Dodaj do ulubionych

Banany z ekopraku

IP: *.chello.pl 21.07.07, 22:38
Widzieliscie biedakow z eko parku co placa za te swoje 36metrowe apratmentowce
13,500 z metra ? heheheheh

www.fotodom.pl/zdjecie.php?id_zdjecia=4113
udzial w basenie przy kazdym lokalu hehehehehehe
i to pozyczanie soli i mąki od sasiada z balkonu nawet bez wychylania.

co za paly tak kupily :D

w sumie to ursynow(blokowisko) tylko bez metra i kina i zieleni bo drzewa to
tammozna spotkac na dole w ogrodniczym eheheheh

Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Banany z ekopraku IP: 64.209.90.* 23.07.07, 14:53

> Widzieliscie biedakow z eko parku co placa za te swoje 36metrowe apratmentowce
      > 13,500 z metra ? heheheheh

Prawda jest taka ze orginalnie mieszkania w Etiudzie tam sprzedawane byly od ok
      > 8000

> www.fotodom.pl/zdjecie.php?id_zdjecia=4113
      > udzial w basenie przy kazdym lokalu hehehehehehe
      > i to pozyczanie soli i mąki od sasiada z balkonu nawet bez wychylania.

No coz zgodze sie ze fosa moze nie byc najzdrowszym rozwiazaniem dla niektorych
      mieszkancow - szczegolnie parter polnocno/wschodnia strona.
      W niektorych czesciach ekoparku jest rzeczywiscie gesto, ale nie dotyczy to
      calosci - no i kazdy kupujac musial to rozwazych.

Porownywanie blokowiska o nazwie Ursynow/Kabaty z ekoparkiem - to jak
      porownanie zdezelowanego Golfa 2 sprowadzanego z niemiec do nowego Audi A8 .
      Tak mi przychodzi na mysle.
      Generalnie pomimo wszystko, to zupelnie nie ta klasa, skala i jakosc.

Przyjedz porozgladaj sie

> co za paly tak kupily :D

Nie obrazaj ludzi

> w sumie to ursynow(blokowisko) tylko bez metra i kina i zieleni bo drzewa to
      > tammozna spotkac na dole w ogrodniczym eheheheh

Niesmiesznie i nieprawdziwe.
      Przespaceruj sie po okolicy eko-parku. Dzewa jest duzo, sa 2 parki (Pole
      mokotowskie, i Park Lotnika) bardzo blisko duzych przestrzeni rekraacyjnych.

Metro jest wprawdzie 2 przystanki tramwajem, ALE do centurm jest 5-10 min
      samochodem a nie 30min jak z ursynowa. Tramwaj ma troche lepsza siatke
      polaczen :)

Kina tylko te najwieksze - na Pulawskiej Silver Scree, i Galeria Mokotow.
      Co do ursynowa to nie kazdy mieszka na tylach Multikina wiec to nie jest
      argumetnt

A moze poprostu chodzi o zwisc Panie "Biedaku z Woli"?
      • Gość: J Re: Banany z ekopraku IP: *.171.87.162.crowley.pl 23.07.07, 15:01
        Ta fosa jest zle zbudowana moim zdaniem, tzn brak z niej odplywow nadmiarowej
        wody. Poza tym woda przy samych fundamentach to proszenie sie o problemy.
        Zapewne caly etap Etiuda bedzie mial z tego powodu problem.

Ursynow to peryferie w porownaniu z Ekoparkiem. Zabudowa jest taka sama jak na
        nowym Wilanowie czy na Kabatach, a co centrum jednak duzo blizej.
      • Gość: ghr Re: Banany z ekopraku IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.07.07, 15:03
        ahah

Niesmiesznie i nieprawdziwe.
        > Przespaceruj sie po okolicy eko-parku. Dzewa jest duzo, sa 2 parki (Pole
        > mokotowskie, i Park Lotnika) bardzo blisko duzych przestrzeni rekraacyjnych.

wiecej niz w lesie kabackim tych drzew?

> Porownywanie blokowiska o nazwie Ursynow/Kabaty z ekoparkiem - to jak
        > porownanie zdezelowanego Golfa 2 sprowadzanego z niemiec do nowego Audi A8 .
        > Tak mi przychodzi na mysle.
        > Generalnie pomimo wszystko, to zupelnie nie ta klasa, skala i jakosc.

no tak rzeczowe argumnety szkoda tylko ze w zakresie motoryzacji

>
        > Kina tylko te najwieksze - na Pulawskiej Silver Scree, i Galeria Mokotow.
        > Co do ursynowa to nie kazdy mieszka na tylach Multikina wiec to nie jest
        argument

oj jest nie mieszkam na tylach meiszkam nawet dalej niz jedna stacje metra
        ale majac do kina na 19.00 moge wyjsc planujac piechote 18.51 i bede przed
        czasem eheh
        do silverscreenu to w tyle samochodem w nocy moze dojedziesz bo dzien
        to juz nie

fajne osiedla to tam jest na bialym kamieniu a te studnie bez slonca to
        sie do chodowli kur nadaja chyba albo na hodowle kapusty peiknskiej
        • Gość: mm Re: Banany z ekopraku IP: 64.209.90.* 23.07.07, 18:39
          > ahah
          >
          > Niesmiesznie i nieprawdziwe.
          > > Przespaceruj sie po okolicy eko-parku. Dzewa jest duzo, sa 2 parki (Pole
          > > mokotowskie, i Park Lotnika) bardzo blisko duzych przestrzeni rekraacyjny
          > ch.
          >
          > wiecej niz w lesie kabackim tych drzew?

Las kabacki zgadzam sie ..

Nie mozna jednak porownac peryferii miasta i lasu obok, do okolic centrum.
          Dalej uwazam ze malo jest takich ciekawych inwestycji w takiej odleglosci od
          centrum, z takim bezposrednim dostepem do terenow zielonych.
          Ale zawsze jest cos za cos. Ja wole taka ilosc zieleni + blisko centrum.

> > Kina tylko te najwieksze - na Pulawskiej Silver Scree, i Galeria Mokotow.
          > > Co do ursynowa to nie kazdy mieszka na tylach Multikina wiec to nie jest
          > argument
          >
          > oj jest nie mieszkam na tylach meiszkam nawet dalej niz jedna stacje metra
          > ale majac do kina na 19.00 moge wyjsc planujac piechote 18.51 i bede prze
          > d
          > czasem eheh
          > do silverscreenu to w tyle samochodem w nocy moze dojedziesz bo dzien
          > to juz nie

Coz nie wiem ktorymi drogami ty jezdzisz ale jadac Rakowiecka, sprawdzalem
          dzisiaj zajelo mi to samochodem <10min.
          Zreszta nie ma o co sie spierac......

> fajne osiedla to tam jest na bialym kamieniu a te studnie bez slonca to
          > sie do chodowli kur nadaja chyba albo na hodowle kapusty peiknskiej

Coz problem studni wystepowal zawsze i nie znam inwestycji w okolicach centrum
          gdzie 100% mieszkan ma wspanialy widok nie na sasiednia sciane niestety. Nawet
          na bialym kamieniu, pomimo ze sa 4 kondygnacje znajda sie mieszkania ktore maja
          niewiele do sciany mieszkan sasiednich.
          • Gość: ghr Re: Banany z ekopraku IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.07.07, 21:04
            > Nie mozna jednak porownac peryferii miasta i lasu obok, do okolic centrum.
            > Dalej uwazam ze malo jest takich ciekawych inwestycji w takiej odleglosci od

z tych perfyreri dzieki metru jest wyraznie blizej i szybciej niz samochodem
            a zreszta po co jezdzisz do centrum oprocz pracy???? widziales oblozenie i
            roznorodnosc knajp na kabatach i natloinie zapewniam cie ze nie bylem w zadnej
            kanjpie w centrum od 3 lat a nwwet gdyby chciail wracac nawet
            bardozmecozny to weekend metro przywiezie mnie w kazdym stanie :)

malo teog do tych knajp przjaezdaj znajomi z woli bo ni musze przeplacac za
            piwo po 9,5 ani aha przyjezdzaj tez na tenisa bo korty na woli sa
            zapyziale!!!!

a
            > > ale majac do kina na 19.00 moge wyjsc planujac piechote 18.51 i bede prze
            > > d
            > > czasem eheh
            > > do silverscreenu to w tyle samochodem w nocy moze dojedziesz bo dzien
            > > to juz nie
            >
            > Coz nie wiem ktorymi drogami ty jezdzisz ale jadac Rakowiecka, sprawdzalem
            > dzisiaj zajelo mi to samochodem <10min.
            > Zreszta nie ma o co sie spierac.....

ja nie jezdze ja chodze na piechote-czytaj pls !!!!!1

> Coz problem studni wystepowal zawsze i nie znam inwestycji w okolicach centrum
            > gdzie 100% mieszkan ma wspanialy widok nie na sasiednia sciane niestety. Nawet
            > na bialym kamieniu, pomimo ze sa 4 kondygnacje znajda sie mieszkania ktore maja

wiesz mam wrazenie ze nie widziales wklejnego i komentowanego zdjecia eheh
            • Gość: mm Re: Banany z ekopraku IP: *.eranet.pl 23.07.07, 22:24
              > > Nie mozna jednak porownac peryferii miasta i lasu obok, do okolic centrum
              > .
              > > Dalej uwazam ze malo jest takich ciekawych inwestycji w takiej odleglosci
              > od
              >
              > z tych perfyreri dzieki metru jest wyraznie blizej i szybciej niz samochode
              > m
              > a zreszta po co jezdzisz do centrum oprocz pracy???? widziales oblozenie i
              > roznorodnosc knajp na kabatach i natloinie zapewniam cie ze nie bylem w zadne
              > j
              > kanjpie w centrum od 3 lat a nwwet gdyby chciail wracac nawet
              > bardozmecozny to weekend metro przywiezie mnie w kazdym stanie :)
              >
              > malo teog do tych knajp przjaezdaj znajomi z woli bo ni musze przeplacac za
              > piwo po 9,5 ani aha przyjezdzaj tez na tenisa bo korty na woli sa
              > zapyziale!!!!

Pisalem o tramawju - w Warszawie wlasciwie rowna sie naziemny tramwaj - dowozi
              mnie rownie komfortowo tylko troche szybciej. Metro nie jest mi potrzebne.

No coz, knajpy sa dookola jezeli masz takich wspanialomyslnych znajomych ktorzy
              tam przyjezdzaja. Ja mam znajomych z roznych dzielnic (kabaty tez), i jakos
              nigdy nie spotykalismy sie na Kabatach.. dopoki nie spotykasz sie ze sasiadem z
              sasiedztwa wszystkim poprostu zawsze bedzie bardziej pasowac Centrum lub co
              najczesciej Pole Mokotowskie.
              Piwo po 8 zl jest z tego co wiem w Natolinie... moge zdobyc conajmnie dwie
              knajpy ktore po tyle sprzedaja.
              Nie zmienia to faktu ze jesto barrrrdzo slaby argument. Twoi znajomi poprostu
              albo slabo szukaja (spokojnie znajdziesz knajpy z piwem po 7z), albo taki im
              robi roznica 1,5 / 2zl za piwo ze wola sie pozniej wozic taxami spowrotem do
              domu..
              w tenisa nie gram tylko w squasha... nie znam dobrego miejsca na Ursynowie,
              moze cos polecisz..gram na Warszawiance..

> > > ale majac do kina na 19.00 moge wyjsc planujac piechote 18.51 i bed
              > e prze
              > > > d
              > > > czasem eheh
              > > > do silverscreenu to w tyle samochodem w nocy moze dojedziesz bo dzi
              > en
              > > > to juz nie
              > >
              > > Coz nie wiem ktorymi drogami ty jezdzisz ale jadac Rakowiecka, sprawdzale
              > m
              > > dzisiaj zajelo mi to samochodem <10min.
              > > Zreszta nie ma o co sie spierac.....
              >
              > ja nie jezdze ja chodze na piechote-czytaj pls !!!!!
              Pytanie dlaczego TY napisales ze ja musze jezdzic samochodem. W lini prostej
              jest to mniej jakies 1,5km - co daje pewnie 20min spacerem..
              Na tym polu jestes bezkonkurencyjny!

PS. No moze poza tym ze w wakacje na Polach Mokotowskich sa fily za darmo i tam
              jestem szybszy :)

> > Coz problem studni wystepowal zawsze i nie znam inwestycji w okolicach ce
              > ntrum
              > > gdzie 100% mieszkan ma wspanialy widok nie na sasiednia sciane niestety.
              > Nawet
              > > na bialym kamieniu, pomimo ze sa 4 kondygnacje znajda sie mieszkania ktor
              > e maja
              >
              > wiesz mam wrazenie ze nie widziales wklejnego i komentowanego zdjecia eheh

A ja mysle ze kolega nigdy tam nie byl, ocenia po kilku obrazkach i uwaza ze
              cale 19 hektarow pokrywaja studnie ala Kabackie osiedla.

Czesciowo przyznaje racje ale przedstawiam rowniez troche szerszy punkt
              widzenia niz jeden obrazek!

• Gość: ghr Re: Banany z ekopraku IP: *.189.72.18.e-plan.pl 24.07.07, 11:19
                > Pisalem o tramawju - w Warszawie wlasciwie rowna sie naziemny tramwaj - dowozi
                > mnie rownie komfortowo tylko troche szybciej. Metro nie jest mi potrzebne.

a kieszonkowcy w trmawajach a dmuchanie dymkiem paierosowym na przystankch a
                smrod na przystanakch no tak to prawie to samo-prawie robi

> w tenisa nie gram tylko w squasha... nie znam dobrego miejsca na Ursynowie,
                > moze cos polecisz..gram na Warszawiance

prosze bardzo gymasion na pulawskiej powinien zaspokoic twoje marzenia o
                komforcie

>Piwo po 8 zl jest z tego co wiem w Natolinie... moge zdobyc conajmnie dwie
                > knajpy ktore po tyle sprzedaja.
                daj spokoj a ja moge zdobyc takich co sprzedaja po 13 i cotego srednia
                cena piwa to 6,5 na natolinie ale po 6 pln tez sa ale w rzecyz samej to
                miabyc nei merkatylny argument a chcialem pwoeidziec tylko tyle ze zaplecze
                socjalen jest znacznie bogatsze na "peryferriach" niz w centrum

> Pytanie dlaczego TY napisales ze ja musze jezdzic samochodem. W lini prostej
                > jest to mniej jakies 1,5km - co daje pewnie 20min spacerem..
                > Na tym polu jestes bezkonkurencyjny!
                >
                > PS. No moze poza tym ze w wakacje na Polach Mokotowskich sa fily za darmo .

hmhm wiesz co mieszkalem na dabrowskiego ajak wiesz ejst to blizej do sscreenu
                i nigdy nie dualo mi sie dojsc ponizej 30 minut a samochodem nie jedzilem tez
                bo tma nie ma gdzie parkowaaaaaaaaaac.

.A ja mysle ze kolega nigdy tam nie byl, ocenia po kilku obrazkach i uwaza ze
                > cale 19 hektarow pokrywaja studnie ala Kabackie osiedla.
                >

niesety koelga tam byl i bywa wielkrotnie mieszkalem w okolicy i jak
                wspomnialem baily kamien jest super ale domy w sezregach o ktorych mowimy
                przwyodza mi tylko ejdno an mysl baraki z obozow koncetraycjnych ustawione
                jak najlblizej siebie !!!!

• Gość: mm Re: Banany z ekopraku IP: 64.209.90.* 24.07.07, 14:31
                  > > Pisalem o tramawju - w Warszawie wlasciwie rowna sie naziemny tramwaj - d
                  > owozi
                  > > mnie rownie komfortowo tylko troche szybciej. Metro nie jest mi potrzebne
                  > .
                  >
                  > a kieszonkowcy w trmawajach a dmuchanie dymkiem paierosowym na przystankch a
                  > smrod na przystanakch no tak to prawie to samo-prawie robi

No to rzeczywiscie jest argument. Nie ma co. Tak jakby na przystankach jezeli
                  juz ktos pali to nie mozna bylo by sie odsunac heehe.... Tyle jezdzilem
                  tramwajami, nie znosze petow i jakos nie widzialem problemow.

W porowananiu do faktu iz metro ma TYLKO JEDNA linie.... no chyba ze udowodnisz
                  mi ze metrem dojedziesz w wieksza ilosc miejsc niz tramwajem... :)
                  poza tym w metrze rowniez roznie smierdzi, i z kabat do centrum cisniesz 30min

> > w tenisa nie gram tylko w squasha... nie znam dobrego miejsca na Ursynowi
                  > e,
                  > > moze cos polecisz..gram na Warszawiance
                  >
                  >
                  > prosze bardzo gymasion na pulawskiej powinien zaspokoic twoje marzenia o
                  > komforcie

miesce moze i dobre, ale drozsze niz Warszawianka (40-45PLN, a w gymnasion
                  50PLN za 60min)

> >Piwo po 8 zl jest z tego co wiem w Natolinie... moge zdobyc conajmnie dwie
                  > > knajpy ktore po tyle sprzedaja.
                  > daj spokoj a ja moge zdobyc takich co sprzedaja po 13 i cotego srednia
                  > cena piwa to 6,5 na natolinie ale po 6 pln tez sa ale w rzecyz samej to
                  > miabyc nei merkatylny argument a chcialem pwoeidziec tylko tyle ze zaplecz
                  > e
                  > socjalen jest znacznie bogatsze na "peryferriach" niz w centrum

mozesz to jakos udowodnic... pierwsze slysze zeby peryferia byly znaczeni
                  bogatsze na peryferiach niz w centrum?? dosc zabawnie do brzmi

> .A ja mysle ze kolega nigdy tam nie byl, ocenia po kilku obrazkach i uwaza ze
                  > > cale 19 hektarow pokrywaja studnie ala Kabackie osiedla.
                  > >
                  >
                  > niesety koelga tam byl i bywa wielkrotnie mieszkalem w okolicy i jak
                  > wspomnialem baily kamien jest super ale domy w sezregach o ktorych mowimy
                  > przwyodza mi tylko ejdno an mysl baraki z obozow koncetraycjnych ustawione
                  > jak najlblizej siebie !!!!

nie chce mi sie juz tego komentowac... co kolega powiedzial..
                  w kazdym raznie kolega chyba nie bywal na Kabatach.......
    • Gość: J Re: Banany z ekopraku IP: *.171.87.162.crowley.pl 23.07.07, 15:03
      Ja mam takie zastrzezenie co do tego osiedla - nie ma placu zabaw dla dzieci,
      podobno jest obowiazek budowy placu zabaw przy takiej liczbie mieszkan.
      • Gość: mm Re: Banany z ekopraku IP: 64.209.90.* 23.07.07, 18:31
        Fakt to prawda. Tylko niektore inwestycje na calym obszarze maja takowe -
        niestety nie wszystkie. Poza tym chociaz mam male dziecko, nie chcial bym miec
        w studni placu zabaw - co jest dosc powszechne na Kabatach. Poprostu halas w
        lato nie daje zyc. Wystarczy mi okoliczny park, do ktorego moge dojsc nie
        przekraczajc zadnej ruchliwej ulicy.
    • black-cat Re: Banany z ekopraku 23.07.07, 15:22
      Jestem na etapie poszukiwań i brałam pod uwagę również Eko Park. Przyznaję - to
      jest betonowy koszmarek wart być może te 8000 za metr, za które sprzedawał
      mieszkania bezpośrednio developer. Mieszkanie, które oglądałam Pani wyceniała
      na 17 000/metr, skłonna je była sprzedać za 14000:) Dla mnie niestety nie było
      to tyle warte. Płacąc tyle za mieszkanie oczekuję znacznie więcej. Jakość
      również pozostawia wiele do życzenia - klatki schodowe, windy - nie powaliły
      mnie na kolana, no i do tego cudny widok na słupy wysokiego napięcia - bajka po
      prostu:) 17 000/ metr kosztuje mieszkania w Promenada Park i w tym przypadku
      jest ok.
      Wracając do Eko Parku - oglądałam kilka mieszkań również na Kabatach - i nie
      zgadzam się z porównianiem do Golfa 2 sprowadzanego z niemiec i nowego Audi A8.
      To raczej Golf 4 i najgorzej wyposażona wersja Audi A8 z "workami na śmieci" na
      szybach, "otuningowana" jak to tylko możliwe, krzycząca z daleka "jadę Audi A8".
      • Gość: J Re: Banany z ekopraku IP: *.171.87.162.crowley.pl 23.07.07, 15:37
        W ktorym miejscu sa tam slupy wysokiego napiecia?
        • black-cat Re: Banany z ekopraku 23.07.07, 15:41
          Jak wyjdziesz na balkon na Chodkiewicza 6 z widokiem na nową budowę to zaraz
          obok:)
      • Gość: J Re: Banany z ekopraku IP: *.171.87.162.crowley.pl 23.07.07, 15:46
        Promenada Park wyglada ciekawie, tylko szkoda, ze obok duzo ulica (halas,
        szczegolnie motocykle lubie te ulice).
      • Gość: mm Re: Banany z ekopraku IP: 64.209.90.* 23.07.07, 18:34
        nie twierdze ze na Kabatach nie mozna znalesc wypasionych mieszkan. Nawet
        coponiektore osiedla ladnie wygladaja. Ale
        oglnie calosc to jest maskara architektoniczna. Architektoniczny groch z
        kapusta - bez skladu i ladu. Dlatego ciagle uwaza swoje, moze niezbyt na
        miejscu porownanie za trafne..
    • Gość: gerwazy bbrrrrrr!!!!!!!!!! fe!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:15
      krrrrraauuusstttrrrofffobbbiiiaaaa...........

wygląda jak azjatycki hedkuarter price waterrhouse coopers... już widzę te
      odhumanizowane lachony z ich cosmopolitycznym bontonem (ze starannie ukrytymi
      małkinijskimi naleciałościami) ... aaaaaaaaa!!!!!!!!!
      • Gość: raf Re: bbrrrrrr!!!!!!!!!! fe!! IP: 193.24.24.* 23.07.07, 16:18
        uśmiałem się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka