Gość: ghr IP: *.189.72.18.e-plan.pl 30.07.07, 17:51 freshly delivered- mamy korekte gus mowi ze sredani cena mieszkania to 2600 pln ;) dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,4349484.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ggm Re: statystyscy i analitycy IP: *.189.72.19.e-plan.pl 30.07.07, 18:02 jak idziesz na spacer z psem to srednio macie po 3 nogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghr Re: statystyscy i analitycy IP: *.189.72.18.e-plan.pl 30.07.07, 18:08 no zaraz przeciez cala analiza i przepowiadacze bazuja na srednich paralerach podbienstwach usrednieniach a ty takim psim argumentem przekreslasz dorobek i moc argumentow tylu znamienitych osob a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
poszi Re: statystyscy i analitycy 30.07.07, 18:21 Przestańcie się z tego nabijać, bo takie argumenty są na poziomie, za przeproszeniem, nieuka. Tak średnio Ty i Twój pies macie po 3 nogi. Dzięki temu wiadomo, że razem zostawiacie 2x3 ślady na śniegu. Statystykę, jak każde narzędzie, trzeba rozumieć, żeby sensownie używać. > ze sredani cena mieszkania to 2600 pln ;) Już nie chce mi się nie chcę za każdym razem tłumaczyć tego wskaźnika GUSu. Po pierwsze to są koszty budowy, a nie cena. Po drugie średnia obejmuje cały kraj, a nie miasto stołeczne Warszawa. Po trzecie na aktualną wartość wskaźnika ma wpływ, gdzie oddawano mieszkania. Jeśli w danym kwartale oddano więcej mieszkań z tańszych miejsc, to koszt spada. Wreszcie to są koszty mieszkań oddanych do użytkowania. Ponieważ średnio buduje się 26 miesięcy, więc jest to uśredniony koszt z całych 26 miesięcy. Ponieważ większość umów na budowę jest zawierana z góry (a koszt działek już zupełnie), wiec to jest wskaźnik kosztów mniej więcej z 2005 roku. Macie jeszcze jakieś zastrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: statystyscy i analitycy 30.07.07, 18:55 > Już nie chce mi się nie chcę za każdym razem tłumaczyć tego wskaźnika GUSu i nawet u Ciebie:) gramatyke szlak czasem trafia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlag Re: statystyscy i analitycy IP: *.acn.waw.pl 30.07.07, 20:25 ze strony PWN slowniki.pwn.pl/poradnia/lista.php?kat=7&od=110 w wyrażeniach niech to szlag trafi i podobnych używamy wyrazu szlag – od niemieckiego rzeczownika Schlag 'uderzenie' Odpowiedz Link Zgłoś