Dodaj do ulubionych

OS.BORKI SKANSKA B.PROSZĘ O OPINIE!!!!

IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 24.06.03, 13:33
BARDZO PROSZĘ O INFORMACJE.
Obserwuj wątek
    • Gość: adoro Re: OS.BORKI SKANSKA B.PROSZĘ O OPINIE!!!! IP: 195.136.33.* 26.06.03, 21:34
      Po pierwsze: na forum znajdziesz już parę postów na temat tego osiedla, bo sama
      interesowałam się tym tematem dość dokładnie i w związku z tym szukałam tu
      informacji na ten temat. Powiem Ci, co wiem:
      1. Osiedle jest dla tych, którzy nie lubią mieszkać na tzw."kupie", czyli w
      blokowisku, bo panuje tam cisza, sielska atmosfera i raczej wiejski, niż
      miejski spokój.
      2. Komunikacyjnie, póki co, nie jest najlepiej (myślę o komunikacji miejskiej),
      ale od strony Otwocka już rozbudowują Wał Miedzeszyński i mają go skończyć do
      końca 2004 r, więc mam nadzieję, że to się zmieni.
      3. Sprawdzałam plan zagospodarowania terenu w gminie, bo w starych planach
      przez środek osiedla miała iść dość szeroka ulica, ale w aktualnych planach,
      już z niej zrezygnowano.
      4. Z developerem rozmawia się bardzo przyjemnie (tzn. z agentami zajmującymi
      się tym osiedlem)i dostarczają bez marudzenia wszystkich niezbędnych dokumentów.
      5. Można się targować.
      6. Nie miałam jedynie czasu sprawdzić Księgi Wieczystej, bo w sądzie trzeba
      mieć parę luźnych godzin, żeby się na nią doczekać.
      7. Ogólnie mnie i mojemu mężowi bardzo się tam podoba, ale z powodu różnych
      zawirowań w sprawach osobistych musieliśmy chwilowo odłożyć tę sprawę na bok.
      Mamy nadzieję, że po wakacjach uda nam się do tego wrócić, bo ja pochodzę z
      Wawra, znam ten teren i chciałabym tam zamieszkać, choć niektórzy mówią, że to
      wiocha.
      Pozdrawiam
    • Gość: noname Re: OS.BORKI SKANSKA B.PROSZĘ O OPINIE!!!! IP: 157.25.126.* 27.06.03, 15:25
      dla mnie osiedle to przypominalo osiedle w ktorym mieszkal bohater Thruman Show
      albo inne skojarzenie: resort wypoczynkowy Vinga. Domki ustawione "pod
      linijke", wychodzac na balkon mozna prawie podac reke sasiadowi...
      • Gość: Robson Re: OS.BORKI SKANSKA B.PROSZĘ O OPINIE!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 19:27
        Gość portalu: noname napisał(a):

> dla mnie osiedle to przypominalo osiedle w ktorym mieszkal bohater Thruman
        Show
        >
        > albo inne skojarzenie: resort wypoczynkowy Vinga. Domki ustawione "pod
        > linijke", wychodzac na balkon mozna prawie podac reke sasiadowi...

dokladnie!!! 100% racji!!!

• Gość: adoro Re: OS.BORKI SKANSKA B.PROSZĘ O OPINIE!!!! IP: 195.136.33.* 02.07.03, 16:16
          Niestety w bloku można również podać rękę sąsiadowi z prawej i z lewej, jak się
          ma odpowiednio długi balkon. Ma się też mnóstwo sąsiadów na górze i na dole.
          Po prostu, co kto lubi. Oczywiście można by było ładniej wybudować to osiedle i
          byłoby fajniej, gdyby było bardziej skupione, w kształcie kwadratu, ale tam
          niestety są takie wąskie działki, bo jeszcze kilka lat temu, rosło tam po
          prostu zboże lub kapusta. Pochodzę z Wawra i wiem mniej więcej, jak to kiedyś
          wyglądało. Ursynów też kiedyś tak wyglądał i pamiętam jak powstawał (byłam
          wtedy dzieckiem, to wszyscy pytali się, gdzie to jest i niewiele osób chciało
          się tam wyprowadzać (wtedy dostawało się przydział mieszkania i nie było
          żadnego wyboru). Teraz możemy sobie pomarudzić, bo sami za to płacimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka