Gość: gość IP: *.k.mcnet.pl 29.06.03, 17:08 Poszukuję osoby, która za rozsądne pieniądze fachowo pomogłaby w odbiorze technicznym nowego mieszkania w Wawie. Ile taka usługa kosztuje ? Dajcie znać (koszt i kontakt). pozdrawiam AK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Analyzer Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 21:33 Gość portalu: gość napisał(a): > Poszukuję osoby, która za rozsądne pieniądze fachowo pomogłaby w odbiorze > technicznym nowego mieszkania w Wawie. Ile taka usługa kosztuje ? > Dajcie znać (koszt i kontakt). > > pozdrawiam > AK Witaj Mam znajomego, który jest skłonny odebrać mieszkanie, przeglądając co się da i nawet może parę uwag przy tym znależć (o ile takie będą). Sam będę korzystał z jego usług. Jest fachowcem i to dość dobrym. Ma odpowiednie uprawnienia. Cena jaką proponował, to 100zł za mieszkanie do 2 pokoi, 200zł za mieszkanie 3 pokoje i więcej. Jeśli cię to dalej interesuje, to daj mi znać np. na tym forum, a ja z nim pogadam. P.S. Znam faceta, bo z nim razem w jednej firmie pracuję. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
valdi101 Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca 30.06.03, 08:49 Witam, Jestem zainteresowany, czy mozesz podac namiary na tego fachowca. Pozdrawiam Valdi > > Jeśli cię to dalej interesuje, to daj mi znać np. na tym forum, a ja z nim > pogadam. > > P.S. > Znam faceta, bo z nim razem w jednej firmie pracuję. > > Pozdrawiam > Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agami Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 09:58 Ja też jestem zainteresowana usługami Twojego znajomego. Mieszkanie w Warszawie (2 pokoje) odbieram w końcu sierpnia. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 30.06.03, 10:25 Proszę o namiary na adres wadam2@op.pl dzięki AK Odpowiedz Link Zgłoś
mooj Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca 30.06.03, 10:32 200 zł? jasne że warto! nawet i 500 to się wielokrotnie zwróci! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: 213.158.197.* 30.06.03, 11:36 ja rowniez prosze o namiary na adres piotrekn@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: proxy / 10.10.110.* 30.06.03, 11:40 Czy mnie też możesz podac namiary na tego fachowca. Pisz na demon1971@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: 195.245.217.* 30.06.03, 12:25 I ja też poproszę o namiary : bellatri@poczta.gazeta.pl Z góry wielkie dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 19:12 Ja tez chetnie skorzystam. Podaj namiary na malg@pf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinoma Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.janet.waw.pl / 192.168.0.* 30.06.03, 01:28 Czy możecie mi uświadomić dlaczego ten odbiór techniczny jest taki ważny? Ja przejęłam klucze i jakiś kwit odbioru kluczy podpisałam nie zwracając uwagi na niedoróbki i usterki. Kalinoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.pkobp.pl 30.06.03, 08:03 Gość portalu: kalinoma napisał(a): > Czy możecie mi uświadomić dlaczego ten odbiór techniczny jest taki ważny? Ja > przejęłam klucze i jakiś kwit odbioru kluczy podpisałam nie zwracając uwagi na > niedoróbki i usterki. > Kalinoma Hej Jeśli odbierasz mieszkanie bez wcześniejszego odbioru techniczneg, decydujesz się na to, na co zastaniesz. Nie sądzę, aby w mieszkaniu nie było żadnych usterek. Jeśli byś zdecydowała się wcześniej na obejrzenie mieszkania z fachowcem w tych sprawach, to miała byś szanse egzekwować od firmy zwrotu za usterki lub obniżenie ceny mieszkania. Ważne jest, aby dobrze były dopasowane okna, drzwi trzymały pion, podłogi i ściany były proste i pare innych istotnych rzeczy, na które fachowiec zwróciłby uwagę. Jeśli już podpisałaś odbiór, to możesz spróbwać jeszcze dokładniej obejrzeć mieszkanie i wtedy stwierdzić, czy wady jakieś są, czy da się je usunąć, czy nie. Ważna jest też wentylacja, jeśli jest zrobiona źle, to tego defektu już się nie poprawi, a co za tym idzie, można domagać się obniżenia ceny mieszkania. Takich i wiele innych informacji udzielil mi dobry fachowiec. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilzner Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: 213.17.169.* 30.06.03, 13:31 Moj znajomy z pracy (firma budowlana) bierze 200 PLN za mieszkanie! Posiada uprawnienia budowlane, sam byl kierownikiem budowy (min. budynkow mieszkalnych), wiec zna podejscie wykonawcow i wie na co nalezy zwracac uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 30.06.03, 14:21 To podaj jego namiary na e-mail: wadam2@op.pl pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: 195.245.217.* 30.06.03, 14:45 A poproszę o namiary na tego pana :-) bellatri@poczta.gazeta.pl Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: 62.89.84.* 30.06.03, 15:15 Ja tez poproszę o namiary do tego pana :-) pjablonska@stolica.pl odbiór mam lipiec/sierpień Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
valdi101 Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca 30.06.03, 18:09 Witam, Poprosze o namiary na tego fachowca. Podaj na forum, napewno duzo ludzi skorzysta. ewentualnie na mail'a: valdi101@gazeta.pl pozdrawiam Valdi > Moj znajomy z pracy (firma budowlana) bierze 200 PLN za mieszkanie! Posiada > uprawnienia budowlane, sam byl kierownikiem budowy (min. budynkow > mieszkalnych), wiec zna podejscie wykonawcow i wie na co nalezy zwracac uwage.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 01:17 valdi101 napisał: > Witam, > > Poprosze o namiary na tego fachowca. > Podaj na forum, napewno duzo ludzi skorzysta. > ewentualnie na mail'a: valdi101@gazeta.pl > > pozdrawiam > Valdi > > > > Moj znajomy z pracy (firma budowlana) bierze 200 PLN za mieszkanie! Posiad > a > > uprawnienia budowlane, sam byl kierownikiem budowy (min. budynkow > > mieszkalnych), wiec zna podejscie wykonawcow i wie na co nalezy zwracac > uwage.. > > . ja równiez poproszę o namiary w/w fachowca .dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 01.07.03, 09:16 Póki co żaden się nie odezwał ... pozdrawiam AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.pkobp.pl 01.07.03, 10:49 Witam W związku dość dużym zainteresowaniem osób, poszukujących fachowców do odbioru technicznego mieszkań, podaję na forum (zamiast emailem), podaję namiary na osobę, która pomoże Wam w oględzinach mieszkań. Wszelkich informacji udzieli Wam: Pan Jacek Kędzierski tel. sł 5217410 kom. 0608424313 Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 02.07.03, 11:22 Dzięki za namiary. pozdrawiam AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk1 Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 21:20 A kiedy dokonać odbioru technicznego. Kupuję nowe gotowe M w sierpniu, odbierać przed czy po podpisaniu aktu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.pkobp.pl 03.07.03, 07:55 Gość portalu: mk1 napisał(a): > A kiedy dokonać odbioru technicznego. Kupuję nowe gotowe M w sierpniu, odbierać > > przed czy po podpisaniu aktu ? Witam Najlepiej odobiór zrobić przed podpisaniem dokumentu odbioru. Daje to wtedy możliwość wyegzekwowania od firmy budującej usunięcia usterek. Jeśli takie wystąpią. Pozdro Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: proxy / 10.10.110.* 03.07.03, 11:18 Gość portalu: mk1 napisał(a): > A kiedy dokonać odbioru technicznego. Kupuję nowe gotowe M w sierpniu, odbierać > > przed czy po podpisaniu aktu ? Tylko przed podpisaniem aktu. Potem to tak jakbyś już odbierał kupione wcześniej mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamwdo Re: Odbiór techniczny - szukam fachowca IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 08.07.03, 10:35 Po podpisaniu aktu możesz tylko korzystać z gwarancji i rękojmi. pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś