nana2004 13.09.06, 14:45 Dla jakiej sylwetki pasują długie rozszerzane rękawy a dla jakiej 3/4 ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencia22 Re: Rękawy 13.09.06, 14:58 dlugie rozszerzane pasują kobietom o dlugich rękach i rękach normalnej dlugosci i nogach normalnej dlugosci lub dluzszych natomiast rękaw 3/4 pasuje tylko do rąk normalnej dlugosci lub krotszych,na dlugich rękach taki rękaw wygląda komicznie.i do takiego rękawa nie trzeba miec superdlugich nog Odpowiedz Link Zgłoś
calo Re: Rękawy 13.09.06, 15:44 dlugie rozszerzane optycznie wydluzaja, a 3/4 skracaja nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
amy_emy Re: Rękawy 13.09.06, 18:46 Trochę nie na temat ale zawsze mam problem z dobraniem długości rekawa. Bluzka jest dobrej długości, a rękaw w 80%za krótki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Rękawy 13.09.06, 21:54 Generalnie rekawy 3/4 dobrze wygladaja na osobach o zgrabnym, szuplym nadgarstku, i raczej nie wysokich, dlugorekich, bo wtedy sprawiaja wrazenie, jakby gora byla z mlodszej siostry. Ale wszystko tez zalezy od proporcji w calym stroju, najlepiej wyprobowac przed lustrem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Rękawy 13.09.06, 22:17 rekawy 3/4 pasuja do ubran w stylu lat 50, kiedy byly ogromnie modne rekawy rozszerzane, tzw. popie, byly typowe dla lat 70 wydaje mi sie ze ten element stroju bardziej kreuje sylwetke niz wymaga okreslonej anatomii, czyli wlasciwie kazdy moze nosic oba rodzaje bez szkody estetycznej Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: Rękawy 14.09.06, 08:46 o dzieki Ci Zettrzy za swa opinię pocieszylas mnie bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś