Gość: kropka IP: 217.153.15.* 07.07.03, 14:44 Szukam sąsiadów :)))) gdzieś tu kiedyś byli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mj Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: localhost:* 07.07.03, 15:00 Cały czas jesteśmy :-))) Całkiem obszerna dyskuja odbyła się tutaj: niestety od połowy czerwca wątek obumiera: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=5737960 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 217.153.15.* 08.07.03, 16:47 No nareszcie się ktoś odezwał :)))) z jednej strony to bardzo dobrze,że prawie nikt się nie odzywa, bo gdyby działo się coś złego, forum by wrzało..a tak cicho, spokojnie...oby nie cisza przed burzą...właśnie się dowiedziałam, że wprowadzenie jakichkolwiek zmian w lokalu będzie mnie kosztowało "ociupinkę", bo na 1 piętrze ( czyli u mnie :))) poprowadzili już wszystkie rurki, kabelki itd...cieszy mnie to bardzo, że tak szybko im budowa idzie, ale mogliby trochę poczekać ;) Wchodziłam na stronę Namysłowka.net...ale nikt się nie odzywa :( kropka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.pl.bauer.com / 172.28.182.* 07.07.03, 15:31 www.namyslowska.net Tam goscinnie jest forum dla inwestycji METRUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 11:54 Czy będą sąsiedzi w V klatce ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 217.153.15.* 08.07.03, 16:33 Przecież pusta nie będzie stała ;) ja będę w czwartej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.hhp.de / 172.20.6.* 10.07.03, 12:34 oczywiscie, ze beda:) na szostym pietrze wprowadzimy sie we dwojke i z malym psem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 16:38 zgłaszają sie sąsiedzi z V klatki V pietra m 126 pozdrawiamy kasia i mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.hhp.de / 172.20.6.* 10.07.03, 17:12 My rowniez pozdrawiamy serdecznie. Mamy mieszkanko nr 132, wiec chyba nie bedziemy nad Wami tupac;) Z tego co wczoraj widzielismy, to na Waszym pietrze sa juz okna:) Gosia+Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
p00h Re: Dom Development inwestycja METRUM 13.07.03, 22:33 A nad nami będziecie ? (uwaga, mamy morderczego tygrysa obronnego :) Kaja & Staszek & mała mysz z 128 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.hhp.de / 172.20.6.* 15.07.03, 16:17 z planow, ktore dostalismy od DD, wynika, ze sa cztery mieszkania na pietrze, wiec chyba tak:) pozdrawiamy Sasiadow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 195.94.201.* 11.07.03, 16:14 ja też będę mieszkać w piątej klatce na ostatnim piętrze. pozdrawiam sąsiadów, jo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.hhp.de / 172.20.6.* 16.07.03, 15:01 pozdrawiamy sasiada, a bedziemy moze mieszkac przez sciane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 195.94.201.* 17.07.03, 16:52 ja jestem sąsiadką ;) nie wiem gdzie będziecie mieszkali, jeśli na ostatnim piętrze w piatej klatce to na pewno bedziemy się spotykać przy windzie, a jak w szóstej to może bedziemy mogli pukac w ścianę pozdr, jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.hhp.de / 172.20.6.* 17.07.03, 17:30 sorki za sasiada:) przy windzie bedziemy sie widywac na pewno:), a jezeli Sasiadka ma okna czesciowo na Herbsta i czesciowo na Pasaz, to i pukac przez sciane bedziemy:) pzdr m&m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 195.94.201.* 21.07.03, 16:03 Mam okna na Pasaż i do środka (na podwórko). Ale jakoś przeżyję jak nie da rady stukać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.07.03, 16:26 zazdroszczę, że tak wysoko, przynajmniej nie będzie wam ze smietnika capić :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: *.hhp.de / 172.20.6.* 21.07.03, 17:30 A co chodzi ze smietnikiem. Czytalem na forum na Namyslowskiej, ale nie bardzo zrozumialem, gdzie ma byc ten drugi; poza tym, jak rzeczywiscie bedzie capic, to przeciez bedziemy mogli go zlikwidowac; w koncu to nie spoldzielnia, ze trzeba miec wszystko tak jak w planach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: localhost:* 22.07.03, 09:47 Też mi się tak wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 62.87.169.* 22.07.03, 10:22 Jeden jedyny śmietnik jaki będzie, będzie w naszym budynku, wejście od zewnątrz na tej ścianie bloku, na którym są garaże. Nie ma miejsca wokół budynku ( bo nie jest to teren DD a w przyszłości też nie nasz) aby postawić śmietnik obok, na tyle daleko, żeby nie capił lokatorom zamieszkującym obok...musiałbyś postawić bezpośrednio przed ich oknami ...już chyba lepiej żeby był "w" bloku... kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 148.81.119.* 22.07.03, 12:09 > na tej, na ktorej sa garaze chodzi Ci o wjazd na parking? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 62.87.169.* 22.07.03, 13:55 Tak, dokładnie na tej, na której są wjazdy do parkingu podziemnego :) A czemu sąsiad nie zawita na forum www.namyslowska.net ??? Należy uiścić "wpisowe" pod wątkiem ile nas jest :) kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 195.94.201.* 22.07.03, 17:03 on gdzies przeciez musi byc. to znaczy ten smietnik. moi rozdzice mieszkają w bloku ze smietnikiem "wbudowanym" i dostepnym jedynie od zewnątrz i ani nie capi ani nie ma robali. nie ma sensu sie martwic na zapas, zobaczymy jak będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 62.87.169.* 22.07.03, 17:14 Przecież wory ze śmieciami możemy za oknem wieszać ;) śmieciara rano objedzie budynek...będziemy celować ;) ja mam blisko bo z 1 piętra, sąsiedzi z 6 będą musieli trochę potrenować, żeby pędzącej do sklepu po mleko staruszki nie trafić przypadkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 217.153.15.* 08.07.03, 16:32 Jakoś tam cicho strasznie...nikt się nie odzywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: localhost:* 10.07.03, 16:40 A z szóstej klatki nikogo nie ma?? Wierzyć mi się nie chce... Sąsiedzie, powiedz że jesteś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Dom Development inwestycja METRUM IP: 217.153.15.* 10.07.03, 18:26 Będziesz tam sam jak ten kret, co samotny był jak palec :))) pomyśl lepiej jak zagospodarować te piętra ;) wszyscy się wystraszyli po przeczytaniu Twojego pytania, wskazującego na wielkie tupy ;) i boją się odezwać..."a nóż widelec gościu okaże się fajny, zaznajomić się z nim nie możemy, bo głupio będzie opieprzyć ;)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stówka nowa sąsiadka wita IP: *.marketingserwis.pl 14.07.03, 15:17 Witajcie Drodzy Sąsiedzi! Szczególnie witam wszystkich z IV kl. schod. My też tam będziemy! I nasze 2 tygryski. Do spotkania! "Stówka" m.100,p.V,kl.IV P.S.Z zewnątrz dom jest prawie skończony. Ciekawe co w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vodnik Re: nowa sąsiadka wita IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 14.07.03, 15:41 Hej, Codziennie widzę budowę i jestem pod wrażeniem. Po pierwsze Dom Development to chyba jednak całkiem solidny developer (i dlatego drogi, szczególnie w ramach tych niby atrakcyjnych programów ratalnych) a po drugie Warbud jako główny wykonawca sprawdza się. jeśli będą tam jakieś problemy to chyba jedynie przez podwykonawcow. I pomyśleć że Włodarzewska zaczęła szybciej kampanię promocyjną swojego budynku vis a vis, a dopiero zaczęła prace nad fundamentami. Porównując jak obaj developerzy zabieraja sie do pracy, korzystniej wypada dom development.Spece z Wlodarzewskiej po wykopaniu dołu pozostawili teren nie ogrodzony, tak ze dzieci zrobily sobie z tego plac zabaw, dziwne ze nikomu nic sie nie stalo, a tablica informacyjna wywieszona przed budową, na początko wyglądała jak zrobiona przez jakiegos menela, albo ukradziona z jakiejs budowy sprzed 40 lat. Teraz wygląda to już lepiej, chociaz jeśli zmieszcza sie w terminie i nie kaza sobie doplacac na koniec inwestycji to bardzo sie zdziwię. vodnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: nowa sąsiadka wita IP: *.itpp.pl 16.07.03, 02:08 ... skoro takie kosztowne sa mieszkania dom development to czemu maja np 50% okien FIX czyli szklonych we framudze inaczej po prostu nieotwieralnych? Owszem warbud buduje solidnie o ile nie zatrudnia kiepskich podwykonawcow... a w ramach oszczednosci ubytki w fudze nastepuja po 3 miesiacach eksploatacji, farby sie zdzieraja lub tez przyklejaja do ubrań... ehhh ... chyba jednak nie powiem, żeby to wszystko bylo na miare swoje wygorowanej ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: nowa sąsiadka wita IP: 217.153.15.* 16.07.03, 14:10 Ktoś Ci, że tak powiem " napierdział w ucho".Byłam ostatnio i pokazywano mi jakiego typu okna będę miała w mieszkaniu.Trzy w salonie z czego dwa rozwieralne a jedno rozwieralno uchylne, do tego w sypialni dwa po jednym z wyżej wymienionych i to samo w kuchni.Duże są bo to dwuskrzydłowe ma 1,5 metra a nie tak jak na niektórych budowach małe dziuple pojedyńcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj w kwestii okien IP: localhost:* 16.07.03, 14:21 Jeszcze o to się nie dowiadywałem, ale może Ty już to wiesz: skrzydła balkonowe są rozwieralno-uchylne? I czy okna mają funkcję rozszczelnienia, bo przy wentylacji grawitacyjnej bez tego sie podusimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: w kwestii okien IP: 217.153.15.* 16.07.03, 14:38 Powiedziano mi, że są z takimi wywietrznikami na framudze...oprócz tego chyba wszystkie okna uchylne mają funkcję rozszczelniania...co do okna balkonowego- chyba tylko rozwieralne...za dużo jak na moją blond główkę ;) otrzymałam informacji technicznych...już nie pamiętam co mi powiedziano o oknie balkonowym. Chiba nam forum padło na namysłowskiej :( kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: w kwestii okien IP: localhost:* 16.07.03, 14:52 Rozmawiałaś z kimś przy okazji wizyty na budowie, czy w DD? Kto może coś wiedzieć na ten temat? Wydawało mi się, że rozwieralno-uchylne skrzydła balkonowe (przynajmniej jedno) to standard... Forum padło i nie wstaje... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: w kwestii okien IP: 217.153.15.* 16.07.03, 15:04 Byłam ostatnio na rozmowie w sprawie zmian lokalowych i tam z Gorącym Panem Aleksandrem rozmawiałam podczas przeglądania planów instalacyjnych, co mi do głowy wpadało o to pytałam.Dowiedziałam się np, że kaloryfery montują w łazience 100 cm nad ziemią, że mieszkanie ma 2,65 m wysokości, że jak chcesz wrzucić pralkę do kuchni to nie można jej podpiąć tam gdzie jest zmywarka bo nie ma kanalizacji, trzeba sobie zamontować...o okna pytałam i pan mi pokazał plan gdzie były symbole okien, o ile dobrze pamiętam drzwi balkonowe się nie uchylają...nie znam się co jest standardem a co nie..okna są z wentylacją ( te dziurki zakrywane zaślepką), do pionów wentylacyjnych nie można podłączyć okapu, bo otwór wentylacyjny jest jeden - podepnę się pod któryś biegnący przez moją kuchnię ;)wodomierze są montowane nad zlewozmywakiem i nad ustępem...załącznikiem do umowy jest standard wykonania, jak go czytałam nic mnie nie zaniepokoiło, ale chyba jeszcze raz sobie tam zajrzę jak pójdę do domku. Wybieram się dziś na przejażdżkę do Metrum, będę tam ok 18.00, zobaczę jak ida postępy na budowie bo nie byłam już ze 3 tygodnie. kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: w kwestii okien IP: 217.153.15.* 16.07.03, 15:12 A tak w ogóle to ja mam jedno skrzydło...widocznie masz inny balkon...jakiś taras może :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: w kwestii okien IP: localhost:* 16.07.03, 15:16 Nie jest to chyba najważniejsza rzecz pod słońcem; grunt, że okna jednak się otwierają :-))) I forum wstało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: nowa sąsiadka wita IP: localhost:* 14.07.03, 16:12 Tygryski??? Może to jest pomysł, żeby zaoszczędzić na ochronie. Już widzę te nagłówki... Racjonalizatorscy mieszkańcy Ursynowa łączą miłość do zwierząt z dbałością o bezpieczeństwo :-))) Ale na spacer będziesz je wyprowadzać w kagańcach, prawda?? ps. Z nowości - - - mieszkasz blisko to zapewne wiesz, ale inni może nie - - - na tablicy informacyjnej pojawił się napis, że w naszym budynku sprzedano już ponad połowę mieszkań. Na razie cieszą się pewnie głównie handlowcy DD, ale jak przyjdzie płacić pierwszy czynsz, to pewnie i nam będzie lżej w większej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stówka Re: nowa sąsiadka wita IP: *.marketingserwis.pl 14.07.03, 16:47 tygryski są obłaskawione. Ja trochę mniej po wiadomościach o tym jaki mamy zapis w umowie dotyczący liczenia powierzchni. DD zrobiło nas w konia stosując polską normę z 1970r (pow.liczona wg.projektu)a nie z 1997r.(faktyczna pow. użytkowa po zakończeniu inwestycji). Wejdź na adres www.namyslowska.net Szykujemy spotkanie. "Stówka" m.100, p.V, kl.IV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: nowa sąsiadka wita IP: 217.153.15.* 16.07.03, 14:15 Ja mam w umowie zapis, że powierzchnia może ulec zmianie do 1 % i wtedy nic nie płacę...stąd sobie myślę, że jeżeli robiliby obmiary wg projektu, to raczej nie wlepili by tam takiego zapisu.Zresztą nie ma co się martwić na zapas...U mojej koleżanki wzrosła powierzchnia mieszkania o jakieś 20 metrów ale to dletego, że dach przenosili i łączyli dwa mieszkania ( rewoluicja normalnie w chacie)...tutaj różnica będzie niewielka..Warbud to solidna firma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stówka kto chętny na spotkanie sąsiadów? IP: *.marketingserwis.pl 14.07.03, 16:50 Witam, Szykujemy spotkanie sąsiadów z Metrum. Warto się poznać, zobaczyć Metrum i porozmawiać. Szczegóły na: www.namyslowska.net Pozdrawiam, "Stówka" m.100, p.V, kl.IV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj do Stówki IP: localhost:* 15.07.03, 13:25 Co tam słychać na naszej budowie? Skończyli już wstawiać okna? Od zeszłego tygodnia nie byłem w okolicy, a poza tym chyba nikt nie ma takiego wglądu jak Ty :-))) Nic się nie zmienia w sprawie naszego spotkania?? Daj znać o której będziemy mogli się zjawić. I czy na pewno rodzina nie ma nic przeciwko... -:))) Odpowiedz Link Zgłoś
stowka Re: do Stówki 15.07.03, 13:55 Witam, na budowie coś robią przy części usługowej. Wczoraj porządkowali. Dzisiaj od rana słychać jakieś maszyny w środku domu. Dzięki temu mam darmowe budzenie o 6:00 rano, brr. Z zewnątrz budynek ma już wszystkie okna. Brak balustrad na balkonach. Nic więcej nie widać, bo robotnicy są wewnątrz. Tyle news'ów:-) Spotkanie u mnie proponuję w sobotę 19-go lipca ok 12:00.Rodzina nie ma nic przeciwko, bo przyzwyczajona do licznych gości. Przyjdziesz, to zobaczysz dlaczego. Tymczasem zgłosiłeś Ty i jeszcze jeden sąsiad. Reszta chyba nie wie o naszym forum. Jeśli znasz kogoś to powiadom. Może Tobie uda się ściągnąć na sobotę przedstawiciela DD to weszlibyśmy na budowę. Pozdrawiam, "Stówka" m.100.p.V,kl.IV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: do Stówki IP: 217.153.15.* 18.07.03, 10:45 Podpinam się tutaj i sciągam wątek wyżej, bo namysłowska zdechła :((( To kto jutro przybędzie na spotkanie ? kropka Odpowiedz Link Zgłoś
stowka postępy w pracach 29.07.03, 10:58 Witam Sąsiadów i spieszę donieść w nowym tygodniu, że prace w naszym domu postępują. Aż miło patrzeć. Metrum ma 2 strony ocieplone styropianem (od KEN, centrali tel).Zabierają się do ściany od Pasażu Ursynowskiego. Dzisiaj rano (8:00) robotnicy chodzili z wielkimi taflami szyb, więc chyba szklą sklepy na dole. C.D.N. zapraszam Sąsiadów z Metrum na forum mieszkańców: www.namyslowska.net Odpowiedz Link Zgłoś