tym tygodniu sfinalizować sprawę . Chętnie poznamy sąsiadów .... mamy córkę 6 lat która w grudniu będzie miała rodzeństwo ...Ciekawe kto mieszka pod 15 i 18??? ;-) Marcin i AGA Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Poczukiwani - segmenty 11, 13, 14, 7, 8, 9, 1 18.09.07, 15:30 Witam serdecznie na pokładzie, domek 40, Sławek, Ania + 2-letnia Marta ;-) Na Waszym miejscu zainteresowałbym się również kto będzie mieszkał w domkach 20 i 21 ;-) SławekM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanis segment 20 IP: *.centertel.pl 19.09.07, 11:54 Witamy wszystkich miłych sąsiadów, domek nr 20- Justyna i Dawid :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: segment 20 IP: 217.96.0.* 19.09.07, 14:51 Witamy sasiadow zza sciany :) Marta i Gaby segment 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanis Re: segment 20 IP: *.centertel.pl 19.09.07, 17:16 Cześć:) Niedługo stan "0" naszych segmentów, nie wiem jak wy, ale ja nie mogę się już doczekać zamieszkania tam. Teraz mieszkamy w kawalerce na Bemowie, ale ja wcześniej mieszkałam w Wawrze, także ciągnie mnie w tamte strony. Mam nadzieję, że będzie się nam tam dobrze mieszkało- na osiedlu i ze sobą przez ścianę;) Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulkowa lady Re: segment 20 IP: 217.96.0.* 20.09.07, 09:28 Hej Justyna :) my tez czekamy z niecierpliwoscia az to nasze miejsce sie wybuduje. Na razie zagladamy na budowe jak czesto sie da (martwia mnie jedynie te drzewa, ze bedzie za duzo cienia) no ale zobaczymy. Na razie mieszkamy na Kabatach, ale ja pochodze z Jozefowa wiec Radosc to bliskie memu sercu rejony :) Tez mam nadzieje ze mieszkac sie tam bedzie dobrze, oprocz sciany bedziemy tez dzielic ogrodek :) pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
tivi_marcin Re: segment 20 21.09.07, 22:52 witam Justyno witaj Dawidzie Będziemy się stykać ogródkami jak dobrze pójdzie .. Mmay nadzieje skończyć formalności kredytowe w następnym tygodniu i wtedy na spokojnie pomysleć o rozkładzie mieszkania, przeróbkach itp. Moze wymienimy doswiadczenia... Obok nas zamieszkają nasi przyjaciele z Wrocławia / 17 / więc Mam nadzije ze razem stworzymy fajną paczkę ... Znacie sąsiadów z 21? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanis Re: segment 20 IP: *.centertel.pl 24.09.07, 00:03 Witajcie:) Jeszcze nie znamy sąsiadów z 21. Wyczytałam na forum, że odbyło się spotkanie integracyjne mieszkańców Prymulek, ja niestety dopiero niedawno trafiłam na to forum, ale mam nadzieję, że kiedyś zorganizujemy coś i się poznamy. Napewno będzie nam się fajnie mieszkało, pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wołomin Re: segment 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:25 No my kupiliśmy segment dwajścia jeden. złozylismy się z chłopakami z Wołomina. Nie będziemy tam miszkac, bedzie to dobra lokata szmalu. Planujemy tam otworzyc jakąs cichą działalnosc, moze salon masazu. Dla milych sąsaidów pierwsza wizyta gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
tivi_marcin szkoła 06.10.07, 10:20 Czy ktoś z szanownych sąsiadów ma dziecko w wielu szkolnym . My mamy córeczkę która we wrześniu 2008 trafi do 1 klasy . Fajnie ja Odpowiedz Link Zgłoś
tivi_marcin szkoła 06.10.07, 10:23 tivi_marcin napisał: Czy ktoś z szanownych sąsiadów ma dziecko w wielu szkolnym ?. My mamy córeczkę która we wrześniu 2008 trafi do 1 klasy . Chcemy ją wysłać od razu do szkoły w wawrze. Fajnie jakby miała towarzystwo .... Odpowiedz Link Zgłoś
seawali Re: szkoła 09.10.07, 20:17 Witaj, do ktorej szkoly w Wawrze? A jak tam ze szkolami w okolicy... Podobno kolo torow w Radosci jest OK. pozdraw, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: szkoła IP: *.netia.pl 10.10.07, 11:21 Niedaleko osiedla jest szkoła na ul. Bajkowej - zerówka, podstawówka i gimnazjum - jest to szkoła sportowa. W rankingach wypada dosyć dobrze. Jest to szkoła państwowa. Na ul. Patriotów jest prywatna szkoła - czesne to chyba około 1000 zł na miesiąc. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agapa45 Re: szkoła IP: *.aster.pl 27.12.07, 22:21 Witamy. mamy synka który we wrześniu pójdzie do 1 klasy, zamierzamy zapisać go do szkoły na ul Bajkowej. Rozmawialiśmy z Panią Dyrektor od stycznia można dokonywać już zapisów. Formularze są na stronie szkoły. Super by było gdyby chodzili do jednej klasy, zawsze to przyjemnie i praktycznie . pozdrawiamy - sąsiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Poczukiwani - bliźniak 38, 39 20.09.07, 16:23 Czy przyszli sąsiedzi z środkowego bliźniaka czytają to forum? Jak tak to proszę o kontakt Witam oczywiście pozostałych sąsiadów ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
seawali Re: Poczukiwani - bliźniak 38, 39 25.09.07, 11:08 Witam. Wczoraj podpisaliśmy rezerwację na 39, załatwiamy kredyt, więc prawie jestesmy juz sąsiadami. Jesteśmy otwarci na wszelkie pomysły, innowacje itp. dot. domu i terenu. Pisalismy zresztą jakiś czas temu do Ciebie na priva pytając o umowę i postep prac. Naiwasem mówiąc mój brat "robi w budowlance". Zaciągnęłąm go na budowę w zeszłym tygodniu i chwalił solidność robót i materiały. Ewa, Adam, Majka (5 lat) i Zosia (11 mies.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula78 Re: Poczukiwani - bliźniak 38, 39 IP: *.securities.com.pl 25.09.07, 11:34 Witaj! To chyba prawie same dziewczynki będą na naszym osiedlu :-). My jesteśmy w 37 i mamy córcie 19-miesięczną. Pozdrawiam sąsiadów z bliźniaka obok. Ula, Romek i Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zourata Segment 3:) to My - segmenty srodkowe - jest ktos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 11:12 Witamy wszystkich forumowiczow, tych co juz kupili i tych ktorzy jeszcze sie zastanawiaja choc nie ma juz wielkiego wyboru ... My przed paroma tygodniami kupilismy segment 3. Wiem, ze nasza sasiadka Beata kupila 2 - pozdrawiamy bardzo serdecznie :). Bylo sporo wymiany informacji na tym forum wlascicieli blizniakow. troche pozazdroscilam im tego ;) dlatego szukam teraz wlascicieli segmentow, szczegolmie tych najmniejszych czyli srodkowych. Nie mamy duzego pola do popisu jesli chodzi o przestawianie scian (szczgolnie naszego szeregowca bo wiekszosc scian juz stoi) ale moze jakas wymiana informacji by sie przydala. My zdecydowalismy sie zlikwidowac sciane na dole, czyli polaczyc salon z kuchnia. Ponadto przesuwamy nieco sciane miedzy dwoma sypilniami na gorze tak aby zrobic je porownywalnej wielkosci i stworzyc miejsce na szafe. No i chcemy miec schowek pod schodami (od toalety)... Moze ktos ma inne mozliwe do wcielenia pomysly? Pan Krzysztof proponowal nam niewielkie powiekszenie lazienki kosztem najwiekszej sypialni poprzez stworzenie wneki ale jakos nie mozemy sie na to zdecydowac. czy ktos moze wybral ta opcje? Czy sa obecni na forum nasi najblizsi sasiedzi czyli segmentow 1,2,4,5 i 6 ? Moglibysmy zastanowic sie nad ujednoliceniem podzialu naszych ogrodkow np sam zywoplot .... moj adres: zourata@gazeta.pl No i moze jakies spotkanie wszystkich przyszlych mieszkancow osiedla ??? Milo byloby sie poznac :) Pozdrawiamy serdecznie Kasia i Maciek (poki co 2+0 ale w przyszlosci 2+ wiecej niz 0 :)) email: zourata@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tivi_marcin Re: Segment 3:) to My - segmenty srodkowe - jest 20.01.08, 01:44 my włąśnie kombinujemy jak otworzyc przestrzen na dole jest problem ze scinami nośnymi ale podobno da sie to zrobić ... musimy to skonsultować .. co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flipp ogródki IP: *.centertel.pl 07.10.07, 12:35 czy ktoś z szeregowców myślał o ogrodzeniu ogródków? dobrze byłoby to ujednolicić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wołomin Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 20:24 Nie trzeba nic grodzic, chlopaki z miasta zapewnią wam ochrone i bedzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Osiedle Prymulki - ogrzewanie 18.10.07, 15:11 Witam, chciałbym odświeżyć ten wątek i zarzucić temat ogrzewania na jakie się decydujecie. My na chwilę obecną zdecydowaliśmy się na tradycyjne plus maty elektryczne w łazience i kuchni. Ktoś się zdecydował na pełną podłogówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padusza Re: Osiedle Prymulki - ogrzewanie IP: *.netia.pl 19.10.07, 10:00 Hej Sławek, My też zdecydowaliśmy się na maty elektryczne w łazienkach, w przedpokoju, i kuchni. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Osiedle Prymulki - nazwa ulicy 30.10.07, 12:09 Moi Drodzy, właśnie sobie uświadomiłem, że mamy piękną nazwę osiedla ale nie mamy nazwy dla naszej ulicy. Będzie co prawda wewnętrzna ale będzie przebiegać przez całe osiedle, od Mozaikowej do Zasadowej. Wypadałoby ją jakoś nazwać, nie sądzicie? Okolica pełna nazw kwiatów, choć nie brak i Jaszczura i Ślimaka. Wpisujcie swoje propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zourata Re: Osiedle Prymulki - nazwa ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:34 Witam :) A czy ta ulica nie nazywa sie wlasnie Prymulki? Na planie miasta jest zaznaczona taka ulica miedzy Zasadowa i Mozaikowa, bylam przekonana, ze to wlasnie nasza.... Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus02 Re: Osiedle Prymulki - nazwa ulicy IP: *.acn.waw.pl 31.10.07, 09:09 Prymlki to uliczka równoległa, ona już istnieje i nasze domki faktycznie przy niej nie stoją. Powstanie wzdłuż nich nowa, na razie bez nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lyko76 Re: Osiedle Prymulki - nazwa ulicy IP: *.eranet.pl 02.11.07, 09:56 Według mojej wiedzy nasze osiedle będzie miało adres ul. Mozaikowa ( 245 - bodajże), a w tej chwili zastanawiamy się jak nazwać naszą uliczkę wewnątrz osiedla (to będzie tylko droga dojazdowa do naszych domków i nie będzie miała oficjalnej nazwy wydanej przez UM. Jeżeli się mylę to proszę o korektę. Pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOŁOMIN Re: Osiedle Prymulki - nazwa ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 17:35 Zróbmy Wołomińska, ładnie brzmi no i mamy dojścia w urzędzie, więc na pewno przejdzie. No i chłopaki będą wiedzieli jak trafić:) Odpowiedz Link Zgłoś
markus02 Re: Osiedle Prymulki - nazwa ulicy 06.11.07, 12:37 Pewnie masz rację. Nie zmienia to faktu, że naszą uliczkę możemy jakoś nazwać prawda? Jeżeli chcielbyśmy zgłosić ją do UM to przestałaby być droga wewnętrzną, a póki co chyba na tym nikomu nie zależy. Pozdrawiam SławekM Odpowiedz Link Zgłoś