Dodaj do ulubionych

Dąbrówka Wiślana DW V

IP: *.man.polbox.pl 07.12.01, 10:56
Poszukuję sasiadów z DW V .
Wczoraj dzwoniłam do JWC i Panie z biura handlowego twierdzą, że budynek będzie
oddany w czerwcu 2002. Ja umowę podpisywałam w czerwcu 2001 i termin oddoania
luty 2002 (w/g tego już mają poślizg 4 m-ce).
Może Wy wiecie coś więcej.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: rafi Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.pkobp.pl 09.12.01, 09:44
      w mojej umowie z pazdziernika 2001 jako termin wskazany jest czerwiec 2002 roku
    • Gość: Włodek Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 15:50
      Podczas wstępnych rozmów zapewniano mnie o końcu I kwartału 2002, ale w umowie
      (październik) występuje już II kwartał 2002 i nie podejrzewam aby udało im się
      wcześniej oddać nasz blok. Obserwując to co się dzieje obok (DW I do DW IV),
      przygotowałbym się raczej na termin późniejszy.
      Do zobaczenia, mam nadzieję w II kw. 2002.
    • wlozmij Re: Dąbrówka Wiślana DW V 14.01.02, 15:56
      Czy ktoś wie co słychać na budowie DWV, nie byłem tam od listopada. Może po
      zakończeniu DWI - DWIV, przyśpieszą prace w naszej części. I może jeszcze jedno
      pytanie z innej beczki, czy ktoś z Was sprawdzał wpływ na naszą okolicę
      znajdującej się niedaleko oczyszczalni ścieków "CZAJKA". Ciekawy jestem Waszych
      spostrzeżeń (organoleptycznych).
    • Gość: TM Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 217.153.46.* 15.01.02, 14:47
      Ja kupilem mieszkanie w DWVI, czyli ten sam etap co Ty. W umowie mam wpisane,
      ze planowany termin oddania inwestycji to pazdziernik 2002 r.
      • Gość: Klaudia Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 213.25.161.* 16.01.02, 13:19
        Ja kupiłam w DW VII i w umowie mam sierpień 2002, mam nadzieję że przed końcem
        roku wyrobią się z oddaniem.

Pozdrawiam,
        Klaudia
    • Gość: Tola Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 195.136.122.* 24.01.02, 11:46
      Witam sąsiadów z DW V
      co do terminu oddania V - to pani z biura obsługi klienta w JWC twierdzi, że
      ustalono na 15.05.2002 a czy tak będzie - pożyjemy zobaczymy....
      • Gość: kyrt Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.waw.cdp.pl 10.04.02, 11:37
        Witam wszystkich sąsiadów i forumowiczów.
        Kupiłem mieszkannie w budynku DWV w sekcji c, i mnie napisano termin odbioru na
        15.08.2002 więc nie ma się co łódzić że będzie to wcześniej.
        Może ktoś wie jaki będzie czynsz i czy to 0,30 USD na umowie będzie wliczone do
        czynszu?
        • Gość: Aneta DW Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 195.136.122.* 11.04.02, 08:55
          do kyrt!
          proponuje zajrzec na strone www.eff.atra.pl
          tam nasze osiedle DW na swoją liste dyskusyjną, naprawde warto zajrzec...
          pozdrawiam
          • nmare Re: Dąbrówka Wiślana DW V 07.06.02, 09:25
            Witaj Sąsiadko!
            usiłowałam zajrzeć na polecaną przez Ciebie stronę www.eff.atra.pl - bez efektu,
            czy to już nie aktualne?
            Czy już dostałaś kluczę do swojego wymarzonego mieszkanka?
            Rozmawiałam dwa tygodnie temu z Majstrem, sekcję A już oddają. Jeżeli chodzi o
            sekcję D to najlepsza prognoza to połowa lipca a najgorsza - koniec sierpnia.
            pozdrawiam

• anetaaneta Re: Dąbrówka Wiślana DW V 07.06.02, 15:52
              pewnie ze nadal aktualne (dziwne ze nie mozesz zajrzec na forum, ja codziennie
              przegladam bez problemów)
              a mieszkania owszem przekazuja ale na Radzyminska - my (sekcja A)prawdopodobnie
              dostaniemy klucze w polowie lipca
              pozdrawiam
              Aneta V
              • Gość: Ula Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 213.241.44.* 19.07.02, 13:31
                Pisałaś, że sekcja A ma odbierać klucze w połowie roku. Czy rzeczywiście już
                odbieracie klucze? Ja mam mieszkanie w sekcji C i ostatni termin o jakim mówili
                to wrzesień.
                Ul DWV
            • Gość: piotr Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 217.8.160.* 07.06.02, 16:51
              nmare napisał(a):

> Witaj Sąsiadko!
              > usiłowałam zajrzeć na polecaną przez Ciebie stronę www.eff.atra.pl - bez efektu
              > ,
              > czy to już nie aktualne?
              > Czy już dostałaś kluczę do swojego wymarzonego mieszkanka?
              > Rozmawiałam dwa tygodnie temu z Majstrem, sekcję A już oddają. Jeżeli chodzi o
              > sekcję D to najlepsza prognoza to połowa lipca a najgorsza - koniec sierpnia.
              > pozdrawiam
              >

Chyba eff.atra.pl
          • kyrt Re: Dąbrówka Wiślana DW V 19.07.02, 14:44
            Gość portalu: Aneta DW napisał(a):

> do kyrt!
            > proponuje zajrzec na strone www.eff.atra.pl
            > tam nasze osiedle DW na swoją liste dyskusyjną, naprawde warto zajrzec...
            > pozdrawiam

Witam
            co się dzieje z tą stroną nie można tam wejść napewno dobrze wpisałaś???
            pozdrawiam
            • Gość: Ula Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 213.241.44.* 24.07.02, 09:31
              kyrt napisał:

> Gość portalu: Aneta DW napisał(a):
              >
              > > do kyrt!
              > > proponuje zajrzec na strone www.eff.atra.pl
              > > tam nasze osiedle DW na swoją liste dyskusyjną, naprawde warto zajrzec...
              > > pozdrawiam
              >
              > Witam
              > co się dzieje z tą stroną nie można tam wejść napewno dobrze wpisałaś???
              > pozdrawiam

Stroan naszego osiedla ma adres eff.atra.pl (bez "www"). Ale dzis sa problemy z
              wejsciem.
    • Gość: nina Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 195.136.122.* 30.01.02, 12:28
      do Wlozmij
      Dzieki za namiary na DW V...
      jak coś ciekawego się dowiem to oczywiśie napiszę
      pozdrawiam ;-)
    • Gość: zaz* Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 195.136.122.* 01.02.02, 08:39
      Witam sąsiadów!!!
      może słyszeliście wczoraj lokalne wieści?
      Obrańcy przyrody mają jakieś wąty do budowanej kanalizy i wodociągu na Dąbrówce
      (chodzi o jakąś wydmę....).
      Mam nadzieje, że nie będzie tak źle i w połowie roku dostaniemy klucze....
    • Gość: Ania Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.man.polbox.pl 01.02.02, 17:41
      No to nie zbyt dobra wiadomość. Jeszcze się okaże, że będziemy mieszkać bez
      kanalizacji :(

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i sąsiadki
      Ania
      • Gość: Florek Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.outland.lucent.com 12.02.02, 13:05
        Od dzisiaj mozna sie zapisywac na miejsca parkingowe (pokoj 522).
        Jak na razie wybor jest jeszcze duzy. Niestety nie mozna wybierac
        pietra - jego przydzial zalezy od daty podpisania umowy. Ja podpisywalem
        w listopadzie zeszlego roku i dostalo mi sie 2 pietro. Garaz ma miec
        ich 4, tak wiec i tak jestem zadowolony ze pod dachem.
        Mam tez zle wiadomosci, dowiedzialem sie ze na oddanie DW V 15 maja
        nie ma co liczyc (nikt tego nie powiedzial wprost, ale tak wyniklo z
        rozmowy) - najprawdopodobnie bedzie to sierpien. Moze Wy macie jakies inne
        informacje???

• Gość: Michał Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.02.02, 11:34
          Dzięki za informację, właśnie wróciłem z JW - też dostał mi się poziom 2.
          Tak dla informacji - zapisy dotyczą całego II etapu (ja mam DW 9).

Pozdrawiam,

Michał
          • Gość: Tola Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 195.136.122.* 13.02.02, 13:36
            witam wszystkich z DW
            mam jedno pytanko w sprawie parkingu...ile właściwie jest tam poziomów?
            W udziale przypadło mi drugie piętro, chyba już nieco się zdezorientowałam...
            drugie piętro to który poziom?
            Jeśli ktoś może mnie oświecić to z góry dzieki...

• Gość: WOJTEK Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.citicorp.com 06.03.02, 19:07
      Podobno termin majowy jest bardzo optymistyczny jak powiedziala smiejac sie do
      sluchawki biurwa z JW. moja umowa wskazuje koniec lutego...
      a poza tym tragedia: kuchnia przypomina trapez (nie biorac pod uwage wneki na lodowke)
      zamiast prostokata... zlozylem juz reklamacje ale nie wiem co z tym zrobia bo krzywa jest
      ewidentnie zewnetrzna sciana z oknem. poza tym futryny zardzewiale, krzywe glify pod
      parapety, itd
      • Gość: Ania Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 22:24
        Ja w swoim mieszkanku byłam w ubiegłą niedzielę wszystko wyglądało OK. Może dla
        tego, że u mnie nie ma wnęki na lodówkę ;). Co do oddania to z handlowcami nie
        ma co gadać, udają że nic nie wiedzą. "Budolańcy" mówią, ża budynek będzie
        oddawany etapami, najpierw mieszkania od strony Modlińskiej w czerwcu. Ja mam
        stronę zach., czyli od Wisły i najprawdopodobniej będę mogła zacząć się
        meblować lipiec-sierpień.

Pozdrawiam
        • Gość: WOJTEK Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.citicorp.com 08.03.02, 17:42
          Bylem dzisiaj na konfrontacji w sprawie krzywych scian itd z kierownikiem i brygadzista.
          Parapety juz wyprostowali (!!! ZGLOSILEM W PONIEDZIALEK!!!), sciany maja poprawic do
          konca miesiaca. Ale walka z kierownikiem byla zazarta. Przez dlugi czas probowal mi
          wmowic ze "krzywa"sciane ma na planie a moj plan go nie interesuje. Okazalo sie ze plany
          sa identyczne i sciana na planie jest prosta....Rece opadaja. Moze to poprawia solidnie.
          Argument w postaci Glownego Nadzoru Budowlanego byc moze zadziala. natomiast krew
          mnie zalala jak sie dowiedzialem ze pod moja "sekcja" nie bedzie garazu podziemnego tylko
          gdzies w innej! Kupujac mieszkanie zapewniano mnie, ze ze swojego pietra zjade winda
          prosto do garazu. Czy ta firma godna jest jakiegokolwiek szacunku? termin zblizony
          oddania w/g kierownika to lipiec.
          • Gość: Tola Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 195.136.122.* 18.03.02, 15:41
            Witam sąsiadów z DW V
            W sobotę byliśmny zobaczyć nasze mieszkanko - nie chcę zapeszać, ale jak na
            razie nie mieliśmy żadnych uwag. W mieszkaniu brakuje tylko drzwi, kontaków i
            barierki na balkonie. Na klatce schodowej pozostało pomalować ściany i położyć
            terakotę. Wewdług kierownika część A - DW V może być oddana nawet pod koniec
            maja, choć bardziej prawdopodobny termin to czerwiec. Do tego czasu ma być
            gotowa też ulica , więc nie powinniśmy tonąć w błotku. Potwierdził też, że DW V
            będą oddawać etapami, najpierw A potem B itd..., cały blok ma być gotowy w
            sierpniu. A parking to daleka pszyszłość - może na jesieni....

Pozdrawiam Tola
            • Gość: artw Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.chomiczowka.net.pl 18.03.02, 15:48
              powiedz czy zwerbowalas do tego swojego handlowca czy tych ktorzy siedza tam w
              baraczku na Dabrowce ? I musialas sie jakos specjalnie umawiac ?
              • Gość: Tola Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 195.136.122.* 18.03.02, 16:00
                Najpierw trzeba było wykonać telefon do kierownika DW V - ten dał namiary na
                pana jak się nie mylę Ziemowita, który ma dyżury w weekendy. Swoje biuro ma w
                niebieskim baraku między DW V a I. Jak dobrze zagadasz to bez problemu pójdzie
                pokazać Ci mieszkanie...
                Tola
                • Gość: Wojti Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.citicorp.com 18.03.02, 16:34
                  Ja zawsze wchodzilem bez umawiania, bo zawsze jak gadalem z kierownikiem to mial
                  waty. "Ochroniarze" ktorzy pilnuja budowy i siedza w tych smiesznych budkach
                  wpuszczaja bez problemu w weekendy, czasem nawet w tygodniu. Czy mozesz mi
                  napisac ktora to czesc A itd.? Interesuje mnie czesc narozna DW V od Modlinskiej. czy to
                  moze jest czesc Z? :)))
                • Gość: Woji Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: *.citicorp.com 18.03.02, 16:42
                  oj chyba wiem! mala literka przy numerze mieszkania oznacza pewnie sekcje... :)
                  jest C ale "C" jak czerwiec to marzenie scietej glowy..chyba
    • Gość: mop Re: Dąbrówka Wiślana DW V IP: 217.98.116.* 22.03.02, 12:20
      Fajnie.
      Oddają gdzieś mieszkania przed terminem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka