Dodaj do ulubionych

Marvipol Platany Ursus

IP: *.era.pl 18.09.07, 15:59
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej investcji - mają
ciekawe promocje, ale przeczytałm tutaj wiele niepochlebnych opinii
na temat tego dewelopera. Czy są może na forum osoby zadowolone z
usług tej firmy, lub osoby które już zakupiły mieszkania w tej
lokalizacji i mogłyby podzielić się pierwszymi wrażeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: spider Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.09.07, 22:50
      Ja mam podobny dylemat, choć ja byłem zobaczyć dwie ich inwestycje,
      wyglądają bardzo zachęcająco, poczytalem forum i mam wrazeni, ze wiecej jest
      ludzi zniecierpliwionych czekaniem niz zle opinie o nich. Jeszcze pojade na
      targi w weekend pozerkam na inne oferty ale w tym rejonie wydaje mi sie ze maja
      dzisiaj najlepsza oferte
      • Gość: Dempsey Re: Marvipol Platany Ursus IP: 62.111.194.* 19.09.07, 10:24
        Witam.
        Około 3 miesięcy temu zakupiłem mieszkanie w tej inwestycji. Generalnie w tej
        okolicy Marvipol oferuje ceny nieco niższe niż konkurencja. Aktualnie mają też
        tą promocję z gratisowym garażem. Niestety ja się na to nie załapałem. Jeśli
        chodzi o dewelopera to powiem, że jak na razie relacje układają się prawidłowo,
        ale poza harmonogramem wpłat to za dużo nie da się u nich wynegocjować. Przed
        zakupem przejrzałem forum i odnoszę wrażenie,że niepochlebne opinie dotyczą w
        głównej mierze opóźnieniom w inwestycji Wiatraczna Residence, oraz pojedynczym
        przypadkom dotyczącym płatności transzy w terminie. Jeśli jestem w błędzie to
        niech ktoś mnie poprawi :) Co do lokalizacji - jak to mówią nie ma miejsca bez
        jakichkolwiek niedogodności. Na Skoroszach są to latające samoloty oraz korki. Z
        opinii ludzi tam mieszkających wiem, że do samolotów można się spokojnie
        przyzwyczaić i nie powodują piany na ustach (ale zaznaczam, że są to opinie
        subiektywne). Natomiast jeśli chodzi o korki to można chyba stwierdzić, że
        generalnie występują wszędzie w Warszawie. Planuję korzystać z SKM, KM która
        jest dość blisko od inwestycji (15 min do centrum), więc mam nadzieję,że w
        najbliższej przyszłości nie będę ich znosić. Pewnym pocieszeniem jest również
        planowana budowa ulicy Nowolazurowej, która ma szczytny cel rozładowania korków
        w tej okolicy. Ale jak to mówią pożyjemy, zobaczymy.

Pozdrawiam
        • Gość: steady@najx.com Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 10:27
          to po co Ci garaz ? bedziesz chuchal na samochod a jezdzil kolejka ?
          Korki sa jakie sa ale niech oddadza nowe pare tysiecy mieszkan w inwestycjach na ursusie... o matko...
          • Gość: Dempsey Re: Marvipol Platany Ursus IP: 62.111.194.* 19.09.07, 10:47
            Garaż kupiłem bo był obowiązkowy, a samochodu jak na razie nie posiadam. Chociaż
            za cenę garażu miałbym całkiem dobry :)(sick!)Dlatego jak na razie planuję
            jeździć SKM, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Pozdro
            • Gość: jarek Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.wro.vectranet.pl 19.09.07, 11:07
              a jaką byś tam poniósł kare za odstąpienie od umowy ?(wrócił by ci
              sie koszt garazu ?)
              • Gość: Dempsey Re: Marvipol Platany Ursus IP: 62.111.194.* 19.09.07, 11:22
                Z tego co pamiętam, bo nie mam umowy pod ręką - kara za odstąpienie od umowy
                wynosi 10% wartości nieruchomości(mieszkanie+garaż). Więc w moim przypadku cena
                garażu by mi się nie zwróciła.Ale nieźle Marvipol namieszał z tymi garażami za
                free. Zastanawiam się, czy osoby które zakupiły wcześniej mieszkania,nie będą
                chciały renegocjować warunków umowy. Ja osobiście tez sie nad tym zastanawiam.
                • thesopranos Re: Marvipol Platany Ursus 19.09.07, 11:34
                  grzechem by było nie spróbować...
      • Gość: spider Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.09.07, 08:46
        Czesc,
        wlasnie wracam z delegacji - wczesniej nie mialem czasu napisac o wrazeniach, po
        targach moge stwierdzic z cala pewnoscia ze Marvipol ma w Ursusie dzisiaj
        najlepsza oferte - cena i jakosc,
        fakt ze Eboejot mozna poogladac budynki na miejscu i to budzi zaufanie, ale do
        budynkow Marvipolu na innych osiedlach nie mozna sie przyczepic
        szkoda ze dzisiaj nie mozna dokupic drugiego miejsca garazowego rowniez w
        promocji :-)
        S.
        • Gość: klif Re: Marvipol Platany Ursus IP: 193.227.131.* 12.10.07, 10:11
          Czy ktoś z Was brał plany architektoniczne, by dokonac ewent. zmian
          w rozkładzie mieszkania?
          Ja się po nie wybrałam i od razu mnie to wkurzyło.
          Na planie wielkość mjego mieszkania jest o ok 1% mniejsza niżw
          umowie!
          Mam dopłacać jeden metr gratis?
          Przecież podawana do umowy wielkość mieszkania wynika właśnie z
          planów architektonicznych, to dlaczego ta różnica.
          Nie zamierzam tego chyba tak zostawić, nie wiem jak reszta.

Natomiast zupełnie inną kwestią jest ten margines wynikający z
          obmiarów końcowych. jeżeli tu znowu będzie ok 1% mniejsze to jestem
          2% w plecy tak po prostu.
          • Gość: luki Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 14:47
            nie martw sie. pomiary architektoniczne-budowlane-końcowe to 3 różne
            sprawy. ja na bemowie mam w efekcie końcowym mieszkanie mniejsze o
            ok. 0.5 m2. marvipol grzecznie przelał różnicę na moje konto i to w
            ciągu paru dni od pisemnej prośby. jezeli nie chcesz kasy na konto
            to odliczą Ci od czynszu. pozdrawiam
          • Gość: Zino Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.aster.pl 12.10.07, 22:23
            Witam, też widziałem plany architektoniczne i moje 50,3 m.kw. w planach widnieje
            jako 49,9. Nie jest to duża różnica, ale różnica i również nie zamierzam płaci
            za metry,których w rzeczywistości nie będzie. W końcu decyzję o zakupie
            mieszkania podejmowaliśmy w oparciu o przedstawione dane dotyczące danych lokali.
            Nie omieszkałem zapytac skąd ta różnica i otrzymałem wiadomośc, że nie ma co sie
            sugerowac planami, że liczą się wymiary określone w umowie. Mam nadzieję, że ta
            sprawa zostanie w uczciwy sposób rozwiązana. Pozdrawiam.
            • Gość: ciekawy Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.infoplus.com.pl 14.10.07, 09:50
              Jak jest cena metra kwadratowego w tej inwestycji? Ile życza sobie
              za garaż?
              • Gość: mka Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 12:43
                Cena 1m2 ( w zależności od piętra i metrażu ) brutto od 5 930 zł
                (mieszkania czteropokojowe) do 8 200 zł.

Cena garażu 30 500 zł brutto

Obecnie jest promocja garaż w cenie mieszkania (chyba do końca
                stycznia).

Informacja z biura sprzedaży.

• Gość: mieszakniec Ursusa Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.spray.net.pl 10.12.07, 17:36
                  jestem zszokowany tym co czytam, najbardziej mnie osłabia jak czytam że mają
                  najlepszą ofertę cena/jakość że to najlepsza oferta na Ursusie czy Wy jesteście
                  ślepi?? czy ktoś z Was wogóle widział tą budowę!!! przecież to koszmar

te bloki NIE SĄ BUDOWANE A WYLEWANE!! mieszkam na osiedlu Skorosze i w drodze do
                  pracy codziennie je oglądam. Ani jednej cegły nie widziałem a jest już pare
                  kondyygnacji. Słyszałem pytania ludzi czy to centrum handlowe czy jakiś garaż...
                  później pewnie użyją cegieł czy czegoś podobnego na omurowanie okien (stropyu
                  wyłącznie wylewane, ściany nośne też tylko wylewane, są puste przestrzenie na
                  ścianach bocznych tak 50% boku tylko czeka na inne wypełnienie. Kto tu napisał
                  dobra relacja cena/jakość. Widziałem wiele budowli oglądałem wiele inwestycji i
                  ta jedna mnie zszokowała.

Poza tym... dlaczego ja ogladam te paskudne budowane osiedle..... otóż STOJĘ W
                  KORKU!! przecież osiedle SKOROSZE jest całe zapchane, najpierw skorosze I - 3
                  piętra, skorosze III-IV - 5 pięter, a teraz już walą od 8 pięter w górę paskudne
                  blokowiska SKOROSZE IX.

Bloki blisko siebie, po drugiej stronie ulicy też paskudne wysokie bloki a DROGI
                  TAKIE SAME OD LAT 60tych od tego okresu tylko paręset metrów za LEROY MERLIN
                  dróg powstało na ursusie. NAWET W NIEDZIELE STOI SIĘ W KORKACH w okolicahc
                  osiedla skorosza....

a teraz najlesze... stoimy w takich korkach a tu jeszcze 3 duże osiedla
                  (blokowiska wysokie takie jak to) są budowane + 2 małe osiedla (tzn 2-3 bloki 3
                  piętrowe) a jedno już wybudowane (duże) jeszcze nie jest w pęłni zamieszkałe

HORROR a ludzie się nachwalić nie mogą
                  • Gość: Mieszkaniec Ursusa Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.spray.net.pl 10.12.07, 20:17
                    zapomniałem dodać jeszcze w tym roku na granicy osiedla Skorosze centrum
                    handlowe..... gwarantuję jeszcze większe korki
                    • Gość: Zino Re: Marvipol Platany Ursus IP: 62.111.194.* 12.12.07, 09:22
                      Już tak nie dramatyzuj.
                  • Gość: Kali Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.aster.pl 29.01.08, 00:30
                    Szanowny mieszkancu Ursusa. Nie wiem jaki masz interes zeby pisac te
                    glupoty. Dzis w Warszawie nie ma miejsca gdzie nie byloby korkow, po
                    drugie, mieszkanie kupuje sie patrzac co sie bedzie wokol dzialo za
                    rok, dwa, piec - a tu juz sprawy wygladaja dosc ciekawie. Skoro
                    mieszkasz w Ursucie to pewnie wiesz, ze w tym roku rozpoczyna sie
                    budowa wezla Lopuszanska a za 2 lata Lazurowej bis. Wtedy,
                    przynajmniej przez chwile Skorosze i okoliczne osiedla maja szanse
                    byc jednymi najbardziej skomunikowanymi miejscami w warszawie. Fakt
                    ze korki sa DZIS okropne ale generalnie mieszka sie tam fajnie a
                    osiedla naprawdze sa na przyzwoitym poziomie. Pozdrawiam
    • Gość: mka Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 18:46
      dokładnie :)

Jest już może jakieś forum mieszkańców Osiedla Platany? Nic nie mogę
      znaleźć oprócz tego na salonie.
      • Gość: mieszkaniec Ursusa Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.spray.net.pl 13.12.07, 19:55
        dojedziesz do tego bunkra Ryżową stojąc na długości 200-300metrów w koreczku,
        gdzie na światłach przejedzie po kilka samochodów to sam zaczniesz
        dramatyzować... acha chyba ta inwestycja pobiła rekord osiedla Skorosze w
        kategorii kto postawi blok najbliżej jeden drugiego
        • Gość: mieszkaniec Ursusa Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.spray.net.pl 13.12.07, 20:02
          a tak przy okazji... macie jakieś argumenty poza ceną za tym osiedlem... bo nie
          dramatyzuj to nie jest argument

na fakt że od kilkudziesięciu lat na całym Ursusie z dróg przybyła dojazdówka
          dla tirów do Leroy Merlin a mieszakańców przybyły dziesiątki tysięcy i
          wielokrotnie zwiększyła się liczba samochodów, że jest to najbardziej zaniedbana
          dzielnica Warszawy pod względem budowy dróg to nikt nie ma argumentu

podobnie na betonowy bunkier, który nie jest budowany a wylewany

tym którzy jeszcze nie umoczyli w tej inwestycji zalecam ostrożność, bo kupujący
          pewnie za parę lat będą się jak nikt inny znali na parametrach i wadach
          konstrukcyjnych betonu jak przyjdzie im tam już mieszkać
          • Gość: Zino Re: Marvipol Platany Ursus IP: *.aster.pl 13.12.07, 21:38
            Naprawdę zastanawiam się jaki masz cel, żeby tak psioczyć na tą inwestycję oraz na niedogodności życia na Skoroszach. Co do inwestycji to konstrukcja budynku oraz stron jest z żelbetu. Ściany zewnętrzne i wewnętrzne będą z cegły, jak już zresztą widać na aktualnych zdjęciach z budowy na stronie dewelopera. Chcesz zobaczyć prawdziwy bunkier to wejdź tutaj: www.fotodom.pl/zdjecie.php?id_zdjecia=5612

Co do bliskości budynków, niestety, ale tak sie dzisiaj buduje. Te bloki mają mieć charakter budynku zamkniętego. Poza tym, jeszcze bliżej stoją budynki niedaleko budowanego Osiedla Harmonia . Tam biorąc niewielki rozbieg można spokojnie wskoczyć sąsiadowi z naprzeciwka na balkon. Jeśli chodzi o korki, to rzeczywiście są, ale gdzie ich nie ma. Poza tym z tego co wiem, to na Ryżowej przyczynia sie również do tego źle zaprogramowana sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu z Kleszczową (podobno są wnioski o jej przeprogramowanie). No ale, fakt faktem korki zapewne są i przybywać będą nowe osiedla, a nowych rozwiązań komunikacyjnych brak. Jestem jednak optymistą i zakładam, że będzie dobrze - przecież helikopterem do pracy nie będę latał. Szczerze mówiąc, to parę razy byłem obejrzeć tą inwestycję i z korkami sie nie spotkałem, ale to może był efekt tego, że byłem tam w weekend. Na koniec tego już zbyt długiego wywodu powiem tyle - bez względu na twoje negatywne opinie na temat tej inwestycji - to i tak do każdego należy decyzja w sprawie zakupu tam mieszkania. Pozdrawiam.
      • Gość: ZiNo Re: Marvipol Platany Ursus IP: 62.111.194.* 28.01.08, 14:13
        Witam.
        Na stronie www.skorosze.eu zostało utworzone forum przyszłych mieszkańców Osiedla Platany. Zapraszam zainteresowanych. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka